Google Translate

vineri, 28 noiembrie 2014

Decredibilizarea UDMR... pana la capat! Interesul poartă fesul! Poate... le da PDL/ACL/PNL... tot ce isi doresc!


Culise, ieșirea UDMR de la guvernare.
Răsturnare spectaculoasă în Consiliul Permanent.

Un participant la ședința care a decis ieșirea maghiarilor de la guvernare a împărtășit DCNews culisele Consiliului UDMR. Președintele UDMR Kelemen Hunor a anunțat joi că în Consiliul Permanent al Uniunii s-a decis ieșirea de la guvernare. Urmează ca decizia să fie propusă și validată în ședința Consiliului Reprezentanţilor Unionali, din 13 decembrie.

 
Decizia este una surprinzătoare, în condițiile în care conducerea Uniunii discutase toate variantele și era favorabilă rămânerii în echipa guvernamentală. Liderii UDMR ar fi argumentat că rămân la Palatul Victoria dacă primesc termene clare pentru realizarea unor deziderate punctuale: linia maghiară de la UMF Tg Mureș, steagurile secuiești, alte priorități ale UDMR.

Schimbarea taberelor decredibilizează UDMR
 
”S-a intrat cu ideea de a menține participarea la guvernare, ne-a declarat unul dintre delegații prezenți la Cluj. Era logic, întrucât conducerea UDMR a hotărât în 2012 să meargă alături de Victor Ponta, nu se discutase anterior cu electoratul, deci n-ar fi fost necesară o schimbare de atitudine. S-ar fi argumentat că este necesară prezența în guvern pentru a solicitările maghiarimii”.
 
Discuțiile au fost extrem de aprinse. Cei care au dorit rămânerea la guvernare au arătat că doar prin astfel de colaborări pot fi rezolvate promisiunile făcute electoratului UDMR. Nici participarea la guvernarea dezastruoasă a PDL nu a afectat rezultatul în alegeri și nu a îndepărtat maghiarii de UDMR. Mai mult, dacă ar fi abandonat Victor Ponta, s-ar da semnalul de lipsă de fair play.
Nimeni nu se poate baza pe UDMR, dacă schimbă mereu taberele, ceea ce va afecta pe termen lung relevanța formațiunii, au avertizat susținătorii variantei guvernamentale.
Voturile pe care ia ”concurența” UDMR sunt nesemnificative, au mai spus aceștia, de maximimum 10%, deci nu există un pericol electoral, dacă se păstrează cooperarea cu PSD.
 
”Secuimea”, în favoarea ieșirii de la guvernare
 
De cealaltă parte, cei care au insistat pe replierea de parte învingătorului la prezidențiale au avertizat că un număr tot mai mare de maghiari nu participă la alegeri. Absenteismul ar fi pus pe seama incapacității UDMR a de a mobiliza electoratul. Acest fenomen ar putea duce la schimbări explozive, de tipul celei petrecute în alegerile prezidențiale.
 
Să respectăm voința alegătorilor, au spus partizanii ieșirii de la guvernare. Ei au argumentat și cu nevoia de aliniere la familia politică europeană, PPE. Cei care au dorit ieșirea de la guvernare sunt în principal reprezentanții secuimii. Liderii din Covasna și Harghita au susținut ieșirea de la guvernare, liderii din județele ”mixte” au fost mai degrabă pentru rămânerea la Putere.
 
Nu este clar ce a înclinat balanța. Chiar sub rezerva anonimatului, sursa DCNews a refuzat să dezvăluie ce i-a convins pe udemeriști să schimbe tabăra. ”Indiferent de opiniile noastre, respectăm decizia majorității, UDMR este caracterizat de disciplină, așa că nu vor fi comentarii în afara partidului”, a concluzionat sursa DCNews.
 
- See more at: http://www.dcnews.ro/culise-ie-irea-udmr-de-la-guvernare-rasturnare-surpriza-in-consiliul-permanent_460778.html#sthash.NzadzJwC.dpuf
--------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

21 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Hop, hop, hop,
    PCR=FSN=FDNS=PSD=PCR=tot un cat e,
    O ea la cioc !

    Ura, traiasca rejele !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ioi Pista Magyar Tamas
    No ni ma cum le cujetzi te no numa la tine mintenas so probozesrti si pe PDL,UDMR.PNL care tot un kikat e, tot bandit la ei ,tot mofia estem.

    RăspundețiȘtergere
  4. @anonimus 16.07
    akkor szopni a foszt ribanc Betz es !

    RăspundețiȘtergere
  5. Răspunsuri
    1. Nu mai da to'ashu meletzian,sezi bland in pulili noastri.Du-te si suje pula la catzea !

      Ștergere
  6. @Flit
    Mai moldojene imputzit,lenes si betziv,ce-ti mai fac curvele familiei,de la nepoata la bunica,swe mai fut pe gologgani sau ashe pi moldoviniesti adica PI DIJEABA?Barbatzii zac prin santzuri sau pi sub latunoaie ,morti di betzi di aseara,iar fimeile casei sug ,vartos,pulili jegoase ale calatorilor din gari si autogari,ii cadorisesc cu cate un sifilis sau SIDA.

    RăspundețiȘtergere
  7. @flit
    daca nu ai fi o adevarata flegma aruncata pe asfalt n-ai fi nimic(nu uita ca ne cunoastem si mai ales te cunosc ff bine tovarase)
    esti o flegma nu un flit.......flegma "care este"

    RăspundețiȘtergere
  8. Da cata gandire,cata inteligenta are tov. flit.Ia'n cititi din gandirea flegmei:):)

    Flit29 noiembrie 2014, 20:00
    ..I. oIo

    Răspundeţi

    RăspundețiȘtergere
  9. @DC
    Poate mi-l spui si mie ca de ani de zile ma tot musca de coitze si tare as vrea sa-i fut una-n barba puiului de tarfa.Merci.

    RăspundețiȘtergere
  10. lasa-l in durerea lui sa moara incet si trist......asa mor flegmele cu aparente de oameni

    RăspundețiȘtergere
  11. Rusine,DC!
    voi astia,pdl-eii, asta stiti,asta faceti... santaj,santa,santaj...
    tupeu, hotie , santaj... ura, scandal, dezbinare si de la capat,tavarişci!
    baa..., mi-e silă de voi! ati nenorocit tara... si tot mai vreti!

    RăspundețiȘtergere
  12. Ia intreaba tu pe iliescu cine a nenorocit tara,pomanagiule dupa care te poti duce la biserica sa dai niste ture in patru labe printre tovarasii tai securistii cu sutana

    RăspundețiȘtergere
  13. are adminu asta un limbaj inconfundabil!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri