Google Translate

sâmbătă, 20 septembrie 2014

Teodor Meleșcanu, va intra în cursa prezidențială? Rezerviștii domnului Dogaru, implicati in strangerea de semnaturi? De ce atata secretomanie? Cui serveste?


Fostul premier Emil Boc a declarat că nu a ales să candideze la alegerile prezidențiale din 2014 întrucât le-a promis clujenilor să nu îi va părăsi a doua oară și pentru că nu se consideră candidatul optim pentru aceste alegeri.

„Nu candidez pentru că le-am promis clujenilor că a doua oară nu mai plec, iar ei mi-au făcut marea onoare de a-mi oferi votul lor a doua oară într-o atmosferă foarte grea. Și apoi, nici nu cred că eu eram un candidat optim pentru alegerile din 2014. Sunt un om realist și știu când merită să îți asumi o candidatură, când ești credibil. Nu sunt acel candidat care să îl ceară timpul prezent”, a spus Emil Boc la B1TV.

El a precizat că erau două soluții favorabile pentru alegerile din noiembrie 2014.

„Să se unifice dreapta din timp și să aibă un candidat, era foarte bine și ideal, sau fiecare aleargă pe culoarul propriu, iar alegerile vor simplifica procesul electoral și candidații iar în turul doi vor fi doar doi candidați”, a mai spus acesta.


Emil Boc a adăugat că cel mai probabil Teodor Meleșcanu va intra în cursa prezidențială.

„Am văzut declarațiile lui Teodor Meleșcanu. Pare un om care are deja semnăturile și doar își pregătește momentul anunțării, probabil luni. Eu cred că va intra în cursă, amplificând și mai mult gălăgia de pe dreapta.

Din zvonuri știu că l-au ajutat să strângă semnăturile rezerviștii domnului Dogaru”,
a completat Boc.

Iohannis nu are carisma necesară să convingă cetățeanul nehotărât sau pe cel care a votat cu altcineva, să-l voteze în turul doi. Elena Udrea are șansa de a inspira spiritul PDL, în schimb”, a completat acesta.

- See more at: http://www.obiectiv.info/emil-boc-iohannis-nu-are-carisma-necesara-sa-convinga-ceta-eanul-nehotarat_54750.html#sthash.VAh2AtdW.dpuf
-------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

7 comentarii:

 1. Meleşcanu anunţă luni dacă va intra în cursa pentru alegerile prezidenţiale.
  ------------------
  Directorul SIE, Teodor Meleşcanu, a declarat, vineri, întrebat dacă ia în calcul o candidatură la prezidenţiale, că luni va da un răspuns clar. În luna august, la Adevărul Live, şeful SIE a afirmat că ia în calcul o posibilă candidatură.

  „Dacă aveţi puţină răbdare, luni dimineaţă o să avem răspunsul la toate. Dacă vor fi întrunite condiţiile, luni dimineaţă o să vă dau un răspuns”, a spus Meleşcanu, citat de Mediafax.

  Întrebat dacă a strâns semnături pentru candidatură, Meleşcanu a precizat: „Tocmai asta este problema“.

  Termenul de depunere a candidaturilor la alegerile prezidenţiale din noiembrie expiră în 23 septembrie.

  Invitat în luna august la Adevărul Live, Teodor Meleşcanu a afirmat că, în cazul în care va fi solicitat de foştii săi colegi liberali în privinţa unei candidaturi la alegerile prezidenţiale, se va gândi serios la o astfel de propunere.

  „Spre deosebire de alţi politicieni, nu-mi schimb declaraţiile. Declaraţia este valabilă şi astăzi. Nu sunt un om care stau pe stradă. Eu am o poziţie în SIE, care este dorită şi de alţi politicieni. Am spus că am disponibilitatea să fac mai mult, pentru că am o experienţă, ministru de Externe, Apărare, Justiţie. În acelaşi timp, am spus că ar fi fost o preferinţă dacă mi se făcea o propunere din partea colegilor mei liberali. Dacă mi se face o asemenea propunerea, o voi examina cu toată atenţia şi, în funcţie de disponibilitatea pe care mi-am manifestat-o deja, de a contribui cu ceva mai mult decât am făcut-o până acum la evoluţia României, voi lua şi această decizie“, a declarat Meleşcanu, întrebat dacă rămâne valabilă declaraţiile din ianuarie, privind disponibilitatea de a candida la alegerile prezidenţiale.

  În urmă cu câteva luni, directorul SIE, Teodor Meleşcanu, anunţa că va reveni în politică după mandatul la SIE, iar o posibilă candidatură la alegerile prezidenţiale nu este exclusă dacă va exista interes.

  „N-am discutat cu nimeni asemenea chestiuni. Din punctul meu de vedere, sunt disponibil, în cazul în care va exista un interes“, a răspuns Meleşcanu, la DIGI 24.

  http://adevarul.ro/news/politica/melescanu-anunta-luni-intra-cursa-alegerile-prezidentiale-1_541c18a50d133766a8428100/index.html

  RăspundețiȘtergere
 2. Meleşcanu şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale la BEC:
  Este un pas de maturitate după o viaţă dedicată ţării mele.
  ----------------
  Fostul director al SIE Teodor Meleşcanu şi-a depus, marţi, la BEC, candidatura pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, spunând că face acest pas cu multă încredere.

  ”Fac acest pas cu multă încredere, este un pas de maturitate după o viaţă pe care mi-am dedicat-o ţării mele”, a declarat Teodor Meleşcanu, după depunerea dosarului de candidatură, care cuprinde aproape 400.000 de semnături de susţinere.

  Teodor Meleşcanu şi-a depus candidatura ca independent pentru alegerile prezidenţiale, fiind susţinut de Partidul Dreptăţii Sociale şi o serie de organizaţii ale societăţii civile.

  El a spus că preşedintele este reprezentantul tuturor românilor, şi de dreapta şi de stânga, şi că se bazează, la vot, ”pe marea majoritate a populaţiei României, majoritatea tăcută, cei 40%, cel puţin din estimări, care nu vin la vot, pe cei 30% care nu sunt încă hotărâţi şi care, împreună, fac 70% din electorat”.

  http://www.mediafax.ro/politic/melescanu-si-a-depus-candidatura-pentru-alegerile-prezidentiale-la-bec-este-un-pas-de-maturitate-dupa-o-viata-dedicata-tarii-mele-13327628

  RăspundețiȘtergere
 3. Preşedintele Băsescu a semnat pentru candidatura Elenei Udrea în alegerile prezidenţiale.
  ------------------------------
  Preşedintele Traian Băsescu a semnat, duminică, pentru candidatura Elenei Udrea în alegerile prezidenţiale, în cadrul unei acţiuni a PMP de strângere de semnături care se defăşoară în parcul Herăstrău, Băsescu precizând că a făcut acest gest pentru candidatul în care crede.

  RăspundețiȘtergere
 4. CRAIOVA - SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE Comunicat :
  C O M U N I C A T U L - FILIALELOR SCMD DIN ZONELE - BUCUREŞTI, ILFOV, SUD-VEST, VEST, NORD-EST, SUD-EST.
  --------------------------------------
  Declaraţiile din ultima perioadă, precum şi atitudinea şi acţiunile întreprinse de către dl. col (r) Dogaru Mircea (preşedinte interimar SCMD) referitoare la implicarea membrilor de sindicat în activităţi de strângere de semnături pentru diverşi candidaţi la preşedinţia României, au fost făcute fără acordul organelor de conducere ale SCMD sau ale filialelor, aducând un grav prejudiciu de imagine în rândul membrilor săi.

  Acţiunile întreprinse de dl. col (r) Dogaru Mircea contravin intereselor membrilor de sindicat, la momentul în care în această perioadă urmează să se discute şi să se voteze proiectul Legii pensiilor militare de stat.

  În aceste condiţii membrii de sindicat apreciază că dl. col (r) Dogaru Mircea, încălcând grav statutul organizaţiei, nu le mai reprezintă interesele.

  Semnează
  PREŞEDINŢII FILIALELOR
  Publicat de Filiala SCMD Dolj la 18:17
  http://scmdfiliala1craiova.blogspot.ro/2014/09/comunicat.html
  --------------------------------------------------
  Am preluat rugamintea unor colegi, de a transmite acest COMUNICAT.

  RăspundețiȘtergere
 5. DE CE FILIALA CRAIOVA….?
  ---------------------
  În urma postării pe pagina filialei Craiova, a comunicatului filialelor din zona BUCUREȘTI – ILFOV, SUD-VEST și SUD-EST, tot mai mulți camarazi se întreabă pe bună dreptate, de ce nu pe pagina centrală a SCMD și de ce numai aceste filiale și-au dat acordul pentru această acțiune.

  Pentru o corectă informare a celor interesați sau cointeresați, voi prezenta pe scurt, „filmul” evenimentelor.

  Neinspirata apariție la posturile TV a domnului col.(r.) Mircea DOGARU pentru a „justifica” o acțiune la fel de neinspirată, a declanșat un nou val de comentarii și aprecieri de loc confortabile pentru SCMD și membrii săi, din partea unor analiști și comentatori mai mult sau mai puțin obiectivi și echidistanți față de problema în dezbatere.

  Urmare a acestor comentarii și aprecieri, imaginea SCMD a fost din nou grav afectată iar interesele membrilor de sindicat fiind prejudiciate și de această dată alături de interesele tuturor militarilor aflați în activitate sau în rezervă și în retragere.

  În această situație, foarte mulți membri de sindicat din toate filialele au reacționat solicitând conducerii filialelor, luarea unor masuri de delimitare și condamnare a acțiunilor și declarațiilor domnului președinte al SCMD. Din păcate numai camarazii din filiala Iași au avut o poziție corectă și oportună în concordanță cu interesele SCMD, motiv pentru care merită respectul și aprecierea noastră.

  La inițiativa domnului vicepreședinte al SCMD, domnul Gl. Mr.(r) Constantin NĂSTASE, filiala Craiova prin președintele său, a contactat pe vicepreședinții zonali care prin prestația domniilor lor au dat dovadă de consecvență în atitudine și responsabilitate față de interesele SCMD, propunându-le o variantă de text pentru viitorul comunicat. (atât în scris pe adresa de email, cât și telefonic)

  În urma acordului verbal al acestora dar și al unor președinți de filiala din zona NORD-EST, zona rămasă fără reprezentativitate în organele de conducere ale SCMD, prin pierderea mandatului de președinte al filialei BOTOȘANI de către domnul col.(r.) Mircea COMANICI, comunicatul completat și asumat a fost postat pe pagina filialei Craiova.

  Urmare a solicitării vicepreședinților din zonele VEST și NORD-VEST, aceste zone au fost eliminate dintre „semnatarii” comunicatului, aceștia invocând faptul că nu au consultat filialele din zona lor de responsabilitate. Fără a face comentarii pe aceasta temă, doresc să le reamintesc respectabililor mei camarazi din aceste zone, un proverb românesc și nu oltenesc „bateți fierul cât e cald”.

  Dacă din dorința de a avea o reacție cât mai rapidă față de evenimentele în derulare, pentru a stopa dezinformarea și etichetările defavorabile imaginii SCMD, am comis unele greșeli de comunicare sau înțelegere a unor mesaje primite de la colegii din țară, îmi cer scuze public față de aceștia, asigurându-i de buna mea credință și respectul meu față de opiniile lor.
  - va urma -

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Răspunzând întrebărilor de ce filiala Craiova a armonizat și a dat glas părerilor filialelor din țară va aduc în atenție următoarele:

   -Filiala Craiova a fost și este o filială care are o relație aparte cu forțele politice de care depinde adoptarea Legii Pensiilor Militare de Stat în actuala sesiune parlamentară.

   -Filiala Craiova este recunoscută ca o filială activă, în viața sindicală și nu numai, acțiunile și inițiativele sale fiind apreciate de către mulți membrii SCMD din țară.

   -Filiala Craiova a lansat multe acțiuni și inițiative care au condus la creșterea prestigiului SCMD, filiala contribuind decisiv la obținerea unor reparații în plan financiar și moral de către militarii rezerviști.

   -Filiala Craiova este o redută a dialogului care a încercat și încearcă să coaguleze toate energiile pozitive ale Asociațiilor Militarilor Rezerviști din toate Structurile Sistemului National de Apărare și Ordine Publica.

   -și nu în ultimul rând pentru că la Craiova există un puternic centru de opoziție față de derapajele de la democrație și bun simț ale actualei conduceri a SCMD și a camarilei sale.

   Dacă argumentele mele au fost sau nu convingătoare vă salut și vă spun la bună vedere, la judecata CNR București 2014.

   Semnează contestatarul de serviciu

   Președintele Filialei 1 Craiova a SCMD
   Col(r)
   Ioan Mișu NAON

   Ștergere

  2. P.S. În replică La APELUL – MANIPULATOR ȘI INSTIGATOR al BOC (votat numai de doi din cei trei membrii) nu doresc sa comentez, ci doar să pun două întrebări.

   1. Care acțiune dintre cele două, au adus prejudicii de imagine SCMD și au făcut ca partenerii de dialog să dea uitării înțelegerile parafate prin acordurile semnate de către filialele sindicatului?

   2. De ce partenerii de dialog și domnul Victor PONTA, nu mai doresc să poarte un dialog personal și instituțional cu domnii DOGARU și PRICINĂ și discuta numai cu liderii locali ai SCMD.

   În numele adevărului, al corectitudinii și al dreptății cred că în „APEL” trebuia să se facă vorbire și să se ceară ca cei nemulțumiți de activitatea domnilor DOGARU și PRICINĂ să trimită la secretariatul general puncte de vedere. Cred că activitatea secretariatului general ar fi blocată multe zile ca să le răspundă petiționarilor.

   În rest toate bune până la CNR.

   Vicepreședinte coordonator
   al filialelor din București și județul Ilfov

   Președintele Filialei nr.1 Sector6 Bucuresti

   Col r.Tudor Marian

   Publicat de dragos la 20:24
   ------------------------------------------
   ◄♦► Materiale publicate la solicitarea unor prieteni, colegi!

   Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite