Google Translate

miercuri, 16 iulie 2014

Tembelismul titrarii unor stiri/articole, pune in pericol existenta unor ziare, posturi Tv ori Agentii de presa!! Iata, de exemplu: "NASA face un ANUNŢ ISTORIC. DOVADA care va schimba istoria omenirii. GANDUL.INFO"


"NASA anunţă când va descoperi viaţă extraterestră"

Cercetătorii de la NASA afirmă că oamenii vor descoperi forme de viaţă extraterestră în următorii 20 de ani, dar acestea se vor afla, cel mai probabil, în afara Sistemului Solar, informează dailymail.co.uk.

Cele 100 milioane de sisteme solare din galaxia noastră (Calea Lactee, n.r.) sunt capabile să susţină forme de viaţă extraterestră, spune una dintre predicţiile "conservatoare" formulate de savanţii de la NASA.

Agenţia spaţială americană susţine că oamenii vor găsi forme de viaţă extraterestre în următorii 20 de ani, iar acestea au cele mai mari şanse să se afle în afara Sistemului Solar.

Cu ocazia unei discuţii publice organizate luni la Washington, NASA şi-a prezentat programul de căutare a vieţii extraterestre în Univers prin intermediul unor telescoape actuale şi viitoare.
        
"Vreţi să ştiţi dacă noi, cei de la NASA, credem că există viaţă dincolo de Terra?",
a spus Charles Bolden, fost astronaut şi actualul director al NASA.

"M-aş aventura să spun că cei mai mulţi dintre colegii mei prezenţi astăzi aici sunt de părere că este improbabil ca în vastitatea nelimitată a Universului oamenii să fie singuri", a adăugat el.

Marte şi mai mulţi sateliţi naturali ai unor planete din Sistemul Solar au reprezentat punctele asupra cărora s-au concentrat programele de căutare a vieţii extraterestre din ultimele decenii.

De exemplu, astronomul Kevin Hand a sugerat de curând faptul că viaţa extraterestră ar putea să existe pe Europa, unul dintre sateliţii planetei Jupiter.

Cu toate acestea, savanţii de la NASA au vorbit exclusiv despre programele de monitorizare a planetelor care orbitează în jurul altor stele, în afara Sistemului Solar.

"Cândva, în viitorul apropiat, oamenii vor putea să arate o stea şi să spună: «Acea stea are o planetă care seamănă cu Terra»", a declarat Sara Seager, profesor de fizică şi ştiinţe planetare la Massachusetts Institute of Technology (MIT).

"Astronomii cred că este foarte probabil ca fiecare stea din galaxia Calea Lactee să aibă în jurul ei cel puţin o planetă", a adăugat ea.

NASA a început să studieze sistemele planetare din jurul altor stele utilizând la început telescoape terestre.

Apoi, agenţia spaţială americană şi-a extins graniţele explorărilor sale prin intermediul unor dispozitive spaţiale: telescopul spaţial Hubble, telescopul spaţial Spitzer şi telescopul spaţial Kepler.

Aceste telescoape pot să determine dacă o planetă se află la o distanţă potrivită de steaua ei pentru a conţine la suprafaţă apă în formă lichidă, un ingredient-cheie pentru a întreţine viaţa, aşa cum aceasta este cunoscută de oameni.

NASA speră să lanseze cu bine Transiting Exoplanet Surveying Satellite (Tess) în 2017 şi, apoi, telescopul spaţial James Webb, în 2018, şi Wide Field Infrared Survey Telescope - Astrophysics Focused Telescope Assets, la începutul deceniului viitor.

Telescopul spaţial Kepler a descoperit deja multe exoplanete interesante, inclusiv planeta Kepler 296-f, supranumită "super-Terra", întrucât este de două ori mai mare decât planeta noastră şi se află în zona locuibilă din jurul stelei sale, fapt ce permite existenţa apei în stare lichidă la suprafaţa ei.

"Această tehnologie pe care o folosim pentru a explora exoplanete este cât se poate de reală", a spus John Grunsfeld, astronaut şi administrator asociat al Science Mission Directorate pe care NASA îl deţine la Washington.

"Telescopul spaţial James Webb şi celelalte proiecte «se întâmplă» chiar acum. Acestea nu sunt vise - sunt lucrurile pe care noi le creăm aici, la NASA", a adăugat el.

În timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri cu publicul, un internaut care a urmărit pe o reţea de socializare conferinţa de presă organizată de NASA a întrebat:
"Dacă oamenii de ştiinţă vor descoperi forme de viaţă pe o altă planetă, guvernul american va comunica acest lucru populaţiei?".


Ellen Stofan, cercetător la NASA, a răspuns imediat: "Bineînţeles că aşa vom face!".

"Ar fi ceva extrem de interesant. Vom încerca să prezentăm informaţia publicului larg cât mai repede. Am vrea să împărtăşim entuziasmul nostru cu lumea întreagă", a adăugat ea.

Descoperirea unor exoplanete mai mici decât Terra este mai dificilă, întrucât aceste corpuri cereşti generează semnale luminoase mai slabe.

Tehnologia de detectare a exoplanetelor care seamănă cu Terra este dezvoltată chiar în această perioadă şi va fi folosită de următoarea generaţie de telescoape spaţiale. Posibilitatea de a detecta forme de viaţă extraterestră ar putea să se afle încă la câţiva ani distanţă.

"Imaginaţi-vă momentul în care vom găsi semnale potenţiale de viaţă extraterestră", a spus Matt Mountain, directorul programului spaţial James Webb şi cercetător la Space Telescope Science Institute din Baltimore.

"Imaginaţi-vă momentul în care lumea se va trezi şi rasa umană va înţelege că îndelungata ei singurătate în timp şi spaţiu a luat sfârşit şi va deveni conştientă de posibilitatea că noi, oamenii, nu mai suntem singuri în Univers", a adăugat profesorul american.

Sursa:
http://www.gandul.info/international/nasa-anunta-cand-va-descoperi-viata-extraterestra-12936195
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------

2 comentarii:

 1. Wow... ATENTIE!
  Încă o fuziune pe „dreapta”.
  Mutarea Elenei Udrea cu un partid istoric.
  -----------------------------
  Partidul Mișcarea Populară ar putea deveni istorie în următoarea perioadă. Potrivit stiripesurse.ro, partidul condus acum de Elena Udrea ar putea fuziunona cu Partidul Național Țărănesc Creștin-Democrat. Se ia în calcul varianta unei fuziuni prin absorbție, prin care PNȚCD să treacă sub umbrela sa PMP, iar Elena Udrea să conducă noua formațiune politică.

  În ultima perioadă, PMP a fost măcinat de câteva demisii importante. Cele mai recente și mai sonore au fost ale lui Teodor Baconschi și Adrian Papahagi. „Am încheiat un capitol, fără să-mi modific valorile”, a declarat Baconschi.

  Papahagi a criticat-o dur pe Elena Udrea înainte de a-și anunța demisia. „Este o înfrângere majoră pentru noul preşedinte, Elena Udrea, care a preferat să se înconjoare cu sicofanţi fără anvergură şi a marginalizat complet vocile critice din partid. Poate fi mulţumită: a scăpat de un odios intelectual cu doctorat la Paris (mai rezistă totuşi vreo 3-4 în partid, însă nu se ştie pentru câtă vreme)”, a spus Papahagi.

  De partea cealaltă, Elena Udrea spune că partidul merge mai departe și că va deveni din ce în ce mai puternic.

  https://ro.stiri.yahoo.com/încă-o-fuziune-pe-„dreapta”--mutarea-elenei-udrea-cu-un-partid-istoric-063852514.html

  RăspundețiȘtergere
 2. Două mortăciuni de "partide", în frunte cu două hahalere,
  +++++++++++++++++++++++
  Buăi, da ce bine seamănă mortăciunea aia de pe masa NASA cu Cezar Muci pe Faţă! Ualei, zici că-s jemeni.

  RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite