Google Translate

miercuri, 1 octombrie 2014

Cozmin Gușă despre cazul Iohannis: Nu vreau să cred că putem vota, cu această problemă neelucidată


Consultantul politic, Cozmin Gușă, a declarat, marți, la Realitatea TV, cu privire la momentul în care ar putea să survină verdictul Înaltei Curți de Casație și Justiție, în privința dosarului de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis, că acesta ar trebui să fie lămurit în timpul sau înaintea campaniei, ”în așa fel încât toți cei care se vor prezenta pe doi, respectiv 16 noiembrie, să fie valizi, din punct de vedere juridic”.

"Într-un stat graniță, frontieră NATO, Uniunea Europeană, ar trebui ca aceste lucruri să fie lămurite în timpul campaniei, înaintea campaniei, în așa fel încât toți cei care se vor prezenta pe doi, respectiv 16 noiembrie, să fie valizi, din punct de vedere juridic. Nu cred că Înalta Curte nu ia în considerare aceste elemente și dacă nu le ia, înseamnă că intrăm într-o zonă de diluare a decizilor importante, de la nivel de justiție, din România, ceea ce ar fi o mare tristețe pentru toți. Pentru unii, sigur, este o tristețe confirmată de raționamentele de până acum, mă înscriu și eu aici, dar totuși, nu aș vrea să cred că am putea intra la vot, fie în primul tur, fie în al doilea tur, cu această problemă neelucidată, pentru că obligația Înaltei Curți este ca, dacă a luat cazul, și a admis termenul, să îl judece, în așa fel încât, din respect pentru poporul român și pentru democrația noastră, graniță și frontieră NATO, respectiv Uniunea Europeană, să fie, într-un fel, demnă de respect. Nu am aceste date, deocamdată, și atunci pot să intru în al doilea fel de raționament, cel pe care îl putem considera emoțional, într-un fel, să creștem tensiunea legată de candidatul Iohannis, să ne gândim că ar putea să fie incert, că ar putea să fie incompatibil, să ne gândim că ar fi un scenariu la mijloc. Atunci, dacă ne amintim de campania din 2008, a lui Sorin Oprescu, de la primăria Capitalei, s-ar putea ca în prima fază, să fie serviciu adus candidatului Klaus Iohannis, dar ar fi prezentat ca o victimă a sistemului”,
a spus Cozmin Gușă.

Consultantul politic a declarat că speră
”ca acest termen să fie programat înaintea turului întâi, în așa fel încât să vedem dacă cel care are, astăzi, șansa a doua, conform sondajelor, dar nu neapărat șansa a doua, conform sondajelor din al doilea tur, să poată să vină să se prezinte în fața electoraului cu capitalul său”,
fiind varianta care ar atesta că ”România nu a derapat total”.

”Dacă termenul va fi după turul al doilea, un potențial președinte Klaus Iohannis neconfirmat de către Curtea Constituțională, deci nebeneficiar de imunitatea prezidențială, vom fi într-o perioadă de câteva săptămâni, în care domnul Băsescu, în calitatea sa de președinte în funcție, ar putea să decidă diverse lucruri, și ar putea inclusiv, dacă verdictul va fi negativ, în ceea ce îl privește pe Iohannis, să-și continue mandatul, și după aceea să vedem ce ar decide Curtea Constituțională, legat de alte alegeri. Dacă verdictul ar fi, să spunem, programat prin decizia Înaltei Curți, în al doilea scenariu din aceasta a doua fază, din ianurie 2015 încolo, vom avea un președinte care nu poate să fie atins, de verdictul Înaltei Curți, pentru că este deja în funcție și beneficiază de imuntitate. Eu, totuși, sper ca acest termen să fie programat înaintea turului întâi, în așa fel încât să vedem dacă cel care are, astăzi, șansa a doua, conform sondajelor, dar nu neapărat șansa a doua, conform sondajelor din al doilea tur, să poată să vină să se prezinte în fața electoraului cu capitalul său. Dacă rămânem normali, în continuare, și dacă România nu a derapat total, probabil că așa se va întâmpla. Dacă România a derapat total, și oamenii din justiție nu mai țin cont de ceea ce trebuie să se întâmple în interes național,  atunci vom avea această ambiguitate și acest scenariu dublu, cu termenul care poate să fie pus imediat după turul doi, până la finalul mandatului lui Traian Băsescu, din 21 decembrie, respectiv a doua variantă cu termenul care este pus după ce l-am putea avea teoretic, pe Iohannis, președinte, ceea ce nu ne dorim. Aduceți-vă aminte de tagul Realitatea tv: Alegeri în vremuri de război. Oare își permite această țară să aibă un asemenea verdict prezidențiabil, în vremuri de război, un candidat, incert sau nesigur oricum sau un viitor președinte care poate să fie contestat?”,
a mai declarat consultantul politic, Cozmin Gușă.

Sursa REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/cozmin-gu-a-nu-a-vrea-sa-cred-ca-am-putea-intra-la-vot-cu-aceasta-problema-neelucidata_1536864.html#ixzz3Eq9AOUbN
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------

24 de comentarii:

  1. Mneata buna la ZOO + NOO !
    Cezarika-Petrika, imbelitu-l-ai pe Tapu Danila la OO ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Numa ce aflai acusica de la radeo ca, Romanistanul, are cel mai tare MASTERPLAN planetar la seosele ! Unul de fro 2 milioane de euro, nu mai mult ! Care vine sa completeze alte jde planuri, schite si proiecte de alte milioane de dolari si euroi !
    Ca tot am esit la inviorarea de dimineata p-aciulea, prin curtea zpitalulu, de se tin maidanezii lu Oprescu dupe mine ca razesii dupa Stefan cel Sfant cand mergea s-o puna de-o futelnita, am zis sa trag olecuta cu ochiu peste gard, la Ministerul de Transporturi. Activitate mare bre, forfota, agitatie...Aduc astia alte zeci de fisete pentru noul plan de sosele, ca alea vechile nu mai ie bune ! Ori are culoare portocalie, ori isi au deja fostii stapani cazati prin puscarii si nu se mai preteaza ca un guvern care lupta din rasputeri sa duca dreptatea pana la capat, sa construiasca drumuri pe baza unor planuri manjite cu spagi, mita si alte smeno-manarii !
    Bateti pariu ca si din acest mega-super-master plan se alege PULA, PULA, PULAAAA ?
    Ca si de planul cu metroul Drumul Taberei, care zicea ca in 2015 miticii de jea treboia sa se dea cu metroul de la Valea Argesului la Eroilor ! Asea zicea planul, si ala frumos colorat. Ca, pe teren vazuram noi, abia de-i gata pe jumate pana in 2015 !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: si vorba aea, avuram noi planuri strong si in trecutul nu prea indepartat. Vorbesc de camarazii nostri de pe la beopeleie si mob care, asea de profund ne-or planificat activitatile de-a lungul timpului, incat ne-am puscat intre noi, ca la vanatoarea de potarnichi, la Marea Rascolutie din 89 !

      Ștergere
  3. Buey, si totusi, care-i tema ?
    Iohanis 6 Case ? Ma doare la basketi de ce zice Gusa despre borsul asta taranesc cu compatibilitatea lu her Claus-Straus. Ca eo pe Kele Men il votez.

    RăspundețiȘtergere
  4. Buey acestia, ca prea mult timp nu mai am, ca trebo sa ma pregatesc de vizita ! Ear vine o haita de doftoroi si asistente, plus fro nush cati stagiari de astia de-o freaca la rece, sa ma analizeze ca pe o fosila ecstra terestra !
    Auzi ce zice la radeo, cica de azi incep scoalele pentru fro juma de milioni (!!!) de studenti din intreaga colonie !
    Foarte bineee, foarte bineee ! Toti studentii va fi fericiti la aptsolvire, avand in vedere cele 1 milion de noi locuri de munca care va fi create de guvernul Tonta-Cacarau, in cadrul programului Dreptate pana la capat-repartitii pentru toti !
    Cine nu va avea marea sansa de a migra in Europa Unita, la sters de cururi de macaronari, ori la marea capsuniada, va ingrosea randurile agentilor de paza si protecte di super-mega molurile Romanistanului, care rasar ca musoroaiele de cartita, fara niciun fel de MASTERPLAN !

    RăspundețiȘtergere
  5. Buey, gata, ceocu mic, ca incepe programul aciulea !
    Nu uitati de rugamintea ca, intr-un ritmic HOP, HOP, HOP, sa me-o loati cu dor la ceoc ! Da rapid, pana nu se trezeste adminu si-si transforma blogul in nush ce revista Luminita ori Cutezatorii, de nu mai intram p-aciulea nici cu aviz de la Orniss.
    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
  6. Mna dzîua! Uăi, da uni-i contoru blogului? Sî ştim şî noi pi uni ni mai aflăm...

    RăspundețiȘtergere
  7. Buey PMT si toti pacentii de la ZOO+9
    Da pi asta, cum o videti?
    =================
    miercuri, 1 octombrie 2014.
    FILIALA SCMD CRAIOVA ÎNTREABĂ
    BIROUL OPERATIV CENTRAL RĂSPUNDE
    (10 întrebări de bun simț)

    1. SCMD, este o organizație apolitică? Dacă răspunsul este DA, atunci de ce structurile de conducere (BOC și CD) permit ca pe pagina centrală precum și pe paginile unor filialele să fie postate, materiale, comentarii, atitudini și opțiuni politice în favoarea sau defavoarea unor formațiuni politice?

    2. SCMD prin structurile sale centrale sau locale mai reprezintă interesele membrilor săi cotizanți? Dacă DA, atunci de ce refuză dialogul cu Guvernul și Ministerele de resort pe probleme de interes general ca:

    - Legea Pensiilor Militare de Stat care nu a fost dezbătută și cu SCMD ea urmând a fi aprobată „în orb” fără contribuția structurii juridice a sindicatului dar și a filialelor.

    - Recuperarea sumelor abuziv reținute în anii 2012 și 2013 pentru beneficiarii Legii 241.

    - Eliminarea discriminărilor generate de HG -S- 2019.

    - Acordarea de spații de lucru decente, pentru structurile SCMD în incinta unor obiective militare (Cercuri militare, cămine de garnizoană, cazărmi dezafectate).

    - Recunoașterea SCMD ca partener de dialog în probleme de interes pentru cadrele militare în rezervă și în retragere.

    3. De ce președintele SCMD, nu respectă Hotărârile CNR și CD, referitoare la neimplicarea organizației în jocuri politice și electorale?

    1. De ce în calitate de inițiator al CNSC, folosește în interesul acestei structuri, resursele financiare și materiale care aparțin SCMD? (Telefoanele mobile, autoturismul SCMD, spațiile închiriate SCMD, materiale, calculatoare, rechizite, birotică etc.)

    Care este bugetul CNSC?

    2. De ce BOC al SCMD permite ca din fondurile SCMD să fie plătiți unii membrii ai CNSC?

    - Ce sume a primit din fondurile SCMD, domnul RADU TOMA și pentru ce?

    3. De ce BOC și CD nu au respectat prevederile statutare referitoare la:

    - Întocmirea și discutarea în CD a tuturor temelor propuse a fi discutate la CNR?

    - Redactarea și transmiterea spre discutare în Adunarea Generală a filialelor a proiectelor de rezoluție? Dacă nu avem aceste materiale ce mandat vom da delegaților la CNR?

    4. Cum se respectă dreptul statutar al membrilor – „de a alege și a fi ales” în structurile centrale? Nu credeți că fiecare membru SCMD care dorește să facă parte din CD și BOC are dreptul de a candida pentru o funcție? Atunci vă rugăm ca la CNR să fie invitați sa participe toți membrii din filiale care își manifestă interesul de a candida și pe care filialele îi susțin.

    5. Care a fost oportunitatea achiziționării materialelor și tehnici audio – video din dotarea compartimentului condus de domnul col.(r.) Valeriu PRICINĂ?

    - Unde se folosesc aceste echipamente și cu ce rezultate?

    - Cât au costat aceste echipamente?

    - Care sunt cheltuielile efectuate pentru utilizarea acestor echipamente?

    6. De ce nu s-a respectat Hotărârea CNR referitor la întrunirea comisiei de modificare a statutului? De ce la proiectul de statut propus spre dezbatere a lucrat numai compartimentul juridic?

    7. Care este situația numerică a filialelor SCMD? Când se actualizează blogul SCMD prin afișarea corectă a filialelor SCMD?

    La aceste întrebări așteptăm un răspuns din partea BOC al SCMD. Întrebările au fost puse în Adunarea Generală a filialei de către membrii cotizanți, cărora le-a rămas doar dreptul de întreba.

    Pentru conformitate,
    BIROUL OPERATIV AL FILIALEI 1 CRAIOVA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. In esenta chintesentei, filiala dela Craeova, unde activeaza si Nea Cashu de la "In cuiul cacarii", are dreptate ! La fel cum aveau si scalpatii dela Filiala Sector 6 "Tudor Razvratitoru", care tot intreaba pe ce si PENTRU CE s-au platit 10 miliarde casei de avocatura Zgalca si Vasilache, care nici n-au catadicsit sa calce prin salile de judecata ! Sau din ce firfirei s-au organizat, fara numar-fara numar, chiolhanurile alea dogariene, prin crasmele din Bucur O ' Bor !
      Sau de ce domnul Harcioaga foloseste pagina sindicatului ca blog personal, din care incaseaza foloase, sau de ce si de ce, ca tot s-au dezbatut p-aciulea o gramada de deceuri !
      Insa, nu asta-i problema. Iar daca totusi este, ii doare pe Dogy si ai lui, fix in dreptul coiului.
      Craeova a gasit fro 10 intrebari, insa daca-i aduni pe toti liderii astia razvratiti si organizezi cu ei un "Grup de lucru interdepartamental" ( moaaama, ce-mi mai placeau mie grupurile astea de lucru, unde ne-o trageam la gioale ca la hokei, intre doua guri de cafea si-o tigara), pe usor or sa se adune cateva sute de intrebari !
      Daca in opinia multor rezervisti cu dansele belite, apoi criogenate pe veata post-amnistie, sindicatul, si mai exact Dogarul, cica a avut o contributie covarsitoare la reparatiile astea banesti, de tip "carpeala", punand presiune in strada cu Jos Oprea si ai lui-gasca Betivanului, in opinia altora, ca de exemplu cacum ar hi domnul vice-premier pe aparare si securitate mondeala, acelasi domn Dogarul, care batea pas de defilare in fruntea fanfarei, pe bulevardele Bucurestanului, a adus grave prejudicii onoarei si demnitatii, spiritului de corp, bla-bla.
      Fapt pentru care partea dogariana a fost si inca este aspru pedepsita !
      Depinde din ce punct priveste fiecare, iar multi privesc din punctele lor, bine conturate de niste pensii dodoloate, oferite aproape cadou de presedintele de onoare si spiritual al Anecemerereului iliescean !
      Mai mult, iesirile astea bezmetice pe la televiziuni a unor asa zisi lideri din comitetul de directie, pe unde nu fac altceva decat sa prinda fluturi in direct, producand adevarate tornade in interiorul sistemului, gen care pe care, sunt un fel de cireasa de pe tort, pentru cei care-si vad razbunate, cu varf si indesat, injuraturile suportate, n-asa, chiar de la cei ce se erijeaza in garantul bla-bla, etc si care ar fi treboit sa suporte cu tarie privatiunile sistemului boc (boc=cacat in limba turca) !
      Pentru astia de se fac ca guverneaza pe aciulea, in prezent, rezerva armatei inseamna inregimentatii in partidul unic denumit ANCMRR, in frunte cu presedintele sau nemuritor, tov Iliescu dela Secu si nicidecum cei fro 1965 de scalpati, cati au mai ramas prin sindicat, visand si sperand sa-i mai bage cineva in seama !
      Practic, sindicatul este deja sters din decor si nu mai reprezinta absolut nimic ! Din sindicat a mai ramas doar o cloaca, impartita in doua tabere: una de curinpupisti dogarieni, cu apucaturi de bolsevici neocomunisti si alta de razvratiti ! Insa, si una si cealalta sunt deja in stop cardiac convulsiv ! Fapt sesizat de dogarieni care, pentru a nu se trezi ca vorbesc la bec, au inceput, din timp, sa-si aranjeze ploile: unii pe la Unepere, caco nsilieri, altii pe la nush ce cacat de societate civila, altii pe la nush ce Ceare infiintat de fosti sefi si sefuti ai Defece, carora nu le mai ajung umilele penzii, ca sa duca o viata normala, etc !

      Haidi bre, ce dracu, chiar nu se vede ?

      Ștergere
    2. Pese: ear puletii, alde mine, ne dam cu parerea, clampanind la comentarii, pe fel de fel de bloguri care, de-a lungul celor 5 ani de batjocura institutionalizata a guvernelor foste si actuale, au nascut adevarate genii in domeniul legislatiei privind penziile, si nu numai ! Nume sonore alde Mos Kalicu, Kaka Deniz, Olitescu dela Arges, PULAno 10 intercraci unde ai dreptul doar sa taci sau Cezar Muci Pe Frunte vor dainui in vecii vecilor alaturi de un Brancusi, un Coanda, un Fratila Erga Omnes, etc !

      Ștergere
  8. Buei acestia, care me-ai umblat la ceoc ? Ca me-a sarit dreacu proteza din Corega !
    Ai dreaca bagabonti...

    RăspundețiȘtergere
  9. Uăi, sî mor io di-am găsît contoru ăla! Pi uni mama dracu l-aţ ascuns? Ori l-o fi ciori-dit Cezar MuciCiacios?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey, Chiorila...
      Cata-l pi dreapta, in jos, bre!
      Pi "dreapta" bloagei... nu "ailalta"!

      Ștergere
    2. Subt "Filme documentare"uai !
      Da stai linistit, ca tot tu iei cupa de kele si la milion !
      Te anunt eu, din cand in cand, dache nu gasesti dreapta bloagei

      Ștergere
  10. Gata uăi, l-am găsît! Pi contor, uăi, pi contor, O trebuit sî dizactivez Adblock Plus ca sî văd şî io cît mai avem pînî la milion. Tre sî mă pregătesc, ca să vă ieu cupa di chiele, Aiasta ari valoari mari, mai ceva ca premiu cela di la "Academy Awards". Da voi ştiţ cî-s băiet milos ş-o s-o donez- cupa uăi, cupa- o s-o donez lu Cezar Muci pi meklî, c-o părechi di frichinele, sî- mi scarchini oauăli cu ieli!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey,
      Uaileii... Da distept poti sa mai fi, vere!
      Iti vrem si dorim... sucese di sucese!
      Varu

      Ștergere
  11. Muei, primiti si seralisti, ca ziua sunt cam ocupat?

    RăspundețiȘtergere
  12. Imi trebuiesc si papuci, ori primesc cizme?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey, tu esti cu caputzu!
      M-am lamurit! Aici, iti este locu!

      Ștergere
  13. Si halatele astea-s aiurea, ca mereu calc pe maneciuri!

    RăspundețiȘtergere
  14. Buei acestea, dati dreacu pagina urmatoare, ca editea de aciulea s-a incheiat !
    Noroc cu kestea aia cu ultimele 10 comentarii ca, dealtfel, pula si cureaua lata de va mai gasea cineva doleantele de internare !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri