Google Translate

luni, 25 august 2014

Vicepremierul Liviu Dragnea, are dreptate! Bulibaseala generata de tradarea liberalilor, trebuie rezolvata urgent si legal! Se impun masuri, nu lălăieli televizate!


Dragnea: Să dăm aleşilor locali două săptămâni să îşi aleagă partidul fără să îşi piardă mandatul.

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Suceava, că în prezent foarte mulţi aleşi locali activează pentru alte partide şi propune ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleşii locali să îşi aleagă partidul fără să îşi mai piardă mandatul.

Dragnea a spus, într-o conferinţă de presă, că, cel puţin în ultima lună, a primit foarte multe solicitări de la primari din ţară, de la consilieri locali, judeţeni, preşedinţi de consilii judeţene, care i-au semnalat că există o problemă determinată de instabilitate în administraţia locală, generată de apariţia noilor partide.

”Devine din ce în ce mai pregnantă o situaţie. Începe să se instaleze o oarecare instabilitate în administraţia locală generată de apariţia unor partide - PMP, PLR, ruperea USL, apariţia ACL şi au început din ce în ce mai mulţi primari să îşi exprime public susţinerea pentru un partid, altul decât pe listele căruia au candidat. Au început să fie probleme în majorităţile consiliilor locale şi judeţene”,
a spus vicepremierul.

El a arătat că, în acest context, propune să existe o perioadă de două săptămâni în care aleşii locali să aleagă partidul în care să activeze.

”În acest context eu mă gândesc serios dacă nu cumva, în perioada imediat următoare, pentru că a început să devină o situaţie care trebuie rezolvată urgent, nu ar trebui să luăm modelul din 2006 şi să adoptăm un act normativ prin care să se stabilească o perioadă de două săptămâni în care toţi aleşii locali să poată opta în care partid să activeze”,
a spus Liviu Dragnea.

El a menţionat că în 2006 a fost o situaţie identică, în care au fost 45 de zile, şi consideră că ar trebui aplicată o măsură similară pentru că este nevoie să se limpezească scena politică.

Liviu Dragnea a explicat că este interesat ca la sfârşitul acestui an să fie depuse proiecte pe finanţare europeană, iar în această perioadă să nu existe sincope în şedinţele de consiliu local sau judeţean pentru a aproba proiecte şi să nu se intre în situaţii de blocaj instituţional care să se transformă în blocaj financiar.

Vicepremierul a mai spus că va face această propunere premierului şi coaliţiei de guvernare, care să analizeze această posibilitate.

Întrebat dacă prin această propunere de act normativ nu se legiferează migraţia politică, vicepremierul a spus că nu susţine migraţia politică, dar că nici nu poate rămâne indiferent.

”Nu susţinem migraţia politică, dar nici nu putem să stăm indiferenţi. Pentru mine este foarte important ca fiecare om dintr-o comunitate să beneficieze de dezvoltare şi pentru asta sunt dispus să susţin un asemenea act normativ pentru ca astfel de blocaje să nu mai existe”,
a răspuns vicepremierul.

El a susţinut că, de fapt, acum asistăm la o migraţie politică:
”Realitatea din România spune altceva. Suntem în miezul unei migraţii politice. Foarte mulţi primari au candidat din partea unor partide, dar ei sunt deja activişti la celelalte partide. Eu cred că trebuie să limpezim situaţia”.


Liviu Dragnea a precizat că în acest act normativ se va introduce prevederea că aleşii locali nu-şi pierd mandatul dacă părăsesc partidul pe lista căruia au candidat.


”Nu este migraţie politică, ci limpezirea unei situaţii care există în fapt”,
a explicat vicepremierul.

Dragnea a mai arătat că şi în 2006 a fost o situaţie similară şi că după opt ani viaţa politică cere o asemenea posibilitate.

”Suntem în faţa unei situaţii pe care aleşii o simt şi o trăiesc”, a spus Dragnea, susţinând că dacă această situaţie se doreşte să fie limpezită va trebui adoptată o Ordonanţă de Urgenţă după ce începe sesiunea parlamentară.

El a mai a spus că nu se aşteaptă ca în PSD să vină noi aleşi locali, ci să fie limpezită situaţia politică din consiliile locale şi că ”scena politică s-a tulburat” mai ales după ce s-a rupt USL, fiind foarte multe blocaje în consilii locale şi judeţene. Vicepremierul a exemplificat cu situaţiile unor consilieri aleşi pe lista comună a USL şi care din diverse motive au părăsit funcţiile, iar locurile au rămas neocupate pentru că nu se ştie daca locul trebuie preluat de un supleant din acelaşi partid cu cel care a părăsit funcţia sau de următorul de pe listă, astfel că foarte multe procese pe această speţă.

În prezent, potrivit legilor în vigoare, aleşii locali nu îşi pot părăsi formaţiunea pentru care au candidat atunci când au fost aleşi fără să îşi piardă mandatul.

Sursa:
http://www.mediafax.ro/politic/dragnea-sa-dam-alesilor-locali-doua-saptamani-sa-isi-aleaga-partidul-fara-sa-isi-piarda-mandatul-13134944
----------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Unui fost prieten... DOVADA ca o ducem bine!
Cu el... ori fara!
-----------------------------
 Cu 400-500 vizualizari zi de zi... mergem inainte!
 Sunt zile... si mai bune!
 Admin
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------

7 comentarii:

  1. Premierul Ponta, face vizite în China şi în SUA, în septembrie.
    ----------------------------------
    Premierul Ponta va face, săptămâna viitoare, o vizită oficială în China, iar la finalul lunii septembrie se va deplasa în SUA pentru a participa la Adunarea Generală a ONU, dar şi pentru a se întâlni cu reperezentanţi ai unor mari companii americane din domeniul energetic.

    Ponta a anunţat, luni, că în China va discuta cu premierul Li Kekiang în special despre parteneriatul economc dintre cele două ţări.

    Prim-ministrul Victor Ponta a precizat totodată că în SUA, pe lângă participarea la Adunarea Generală a ONU, se va deplasa la Houston, Texas, unde va avea întâlniri cu conducerile celor mai importante companii energetice americane, care "au investiţii sau planuri de investiţii" în România.

    Ponta a anunţat, totodată, că joi va lua parte la ceremoniile de învestire a preşedintelui ales al Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa-si dea demisia toti cei alesi pe lista USL si cine o mai vrea. Ori cu parlament, ori fara tot parfumul ala este. Si facem alegeri parlamentare, sa vedem care cu cine.

    RăspundețiȘtergere
  3. EXCLUSIV.
    Cât câştigă Dan Diaconescu de la RTV.
    ---------------
    Dan Diaconescu nu şi-a asociat partidul, PP-DD, cu ciocoii PSD de dragul lui Victor Ponta sau al lui Liviu Dragnea.

    Marele său câştig, financiar şi de imagine, vine din retransmiterea emisiunii sale de pe OTV “Dan Diaconescu în direct” de către televiziune mogulului PSD Sebastian Ghiţă, zilnic între orele 23.00 – 06.00. Surse apropiate lui DD au precizat, pentru Ziua Veche, că patronul OTV încasează lunar de la RTV frumoasă sumă de 25.000 de euro.

    Aceleaşi surse susţin că nu trebuie să mire pe nimeni această sumă din moment ce Victor Ciutacu, care prestează mult mai puţin şi fără mare suuces, bagă lunar în buzunar tot de la RTV fix 12.000 de euro.

    Sursa: http://www.ziuaveche.ro/business-2/economic/exclusiv-cat-castiga-dan-diaconescu-de-la-rtv-240934.html/

    RăspundețiȘtergere
  4. Klaus Iohannis:
    Ordonaţa privind apartenenţa politică a aleşilor locali ar fi un ATAC la sistemul politic.
    ----------------------
    Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat luni că Ordonanţa cu privire la apartenenţa politică a aleşilor locali ar fi o gravă eroare şi un atac la sistemul politic din România, subliniind că Opoziţia va folosi toate pârghiile pentru a stopa acest demers.

    'Eu avertizez public: această ordonanţă ar fi o gravă eroare şi ar fi un atac la sistemul politic din România. Este simplu de tot', a afirmat Iohannis la B1 Tv.

    El a susţinut că Opoziţia va folosi pârghiile cele mai potrivite în acest caz.

    'Vom folosi toate pârghiile care sunt la îndemâna Opoziţiei pentru a putea opri o astfel de ordonanţă - ar fi un atac la esenţa autonomiei locale, la esenţa pluripartidismului în România', a arătat liderul PNL.

    - Sursa: http://www.obiectiv.info/klaus-iohannis-ordonata-privind-apartenenta-politica-a-alesilor-locali-ar-fi-un-atac-la-sistemul-politic_52546.html#sthash.dzOpm4w5.dpuf

    RăspundețiȘtergere
  5. Iohannis nu exclude boicotarea alegerilor prezidenţiale.
    ---------------
    Klaus Iohannis a declarat că nu exclude varianta boicotarea scrutinului prezidenţial, dacă Guvernul nu renunţă la ordonanţa care va permite migraţia politică a aleşilor locali.

    Klaus Iohannis "nu exclude" boicotarea alegerilor prezidenţiale. Motivul: ordonanţa anunţată de Liviu Dragnea şi susţinută de Victor Ponta, care dă liber la traseism aleşilor locali, proiect aspru criticat de Iohannis, invitat la B1 TV.

    Preşedintele PNl a precizat că varianta boicotării scrutinului nu a fost discutată cu colegii săi din ACL.

    Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a precizat, luni, referindu-se la OUG propusă de vicepremierul Liviu Dragnea prin care li se permite aleşilor locali să îşi aleagă partidul fără a-şi pierde mandatul, că este necesară deblocarea autorităţilor locale şi ieşirea din minciună şi ipocrizie.

    ”Nu am primit încă acest text de lege. Când îl primesc, o să-l discutăm şi anunţăm. Părerea mea despre acest lucru, vreau să vă spun foarte direct: cred că este necesar în primul rând să deblocăm autorităţile locale”, a precizat Ponta, arătând că în acest moment în municipiul Bucureşti, la nivelul CGMB, nu se mai iau decizii de trei luni, scrie Mediafax.ro

    Sursa REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/iohannis-nu-exclude-boicotarea-alegerilor-prezidentiale_1510957.html#ixzz3BTU6dDvt
    Follow us: @realitatea on Twitter

    RăspundețiȘtergere
  6. Peste 30.000 de români
    ameninţaţi de iresponsabilitatea lui Klaus Iohannis şi a ACL.
    ---------------------------
    Atitudinea vădit tendenţioasă legată de proiectele Guvernului privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor arată că opoziţiei nu îi pasă aproape deloc de rezolvarea unei probleme punctuale de pe urmă căreia 30.000 de români ar avea de suferit. Amnistie fiscală pensionari. Deşi atenţia opiniei publice a fost îndreptată asupra votului dat de Senat în ceea ce priveşte cererea de reexaminare a legii prin care se realizeză reducerea CAS cu 5 procente, în Camera Superioară a Legislativului s-a consumat luni și un alt eveniment politic important. După votul respectiv, senatorii opoziţiei au părăsit rapid sala, fapt ce a făcut ca sesiunea extraordinară a Senatului să fie suspendată din lipsă de cvorum, astfel încât proiectele Guvernului privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor nu au mai putut fi votate.Comportamenul aleşilor opoziţiei este cu atât mai condamnabil cu cât, doar cu câteva minute înainte de votul pentru amnistierea fiscală, ei votaseră fără probleme alături de putere pentru respingerea cererii de reexaminare a legii de reducere a CAS-ului. Astfel, aleşii dreptei au dovedit că atunci când există voinţă politică, rezolvarea anumitor probleme ce ţin de interesul românilor poate fi una transpartinică şi dincolo de dinamica jocului electoral.

    - See more at: http://www.obiectiv.info/peste-30-000-de-romani-amenintati-de-iresponsabilitatea-lui-klaus-iohannis-si-a-acl_52591.html#sthash.yyPQilzs.dpuf

    RăspundețiȘtergere
  7. Wow... ce proteste... ce numar... IMENS de parotestatari...!
    -----------------------
    Proteste in mai multe orase din tara fata de traseismul politic. Oamenii i-au cerut premierului sa retraga ordonanta de urgenta. Oamenii au cerut DEMISIA GUVERNULUI, iar BASESCU DEMITEREA lui PONTA. | duminică, 31 august 2014 |
    -------------------------------------------------
    Peste 200 de oameni s-au adunat în Piaţa Universităţii, duminica, pentru a protesta faţă de ordonanța de urgență adoptată de Guvern, care dă liber la traseismul primarilor.

    Manifestanţii au cerut şi demisia actualului cabinet de la guvernare. Printr-o suspendare temporară a Legii migrației politice, primarii primesc un răgaz de 45 zile să se mute la partidul la care doresc.

    Este şi motivul pentru care PDL şi PNL sunt gata să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului. Peste 40 de persoane au protestat, duminică, și în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, faţă de OUG care permite migraţia primarilor. Participanţii au împărțit trecătorilor colivă pentru statul de drept, scrie B1.ro.

    Participanţii la protest s-au adunat, duminică după-amiază, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, având asupra lor afişe cu mesaje precum "Perspectivă tristă, România traseistă”, "Opriţi monta cu Ponta”, "Jos Guvernul”, "Guvernul României organizează casting pentru producţia "Ali Ponta şi 40 de hoţi”, "Pesedism egal proxenetism”, "Ponta – peştele prostituţiei politice” sau "Moralitatea ta e nulă dacă sari din partid în partid”.

    Au fost reactii dure la aceasta ordonanta, mai ales din partea lui Traian Basescu. PNL si PDL vor depune o motiune de cenzura in Parlament, luni, prin care vor sa dea jos Guvernul Ponta.

    http://www.evz.ro/proteste-in-mai-multe-orase-din-tara-fata-de-traseismul-politic-oamenii-i-au-cerut-premierului-sa-retraga-ordonanta-de-urgenta-oamenii-au-cerut-demisia-guvernului-iar-basescu-demiterea-lui-ponta.html

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri