Google Translate

luni, 21 iulie 2014

Interesant. In politica romaneasca, orice este posibil! Klaus Iohannis a preluat teme sau poziţii publice... de la Traian Băsescu


Opt momente în care Klaus Iohannis a preluat teme sau poziţii publice de la Traian Băsescu.

Actualul preşedinte al PNL, Klaus Iohannis, a adoptat în ultima perioadă tot mai multe poziţii publice şi argumente de la Traian Băsescu, pe subiecte precum modificările aduse Legii Educaţiei, reducerea CAS sau chiar asupra proiectului de reducere a ratelor bancare, promovat de Executivul condus de Victor Ponta, informează postul România TV.

Un moment recent în care primarul Sibiului a avut o poziţie publică asemănătoare cu cea a preşedintelui Traian Băsescu a fost legat de reducerea CAS. Klaus Iohannis pare astfel să folosească aceleaşi contra-argumente folosite şi de şeful statului împotriva măsurii pe care o consideră nimic altceva decât o „electorată pentru mediul de afaceri”.

Traian Băsescu a declarat în numeroase rânduri că susţine o reducere a CAS-ului, deoarece va ajuta mediul de afaceri, însă doar cu un plan bugetar concret al Guvernului.

Poziţii similare între preşedintele PNL şi Traian Băsescu s-au putut distinge şi în problema noului Cod al Insolvenţei. Liberalii conduşi de Klaus Iohannis au atacat la Curtea Constituţională acest Cod, fiind sprijiniţi în declaraţiile publice de către Traian Băsescu.

Sursa citată aduce în prim plan un alt moment în care cei de la PD-L, alături de Traian Băsescu, precum şi cei de la PNL, par să fi coalizat în privinţa unui subiect comun. Mai exact, este vorba despre activitatea comisiei Nana, boicotată de liberali în Parlament şi ignorată de cei din PD-L. George Scutaru, liderul grupului parlamentar al PNL, declara în perioada înfiinţarii Comisiei Nana că membrii partidului său nu au fost întrebaţi asupra acestei comisiei şi că nu există un acord din partea PNL pentru ea.

De asemenea, postul România TV notează că un al moment de colaborare între PD-L, Traian Băsescu şi PNL a avut loc în cazul suspendării preşedintelui, atunci când marele absent de la vot a fost chiar Crin Antonescu. Asta în condiţiile în care liberalii prezenţi în Parlament votaseră atunci în unanimitate în favoarea suspendării preşedintelui.

Poziţii publice asemănătoare între Klaus Iohannis şi Traian Băsescu au putut fi observate şi asupra modificărilor aduse prin OUG la Legea Educaţiei Naţionale.

Totodată, sursa citată scrie că mesajele lui Klaus Iohannis au fost identice şi în cazul fostului şef de CJ Mehedinţi, Adrian Duicu. România TV notează că preşedintele PNL a preluat acuzaţiile lui Traian Băsescu asupra lui Duicu, după ce ce iniţial a existat o tăcere din partea ambilor oficiali.

Un alt moment în care pare să existe o coordonare între mesajele transmise de Traian Băsescu, PD-L şi PNL poate fi observat şi asupra subiectului ratei de absorbţie a fondurilor europene. Liberalii, împreună cu şeful statului, au acuzat activitatea ministerului Fondurilor Europene şi au solicitat Guvernului să prezinte oficialilor europeni un proiect concret de absorbţie a fondurilor, mai notează sursa citată.

România TV mai scrie că deşi în spaţiul public atât Klaus Iohannis şi Vasile Blaga încearcă să se depărteze de Traian Băsescu, cele două partide ar putea colabora asupra viitorului Executiv, dacă Iohannis va ajunge preşedinte.

Sursa:
http://adevarul.ro/news/politica/opt-momente-klaus-iohannis-preluat-teme-pozitii-publice-traian-basescu-1_53cc36e40d133766a89a4569/index.html
----------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

6 comentarii:

  1. Monica Macovei, devastatoare cu Mircea Ionescu Quintus.
    ----------------------------------------
    Europarlamentara PDL Monica Macovei a dat un răspuns uluitor lui Mircea Ionescu Quintus, președintele de onoare al PNL, în condițiile în care se discută o posibilă fuziune PNL-PDL.


    Mircea Ionescu Quintus a făcut o modificare în statutul PNL, prin care să păstreze numele, tradiția și identitatea PNL.

    Monica Macovei i-a răspuns că "atacarea și blocarea justiției, colaborarea cu Securitatea, membri condamnați penal menținuți în partid sunt cumva "tradiția", "identitatea" și valorile "imuabile" la care PNL nu renunță? Deocamdată asta înseamnă pentru mulți numele PNL".

    Europarlamentara Monica Macovei a adăugat:

    "Dar, ca să înțeleagă electoratul, întreb:

    1. Îi va exclude PNL din partid pe cei care au fost condamnați penal și pe cei declarați colaboratori ai Securității?
    2. Va vota PNL în favoarea cererilor procurorilor de arestare preventivă, percheziție sau urmărire penală a parlamentarilor? Ii va sancționa pe cei care votează altfel?
    3. Va adopta PNL codul etic al PDL care prevede, de exemplu, excluderea din partid a celor condamnați penal și a celor care au colaborat cu Securitatea?".

    "Eu știu că dreapta înseamnă respect față de lege și justiție; integritate și etică în politică; anticorupție pentru că oamenii să nu mai fie umiliți la ghișee și pentru că mediul de afaceri, competiția corectă și locurile de muncă să nu mai fie subminate de corupție. Dreapta înseamnă și adevăr, credință si căința când greșești. Mai înseamnă și să îți iubești țara mai mult decât pe tine. Despre astea nu prea am auzit la PNL. Dar poate le spune tare, public și clar, ca să auzim toți. Pe baza unor astfel de principii, da, se poate face o dreaptă unită, credibilă și puternică", a conchis Monica Macovei.

    - See more at: http://www.dcnews.ro/monica-macovei-devastatoare-cu-mircea-ionescu-quintus_447530.html#sthash.zP5kr4Cg.dpuf

    RăspundețiȘtergere
  2. Monica Macovei, prezidențiale.
    Monica Macovei vrea să candideze la prezidențiale.
    ----------------------------
    Monica Macovei, prezidențiale. "Cer să fiu inclusă în procesul de selecție a candidaţilor dreptei pentru prezidenţiale", anunță Monica Macovei pe pagina sa de Facebook.

    Monica Macovei, prezidențiale. Într-un interviu acordat recent, Monica Macovei a explicat de vrea să candideze la alegerile prezidențiale.

    Monica Macovei, prezidențiale. Monica Macovei a declarat că "procesul de selecție a unui candidat al dreptei trebuie deschis oricarei persoane care are șanse să învingă PSD la alegerile prezidenţiale" și că "extinderea acestui proces poate fi numai benefică deciziei dreptei de a câștiga alegerile".

    Monica Macovei, prezidențiale. Eurodeputata PDL declară că "electoratul vrea un candidat credibil, cu forță, capabil să asigure și să garanteze un stat de drept puternic, funcțional, cu economie liberă și sănătoasă, cu o competiție corectă, un stat în care educația și sănătatea sunt priorități, un candidat care să garanteze integrarea deplină a țării în spațiul euro-atlantic".

    Monica Macovei, prezidențiale. Macovei a mai declarat că are "capacitatea și determinarea deja demonstrate" pentru "a garanta îndeplinirea acestor obiective » și de aceea a luat decizia de a solicita includerea ei în "măsurarea și selectarea candidaților cu șanse la alegerile prezidențiale", scrie România Liberă.

    - See more at: http://www.dcnews.ro/monica-macovei-preziden-iale-cer-sa-fiu-inclusa-in-procesul-de-selec-ie-a-candidatilor-dreptei-pentru-prezidentiale_449201.html#sthash.MVL2fkrh.dpuf

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce va decide Delegația Permanentă?
    Sondaj PNL: Iohannis îi ia fața lui Antonescu în cursa pentru Cotroceni.
    ----------------------------------
    Liberalii își desemnează luni prezidențiabilul în cadrul Delegației Permanente. Klaus Iohannis și Crin Antonescu află luni cine va fi alesul partidului.

    Datele unui sondaj comandat de liberali pentru desemnarea candidatului PNL la prezidențiale arată că Iohannis ar fi câștigătorul, însă decizia finală aparține Delegației Permanente care se întrunește luni.

    Potrivit unui sondaj IRSOP, realizat în perioada 10-17 iulie, pe un eșantion de 1.400 de persoane, la comanda PNL, Klaus Iohannis este cel mai bine clasat candidat al partidului în cursă cu Victor Ponta.

    Astfel, în turul doi al alegerilor prezidențiale, Victor Ponta ar obține 49%, iar Klaus Iohannis - 43%, restul repondenţilor fiind nehotărâţi.

    În varianta numărul doi 2, cu Crin Antonescu candidat, Victor Ponta ar obține în turul doi 53%, iar Antonescu - 29%, în timp ce 18% au dat răspunsurile "nu știu", "niciunul/nu răspund". Cu Predoiu contracandidat în turul doi, Ponta ar avea 55%, faţă de 28% Cătălin Predoiu.

    Într-o altă variantă, cu mai mulți candidați, datele sondajului arată că 32% din repondenţi ar vota cu Victor Ponta la prezidenţiale, în timp ce Klaus Iohannis ar fi votat de 21%, Călin Popescu Tăriceanu - 10%, Mircea Geoană - 6%, Cristian Diaconescu - 6%, Crin Antonescu - 6%, Cătălin Predoiu - 5%, Dan Diaconescu - 4%, Mihai Răzvan Ungureanu - 1%.

    Duminică, a fost programată o întrunire a unor lideri liberali în care să se prezinte sondajul comandat pentru desemnarea candidatului la Președinție, cu o zi înainte de Delegația Permanentă, însă fostul lider al partidului Crin Antonescu nu a dorit să participe la întrunire.

    „Este vorba de o întâlnire a câțiva lideri ai PNL, la care să se prezinte rezultatul sondajului pe care l-a comandat conducerea în vederea evaluării șanselor la președinție. Dacă inițial vorbeam de o analiză sociologică mai amplă decât simpla fotografie de sondaj din acest moment, am discutat de niște formule, întrebări, a căzut acea ipoteză din lipsă de timp. Nu cred că mai trebuie să pierdem timp și bani. Putem să facem direct Delegația Permanentă și luând direct sondajul, să trecem la vot”, a declarat Crin Antonescu pentru B1 TV.

    Acesta a mai spus că nu contestă vreun sondaj.

    „Mâine vor fi prezentate și delegația va da un vot. Nu am de ce să fac analiză pe sondaje”, a mai spus fostul președinte al PNL.

    Cu sondajul pe masă, ținând cont de el sau nu, Delegația Permanentă a partidului se pronunță luni prin vot asupra prezidențiabilului partidului.

    http://www.cotidianul.ro/sondaj-pnl-iohannis-ii-ia-fata-lui-antonescu-in-cursa-pentru-cotroceni-243593/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Klaus Iohannis, desemnat candidatul PNL la Preşedinţie.
      Iohannis a primit un număr de voturi aproape dublu faţă de Antonescu.

      Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a fost desemnat, luni, de Delegaţia permanentă, drept candidatul partidului la alegerile prezidenţiale din noiembrie, au declarat pentru MEDIAFAX surse liberale.

      Ștergere
  4. Monica Macovei despre candidatura la prezidentiale: I-am solicitat presedintelui Blaga sa fiu inclusa in evaluarea interna, el a avut o alta opinie . Stiri. HotNews.ro.
    -------------------------
    Monica Macovei a declarat luni ca i-a cerut presedintelui PDL, Vasile Blaga, sa o includa in evaluarea interna pentru selectarea candidatului la prezidentiale, dar presedintele PDL "a avut o alta opinie". Macovei a spus la B1 ca va continua sa adreseze conducerii PDL aceasta solicitare si a refuzat sa spuna daca va candida independenta la prezidentiale daca nu va fi inclusa in procesul de selectie.
    Vom reveni cu amanunte

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Blaga, despre candidatura Monicăi Macovei la Preşedinţie:
      ”Aici nu e pe toane”.
      ----------------------------
      Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, că partidul şi-a desemnat deja candidatul pentru Preşedinţia României, adăugând că ”aici nu e pe toane, ci pe regulamente”, răspunzând astfel solicitării formulate de Monica Macovei de a fi inclusă în procesul de selecţie a candidatului dreptei.

      Întrebat dacă democrat-liberalii au discutat despre solicitarea Monicăi Macovei de a fi inclusă în procesul de selecţie a candidatului dreptei la prezidenţiale, Vasile Blaga a spus că ”PDL şi-a desemnat în cel mai democratic mod cu putinţă candidatul pentru Preşedinţia României”.

      ”Nu am ce să adaug în plus. Aceasta este părerea unanimă a conducerii PDL. Aici nu e pe toane, e pe regulamente, şi ştiu că şi dânsa (Monica Macovei - n.r.) respectă regulamentele”, a spus preşedintele PDL.

      El adăugat că Macovei trebuia să se înscrie în cursa internă pentru desemnarea candidatului PDL pentru prezidenţiale, la momentul în care a avut loc procedura respectivă, nu acum, când deja a fost desemnat Cătălin Predoiu.
      Mediafax.ro

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri