Google Translate

sâmbătă, 6 septembrie 2014

Noi nu vrem razboi! Ei insa... vor cheltuieli militare... fara numar, fara numar! E o isterie sa te pregatesti pentru un razboi total cu Rusia? intreaba o cucoana! Nu cucoana, este o tampenie! Bani aruncati pe Apa Sâmbetei!


In vara lui 1939, polonezii si-au vazut de viata lor fara a presimti invazia nazista ce avea sa urmeze - haosul, ocupatia, distrugerea si genocidul au urmat. Privind acum inapoi, polonezii probabil trebuiau sa renunte la orice, sa se mobilizeze si sa-si apere tara, pregatiti de un razboi total.


 Este posibil ca ucrainenii, in vara lui 2014, sa aiba o soarta similara? Ar trebui sa se mobilizeze imediat, si, odata cu ei, si cetatenii din centrul Europei, se intreaba Anne Applebaum, director al programului Tranzitii Globale la Institutul Legatum din Londra, intr-un editorial publicat de Dallas News.


 Unora, aceasta intrebare le poate parea stupida, naiva si apocaliptica, insa este vorba despre o teama pe care multi est-europeni o au in acest moment.

Presedintele Ucrainei: Rusia poate sa ocupe si Bucurestiul!

In ultima saptamana, scrie specialistul, trupele ruse, grupate sub steagul unui stat necunoscut pana acum, Novorosia, au marsaluit peste granita, in sud-estul Ucrainei. Academia rusa de Stiinte a anuntat ca va publica o istorie a Novorosiei toamna aceasta si ii traseaza radacinile pana la Ecaterina cea Mare.

Putin catre Barroso: Daca vreau, ajung la Kiev in doua saptamani!

Mai multe harti ale asa-zisei Novorosia circula la Moscova - unele includ Harkov si Dnipropetrovsk, orase aflate la sute de kilometri distanta de locul unde se duc luptele. Unii plaseaza Novorosia de-a lungul coastei Marii Negre, in asa fel incat leaga Rusia de peninsula Crimeea si de Transnistria, republica separatista a Moldovei. Chiar daca isi incepe existenta ca un stat nerecunoscut, de felul Abhaziei si Osetiei de Sud, "state" rupte de Rusia din teritoriul Georgiei, Novorosia se poate extinde in timp.

Soldatii rusi vor fi nevoiti mai intai sa creeze acest stat si, in cele din urma, Rusia va avea nevoie de tot mai multe trupe pentru a mentine acest teritoriu.

Gata razboiul din Ucraina? Porosenko spune ca s-a inteles cu Putin. Ce zice Kremlinul

Novorosia, continua expertul, nu va fi stabila mult timp, intrucat e locuita de ucraineni care isi doresc ramanerea in Ucraina. Si pentru aceasta problema este o solutie utilizata anterior - Alexander Dughin, ideologul nationalist ascultat de Putin, a spus, recent, ca "Ucraina trebuie curatata de idioti", dupa care a cerut un "genocid" pentru "rasa de bastarzi".

Novorosia va fi dificil de pastratm insa, daca va avea opozanti in Occident. Sunt analizate posibile solutii la aceasta problema. Vladimir Jirinovski, deputat si "nebunul Curtii", a spus la televiziunea rusa ca Rusia ar trebui sa utilizeze arsenalul nuclear pentru a bombarda Polonia si statele baltice, pentru a arata Occidentului cine are puterea in Europa.

"Nimic nu ameninta America, e departe. Dar tarile est-europene se vor plasa singure sub amenintarea anihilarii",
a spus acesta, in remarci calificate de Putin drept "nu politica oficiala", dar Jirinovsky "da mereu tonul la petrecere".

O persoana mult mai serioasa decat Jirinovski, analistul rus disident Andrei Piontkovski, a publicat un articol cam in aceeasi linie: Putin s-ar gandi la posibilitatea de a efectua lovituri nucleare limitate, probabil impotriva capitalelor baltice sau a unui oras polonez, pentru a dovedi ca NATO este o entitate golita de inteles, fara sens, care nu va indrazni sa riposteze.
In exercitiile militare din 2009 si 2013, armata rusa a simulat un atac nuclear impotriva Varsoviei.

Sa fie toate acestea delirul unor nebuni, se intreaba autoarea. Poate. Si poate ca Putin este prea slab ca sa faca asta si poate ca doar se foloseste de amenintare, poate ca oligarhii sai il vor opri. Dar si Mein Kampf parea o isterie pentru germani si vestici in 1939. Ordinele lui Stalin de a lichida clase si grupuri sociale intregi din URSS ar fi parut la fel de nebunesti la momentul respectiv, daca ar fi fost auzite in afara tarii.

Stalin si-a dus la indeplinire planurile nu pentru ca era nebun, ci pentru ca nu avea cine sa il opreasca. In acest moment, nimeni nu e capabil sa il opreasca pe Putin. Asadar, se intreaba autoarea, e o isterie sa te pregatesti pentru razboiul total?


Sursa:
http://www.ziare.com/vladimir-putin/presedinte-rusia/e-o-isterie-sa-te-pregatesti-pentru-un-razboi-total-cu-rusia-1320424?

Click here:
Is it hysterical to prepare for all-out war with Russia?
------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Un comentariu:

  1. Wow! Iohannis: E nevoie de schimbarea Guvernului după prezidenţiale,
    să-l propun pe Predoiu premier.
    -----------------------------------------
    Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, sâmbătă, la Braşov, că este nevoie ca după ce va câştiga prezidenţialele să aibă loc schimbarea Guvernului Ponta, pentru a avea ocazia de a-l propune ca prim-ministru pe Cătălin Predoiu, actualul prim-vicepreşedinte PDL.

    Liderul PNL şi-a exprimat convingerea că "noul PNL" va câştiga alegerile prezidenţiale din aceste an, prin candidatura sa, dar şi alegerile parlamentare din 2016, precum şi cele prezidenţiale şi parlamentare din 2020.

    "Noi ne dorim să fim forţa politică care conduce România în următorul deceniu", a afirmat Iohannis.

    Liderul PNL a avut pentru prima dată o declaraţie fermă şi clară în ceea ce priveşte desemnarea lui Cătălin Predoiu ca prim-ministru, imediat după alegerile prezidenţiale. "Nici şase luni nu a guvernat PSD, practic singur, şi ce am văzut? Că nu s-a schimbat, că şi-a păstrat vechile metehne, că suntem în situaţia să protestăm, noi, opoziţia, aproape săptămânal faţă de acte normative care încalcă normele democratice. Să protestăm împotriva unor acte normative care vin să creeze un avantaj net pentru candidatul celor de la putere. Eu vă spun, este nevoie de schimbarea Guvernului şi imediat după ce vom câştiga prezidenţialele, abia aştept să am ocazia să numesc pe Cătălin Predoiu prim-ministru", le-a a spus Iohannis aleşilor locali PNL şi PDL.

    De asemenea, el afirmat că România are nevoie de zece ani de guvernare de dreapta pentru a deveni "prosperă şi puternică".

    http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-e-nevoie-de-schimbarea-guvernului-dupa-prezidentiale-sa-l-propun-pe-predoiu-premier-13218687

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri