Google Translate

luni, 3 noiembrie 2014

Tineţi minte trei cuvinte - Victor Ponta preşedinte! Ce scrie presa străină despre alegerile prezidenţiale: Victor Ponta, a câştigat primul tur!


Premierul Victor Ponta a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit exit-poll-urilor, învingându-l pe principalul său contracandidat, Klaus Iohannis, cu care se va confrunta în turul doi, relatează presa internaţională, apreciind însă că jocul rămâne deschis.

Agenţia REUTERS notează că premierul Victor Ponta a câştigat primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit exit-poll-urilor, învingându-l pe principalul său contracandidat, Klaus Iohannis, un primar etnic german susţinut de două partide de dreapta, cu care se va confrunta în turul doi, la 16 noiembrie.

Sondajele efectuate la ieşirea de la urne arată că premierul şi primarul Sibiului se vor înfrunta în cel de-al doilea tur al scrutinului prezidenţial după ce nici unul dintre candidaţi nu a obţinut majoritatea din primul tur, relatează ASSOCIATED PRESS. Pe primul loc s-a clasat premierul Victor Ponta, un fost procuror a cărui popularitate nu pare să fi fost grav afectată de anchetele de corupţie care vizează membri ai partidului său, notează AP.

DEUTSCHE WELLE precizează că Ponta a promis că va reduce taxele şi va creşte pensiile, subliniind nevoia de a menţine relaţii bune atât cu Uniunea Europeană, cât şi cu China. El a anunţat de asemenea, recent, creşterea cu 10 la sută a salariilor în sectorul sanitar, mărindu-şi popularitatea.

Potrivit agenţiei germane DPA, campania pentru turul doi ar urma să se concentreze tot pe corupţie, o problemă care afectează România şi îi aduce critici din partea Uniunii Europene. În plus, Ponta şi Iohannis ar urma să profite de timpul rămas pentru negocieri cu unii dintre contracandidaţii lor de la scrutinul de duminică.

Promisiunile lui Ponta de a îmbunătăţi nivelul de trai prin salarii şi pensii mai mari l-au ajutat să depăşească scandalurile de corupţie şi spionaj care au umbrit campania electorală, notează BLOOMBERG, adăugând că victoria sa nu a fost suficientă pentru a câştiga alegerile din primul tur. "Lupta din runda finală va fi destul de strânsă", a declarat pentru Bloomberg Cristian Ghinea, de la Centrul Român de Politici Europene. "Iohannis încă mai poate recupera diferenţa. Dacă până astăzi aş fi pariat pe o victorie clară a lui Ponta, acum nu mai sunt atât de sigur", a adăugat el.

Într-un articol cu titlul "Victor Ponta pe primul loc la prezidenţiale, jocul rămâne deschis", AGENCE FRANCE PRESSE notează că duelul dintre Ponta şi Iohannis se anunţă mai strâns decât se preconiza.

"Jocurile pentru turul doi nu sunt făcute, multe depind de indicaţiile pe care le vor da candidaţii eliminaţi după primul tur", a declarat pentru AFP sociologul Mircea Kivu, în opinia căruia fostul ministru al Justiţiei Monica Macovei ar urma să le ceară simpatizanţilor săi să voteze cu Iohannis, iar fostul premier Călin Popescu Tăriceanu cu Ponta.

AFP relatează şi despre incidentele înregistrate la unele secţii de votare din străinătate, în special la Paris, Londra şi Viena, unde alegătorii aşteptau la cozi pentru a putea vota, şi aminteşte că în 2009, actualul preşedinte Traian Băsescu a câştigat cel de-al doilea mandat datorită sufragiilor românilor din străinătate.

Sursa: http://www.mediafax.ro/politic/ce-scrie-presa-straina-despre-alegerile-prezidentiale-victor-ponta-a-castigat-primul-tur-dar-jocul-ramane-deschis-13486176
------------------------------------------------------------------------------


Sedinţă de urgenţă în ACL.
Pedeliştii lui Blaga, supăraţi pe scorurile mici obţinute de liberali în mai multe judeţe.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13 comentarii:

  1. Bravo, DNA !
    Dosarul Posta:
    Maricel Pacuraru, condamnat la 4 ani de inchisoare.
    ============================
    Omul de afaceri Maricel Pacuraru, care detine impreuna cu Cozmin Gusa firma media GMG, a fost condamnat, luni, in dosarul Posta Romana la patru ani de inchisoare.

    Verdictul a fost dat de Curtea de Apel si este definitiv, informeaza B1TV.

    El a fost condamnat de Tribunal Bucuresti, in mai 2012, la 8 ani de inchisoare.

    Deciziile Tribunalului Bucuresti

    In acest dosar, Tribunalul Bucuresti i-a mai condamnat pe Emanoil Lepadatu, fost director economic executiv in cadrul Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), si pe Niculae Pintilie, administratorul societatii Continental Asig, la pedepse de cate sase ani de inchisoare cu excutare.

    Mai mult, Andrei Marinescu, fost director executiv al Directiei de dezvoltare strategica a CNPR, Iulian Ditcov, administrator la Genius Network, Daniela Moisa, administrator la Pronova si Lucian Beschea au fost condamnati la cate cinci ani de inchisoare cu executare.

    Ei au fost trimisi in judecata in 13 octombrie 2009, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, in legatura cu semnarea a sase politie de asigurare, prin care Posta Romana a fost pagubita cu peste patru milioane de euro.

    Maricel Pacuraru a fost acuzat de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata si de spalare de bani.

    Toader Dan Mihai, Emanoil Lepadatu si Andrei Marinescu au fost acuzati de abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave.

    Totodata, in acelasi dosar, Neculai Pintilie si Daniela Moisa au fost acuzati de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial, cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata, spalare de bani si evaziune fiscala, Iulian Ditcov, de spalare de bani, iar Lucian Beschea, de complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Desfasurarea faptelor

      Potrivit rechizitoriului procurorilor, in cursul anului 2006, Toader Mihai, Emanoil Lepadatu si Andrei Marinescu au initiat si au aprobat incheierea a sase polite de asigurare pentru angajatii Postei Romane, pentru riscuri cum ar fi accidente, boli profesionale, riscuri de sanatate.

      Politele au fost incheiate intre Compania Nationala Posta Romana si SC Allianz Tiriac Asigurari, SC Astra Asigurari si SC Omniasig Vienna Insurance Group cu incalcarea regulamentelor CNPR SA si a conditiilor generale si specifice privind asigurarile de viata. In urma acestor contracte, s-a produs un prejudiciu in dauna Postei Romane in valoare de 14.387.819,59 lei (echivalentul a aproximativ 4.087.448,74 euro).

      La incheierea acestor polite au participat in mod fictiv, ca intermediari, Neculai Pintilie, Daniela Moisa si Lucian Beschea, beneficiind astfel in mod nelegal de suma totala de 6.944.765 de lei, reprezentand comisionul de intermediere, potrivit procurorilor.

      Totodata, conform procurorilor, Maricel Pacuraru a beneficiat de suma totala de 6.781.465 lei. De asemenea, Pacuraru a dobandit suma de 1.741.500 lei, pe care a folosit-o in interes personal si a transferat-o catre alte persoane fizice sau juridice, desi cunostea ca provine din infractiuni, preciza DNA.

      La randul lor, cunoscand ca provine din incheierea nelegala a politelor de asigurare, Pintilie, Moisa si Ditcov au inregistrat in contabilitatea firmelor administrate de ei si controlate de Pacuraru suma totala de 12.892.273,86 lei, pe care ulterior au transferat-o, prin diferite modalitati, catre alte persoane fizice sau juridice, pentru a-i ascunde originea ilicita.

      De asemenea, Pintilie si Moisa au inregistrat in contabilitatea firmelor cheltuieli fictive, sustragandu-se de la plata unui impozit pe profit catre bugetul de stat in valoare totala de 2.313.439 lei, au mai aratat procurorii DNA.

      Compania Nationala Posta Romana s-a constituit parte civila in procesul penal cu suma de 9.048.370 lei, iar Agentia Nationala de Administrare Fiscala s-a constituit parte civila cu suma de 8.983.353,56 lei.

      In vederea recuperarii acestui prejudiciu au fost luate masuri asiguratorii fata de bunurile mobile si imobile ale lui Toader Mihai, Andrei Marinescu, Emanoil Lepadatu, Maricel Pacuraru, Lucian Beschea, Daniela Moisa, Neculai Pintilie, precum si asupra dreptului de proprietate indiviza asupra unui imobil din Bucuresti detinut de Pronova.

      http://www.ziare.com/stiri/inchisoare/dosarul-posta-maricel-pacuraru-condamnat-la-4-ani-de-inchisoare-1330591?

      Ștergere
  2. Celor care iubiti acest post, cuibar de mafioti!
    --------------------
    Unul dintre patronii Realitatea TV,
    condamnat la 4 ani de închisoare cu executare.
    --------------------------------------------
    Unul dintre patronii Realitatea TV, Maricel Păcuraru, a fost condamnat în urmă cu puţin timp la 4 ani de închisoare cu executare, în dosarul poliţelor de asigurare pentru angajaţii Poştei Române. Partenerul lui Cozmin Guşă este acuzat de spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu.

    În acelaşi dosar, fostul director general al Poştei Române, Mihai Toader, a fost condamnat tot la patru ani de închisoare.

    Emanoil Lepădatu, fost director economic executiv al Poştei Române, şi Niculae Pintilie, administrator al SC Continental Asig, au primit pedepse de câte patru ani de închisoare cu executare. La Tribunalul Bucureşti, cei doi au fost condamnaţi la pedepse de câte şase ani de închisoare.

    În acelaşi dosar, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti i-au condamnat pe Andrei Marinescu, fost director executiv al Direcţiei de dezvoltare strategică a Poştei Române, Iulian Ditcov, administrator la SC Genius Network SRL, şi Lucian Beşchea la câte trei ani şi şase luni de închisoare, tot cu executare. Cei trei fuseseră condamnaţi în primă instanţă la câte cinci ani de închisoare.

    Şi pedeapsa Danielei Moisă, administrator la SC Pronova, a fost redusă de la cinci ani la trei ani de închisoare cu executare.

    Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă, persoanele condamnate urmând să fie încarcerate.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey, voi stiti ca PATRONII de la Realitatea TV,
      au o DATORIE de 90 MILIOANE Lei la Bugetul de stat???
      Aloo..., ce fac autoritatile? Ce face Guvernul???
      Saracii, sunt EXECUTATI SILIT pentru cativa lei...
      iar cu BANDITII astia... cum ramane?
      Presa spune ceva? Se acopera... unii pe altii!
      Corb la corb, nu scoate ochii!

      Ștergere
  3. Buey, gata nu mai plandeti!
    "F...-va-n gura sa va f..., cine dracu' v-a pus sa votati Johanis?
    Ia, mai bine luati de aici:
    • Cutremur de 4,5 grade in Vrancea!
    Ne linistea asta... pi loc si la gramada!

    RăspundețiȘtergere
  4. Vad zona rosie ,pai AFESENOAIEI cu cine crezi ca va vota.Dobitoci hii de curve si de betzivani.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Să-mi suji laba nataraule! Io am voatat cu Putin, da" nu ştiu cum dreacu schimbară aştia buletinele de vot, trage-ţi-aş-o la bot.

      Étienne la grande

      Ștergere
    2. Muei, eu mi-s moldovan şi n-am votat, suje-mi-o-ai de la răsărit şi pîn" la-noptat!

      Ștergere
  5. PS. "AFESENOAIEI", să mă scarchini tu la koaei...

    RăspundețiȘtergere
  6. "tigri2 spunea...
    @Cucuvaie,ai rabdare inca nu le canta prohodul caci in tara asta nu sunt doar de-alde AFESENOAIEI mai sunt si oameni harnici si cinstiti.Multi nu au mers la vot,printre care ma numar si eu.Dar la urmatoarea chiar daca nu sunt in tara o sa votez Johannis."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Băăă, labă tristă şi muistă,
      Tu te iei de moldovean?
      Suge-mi-ai pix-ul 1 an.
      Văd că te dai mare şi tare
      Suge-i-ai moţul Creaturii Visătoare.
      Că steteai lîngă monitor
      Şi făceai laba de zor.

      Ștergere
  7. Tu taci fiu de curva incornorat ,zicea fii-ta ca futi mai bine ca tac-tu."reati ai dreacu de betivi ,urmasi de-ai lu Fane Babanu',ala a fost si betiv si curvar iar voi urmasii lui sunteti :barbatii betivani si fimeili curve.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri