Google Translate

joi, 28 august 2014

Ha,ha,ha...! In atentia... unor aleşi locali! Va bate mar... Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban


Orban: ACL se va adresa Parlamentului European, CE.
Avertizăm aleşii locali care ar folosi traseismul.

Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, joi, că ACL se va adresa Parlamentului European şi Comisiei Europene în legătură cu ordonanţa care permite traseismul aleşilor locali, dar şi CC, căreia i se va solicita să determine sancţionarea cu încetarea mandatului a celor ce folosesc traseismul.

Orban a anunţat că, vineri, ACL se va adresa Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, pentru a contesta la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă care permite migraţia aleşilor locali.

”Facem apel încă de astăzi ca Avocatul Poporului să solicite toate informaţiile necesare pentru a putea pregăti atacul la Curtea Constituţională”,
a afirmat vicepreşedintele PNL.

El a menţionat că, în paralel, ordonanţa de urgenţă va fi atacată în contencios administrativ şi se va solicita sesizarea Curţii Constituţionale.

”Este evident faptul că niciodată, niciun Guvern, nicio majoritate parlamentară nu a comis atâtea încălcări ale Constituţiei şi a încercat să fraudeze alegerile prezidenţiale aşa cum face disperatul domn Ponta astăzi”,
a spus Orban.

Liderul PNL a menţionat că este analizată posibilitatea depunerii de plângeri penale împotriva premierului Victor Ponta şi a vicepremierului Liviu Dragnea pentru infracţiuni de abuz în funcţie.
De asemenea, el a menţionat că, pe lângă sesizările adresate ambasadelor statelor UE şi celei a SUA, a Comisiei de la Veneţia, vor fi înaintate sesizări Parlamentului European şi Comisiei Europene.
”Condiţia indispensabilă pentru a dobândi calitatea de membru al UE era respectarea aşa-numitului criteriu politic, adică garanţia că există o societate democratică, un stat de drept şi că drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt respectate. Vedem astăzi că se pune inclusiv sub semnul întrebării dacă Guvernul Ponta mai ţine cont de obligaţiile pe care ni le-am asumat în momentul în care am îndeplinit acest criteriu politic”,
a susţinut Orban.

Vicepreşedintele PNL a ţinut să transmită un mesaj către aleşii locali care ar fi interesaţi să utilizeze prevederile ordonanţei pentru a trece la un alt partid, că riscă să rămână fără mandat.

”În atacul către Curtea Constituţională vom solicita în mod expres ca odată cu declararea neconstituţionalităţii acestei ordonanţe să se anuleze efectele acestei ordonanţe. Mai precis, orice ales local care, din momentul intrării în vigoare a OUG îşi va schimba partidul politic, să aibă obligaţia, după declararea neconstituţionalităţii ordonanţei, să revină în partidul politic pe listele căruia a fost ales, iar în caz contrar să se aplice prevederile legii actuale privind statutul aleşilor locali, şi anume să-şi piardă mandatul”,
a spus Orban.

OUG care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile fără ca aceştia să-şi piardă mandatul a fost adoptată, joi, de Guvern.

Premierul Victor Ponta a declarat, joi, la începutul şedinţei Guvernului, că îşi asumă OUG privind migraţia primarilor, pentru că trebuie făcută dreptate, el precizând şi că termenul în care aleşii locali îşi pot alege partidul va fi de 45 de zile.

Iniţial, proiectul de act normativ prevedea un termen de 10 zile în care aleşii locali să-şi poată alege partidul.

Dacă ordonanţa va intra în vigoare la 1 septembrie, odată cu depunerea la Parlament, aleşii locali vor putea opta pentru un partid până la jumătatea lunii octombrie, cu două săptămâni înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Ambasada SUA s-a declarat îngrijorată în legătură cu momentul ales de Guvern pentru adoptarea ordonanţei de urgenţă care va permite aleşilor locali să îşi poată alege partidul din care fac parte fără a-şi pierde mandatul.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că face un apel la Guvern şi la "responsabilitate" să nu emită ordonanţa de urgenţă referitoare la "transferul primarilor" şi a cerut Avocatului Poporului, pe care l-a acuzat de "sabotarea democraţiei" să o atace la CC dacă ordonanţa va fi aprobată.

Sursa: http://www.mediafax.ro/politic/orban-acl-se-va-adresa-parlamentului-european-ce-avertizam-alesii-locali-care-ar-folosi-traseismul-13163075
--------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Un comentariu:

  1. Ludovic Orban:
    Solicitarea Elenei Udrea ca Iohannis să se retragă din cursa electorală este impertinentă.
    ---------------------------
    Vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat că solicitarea Elenei Udrea ca liderul PNL Klaus Iohannis să se retragă din cursa electorală este 'impertinentă' şi este o 'obrăznicie'.

    'Să îi ceri unui candidat care în toate sondajele de opinie beneficiază de o susţinere electorală de peste 30%, să ceri lucrul acesta tu, Elena Udrea, care nu ai până astăzi nici 6% intenţie de vot în sondajele de opinie mi se pare o obrăznicie, mi se pare o solicitare impertinentă. Cred că doamna Udrea chiar dacă astăzi a beneficiat de susţinerea domnului Cristian Diaconescu, pentru că nu ştiu dacă pe lângă susţinerea domnului Diaconescu mai beneficiază de susţinerea altcuiva, doamna Elena Udrea ar trebui să reflecteze cu seriozitate dacă vrea sau nu vrea să se facă de râs în această campanie prezidenţială', a spus Orban.

    Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat joi că ar fi bine ca preşedintele PNL, Klaus Iohannis, candidatul ACL la prezidenţiale, să o susţină la aceste alegeri şi a susţinut că Iohannis nu va intra în turul doi al scrutinului.

    Sursa: http://www.obiectiv.info/ludovic-orban-solicitarea-elenei-udrea-ca-iohannis-sa-se-retraga-din-cursa-electorala-este-impertinenta_52789.html#sthash.vmnJhD6u.dpuf

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri