Google Translate

marți, 8 iulie 2014

DNA pune sechestru pe averea lui Mircea Basescu.Aceeasi masura a fost luata si in cazul averii lui Marian Capatana


DNA pune sechestru pe averea lui Mircea Basescu - despre ce suma uriasa e vorba


Mircea Basescu a fost adus, marti dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din Capitala, pentru a fi informat in legatura cu rezultatul expertizei in cazul inregistrarilor care au dus la arestarea sa. DNA a anuntat si faptul ca a pus sechestru asigurator pe averea acestuia.
Aceeasi masura a fost luata si in cazul averii lui Marian Capatana, acuzat in acelasi dosar ca ar fi fost intermediarul mitei pe care ar fi primit-o Mircea Basescu, transmite Realitatea TV.

In ce-l priveste pe fratele presedintelui, suma care face obiectul sechestrului este de 600.000 de euro, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax. Aceleasi surse au mai declarat ca procurorii anticoruptie fac noi acte de procedura in dosarul in care Mircea Basescu este cercetat pentru trafic de influenta.

Fratele presedintelui a ajuns in jurul orei 10:40, fiind adus cu o duba de la arestul Politiei Capitalei, informeaza Digi 24.

La DNA vor ajunge si celelalte parti implicate in dosar - Marian Capatana, dar si denuntatorii, membri ai familiei lui Sandu Anghel, cunoscut drept Bercea Mondial. Si ei vor fi instiintati in legatura cu rezultatul expertizei inregistrarilor.

Inregistrarile cu Mircea Basescu la "negocieri" sunt reale - expertiza ceruta de DNA

Si avocatul familiei lui Bercea Mondial, Pavel Abraham, va primi o copie a expertizei. Acesta a facut insa public rezultatul inca de luni seara.

Avocatul a dezvaluit ca a fost finalizata expertiza tehnica a inregistrarilor cu Mircea Basescu si aceasta atesta ca probele sunt reale.

Mircea Basescu, inregistrat la "negocieri" cu fiul lui Bercea Mondialu. Reactia fratelui presedintelui

"Astazi ne-a fost prezentata expertiza efectuata in analiza inregistrarilor pe care le-am prezentat noi drept probe si vreau sa va spun ca a fost concluzia expertului ca nu exista semne ca au fost modificate. Ceea ce inseamna ca sunt reale si orice discutii sunt de acum dupa parerea mea fara obiect. Ele sunt reale, nu s-au taiat, nu s-au combinat", a dezvaluit avocatul Pavel Abraham, luni seara, la Antena 3.

Noi stenograme cu Mircea Basescu: "Nici frate-miu nu are bani!"

Acesta a adaugat ca expertiza a fost facuta la cererea DNA.

"Expertiza a comandat-o DNA-ul. Am fost, am anuntat, am stabilit obiectivele impreuna cu DNA-ul. Dupa parerea mea, DNA-ul a procedat foarte corect, dupa lege si si rezultatul este ca atare. Expertul desemnat, pe care eu il apreciez, a dat acest verdict", a completat Abraham.

De ce nu e 100% sigur ca nu au fost interventii asupra inregistrarilor

Cu toate acestea, DNA precizeaza ca nu s-a putut stabili cu certitudine sau au fost sau nu interventii pe continutul inregistrarilor, pentru ca nu au fost prezentate toate mijloacele tehnice folosite.

Verificarile imaginilor au fost cerute acum o saptamana de avocatii lui Mircea Basescu, la DNA ajungand un stick de memorie si cravata pe care a fost montata camera de filmat, insa nu si camera cu care a fost inregistrat fratele presedintelui.

Asadar, chiar daca expertiza arata ca imaginile nu au fost trucate, datele nu sunt conplete.

"In urma examenului cu echipamente si sisteme din dotarea laboratorului, a inregistrarilor, nu au fost gasite urme ale unor interventii asupra continutului lor," se arata in expertiza facuta de DNA.

"Din cauza lipsei echipamentelor tehnice utilizate la realizarea inregistrarilor si a unor repere temporale general recunoscute, nu se poate stabili cu certitudine daca acestea au suferit interventii asupra continutului", mai precizeaza totusi expertii DNA.

Noi stenograme cu Mircea Basescu: Amenintari cu moartea ale fiului lui Bercea

Niste inregistrari audio-video din care ar rezulta ca fratele presedintelui, Mircea Basescu, ar fi primit 250.000 de euro pentru a interveni ca Bercea Mondial sa scape de inchisoare au fost facute publice, la jumatatea lunii iunie. Mai mult, potrivit acestora, seful statului ar fi stiut despre acest demers.

Noi stenograme in scandalul Mircea Basescu-Bercea Mondialu. Ce spune presedintele

Inregistrarile au fost difuzate de Antena 3, in prezenta lui Pavel Abraham, avocatul fiului lui Bercea Mondial, care a afirmat ca familia acestuia a decis sa le faca publice in contextul unor "suspiciuni cu privire la seriozitatea cu care se face ancheta" legata de plangerea pe numele lui Mircea Basescu, pentru un presupus trafic de influenta.

Mircea Basescu, fratele sefului statului, se afla in arest preventiv.
 
Sursa:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------

7 comentarii:

  1. NEWS. Adrian Papahagi a demisionat din PMP, el susţinând că preşedintele partidului, Elena Udrea, este ”un produs periculos al noii generaţii de politicieni”.
    -------------------------------------------
    ”Îmi pare rău de fiecare clipă, fiecare efort, fiecare naivitate îngropate în proiectul PMP, confiscat de Elena Udrea. O consider pe Elena Udrea un produs periculos al noii generaţii de politicieni; nu văd nicio diferenţă morală, politică sau mediatică între ea şi Victor Ponta. Regret nesfârşit eşecul proiectului iniţial al PMP: am fost cinstit atunci când am bătut ţara şi televiziunile, spunându-le oamenilor că e un partid altfel. Când n-am mai crezut acest lucru, n-am minţit”, a scris Papahagi pe pagina sa de Facebook.

    ”Adio, PMP!”, mai scrie Papahagi.

    Contactat de MEDIAFAX, Papahagi a confirmat că a demisionat din PMP.

    ”Am demisionat din PMP. Nu mă mai interesează partidele, îmi văd de universitate”, a declarat Papahagi pentru MEDIAFAX.

    Imediat după congresul PMP în care Elena Udrea a fost aleasă preşedinte al partidului, Teodor Baconschi a demisionat din formaţiune. Referindu-se la demisia lui Baconschi, Papahagi spunea atunci: "Eu, fiind mai tânăr, mai rabd o vreme. Mă întreb, arghezian: «dar, Doamne, până când?»".

    http://www.mediafax.ro/politic/adrian-papahagi-a-demisionat-din-pmp-el-sustinand-ca-presedintele-partidului-elena-udrea-este-un-produs-periculos-al-noii-generatii-de-politicieni-12905283

    RăspundețiȘtergere
  2. Ungureanu, la Gândul LIVE:
    Rolul Elenei Udrea în politică este profund toxic.
    ---------------------------------------
    Preşedintele Forţei Civice, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, luni, la Gândul live, că rolul Elenei Udrea în politică este "profund toxic", menţionând că unul dintre cei care au contribuit la despărţirea de Traian Băsescu a oamenilor de calitate care au lucrat cu acesta, în timp, este liderul PMP.

    El a spus că Elena Udrea l-a atacat în ultima vreme în mod "injurios". "Sincer, cred că rolul doamnei Udrea în politică este profund toxic", a spus Ungureanu, menţionând că speră că preşedintele PMP a învăţat o lecţie din episoadele confruntării cu el.

    Întrebat despre faptul că Elena Udrea a fost susţinută de Traian Băsescu, Ungureanu a spus că îi face preşedintelui un merit din faptul că a încercat să promoveze oameni de valoare, în timp, menţionând însă că aceştia au plecat. Fostul premier a spus că este de părere că unul dintre oamenii care au contribuit la despărţirea preşedintelui Băsescu de oamenii de calitate cu care acesta a lucrat - începând cu Andrei Pleşu şi terminând cu Teodor Baconschi şi Adrian Papahagi - este tocmai Elena Udrea.

    Liderul Forţei Civice a spus că tonul răspunsurilor care i-au venit, pe diverse căi, la articolele pe care le-a scris recent, în presă, este asemănător celui din perioada stalinistă. "Nu ai ce să cauţi în dreapta politică cu gândire stalinistă şi când te aştepţi doar la cultul personalităţii", a spus Ungureanu.

    El a mai spus că există două nume în politica românească de care nu poţi face abstracţie când este vorba despre cei 10 ani de mandat ai preşedintelui Băsescu: Dan Voiculescu şi Elena Udrea.

    "Sincer, nu cred că doamna Udrea a avut prieteni oneşti care să-i tragă mâneca", a spus Ungureanu.

    Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat, luni, că Mihai Răzvan Ungureanu încearcă să intre în proiectul de unificare atacând-o pe ea şi pe preşedintele Traian Băsescu şi a arătat că, dacă cineva se dezice de un lucru pe care l-a susţinut, atunci dă un semnal către electorat că este oportunist.
    "Vedem astăzi că unii încearcă să intre în proiectul de unificare a dreptei şi mă refer la domnul Ungureanu, motiv pentru care vrea să plătească un preţ, preţul fiind să mă atace pe mine şi să-l atace pe preşedinte. Deci cred că nu este nevoie să ne certăm între noi, dar pe de altă parte electoratul trebuie să ştie ce reprezintă fiecare de fapt", a spus Udrea, întrebată în legătură cu faptul că liderul FC i-ar fi cerut să se retragă.

    Udrea a spus că ea înţelege că pentru unii nu contează moştenirea lui Traian Băsescu având în vedere că PDL şi PNL fac fuziunea împotriva preşedintelui, dar pe cei din PMP îi interesează şi electoratul şi moştenirea lui Traian Băsescu.

    http://www.gandul.info/politica/ungureanu-la-gandul-live-rolul-elenei-udrea-in-politica-este-profund-toxic-12903920

    RăspundețiȘtergere
  3. Baconschi spune că i s-au cerut 100.000 de euro
    pentru locul trei pe lista PMP la europarlamentare.
    --------------------------------------
    Teodor Baconschi susţine că i s-au cerut, ”cu scandaluri şi insulte”, 100.000 de euro pentru a fi ”tolerat” pe locul trei, considerat eligibil, pe lista PMP pentru alegerile europarlamentare, el spunând că nu avea de unde să dea aceşti bani.

    Baconschi a scris pe pagina sa de Facebook câteva ”precizări pentru cei care susţin că intelectualii angajaţi politic «abandonează lupta prea uşor»”.

    Astfel, el aminteşte că a intrat în politica internă la un an după ce a devenit ministru de Externe, adică în 2011, şi că a activat în PDL, în echipa Boc.

    ”În 2012, am dorit să candidez la Bucureşti (de unde sunt) sau într-un colegiu de diaspora (unde mă ştiau bine românii, după ani de lucru în favoarea comunităţilor noastre din Italia, Portugalia şi Franţa). Am fost însă refuzat şi trimis să candidez la Iaşi. Am intrat în bătălie în ultima clipă, într-un oraş necunoscut mie, dar dominat 100% de PSD şi PNL. După o lună de campanie grea, fără bani, dar activă mediatic şi pe toate străzile, cartierelor muncitoreşti din colegiu, unde am discutat cu mii de oameni (furioşi pe PDL şi fani Antena 3) am primit aproape 10.000 de voturi, adică 21%, cu 5 procente peste media naţională a ARD. Mi-au lipsit circa 1000 de voturi pentru a intra în Senat”, scrie Baconschi.

    El menţionează că următoarea bătălie a fost tot în PDL, unde a susţinut moţiunea Monicăi Macovei, la congresul respectiv ”reformiştii” pierzând după ce au obţinut doar 5% din voturi.

    ”În preziua analizării în BPN al PDL a propunerii de excludere a mea din partid, am socotit că e normal să demisionez”, precizează Baconschi.

    Teodor Baconschi arată că a continuat însă lupta politică, în calitate de membru fondator al PMP, unde a sperat că se vor reuni toate sau cât mai multe dintre personalităţile publice de valoare greu contestabilă, care au colaborat în timp pentru agenda reformistă a lui Traian Băsescu: un "partid altfel", partidul aşteptat de cel puţin 15% din români.

    ”Am alergat cu Eugen Tomac, Adrian Papahagi, Marian Preda, Daniel Funeriu şi alţii prin toată ţara, făcând chetă pentru plinurile de benzină. Am muncit enorm: de la 23 iulie 2013, când s-au depus actele PMP la tribunal, până la 29 ianuarie, când partidul a fost oficializat, construisem 400 de organizaţii şi aveam 24.000 de membri, cei mai mulţi oameni care nu mai fuseseră implicaţi în politică. Mii de km parcurşi, sute de mitinguri, interviuri şi participări la emisiuni din media locală. Organizaţia mea, PMP sector 1, construită şi ea de la zero, a obţinut, la europarlamentare, cel mai bun scor pe ţară (14%, faţă de media naţională de 6,2)”, scrie el.
    -va continua-

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Baconschi spune că şi-a dorit să câştige un mandat de eurodeputat, fiind convins că experienţa şi CV-ul său l-ar ajuta să reprezinte eficient şi onorabil România.

      ”Nu a fost să fie: plasat pe locul trei (pentru că primele două locuri au fost practic rezervate prin dictat), am ratat şi acest obiectiv. Dar nu am abandonat lupta ! Am candidat pe un post de vicepreşedinte al PMP (adică pe funcţia deţinută din august 2013) dar nici aici n-a mers: a câştigat dl Vlaston, adus de mine, cu mari rugăminţi, la PMP sector 1, care a fost sunat la telefon de dna Udrea pentru a candida (deşi 90% dintre participanţii la congres nu ştiau cine e)”, adaugă el.

      Teodor Baconschi continuă: ”În acest rezumat nu intră mii de detalii: lovituri interne, nedreptăţi, abuzuri, umilinţe. Nu intră nici tensiunile din PMP, după ce Florin Popescu ieşise - la un prim scrutin intern - cap de listă, sau pentru cei 100.000 de euro care mi-au fost ceruţi, cu scandaluri şi insulte, pentru a fi «tolerat» pe locul 3 (considerat eligibil): evident, nu aveam de unde să «scot» o asemenea sumă... Nu intră nici sutele de mii de înjurături primite de la cetăţenii care, pe bună dreptate iritaţi, m-au judecat «la pachet» cu toată «clasa politică», dominată, cum ştim, de figuri agramate şi/sau interlope”.

      ”Pot spune că am dus «luptă cea bună» cu o energie considerabilă. Mi-am sacrificat trei ani de viaţă cu speranţele pe care cititorii de bună credinţă ai acestor precizări le împărtăşeau, alături de mine. Ştiu şi admit că am făcut şi greşeli: greşeli de începător, greşeli de idealist, greşeli de orgoliu rănit. Îmi cer scuze pentru aceste omeneşti imperfecţiuni. Nu vreau să acuz pe nimeni. «Aşa a fost să fie» în circumstanţele istorice prezente”, încheie Baconschi.

      Teodor Baconschi a demisionat recent din PMP. El a fost pe locul trei pe lista PMP pentru europarlamentare, însă partidul a obţinut doar două mandate de eurodeputaţi.

      http://www.mediafax.ro/politic/baconschi-spune-ca-i-s-au-cerut-100-000-de-euro-pentru-locul-trei-pe-lista-pmp-la-europarlamentare-12908752

      Ștergere
  4. Rapănul ăsta cu nume de şorik, Bacon sky mai bine ar tace. Mai are si tupeu tîlharul după ce ne-a lucrat la Parij cît a fost ambasador. Buei, dar una peste alta, sau unu peste alta, prin ce şanţ o mai dormui Curdeleu, marchiz de Birtolomeu? Ete că am ceva pentru aurolac; istoria famegliei lui:

    http://documentare.digitalarena.ro/corleone-ep-1-2007/

    RăspundețiȘtergere
  5. @9sprazaci si 2zaci
    Ci ma bucur ca esti bini! Cat dispri talharu di Sori Conschi, sa ni pupin iel in cur acu si-n vecii vecilor.

    RăspundețiȘtergere
  6. @ 21:39
    Am aţ mulţămi pintru grijă. Sper câ şî neata ieşti bini. Văd c-om ramas cam puţîni...Sâ-nţăleg câ restu-i la căpşuni?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri