Google Translate

duminică, 2 noiembrie 2014

De maxim interes. Unde va fi Traian Băsescu la anul pe vremea asta. Un punct de vedere... interesant!

 
De vreo câteva zile, de când numele prezidenţiabilei PMP a apărut în câteva înscrisuri pe site-uri, pe facebook şi în ediţia de limbă germană a Huffington Post, iar o arhivă foto, de provenienţă incertă, postată pe un blog fantomatic, o înfăţişa la cumpărărturi pe străzile Parisului, întreg staff-ul său de campanie, partidul, ea însăşi, se întreabă, emoţionaţi:
„Cine se teme de Elena Udrea?!”
 
Aş putea răspunde eu: „Nimeni dintre ceilalţi! Singur, Traian Băsescu se teme de eşecul ei politic”.
Profitând de infantilismul acestor postări stupide, Elena Udrea şi-a asumat din mers poziţia de victimă electorală, încearcând să-şi mai strecoare în puşculiţă, pe ultimii metri, câteva procente.
La ce-ar mai ajuta-o acest scandal, fiind limpede că a pierdut contactul cu tandemul fruntaş? Aici, aş spune că nu Elena Udrea, în primul rând, ar fi beneficiara obţinerii unui eventual procent „de 10” – despre care vorbeşte, tot mai des, preşedintele în ultimul timp -, ci chiar Traian Băsescu, înverşunatul său avocat.
 
Odată mandatele încheiate, actualul şef al statului ar urma să se înscrie, chiar de a doua zi – potrivit propriei-i declaraţii -, în PMP. Dar ce înseamnă un partid al cărui lider strânge, într-o campanie prezidenţială, cinci-şase procente, mai puţin decât un independent? Cum ar putea negocia el, dintr-o astfel de poziţie, înaintea celui de-al doilea tur de scrutin, cu reprezentanţii dreptei – mă îndoiesc că Udrea ar putea negocia, în vreun fel, cu Victor Ponta -, astfel încât să poată fi reprimit în club, după ce i-a atacat prezidenţiabilul mai mult şi mai violent decât pe candidatul stângii?!
 
În consecinţă, dacă Udrea nu va aduna cel puţin 10 procente, nu va fi considerată „solvabilă” pentru a i se rezerva un loc la masa negocierilor, iar prima consecinţă a acestei situaţii este falimentul său politic şi al partidului pe care îl conduce.
 
De aici, începe povestea lui Traian Băsescu.
---------------------------------------------
 
Ce va face fostul preşedinte, începând cu ianuarie 2015? Va mai accepta el să conducă un partid mărunt, de mâna a treia? Va mai avea puterea – politică, morală, fizică, psihică – să preia, din nou, după 15 ani, şefia unui partid de şase–şapte procente, pentru a încerca să-l impună pe scenă, aşa cum a făcut-o cu PD?
 
Greu de crezut într-o astfel de izbândă, dat fiind aspectul noului tablou, în care două mari partide politice, la dreapta şi la stânga, adună, împreună, 75-80 de procente.
 
Va renunţa, poate, la politică, pentru a se îmbarca, din nou, aşa cum declara că va face, atunci când şi-a reînnoit brevetul? Preşedintele abia a împlinit 63 de ani, mai rămânându-i, deci, ceva timp pentru a naviga.
 
Ori, poate, va merge la Chişinău, în calitate de cetăţean al Republicii Moldova.
"Da, categoric da. Am şi vorbit cu preşedintele Timofti, zilele trecute, pe această temă şi am stabilit că, după alegerile din Republica Moldova, voi face o vizită de rămas-bun; voi depune atunci o cererea pentru a dobândi cetăţenia acestei ţări", spunea Traian Băsescu. Ar putea constitui acest „vis împlinit”, nu-i aşa, şi o foarte interesantă oportunitatea politică.
 
Va fi invitat, poate, la DNA, ca să dea cu subsemnatul, după cum susţine Victor Ponta, în dosare mai vechi sau mai noi, precum “Flota”, “Imobilul Mihăileanu 2”, “Mircea Băsescu-Bercea Mondial”, “Nana”?
 
Va renunţa la tot, pentru a se transforma într-un bunic full-time, care îşi va plimba nepoţii prin parcurile Capitalei?
 
Sau, ţinându-se de cuvânt, va pleca într-un concediu prelungit, în Mexic, la Cancun, acolo unde spunea că mai pluteşte, încă, nava Biruinţa, pe care a comandat-o timp de patru ani? “Navă mai pluteşte şi acum. Sigur, nu este în exploatare. Este transformată în rafinărie plutitoare, în Golful Mexic. Probabil că după ce îmi termin mandatul, o să mă duc să fac o vizită", spunea Băsescu, gândind la “Biruinţa” lui.
 
Sursa:
------------------------------------------
----------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Cine o uitase? Iar au scos-o... TV-urile... sa analizeze...
========================================================
 
=====================================
=============================================================
======================================================================

11 comentarii:

  1. Ori poate se duce-n ma-sa...

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa-i duca o cafea lui nea Nicu,ca mult este dusmanos cu tara si boborul sau.

    RăspundețiȘtergere
  3. Manipulare în turul I.
    Pe baza unui exit-poll inexistent, un candidat crește spectaculos.
    ===========================
    Surpriza din turul I pare a fi, în seara zilei de 2 noiembrie, candidatul anti-sistem Monica Macovei. Potrivit presei, sondajele tip exit-poll îi dau scoruri de două ori mai mari decât cele vehiculate în perioada campaniei electorale.

    Încă de vineri seara, jurnaliștii au aflat, pe surse, că Macovei se află în creștere, pe final de campanie electorală. Prima prognoză cu ”Macovei pe locul trei” a venit în dimineața zilei de vot, de la o televiziune care susține Opoziția.

    Ulterior, rezultate de la sondaje tip exit-poll au fost distribuite presei, pe surse, de membri PNL sau PDL, dar au fost livrate și sondaje PSD. În sondajele PSD, Ponta și Tăriceanu stăteau mai bine, dar Macovei era tot la un scor ridicat, de 7 procente, ceea ce dădea credibilitate sondajelor ACL care o plasau pe locul trei.

    Bomba vine abia spre seară, când Alina Gorghiu, purtătorul de cuvânt al campaniei lui Klaus Iohannis confirmă că nici PNL, nici ACL nu au comandat vreun sondaj, nici exit-poll, nici de alt fel.

    Mai mulți sociologi cu care a discutat DCNews susțin la rândul lor că în piață doar două firme fac sondaje exit poll, iar acelea au contract cu televiziuni, nu cu partide.

    De ce ar fi încercat cineva să crească un candidat în sondaje, când doar peste câteva ore se va afla rezultatul?

    Tehnica este cea a profeției auto-împlinite. Dacă pare că un outsider are șanse, electoratul potențial se mobilizează, este scos din casă și atunci candidatul chiar reușește un scor mai bun.

    - See more at: http://www.dcnews.ro/manipulare-in-turul-i-pe-baza-de-unui-exit-poll-inexistent-un-candidat-cre-te-spectaculos_458215.html#sthash.iH0rF9Mm.dpuf

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Serviciile ne lucreaza! O fi tot zabalosul ala de la STS...

      Ștergere
  4. Loati cate o mUE !
    Evri badi !
    Hop si hop, sa vi9na jiaga-jiaga !
    Dirlidinga !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: inclusiv personalitatilii de supt titlu, cu tot cu administrator !
      Si hop !

      Ștergere
  5. Vesti bune:
    -Am fo decuplat de la pleoasca
    -Ma pot pisa pe pula (ma rog, kestea aia de-a mai ramas din ea)
    -In curand pot face secs nebun, neprotejeat

    Hop si hop...un Pinguinul la Baeatu !

    RăspundețiȘtergere
  6. Felicitari dom PLEOSCARIU! De azi devii dom PISULICA.
    Sa fii sanatos sa-l vezi la Jilava pe Bas!

    RăspundețiȘtergere
  7. Buey acestia, numai ce-am sunat la SGG (Relaţii petiţii:021 314 34 00 - interior 1903 sau
    Fax: 021 313 98 46, raspunde roboata), ca sa intreb daca vicepremierul si-a insusit proectu de lege cu penziile militare de stat, in calitatea domniei sale de sef al unei structuri interesate si me-a raspuns ca doar asea, in mare si l-a insusit ! Cica a fost insusit pana undeva la pag 2-3, ca asea a ramas proectu deskis pe biroul domnului vice-cumatru, da nu se stie exact, daca s-a insusit si pag.3, ori numai pag 1 si inceputul pag 2 !
    Si, tot asea in mare, me-a raspuns ca actoalu guvern Tonta oricum e pe cale de disparitie si ca sarcina cade in responzabilitatea noului prim, deci e o durere profunda la basketi !
    Zau ca da, sunati si voi, ca aveti dreptul !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri