Google Translate

miercuri, 29 octombrie 2014

Wow... ! Huffington Post: Elena Udrea, Ioan Rus, Ion Ţiriac, Gerhard Schroeder, implicaţi în afacerea EADS. Corupţia din România a ajuns şi în Germania


Huffington Post, ediţia online în limba germană, a publicat un amplu articol despre afacerea EADS din România. În material se arată că fostul cancelar german Gerhard Schroeder a fost implicat în semnarea contractului, iar din România mai sunt implicaţi Elena Udrea, ministrul Ioan Rus, dar şi omul de afaceri Ion Ţiriac.

Jurnaliştii scriu că în afacerea EADS România s-au implicat mai mulţi oameni de afaceri importanţi, dar şi demnitari din Germania.
„Pe lângă firme ca EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computers şi Microsoft, în această afacere apar şi nume precum Gerhard Schroder, Bodo Hornbach, Ion Ţiriac şi Klaus Mangold, alături de cel al candidatei la preşedinţia ţării Elena Udrea”,
relatează huffingtonpost.de.

Schroder şi Ţiriac au facilitat afacerea

Cercetările DNA, iniţiate după ce obţinuse informaţii din partea FBI, deschid problema implicării lui Gerhard Schroder, Klaus Mangold şi Ion Ţiriac: ei au facilitat afacerea prin faptul că în acea perioadă purtaseră mai multe runde de discuţii la nivel guvernamental la Bucureşti”, scriu jurnaliştii publicaţiei online.
Jurnaliştii de la Huffingtonpost notează şi implicarea în această afacere a actualului ministru al Transporturilor, Ioan Rus: „Una dintre figurile centrale o reprezintă Ioan Rus, fost director general DaimlerChrysler pentru Transilvania (până în 2000), apoi ministru de Interne român şi responsabil pentru încheierea afacerii MAI-EADS.”
Potrivit procurorilor, contractul EADS a fost semnat în anul 2004 de ministrul de Interne Marian Săniuţă. Preţul iniţial a fost stabilit la 540 de milioane de euro, dar a fost suplimentat, prin acte adiţionale, până la peste 700 de milioane de euro. Procurorii DNA spun că multe dintre acte ar fi fost încheiate după ce mai mulţi foşti miniştri şi demnitari din MAI ar fi primit mită de câteva milioane de euro.

Aceştia mai spun că procurorii DNA ar putea cere aviz pentru urmărirea penală a foştilor miniştri implicaţi în negocierea şi semnarea contractului.

Procuratura din Munchen l-a sunat pe jurnalistul Huffington Post
„Chiar ieri m-a sunat procuratura de la München, un gest neobişnuit, mi-au cerut nişte detalii, mi-au dat numărul de dosar. Le-am propus procurorilor din München, le-am dat şi un nume al unui martor care e dispus să prezinte structurile din România, este vorba de un cetăţean român şi este unul dintre arhitecţii sistemului de corupţie EADS, care deja colaborează cu DNA, procuratura din München va lua legătura direct cu DNA”,
a spus Vlad Georgescu, autorul articolului din huffingtonpost.de.

Băsescu: dosarul EADS va face o altă parte de radiografie a clasei politice româneşti

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că s-ar bucura dacă „ar ieşi” şi dosarul EADS, în contextul evoluţiilor din dosarul Microsoft. El a precizat că şi dosarul EADS, atunci când va fi gata pentru lucru, va face o altă parte de radiografie a clasei politice româneşti.
„Este necesar, pentru că populaţia nu va fi convinsă că are nevoie de o nouă clasă politică, dacă nu vede. Şi dosarul EADS, atunci când va fi gata pentru lucru, va face o altă parte de radiografie a clasei politice româneşti”,
a arătat Traian Băsescu într-un interviu pentru Adevărul Live.

Udrea: Să vedem miniştrii implicaţi în dosar

Elena Udrea a declarat, pentru Digi24, că nu are mai multe informaţii decât cele ce au apărut în presă despre dosarul EADS, dar aşteaptă să vadă numele miniştrilor care au fost implicaţi.

Întrebată ce informaţii are în legătură cu acest dosar, Elena Udrea a răspuns:
„Păi cele care sunt în presă, este evident că există acest dosar EADS, au fost facute percheziţii la nişte oameni de afaceri, asta a fost informaţie publică şi aştept ca acest dosar să apară şi să vedem miniştrii implicaţi în dosar."



Fostul cancelar german Gerhard Schroder FOTO AFP

Sursa:
http://adevarul.ro/news/eveniment/huffington-post-elena-udrea-ioan-rus-ion-Tiriac-gerhard-schroder-implicati-afacerea-eads-coruptia-romania-ajuns-germania-1_5450bc0d0d133766a8560147/index.html
========================================


Corupţie la nivel înalt cu contracte de peste un miliard de euro.
Este verificată activitatea a trei ministere
10 iulie 2014.

----------------
Procurorii DNA au început joi urmărirea penală pentru trafic de influenţă, luare de mită şi abuz în serviciu, într-un dosar privind achiziţia ilegală a licenţelor educaţionale. Anchetatorii verifică şi contractul privind Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat (MAI SISF) încheiat între EADS Germania şi Ministerul de Interne. Este vorba despre comisioane de 1,1 miliarde de euro, care ar fi ajuns la şefi din Ministerul de Interne.

Dosarul vizează activitatea a trei ministere: Ministerul Educaţiei, Ministerul de Interne şi Ministerul Comunicaţiilor, dar şi a Secretariatului General al Guvernului.
Printre cei audiaţi până acum în acest dosar se numără şeful Secretariatului General al Guvernului (SGG), Ion Moraru, Eugen Bejinaraiu şi avocatul Doru Boştină.
Dosarul a ajuns pe masa procurorilor anticorupţie ca urmare a unei sesizări venite de la Corpul de Control al Guvernului. Iniţial, Corpul de Control a sesizat DNA în legătură cu utilizarea licenţelor educaţionale fără temei legal începând cu decembrie 2009, în perioada miniştrilor Daniel Funeriu şi Valerian Vreme. Ulterior, anchetatorii au extins cercetările asupra întregii proceduri de încheiere a contractelor.

Licenţe ”fără număr”
=========================
Cercetările vizează, printre altele, modul în care au fost închiriate 179.259 de licenţe pentru pachete de tip ProDesktop şi 6.828 licenţe pentru sisteme de operare Windows Server, cu luarea în calcul a tuturor staţiilor de lucru şi a serverelor achiziţionate în perioada 2001 – 2008 prin programele SEI 1 – SEI 5 şi rural.
De asemenea, la baza anchetei stă şi încheierea contractului de furnizare produse în baza căruia Ministerul pentru Societatea Informaţională s-a obligat să plătească preţul aferent numărului total de licenţe, mai mare cu 72.990 faţă de numărul numărul de computere compatibile cu noile produse software.

Complici la nivel înalt 
Anchetatorii susţin că încheierea contractului dintre Guvernul României şi FSC GesmbH Austria în condiţii dezavantajoase pentru statul român a fost posibilă datorită implicării unor persoane din Guvern şi a unor persoane din conducerea Microsoft România.
În perioada încheierii acordurilor de parteneriat între FSC GesmbH Austria şi Profinet Akteingsellschaft a fost semnat un contract de consultanţă, al cărui beneficiar a fost Secretariatul General al Guvernului, în valoare de 14 milioane de dolari. Procurorii au indicii că Guvernul a avut cunoştinţă de încheierea acestor contracte, precum şi de includerea valorii acestora în valoarea ofertei transmisă către SGG.

Înţelegeri ascunse în contractul dintre EADS şi Ministerul de Interne
=====================================================
Un alt contract vizat de anchetatori este cel privind Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat (MAI SISF) încheiat între EADS Deutschland GmbH Germania şi Ministerul de Interne, în valoare de 534 de milioane de euro (extins în 2009 cu 200 de milioane de euro).
Acesta a fost realizat în baza unor "înţelegeri ascunse" legate de subcontractanţi, cu rolul de a "derula mitele", care ajungeau la persoane din conducerea MAI.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) fac verificări cu privire la Contractul "Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat (SISF)", încheiat intre EADS Deutschland GmbH Germania şi Ministerul de Interne, în valoare totală de 734 de milioane de euro.

Pe 15 iulie 2004, Ministerul de Interne ar fi încheiat cu Bearing Point un contract privind încheierea studiului de fezabilitate pentru implementarea SISF, iar în termen de două zile studiul respectiv de fezabilitate a şi fost predat părţii române, care ar fi efectuat o plată de 430.000 de euro către Bearing Point.

"Există indicii în sensul că acest studiu de fezabilitate, care indica firma EADS ca singura firmă din lume competentă să furnizeze SISF pentru MAI, a fost întocmit de angajaţii Midocar Consulting şi reprezintă o sinteză a unor studii anterioare, cu acelaşi obiect, realizate de alte firme în folosul Poliţiei de Frontieră. În baza studiului pus la dispoziţie de Bearing Point, comisia de negociere a MAI de la acea dată a decis achiziţia SISF prin negocierea cu sursă unică, şi anume cu firma EADS în Germania", susţin sursele.

Pe de altă parte, între 2003 şi 2004, pe parcursul negocierilor oficiale dintre MAI şi EADS, ca unicul producător oficial, i s-a permis acestuia să fie la curent cu absolut toate informaţiile şi discuţiile din cadrul întâlnirilor.

De asemenea, spun sursele citate, a fost permis "un control asupra oficialilor EADS care să nu pericliteze înţelegerile ascunse privind subcontractanţii ce urmau să fie folosiţi în proiect (Fujitsu Siemens Computers - FSC, UTI, Felix Telecom), subcontractanţi care aveau rolul de a derula mitele necesare aprobării contractului".

Ca urmare, pe parcursul negocierilor s-a ajuns la formula total nepotrivită pentru statul român, a unui contract-cadru cu o sumă fixă de 650 de milioane de euro, dar fără să fie precizate în detaliu soluţiile tehnice, echipamentele şi serviciile ce urmau să fie livrate, acestea urmând să fie agreate ulterior de către EADS, care astfel putea controla permanent, prin soluţiile tehnice oferite, profitul care urma să-l realizez în acest contract, "profit din care urmau să fie plătite mitele necesare aprobării contractului".
Pentru ca EADS să obţină acest contract, managementul companiei a fost condiţionat să încheie un contract de promisiune irevocabilă de subcontractare cu FSC, pentru comenzi de 40 până la 60 milioane de euro.

Managementul FSC, la rândul său, pentru a primi aceste comenzi de la EADS, a fost condiţionat să semneze, în acelaşi timp, contracte de comision pentru reuşită cu firma Gessa, cu un comision de 10% şi cu firma Profinet, cu un comision de 5%, bani care reprezentau mita pentru persoanele din conducerea MAI şi cabinetul premierului de la acea vreme.

"Din cercetări rezultă că în februarie 2005 a solicitat managementului FSC schimbarea procentelor de comision către Gessa şi Profinet, noile procente fiind 7% pentru Gessa şi 8% pentru Profnet, totalul lor rămânând 15% din valoarea comenzilor pe care FSC urma să le primească de la EADS. EADS a plătit în anul 2004, imediat după semnarea contractului, un avans de 4 milioane de euro ce urmau să fie folosiţi pentru plata mitelor persoanelor, sumă din care FSC a plătit, la rândul său, un avans de 2.000.000 de euro către Profinet şi un avans de 280.000 de euro către Gessa", precizează sursa citată.

Contractele aflate în vizorul DNA
===============================

Contractul de închiriere de licenţe Microsoft încheiat  între  Guvernul  României  şi  Microsoft  Ireland  prin intermediul Fujitsu Siemens Computers Austria GesmbH, în valoare de 105 milioane dolari.
Contractul de închiriere de licenţe Microsoft încheiat între Ministerul Comunicaţiilorşi consorţiul D-CON.NET (MCSI MS-EAS), în valoare de 96  milioane euro.

Contractul privind Sistemul Educaţional Informatizat (MEC SEI) încheiat între Siveco şi Ministerul Educaţiei,  în valoare de  124  milioane de euro.

Contractul privind Sistemul Integrat pentru Securizarea Frontierei de Stat (MAI SISF) încheiat între EADS Deutschland GmbH Germania şi Ministerul  de Interne, în valoare de 534 milioane euro, extins în 2009 cu 200 milioane de euro.

Sursa:
http://adevarul.ro/news/eveniment/ion-moraru-seful-secretariatului-general-guvernului-audiat-procurorii-dna-1_53be28d90d133766a84b04cb/index.html
=========================================================
======================================================================

27 de comentarii:

  1. Zeii sa ne aibe in paza !
    Dati-i bataie baeti ! Va promit ca daca se strica vremea, zilnic vin la voi, la Denea, cu ceai fierbinte si covrigi calzi, pentru imbarbatare ! Numai nu va lasati !
    Ce-mi mai place cum se aude zanganitul catuselor, prin Stirbei Voda !

    RăspundețiȘtergere
  2. Gata, dupa ce am citit programele electorale, din postul anterior, m-am hotarat cu cine votez, definitiv !
    Cu domnul Uiliam Branza, sa fie clar !
    Numai pentru sinplu fapt ca omul doreste, ca presedinte al Romanistanului enclavizat, sa reamenajeze Parcul National Jilava !
    Va sustin, domnul Branzoi, faceti un parc cat mai mare si mai incapator, cu celule de max 8 paturi suprapuse !
    Gata, acusica imi retrag votul de la Vece Tudor si dau clic la talutza !
    Ia: clic !
    Gata !

    RăspundețiȘtergere
  3. EADS, EADS, Targusorul unde e? Aia nu foloseste acoilea posete, asia- i? Mda, cand te maninca- n cur si si bagi botu- n smantana altuia...

    RăspundețiȘtergere
  4. Daca va vine sa credeti-bine, daca nu-tot bine, din cuprinsul paginei No 22 al Obositorului Militarilor aflam, cu emotie in suflet ca, din aceasta toamna, numarul oficial al calicilor patriei, care vor beneficia de pachete de subzistenta de la mUE creste cu 700000 ! Da, da, 7 cu 6 zerouri !
    Adica, potrivit Rovanei PbZn Co-4, numarul de sarantoci ai tarii va ajiunge la 3,3 bulioane de ciumeti ! Numai cei loati in evidente, ca mai sunt fro 2 bulioane nedeclarati !

    Mirobolanta stire !
    Asta-i pohta ce-am pohtit si tara ce me-am dorit !
    Lovitura de stat v-o treboit in decembre 89, mancati democratie acusica, pe baza de copoane, de la mUE !
    Mare realizare a guvernului Tontist, care a promis 1 milion de locuri de munca NOI, acum ingroasa randul calicilor cu inca fro juma de milion de someri, rupti in cur de foame !

    Pe pariu ca, in nici 4 ani de ciuma rosie, numarul calicilor din Romanistan, beneficiari de copoane de subzistenta, ajunge la 8 milioane ?
    Las ca au ei grije, alde baronii locali, comunali si satesti, alde Oprisan, Zdragnea si strambul ala de papitoi de la Constanta !

    RăspundețiȘtergere
  5. @PMT(ca tare-i "iubeste" pe pochi/da nu asa mult ca mine:):))
    @adminu ca prea o arde cu propaganda de se aude cum zangane pianu pe scari......eheee las ca puneti botu la un 30-50 lei la penzie si la anu' va/ne ia 2 sute "pe usior" prin impozite
    ......siiiii dom presedinte ponta o sa zica: Ce pula mea io sunt presedinte nu ma-ntereseaza, futeti-l pe primu'menestru(care cf prezidentiabilului nu va fi in nici un caz din PSD) si uite asea Mele,sau Tari inima zburdalnica isi vor lua o muie de toata frumusetea,cu partide cu tont

    off topic:)

    "O secție din cadrul Ministerului de Interne va raporta direct către Sfântul Sinod al BOR"

    Ordinul nr. 148/2014 emis de vicepremierul şi ministrul de Interne, Gabriel Oprea, privind regulamentul de organizare şi funcţionare a Direcţiei informare şi relaţii publice a intrat în vigoare de vineri, odată cu publicarea în Monitorul Oficial.......

    .....si zurza:http://www.b1.ro/stiri/eveniment/o-sec-ie-din-cadrul-ministerului-de-interne-va-raporta-direct-catre-sfantul-sinod-al-bor-94625.html

    DC

    RăspundețiȘtergere
  6. Muei, da sunteti culmea! Voi numai de la slujba clampaniti ? Ii clar de ce si la nebuni ii pustiu. V- au rechemat supt arme...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Sub",nataraule,"supt" este de la "a suge",ceea ce face imputzita de ma-ta .

      Ștergere
    2. Da dom profesor, cum zici matale. Da ci distept iesti! Pacat ca nu iesti si intreg la minte.

      Ștergere
  7. Klaus Iohannis, un viitor ministru de Interne cercetat de DNA şi în procese cu ANI
    de Rl online , 07 februarie 2014.
    ==========================
    Klaus Iohannis, propunerea PNL pentru postul de ministru de Interne, a fost în centrul mai multor scandaluri. Cea mai veche acuzaţie datează de pe vremea când acesta ocupa funcţia de inspector şcolar, presa arătând că Iohannis ar fi fost implicat în trafic de copii. Astfel, actualul primar al Sibiului ar fi intermediat, pentru cetăţeni americani şi canadieni, mai multe adopţii de copii din judeţul Sibiu, despre care nu se mai ştie nimic.

    Un alt scandal în care a apărut numele lui Iohannis este legat de faptul că acesta ar fi câştigat câteva case din centrul istoric al Sibiului pe baza unor documente false, locatarii acestora judecându-se timp de câţiva ani cu primarul.

    Citeşte şi: UPDATE. Conducerea PNL a validat nominalizarea lui Iohannis,Atanasiu, Nicolăescu, Buşoi. Klaus Iohannis: Nu sunt dispus să renunţ la Primăria Sibiului. Antonescu: Iohannis contrazice legenda că eu nu aş fi matinal

    2009 a fost un an plin de probleme pentru Iohannis.Viitorul ministru de Interne a fost anchetat de DNA, în 2009, pentru abuz în serviciu, pentru retrocedarea unor terenuri către persoane care nu îndeplineau condiţiile, dosarele fiind din anul 2005. În acelaşi an, Agenţia Naţională de Integritate s-a autosesizat, în urma publicării unui articol într-un cotidian central, în care se arăta că primarul Sibiului ar fi încălcat legea incompatibilităţii, prin ocuparea funcţiei de administrator, în 2003, la societatea Parcuri Industriale Sibiu - Şura Mică, în paralel cu cea de primar. Iohannis a atacat hotărârea în contencios administrativ şi a câştigat procesul, în 2010. Şi tot în 2009, Iohannis a trecut pe lângă postul de premier, Traian Băsescu preferându-l atunci pe consilierul BNR Lucian Croitoru.

    Trei ani mai târziu, Agenţia Naţională de Integritate anunţa că a constatat că primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se află din nou în incompatibilitate întrucât are şi calitatea de reprezentant al municipiului în Adunarea Generală a Acţionarilor S.C. Apă Canal SA Sibiu, din 5 august 2010 şi SC Pieţe SA, din 30 aprilie 2009, ceea ce contravine prevederilor legale. În septembrie, Klaus Iohannis a câştigat procesul intentat ANI.

    Klaus Iohannis este la al patrulea mandat de primar al Sibiului, Acesta este membru al PNL din februarie 2013, fiind ales apoi, la Congresul partidului, prim-vicepreşedinte.
    -va urma-

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vezi declaraţia de avere a lui Iohannis

      Klaus Werner Iohannis s-a născut în 13 iunie 1959, la Sibiu. Părinţii săi sunt Susanne şi Gustav Heinz Johannis, amândoi saşi transilvăneni. Aceştia au emigrat în 1992 ca pensionari din Sibiu în Germania, unde s-au stabilit la Würzburg, în Bavaria

      Primarul Sibiului este căsătorit cu Carmen Iohannis, ei neavând copii. Acesta a absolvit, în 1983, Facultatea de Fizică din cadrul Universităţii "Babeş Bolyai" din Cluj-Napoca, în următorii cinci ani fiind profesor la diferite şcoli şi licee din Sibiu. Din 1989 până în 1997, a fost profesor de fizică la Colegiul Naţional "Brukenthal" din Sibiu. Între 1997 şi 1999 a fost inspector şcolar general adjunct, iar între 1999 şi 2000 a fost inspector general.

      Klaus Iohannis este membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) încă de la înfiinţare, din 1990, iar în perioada 2001-2013 a fost preşedintele formaţiunii, demisionând din această funcţie după înscrierea în PNL, în februarie 2013.

      S-a lansat în politică în 2000, când FDGR a decis să aibă un candidat propriu la Primărie, cu scopul de a obţine mandate de consilieri locali.

      http://www.romanialibera.ro/politica/institutii/klaus-iohannis--un-viitor-ministru-de-interne-cercetat-de-dna-si-in-procese-cu-ani-325383

      Ștergere
  8. Presa germana:
    Numele lui Udrea si Tiriac, pomenite in ancheta EADS.
    ====================
    Scena politica romaneasca ar putea fi zguduita de un nou scandal de coruptie, dupa ce procurorii germani au inceput sa ancheteze dosarul EADS, in care ar fi implicate nume grele atat din Germania, cat si din Romania, precum omul de afaceri Ion Tiriac si candidatul la prezidentiale Elena Udrea.

    Primele informatii despre caracatita din spatele dosarul EADS, companie germana care a semnat cu Guvernul Romaniei un contract pentru securizarea frontierelor tarii noastre, au aparut saptamana trecuta in publicatia nemteasca Der Freitag, precum si in editia in limba germana a Huffington Post.

    Jurnalistul de origine romana care a scris cele doua articole si care colaboreaza de mai multi ani cu publicatiile germane a declarat la Digi 24 ca a inceput o investigatie in legatura cu cazul EADS din Germania, ajungand astfel la nume marcante din aceasta tara, precum si la personalitati din Romania.

    Este vorba despre fostul cancelar german Gerhard Schroder, pe vremea mandatului sau incepand afacerea, Klaus Mangold, consilier al Angelei Merkel, precum si despre Elena Udrea si Ion Tiriac.

    Udrea: Cei de la ACL asteapta infricosati dosarul EADS, fiecare are schelete in dulap

    Investigatii ale Parchetului din Munchen

    "Conexiunile le-am investigat foarte exact, dar, pentru ca am dat acest caz la procuratura germana si se ancheteaza oficial, nu va pot spune care sunt sursele. Cazul EADS din Romania se ancheteaza in paralel cu cazul EADS din Austria", a declarat jurnalistul Vlad Georgescu la postul TV citat, sustinand ca in acest dosar vorbim de coruptie la nivel foarte inalt.

    Georgescu a subliniat ca acest caz a lasat imaginea ca Romania e corupta, "dar sistemul de coruptie a fost stabilit din Germania de activitatea EADS".

    "Ancheta a inceput la FBI in dosarul Microsoft-EADS. In Germania am inceput sa facem investigatii, sa vedem care sunt politicienii germani (implicati - n.red.) ", a precizat ziaristul, care a ajuns la nume precum Gerhard Schroder, Klaus Mangold si Bodo Hombach, omul de afaceri german care a cumparat mai multe publicatii din tara noastra, precum Romania Libera, si care i-ar fi "impiedicat pe jurnalisti sa scrie despre cazul EADS".

    "Am depus plangere la Parchetul din Munchen saptamana trecuta, ieri (marti - n.red) m-au sunat de la procurarura din Munchen, mi-au confirmat si telefonic, si in scris, ca sunt anchetele in vigoare si se ia foarte in serios cazul EADS. Nu s-a facut comisie rogatorie, dar procurorilor din Munchen le-am dat numele unui martor care trebuie sa prezinte structurile din Romania, unul dintre arhitectii sistemelor EADS", a declarat Vlad Georgescu, spunand ca acest martor va lua legatura si cu FBI.

    Jurnalistul a mentionat ca in investigatia sa sunt "si nume din procesul electoral" din Romania, sustinand ca "in Huffington Post am facut legatura si spre Elena Udrea, din pacate nu va pot spune mai multe".
    -va urma-

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Basescu are un interes"

      El a fost rugat sa comenteze afirmatia presedintelui Traian Basescu, care a declarat ca s-ar bucura daca ar iesi la iveala si numele din dosarul EADS. "Este interesant de observat din strainatate ca Basescu are un interes sa duca lucrurile mai departe, sa fie ancheta, nu se mai accepta structurile corupte nici in Vest, nici in Romania", a incheiat Vlad Georgescu.

      Basescu: DNA nu poate actiona sezonier, m-as bucura daca ar iesi si dosarul EADS (Video)

      In articolul publicat in Der Freitag, pe 22 octombrie, si ulterior in Huffington Post, pe 25 octombrie, sub numele "EADS: Coruptie made in Germany", respectiv "Cum sustrag companiile germane bani din Romania", Vlad Georgescu precizeaza ca Directia Nationala Anticoruptie (DNA) investigheaza mai multi ex-membri ai Guvernului roman, pentru ca ar fi luat 60 de milioane de euro mita pentru a oferi companiei EADS un contract in valoare de 743 de milioane de euro.

      Jurnalistul specifica in continuare companiile (EADS Germania, Fujitsu Simens Computers si Microsoft) si persoanele implicate in acest dosar.

      Cel mai mare caz de coruptie

      Presa germana a relatat ca este vorba despre cel mai complex caz de coruptie la nivel guvernamental din domeniul IT si al securitatii tehnologice, mai multe anchete fiind desfasurate in prezent in Romania, Statele Unite, Austria si Germania.

      De asemenea, Vlad Georgescu mentioneaza ca unul dintre numele proeminente din dosar este Ioan Rus, actual ministru al Transporturilor. La acea vreme, Rus era ministru de Interne si cel care reprezenta Guvernul, prin MAI, in contractul cu EADS de securizare informatica a frontierelor. In plus, el a fost, pana in 2000, director general al Daimler Chrysler Transilvania.

      Totodata, jurnalistul subliniaza ca Fujitsu Siemens este implicata atat in scandalul de coruptie legat de Microsoft, cat si in cel legat de EADS. Compania a servit pe post de mecanism de spalare a banilor. In conturile din Cipru ale grupului s-au facut tranzactii sub forma de taxe de consultanta sau retrageri de bani lichizi, sume care reprezentau de fapt mita pentru politicienii romani.

      "Una dintre cele mai proeminente figuri ale jocului este candidatul la prezidentiale Elena Udrea", continua jurnalistul, sustinand ca numele sefului PMP se leaga de cel al fostul sot, Dorin Cocos, implicat, de asemenea, in dosarul EADS. El a fost arestat miercuri dimineaza in cazul Microsoft.

      In plus, numele bancii UniCredit Tiriac, care ii apartine fostului tenismen, ar aparea in dosarul EADS.

      http://www.ziare.com/stiri/dna/presa-germana-numele-lui-udrea-si-tiriac-pomenite-in-ancheta-eads-1330211?

      Ștergere
  9. Traian Băsescu a anunţat, miercuri, că după alegerile din Republica Moldova va efectua o vizită de rămas-bun în această ţară, ocazie cu care va depune cererea pentru dobândirea cetăţeniei moldovene.

    " Am şi vorbit cu domnul preşedinte Timofti zilele trecute pe această temă şi am stabilit că, după alegerile din Republica Moldova, voi face o vizită, ocazie cu care este şi vizita de rămas-bun, şi voi depune cererea pentru a dobândi cetăţenia Republicii Moldova', a spus Băsescu, la postul public de televiziune din ţara vecină, Moldova 1.

    - See more at: http://www.obiectiv.info/traian-basescu-dupa-alegerile-din-r-moldova-voi-depune-cererea-pentru-dobandirea-cetateniei-acestei-tari_58586.html#sthash.BOAWX0NZ.dpuf

    RăspundețiȘtergere
  10. Macovei loveşte dur:
    DNA să verifice de unde are Udrea 9 MILIOANE DE EURO!
    -------------------------------
    Bombă în presa germană legată de numele candidatului la preşedinţia României Elena Udrea! Ex-soţia omului de afaceri Dorin Cocoş apare, în două publicaţii germane, alături de alte nume grele de politicieni şi oameni de afaceri. În exclusivitate pentru “ring”, fostul ministru al justiţiei Monica Macovei cere ca DNA să verifice de unde provin sumele mari de bani din declaraţia de avere a Elenei Udrea.





    Două publicaţii din Germania aprind fitilul celei mai mari bombe judiciaro-politice din UE, scandalul “Microsoft-EADS”. Potrivit "Freitag” şi "Huffington Post” (ediţia germană), Elena Udrea, Ion Ţiriac şi Ioan Rus ar fi implicaţi în dosarele "Microsoft” şi "EADS”. De asemenea, în acest scandal ar fi implicaţi şi oameni importanţi din Germania, printre care şi fostul cancelar Gerhard Schröder.

    Schröder, Hornbach, Ţiriac şi... Udrea

    Sub semnătura jurnalistului Vlad Georgescu, atât publicaţia Huffington Post, ediţia germană online, cât şi Der Freitag, publică un aplu articol (cu mici modificări, inclusiv titlu, de la o publicaţie la alta: ”Wie deutsche Unternehmen in Rumänien Geld hinterziehen”/huffingtonpost.de şi ”EADS: Korruption made in Germany”/Freitag) despre afacerea EADS din România. Ziaristul scrie despre implicarea în semnarea acestui contract a fostului cancelar german Gerhard Schroder, a Elenei Udrea, dar şi a ministrului Ioan Rus. Publicaţia germană mai spune că procurorii DNA ar putea cere, săptămâna viitoare, aviz pentru urmărirea penală a demnitarilor implicaţi în negocierea şi semnarea contractului. Vlad Georgescu spune că în afacerea EADS România s-au implicat mai mulţi oameni de afaceri importanţi, dar şi demnitari din Germania şi România. „Pe lângă firme ca EADS Deutschland GmbH, Fujitsu Siemens Computers şi Microsoft, în această afacere apar şi nume precum Gerhard Schröder, Bodo Hornbach, Ion Ţiriac şi Klaus Mangold, alături de cel al candidatei la preşedinţia ţării Elena Udrea”, relatează, de pildă, huffingtonpost.de. Aceeaşi publicaţie mai spune (printre altele): “Conform unor surse de la Bucureşti, DNA va cere cel târziu săptămâna viitoare ridicarea imunităţii parlamentare a mai multor foşti miniştri şi parlamentari pentru a demara anchetarea lor”.
    -va urma-

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. “Este normal să fie investigaţi absolut toţi politicienii sau oricine a încălcat legea”

      Nimeni nu ar fi putut face un comentariu mai la obiect cu privire la această bombă de presă care o implică pe Elena Udrea decât contracandidata ei, Monica Macovei. “Vedem acum, odată cu anchetele DNA, încrengătura transpartinică dintre politicieni pentru corupţie şi furt. Dosarul Microsoft vizează nouă foşti miniştri din patru guverne şi nume importante din familii din politică: Hrebenciuc, Ilie Sârbu - tata socru, Cocoş - fostul soţ al Elenei Udrea. (...) Am citit că DNA a lucrat şi în dosarul «EADS», unde sunt vizaţi şi alţi politicieni, inclusiv Elena Udrea, Ioan Rus şi alţii. (...) Înţeleg că, din stenogramele publicate în dosarul «Microsoft», a rezultat şi faptul că doamna Udrea ştia de toate aceste afaceri (n.r. - vezi replica lui Cocoş «Am vorbit şi cu Elena şi a zis: foarte bine!»), deci nu era străină de ele. De aceea, spun că este normal să fie investigaţi absolut toţi politicienii, sau oamenii de afaceri sau oricine a încălcat legea şi a fost implicat în acte de fraudare a banului public şi de corupţie. Sigur, pentru mai mulţi candidaţi, se pune întrebarea de unde au banii, de unde au atât de mulţi bani de campanie: zeci de milioane de euro. Şi întrebarea asta se pune şi la doamna Udrea, şi la domnul Ponta, şi la domnul Iohannis. Pentru că orice finanţare într-o campanie electorală din bani necinstiţi îşi cere răsplata: un contract, o funcţie... Şi de asta România merge prost de 25 de ani(...) Procurorii DNA trebuie să verifice de unde provine suma de 9 milioane de euro din declaraţia de avere a doamnei Elena Udrea. Că, dacă ai lucrat la stat, la Cancelaria prezidenţială şi pe urmă ca ministru, nu ai de unde să ai 9 milioane de euro!”, ne-a declarat ieri, în exclusivitate, Monica Macovei, care a ţinut să mai precizeze: “Vreau să vă reamintesc că anchetele DNA sunt astăzi posibile pentru că în 2005 eu am creat DNA şi am pus preţ pe independenţa judecătorilor şi a procurorilor. Cel mai important lucru este ca acum să ne luăm înapoi banii furaţi de aceşti politicieni.”

      Ștergere
    2. “Este posibil să înceapă în sfârşit ancheta în ce o priveşte pe Udrea”

      Un comentariu foarte interesant are şi Mugur Ciuvică, preşedintele Grupului de Investigaţii Politice, un fin analist al fenomenului politico-judiciar (şi nu numai) din România. Ciuvică spune: “E de bine ce a apărut în presa germană. Avem şi veşti bune din Germania, pentru că, în urmă cu doi ani, din Germania, auzeam că trebuie să-l ţinem pe Traian Băsescu la Cotroceni, pentru că ar fi probleme cu statul de drept. Acum vedem că apropiaţii lui Băsescu sunt până la gât în corupţie. Adică au aflat şi nemţii că apropiaţii lui Băsescu sunt până la gât în corupţie şi asta e bine. (...) Pe urmă, încep faptele. Şi cred că, în condiţiile astea, în care şi în articolul respectiv este vorba de o anchetă făcută şi de agenţiile americane legate de ambele afaceri, «Microsoft» şi «EADS», cred că cei de la DNA nu mai au, practic, cum să-i extragă pe apropiaţii lui Băsescu din aceste dosare. Aşa că este posibil să înceapă în sfârşit ancheta în ce o priveşte pe Udrea, de exemplu, şi, peste două săptămâni, când îşi pierde imunitatea, să înceapă şi pentru Băsescu”.

      Ștergere
    3. ”Sunt foarte curios cât o să mai aibă protecţie de la DNA”

      Mugur Ciuvică face şi o trimitere interesantă la banii dintr-o declaraţie de avere a domnei Udrea. Şi precizează: ”Sunt foarte curios cât o să mai aibă protecţie de la DNA. Pentru că, dacă nu era Udrea şi era oricine altcineva, chiar divorţată fiind, ar fi fost chemată la DNA să fie întrebată măcar de ăia 500.000 de euro care figurau în declaraţia ei de avere ca împrumut de familie luat de la Pescariu. Şi acum au apărut stenograme că ăia 500.000 de euro erau mită, iar Cocoş a încercat să-i acopere cu chitanţe. Într-adevăr, în articolul din Germania apare o sumă de 9 milioane de euro. Poate să fie o eroare, să fie o confuzie cu cei 500.000 de euro de care vorbeam şi care apar sigur. Deci s-ar putea să fie o greşeală în presa germană, pentru că eu nu ţin minte să fi apărut în vreo declaraţie de avere suma de 9 milioane de euro, şi ştiţi bine că noi monitorizăm, şi aş fi ţinut minte. Problema este că doamna Kovesi nu e interesată să afle punctul de vedere al doamnei Udrea despre aceşti bani din declaraţia sa de avere”. Dincolo de toate aceste întrebări, unele grave şi legitime, altele la fel de pertinente, însă doar retorice, rămâne de văzut ce va face DNA - săptămânile viitoare şi mai ales după - şi cât de sus va ajunge cu afacerile „Microsoft” şi „EADS”. Şi, poate, şi cu altele, mult mai explozive.

      „Pe lângă firme, în această afacere apar şi nume precum Gerhard Schröder, Bodo Hornbach, Ion Ţiriac şi Klaus Mangold, alături de cel al candidatei la preşedinţia ţării Elena Udrea.”, VLAD GEORGESCU, în huffingtonpost.de

      „Dacă ai lucrat la stat, la Cancelaria prezidenţială şi pe urmă ca ministru, nu ai de unde să ai 9 milioane de euro!”, MONICA MACOVEI, fost ministru al justiţiei, candidat la preşedinţie.

      ”Avem un grup de judecători şi procurori independenţi care lucrează în mari dosare de corupţie şi, acum, oamenii află adevărul despre cât de mult îi fură şi îi mint politicienii.”, MONICA MACOVEI, fost ministru al Justiţiei (în prezent, candidat la Preşedinţie)

      ”Sunt singurul candidat care va asigura independenţa justiţiei, pentru că atunci când voi ajunge preşedinte, mă voi asigura că la conducerera DNA, şi a Parchetului general şi a DIICOT vor fi procurori independenţi, profesionişti, care vor continua ceea ce vedem că face DNA astăzi.”, MONICA MACOVEI, fost ministru al Justiţiei (în prezent, candidat la Preşedinţie)

      ”Eu nu cred că milioanele alea luate cash de Cocoş în preziua alegerilor electorale din 2009 au rămas la Cocoş. Campaniile electorale se fac în România cu foarte mulţi bani cash. Şi campania din 2009 a lui Traian Băsescu, dacă ţineţi minte, a fost cea mai costisitoare de după revoluţie. Aşa că s-a creat un început de avalanşă în care Băsescu şi toţi oamenii lui nu pot să-i ţină piept. Ei încearcă să acopere ceea ce ei ştiau că va apărea, inclusiv chestia cu implicara lui Udrea în EADS.”, MUGUR CIUVICĂ, preşedinte GIP

      ”Mi s-a părut foarte interesat cum domnul Băsescu a fost primul care a vorbit. Asta e tipic pentru Băsescu. Când ştie că are o muscă pe căciulă, deschide el subiectul despre muscă pentru ca după aceea să zică: «Păi, nu v-am spus eu?!...» Băsescu ştia cu siguranţă că, în EADS, va apărea şi numele Elenei Udrea, dar se străduia să dea impresia că EADS îi priveşte pe alţii.”, MUGUR CIUVICĂ, preşedinte GIP

      ”În presa străină şi în presa românească au apărut referiri, în urmă cu un an şi ceva, despre faptul că în SUA sunt deschise anchete cu privire la operaţiuni ilegale, de corupţie, făcute de Microsoft în ţări din afara Statelor Unite. Şi, cam în aceeaşi perioadă, au divirţat şi cei doi: doamna Udrea de domnul Cocoş. Eu cred că nu este coincidenţă aici. Şi doamna Udrea a încercat de atunci să se despartă de Cocoş. Dar afacerile vin din urmă peste ei...”, MUGUR CIUVICĂ, preşedinte GIP

      Ștergere
    4. ”Ce mi se pare mie că este ironia sorţii este că aşa cum l-au ţinut în braţe americanii şi nemţii în 2012, tot dinspre America şi dinspre Germania vine şi cea mai grea lovitură pe care a luat-o până acum Băsescu. Pentru că dacă nu era ancheta din SUA şi asta cu Germania, Kovesi nu mişca un pai împotriva lui Băsescu.Deci sunt sigur că tot acest tăvălug se întoarce împotriva lui, împotriva lui Băsescu.”, MUGUR CIUVICĂ, preşedinte GIP

      "Această bătălie este dusă de candidaţii care se vor confrunta în turul doi, de susţinătorii lor, dar în acelaşi timp uitându-mă cu mare atenţie la lucrurile care se petrec, la analizele pe care le fac unii care sunt mai informaţi decât mine, la concluziile pe care le trag oamenii care de regulă sunt cunoscătorii organismele oculte din spatele faptelor, cred că în favoarea celor doi candidaţi au intrat şi reprezentanţi ai serviciilor secrete. O spun cu toată responsabilitatea unui candidat la Preşedinţia României. Am văzut astăzi o schemă făcută de un jurnalist care nu-mi este prieten, un jurnalist care mă critică, un jurnalist care nici măcar nu votează cu mine, şi-a exprimat susţinerea pentru un contracandidat, prin care a arătat că informaţia apărută pe site-uri în Germania cum că aş fi implicată în cazul EADS a apărut pe o schemă cunoscută deja, folosită de oameni din serviciul de informaţii externe sau foşti oameni din direcţia de informaţii externe de pe vremuri, care sunt folosiţi în astfel de situaţii tocmai pentru a lansa atacuri care apoi să fie preluate în România",ELENA UDREA, ieri (întro conferinţă de presă)

      "Despre împrumutul făcut de fostul meu (n.r. - Dorin Cocoş) de la Dinu Pescariu am spus un lucru pe care-l repet: a fost un împrumut pe care legea m-a obligat să-l pun în declaraţia mea de avere", ELENA UDREA, ieri (într-o conferinţă de presă)

      http://www.ziarulring.ro/stiri/eveniment/247645/2014/Macovei-loveste-dur-DNA-sa-verifice-de-unde-are-Udrea-9-MILIOANE-DE-EURO-?

      Ștergere
  11. Cuvântarea tovarăşului Nicolae Ceauşescu, secretar general al Partidului Comunist Român, pre­şe­dintele Republicii Socialiste Româ­nia, adresată oamenilor muncii aflaţi în Piaţa Republicii, cu ocazia încheierii lucrărilor Congresului al XIV-lea al PCR

    24 noiembrie 1989 (balcon)
    Dragi tovarăşi,
    Cu câteva minute în urmă s-au încheiat lucrările marelui forum al comuniştilor - Congresul al XIV-lea, care a hotărât să acţionăm în deplină unitate pentru ridicarea României pe noi culmi de progres şi civilizaţie, pentru ctitoria socialismului şi comunismului în România! (Aplauze şi urale puternice, prelungite; se scandează îndelung "Ceauşescu - PCR!")

    Hotărârile adoptate în deplină unanimitate de Congresul partidului asigură dezvoltarea continuă a industriei, agriculturii, a tuturor sectoarelor de activitate, înflorirea ştiinţei, învă­ţământului, culturii şi - pe această bază ridicarea generală a nivelului de viaţă, de bunăstare şi fericire al între­gului nostru popor! (Aplauze şi urale puternice, prelungite; se scandează îndelung "Ceauşescu şi poporul!", "Ceauşescu - PCR!")

    După cum bine se ştie, în această piaţă au avut loc multe adunări ale poporului nostru, care au afirmat voinţa României pentru victoria so­cialismului, dar şi voinţa pentru a fi liberă, independentă şi a construi socialismul aşa cum îl doreşte, fără amestec din afară. (Aplauze şi urale puternice, prelungite; se scandează îndelung "Ceauşescu şi poporul!")

    Aţi ascultat şi cuvântul de înche­ie­re - de aceea nu doresc să vorbesc mult. Doresc numai să mulţumesc tuturor oamenilor muncii din Capitală, întregului nostru popor, pentru activitatea depusă în dezvoltarea so­cia­listă şi afirmarea hotărârii de a ac­ţiona cu şi mai multă fermitate în ve­derea înfăptuirii Programului de fău­rire a societăţii socialiste multi­late­ral dezvoltate, de înaintare a Româ­niei spre visul de aur, spre comunism. (Aplauze şi urale puternice, prelungite; se scandează înde­lung "Ceau­şescu - PCR!", "Ceauşescu şi poporul!")

    Repet ceea ce am spus în cuvântul de încheiere: asigurăm întregul partid, întregul popor că vom face totul pentru realizarea în cele mai bune condiţii a programului de dezvoltare economico-socială, că întreaga activi­tate a partidului, a poporului nostru va avea ca ţel suprem dezvoltarea continuă a patriei, ridicarea bunăstării generale a poporului, întărirea continuă a independenţei şi suveranităţii României.
    (Aplauze şi urale puternice, prelungite; se scandează îndelung "Ceauşes­cu şi poporul!", "Ceauşescu, Româ­nia - stima noastră şi mândria!").

    Arhivele Naţionale, Fond CC al PCR - Secţia Cancelarie, dos. nr. 78/1989

    RăspundețiȘtergere
  12. Antrenorul "cîinilor", aspru criticat de doi mari dinamovişti: "Ne-am făcut de rîs peste tot! Nu îmi place Flavius Stoican"
    "A disparut starea de spirit pe care o avea Dinamo. Din păcate, un singur jucator este din pepiniera clubului Dinamo. Este vorba de Alexe, care a crescut frumos", a declarat Ionel Augustin.

    "Avem şanse foarte mici cu Steaua, mai ales acum. Nu ştiu daca vor putea reface moralul după înfrîngerea asta ruşinoasă, care ne-a făcut de rîs peste tot.

    De ce a stat Matei afară? De ce a stat Lazar afară şi îi bag cînd conduc ăia cu 1-0? Nu îmi place Stoican, este prea tînăr pentru Dinamo şi are o echipă tot la fel de tînără", e de părere Ion Pîrcălab conform DolceSport.

    RăspundețiȘtergere
  13. Percheziţii la sediul Consiliului Naţional al Audiovizualului.
    ================
    Procurorii DNA fac, joi, percheziţii în mai multe birouri din sediul Consiliului Naţional al Audiovizualului.

    Este percheziţionat şi biroul preşedintelui CNA, Laura Georgescu.

    Percheziţiile au loc într-un dosar privind fapte asimilate celor de corupţie care ar fi fost comise în acest an, informează Mediafax.

    Ştire în curs de actualizare.

    RăspundețiȘtergere
  14. Vremea la Sydney, Australia

    Starea vremii acum (Joi, 30 octombrie 2014 la 18:30 ora Australia/Sydney)

    Temperatura: 26°C
    Umiditatea: 36%
    Vânt: Din direcţia NE, vânt de 27 km/h
    Presiunea atmosferică: 1011
    Punctul de rouă: 10°C

    RăspundețiȘtergere
  15. Victor Ponta (PSD-UNPR-PC)
    25 (30%)

    Klaus Iohannis (Alianţa Creştin Liberală PNL-PDL)
    20 (24%)

    Monica Macovei (independent)
    4 (4%)

    Elena Udrea (PMP)
    4 (4%)

    Călin Popescu Tăriceanu (independent)
    4 (4%)

    Hunor Kelemen (UDMR)
    0 (0%)
    Dan Diaconescu (PPDD)
    3 (3%)

    Teodor Meleşcanu (independent)
    3 (3%)

    Gheorghe Funar (independent)
    5 (6%)

    Vadim Tudor (PRM)
    10 (12%)

    William Brînză (PER)
    3 (3%)

    Szilagyi Zsolt (PPMT)
    0 (0%)
    Constantin Rotaru (PAS)
    0 (0%)
    Mirel Mircea Amariţei (Prodemo)
    0 (0%)

    RăspundețiȘtergere
  16. In fine, zic si eo ca poate s-o prinde de faza pretinu asta al nost, care se tot ocupa p-aciulea de decupari de prin ziare !
    E greu frate, e greu tare sa bolborosesti 3 cuvinte, acolea !

    RăspundețiȘtergere
  17. LA MULTI ANI celor din specialitatea "Gargaragii " !
    Astia SUGEAU din statul de organizare, la fiecare restructurare, un numar insemnat de functii, mult mai trebuincioase la cei de la beopeleie, care se subtiau de la un stat la altul, insa cu aceeasi incarcatura prin fisele posturilor !
    Stiti voi, ce emotii se produceau cand venea numarul de functii, pe categorii, stabilit de esalon pentru intocmirea proiectului de stat nou !
    O functie musai la psiholog, o functie la asta cu relatiile publice, o functie la consilierul comandantului-un fel de kelea pulii regimentului, o functie oblij la jurist, o functie la popa prostu si, cand sa mai pui functii si pe la beopeleu, ori pe la fraierii aia de trageau la saiba in Areteme, pula !
    De aia cand intrai in biroul astora de la pregatirea de lupta si politica, niciodata nu aveai cu cine vorbi, pentru ca toti ofiterii redactau adrese la compiuter, ca sa raspunda , la termen, esalonului despre infaptuirea a 1001 de prostii ! In timp ce shmekerasii, dar mai ales duduitele de pe la relatii, psiho si juridic o futeau toata ziua, la rece, la cafele si tigari, la capatul holului ! Iar unele, la propriu, o futeau kiar si la cald !
    Da ce va spui eu voo, ca doar stiti mai bine !
    Azi, isi sarbatoresc specialitatea !

    Nush cum mai e acum prin umee. S-ar potea ca, in urma destructurarilor feroce, functiile astea unicat sa fie indeplinite prin cumul, MOCCA, de frun pampalau de la beopele, ori de seful cadristilor, care ierea un fel de mafalda regimentului ! Cand termina comandantul bidonul de vin, alocat pentru ziua respectiva, atunci termina si cadristul de scris OZU, tarandu-se agale, prin ceata noptii, cu ceaslovul de 5 kile, la aprobat !

    Ce vremuri bre, ce vremuri !
    Da, acusica, cred ca totul e pe tableta si se transmite prin Uasap, nu ?
    ============================================================

    30 octombrie - Ziua Relaţiilor Publice Militare

    La 30 octombrie 1993, în baza Ordinului general al ministrului apărării şi a Ordinului Marelui Stat Major, Secţia de Informare şi Relaţii Publice a Armatei (SIRPA -înfiinţată la sfârşitul lunii octombrie 1991), s-a transformat în Direcţia de Informare şi Relaţii Publice a Armatei (DIRPA), iar în perioada 30 aprilie 1997 – 20 februarie 2007 a purtat denumirea de Direcţia Relaţii Publice (DRP). Începând cu 20 februarie 2007, denumirea structurii este Direcţia informare şi relaţii publice.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri