Google Translate

duminică, 23 noiembrie 2014

Președintele Traian Băsescu, B1 TV: Dacă știe cineva că am făcut intervenții în favoarea unui om de afaceri să sune și să spună!


Traian Băsescu: Nu a existat în zece ani nicio intervenție în favoarea cuiva pentru că numai așa am reușit să-mi fac treaba (VIDEO)

Președintele Traian Băsescu a declarat duminică seara, în cadrul unei intervenții telefonice la emisiunea Actualitatea Românească de pe B1 TV, că în timpul celor zece ani de mandat de șef al statului nu a existat niciodată vreo intervenție a sa în favoarea vreunei persoane.

Precizările președintelui României au fost făcute în contextul în care, directorul adjunct al Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru, a declarat în timpul emisiunii că după încheierea mandatului de la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu va trebui să răspundă pentru fapte de trafic de influență.
”Renunțați la optimism. Ați afirmat mai înainte că sigur și Băsescu o să dea cu subsemnatul pentru trafic de influență. Nu veți găsi în zece ani o astfel de intervenție. Aveți libertatea să spuneți ce vreți. Nu a existat în zece ani nicio intervenție în favoarea cuiva pentru că numai așa am reusit să-mi fac treaba. Mă refer la afirmația care m-a privit din intervenția lui Adrian Moraru. Știu că sunt destui care vor să distrugă cât se poate din ce am făcut în mandat. Președintele României din ultimii zece ani nu a practicat acest tip de intervenții, când am făcut intervenții în Guvern le-am făcut instituțional. Uitați povestea asta. Am intervenit ca să îl liniștesc pe domnul Moraru. Văd bucuria unora să mă lezeze în ultimele zile de mandat. Dacă știe cineva că am făcut intervenții în favoarea unui om de afaceri să sune și să spună pe postul dumneavoastră.”,
a spus șeful statului.

Pe de altă parte, Traian Băsescu a refuzat să comenteze cazul Alinei Bica, arestată preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care este cercetată pentru abuz în serviciu și care vineri și-a dat demisia de la șefia DIICOT.
”Nu discut acest dosar pentru că nu mă privește. Nu am libertatea să discut o acțiune a DNA.”,
a spus Băsescu.



Sursa:
http://www.b1.ro/stiri/eveniment/traian-basescu-nu-a-existat-in-zece-ani-nicio-interven-ie-in-favoarea-cuiva-pentru-ca-numai-a-a-am-reu-it-sa-mi-fac-treaba-video-96592.html
----------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13 comentarii:

  1. Cristian Tudor Popescu scrie în cel mai nou editorial Gandul.info despre rolul pe care îl joacă Traian Băsescu în cel mai mare dosar de corupţie care a cutremurat efectiv justiţia din România. Arestarea Alinei Bică, şefa DIICOT, "acoperă" implicarea unor personaje foarte apropiate preşedintelui Băsescu, Elena Udrea şi Dorin Cocoş.

    ”Dacă-mi doresc ceva în legătură cu T. Băsescu este să nu-l mai văd la pupitrul Cotrocenilor, căci îmi vin în cap scenetele de manipulare jucate acolo ca să-i bage pe înapoiaţii mintal sub pulpana Elenei Udrea.Nu ţin să ajungă în puşcărie, cum va hotărî Justiţia, aşa să fie, dar să-şi facă numerele în vreun talk-show tv, cu sabia ratingului la ceafă, n-ar fi rău.

    „Am satisfacţia că las o ţară cu opţiuni clare: parteneriatul cu SUA, prezenţa în UE şi NATO, credibilitatea dobândită în mod deosebit în NATO” a zis dl. Băsescu la validarea de către CCR a noului preşedinte, Klaus Iohannis.

    Mai lipsea să spună că ne lasă destul aer de respirat. În 2004, când a ajuns dl. Băsescu preşedinte, România era în NATO de doi ani, iar aderarea la UE, practic rezolvată. Parteneriatul strategic cu SUA datează hăt din 1997.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceva a lăsat totuşi T. Băsescu ca preşedinte: Justiţia. O Justiţie cândva paralizată, aflată în scaunul cu rotile înainte de 2004, care acum e în picioare şi bate pe la uşile mulţilor guşaţi, îngrăşaţi cu miliarde de euro din banii statului, făcându-i să experimenteze un sentiment folositor: frica. Niciunul dintre cei ce îi vor urma la Cotroceni lui T. Băsescu nu mai poate opri maşinăria legii, care nu iartă pe nimeni.

      Nici chiar pe şefa FBI de România, adică DIICOT. O probă de bună funcţionare a unui organism statal este capacitatea de a-şi identifica şi autoopera propriile tumori, chiar când sunt la cap. Carevasăzică, potrivit procurorilor DNA, femeia Bica, Alina pe numele mic, conducătoarea operaţiunilor de luptă împotriva crimei organizate şi terorismului, a răşluit de la statul român 60 milioane de euro, în beneficiul guşatului Stelian „Stelu” Gheorghe.

      Cu cine era înhăitat numitul Stelu? Cu d-na Udrea şi fosta ei jumătate, Dorin Cocoş, care şi-a luat partea lui de caşcaval, vreo 10 milioane de euro, alea de care soţioara Elena zice că nu ştia nimic.

      Sau altele.
      Cu cine s-a dus la Paris, la hiperhotelul „Le Bristol”, ca să stea într-un apartament de 1.700 euro pe noapte, şi să spargă alte mii de euro la shopping, bugetara antitero Bica? Cu sora ei de poşetă, Elena Udrea.

      Şi uite-aşa se vede cuibul şopârlelor care au trecut ani în şir prin toate urechile de ac fără să-şi lase măcar coada. Sub mandatul cui? Al anticoruptului Băsescu.

      Căci din asta se compune, paradoxal, moştenirea lui Băsescu: de-o parte Justiţia funcţională, de cealaltă, famiglia Udrea şi alte personaje care ar putea sta acum dimineaţa cu urechea ciulită la uşă şi periuţa de dinţi împachetată, cum ar fi Videanu, Falcă, Berceanu, Olteanu, Roberta Anastase & comp.

      Cred că, pentru a legaliza definitiv această moştenire, mai lipseşte ca, după 21 decembrie, dl. Băsescu să răspundă la nişte întrebări, şi nu la televizor, puse de un procuror.”, scrie CTP pe gandul.info.

      Ștergere
  2. Hop, hop, hop ji iarasi hop
    Iaca-i luni de dimineata
    Loati-o, pliz, umpic la ceoc
    Casa nu va hie greata !

    Lunea ailalta, cam pe la ora iasta,marea comunitate de etnobozgori seva pregati, cu mic, cu mare, pentru serbetorirea Zilei Nateonale a Romanistanului ! Ce emulatie va fi in cugetele lor !
    Doamne feri !
    Buei, ala din filmul cu bancuri cu hardeleni, de pe iu tub, care se certa cu turma de oaie si se tinea bine de petul de 2,5 l de bere, nu ierea domnu Don Cur de Leu Muci Mereu, pe vremea cand indeplinea atributiile functiei de Sef Paza si Interventie Rapida Cotet Gaini (si desant) la Cotetul Mixt Central 178 Gaini Ootoare si Closte "Codlea" ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Buei, n-am cetit postul de mai sus, ca sa nu borasc pe ecran tot orezul cu lapte, pe care l-am mancat acusica 2 zile, insa zimt cum se aude zornaitul lanturilor, clinketul catuselor...
    Zeii fie cu noi !
    Ar treboi sa ma adresez cu o scrisoare deskisa domnulu her prezident ales, ca sa prepuna, urjent, extinderea spatiilor de cazare in locatiile de lux din Reahova Sing-Sing, Poarta Alba, Aiud, Gherla, etc, care, precum se vede, is mai cautate chiar si decat marile cluburi din Dubai !

    RăspundețiȘtergere
  4. Gata, facui revizda presei ! Nika nou supt soare: hoti, banditi, mafioti, ciorditori,shmanglitori, delapidatori, trafic de influ, abuz in serviciu, mita, shpaga, Diicot, Piticot, Cecere, Pecere, Denea, Pulamea, clanul basoii, Dubai-de pula sa ma iai, scandaluri, arestari, retineri, descinderi, Nascase-6 case, Kalus-tot 6 case poarta-n casa, caca-maca romulana !
    Nic economie, niuca duduiala, nica locuri de munca noi, nica autostrazi, nica fro scoala noua, nica guvernare...
    Plec cu potaea la caca-pisiu, sa ma oxigenez si eo la neuron ! Poate-mi trag un selfi si va trimit si voo, ca sa ma scarkinati oleaca la oo !

    RăspundețiȘtergere
  5. Uai, da ce ninje, in sectoru 5 si nimeni nu mi-o linje...

    RăspundețiȘtergere
  6. "...Preşedintele Comisiei pentru Industrii, Iulian Iancu, a spus luni dimineaţă că preţul gazelor s-ar putea scumpi cu 35%, începând din ianuarie 2015, în cazul în care nu va exista o intervenţie imediată.

    Ministrul Energiei Răzvan Nicolescu a anunţat că preţul gazului pentru populaţie nu se modifică în luna ianuarie. "Nu se modifică preţul. Preţul rămâne aşa, cum este în momentul de faţă",a declarat ministrul într-o intevenţie telefonică la Antena 3.

    Social-democratul Codrin Ştefănescu a insistat că nu există niciun risc pentru consumatorii casnici şi că declaraţia făcută de Iulian Iancu viza exclusiv consumatorii industriali.

    "Domnul Iancu a atras atenţia că există un plan, că pentru consumatorul casnic nu se va produce nicio majorare. Că suntem obligaţi de UE să majorăm preţurile pentru industrie, dar pentru utilizatorii casnici nu se modifică nimic. A atras atenţia domnul Iancu să nu se formeze această confuzie."

    Pe de altă parte, profesorul Ilie Şerbănescu a explicat că problema reală din spatele acestei chestiuni este faptul că se vorbeşte despre liberalizarea pieţei, idee care nu are fundament.

    "Nu e clar dacă producţia de energie pentru căldură în sistem centralizat este casnic sau non-casnic. Asupra acestui lucru a atras atenţia domnul Iancu, dar problema în fundal este alta. Domnul Boc, acum câţiva ani şi domnul Ponta acum doi ani au accpetat ceea ce este de neacceptat. Liberalizarea pieţei gazelor în România, unde această liberalizare nu are niciun temei, economic, politic, de resurse, nimic. Ştiţi ce s-a întâmplat în 2013 din cauza acestei liberalizări absurde? S-a prăbuşit preţul la producător, cei mai puţin performanţi nu au mai găsit cumpărători şi în timpul acesta, din cauza pieţei, preţul la consumator creştea. Distribuitorii, toţi străini, câştigau. Nedreptatea nu este la casnici, este la nenorociţii care au IMM-uri. În capul ăstora se sparge tot. Cum să crească cu 38%?Este o nebunie. Îi protejăm artificial printr-o decizie administrativă pe casnici, dar pe bieţii afacerişti care muncesc de dimineaţa până seară, cu doi, trei salariaţi, cu ei ce se întâmplă? Domnul Ponta s-a dus la Bruxelles pentru că l-au ameninţat toţi marii investitori că pleacă din România. Că i-au zis că dacă liberalizează piaţa ei pleacă. Nu s-au dus pentru amărâţi."
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++

    http://www.antena3.ro/economic/100-de-minute-majorarea-pretului-gazelor-cu-38-este-o-nebunie-o-sa-se-sparga-in-capul-celor-cu-imm-274759.html

    RăspundețiȘtergere
  7. Hop, hop, hop,
    La inchiderea editiei
    Sa dansam pe loc !

    Ai di capuletili nost !
    C-am inceput stămâna prost !
    (Legenda: stămâna=saptamana, zona folclorica Clung-Gaura Humorului).
    Uai, da ce destept sunt. Babornita nici nu shtie ce comoara are in apartament !
    Me duc sa verific instalatea de Craciun si bradul, dache mai are frun ac de ala de plastic, ori de n-au mai ramas decat zarmele de el !
    Ioi, se apropie Gingl Bel !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe se: ca vazui bradul din Mol AFI de jea inaugurat. Am vrut sa-mi trag un selfi cu baba, la tulpina, da m-a usuit hoscaita, ca cica se uita lumea la mine ca la nush ce !

      Ștergere
  8. Uai, s-aveti o NB ! Fug cu potaea, stiti voi !
    De muine, la treaba serioasa, gata cu arogantzele ! Trecem la dezbateri serioase !
    A venit si lumea din CO din Dubai...

    RăspundețiȘtergere
  9. Nenea Bozile, sa-ti dea Zeii sanatate si intretinere mica !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri