Google Translate

vineri, 5 septembrie 2014

Romani, treziti-va! Vin vremuri grele pentru UE, cu o economie la pamant si o Rusie dura - solutia salvatoare


Presedintele in exercitiu al Consiliului European, Herman Van Rompuy, i-a spus succesorului sau Donald Tusk, in prezent prim-ministru al Poloniei, ca se va confrunta cu trei mari provocari.

Acestea sunt stagnarea economiei din zona euro, criza din Ucraina, pe care a descris-o ca fiind cea mai mare amenintare la securitatea continentala de la Razboiul Rece incoace, si riscul ca Marea Britanie sa iasa din Uniunea Europeana.

Problemele sunt legate intre ele, sustine editorialistul financiar Hugo Dixon, intr-un articol publicat de Reuters in editie electronica.

Situatia din Ucraina

Presedintele rus Vladimir Putin le-a cerut miercuri separatistilor sa opreasca varsarea de sange din estul Ucrainei, dupa ce un asa-zis armistitiu invaluit de confuzie a fost discutat, miercuri dimineata, intre liderul de la Moscova si presedintele ucrainean Petro Porosenko.

Rasturnare spectaculoasa in Ucraina: Putin, apel la separatisti si plan de actiune scris de mana

De asemenea, Putin a mai precizat ca este necesar ca Guvernul de la Kiev sa retraga fortele armate din estul separatist. In plus, presedintele Rusiei a trasat un plan in sapte puncte pentru stabilizarea situatiei din Ucraina.

Gata razboiul din Ucraina? Porosenko spune ca s-a inteles cu Putin. Ce zice Kremlinul

Declaratiile presedintelui rus vin dupa o zi plina de confuzie in ceea ce priveste criza din Ucraina. Armistitiul anuntat initial de catre presedintele Ucrainei a fost invaluit de mister, intrucat partile conflictului au reusit sa aduca mai multe retractari si reformulari anuntului initial de incetare a focului.

In plus, o astfel de incetare a focului a mai existat recent in Ucraina, ea fiind incalcata de catre separatistii prorusi.

Numerosi analisti internationali sustin ca armistitiul nu ar duce decat la un "conflict inghetat", situatie care satisface idealurile expansioniste ale lui Putin, care poate controla astfel estul Ucrainei.

Razboi sau pace in Ucraina? Armistitiu inconjurat de mister si retractari

Armistitiu incalcat in Ucraina: Bombardamente ale armatei in Slaviansk

Slabiciunea zonei euro este unul dintre motivele pentru care UE are retineri in a actiona impotriva Rusiei. Cresterea PIB-ului, deja anemica, s-a oprit in al doilea trimestru al acestui an. Rata inflatiei a ajuns la 0,3%, in vreme ce rata somajului este blocata la 11,5%.



Sanctiunile impotriva Rusiei sufoca Europa de Est - Banca Mondiala

Cu Italia in a treia recesiune in ultimii ani si Germania si Franta cu economia in scadere, aceasta nu mai este o criza care poate fi numita "little PIGS" (micii porci) - Portugalia, Irlanda, Grecia si Spania. Ar fi mai bine sa folosim un nou acronim, "FIG" (Franta, Italia, Germania), pentru a descrie agonia prin care trec cele trei mari puteri, subliniaza analistul.

Dezastru in Europa cauzat de atitudinea economica a Rusiei?

Zona euro nu ar putea suporta inca un soc. Asta explica de ce UE are o atitudine atat de moale in ceea ce priveste aplicarea de sanctiuni impotriva Rusiei, continua Dixon, in ciuda evolutiilor care au ajuns acum sa fie efectiv o invazie in Ucraina.

Masuri care ar zdruncina Moscova in adevaratul sens al cuvantului - cum ar fi taierea Rusiei de la sistemul financiar global sau aplicarea unui embargo asupra livrarilor de gaze - ar lovi, de asemenea, si in Europa.
Sanctiunile asupra Moscovei, ecou in Europa

Chiar si sanctiunile minore care au fost impuse pana acum au avut un efect surprinzator de mare asupra economiei Uniunii Europene, pe langa cea a Rusiei, pentru ca au zadarnicit increderea pe care cele doua o aveau una in alta, in opinia editorialistului Reuters.

Intre timp, slaba economie a zonei euro creste riscul ca Marea Britanie sa renunte la apartenenta europeana. David Cameron intentioneaza sa organizeze un referendum pana la sfarsitul lui 2017, daca va fi reales prim-ministru anul viitor. Daca zona euro se va impotmoli atunci in recesiune, euroscepticilor le va fi mult mai usor sa sustina ca Marea Britanie "este incatusata de un cadavru si ar trebui sa se elibereze".

Germania: Iesirea Marii Britanii din UE este inimaginabila, inacceptabila

Daca Regatul Unit renunta la UE, puterea Europei de a-i tine piept Moscovei va fi mult diminuata. Marea Britanie si Franta sunt cele mai mari puteri militare din Uniunea Europeana. Cea dintai este, de asemenea, activa in ceea ce priveste diplomatia. In urma iesirii Marii Britanii din UE, sustine expertul, Europa ar fi si mai dominata de predilectiile non-interventioniste ale Germaniei.

Iesirea Marii Britanii din UE ar submina politica externa europeana in doua feluri, considera Hugo Dixon. In primul rand, ar fi chiar mai greu de coordonat o pozitie comuna daca premierul britanic nu ar mai sta la masa cu omologii sai europeni. In al doilea rand, ar transmite un semnal puternic atat prietenilor, cat si potentialilor dusmani, ca Europa se fragmenteaza. Asta ar insemna, subliniaza analistul, ca vocea europeana ar fi luata si mai putin in serios.

Conflictul din Ucraina imparte Europa: Slovacia nu sustine sanctiunile contra Rusiei

Presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a dezvaluit recent ce trebuie facut pentru resuscitarea zonei euro: o politica monetara mai destinsa si mai putina austeritate fiscala. Nu este clar daca acesta vrea sa treaca la fapte cu aceeasi rapiditate cu care a rostit cuvintele, insa nu avem timp de pierdut, avertizeaza specialistul, care recomanda ca BCE sa lanseze un program de relaxare fiscala.

Premierul ceh, atacat pentru ca se impotriveste sanctiunilor pentru Rusia - Si-a uitat istoria

"UE trebuie sa inteleaga ca exista o limita a masurilor de combatere a agresiunii Rusiei in Ucraina, dar, in acelasi timp, este timpul sa realizeze ca trebuie sa faca Rusia sa sufere prin sanctiuni. Asta inseamna sa fie dispusa sa suporte o lovitura economica pe propria piele. Altfel, Vladimir Putin ar putea trage concluzia ca poate agresa tari din interiorul Uniunii Europene. UE are vremuri dure in fata sa", conchide Hugo Dixon.

Sursa:
http://www.ziare.com/europa/uniunea-europeana/vin-vremuri-grele-pentru-ue-cu-o-economie-la-pamant-si-o-rusie-dura-solutia-salvatoare-1319671?
-----------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 comentarii:

  1. BĂSESCU, după summit-ul NATO:
    Toate obiectivele României au fost atinse.
    ------------------------
    Preşedintele Traian Băsescu a declarat după încheierea summit-ului NATO de la Newport din Ţara Galilor că întâlnirea a fost extrem de importantă care a prefigurat noile misiuni ale alianţei de după misiunile din Afganistan. Acesta i-a taxat pe cei care au avut semne de întrebare referitoarea la legătura transatlantică, înainte de summit.

    ”A fost un summit extrem de importnat care a prefigurat noile misiuni ale Alianței de după misiunea din Afganistan. Practic, evenimentele din ultimele luni au creat condiții ca NATO să se manifeste în primul rând ca o organizație care își exercită misiunea fundamentală de a apăra proprii membrii. Foarte mulți au speculat disputete între Europa și SUA, au pus sub semnul întrebării legătura transatlantică înainte de acest summit și a fost suspectată chiar unitatea membrilor NATO. Iată că acest summit a demonstrat, în primul rând, că nu există șef de stat sau de Guvern care să nu fi înțeles misiunea fundamentală a NATO, aceea de a-și apăra proprii membrii. Aș spune că este un summit al solidarității, care a revitalizat organizația și care dă un semnal extrem de puternic că la orice risc cât de mic în legătură cu membrii Alianței, toată organizația este gata să funcționeze și să își îndeplinească misiunea fundamentală”, a spus Traian Băsescu.

    Mai este un mesaj: "Dincolo de cel de solidaritate, cel că libertatea nu e gratis şi asta trebuie sa înţeleagă toţi demagogii, indiferent unde se află în interiorul acestei organizaţii", a spus Băsescu.

    Vorbind despre România, președintele a spus ”fără nici o reținere” că toate obiectivele au fost atinse.

    ”A fost o muncă inter-instituționala relativ îndelungată, lansată odată cu hotărârea CSAT din 2013 prin care România cerea NATO realizarea planurilor de contingență, moment de la care s-a început o muncă în care a fost implicat Ministerul Apărării, Externele, președinția, ca lider al problematicii de securitate, structurile de informații etc, iar obiectivele au fost dezvoltate pe măsura evoluțiilor din Ucraina, depășind cu mult obiectivele noastre finale obiectivul inițial, planul de contingență”, a explicat acesta.

    Preşedintele a spus că bazele militare ale NATO din România vor rămâne cele două de la Kogălniceanu și Deveselu, spunând că va crește prezența militară alternativă și continuă. ”Vom avea o structură de comandament NATO. În documentele nedestinate publicului, România figurează ca fiind stat care a oferit facilități pentru un comandament de dimensiuni acceptabile. Avem toată infrastructura gata. România figurează ca facând oferta, dar noi știm că unul din comandamente va fi în România”, a spus acesta.

    Sursa: http://www.obiectiv.info/basescu-dupa-summit-ul-nato-libertatea-nu-este-gratis-indiferent-de-ce-spun-toti-demagogii_53509.html#sthash.BrNqtNra.dpuf
    --------------------------------------------
    Candva... vom afla si costurile, biet popor roman!
    Apropo...,
    Dar... unde a castigat vreun razboi USA/NATO?

    RăspundețiȘtergere
  2. Sper sa tina... si de foame... romanilor!
    ----------------------
    Secretarul general al NATO, Anders Fogh Rasmussen,
    a prezentat concluziile summit-ului NATO din Tara Galilor, despre care a spus ca a fost "una dintre cele mai complicate si provocatoare" reuniuni din istora Aliantei.

    Rasmussen a insistat asupra faptului ca tarile membre NATO trebuie sa isi suplimenteze bugetul in domeniul Apararii si sa aloce 2% din PIB pentru securitatea cetatenilor sai, conditie pe care Romania nu o indeplineste. In 2014, bugetul alocat armatei a fost de 1,47 din PIB, respectiv 9,7 miliarde de lei.

    RăspundețiȘtergere
  3. A trecut aproape neobservat; trecerea în nefiinţă a lui Ştefan Andrei, fost ministru de externe al României. Fie-i ţărîna uşoară!
    *****************************************
    Ia vedeţi ce spune aici despre minconosul şi ipocritul de Petre Roman:
    ****************************************************
    http://roncea.ro/2014/09/01/video-stefan-andrei-comunistul-oltean-care-sfida-si-dispretuia-kominternistii-despre-tismaneanu-si-roman-puradeii-cartierului-rosu-seful-diplomatiei-romane-in-perioada-ceausescu-1978-1985-a-m/

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri