Google Translate

sâmbătă, 16 august 2014

PMP vs Diaconescu. Un urias SCANDAL... sau REVOLTĂ în PMP: Alegerea prezidențiabilului, învrăjbește liderii de filiale. UPDATE. Cristian Diaconescu si-a dat demisia din PMP! // NEWS: Elena Udrea, candidat oficial al PMP la alegerile prezidenţiale!


Intentia Elenei Udrea de a renunta la candidatura lui Cristian Diaconescu pentru a se inscrie ea insasi in cursa prezidentiala a creat confuzie in partid, liderii filialelor judetene pozitionandu-se pe pozitii adverse.


  Astfel, Florin Remetan, liderul PMP Arad, a declarat, vineri, ca o schimbare a prezidentiabilului in acest moment ar crea "haos" in filiale si ar afecta credibilitatea partidului, relateaza agentia Mediafax, preluata de B1TV.

"Eu sper ca marti sa se gaseasca solutia de compromis care sa nu fie compromitatoare pentru PMP. Trebuie sa mergem mai departe cu ceea ce am inceput, nu poti schimba caii de la caruta in timpul mersului. Eu nu vad o disociere a partidului de Cristian Diaconescu", a mai declarat liderul PMP Arad, spunand ca asteapta "o solutie favorabila si inteleapta din partea Colegiului National al PMP", care se va intruni marti.

In plus, acesta reaminteste ca "toti sefii de filiale s-au straduit sa adune semnaturile" pentru Cristian Diaconescu.

"In Arad avem aproximativ o mie de semnaturi si nu a fost usor, pentru ca suntem putini. Daca schimbam candidatul, o luam de la capat, iar timpul ramas este si asa scurt. Nici nu pot concepe sa apara un candidat nou, iar Diaconescu sa mearga independent. Ce sanse am mai avea?", a spus Remetan.

In schimb, liderul PMP Cluj, Adrian Gurzau, s-a pozitionat deja in favoarea Elenei Udrea, acuzandu-l pe Cristian Diaconescu ca s-a disociat de partid, iar acum il "santajeaza".

"Domnul Diaconescu vrea sa candideze singur. Ne santajeaza? Pai atunci sa candideze singur. Daca nu a putut cu o echipa, crede ca va putea de unul singur? La Colegiul Director al PMP se va pune problema schimbarii candidaturii lui Diaconescu si, probabil, va fi Elena Udrea", a spus Gurzau.

Lider PMP: Diaconescu ne santajeaza? Atunci sa candideze singur

Cristian Diaconescu, presedintele Fundatiei Miscarea Populara, desemnat prezidentiabil al PMP la congres, a anuntat ca isi va duce "candidatura pana la sfarsit", indiferent daca va beneficia sau nu de sustinerea unui partid.

Revolta in PMP Cristian Diaconescu: Imi duc candidatura pana la capat cu sau fara sprijinul unui partid

Reactia a venit ca urmare a faptului ca presedinta organizatiei de femei din PMP, Ruxandra Dragomir, a declarat ca sunt probleme cu strangerea de semnaturi pentru candidatura lui Diaconescu, iar mai multi lideri de filiale au sugerat ca mai bine ar fi sa candideze Elena Udrea la presedintie.

In acest context, presedintele PMP s-a aratat gata sa se inscrie in cursa electorala, o decizie urmand sa fie luata marti.

Udrea: Romania este pregatita sa voteze o femeie. Voi avea sustinerea lui Traian Basescu
Sursa:
http://www.ziare.com/udrea/partidul-miscarea-populara/revolta-in-pmp-alegerea-prezidentiabilului-invrajbeste-liderii-de-filiale-1316735
-----------------------------------------------------------------------


Citeste si:
======================

Elena Băsescu versus Elena Udrea. Un atac dur, care nu va ramane... fara urmari!

Udrea, PMP versus ACL, Klaus Werner Iohannis. Vrabiuta... malai viseaza!

 Băsescu, demisia! S-a dezlegat enigma! De ce nu si-a dat Băsescu, demisia? Iata ce ne spune... chiar domnia sa

 Elena Udrea in cursa pentru Cotoceni? Traian Basescu premier? In Romania, Tara tuturor posibilitatilor, nimic nu pote fi exclus!

------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE. Cristian Diaconescu si-a dat demisia din PMP!

 
Udrea, gata de prezidentiale:
Il pot bate pe Ponta! Ce spune despre demisia lui Diaconescu
 
Elena Udrea a comentat luni demisia lui Cristian Diaconescu din partid si anuntul acestuia de a intra ca independent in cursa prezidentiala, presedintele Partidului Miscarea Populara mentionand ca e gata sa isi asume candidatura pentru cea mai inalta functie in stat.

 "Regret decizia domnului Cristian Diaconescu de a candida independent, de a pleca din PMP, cu atat mai mult cu cat maine (marti - n. red.) convenisem sa avem o dezbatere in interiorul partidului si sa decidem prin vot care e cea mai buna solutie pentru PMP la prezidentiale.

Este si statutar lucrul acesta, Cristian Diaconescu a fost doar propus, nu si votat, iar statutul PMP spune ca votul se da in Colegiul National, orice partid isi doreste sa mearga cu cel care este cea mai buna solutie. Si PMP isi doreste sa mearga cu candidatul care poate aduce cele mai multe voturi. Era necesara, legitima, statutara competitia interna si dezbaterea de maine", a declarat Elena Udrea.

Aceasta a precizat ca e gata sa isi asume candidatura la Presedintia Romaniei si a apreciat ca il poate invinge, in toamna, pe Victor Ponta.

Cristian Diaconescu demisioneaza din PMP. Va candida independent la prezidentiale

"Suntem pregatiti de aceasta campanie, de aceasta competitie, si eu ca presedinte al PMP sunt pregatita sa-mi asuma candidatura la presedintie. Asa cum spun de mult timp, sunt candidatul care-l poate invinge pe Victor Ponta. Il pot bate pe Victor Ponta in orice competitie. Vom avea o dezbatere maine si vom vota, pentru ca asa spune statutul PMP, dupa care partidul intra in linie dreapta in pre-cammpanie si apoi in campanie",
a adaugat Udrea.

Cristian Diaconescu: Imi strang singur semnaturile pentru presedintie

Presedintele PMP a mentionat ca spera sa aiba sustinerea presedintelui Traian Basescu si ca se va consulta cu seful statului dupa sedinta de marti a PMP.

"Ca si presedinte al PMP eu l-am propus. Am considerat ca era cea mai buna solutie. Toate partidele au decis sa mearga cu candidatii care sunt aflati in situatia de a aduce cele mai multe voturi. Isi fac acele calcule corecte, obiective. Suntem un partid care are nevoie sa obtina cat mai multe voturi. Faptul ca partidul face o evaluare este un lucru absolut normal atunci cand vezi ca lucrurile nu merg asa cum vrei tu", a incheiat Elena Udrea.

Cristian Diaconescu a anuntat, luni, ca demisioneaza din Partidul Miscarea Populara si va candida in calitate de independent la alegerile prezidentiale din toamna.

Diaconescu a precizat ca ramane membru al Fundatiei Miscarea Populara, al carui presedinte este.

Revolta in PMP Cristian Diaconescu: Imi duc candidatura pana la capat cu sau fara sprijinul unui partid

Saptamana trecuta, candidatura lui Cristian Diaconescu a fost contestata de colegii de partid. Potrivit presedintelui Organizatiei de Femei a PMP, Ruxandra Dragomir, fostul consilier prezidential are probleme in strangerea de semnaturi, pana in prezent reusind sa adune doar 7.000, desi sunt necesare 200.000 pentru inscriere in cursa prezidentiala, iar tinta partidului este chiar mai mare - 300.000.

In acest context, Elena Udrea a declarat o zi mai tarziu, ca, in opinia sa, Romania este pregatita sa voteze o femeie la presedintie, adaugand ca va avea sustinerea presedintelui si ca se vede in turul 2 impreuna cu candidatul stangii.
Sursa:
--------------------------------------------------------------------------
 
 
Elena Udrea,
candidat oficial al PMP la alegerile prezidenţiale
================================================
 
Presedintele PMP, Elena Udrea, este candidatul partidului la prezidentiale, decizia fiind luata marti de membrii Colegiului National al PMP, transmite Agerpres.
"PMP m-a desemnat, prin vot, in Colegiul National candidatul la alegerile prezidentiale. E o mare responsabilitate pe care mi-o asum impreuna cu intreaga echipa a PMP. Cred ca sunt cel mai potrivit candidat",
a declarat Udrea, la incheierea sedintei.Ea a precizat ca s-a inregistrat un singur vot impotriva, cel al europarlamentarului Cristian Preda.

Elena Udrea a declarat luni ca este pregatita sa isi asume candidatura la presedintia Romaniei, dupa ce Cristian Diaconescu a anuntat ca va candida ca independent, si a afirmat ca il poate invinge pe premierul Victor Ponta "in orice competitie".

"Suntem pregatiti de aceasta campanie si eu ca presedinte sunt pregatita sa imi asum candidatura la presedintia Romaniei. Sunt candidatul care il poate invinge pe Victor Ponta, il pot bate pe Victor Ponta in orice competitie, inclusiv in ceea ce priveste presedintia Romaniei", a spus aceasta.
 
------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 comentarii:

  1. PMP Buzău: Susţinem fără rezerve schimbarea candidaturii lui Diaconescu.
    Udrea ar aduce multe voturi.
    --------------
    Organizaţia judeţeană Buzău a PMP va susţine ”fără rezerve” candidatura Elenei Udrea la prezidenţiale, dacă marţi în şedinţa Colegiului Director a partidului va fi luată în calcul schimbarea candidaturii lui Cristian Diaconescu, afirmă liderul PMP Buzău, Nicu Cristian.

    Preşedintele PMP Buzău a declarat, duminică, pentru corespondentul MEDIAFAX, că Elena Udrea ar putea atrage mai mulţi votanţi decât o poate face actualul candidat al partidului la Preşedinţie.

    Liderul PMP Buzău susţine că Elena Udrea ar putea aduce voturi importante atât din rândul alegătorilor care până acum au optat pentru PDL, cât şi din rândul celor nehotărâţi încă.

    El a spus că, în aceste condiţii, PMP Buzău va susţine ”fără rezerve” schimbarea candidaturii la Preşedinţie a lui Cristian Diaconescu.

    ”Ca impact în rândul alegătorilor, candidatura Elenei Udrea ar fi mai eficientă pnetru partid. După părerera mea şi după semnalele din teritoriu, candidatura Elenei Udrea e mai potrivită. Diaconescu nu atrage votanţi dinspre PDL, ceea ce Udrea poate face. Poate atrage mare parte din votanţii PDL, plus dintre nehotărîţi. Udrea poate atrage mai multe voturi, sunt două segmente de alegători foarte importante. Am discutat cu presedinţii organizaţiilor din teritoriu şi opinia lor e în acest sens: dacă marţi se pune în discuţie candidatura lui Udrea o vom susţine fără rezerve”, a mai spus liderul PMP Buzău.

    Acesta declara, joi, că organizaţia pe care o conduce a reuşit să strângă în jur de 820 de semnături din totalul de 7.100 care trebuie colectate, el susţinând că actualul candidat PMP la prezidenţiale, Cristian Diaconescu, ”suferă la capitolul notorietate”.

    Secretarul general al PMP, Cristian Petrescu, declara, sâmbătă, că partidul are un candidat respectabil şi respectat, Cristian Diaconescu, însă "postul de preşedinte, din păcate, este unul de ales, nu de numit", iar în şedinţa de marţi a PMP va fi găsită cea mai bună soluţie privind candidatul la prezidenţiale.

    Cristian Diaconescu spunea, într-o postare de vineri de pe pagina sa de Facebook, că îşi va duce "candidatura până la sfârşit", indiferent dacă va beneficia sau nu de susţinerea unui partid.
    (....)
    http://www.mediafax.ro/politic/pmp-buzau-sustinem-fara-rezerve-schimbarea-candidaturii-lui-diaconescu-udrea-ar-aduce-multe-voturi-13103145

    RăspundețiȘtergere
  2. "O insulta la adresa inteligentei electoratului"
    ---------------
    Si fostii colegi de partid ai Elenei Udrea
    au comentat o eventuala candidatura a liderului PMP la prezidentiale.

    "Ceea ce se intampla acum in PMP este o insulta la adresa inteligentei electoratului nostru. Ne-am chinuit, cei care am fondat FMP si PMP, sa construim un partid altfel, alternativa la o clasa politica expirata. Aceasta incercare a esuat. PMP nu mai reprezinta decat vehicolul ambitiei personale a doamnei Elena Udrea", a scris pe Facebook Adrian Papahagi, fost membru PMP.

    La randul sau, Teodor Baconschi, tot fost membru PMP,
    a comentat declaratia de luni a Elenei Udrea.

    "Inteleg din media ca dl Cristian Diaconescu - ultimul mohican - pleaca din PMP. Si uite asa, rand pe rand, au fost casapiti MRU, Predoiu, Macovei, Diaconescu si toti ceilalti. Nu era niciunul suficient de scolit, de experimentat, de plauzibil in calitate de prezidentiabil. Vorba cantecului: Only You!", a scris Baconschi pe Facebook.

    Cristian Diaconescu a anuntat, luni, ca demisioneaza din Partidul Miscarea Populara si va candida in calitate de independent la alegerile prezidentiale din toamna. Replica a venit imediat de la Elena Udrea, presedintele PMP, care a spus ca Diaconscu fusese "propus, nu votat" pentru a fi candidatul PMP in cursa pentru Cotroceni.

    De asemenea, Elena Udrea a declarat ca e gata sa-si asume candidatura la prezidentiale, apreciind in acest context ca il poate invinge pe Victor Ponta "in orice competitie".

    http://www.ziare.com/udrea/partidul-miscarea-populara/udrea-vrea-la-cotroceni-de-la-ironii-la-atacuri-pe-fata-o-insulta-la-adresa-inteligentei-electoratului-1317078

    RăspundețiȘtergere
  3. Guvernul ia in calcul revenirea la pensiile speciale - surse.
    -----------------
    Guvernul analizeaza posibilitatea de a reintroduce pensiile speciale in cazul mai multor categorii de pensionari.

    Astfel, este posibila o revenire la pensiile speciale in locul indemnizatiilor in cazul aviatorilor, al personalului auxiliar din magistratura, al diplomatilor si al celorlalte categorii beneficiare de astfel de venituri, potrivit unor surse citate de Digi 24.

    Cheltuielile ar urma sa fie incluse in bugetul pe anul viitor, au mentionat aceleasi surse.

    La pensiile speciale s-a renuntat pe vremea cand la guvernare se afla Cabientul Emil Boc. La acea vreme, s-a facut o serie de reduceri cheltuieli, in conditiile inceputului de criza economica.

    Premierul Victor Ponta a declarat, la inceputul lunii iulie, ca Guvernul nu poate acorda pensii speciale aviatorilor pentru ca nu sunt de acord Comisia Europeana si Fondul Monetar International, in schimb vor fi acordate indemnizatii, asa cum a fost cazul militarilor si diplomatilor.

    "Problema este in felul urmator: domnul Boc le-a taiat pensiile si la militari, si la diplomati, si la aviatori, si la grefieri. La militari si la diplomati noi nu am revenit la pensiile speciale, Comisia Europeana si FMI nu sunt de acord sa revenim la pensii speciale. Am acordat niste indemnizatii prin care recunoastem rolul lor. La fel vrem sa facem si la aviatori, si la grefieri.

    In zona reprezentantilor personalului navigant nu sunt de acord cu acest lucru, spun ca ei vor sa revina la pensia speciala si, cu tot respectul pe care il am pentru cei care fac aceasta meserie destul de dificila, nu putem sa revenim la pensii speciale", a spus Ponta intr-o conferinta de presa la Ministerul Muncii.

    http://www.ziare.com/pensii/stiri-pensii/guvernul-ia-in-calcul-revenirea-la-pensiile-speciale-surse-1317289?

    RăspundețiȘtergere
  4. ALEGERILE PREZIDENȚIALE 2014.
    Traian Băsescu o susține pe Elena Udrea.
    ---------------------

    "O susțineți pe Elena Udrea în cursa pentru alegerile prezidențiale 2014?", este prima întrebare la care a răspuns, miercuri seară, președintele Traian Băsescu.


    Președintele Traian Băsescu, prezent în platoul emisiunii de la B1 TV, "Bună seara, România!", a fost întrebat dacă o susține pe Elena Udrea la alegerile prezidențiale 2014, răspunzând: "Cred că ați venit într-o întrebare minoră. Eu am fost un susținător fără rezerve al PMP. Nici la alegerile pentru PE nu m-am dat în lături de la niciun fel de susținere. Categoric, susțin candidatul la funcția de președinte al României al acestui partid. A fost Cristian Diaconescu, l-am susținut până când a anunțat că este candidat independent. Astăzi este Elena Udrea, pe care o susțin. Eu am semnat pentru Cristian Diaconescu atât timp cât a fost propunerea de candidat al PMP. Eu nu pot să mă dezic de PMP să zic că de azi susțin un candidat independent. Ar fi caraghios. Pe de-o parte. Pe de altă parte, ar trebui să vedem ce l-a determinat pe Cristian Diaconescu să fie candidat independent. Dacă s-ar fi dus la Colegiul Director de ieri ar fi avut o dezbatere corectă. Cred că a avut o problemă de conștiință. A fost întrebat dacă a fost în 322. El a spus că nu, așa și-a amintit. Pe site apărea că a fost la vot. Era esențial să se ducă la CEX să explice de ce a spus că a fost în deplasare. Mărturisesc că uitasem de suspendarea din 2007, mă gândeam la cea din 2012".

    Președintele a spus despre Elena Udrea că "e un om hotărât și are o rezistență incredibilă, și fizică, de a umbla prin țară, și la atacuri".

    "Eu sper să ia un procent mai bun candidatul PMP decât a luat la alegerile precedente", a precizat președintele.

    - See more at: http://www.dcnews.ro/alegerile-preziden-iale-2014-traian-basescu-o-sus-ine-pe-elena-udrea_451635.html#sthash.YroTMAbB.dpuf

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri