Google Translate

vineri, 10 octombrie 2014

Pe adresa... DNA. IT-ul = closca cu puii de aur, postdecembrista. Chiar daca esti rau cu capu azi, cauta sa intelegi ce scrie aici! Nu te intreba... de ce aflam... tocmai acum! Fratilor, e de belea!Treziti-va, romani!


“For greed all nature is too little.”
Seneca

 S-a creat in ultimii ani o legenda: romanii sunt cei mai buni IT-isti si cei mai buni hackeri. Legenda nu e deloc departe de adevar. Tineri talentati scriu coduri inteligente, si le scriu si foarte ieftin. Acesti copii entuziasti aveau insa doar doua sanse in viata: sa emigreze la Redmond (sediul Microsoft) sau in Silicon Valley, sau ,pur si simplu, sa-si incerce sansa intr-o multinationala prezenta in tara. Foarte multe idei geniale se pierd din cauza lipsei a ceea ce se numeste arhitect de proiect.

De la idee si pina la punerea ei in practica nu e suficient sa stii sa scrii coduri, este nevoie de un vizionar pragmatic care sa transforme liniile tale de cod intr-un produs rivnit de piata. Piata de IT din alte tari s-a dezvoltat bazindu-se pe citiva scriitori de coduri geniali, cum a fost si cazul Zuckerberg, sustinuti de finantatori inteligenti care au furnizat geniului, nu numai resursele financiare, ci, mai ales, arhitecti de proiect de mare succes.

Toate multinationalele importante, din domeniul software-ului si hardware-ului, au aparut peste noapte in Bucuresti. La inceput au venit cu produse gata facute, apoi au inceput sa le produca local , realizind potentialul “minitehnicusilor” romani. Problema era insa ca toate marile proiecte, din domeniul informaticii, erau ale statului. Iar cu statul roman ,profund corupt, se lucra greu. Desi statul roman era dispus sa plateasca preturi peste preturile pietei, el nu platea la timp si totdeauna dorea un “para-ndarat” substantial.

La acest moment al povestii, ar fi bine sa subliniem o diferenta esentiala de legislatie intre Europa si USA. Daca o multinationala europeana este descoperita ca ofera “atentii” substantiale unui stat strain ea risca o condamnare doar pe teritoriul acelui stat. Daca insa, o multinationala americana ofera mita in strainatate, ea risca grele pedepse in America. Legea americana considera ca astfel, compania nu a respectat regulile concurentei loaiale si prin actiunile ei oneroase din afara, a cistigat in competitivitate cu o alta companie americana rivala, deci trebuie pedepsita.

Acest tip de legislatie a facut ca mai toate companiile americane din Romania, desi constiente ca nu pot patrunde pe piata fara a cotiza la decidentii politici, au trebuit sa fie foarte atente, pentru a nu ajunge in fata justitiei americane. In 2012 a aparut inclusiv un ghid al mitei in afara USA, ca toti sa stie ce pot si ce nu pot face pentru a nu ajunge sa fie anchetati de SEC(reglementatorul pietei bursiere americane) sau de vreun procuror american.( http://www.nytimes.com/2012/11/15/business/justice-dept-issues-guidance-on-foreign-bribes.html?_r=0 ) Legile americane sunt foarte bune, dar aplicabilitatea lor e mai mult decit crasa ipocrizie.

Asa au aparut revinzatorii romani de IT, care participau la licitatii cu produsele multinationalelor americane. Revinzatorii nu erau altceva decit arhitectii sistemului de spagi, care faceau multinationalele sa-si vinda produsele cit mai bine dar care le si protejau, in acelasi timp, de orice acuzatie de tentativa de coruptie. Singurul segment care a ramas neatins de acest flagel a fost piata jocurilor, statul nu cumpara jocuri si drept urmare aceasta nisa a ramas exclusiv in mina privatilor. Piata jocurilor a fost si este singurul loc unde romanii talentati au un cuvint de spus si unde se pot impune.

 Acesti revinzatori romani erau de fapt si cei care cistigau cel mai mult din contractele cu statul, dar si plateau sume enorme de bani ca para-ndarat. Sistemul s-a inspirat foarte mult, la inceputul anilor 97, din sistemul deja creat in industria farmaceutica, unde, deja de o buna bucata de vreme, orice medicament se vindea numai prin revinzatori romani, multinationalele fiind protejate de orice suspiciune de coruptie.

Sa analizam un caz oarecare pentru a intelege in detaliu cum functiona sistemul. MEN organiza o licitatie pentru achizitia in scolile de stat a unei mari cantitati de material informatic si soft. MEN avea un buget de, sa zicem, 100 de milioane de euro. De obicei, nu ministerul descoperea ce are nevoie si apoi organiza licitatia, ci exact pe dos. Multinationalele se uneau, decideau ele ce au de vinzare si apoi, in functie de buget , propuneau MEN sa faca un program de achizitii. Chiar si caietele de sarcini erau scrise cuvint cu cuvint de viitorii participanti la licitatie. La licitatie participau, de obicei in prima linie, firmele etalon ale industriei IT romanesti, Siveco pentru partea de soft si Omnilogic pentru cea de hard. Ele prezentau oferta si cistigau licitatiile.

Pentru a nu fi acuzate, multinationalele vindeau catre consortiul romanesc care cistigase licitatia, produsele ce urmau sa fie livrate institutiilor statului. Acestea, la rindul lor, le revindeau cu un adaos comercial semnificativ. Aparea insa prima problema. HP, Oracle sau alte multinationale, vindeau toata marfa cu banii inainte de livrare, ca la curve.

Revinzatorii, chiar sprijiniti de actionarii bogati, fosti membri ai serviciilor, ante si post decembriste, nu aveau cum sa faca fata la sume de cash asa de mari. Se stie ca afaceristii romani nu vor sa faca bani investind bani ci doar cu banii altora. In plus, pentru ca dupa livrare , statul sa plateasca marfa cumparata intr-un timp rezonabil era nevoie sa fie unse substantial rotitele sistemului si asta nu se putea face decit cu asa numitii”bani la punga”, carora nu ar fi fost indicat sa li se ia urma.

Aici interveneau bancile, care stiau exact mersul fiecarei afaceri. Banca care a finantat masiv acest sistem era Raiffeisen prin prietenul IT-ului Marinel Burduja.( gurile rele spun ca si vicepresedintele bancii, James Stewart, era agent CIA si contribuia la succesul americanilor din IT in Romania) Burduja fusese aruncat peste bord de ABN AMRO, dupa niste combinatii neortodoxe.

Recunosc ca in 1997, am avut si eu contributia mea directa la debarcarea lui Burduja, datorita unei scrisori pe care am trimis-o la conducerea de la Amsterdam. Banca executa o operatie relativ cinstita, asa zisul factoring. Imprumuta firmele revinzatoare, acestea plateau furnizorii americani si apoi garantau restituirea imprumutului cu facturile pe care le emiteau catre stat si pe care nu stiau cind le vor incasa. Dobinzile la factoring in Romania jonglau la nivelul a 17%, Burduja le putea reduce daca isi primea felia de tort. Statul platea tirziu, dupa multe rugaminti si interventii si mai ales dupa alte ungeri de rotite la functionari mai mari sau mai mici. In plus, si bancherul isi dorea para-ndaratul, tot la punga.

Desi pretul pe care il platea statul era imens, din cauza tuturor para-ndaraturilor si a altor cheltuieli neprevazute, nu puteai sa stii de la inceput, cu ce vei ramine la sfirsitul afacerii. In anii 90, para-ndaraturile erau inca modeste. La inceputul anilor 2000 ele au fost supuse unei inflatii galopante care a continuat pina la sfirsitul lui 2008. Para-ndaraturile cresteau insa, mult mai repede decit economia, si mai ales, decit resursele bugetare. Pentru a face rost de bani la punga, la inceput s-au folosit off shore-uri, apoi companii mai mult sau mai putin fantoma din tarile baltice, care plateau fara probleme facturi la alte firme fantoma. In 2009, odata cu agravarea crizei economice in Europa, bancile si fiscurile europene au inceput sa fie mai vigilente . Aceste scheme au continuat sa functioneze dar, cu costuri mult mai mari.

 Mai exista un incident de parcurs ce dadea toate planurile peste cap. Schimbarea guvernului sau, chiar a ministrului de resort in cadrul aceluias guvern, devenise cosmarul revinzatorilor si al intregului sistem din IT. Noul ministru nu mai recunostea angajamentele luate de predecesorul sau si dorea si el o parte din tort. Am asistat la o discutie hilara in care un manager ii spunea unui ministru nou instalat:
“Daca am muncit impreuna vom cistiga impreuna, ce a fost a fost, haideti sa muncim la altceva si cistigam, dar la ce nu ati participat nu va opuneti.”
A asocia verbul a munci in cazul de fata pare o blasfemie. Si totusi ei erau mereu convinsi ca muncesc.

Toate schemele acestea erau create de un roman extrem de inteligent, low profile, fost manager prin mai toate multinationalele americane de mare anvergura si care beneficia si de faptul ca era ruda prin alianta cu familia presedintelui Bush. Cum lacomia crescuse enorm in rindul revinzatorilor si al politicienilor, arhitectul nostru sef a trebuit sa-i calmeze deseori si mai ales sa le explice ca trebuie sa se ocupe mai mult de imaginea lor. Astfel s-a creat un buget imens de publicitate coordonat tot de arhitectul nostru sef, pe care o sa-l botezam domnul Octavian.

Octavian devenise atit de puternic incit, intr-o zi, intr-o cafenea din dorobanti, pentru a-mi demonstra puterea lui in media, a vrut sa scoata dintr-un talk shaw pe insusi moderatorul emisiunii. Asa, de amuzament, si doar cu un simplu sms. Moderatorul, redactor sef al unui cotidian national important, parea in ochii mei destul de onest, aproape incoruptibil. Nici ministrii nu erau la fel.

Cei de la PSD erau mult mai cooperanti dar si mult mai ascultatori, ceilalti erau mai lacomi si mai infatuati, asumindu-si uneori riscuri inutile. Aerele de grandomanie ale managerilor romani au mers pina acolo ca, unul, si-a permis contra 300000 de dolari, sa-l aduca pe Bill Clinton la Bucuresti intr-o vizita privata. Pina si la aceasta vizita, pretul a fost umflat de aproape trei ori. Conferintele lui Clinton dupa ce nu a mai fost presedinte costau 100000, am aflat pretul intimplator la un forum la Davos. Cu timpul, multinationalele, invidioase pe profiturile uriase ale revinzatorilor, si-au dorit si ele un cistig personal. Nu pentru companie ci pentru managerii de la Bucuresti.

Fiecare CEO, roman sau strain nu putea sa nu jinduiasca la sumele mari de bani la punga care se invirteau in piata IT ului. Ca sa participe la impartiere, au inceput sa fie mai permisivi si au inceput sa acorde credite furnizori pentru a veni in intimpinarea enormei lipse de cash a revinzatorilor. Asa a ajuns Intel sa investeasca, impreuna cu un fond de investitii polonez, in capitalul Siveco, si asa s-au recapitalizat atit Siveco cit si Omnilogic. Casatoria dintre Intel si Siveco a fost o mita, care a facut-o pe fata in casa, Siveco, sa se creada sotie cu drepturi depline. Am incercat cotarea Siveco sau Omnilogic la bursa, ar fi fost mai usor sa atraga capital, mai ales ca rezultatele financiare pareau excelente. M-au refuzat. Era si logic.

Nu puteau sa scoata spre analiza publicului larg, bilanturile si miscarile financiare, pentru ca s-ar fi descoperit usor cum faceau rost de atit de necesarii “bani la punga”. Irina Socol, desi a refuzat listarea, a investit la sfatul meu in actiunile bursei din sibiu, e drept, in mare parte, cu banii pe care i-am cistigat eu pe pietele occidentale. Cind s-a vehiculat atragerea lui Daniel Daianu in CA ul sibex, Irina era cel mai mare sustinator al economistului cu limba de lemn.

 Am incercat la acea vreme sa fac un soft de arbitraj cu firma Siveco si dupa ce am primit la Sibiu o echipa de softisti, am inteles ca ei nu sunt interesati decit in contracte mari cu statul, acolo unde nu conteaza calitatea produselor livrate. Eu aveam nevoie de un soft bun la sibiu nu de un para-ndarat ca doar nu imi furam singur caciula. Ca fapt divers, ar trebui sa povestesc o discutie hilara avuta la masa cu cei doi corifei ai softului de la Siveco.

Aveam nevoie sa inscriem un cerc intr-un triunghi si spre mirarea mea, tinarul softist, prezentat ca sef de promotie, imi spune: nu avem cum pentru ca sunt o infinitate. Eu il intreb: de ce sunt o infinitate de cercuri inscrise intr-un triunghi? el, nonsalant, imi deseneaza multe cercuri mici intr-un triunghi mare. Faptul ca nu stia nici macar ce e aia un cerc inscris intr-un triunghi m-a determinat sa abandonez orice discutie cu Siveco, chiar de a doua zi.

Sistemul era atit de infestat incit si daca ai fi vrut sa fii cinstit nu aveai cum.

La MJ, ministrul Predoiu, pentru a nu fi acuzat de nimic, delegase achizitiile unui secretar de stat si altor persoane din minister. Acestia au facut un contract cu marii mahari din IT umflind si mai mult preturile decit in cazul in care ministrul s-ar fi implicat. Predoiu nu a inteles ca, daca miine acei decidenti vor fi implicati in acte de coruptie inevitabil vor atrage si persoana ministrului. El avea constiinta curata, dar tribunalele nu pot sa-ti scaneze constiinta, si nici nu au vreun interes s-o faca. Daca s-ar dori sa se schimbe ceva, ar trebui ca ministrii sa organizeze licitatii doar cind au fondurile disponibile si sa fie scosi din peisaj acesti revinzatori de hard si soft.

Cu timpul , continuindu-si ascensiunea, Siveco a inceput sa dezvolte produse in house si au inceput sa cumpere oameni direct. Daca analizati, foarte multi decidenti de la MEN, dupa ce au fost debarcati din conducerea ministerului din cauza schimbarii partidelor sau coalitiilor de guvernamint, au ajuns in proportie de aproape 90%, angajati Siveco. Numai eu am doi colegi de facultate( Radu Jugureanu si Cristian Alexandrescu), fosti inspectori si functionari in MEN , actualmente angajati la Siveco, in celebrul de acum, departament de e-learning.

Irina Socol era atit de disperata de imaginea firmei si de a ei personal, incit mi-a dat publicitate la hotnews, desi i-am spus din start ca nu ma amestec in politica editoriala si ca nu voi incerca sa opresc vreun articol care o ataca, ba chiar s-ar putea sa scriu si eu vre-unul daca consider de cuviinta. Ce bine ca am inregistrat acea convorbire in care o refuz direct. De fapt, asa am cunoscut-o, trimis de arhitectul sef pentru a discuta nu de bursa si de soft, ci de cum se poate peria imaginea Siveco in paginile hotnews. Dupa 2012 precizez ca nu mai stiu ce s-a mai intimplat.

Spre sfirsitul anului 2011 lucrurile au inceput sa se strice pentru Siveco si Omnilogic. Dupa formarea USL ului, cum mirosea puternic a schimbare, pe piata a aparut un concurent nou, tinar si infometat. Sebastian Ghita devenise peste noapte spaima IT ului si a sistemului deja creat. Era inamicul public numarul unu si toti din piata de IT, vechii jucatori, ii doreau falimentul. Era deja o lupta apriga intre garda veche a securitatii si garda noua. Odata cu instalarea, la 1 mai 2012 a guvernului USL, era deja evident cine cistigase lupta. Batrinii au fost imediat parasiti de multinationale, Intel, iesind in graba din actionariatul Siveco.

Daca multinationalele incepusera sa fie mai generoase si sa acorde si credite furnizor vesnicilor cistigatori de licitatii, dupa 1 mai, aceastea au disparut brusc. Arhitectul sef s-a retras si el in umbra, si problemele celor doua mari companii au inceput sa ia amploare. Cum nevoia de bani la punga era continua, nu e de mirare ca s-a apelat la lumea interlopa. Oare cine ar fi putut fi cel mai bun furnizor de cash, daca nu interlopii? Cine astazi o critica pe Irina ca a ajuns pe mina romilor din Sintesti, trebuie, mai intii, sa analizeze ca in acea lume, pungile trebuiau livrate la timp. In disperare de cauza se ajunge usor prada mafiei.

Odata intrat in sistem nu mai poti iesi cind vrei tu, si mereu vei avea vechi datorii de onorat. Daca se doreste o curatenie generala ar trebui sa se urmareasca traseul banilor, din 97 pina in ziua de azi, si ar trebui ca toate multinationalele care au contribuit la dezvoltarea sistemului sa ajunga in ancheta SEC.

Este suficient ca procurorii romani de la DNA sa blocheze tranzactionarea la bursa a unei singure actiuni de top din IT ul american, si abia atunci va incepe caruselul declaratiilor si dezvaluirilor.
La italieni mafia a fost ingenuncheata cu ajutorul celebrilor “pentito”, pocaitii din sistem. La noi, pina cind DNA ul nu va fi capabil sa negocieze paza si protectia martorilor , ba chiar si achitarea lor, putregaiul va fi scos si rebagat sub pres intr-o miscare perpetua, cu iz mioritic.

Sursa:
https://mareaspovedanie.wordpress.com/marea-spovedanie-33/
-----------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

62 de comentarii:

  1. domnu' admin! O sa aveti de munca dom'le.Inca un pic si se "coace" si EADS. Si acolo e chiar nashpa rau,da' rau de tot
    DC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna dimineata!Te salut si bine ai revenit,DC!
      Corect!
      Vom savura impreuana.... "caderea" acestor hoti... de neam si tara!
      Acum, pe repede inainte: Scandal la poarta domeniului lui Remus Truică/alt bandit. Afaceristul, executat silit pentru un credit de 3 milioane de euro. Afaceristul Remus Truică riscă să îşi piardă domeniul de la Snagov. Afaceristul este executat silit, în această dimineaţă, din cauza unei datorii de 3 milioane de euro, bani luaţi prin împrumut, în 2008, de la o bancă. Voi reveni cu amănunte.

      Ștergere
    2. Vom savura, vom savura...numa sa nu tragi ear cortina briusc, inainte de finalul pesei si sa ne trezim ca ear vorbim ca lupul la luna ! Nu ca doamna Lupu cu coc...
      Buey Domnul Don Cur di Leu Muci Mereu in crasma din Birtolomeu, da niatale aveai un avatar acolea, cu Nasiul Sicilean...Ce facusi bre, iti skimbara bagabontii fizionomia prin dosul garii si nu ti se mai pliaza muianul pe poza lu Curleoane ?

      Ștergere
  2. Buna dimineata
    Si hop, hop, hop,
    Sa va tae greata,
    Nu me-o loati la ceoc ?

    Ai di pula me, ear e vineri, ear se-apropie jiaga-jiagaaaa....

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai spusei eo candva ca tara este intr-o vraiste totala, ca te poti caca pe ea de lege, buna numai pentru tzatza Leusteanca care vinde pitrinjei pe marginea trotoarului, ori pentru babornita aia din Radauti, ridicata de trupele SEAL, pentru constituirea unui grup criminal deosebit de periculos, ce se ocupa cu traficul de oo !
    Buey, numai o militarizare urjenta, cu kemarea rezervistilor de s-au nascut, crescut si trait cu adevarat in comunism si cu o politica ferma de genul sumanelor negre s-ar mai potea rezolva ceva, pentru generatiile ce-or sa vina !
    Pe banditii astia nu-i poti starpi nevar ! Aresteaza azi 2, maine apar 4 si tot asa ! E convenabil sa dai tunuri, la banul public, dupa care sa te duci oleaca la parnaie, la odihna si relaxare: mai o permisie, mai zmangalesti o carte, mai la serviciu, ca Jiji Fekali la academia aia a bombalaului de Hagi...si=au si trecut cei fro 2 anisiori !
    Pai, n-asa ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Buey, ce de-a cacat se mai haleste pe teveurile astea ! Vagoane intregi de cacat dispar, inghitite de candidatii astia la functea suprema de guvernator colonial, cat ai zice MUIE ! Fiecare face, fiecare drege, fiecare va reda, toti se vor apleca mai mult...Te doare capuletele, ca-ti vine kear sa si borasti, cu jet de ala sub presiune !
    Astia-s rupti total de realitate, iar, mai nou, vad ca nici nu mai participa persoana in cauza pe la dezbaterile astea televizate, ci isi trimit purtatorii de cuvant !
    Vorba aia, nu se scoboara el un Prostescu Razgandeanu la o discutie cu labagiul ala de Dede !
    O gramada de bani publici cheltuiti de pomana, pentru niste talambi, in timp ce raia si paduchii colcaie prin scoli, pacientii sunt omorati ori eutanasiati prin spitale cam cate 2 buc/24 h, iar aviatorii militari, mai nou, se instruiesc in Portugalea, pe niste rable second hend, la care, pana or ajunge in colonia asta, o sa le expire termenul de garantie !

    Tara lu'Dorele !

    RăspundețiȘtergere
  5. @PMT necazul ca unii,cucuvele de ocazie ,ne cam mustra daca ridicam tonul la neispravitii astia de la conducerea tarii,ba ne si ameninta cu DGIA,cica am intiga la revolta,apropos de "sumanele negre",daca ne vrem drepturile suntem considerati haiduci...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Las ca stiu cum este, ca doar n-am ajiuns rezervistul pulei venind direct de pe luna !
      Ca activ, daca nu esti cu ciocul mic, belesti pula de epiderma urjent ! Ceea ce n-ar hi o problema, pentru unul alde locotenentul ala de-a facut rascolutie imbracat tobosar, insa de jea ar fi un big problems pentru un apevist aflat spre capatul tunelului !
      Asea ca nimenea nu e dispus sa riste. Or fo 2 jenerali, acusica cativa ani, de-or ridicat oleaca glasul pe la un bilant de asta, iar a doua zi de jea umblau cu fisa de lichidare la cules de semnaturi !

      Iar ca rezervist...nu valorezi nici cat o ceapa degerata ! Nici nu se mai chinuie securistii astia de la Directia de Ciripoi a Armatei, care-i mai mare decat toata armata la un loc, sa mai fileze frun basinos, ori sa le asculte ragaielile la telefon !
      Cu o singura exceptie, care se intituleaza MHonlain, blog studiat cu deosebita atentie in toate structurile guvernamentale si non-profit !

      Ștergere
  6. Blogger mos alecu spunea...
    Motanele căcăcios ... tigrisor de circ ... se vede treaba ca baietii ăia din Austrania tot degeaba iti iau banii pentru tratamentele psihiatrice aplicate ... Nexam rezultate !
    Măi , rahat cu ochi , nu-i este frica nimanui sa scrie alaturi de ce scrii tu !
    Le este greaţă !
    Si le este mila !
    Si le este rusine sa se afiseze alaturi de unul ca tine ... mai ales ca_, cindva , ai fost si tu militar ...
    9 octombrie 2014, 16:18
    ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Blogger Huhurez Rez spunea...
    @Tigri2
    Nu te mai obosi sa stergi ce-ai mâncat pe blog.Am vrut sa-ți arat ca urme tot ramân...si de stergi.Oricum te căutau cei de la DGIA ca să-ți pună pielea de tigru pe bat, pentru propaganda totalitarista.:):)

    9 octombrie 2014, 16:22
    '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
    Blogger tigri2 spunea...
    @Cucuvaie,taci mai mamaliga fricoasa si cufurita.I-ati Mosul de mana aia tremuranda si inchiriati un closet ca sa aveti unde hiberna pe iarna.Muppetz Show-Mosul si cu ciliuaia lui.

    10 octombrie 2014, 14:56

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Turnator ai fos inainte de '89,turnator ai ramas si acuma,te-am descoperit,te stiu din Scoala militara,JAVRA ORDINARA cand vei scapa de vechile obiceiuri,ma-ta stie ce faci,labagiu nenorocit ?

      Ștergere
    2. @anonim 19.03 mai sholdovean imputit vad ca navighezi pe toate bloagele si lingi sau tii lumanarea la masculi.

      Ștergere
  7. Uai, am facut si eo un raport scris, catre tovarasa comandant, ca sa-mi aprobe o permise de 3 zile, ca sa trag o fuga pana la Easi sa mozolesc si eo oleaca racla aea in care cica-s boasele Sfintei Parascheva ! Doar fro 3 limbi sa-i dau si s-o buzaiesc oleaca, asea din mers...da nu cred ca-mi aproba...
    S-am aozit ca anul aista or adus pochii si un supliment pentru mozoleala ! Or mai montat si o cutie cu nush ce boase sfinte a lu Brancoveanu, ca sa aibe prostodocsii implinire spirituala desavarsita !
    Idioti mai mari nici ca am mai vazut pe undeva ! Auzi, sa te imbrancesti fro 3 zile ca sa ajungi la racla si sa-ti freci chilotii de ea, ca sa ti se scoale tot anul, fara s-o mai iei in prealabil la palme, pentru incalzirea precopulativa !

    RăspundețiȘtergere
  8. ,,Dupa un timp de la primele confruntari, patronul stelist exulta odata cu inlocuirea lui Zisu din fruntea uneia dintre cele mai influente structuri din cadrul MApN, Comandamentul Logistic Intrunit, decretand ca nu au cum sa-l faca pe el niste „generali pensionari”. Iata insa ca, dupa atata amar de vreme, cosmarul lui Becali pare sa se intoarca. MApN tocmai a castigat din nou marca „Steaua Bucuresti”, in timp ce „pensionarul” Zisu este pe cai mari, acesta aflandu-se in carti ca, dupa alegerile din noiembrie, sa preia fie conducerea SPP, fie pe cea a Statului Major General al Armatei Romane. Mai mult, dupa cum sustin sursele noastre, generalii vor cere redeschiderea dosarului privind posibila privatizare frauduloasa a Stelei, planuind deja un veritabil „blitzkrieg” pentru preluarea celui mai titrat club din istoria tarii.''

    Comentati si cititi aici: http://www.enational.ro/dezvaluiri/cosmarul-lui-becali-se-intoarce-432194.html/#ixzz3FlHwHmDb

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa vezi nineaca ce mi ti-i fute Catalin Stefanitza Spusu, de-o sa le sara fulgii !
      Primul care va merge cracanat de cata pula o sa incaseze in gaoz o sa hie fostul ministru Mos Teaca, bretonatul de-a avut tupeul si cureajul sa-l trimita pe marele izmanar al apararii, in exil, tocmai pe statul anexa eM , ca sa numere izmenele de la rezervele de stat !

      Stai sa vezi ! Iar kestia cu sefia Mestemeului nu-i imposibila, kear daca Legea 346 de organizare si functionare a meapeneului prevede ca sefia militara va fi asigurata, prin rotatie, cand de unul de la FT, cand de la FN, cand de la FA ! Si nu m-ar mira sa vad un izmanar in fruntea armatei, specialist in portionat calupurile de branza de la gheaze, ce le oferea ca ofranda mai marilor armatei, pe timpul cand celalat izmanar celebru, ajuns sef de mafie personala si actual cumatru de prim, impartea frigiderele pe la Agat si Rubin, gata dotate si utilate cu fel de fel de bunaciuni !

      Ai di pula me, eo, in locul lui Jiji Fekali nici n-as mai iesi din incubator ! De nu i-or pune astia sekestru inclusiv pe berbecul de la stana...

      Ștergere
  9. Buei cica Mircea Cacarescu a scapat la musteata Premiul NoBel pentru Literatura !
    Titanicul nostru literator nateonal, care a scris ca se fute in ea de Casa Alba si ca CIA e de cacat !
    Juriul a apreciat ca marele scriitor este partinitor si, pentru faptul ca a ales sa-si bage pula numai in regina Angliei (Orbitor, pag.241), defavorizand si alte doritoare de sex nebun ! Si, eote asea, iar pierduram cupa, cu Cacarescu asta !

    Cica, pe surse de la Ministerul de Invatamant, este posibil ca la BACul de limbi din 2015 sa pice si o analiza pe textul: “Uite cum e cu ţara: cică limbricul iese cu fi-su dintr-un cur plin de căcat, ca să-i arate cum e afară (…). Limbricu-ăla mic se gîndeşte ce se gîndeşte şi dup-aia zice: “Păi, tăticule, dac-aici e atît de frumos, de ce trebuie să trăim noi în gaura aia păroasă?, în duhoarea aia de căcat, în bezna aia groaznică?” Da’ taica-su-i zise răstit: “Fiule, să nu mai vorbeşti aşa! Aia-i Patria!”” (pag. 58) !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ,,Ce poate fi mai trist argument pentru cele de mai sus decât eterna nominalizare a lui Cărtărescu? Sigur, Mircea Cărtărescu este unul din scriitorii notabili ai literaturii noastre de azi. Nu cel mai grozav, deloc fără pereche, dar un scriitor important, fără îndoială. M-aş bucura, pentru el şi pentru literatura noastră, să aud să aud numele său rostit, azi, la Academia Suedeză. Dar mă îndoiesc. Acolo nu înseamnă nimic că eşti prieten cu Pleşu şi Liiceanu. Nici că eşti amic cu Patapievici şi că ICR-ul a cheltuit parale bune străduindu-se să te promoveze. E drept, la aceeaşi Academie Suedeză, nici criteriul operei nu e întotdeauna esenţial. Pe urmă, acolo, mai aşteaptă şi Eco, Murakami, Oz, Pynchon…

      Îi ţin pumnii lui Mircea şi m-aş bucura nespus pentru el, pentru limba română. Dacă, aşa cum e de aşteptat, premiul îl va ocoli şi anul acesta, sper să nu facem din asta un capăt de ţară. Lipsa premiului nu-l face pe Cărtărescu mai puţin respectabil şi sper să fie cruţat de băşcălia la care ne pricepem ca la nimic altceva.''

      Ștergere
    2. Da, da, uitai de Patapievici, alt mare scriitor romulan pe curul caruia s-au cheltuit milioane, ca sa-i traduca opera, din care, copiii patriei, afla cu mandrie ca peste noi s-au pisat, de-a lungul istoriei cine si cum a vrut ! Iar ca limba romana e un fel de spirochenie si ar treboi interzisa, ori folosita numai pentru injuraturi ! Ma rog, ceva de genul asta, ca eo am studiat pentru bac Fratii Jderi si Fefeleaga, nu pe Cacarescu si Putzachievici asta !

      Ștergere
    3. Pese: nu ca mi-ar fi folosit la ceva, in viata, Morometii, ori Baltagul...

      Ștergere
  10. Sa-mi trag sexul pe supt coae cum se invarte contorul ! S-au dus aproape 3 mii de bucati, pe nesimtitelea si nevazutelea !
    Te-n barba nea Bozile, tre sa trag tare, acusica in convalescenta, ca sa mai reparam cate ceva si sa nu rada dusimanii rai la suflet ! Ca te-a mancat pe tine undeva, in locul ala rusinoso-negricios-paros sa-ti faci biblioteca privata, de adunat fituici de prin ziare !
    Hai, la treaba, ca indata vin sarbatorile, 8 decembre...

    RăspundețiȘtergere
  11. Buey, spritz-pauzen !
    Ear pana revin, reiterez rugamintea sa incercati, in corpore ca, intr0un ritmic hop, hop, hop, sa me-o luati nitel la ceoc ! Macar pentru palmares, dache nu pentru performanta !

    RăspundețiȘtergere
  12. Jiaga-jiagaaaa!
    Muei, unde sunteti? Se da film la nebuni?!

    RăspundețiȘtergere
  13. Neatza buna la ZOO+9, iar Viurel + Cezarel sa ne mangaie pe oaua!

    RăspundețiȘtergere
  14. Sa ne sugi pulile pana faci clabuci la gura !

    RăspundețiȘtergere
  15. ... spunea...
    La (re)aparitia unui comentator cu numele de tigri2 avusesem niste indoieli ca ar fi fostul/vechiul/cunoscutul tigri2 ...
    Pe urma acest comentator a postat niste ziceri care contineau amprenta inconfundabila a labilitatii sale mintale ...
    Ultima lui postare (tigri2 4 octombrie 2014, 20:29) mi-a risipit orice indoiala : este fostul/vechiul/cunoscutul tigri1 (motanelul cacacios) ... Se recunosc , in zicerile lui , "formulele de respect" despre care vorbea altcineva ...
    4 octombrie 2014, 20:38

    Bine faci ca nu le dai ciubuc doctorilor din Austrania !
    Nu le da nimic !... ca tot degeaba le-ai da ! Nu au cum sa te repare ... si ti-ar lua banii degeaba !...
    9 octombrie 2014, 17:00

    RăspundețiȘtergere
  16. @ A.12.07
    Sa participe si ma-ta la praznicul cu suptul,ca stiu ca tare trebuie sa-i fie dor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mue, vezi ca esti cautat la clinica din Austria pentru al doilea transplant. La primul ti-au pus, in loc de creierul ala mucegait, un cur incretit, iar acum vor sa-l completeze, cu un cacat bine uscat.

      Ștergere
  17. Ai the my pula, ear e sambata !
    ZB la ZOO + NOO !
    Buey, ce zi splendida, ce zi superba, numa buna de loat o mue...

    RăspundețiȘtergere
  18. Nu me-a aprobat raportul de-o permise, sa trag si eo o fuga la boasele preacuvioasei, tocmai la Easi, ca sa dau un mozol la racla aia !
    Ce oameni, bre, ce oameni !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: da poate o pun de-un mozol la sora sefa, ca are aea o fofoloanca...moamaaa, moaaama !

      Ștergere
  19. ,,PROMOTIA 1927


    Amaraşcu E. Dumitriu
    Andriade N. Constantin
    Anghelescu D. Lenu
    Apostol V. Alexandru
    Bădulescu I. Tilescu
    Breha N. Nicolae
    Călin Şt. Nicolae
    Corbu I. Vasile
    Crăciun R. Vasile
    Cucu N. Gheorghe
    Darie Gh. Teodor
    Diaconu C. Oprea
    Dorneanu A. Ilie
    Georman M. Dragoş
    Gonţescu I. Constantin
    Mărgăritescu D. Constantin
    Mihăilescu T. Gheorghe
    Munteanu Gh. Gheorghe
    Nicolae S. Ioan
    Niculescu I. Gheorghe
    Niţescu C. Ioan
    Neamţu P. Octavian
    Palaghian C. Mihai
    SAVOTRAG L.AMUY LATOTI
    Petrescu M. Mihai
    Popescu N. Gheorghe
    Predoiu V. Gheorghe
    Raicu I. Ioan
    Ştefănescu V. Aurel
    Tărâţă G. Octavian
    Timco Şt. Victor
    Tontu P. Gheorghe
    Zalomir E. Vasile
    Banelita T. Mircea
    Burcu D. Dumitru
    Jacomi D. Eugen
    Marinescu T. Alexandru
    Marta Gh. Constantin
    Petrescu I. Constantin
    Pihuleac E. Heroteus
    Simionescu A. Nicolae
    Stamatescu N. Teodor
    Stănescu N. Octavian
    Ştefan M. Ioan
    Şerbu M. Ioan

    Ia sa vad, ma citesti care-s eo ?''

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O fo mare familia asta SAVOTRAG ! Numa oameni de vaza ai socetatei !
      E unul si Burcu p-acolea...

      Ștergere
    2. Famelie veche...de cand curge Dunarea.

      Ștergere
  20. ,,Ce are Nela în fofoloancă?
    Cum era vrăjeala aia? Cererea naşte oferta? Ia să vedeţi cum or să dea năvală matracucile să mă acuze de misoginism.
    Ce se mai caută la români, pe vreme de criză? Himen fals, made in China. Adică… o fi Margareta curva ganizoanei, dar dă doi franci şi-şi înzestrează fofoloanca frumuşel cu un himen nou nouţ, necălcat de cap de pulă. Şi distracţia costă numai 30 de coco. Două ture în parcarea de tiruri şi şi-a făcut rost producătoarea de virginitate chinezească.
    Uite aşa poate o putoare să-şi rezolve trei probleme dintr-o singură vizită la medic: avortul, tratament pentru sculament şi recâştigarea virginităţii. Să te ţii de aci încolo concepţii imaculate!
    Parcă-l vezi pe fericitul ginerică, mândru foc, în noaptea nunţii, de roşul de pe carici, frecând cu peria la capul sulii şi întrebându-se cum dracu’ i-a apărut acolo un tatuaj cu Made in PRC scris pe dos.''

    http://moshemordechai.wordpress.com/2010/12/28/ce-are-nela-in-fofoloanca/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Tare textu' ! Da tare si ala de canta la harmonica opera aea cu "Surubul, ia surubul" !
      Buey, da ce kashketa de aviator de Mig21Lensar are, ca sa nu mai zic de muian !
      Aia da jiaga-jiagaaa !

      Ștergere
  21. https://www.youtube.com/watch?v=7XclSVHKYwk

    RăspundețiȘtergere
  22. Pacientii-s plecati sa scota samburii din strugurii pentru dulceata, animalele-s in drum spre tarile calde, iar la stabiliment au ramas plantoanele, seful pazei si inlocuitorul la comanda.

    RăspundețiȘtergere
  23. Buey, deranj mare p-aciulea, prin Bucurestan, cu ocazea nush carui meci de fotbal internateonal si mondeal Romanistan-Bozgoria !
    Cica venira hoardele hortiste sa-si sustina (!!!) echipa nationala, flusturand steagurile Tinutului Semuiesc, inzestrate cu topoare, bastoane, petarde, cutite, sabii, fumigene si alte contondente !
    Nu cumva, tot hunii astia, cu capatanile pline de alcool, echipati in tricouri negre, afisau, anul trecut, la meciul retur de la Buda, benere cu indemnurile "va decapitam, tiganilor" ?

    RăspundețiȘtergere
  24. Capu la macuiuca sa ni-l ia !

    RăspundețiȘtergere
  25. Iar imnul echipei nationale, cu "Pe ei, pe mama lor" este la inaltimea si nivelul de cultura al Romanistanului secolului 21 !
    Sublim popor...

    RăspundețiȘtergere
  26. No. Country Date of Last Visit Percent & Number of Visits ↓
    1 Romania Oct 11, 2014 92.18% 266,351
    2 U States Oct 11, 2014 2.92% 8,427
    3 Moldova Oct 11, 2014 1.03% 2,979

    RăspundețiȘtergere
  27. ,,...iar moastele au fost flancte de militari purtand torte...'' Parca era mai bine la porumb.

    RăspundețiȘtergere
  28. Cred ca este incompatibila calitatea de meletar roman in OTAN cu lipsa de la biserica. Cine face supravegherea, DGIA ori direct barbosul onitatii?

    RăspundețiȘtergere
  29. UNDE SUNTETI MUEI, CA AM VENIT CU TRATAMENTUL? Azi aveti si supozitoare!

    RăspundețiȘtergere
  30. Opu, asti-s fugiti la meci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ULTIMĂ ORĂ.
      Anunţul ministrului de Interne despre meciul ROMÂNIA-UNGARIA.
      =======================
      "Peste 12.000 de jandarmi, poliţişti şi poliţişti de frontieră sunt implicaţi în această misiune care se va încheia abia în momentul în care ultimii suporteri unguri vor ieşi din ţară, în această noapte, iar cei români vor ajunge la casele lor", a declarat sâmbătă viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

      El a mai spus că având experienţa anilor trecuţi s-a decis ca traseul de deplasare al trenului cu suporterii unguri să nu traverseze sau să staţioneze în gări importante din ţară.

      "Trenul cu suporteri unguri a fost însoţit în permanenţă de 50 de poliţişti, iar la fiecare oprire au existat dispozitive importante ale forţelor de ordine publică", a mai spus ministrul.El a arătat că pe întreg traseul de deplasare prin ţară al suporterilor unguri au fost mobilizaţi 1.500 de jandarmi şi peste 4.500 de poliţişti şi s-a decis ca punctul de oprire în Bucureşti să fie Gara Băneasa, aleasă pentru lipsa traficului de călători.

      De asemenea, pentru a diminua riscul apariţiei unor altercaţii, suporterii au fost preluaţi de autobuze şi duşi din gara Băneasa direct la stadion, într-o zonă asigurată cu pază, iar un elicopter al MAI a supravegheat măsurile de securitate.

      Ministrul Oprea a mai spus că 1.200 de suporteri de suporteri unguri au ales să se deplaseze cu autoturismele la meci. Potrivit ministrului, până în acest moment s-a înregistrat un incident la Miercurea Ciuc pe fondul consumului de alcool şi un incident la Comarnic, unde câţiva suporteri unguri au spart geamul unui autoturism în care se aflau români. Suporterii respectivi au fost identificaţi, iar poliţia va aplica, faţă de ei, măsurile legale.

      "Am separat total traseele de deplasare şi de acces în stadion, atât pentru suporterii români, cât şi pentru cei unguri", a mai spus Oprea.Naţionala de fotbal a României întâlneşte echipa Ungariei, sâmbătă, de la ora 19,00, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci din preliminariile EURO 2016.

      - See more at: http://www.obiectiv.info/ultima-ora-anuntul-ministrului-de-interne-despre-meciul-romania-ungaria_56793.html#sthash.Da5D5I9X.dpuf

      Ștergere
  31. Un alt derbedeu de shparlamentar umbla pe partea gresita a gratiilor de la pushka ! Inca ! Auzi, bre, sa se "mobilizeze" un intreg Sparlament, si asea supraponderal, ca sa decida daca-l da, ori nu, pe derbedeu pe mana poterei !
    Cum zice si cantecul cu Radu Ma-tii:

    Da-te Dinitza legat
    Ca nu scapi nevatamat
    Procurorii te-au bunghit
    Si-un dosar gros te-au tocmit
    Mai, maiiii...

    Ioi, doamne ajuta ! In ritmul asta, intr-un an ajungem la nivelul normal de incadrare cu Sparlamentari !

    RăspundețiȘtergere
  32. "Scrisoare deschisa catre Basescu, turnator la Securitate sub numele Traian,
    ***********************
    Spre stiinta : Monica Macovei, Elena UdreaRusine !

    Ati nenorocit Romania prin diletantismul vostru.Nu va pricepeti la nimic, dar pretindeti ca le stiti pe toate : economie de piata, strategie fiscala, politici sociale, relatii internationale, strategii de dezvoltare economica etc.

    V-ati asigurat un loc in istoria neagra a Romaniei, stabilind recorduri negative greu de egalat. In urma voastra ramane o pata mare de rusine in istoria acestui popor.

    Ceea ce va uneste este lipsa totala de caracter, de moralitate. Basescu – turnatorul domnului R. la Securitate, Macovei – procuror comunist, Udrea – o “t” in termenii folositi de dl Baconschi.

    Uniti, vreti sa luptati pentru a castiga puterea politica in Romania si aveti impresia ca oamenii mai au bunavointa sa va creada.

    Numitorul vostru comun este nesimtirea ridicata la nivel de politica de stat si nerusinarea nemaiîntalnita in istoria moderna a Romaniei.

    Românii îsi vor aminti multă vreme de-acum înainte de acesti 10 ani drept UN DECENIU AL RUSINII, consemnat intocmai de istorie !

    Clasa politica, institutiile statului de drept, organizatiile nationale si internationale au, fata de romani, datoria sa le redea romanilor speranta ca mai exista dreptate in aceasta tara.

    PS 1: Pentru servitorii regimului Basescu-Udrea-Macovei : puteti fi siguri ca se va face dreptate pana la capat. Nu are sens sa mai incercati sa va schimbati orientarea. Romania nu are nevoie de cameleoni."

    Dan Voiculescu, din puşcărie

    - See more at: http://www.obiectiv.info/dan-voiculescu-din-puscarie-mesaj-cu-iz-de-scandal-pentru-basescu-udrea-si-macovei_56783.html#sthash.DxF8htYB.dpuf

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Auzi la Elena Cocosi, cica ca presedinte o vrea, ca prim ministru, pe Anca Bulangiu !
      Doamne feri !
      Mai ramane sa aozim ca Vadim il vrea prim pe Gheo Fular, iar Uiliam Branza pe Jiji Fekali !

      Ștergere
  33. Putza kalului in varful dealului, c-or fugit toti la nush ce meci de cacat !
    Ramasei eo, ca sa ma uit la boastele preacuvioasei ! Crepa prostovanii p-acolea, cu zile ! O babornita, sireaca, nu a mai apucat sa dea mozolul la racla, ca a facut in fract miocardanic !
    S-a dus la cele vesnice !
    Auzi, s-au alocat 3 milioane de marafeti pentru organizarea evenimentului, in timp ce in scoli colcaie raia si paduchii !
    Da-o-n pula de scoala, ce ne trebo noua oameni scoliti ! Cu cat mai multi tampiti, pe care sa-i manipuleze pochimea dupa bunul plac, cu atat mai bine !
    Cred ca sar si eo gardul si fug la meci ! Cu tot cu perfuzii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hop si hop...
      Unpic la ceoc
      Doriti ?
      Sa me-o serviti ?

      Ștergere
  34. Muei, esti pacent seros ori puliEti pe cacalator? Sazi linistit, sa nu-ti saie freo sarma din priza, ori freun fortun din tava GAZon!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey, te-mbetasi ? Ori ce dreaca bolborosesti acolea, ca nu se prea distinge...

      Ștergere
  35. Buey, vrusei si eo sa sar gardul, ala dinspre Dinicu Golanescu, pe la statue si ierea cat pe ce sa ma prinda Seseceul de la morga !

    RăspundețiȘtergere
  36. Ei, ai vazt ca iera s-o depanusezi! Sazi bland cu kktor-un nas, ca se farseste iel meciu, si vine si sefa cu fofo si patrula garnizoanei, DGIA si dois-un1/4...

    RăspundețiȘtergere
  37. Unu egal! Si in fotbal ca in parlament. Da-mi si mie o perfuzie!

    RăspundețiȘtergere
  38. Băăă rapănilor, nb la hospiciu şi la zoo, că-n ăst" seară, pe la 2, cînd Viurel + Cezărel ne dau limbi de zor pe în koor şi pe oauă, mandea pleacă la pescuit şi v-aduce muine cîte-un caras bărbos vouă.

    RăspundețiȘtergere
  39. Răspunsuri
    1. Merci puiule! Se spune: "căcat pa băţ!"

      Ștergere
    2. Croncanele, n-ai tulit-o la Viana? Ai grija sa nu te pierzi in intuneric. La culoarea ta...

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri