Google Translate

miercuri, 8 octombrie 2014

De ce e Sorin Rosca Stanescu la inchisoare, sau cum au facut baietii destepti... avere de miliarde



Calin Popescu Tariceanu nu ar fi fost strain de ilegalitatile comise in cazul tranzactionarii Rompetrol care l-au adus pe Sorin Rosca Stanescu in spatele gratiilor, sustine Cristian Sima, brokerul care a fugit din Romania in 2012 dupa ce a pierdut mai multe milioane de euro din banii clientilor.

Intr-o ampla postare pe blog, Cristian Sima relateaza discutiile pe care le-a avut cu Tariceanu in urma cu aproape opt ani si explica de ce doar Sorin Rosca Stanescu a ajuns acum la inchisoare.
 
"Nu cu mult timp inainte de listarea Rompetrol, m-am trezit in birou cu C.P. Tariceanu. (...) Ca orice politician versat m-a luat prin invaluire. M-a intrebat cum merg bursa, economia si alte politeturi. Apoi, a dorit sa-si deschida un cont si a si transferat 2 miliarde de lei vechi. Cu cateva saptamani inainte de listare a venit sa-mi dea simultan un ordin si un pont. Sa cumpar actiuni Rompetrol, pentru el de toti banii pe care ii avea la mine, ba chiar si de mai multi bani, si sa cumpar si pentru mine. Mi-a dat si pretul: 116 lei. Mi-a sugerat ca la sfarsitul zilei le vom vinde cu 480. Exact asa s-a petrecut in prima zi de tranzactionare Rompetrol",
dezvaluie Cristian Sima.

Senatorul Sorin Rosca Stanescu, inchisoare cu executare - 10 condamnari in Dosarul Rompetrol

Sorin Rosca Stanescu a ajuns la inchisoare: S-a predat singur

Acesta precizeaza ca la Bursa de Valori Bucuresti "decontarile se fac la trei zile de la data tranzactiei".

"Adica, cumperi azi si platesti peste trei zile. Daca insa le vinzi in aceeasi zi, nu mai ai nevoie de niciun ban, incasezi doar castigul. Astazi, in urma scandalului Rompetrol, este nevoie sa dovedesti ca aveai banii necesari cumpararii, inainte de a incasa suma rezultata din vanzare. Dar si astazi e suficient ca firma de borkeraj sa aiba banii necesari sau ceilalti clienti sa ii aiba, nu neaparat clientul care cumpara.

I-am explicat domnului Tariceanu ca a sti pretul de pornire si a sti si pana unde creste actiunea, se numeste inside trading si e ilegal. Mi-a replicat ca in Romania nu e prea bine specificat acest delict si ca nu e niciun risc. Am refuzat sa-i fac tranzactia, si-a retras banii si a facut-o prin Eastern Securities, firma de brokeraj a lui Verestoy (Verestoy Attila, senator UDMR, n.red.) ", sustine Cristian Sima.

Acesta spune ca a interzis ca in firma sa, WBS Romania, sa se cumpere sau sa se vanda actiuni Rompetrol, sustinand ca, pana astazi, firma sa de brokeraj a fost singura "care nu a participat la tortul Rompetrol".

"Patriciu a fost negru de suparare cand a aflat ca Tariceanu mi-a spus planul. Ii era frica sa nu-i stric jocurile, stiind ca dispuneam de mari lichiditati, de la clientii mei straini. I-am asugurat ca nu ma voi amesteca", mai sustine Sima.

Cristian Sima, despre politicienii carora le-a castigat bani pe bursa: Toti au probleme. Cu arhiva Interviu

"Patriciu avea de platit anumite spagi de la preluarea Petromidia"

Brokerul fugar explica si ce a urmarit Dinu Patriciu vanzand in pierdere actiunile Rompetrol.

"Patriciu a vandut sute de milioane de actiuni Rompetrol de la firma sa Vega si apoi a inceput sa cumpere pana cand au ajuns la 480 unde Vega a cumparat totul inapoi. Patriciu a vandut la 116 si a cumparat la 480. El a facut o pierdere intentionata, legala de fapt, prin care a platit tot ce datora la multa lume in modul cel mai elegant posibil.

Patriciu nu i-a facut pe Tariceanu, Verestoy sau SRS sa castige pentru ca era generos, ci pentru ca avea de platit anumite spagi de la preluarea Petromidia. Toata lumea a anchetat apoi pe cei care au castigat, cand esential, era sa vezi cine a dorit sa piarda, si de ce?", explica Sima.

De asemenea, acesta lanseaza acuzatii dure la adresa conducerii CNVM.

"Totul s-a facut cu directa cooperare a CNVM-ului care ar fi trebuit sa supravegheze tranzactiile. Mai mult chiar, serverele de la BVB s-au blocat pentru ca volumul a fost prea mare pentru amarata noastra de bursa. Este ciudat ca azi, dintre toti speculantii cu actiuni Rompetrol, doar SRS e arestat si mai ales, ca sefa CNVM-ului a primit doar pedeapsa cu suspendare. Cum nu ma pricep la justitie, nu vreau sa speculez pe acest subiect.

Pierderea intentionata facuta de Vega pe actiunile Rompetrol, pierdere care e o evaziune fiscala clara ca ziua, nu a fost nici ea anchetata. Dupa acest episod, Patriciu obisnuia deseori sa manipuleze piata, pentru a ii face pe unii sau altii sa castige", mai sustine Cristian Sima.

Sorin Rosca Stanescu a ajuns in inchisoare - Ce urmeaza pentru fostul senator PNL

De ce e Sorin Rosca Stanescu la inchisoare

"SRS plateste azi cu libertatea, pentru ca el a achizitionat si vandut actiuni in aceeasi zi, fara niciun ban, ceilalti macar au dovedit ca aveau ceva bani sa cumpere", a mai scris Cristian Sima pe blog.

Ulterior, acesta a venit cu o completare pe Facebook, facand trimitere la o inregistrare aflata la dosarul Rompetrol.

"Am uitat sa va spun ca, spre deosebire de ceilalti speculatori pe actiunile Rompetrol, Verestoy, Tariceanu, Tanasescu, etc, SRS, in drum spre firma de brokeraj, pentru a da ordinele si preturile de vanzare si cumparare la actiuni, s-a gandit sa dea un telefon la conu' Dinu, telefon inregistrat si care se afla la dosar, in care ii spunea: "Dinule, tu esti sigur ca alea de ma pui sa le cumpar o sa creasca, ca eu nu bag bani in ele". Acest telefon i-a agravat situatia", a scris pe Facebook, Cristian Sima.

Cristian Sima loveste cu o noua scrisoare - dezvaluiri incendiare

Fost director al Bursei din Sibiu, Cristian Sima a declansat in 2011 o furtuna pe piata de capital din Romania, dupa ce a disparut din tara, pagubindu-i pe clientii firmei WBS Holding, printre care se afla si Daniel Daianu, fost ministru de Finante, in prezent membru neexecutiv in Consiliul de Administratie al BNR.

Cristian Sima si-a facut aparitia: Am fugit de frica! - Dezvaluiri spectaculoase

Sursa:
http://www.ziare.com/rompetrol/dinu-patriciu/cristian-sima-tariceanu-stia-de-ilegalitatile-din-dosarul-rompetrol-patriciu-avea-de-platit-spagi-1326447
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------

52 de comentarii:

  1. Cristian Sima
    56 minute · .
    O sa intru in direct si la nasul tv la 20 15
    ================================
    Cristian Sima.
    La B1 tv spun de ce nu am spus povestea rompetrol atunci. Sa vada emisiunile de la realitatea tv din 2005 de la Vorba lui Dinescu si vor constata ca am spus. Atunci nimeni nu credea.Toti intreaba de ce acum? Simplu, atunci faceam parte din sistem acum nu. Nu am spus ca eu nu am nicio vina! Ia r chestia cu escrocut, ca deja nu mai sunt marele escroc, am pierdut bani in bursa, e uman. I-am pierdut si pe ai clientilor si pe ai mei si veti vedea si de ce.Au uitat insa sa spuna ca din 1997 pina in 2012 nicun client nu a plecat cu bani mai putini de la mine. Sunt foarte preocupati de relatia client broker. In elvetia daca e cea mai mica suspiciune anca iti deconspira toate conturile. Nu uitati politicienii nu faceau nimic fara jurnalisti corupti, ajungem si acolo. SRS e doar primul pion.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cristian Sima
      · Dupa miezul noptii partea a doua la spovedania rompetrol: Patriciu, Cazaci, Kubliayev,BSI Chiasso, povesti de alcov, santajul de la Ziua, adunarile transpartinice de la snagov,Jet-uri private, matroana politicienilor... si multe altele!!!!

      Ștergere
  2. October 7, 2014 .
    Marea Spovedanie 35
    Afacerea Rompetrol
    ----------------------------------------
    Nu cu mult timp inainte de listarea Rompetrol, m-am trezit in birou cu C.P. Tariceanu. Desi sotia mea era directoare generala la firma lui, Citroen-ATS, si desi lucrasem la Intervam, unde, in afara de Catarama, era si Tariceanu actionar, intilnirile mele cu politicianul liberal se puteau numara pe degetele de la o mina. Ca orice politician versat m-a luat prin invaluire. M-a intrebat cum merge bursa, economia si alte politeturi. Apoi, a dorit sa-si deschida un cont si a si transferat 2 miliarde de lei vechi.Cu citeva saptamini inainte de listare a venit sa-mi dea simultan, un ordin si un pont. Sa cumpar actiuni Rompetrol, pentru el de toti banii pe care ii avea la mine, ba chiar si de mai multi bani, si sa cumpar si pentru mine. Mi-a dat si pretul: 116 lei. Mi-a sugerat ca la sfirsitul zilei le vom vinde cu 480. Exact asa s-a petrecut in prima zi de tranzactionare Rompetrol. Trebuie sa va explic ca la BVB, decontarile se fac la trei zile de la data tranzactiei. Adica, cumperi azi si platesti peste trei zile. Daca insa le vinzi in aceeasi zi, nu mai ai nevoie de niciun ban, incasezi doar cistigul.Astazi, in urma scandalului Rompetrol, este nevoie sa dovedesti ca aveai banii necesari cumpararii, inainte de a incasa suma rezultata din vinzare. Dar si astazi e suficient ca firma de borkeraj sa aiba banii necesari sau ceilalti clienti sa ii aiba. Nu neaparat clientul care cumpara. I-am explicat domnului Tariceanu ca a sti pretul de pornire si a sti si pina unde creste actiunea, se numeste inside trading si e ilegal. Mi-a replicat ca in Romania nu e prea bine specificat acest delict si ca nu e niciun risc. Am refuzat sa-i fac tranzactia, si-a retras banii si a facut-o prin Eastern Securities, firma de brokeraj a lui Verestoy. Am interzis in firma sa se cumpere sau sa se vinda actiuni rompetrol, si bine am facut, pentru ca, atunci cind doamna Albu a venit in control, era disperata ca de la mine nu s-a lansat niciun ordin pe rompetrol timp de peste 5 ani de zile.Cred ca si astazi sunt singura firma de borkeraj care nu a participat la tortul Rompetrol. Patriciu a fost negru de suparare cind a aflat ca Tariceanu mi-a spus planul. Ii era frica sa nu-i stric jocurile, stiind ca dispuneam de mari lichiditati, de la clientii mei straini. I-am asugurat ca nu ma voi amesteca.

    Esential e sa intelegeti ce s-a intimplat atunci. Patriciu a vindut sute de milioane de actiuni Rompetrol de la firma sa Vega si apoi a inceput sa cumpere pina cind au ajuns la 480 unde vega a cumparat totul inapoi. Patricu a vindut la 116 si a cumparat la 480. El a facut o pierdere intentionata, legala de fapt, prin care a platit tot ce datora la multa lume in modul cel mai elegant posibil. Patriciu nu i-a facut pe Tariceanu, Verestoy sau SRS sa cistige pentru ca era generos, ci pentru ca avea de platit anumite spagi de la preluarea Petromidia. Toata lumea a anchetat apoi pe cei care au cistigat, cind esential, era sa vezi cine a dorit sa piarda, si de ce? SRS plateste azi cu libertatea, pentru ca el a achizitionat si vindut actiuni in aceeasi zi, fara niciun ban, ceilalti macar au dovedit ca aveau ceva bani sa cumpere. Totul s-a facut cu directa cooperare a CNVM ului care ar fi trebuit sa supravegheze tranzactiile. Mai mult chiar, serverele de la BVB s-au blocat pentru ca volumul a fost prea mare pentru amarita noastra de bursa. Este ciudat ca azi, dintre toti speculantii cu actiuni rompetrol, doar SRS e arestat si mai ales, ca sefa CNVM ului, a primit doar p[edeapsa cu suspendare.Cum nu ma pricep la justitie, nu vreau sa speculez pe acest subiect. Pierderea intentionata facuta de Vega pe actiunile Rompetrol, pierdere care e o evaziune fiscala clara ca ziua, nu a fost nici ea anchetata. Dupa acest episod, Patriciu obisnuia deseori sa manipuleze piata, pentru a ii face pe unii sau altii sa cistige, metoda mult mai intelegenta decit banii la punga ai lui Siveco, spalati cu tiganii din Sintesti.
    -va urma-

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dupa listarea de pomina la Rompetrol, prin 2005, a inceput ancheta si am fost invitat de Mircea Dinescu sa explic ce s-a intimplat, la emisiunea lui: Vorba lui Dinescu. Dinescu era spumos dar nu prea intelegea si nu m-a lasat prea mult sa vorbesc. Relatiile lui Dinescu cu Patriciu s-au cosmetizat dupa ce Patriciu i-a cumparat lui Mircea “Plai cu Boi” si “Aspirina Saracului” cu enorma suma de 1 mil de euro. Mircea, afacerist slab, nu a inteles, ca daca firma e a lui patriciu in majoritate si acesta a imprumutat firma cu 950000, asta nu inseamna ca Dinescu incaseaza ceva. Maxim a fost ca si restul de 50000 erau un cec de la o banca elvetiana, cec insa postdatat dupa mai multe luni. Dupa aceasta tranzactie, practic, relatiile au devenit neutre: Dinescu nu il mai critica si Patriciu isi vedea de afacerile lui.

      Dosarul Rompetrol are insa un final mult mai interesant. Cum a vindut Patriciu o firma din antilele olandeze, si cum nu a platit niciun sfant la fisc, nici romanesc nici olandez. Ba mai mult, din ce a incasat, a reusit sa dea curat, lui Kulibayev, aproape 2 miliarde de dolari para-ndarat.Cum de stiu eu finalul?Simplu, din noroc. Para-ndaratul a venit la BSI Chiasso, iar directoarea si adjunctul erau atunci actionari WBS.Stiu ca sunteti deceptionati dar, in realitate, benzinaria lui conu’ Dinu nu s-a vindut nici macar cu un miliard.

      Dar toate astea, intr-o alta spovedanie!

      Tineti aproape!!!
      --------------------------------------------
      https://mareaspovedanie.wordpress.com/

      Ștergere
  3. E Bola scapata de supt control, a ajiuns in Spanea ! Unde, fro 250jde mii de romulani munceste la capsiuni, cu ziua ! Avand in vedere ca cei fro 250jde mii de iobagi care strange capsiuni cu curul provin de pe intregul teritoriu national, nu este exclus ca, in curand, sa aozim de o pandemie in toata regula !
    Pana se trezesc astia de se fac ca administreaza colonia asta...

    RăspundețiȘtergere
  4. Aflam cu mandrie ostaseasca ca maine e Ziua Resurselor Umane ! Adica a cadristilor, metamorfozati in aia de la personal, apoi in aia de la resurse umane ! Adica tot dreacu ala. Kasay la romani, ne place sa ne rupem in figuri cu fel de fel de denumiri OTAN, insa, in realitate, tot niste rupti in cur suntem !
    Vorba aia, denumirea de "Dosar personal" nu suna bine si romaneste, treboia sa revolutionam sistemul cu "Memoriul original"! Sa-mi fut una, ce denumire kashto ! La fel cum o fo si cu notarile de serviciu, transformate in aprecieri, astfel ca, din caracterizarea omului tip text, de te zugravea la marea arta ce-ai facut si ce nu intr-un an, s-a ajuns la niste idiotenii cu ixuri, ca pentru analfabeti !
    Da, da, las ca stiu, ca si celelalte armate OTAN...insa noi nu suntem nicio armata tip NATO, adica solde pula NATO, dotare ciuciu NATO si tot asea !
    Oricum, la multi ani cadristilor, care, prin unele unitati, iereau un fel de Mafalda, buni la toate !
    Nu ma refer la Directea de Cadre si Invatamant, unde studiau aia celebra Piramida a Gradelor a lu Barbu, care a bantuit o perioada si prin umeuri, pana s-a ales praful de ea !

    RăspundețiȘtergere
  5. Hop,
    La ceoc,
    Care vrei
    Sa me-o ei ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Pese: am incercat sa citesc zearu Obositoarea Militarilor, insa nu mi-a iesit nimica ! Am inceput sa motai, chiar dupa primele stiri cu interminabilele vizite militare !
    Buey, sa-mi trag secsul daca mai exista frun minister in Romanistanul asta, cu atatea vizite la activ !
    La ce pula mea o hi buna atata gargara, ca de facut oricum nu se face nica ! Doar ca se keltuie bani de-a';mpulea cu protocoalele, kiolhanele, plaketele si amuletele care fac parte, cica, din protocol !
    Ca, tot rupti in cur suntem, fara avioane si cu rezerva facuta tandari !
    Care vrea sa citeste zearul, spor la treaba !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da PMTule ,dar tu stiica activii actuali ne dispretuiesc ,cica am fi din vana comunista ,prosti si incapabili,cica ei este buricelel Terrei si ca nu ne meritam penziile astea nesimtitoare...Stii asta?H'armasa actuala ,o adunatura de kkciosi..

      Ștergere
  7. Buey, peste egzagt 2 luni, pe vremea iasta, sarbatorim zioa blogului ! Implineste 5 anisiori MHonlainu !
    Asta dache nu i-o sari iar tandara lu Bozileos si ne-om trezi din nou batand la poarta blogului, ca Stefan cel Mare si Sfant la poarta castelului lu muma-sa, cand s-a intors de la o repriza de betie crunta, stropita cu futaiuri de pomina, prin hrubele de la Cotnari !
    Buey, 5 ani, adica un cincinal !
    Dupe cate imi mai aduc aminte, la asemenea aniversari se obisnuieste decorarea cu frun ordin de asta national, in grad de cavaler cu spade !
    Ia sa ma interesez la Cancelarea Ordinelor, poate fac fro propunere..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey rapănule, nu l-am îndeplinit, Cincinalu", cincinalu! Din cauza Motănelului kkcios şi-a Cezărelului muci pe faţă! Trebă să ţinem o şedinţă de BOB, celor doi să le dăm "în gît de gîlci, în koor de brînci, în ochi de albeaţă şi-n cap de mătreaţă.

      Ștergere
  8. Buei, aveti grija cu mata, sa n-o calcati pe coada!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iar ai aparut incornorat betivan si prost?

      Ștergere
    2. Ai grija la puricii tai, austriacule!

      Ștergere
    3. Ce-ti mai fac tarfele familiei?Tot cu sugiucul in gura prin Curul Moldovitei?

      Ștergere
  9. Băăă, gata! Ia vedeţ aciulea ce zice gazetili de prietena voastră:

    " Monica Macovei, acuzată de comunicare de informaţii false şi subminarea economiei

    Publicat: (acum 8 ore) // Actualizat: (acum 4 ore) // Sursa: romaniatv.net
    Monica Macovei, candidat independent la alegerile prezidenţiale din noiembrie, a fost reclamată de FACIAS şi GIP la Parchet, fiind acuzată de comunicare de informaţii false şi trădare prin subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului. După analizarea denunţului, Parchetul de pe lângă ICCJ a comunicat denunţătorilor că faptele sesizate intră în competenţa DIICOT. Biroul de presa al DIICOT a declarat, pentru HotNews.ro, ca denuntul depus de Facias nu este nici macar in procedura prealabila. Ca urmare, nu e inceputa nici urmarirea impotriva Monicai Macovei.
    Pe numele Monicăi Macovei a fost depus la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție un denunţ în data de 11 iulie 2014. Denunţătorii sunt Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) și Grupul de Investigații Politice (GIP), potrivit unui anunţ postat de pagina Grupului pentru Investigaţii Politice.
    Denunţul se referea la săvârşirea infracţiunilor de comunicare de informaţii false, prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art. 404 din Noul Cod Penal, şi trădare prin subminare economică, politică sau a capacităţii de apărare a statului, prevăzută şi pedepsită de dispoziţiile art. 394 litera b din Noul Cod Penal.

    Concret, plângerea se referă la acţiunile Monicăi Macovei, în calitate de europarlamentar, în legătură cu Referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu în 2012.
    - În 3 iulie 2012, Monica Macovei a susţinut: „Suntem în plină lovitură de stat. E timpul ca toţi românii să vadă adevărul şi să se opună, altfel dictatura şi tirania se instalează peste noi".
    - În 5 iulie 2012, europarlamentarul Monica Macovei a cerut explicit declanşarea împotriva României a procedurilor prevăzute de articolul 7 din Tratatul UE, respectiv suspendarea anumitor drepturi, inclusiv a dreptului de vot în Consiliul European: „Invoc posibilitatea aplicării articolului 7 din Tratat pentru că, practic, în România, în ultimele zile, statul de drept a fost suspendat".
    - În 12 septembrie 2012, Monica Macovei a susţinut în Parlamentul European că la Referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu au fost „1,5 milioane de voturi furate" şi că a fost „o fraudă între 5-10-15%".

    În urma plângerii formulată de FACIAS şi GIP, în data de 26 septembrie 2014, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a informat că plângerea referitoare la Monica Macovei a fost înregistrată în evidenţa cauzelor penale sub numărul 434/P/2014.

    "Prin Ordonanţa nr. 434/P/2014 din data de 22 iulie 2014 a Secţiei de urmărire penală şi criminalistică s-a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei în favoarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism deoarece faptele sesizate intră în competenţa de cercetare a acestei structuri", se arată într-o adresă transmisă de Parchetul de pe lângă ICCJ.

    Ca reacţie, Monica Macovei spune că "procurorii sunt obligaţi să înregistreze cererea, să deschidă un dosar și să verifice dacă e adevărat, să respecte niște proceduri, indiferent cât de aberantă ar fi plângerea penală".

    "Faptele, pe scurt: pe 11 iulie 2014, GIP-Ciuvică și fundația FACIAS (alt ONG finanțat de Voiculescu) depun la Parchetul General o plângere penală împotriva mea pentru că am afirmat că evenimentele din 2012 au reprezentat o tentativă a PSD, PNL și PC de a da o lovitură de stat. Urmarea: Parchetul General a răspuns plângerii prin declinarea competenței către DIICOT."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Continuare...
      "Dacă, de exemplu, astăzi fac o plângere penală împotriva Antenei 3 și a lui Ciuvică pe motiv că sunt ticăloși, procurorii vor fi obligați să înregistreze cererea, să deschidă un dosar și să verifice dacă e adevărat. Asta nu înseamnă că ar fi vinovaţi de o faptă penală și nici că eu aș putea să dezinformez opinia publică sugerând că sunt tot niște infractori ca și stăpânul lor Voiculescu. Înseamnă doar că procurorii sunt obligați să înregistreze cererea, să deschidă un dosar și să verifice dacă e adevărat", a explicat MOnica macovei pe Facebook. "

      Ștergere
  10. Maine, poimaine ne alearga si pe noi procurorii in cazul ,,Motanelul...''. Sa aveti la voi suta de alarma, ca drumul la intors si-l plateste fiecare din buzunar.

    RăspundețiȘtergere
  11. Ziua mondială a poștei - La 9 octombrie 1874 a fost înființată Uniunea Generală a Poștelor, devenită, în 1878, Uniunea Poștală Universală (din 1947 - instituție specializată a ONU, cu sediul la Berna). România este membru fondator.


    RăspundețiȘtergere
  12. pentru unii ie bine bre, ie bine!!
    De pilda preacufuritul Daniel ( al cu trii randuri de belciuge de aur la gat) are si iel un BMW "de serviciu"de fo 70 000 de ieuro si soferache bine platit din banii lingatorilor de moaste/boaste sfintite
    Iote na ca soferache a lu banditu Daniel a zis si el asa ca se plictisea
    Sefuuu.....da si mie mai multi bani ca nu-mi ajung 3600 de ieuroi/luna ca am famelie grea.
    Booon!!! si ce face popa?? stiti sau nu stiti??
    DC

    RăspundețiȘtergere
  13. Noul salariu al lu' soferache al lu' popa este de 35700 de ieuroi/luna

    Na i-a spuneti voi care este noua functie a lu' soferache??
    DC

    RăspundețiȘtergere
  14. Muei, nu puneti animalul la posta!

    RăspundețiȘtergere
  15. Nea bazile ,da-i tare sub anonimate ca cine stie ce urmeaza dupa ficiorii aia...

    RăspundețiȘtergere
  16. Mai H'Anonime fi-ti-ar ma-ta tiitoare si sora-ta amanta daca nu esti tu o curva de om prost si nenorocit.Sa ai noroc numai de strambe in viatza asa cum te comporti >Sa se tina norocul de tine cum se tine praful pe toba,singurele tale bucurii sa fie cand vei zari o raza de soare de dupa...gratii,spurcaciune umana,javra ordinara.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ahustiacule, nu te incorda ca-ti cade parul. Si eu iti doresc multa sanatate, sa traiesti vesnic si sa-ti priasca tratamentul!

      Ștergere
    2. Muei Viurele, daca n-ai fi tu si cu Cezar maimuca, lumea asta ar fi pustie, zau asa. Las" ca-ti prinde bine asa din cind in cind cite-o tavaleala. Iti mai ridica moralul. Multa sanatate si sa te poshtim pe la pate! Hi, hi, hi!

      Ștergere
  17. Mai pui de tarfa,nu ma doare nici in varful... de tine,mai avortonule.vroiam doar sa mai dialoghez cu fosti camarazi ca in scurt timp plec si nu stiu cand o sa ma mai intorc in RRomanica bantuita de stafia mafiota,tu de ce te bagi precum musca in pizda iepei,precum un adolescent labagiu si plin de bube si cosuri cand admonesteaza cate un baiat spilcuit?Mai sarantocule,vezi-ti de curvele din familie si de idiotenia ta,atata am avut sa-ti spun ,sa stii ca au fost bune la pat si ma-ta si ...stii tu cine ,boule !Nu ma ofuschez ,chiar imi face o deosebita placere sa te bag in pizda ma-ti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Motanele cacacios, pleci iar in Spania la cules de castraveti cu coorul pe 2 rinduri? Il iei cu tine cumva si pe Petrisor Petrica cel puta mica? "Succesuri" si luati de va paziti de SIDA si EBOLA!

      Ștergere
  18. Buey, hai saluti !
    Ai di pula me, ear e joi ! Nici n-avusei timp sa ma pun la curent cu ultimile stiri: cine o mai fo arestat, ori loat cu mascatii si dric la poarta, cine s-a mai ushkit la cele vesnice...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: buey, si nu va mai risipiti energiile creatoare aiurea ! Eo va prepun sa puneti mana de la mana si, intr-un ritmic hop, hop, hop, sa me-o loati suav la ceoc !
      Kear azi, de ziua mondeala a positasilor de pretutindeni si ziua nateonala a cadristilor din Ministerul Dezbinarei Nationale !
      Ce shto au picat astia, sa-si sarbatoreasca zilele, egsagt pe aceeasi data ! Destinul i-a unit: si aia de la PTTR, dar si astia de la Meapene sunt in pragul falimentului !
      De cand cu posita electronica si FanSpid Curier, Petetereul o ramas si fara scrisori, si fara abonamente la zeare si fara coletarie si fara telefonie, rgzagt cum or ramas si colegii lor bugetari de la Meapene fara avioane, fara tance si fara rezerva !

      Ștergere
    2. Pese: adica, ceva-ceva rezerva ar mai exista, la o strigare de chemare, insa e asea de motivata...

      Ștergere
  19. Muei viurili, me kis pe tine de ras cand aud cum pleci precum peserile megratoare catre terile cu soare. Trist as fi daca as sti ca-napoi n-ai mai veni. Hai grija la tratament, ca-ti revii tare usor la starea initiala, nebunule!

    RăspundețiȘtergere
  20. Hop si hop...
    Caci dorul ma topeste,
    S-o vad din nou in ceocul,
    Cu care voi vorbeste !

    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
  21. Ciorheopterics Hurzicatus, ultimul exemplar in viata, va parasi in cur ind meleagurile tatale si se va indrepta spre tarile cu asistenta medicala serioasa, unde este posibil sa ramana cum a plecat. De la poarta 9.

    RăspundețiȘtergere
  22. Stefan Hell, cercetatorul german nascut in Romania care a primit miercuri premiul Nobel pentru Chimie a declarat ca a fost o "usurare imensa" sa plece din tara in Germania, in anul 1978.
    =========================
    Da, da "usurare imensa" ! Cam o galeata de 18 litri s-a usurat, dintr-o data !
    Serios vorbind (expresea e doar o figura de stil, pen ca eo vorbesc serios tot timpul), fara a face o analiza in detaliu, cam tot ce a avut Romanistanul de valoare s-a uskit de pe meleagurile astea ! Incepand de la sportivi de mare performanta, de la hakeri de nivel NORAD si NASA, aitisti de top, medici, bla, bla si pana la castigatori de Nobele !
    Or ramas hotii, politicienii si medicii astia de-or facut facultatile cu plata, la frecventa foarte redusa, de-i vezi, zilnic, pe sticla, cum dimineata omoara cate un plod, facandu-i injectie cu antibiotic fara sa-i faca testul de alergie, iar seara omoara cate un adult, pe care il trateaza cu vitamine, in timp ce el are nush ce rupere de aorta !
    Oamenii de valoare fug de rup pamantul, iar noi ramanem cu cohortele de pochi si cu haitele de boratani, care se inmultesc ca broastele, cu miile de mormoloci la o depunere !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Păi nu?...Că doar nemţalăii sunt deja ouaţ candidaţ la NOBEL... Nu le făcea bine Nea Ouu ăl" din Scorniceşti, că la emigrare-i punea să plătească României taxele de şcolarizare şi mediclale? Băi, putem să ne căcăm şi-n sus şi-n jos, dar comparat cu bandiţii ăştia de acum, Nea Caisă a fost ca RAMSES al 2-lea. A construit o ŢARĂ. Asta-i adevărul, gol goluţ.

      Ștergere
    2. Pese: noi am ramas cu un derbedeu ca Patapievici care zicea despre români și dragostea de țară, foarte duios, cam asea :
      „Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbră fără schelet, o inimă ca un cur, fără șira spinării”,
      „un popor cu substanța tarată. Oriunde te uiți, vezi fețe patibulare… guri vulgare, trăsături rudimentare”,
      „Românii nu pot alcătui un popor fiindcă valorează cât o turmă”,

      ori cu betivani, cacum ar hi unul inca in libertate, care l-a facut pe domnu ministru al apararei c-ar hi Mos Teaca !

      Doamne feri, ce-am ajiuns !

      Ștergere
    3. Pese: ca sa nu mai zic si de derbedeul ala de Cartarescu, cica nominalizat la premiul Nobel pentru literatura, pentru ca a scris lucruri deosebite, intr-un roman denumit Örbitor", precum:
      =====================
      “Îmi bag p... în regina Angliei” (pag. 241).

      -“Mă f... în ea de Casa Albă?” (pag. 241).

      - “CIA ce căcat e” (pag. 242).

      - “Îi placea să-şi pună degetul pe fund şi să-l miroase apoi” (pag. 84).

      - “Uite cum e cu ţara: cică limbricul iese cu fi-su dintr-un cur plin de căcat, ca să-i arate cum e afară (…). Limbricu-ăla mic se gîndeşte ce se gîndeşte şi dup-aia zice: “Păi, tăticule, dac-aici e atît de frumos, de ce trebuie să trăim noi în gaura aia păroasă?, în duhoarea aia de căcat, în bezna aia groaznică?” Da’ taica-su-i zise răstit: “Fiule, să nu mai vorbeşti aşa! Aia-i Patria!”” (pag. 58).

      - “Îi plăcea să-şi pună degetul pe fund şi să-l miroase apoi” (pag. 84).

      - “Dragule… dă-mi-o… te rog, te implor, dă-mi-o şi-n popou…aaaaah! aaaaah!” (pag. 185).

      - “Căci sfînt era să lingi cu devoţiune scrotul iubitului tău” (pag. 339).

      - “La rîndul ei, femeia primea-n gura caldă, rujată, tumefiată de dorinţă, capul umed al penisului, pe care-l sugea amintindu-şi sfircul matern, din care supsese odată certitudine şi ocrotire” (pag. 339).

      - “Vrei să ne fu..em în cur? Mi-am amintit, fulgerător, din bancuri şi din pălăvrageala copiilor. Homosexualii. Poponarii. Curiştii (…). Unii oameni nu şi-o băgau în gaura femeilor, ci în fundul altor bărbaţi. Erau cei mai răi dintre toţi, căci oamenii mari făceau prostii cu nevestele lor ca să aibă copii, dar poponarii şi-o băgau acolo, în caca, pe unde trăgeai pîrţuri, de unde-ţi ieşeau, cîteodată, cînd te mîncă, viermişorii” (pag. 381).

      - “Fesele barbatului izbeau acum ritmic, neiertator. Ouale, vizibile prin punga lor de piele, loveau anusul si fesele femeii, care-ncepu sa scoata strigate aspre si indemnuri obscene, spuse brutal” (pag. 341).

      - “Am avut milioane de tirfe, in masa lor colcaitoare de tite, cururi si vulve” (pag. 519).

      “Am exersat sodomia” (pag. 519).
      ======================================

      Jagardeaua asta reprezinta spiritualitatea romulana !

      Ștergere
    4. Eote pe ce s-au cheltuit mii de euroi, in timp ce prostimea abia isi duce zilele, iar prin scoli bantuie raia si paduchii"
      ------------------------------------------
      Poema chiuvetei

      într-o zi chiuveta căzu în dragoste
      iubi o mică stea galbenă din colţul geamului de la bucătărie
      se confesă muşamalei şi borcanului de muştar
      se plânse tacâmurilor ude.
      ================================
      Aceeasi jagardea, care si-a bagat pula in regina Anglei, a putut debita si asemenea neasemuite versuri !

      Doamne feri !

      Ștergere
    5. Pese: tu-ti mustaru'ma-tii de libidinos cu parul plin de matreata !

      Ștergere
  23. Muei, am ramas si noi, ,,Scorchionii rosi''. Rosi in coate si genunchi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai este unul, da-i ros in gat. Si la fata verde, la cata dragoste il macina.

      Ștergere
    2. Buey, kestea asta cu Scorpionii, ori cu Lupii, ori cu ce pula mea de denumiri le-or mai dat astora de-or scormonit dupa ghiulele prin cele pustiuri s-or crepat ca fraierii pentru un pumn de galbeni, ca sa-si plateasca ratele in banci si sa-si akizitioneze cate-o rabla second hend, nu ne coboara cu nimic staketa de rupti in cur !

      Ștergere
    3. Am zas rosi, nu rupt'...

      Ștergere
    4. Da, da, nearticulat, da tot dreaca aia e

      Ștergere
  24. Buey, ma aprinsei dreaca de la nemtalaul ala transfug...

    RăspundețiȘtergere
  25. Scria unul mai sus ca
    =======================
    Anonim8 octombrie 2014, 20:49
    Da PMTule ,dar tu stiica activii actuali ne dispretuiesc ,cica am fi din vana comunista ,prosti si incapabili,cica ei este buricelel Terrei si ca nu ne meritam penziile astea nesimtitoare...Stii asta?H'armasa actuala ,o adunatura de kkciosi..
    ===============================
    Da buei, asea este ! Astia activii, in zpecial cei de urmeaza sa-i scoata calculatorul din sistem, ne-ar eutanasia daca ar potea !
    De aveti norocul sa va mai invite cineva pe la fro paranghelie de asta ostaseasca, organizata prin unitatile pe unde v-ati petrecut o parte din viata, faceti bine de nu va mucificati din prima si trageti cu urechea la comentariile ce se fac pe seama bosorogilor, dupa consumul tuicii de la aperitiv, plus 1-2 carafe de vin/2 pers. !
    O sa aoziti numai lucruri imbucuratoare de la colegii mai mici, care v-au loat locurile si care, volens-nolens...iaca ca le-a venit si lor timpul sa treaca in evidenta Cemejeurilor !
    In esenta, fara a ma consuma sa redau, din memoria-mi fragila, cine stie ce fraze intortocheate, este vorba cam de aceleasi cuvinte si expresii: pensii babane, futu-va-n gura de nehaliti, ajutoare la greu, nu v-ar mai ajunge, de nesimtiti ce sunteti, o gramada de bani cu ordonanta, profitorii naibii, etc !~
    Nu credeti ?
    Daca nu sunteti in stare, eu zic sa nu riscati fro aventura de asta, ca sa nu va treziti si cu frun cap in muie, de pe la frun OTANist de asta, de stie fro 3 limbi conform STANAG 6001 !

    RăspundețiȘtergere
  26. Buey, NB la ZOO plus NOO !
    Fug la coibar, ca misiuna unii p-aciulea, in halate albe !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fugi uăi, da" fugi repede, că de-ţ ocupează mutănelu" cuibariu, ai ce te scărchina de purici tătă iarna!

      Ștergere
  27. Sa fuga ma-ta pe post de elice in pula de negrotei,iar tu sa le bei zama ce curge de acolo.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri