Google Translate

miercuri, 26 noiembrie 2014

ETICHETE FĂRĂ TERMEN DE VALABILITATE. Europa vrea să scoată termenul de valabilitate de pe etichetele produselor alimentare. Dacă nu luam atitudine, ăștia ne omoară cu zile! Celebrul nutritionist Gheorghe Mencinicopschi s-a opus, iar azi... este la inchisoare... pentru "fapte"... de drept comun!



FĂRĂ TERMEN DE VALABILITATE pe etichetele alimentelor.
Ce riscă consumatorii.
 

Expresia "a se consuma, de preferinta, înainte de data de" ar putea să fie eliminată de pe ambalajul mai multor alimente. Uniunea Europeană vrea să ia această decizie deoarece mulţi oameni aruncă mâncarea, din precauţie, înainte de data menţionată, deşi produsele sunt încă valabile. Nutriţioniştii critică însă iniţiativa şi avertizează că, în timp, consumatorii pot dezvolta anumite boli.
 
 Potrivit publicaţiei franceze Le Monde, miniştrii agriculturii din statele Uniunii Europene au discutat despre metodele de a mai limita din risipa de alimente la nivel comunitar. În acest sens, şi-au propus chiar să limiteze folosirea sintagmei "a se consuma, de preferinţă, înainte de..", informează economica.net.
 
Menţiunea referitoare la termenul optim pentru consum poate dispărea de pe etichetele anumitor produse alimentare, cum ar fi zahărul sau oţetul. "Menţiunea "a se consuma de preferinţă înainte de.." nu are legătură cu sănătatea, ci mai degrabă cu calitatea produslui. Consumatorii sunt în măsură să judece de capul lor", a declarat ministrul olandez al Agriculturii, Sharon Dijksma, cel care, alături de omologul său suedez, este iniţiator al proiectului.

"Produsele care ar putea fi vândute fără termenul de valabilitate, cu riscul ca valoarea nutritivă să scadă în timp, sunt tocmai cele care nu se aruncă. Nu se aruncă orezul sau făina, mălaiul, ci mâncarurile procesate. Nu înţeleg această măsură care încalcă regulamentul 178/2002 al Uniunii Europene privind siguranţa alimentelor. O astfel de reglementare a UE ne expune la riscuri foarte mari privind toxiinfecţiile alimentare, carenţele alimentare, la îmbolnăvire",
a declarat la România TV nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi.

 
Potrivit unui studiu al Comisiei Europene, 50% dintre consumatori nu ştiu cum să se raporteze la datele referitoare la termenul până la care pot fi consumate produsele. Asta este cauza pentru care se aruncă la coş 20% din mâncarea care poate fi consumată fără probleme.

Publicat: Vineri, 23 Mai 2014



--------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VIDEO:
ETICHETE FĂRĂ TERMEN DE VALABILITATE

Mai multe controverse s-au iscat, in ultima vreme, dupa ce reprezentantii Uniunii Europene au venit cu propunerea de a elimina de pe etichetele produselor, termenul de valabilitate ! Motivatia ar fi aceea ca, unele persoane risipesc mancarea, aruncand-o la gunoi din precautie, ca sa nu se imbolnaveasca, chiar daca ar mai fi cateva zile pana ce produsul expira !
Sursa: http://www.tele2drobeta.ro/stiri/13394-etichete-fr-termen-de-valabilitate



================================


Detalii, Click here:
ETICHETE FĂRĂ TERMEN DE VALABILITATE
===============================================
===========================================================
=======================================================================

43 de comentarii:

  1. Muei, un sunteti, ati chiscat-o dupa brad?

    RăspundețiȘtergere
  2. Corect ,uite cum se preocupa de oameni ,cat mai multe proteine ca o sa fie rafturile pline de viermi ,oare ce s-or face aia cu ciumpercile?[proteina vegetala} ca n-o sa le mai cumpere nimeni la atata afluenta de jermi.

    RăspundețiȘtergere
  3. Lasa ba ca nu se aproba tampenia cu etichetele de expirare a produselor.Stati linistiti,ca singurii expirati sunteti voi anonimilor si aveti "etichete" cat casa.Noapteee bunaaa!!

    off topic

    la ce viteza schimba tonta ministri de fo 3 ani,in curand o sa fim toti ministrii macar cate o saptamana precum laba trista Mele.Pacat ca a ratat si poponarul moliceanu razgandeanu,un mandat de fo 3-4 zile
    Acu sunteti multumiti dinozaurilor?
    PS Unde esti bai ala cu copy/paste? Nu bagi ceva articole "fluviu" de prin presa,sau de la posturile tv? ca nu te duce mintea la altceva

    RăspundețiȘtergere
  4. Dac' vreti va fac si io o demonstratie de copy/paste ca nu-i greu,dar nu vreau sa va stric ziua> imi place sa-l citesc pe pemete ca e original mai ales cand se intoarce de la caca-pisu si bate campii cu gratie.Deh il fute si pe el un interes,ala cu penzia ca si pe doghi, amandoi lustruindu-si turul pantalonilor pe un scaun de birou fo 30 si ceva de ani.Militari bre, militari "adevarati" ce mai!!
    Ca nu degeaba a platit pemeteu cotizatie la doghi ci pen'ca aveau interese comune,dar col vae victis si-a cam batut pula de pemete si a halit banutii.pemete a ramas cu caca-pisu si doghi cu bistarii.Ce mishto!

    RăspundețiȘtergere
  5. m-am uitat si io un pic la activitatea "prodigioasa" a scmd bucale si scmd bv.Am gasit reclame,reclame si iar reclame.Iese banu'? Iese!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Gutn morgăn, kamaradn !
    Hau mai dezbateti p-aciulea ?

    RăspundețiȘtergere
  7. Daci fain ierea pe tinpul tovarasului Nicolae Ceausescu, comandantul suprem al fortelor armate care, pana la urma, l-au unplut de 7,62 !
    Ce etkete fraticu, ce termen de garantie, ce alte cacaturi de valabilitate, ori euri si alte beuri !
    Cum aparea ceva la galantar, cum se evapora, instant ! De regula, se baga, in fata, cate o lada de Fratii Petreus, se facea o coada de 1,5 km pe doo sau trei grupe, ear in dos se dadea pe supt mana ! Pana se prindea de manevra cate un prostovan si se facea urjent gramada ordonata in dos ! Si da-i si lupta !
    Ce etikete, bre !
    Acusica vezi cate 3-4 gospodine de astea de zgalma cu copitele prin lada frigorifica, ori prin containerul cu fructe, pana la fund, ca sa gaseasca produsul perfect !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: cum zicea cineva, acusica traim in epoca in care un cizburgher tine si 2 ani, iar un lep top se strica dupe 6 luni !

      Ștergere
  8. Mircea Băsescu a fost eliberat din închisoare.
    Fratele preşedintelui va face arest la domiciliu.
    --------------------------
    Mircea Băsescu a primit arest la domiciliu.
    Hotărârea a fost luată miercuri de magistraţii Curţii de Apel din Constanţa.

    Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, judecat în dosarul privind mita pe care ar fi primit-o de la familia lui Bercea Mondial va fi judecat în arest la domiciliu, a decis, miercuri, Curtea de Apel Constanţa.

    Aceeaşi sentinţă s-a dat şi pentru Marian Căpăţână, judecat în acelaşi dosar. Decizia este definitivă.

    Mircea Băsescu se află în arestul Poliţiei Capitalei, în timp ce Marian Căpăţînă este încarcerat la Penitenciarul Poarta Albă.

    Cei doi au fost arestaţi preventiv în data de 20 iunie.

    Avocatul fratelui preşedintelui, Nelu Taşcă, a precizat faptul că este o hotărâre temeinică şi legală. Pe 5 decembrie va fi următorul termen în dosar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Are voe sa dea la buci, cat tinp e in puscarie la domitzil ?
      Macar oleaca, are voe ?
      Da oare de tze l-a trimis la domitzil ? Se zugraveste, pentru noi oaspeti de seama si de conducere ?
      Zeii fie cu noi !
      Nenea Bozzy, ca neatali trebo sa cunosti fenomenul, are voe sa bucifaleasca ?

      Ștergere
    2. Pese: cred ca l-a scos de la drepturi de hrana N9 cu bunaciuni, nu ? Si de echipament...
      Moaama, cata economie face puscaria, deci implicit statul ! Care, cu o mana, ori mai precis cu mana lu Plagiattore Dottore von Dubai cheltuitore da la biserici, ear cu alta se apuca de facut economii prin puscarii !
      Aciulea e un angrenaj, pe care nici eo nu-l disting prea bine, da sigur e ceva ! Ca, unde pute a stat, pute si a cacat !

      Ștergere
    3. N-asa ca sunt ff coerent, pe subect ?
      Ioi !

      Ștergere
  9. Elena Udrea se declară dispusă să renunțe la președinția Partidului Mișcarea Prezidențială și salută deciza lui Traian Băsescu de a se înscrie în partid după terminarea mandatului de la Cotroceni.

    Întrebată, miercuri, la Adevărul Live, dacă își dorește să rămână președinte al PMP, Elena Udrea a răspuns: "Nu țin neapărat".

    Ea a precizat că venirea lui Traian Băsescu în partidul pe care l-a construit "va impulsiona mult acest partid. S-a văzut rolul băsiștilor și cât de mult au contat la aceste alegeri".

    Șeful statului, care va fi liderul de facto al PMP, nu a precizat dacă își dorește și funcția formală de președinte al partidului. Elena Udrea arăta, la 27 octombrie, la România Tv, că Băsescu ar obține fără efort șefia PMP.

    "Nu ştiu dacă Traian Băsescu îşi doreşte o asemenea funcţie. Dacă vrea, sunt convinsă că ar câştiga alegerile interne. Cert este că, de pe 22 decembrie va fi membru al Partidului Mișcarea Populară", spunea fostul candidat la prezidențiale.

    Elena Udrea a mai spus că este exclus ca PMP să facă o fuziune prin absorbție cu PNȚCD. "Nu a fost niciodată această discuție, rămânem parteneri".

    PMP se pregătește de Congres extraordinar.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey acesta, ce cacat de partid e asta "Partidului Mișcarea Prezidențială " ? Poate Partidul Miscarea Penitenciara, ai hi vrut sa zici, cu el lidero mahimo Kiompete !
      In rest, n-am ce zice, e extracul stirea !
      Nici ca am mai citit-o pe hundeva...

      Ștergere
    2. Pese: ori, cum s-ar mai zice, ie futiri ?

      Ștergere
  10. Mai bine dati navala si cititi un zear adevarat, ca a aparut un numar nou din Obositorul ! Nu toate cacaturile de fituici, de p-aciulea !

    RăspundețiȘtergere
  11. @PMTule
    Ileana Cosanziana isi va face partid la Targsor,mergeam acolo dupa anumite uleiuri si alte materiale si aterizam pe un teren de fotbal iar pe panta de aterizare aveam in stanga cladirile doamnelor de acolo,distanta in linie dreapta fiind cam 150-200 m sa vezi ce se mai scalambaiau de dupa gratii..In scurt timp isi va petrece acolo un concediu de vreo trei-patru anisori si o sa aiba timp sa fie un "mandat"[de arestare] ca se[m]nator.Rog anonimul pulii care ma tot"scarmana"pe la ooo sa ma lase in pizda ma-si in pace.

    RăspundețiȘtergere
  12. @Admin
    Asta cu termenele de valabilitate de unde ai mai scos-o ,a spus-o Vadim ,Jirinovsci sau DD.Nu-ti inchipui ca ar risca ca pe rafturi sa fie adevarate bombe eco-biologice?Esti ilogic asa ceva si apoi si bramza de pe calota daca sta prea mult se impute d-apoi oualele lui Nastase marele gangster al Romanikai?Te duci sa le cumperi si de la raft pana la casa te trezesti ca-ti piuie in papornitza.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai citeste si tu.... apoi comenteaza...
      --------------------------------------
      Potrivit publicaţiei franceze Le Monde, miniştrii agriculturii din statele Uniunii Europene au discutat luni despre metodele de a mai limita din risipa de alimente la nivel comunitar. În acest sens, şi-au propus chiar să limiteze folosirea sintagmei “a se consuma, de preferinţă, înainte de..”. Conform jurnaliştilor francezi, un document prezentat de şase state, printre care Germania, a beneficiat de o “largă susţinere” a miniştrilor reuniţi la Bruxelles, în ciuda rezistenţei Italiei.

      Menţiunea referitoare la termenul optim pentru consum poate dispărea de pe etichetele anumitor produse alimentare, cum ar fi zahărul sau oţetul. “Menţiunea “a se consuma de preferinţă înainte de..” nu are legătură cu sănătatea, ci mai degrabă cu calitatea produslui. Consumatorii sunt în măsură să judece de capul lor” a declarat ministrul olandez al Agriculturii, Sharon Dijksma, cel care, alături de omologul său suedez, este iniţiator al proiectului.

      http://www.economica.net/europa-vrea-sa-scoata-termenul-de-valabilitate-de-pe-etichetele-produselor-alimentare_80259.html#ixzz3KDN0rI5i

      Ștergere
  13. Futiri ! Aflam din Obo ca "Academia Tehnica Militara a gazduit miercuri, 19 noiembrie, conferin]a cu tema Rolul si func]ionarea unei ambasade a Fran]ei în context european, sus]inuta de ambasadorul Fran]ei în România, François Saint-Paul." !

    Buey, sa mori ucis din dragoste de viata si nimic mai mult !
    Auzi tu despre ce le-a parlez anbasadorul, despre rolul UNEI anbasade a Frantei ! Ca despre rolul unei ambasade a Jermaniei, ori a Bozgoriei, n-ar hi tot un dreac !
    Cred ca s-au entuziasmat pana le-au transpirat izmenele, respectiv strampii, la cur studentilor, respectiv studentelor !
    Prinsi cu arcanul prin curte si dusi cu forta in sala de festivitati, ca sa nu vorgheasca ala la pereti, despre Rolul actiunii razelor de luna asupra galosilor de guma !
    Pe cine pula mea mai intereseaza rolul unei ambasade a Frantei, in contextul in care, onoratul auditoriu este cocosat de greutatea ratelor din banci, facute pe viata ! Uitati-va la poza, sa vedeti ce muiane de constipati au, numai cu gandul ca nu mai stiu pe unde sa o scoata la capat, iar copkilu vrea si aifon ultima jeneratie, muierea urla ca nu mai poate circula cu Loganul si ca vrea si ea 4x4 ca vecina de la 4, care n-a terminat nici liceul, etc !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: apoi dati urjent la pag 7, poza stanga jeos, sa vedeti cum s-a tras in poza, in exclusivi pentru Obo, profa de socio-psiho de la lemeul Fane Babanul !
      Ioi, da si bagabontii astia de la Obo au gasit unghiul potrivit !
      Sa-i vezi p-astia micii, cum asteapta sa se termine orele cu profa, ca s-o uskiasca in grup la o laba, la buda de la capatul holulu !

      Ștergere
    2. Pese: in rest, n-am ce comenta. E un zear bun, ca de obicei, de captusit galeata de gunoi, ori capacul de la buda comuna, cand tragi o cacare, ca sa nu iei frun strepto coc !

      Ștergere
  14. @PMTule vaz ca iesti un bun ogservatoriu si un fin analist al sotzietatzii in asamblul ei ,de ce nu te duci pi la RTV sa te dai in stamba in locul lui Ciuvica [care le vorghieste de parca ar fi in vizita pe TERRA] sau comintareatzu pulii dragosteasca ,care spune la prostii cu nemiluita si apoi da ochii peste cap ca sa-si aminteasca daca este filmata sau este la biserica la spovedanie.Macar tu le spui pe drept .

    RăspundețiȘtergere
  15. Deputatul UDMR Marko Attila a fost condamnat miercuri de Curtea de Apel Ploiesti la 3 ani de inchisoare cu suspendare.
    =================================
    E bine si cu suspendare, numa sa hie ff atenti ce creaca de copac aleg suspendacii, ca sa-l suspende in deplina sigureanta ! Ca-i mare malacul si sa nu se rupe creango si sa se luxeze la picere ! Eventual sa-l suspende pe bozgoroiul revansard, cu capatana numai la tinutul semuiesc si autonomie, unde ni l-or suspendat alde Ciobi Zborno Ciocolom Stockes pe Craisor !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sus in Dealu Clujulu
      Sta statuea Ianculu
      Si de sus, depe statue
      El le da la bozgori MUE !

      Ștergere
    2. Băăă, să fie suspendat cît mai sus!!!

      Ștergere
  16. Na ca a futat-o si desteapta voastra de olguta" LOV" ca oricum era mai curva decat plescoaica.......poate ca urmeaza si FIEREA:):)

    RăspundețiȘtergere
  17. lov? cum care lia? pizda de la prazarii pulei, aia cu clase cat marfaru.craiova=mafia=prosti si pe cale de apropiere, cu influente mari in mehedinti tuva' ndinti

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Bă sulache, iar ai dormit între borcanele cu gogonele?

      Ștergere
  18. Dezvolteaza sobectu , PET, ca la tara inc n-am auzit nica despre ,,aia cu clase cat marfaru''

    RăspundețiȘtergere
  19. Ai dreacu sholdobetzivani din judetzu' Botosani,intr-un sat de amarasteni un nene investitor le-a oferit 50 de locuri de munca [textile] chiar cu calificare la locul de munca ,dar baietii au refuzat spunand ca mai bine primesc ajutoare sociale[pomana]de 350 lei pi luna si pot sa stea bine merci cu pulili la luna ,caesta in timp ce un veteran de razboi are pensie de veteran de 250 lei,fute-m-as in ea dreptate sociala ,soarele mamei lor de POLITIHOTI ordinari,la bucatarie cu ei cu toti ,ei amantele si curvele din politica ,TOATE & TOTI.Sa se confiste averile mai ceva ca la nationalizare.Tribunale militare si stare de necesitate.Sa-i spanzure prin impuscare si rastignire pe roata lui Horea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pisicule, iar miroşi a căcat. Spală-te pe dinţi!

      Ștergere
    2. Mars la kkt ca mancare v-am dat
      salutari lu ma-ta.

      Ștergere
  20. „Marele Zid Ţigănesc“ a devenit operă de artă şi obiectiv turistic al Băii Mari

    Citeste mai mult: http://adevarul.ro/locale/baia-mare/marele-zid-Tiganesc-devenit-opera-arta-obiectiv-turistic-baii-mari-alaturi-turnul-Stefan-bastionul-macelarilor-1_5476ed89a0eb96501e2197ef/index.html

    RăspundețiȘtergere
  21. da voi,ati inteles ca tapii ispasitori au fost prostanu vanghelie,curva de sova si amortitu geoana?
    In rest totul e bine,tonta ramane prem menestru(ca a zis ca el nu a vrut 10 ani conced la cotro,el vrea sa munceasca domne ,sa munceasca,ioi,ioi vai de voi cadavre de anonimi) las ca azi a venit si infrigementu' de la ue.
    Nea bazileee scoate si tu de pan arhiva p'alea cu "cantarea lu ponta" ca 2 luni m-ai albit la pula cu propaganda.

    RăspundețiȘtergere
  22. A ramas tonta cu voturile "pentru" ale baronilor....eheee ce marioneta e asta!! V-am spus eu ca voi il votati pe ponta si dragnea era presedinte,hi,hi......si uite ca dragnea a ramas macar presedinte psd si prim ministru.....restu sunt vorbe

    RăspundețiȘtergere
  23. Bai galusca, cum reusesti sa te imbeti mai tare ca noi?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri