Google Translate

duminică, 31 august 2014

Victor Ponta, intr-o campanie diplomatică externa... la care Basescu... nici macar n-a visat


În timp ce partidele din opoziție conduse de Klaus Iohannis și Vasile Blaga încearcă să introducă pe agenda publică teme sterile pentru a atrage atenția electoratului, premierul Victor Ponta a început în această săptămână o campanie diplomatică menită să întărească legăturile României cu partenerii externi.

Astfel, după vizita în Republica Moldova și cea efectuată în Turcia, premierul Victor Ponta a participat sâmbătă, la invitația președintelui Franței, Francois Hollande, la reuniunea liderilor social-democrați europeni care a avut loc la Paris. În cadrul reuniunii au participat prim-miniștrii Italiei, Danemarcei, Belgiei, Austriei, Slovaciei, Republicii Cehe, vice-cancelarul german Sigmar Gabriel, precum și președintele Parlamentului European, Martin Schulz.

Reuniunea a avut ca principal obiectiv coordonarea pozițiilor privind desemnarea președintelui Consiliului European, a Înaltului Reprezentant și a președintelui Eurogrup, precum și propunerile pentru Colegiul Comisiei Europene. Cu această ocazie șeful executivului român a reușit să susțină în rândul colegilor social-democrați europeni poziția României privind desemnarea comisarului european.

Dincolo de contextul internațional în care are loc vizita, prezența premierului român este foarte importantă și din perspectiva relațiilor economice bilaterale. În acest sens, trebuie ținut cont că Franța este cel de al treilea partener comercial al țării noastre și reprezintă unul din aliații importanți ai României în NATO și UE, sprijinul Franței fiind extrem de important în contextul aderării țării noastre la spațiul Schengen.

Citeşte şi: Victor Ponta anunţă mai multe vizite externe în perioada următoare

Vizita șefului cabinetului în Franța trebuie privintă și în contextul în care până la investirea lui Victor Ponta în funcția de premier relațiile dintre București și Paris suferiseră o răcire. Ca urmare a vizitei efectuate anul trecut în Franța, când Victor Ponta s-a întâlnit cu preşedintele François Hollande şi cu premierul Jean-Marc Ayrault, relațiile dintre cele două țări au cunoscut o revigorare, care a condus la relansarea parteneriatul strategic dintre România și Franța.

Turneul diplomatic al premierului Victor Ponta va continua în săptămânile următoare cu o vizită în China și una în SUA. Săptămâna viitoare, șeful executivului va efectua o vizită în China unde se va întâlni cu omologul său chinez, Li Keqiang. Pe agenda diplomatică se va afla discutarea parteneriatului strategic dintre București şi Beijing și atragerea de noi investiţii în țara noastră.

De asemenea, în luna septembrie, Victor Ponta va participa la Adunarea Generală a ONU unde va prezenta poziţia României faţă de situaţia internaţională şi se va întâlni cu o serie de companii americane din sectorul energetic pentru a le încuraja să investească în țara noastră.

Ofensiva diplomatică de toamnă a premierului vine în continuarea eforturilor constante pe care Victor Ponta le-a făcut în acești doi ani de mandat pentru a scoate România din izolarea diplomatică la care o condamnaseră acțiunile lui Traian Băsescu. Țara noastră a reușit astfel să redevină astfel un actor respectat în planul politicii regionale și europene, să relanseze relațiile cu parteneri tradiționali și să reintre în forță pe harta marilor investiții străine.

Citeşte şi: Ponta – acţiuni externe importante, Iohannis – doar un politruc pasionat de filme proaste -

Sursa: http://www.obiectiv.info/victor-ponta-agenda-externa-extinsa_52952.html#sthash.qWmaj59D.dpuf
----------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 comentarii:

 1. O spune chiar... Evenimentul zilei:
  CORESPONDENȚĂ DIN BEIJING. Premierul Victor Ponta a ajuns în China pe lângă Kiev. Mâine, vor fi semnate acorduri pentru trenuri de mare viteză.
  -----------------------------
  Premierul Victor Ponta a ajuns, astăzi, la Beijing, unde efectuează o vizită de trei zile. Aeronava oficială cu care s-a deplasat premierul spre China a survolat spațiul aerian al estului separatist al Ucrainei și al Rusiei.

  Șeful Executivului a fost întâmpinat pe aeroportul din Beijing cu ceremonial militar. Victor Ponta este însoțit în această deplasare de soția sa, Daciana Sârbu, dar și de vicepremierul Liviu Dragnea, miniștrii Ioan Rus (Transporturi), Daniel Constantin (Agricultură), Constantin Niță (Economie), și purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mirel Palada.

  Mâine, premierul se va întâlni cu o serie de oameni de afaceri și va fi primit de omologul său, Li Kegiang, discuţiile urmând a fi axate pe parteneriatul economic dintre cele două ţări. La Guvernul de la Beijing vor fi semnate, mâine, acorduri pentru căi ferate de mare viteză. Iar marți, premierul și miniștrii au în program o plimbare de aproximativ o jumătate de oră cu un tren de mare viteză.

  Victor Ponta va fi primit, de asemenea, de către preşedintele R.P.Chineză, Xi Jinping, şi va avea o întrevedere cu Zhang Dejiang, preşedintele Comitetului Permanent al Adunării Naţionale Populare.
  - va continua-

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. În cadrul convorbirilor cu oficialităţile chineze vor fi abordate relaţiile bilaterale România-China, cu accent pe stadiul implementării proiectelor convenite cu ocazia convorbirilor avute la Bucureşti în special a celor din domeniile energiei, infrastructurii, agriculturii, educaţiei, culturii, etc.

   Pe agenda de discuţii figurează şi aspecte legate de consolidarea relaţiei UE-China şi acţiunile viitoare în cadrul formatului de cooperare Europa Centrală şi Est - China, în implementarea celor convenite la Summit-ul de la Bucureşti din 2013.

   În marja vizitei, premierul român va lua parte la o reuniune economică cu participarea reprezentanţilor principalelor companii şi bănci chineze care derulează afaceri sau doresc să investească în România.

   De asemenea, prim-ministrul Ponta se va deplasa marţi cu trenul de mare viteză la Tienjin unde va vizita parcul tehnologic Tianjian şi va avea o întâlnire cu reprezentanţii firmelor care derulează afaceri în parc din domeniile IT, componente auto, produse bio, construcţii de maşini, etc. Premierul Ponta urmează să se întâlnească şi cu primarul din Tianjing.

   „Voi merge la începutul săptămânii viitoare în vizita de răspuns la invitaţia primului ministru al Chinei, la Beijing. Anul trecut primul ministru Li Keqiang a fost la Bucureşti, am iniţiat proiecte economice şi cu ocazia acestei vizite vom discuta în special despre parteneriatul economic, dincolo de relaţiile politice între România şi China“, declara , la începutul săptămânii, premierul.

   Este a doua vizită pe care Victor Ponta o face în China în calitatea sa de premier, prima fiind realizată anul trecut.

   La finalul anului trecut, reprezentanţii guvernelor român şi chinez au semnat la București 13 memorandumuri de cooperare în diverse domenii – de la cel nuclear până la comerțul cu alimente. Printre memorandumurile semnate se afla și unul în domeniul securității IT prin care Guvernul român promitea sprijin pentru participarea companiei chineze Huawei la structuri critice de securitate.

   http://www.evz.ro/corespondenta-din-beijing-premierul-victor-ponta-a-ajuns-in-china-pe-langa-kiev-maine-vor-fi-semnate-acorduri-pentru-trenuri-de-mare-viteza.html

   Ștergere
 2. INCREDIBIL!
  Se intampla... in Romania Mileniului III !!
  Golaniada pdl-isto/basista... ajunsa la apogeu !!!
  ---------------
  Gabi Szabo nu a fost lăsată să intre în Sala Polivalentă din Cluj
  ------------------------------------
  Ministrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a efectuat vineri dimineaţa o vizită la Centrul Olimpic de Judo Cluj (COJ), după care ar fi trebuit să viziteze Sala Polivalentă însă nu a fost lăsată.

  "Am discutat cu domnul Bercean despre pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Rio. Felicit sportivii şi antrenorii de la judo pentru rezultatele frumoase obţinute la Campionatul Mondial. Clujul stă bine la partea de infrastructură sportivă", au fost cuvintele de laudă ale lui Szabo, potrivit prosport.ro.

  Aceasta ar fi dorit mai apoi să viziteze noua Sală Polivalentă, care se află la 500 de metri de sala de judo, fapt anunţat şi în programul oficial. Din păcate, campioana olimpică de la Sydney a fost anunţată că nu poate să meargă la şantier pentru că nu are aprobare de la primarul Emil Boc sau drept de inspecţie de la o persoană care coordonează lucrările.

  - See more at: http://www.dcnews.ro/gabi-szabo-nu-a-fost-lasata-sa-intre-in-sala-polivalenta-din-cluj_452322.html#sthash.NsOmaZdi.dpuf

  RăspundețiȘtergere
 3. Bueiii, cea mai tare e vizita in China! Poate s-o lăsa şi la noi cu ceva autostrăzi făcute de gălbejiţi, cum de altfel au făcut ăştia în Polonia şi Germania, că românul vai de mama lui...Nu mai are ce fura...Ăştia ai lui Jackie Chan cică le făcură km de autostradă polacilor la un preţ de 4 ori mai mic decît ne făcură amerlocii escroci a" lu" Bechtel.

  RăspundețiȘtergere
 4. Ia vedeţi voi d"aciulea un documentar "tres, tres interesan":
  ___________________________________________________

  http://adevarul.ro/cultura/istorie/apostolii-stalin-ana-pauker-cea-mai-puternica-femeie-legendele-cominternistei-fata-ura-savarinele-1_54002b4b0d

  RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite