Google Translate

miercuri, 17 septembrie 2014

Vârsta de PENSIONARE se REDUCE. Vezi pentru cine şi în ce condiţii. Ce au distrus unii, repara acum... altii!


Veste bună pentru mii de angajaţi care lucrează în condiţii speciale sau grupa I de muncă. Aceştia se pot pensiona mai devreme, potrivit unui proiect de lege, care va fi dezbătut în plenul Senatului.

Potrivit România TV,
proiectul prevede că oamenii care muncesc în condiţii speciale cel puţin doi ani vor beneficia de o reducere a vârstei de pensionare de un an.

Potrivit proiectului de lege, pentru 2 ani munciţi în grupele speciale, pensionarea se va face cu un an mai devreme, la 4 ani munciţi în condiţii speciale, vârsta de pensionare scade cu 2 ani, iar la 6 ani munciţi, reducerea vârstei de pensionare este de 3 ani.

Legea în vigoare prevede că, la 6 ani munciţi în conditii speciale, angajatii se pot pensiona cu 3 ani mai devreme.

Proiectul de lege a primit, marţi, raport favorabil în Comisia de muncă din Senat.

CITEŞTE ŞI  PENSIONAREA femeilor la 65 de ani, AVIZATĂ de deputaţi. Care sunt etapele privind vârsta de retragere


"Pe ordinea de zi a Comisiei s-a aflat în dezbatere Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art.55 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Această propunerea legislativă, adoptată în unanimitate de senatorii din Comisia pentru muncă familie şi protecţie socială a Senatului, modifică art. 55 şi art. 158 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul recunoaşterii grupei I de muncă pentru toţi pensionarii care au cel puţin 2 ani lucraţi în această grupă, ca fiind activitate desfăşurată în condiţii speciale, nu doar pentru cei care au efectuat un stagiu minim de 6 ani în grupa I de muncă, aşa cum prevede legislaţia actuală. De asemenea, perioadele mai mici de doi ani lucrate în locurile de muncă menţionate, vor fi recunoscute ca fiind perioade lucrate în condiţii deosebite de muncă", se arată într-un comunicat al Comisiei.

Liviu Pop, preşedentintele Comisia de muncă a Senatului, a declarat, la România TV, că proiectul de lege reprezintă o "repapare", explicând că, în prezent, doar cei care au lucrat efectiv peste 6 ani beneficiază de reducerea de vârstă la pensionare.

"Această initiaţitivă nu face altceva decât sa aducă la normal, sa repare ceea ce legea a distrus acum multi ani. Toţi care au până la 6 ani de zile lucraţi beneficiază de o reducere a vârstei de pensionare",
a spus Pop.

Raportul de admitere a propunerii legislative va intra în dezbaterea Plenului Senatului săptămâna viitoare.

CITIŢI AICI PROIECTUL DE LEGE


Sursa RTV.NET: http://www.romaniatv.net/proiect-avizat-la-senat-varsta-de-pensionare-se-reduce-vezi-pentru-cine-si-in-ce-conditii_168065.html#ixzz3DWNILzmn
----------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Un comentariu:

 1. ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: "Am văzut că domnul Antonescu este convins că greșelile făcute de Klaus Iohannis nu înseamnă nimic. Este trist dacă Antonescu, alături de care am luptat în 2012, și care părea un om cu principii, a ajuns să creadă că este în regulă să te autoidentifici drept politruc, să citezi din Lenin, să alegi casele în locul investițiilor în copii și să cerșești voturile lui Băsescu.

  De fapt, domnul Antonescu nu face decât să confirme drumul greșit pe care a plecat, rupând USL și predând PNL lui Băsescu și acoliților săi", a declarat Lia Olguţa Vasilescu.

  Lia Olguța Vasilescu a avut marţi un atac dur la adresa fostului lider PNL [...]

  Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/lia-olguta-vasilescu_170844.html#ixzz3DWXGBURR

  Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/lia-olguta-vasilescu_170844.html#ixzz3DWWtaNb4

  RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite