Google Translate

vineri, 7 noiembrie 2014

Un ardelean către Iohannis. Scrisoare deschisa

 

Un ardelean către Iohannis.
---------------------------
No... Iohannis, cum să te votez mă eu pe tine când te văd de mână cu Tokes?

Eu am crescut și mi-am petrecut cea mai mare parte a vieții, ca și tine, în Ardeal. M-am mândrit întotdeauna că sunt un ardelean, cum zice lumea, cinstit și așezat, care își iubește țara, regiunea familia și prietenii, indiferent de etnie. Cu toate că sunt mândru de apartenența mea locală, niciodată nu voi striga că moldovenii sunt leneși sau că oltenii sunt proști doar pentru că eu m-am născut aici, în Transilvania.

De la un „ardelean sadea” ca tine așteptam la mai mult. Îți spun sincer, dragă Iohannis, că opțiunea mea tindea spre tine pentru că ești de-al nostru, pentru că ai făcut din Sibiu un loc frumos și pentru că mulți din prietenii mei te-au iubit pentru asta. Aveai o fărâmă de speranță pe care ne-o dădeai nouă, celor care am crescut în inima României, în Transilvania, că România o poate lua pe o cale mai bună. Acum, am un nou motiv să mă bucur că sunt ardelean mai încet, mai prudent. Am cumpătat foarte bine ce am de făcut la vot duminică și pentru că nu m-am grăbit, am decis deja că votul meu nu îți mai aparține și, dacă îți pasă, îți explic și de ce:

Dragă Iohannis, 

România în care îmi cresc eu copilul nu trebuie să fie un teatru de război între regiuni, între români și unguri, între moldoveni și ardeleni, între munteni și olteni. Tu spui „noi ardelenii” eu spun noi, românii. Tu spui că moldovenii te-au tras în jos la vot, eu spun că mulți ardelenii sunt ca mine și nu te mai votează în veci. Tu spui că vrei „să-i rupi” la vot pe români așa cum Băsescu spunea cu zâmbetul ală tâmp că i-a ciuruit pe toți care nu au fost cu el.

Dragă Iohannis, nu te votez pentru că ne iei de proști pe noi, pe ăștia din Ardeal.

După frenezia generală de săptămâna trecută, toată lumea calculează șanse. După ce ai obținut un 30% inclusiv cu votul meu, m-am gândit că poate nu acum, dar poate mai târziu România se limpezește la minte și după 10 ani alege un președinte care ne iubește pe noi, pe români, pe toți cei care au tricolorul pe buletin sau carte de identitate cum îi spune acum. M-am înșelat de-a binelea.

România nu poate să aleagă un astfel de președinte pentru el nu există. Nici nu s-au adunat bine buletinele de vot de la toate secțiile că ai început să primești susținerea de la toți cei care m-au călcat pe nervi toată viața: de la Tokes, de la Biro și de la alți iredentiști care de când mă știu au spus că sunt prea buni pentru țara asta.

Dragă Iohannis, nu te votez pentru că Tokes.

Extremiștii, secesioniștii, cei care seamănă ură în mințile celor daca au avut mai puțin noroc și în România au învățat o singură limbă și nu Limba Română. Dacă este un cancer care insidios se răspândește în Ardeal acela este reprezentat de indivizii odioși ca Tokes, ca Biro, ca Izsak Balazs președintele așa numitului Consiliu Național Secuiesc. Cine .... mea sunt oamenii ăștia și de ce îi tot ții aproape de tine?

Nu te pot vota, deși aș vrea pentru că accepți cu moaca ta de neamț aprecierea extremiștilor care pe nedrept se numesc români și nu cauți aprecierea moldovenilor pe care îi consideri inferiori, inculți, săraci și proști.

Dragă Iohannis, nu te votez pentru că ai lehamite de România?

Mi-am dat seama că ai câștigat votul meu și al celor apropiați mie nemeritat. Greșeala mea, sau “ghinion” cum ar spune unii. Dar acum că m-am dezmeticit, poți să îmi explici și mie de ce Doamne iartă-mă nu te duci de 1 decembrie, când tot românul sărbătorește, la ceremoniile organizate, în mod paradoxal inclusiv de tine, la Sibiu. Ești de 14 ani primar și ai avut de 14 ori ocazia să te duci la ceremoniile de 1 decembrie, Ziua Națională a României, tu ai ales să mergi o singură dată în 14 ani.

De ce? Ai ceva împotriva zilei de 1 decembrie? Te întreb pentru că încă vrei să fii președintele românilor și te mai întreb, nu din simplă curiozitate, dar pentru că știu că prietenul tău Tokes, de fiecare dată când vine 1 decembrie apare pe televizor și spune că ține doliu. Așa ne ești și tu Iohannis?

Dragă Iohannis, cum să te votez mă eu pe tine când te văd de mână cu Tokes?

Nu mă sperie nimic mai mult pe lumea asta decât să știu că la Cotroceni am putea avea un președinte ca tine. Un președinte care stă de mână cu Tokes și le cere voturile ardelenilor. Dragă Iohannis tu știi că maghiarii sunt în covârșitoarea lor majoritate oameni cu capul pe umeri? Cum crezi tu că un extremist împuțit ca Tokes poate să-i convingă pe maghiari să te voteze? Cum îți imaginezi tu că, stând lângă acest individ, care a făcut atât de mult rău prin ura cu care a scuipat pe România, poți să crești șansele de a fi președintele României?

Dragă Iohannis, nu mai vreau să încerci să mă convingi pe mine să te votez.

Nu îți cer eu explicații, pentru că pe mine m-ai pierdut de mușteriu. Îți cer totuși să le explici românilor care încă nu sunt hotărâți, care încă au dubii cu privire la ceea ce trebuie să aleagă 16 noiembrie ca să fie mai bine, explică-le lor, dragă Iohannis cum poți să fii președintele României cu oameni ca Tokes lângă tine. Explică-le românilor din Ardeal, din Oltenia, din Banat, din Moldova, din Maramureș, din Muntenia și din Dobrogea de ce fugi de români în brațele lui Tokes.

Unde este Tokes nu este România și unde este România nu poate fi Tokes. Dragă Iohannis, România trebuie să te vadă așa cum ești, dar tu alegi să stai ascuns. Aici te înțeleg, după prostiile pe care le-ai debitat toată campania și cu prieteni ca Tokes, sincer și mie mi-ar fi rușine să apar la televizor.

Dragă Iohannis, România te așteaptă la urne şi chiar dacă nu pot să vorbesc în numele ardelenilor, aşa cum tu adesea alegi să faci, eu cred, cu drag, că pe 16 noiembrie Transilvania îţi va da o lecţie de civilizaţie şi te va învăţa minte un lucru pe care îl vei ţine minte toată viaţa: Ardealul este România.

Cu speranţa că vei respecta decizia mea,

Andrei Făgăraş, administrator pagină Iubim Ardealul

https://www.facebook.com/notes/iubim-ardealul/un-ardelean-c%C4%83tre-iohannis/1554376448131852

Click here: Un ardelean către Iohannis.Scrisoare deschisa
----------------------------------------------
Admin Romania Megalitica - http://romaniamegalitica.blogspot.ro/ -
-------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

25 de comentarii:

  1. Din labareala asta de "scrisoare deschisa" se pot trage cel putin 2 concluzii:
    1-"scrisoarea" este de fapt un manifest propagandistic al unui comunist sadea....andrei fogoros asta e ardelean cum sunt eu tokes
    2-beleaua este ca are si dreptate fo 80 din 100(cum ar zice ploscariu)
    DC
    PS intre timp am cautat si autorul si am ajuns fix la departamentul de propaganda a lu' strambeanu firea.Ca a scris-o un politruc PSD din bucale se vede ff clar din text(desi incearca sa abureasca in limbaj) daaaa de ce pula mea nu recunoaste daca tot are dreptate??

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Propaganda PDL-acl-pnl, la datorie!
      Bravos, muciacios! Bum, bum!
      Pe ei... si mama lor!

      Ștergere
  2. dache me gindesc bine tot raul e spre bine adicatelea: va treboi sa uitam urmatoarele cuvinte incepand cu 01.01.2015 ca cum ar hi: procuror/mascati/frauda(adicatelea elegant spus;furt)/perchezitii/mascati/anchete/dosare penale pt devalizare/si muuulte altele.
    In schim vor reveni la moda corifeii capitalismului ce ne vor duce ei si copiii lor pe cele mai inalte culmi ale comunismului de caviar,ca cum ar hi: voiculescu si fii-sa/hrebe si fii-su/pendiuc si fii-sa/molot ot HD si ginere-su+fii-sa/nascase 4 case si 2 fitosi de dorobanti/+oamenii de succes in RO care esteeeee.....nutzu si sile storcatorii de coaie
    Deci dupe 01 01 '15 cam asea va hi: va curge lapte si miere,cainii cu covrigi in coada,adminu' secretar de stat la ANP(sau poate menestru de'l interiore) iar noi ailalti in favele....pai ce pula mea ca doar copii lor vor fi stapanii copiilor nostri.Pai este? este doar ca inca nu va ustura la cur,daaaa aveti un pic rabdare,hi,hi
    DC
    PS Ce mi-e PMT ce mi-e Dragnea! tot un fel de eminenta cenusie.....michi maus e paiata si dragnea conduce tara.Ce ! nu se vede si din satelit?
    Pai cum sa vada asa ceva bosorogii apevisti care pupa pula tontii pt 5%(si aia doar pe hartie ca-n iarna o sa zica tonta;Io sunt presedinte ma doare-n pula.Vorbiti si voi cu razgandeanu da bani la buget nu se exista dom'le adica nu este bani.Capisci?

    RăspundețiȘtergere
  3. io'l intreb pe domnu' adminu'
    pana la urma au confiscat procororii A3? ca fo 2 luni a tot scris pa peste tot "POST CONFISCAT"

    RăspundețiȘtergere
  4. Sa dea dreac in matele lor. si lu' pendiuc i s-a facut rau in sala de trebonal.futu-i in gura de bolnavi fix cand ii gabjeste dna-ul.In rest sunt sanatosi tun cu bani,proprietati si amante
    Tonmai la A3 li se plange acu de mila la toti la pachet.
    DC

    RăspundețiȘtergere
  5. A3 tocmai a dat VERDICTUL:
    este imixtiune in campania electorala,iar DNA tortureaza si chinuie bietul PSD nevinovat

    RăspundețiȘtergere
  6. Gata schimb postu' ca astia au inceput iar cu "candidatura lu' Basescu"Mai bine ma uit diseara la mircea badea ca ala e chiar cel mai cinstit corect si destept dintre pamanteni

    RăspundețiȘtergere
  7. chiar ati mierlit-o toti?, au sunteti cu ochii la A3 "ca creiere nu vrei". Da Doamne!!
    DC

    RăspundețiȘtergere
  8. Voi credeti ca va fi Ponta presedinte? Ete pula! Presedinte va fi Dragnea&co
    cine-i &co??? vedeti prin judete:)

    RăspundețiȘtergere
  9. Ar fi OK daca ajunge Ponta presedinte,urmeaza ca toti fostii comunisti sa revenim la vechile organizatii si sa schimbam dernumirea din PSD in PCR si uite asa redevin secretar de partid,poate ma fac baronas.Da vivat Ponta,oricum dupa un chior,urmeaza un miop apoi un bobor orb ,numai bun de muls>

    RăspundețiȘtergere
  10. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  11. La multi ani, de Sfintii Mihail si Gavril! Sa auzim numai de bine!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey, ZOO + 9,
      Sa dam onoru! A vinit pe/de pe front... Puiac!
      Multumim si La multi ani, Puiac!

      Ștergere
  12. Vad ca-i liniste si pace ,aplecat nea Titi{PMT}la gagici?Ce i-o fi venit ca-l stiam la andropauza,zicea ca este "iertat"ca poate face prescura asa este de curat [sexologic vorbind]...

    RăspundețiȘtergere
  13. Doamne feri !
    Ioi !
    ============================
    Counter Site
    945000 !

    RăspundețiȘtergere
  14. @PMT,spune-mi te rog,cine ti-a fost cdt . de companie in LM.Merci.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey, cred ca Bejinaritza "Vaca", da nu mai sunt sigur, ca mi-s batran a dreaca !

      Ștergere
    2. PMT, fi atent! Nu pune botu!
      Basecu asta, vrea sa te "dezbrace"!

      Ștergere
  15. Buei, io crez ca scrisoarea asta e scrisa sigur de CurDeLeone, ca numai el, fostul UTC-ist fruntas putea s-o ticluiasca atit de bine.

    RăspundețiȘtergere
  16. "tigri2 spunea...
    @Huhurez,
    vad ca-ti canta cucuveaua pe blog,unde este Mosul cel Sfatos,a cazut cu nasul in stampila de vot si a uitat sa mai iasa din cabina?Sau sta acolo la panda sa fie primul la votarea urmatoare ,poate ii iese Ponta si-i da o pensie babana,la el se vor calcula orele in care a taiat frunze la caini,indexate cu dublul oreleor cand a frecat menta.Sigur va iesi President "omul"luideoarece la un bobor de "orbi" la care a fost"imperator' un "chior",musai trebuie sa-i urmeze un..."miop",asta ca sa se confirme proverbul"in tara orbilor,chiorul ajunge imparat",oricum ma bucur ,ca daca ajung astia la putere absoluta se vor infiinta iar BOBurile PCR si voi ajunge iar secretar de partid de organizatie si voi deveni baronas de H'Urziceanca."

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Motanele cacacios ce-o ia prin fata si dos, uite eu zis Mos Klicu, vreau sa-i sugi babei lindicu.

      Ștergere
  17. Buey, numa ce-am venit akeas de la demonstratiile stradale, pe tema "Hiti eroi in turul doi si ma apucati d-un coi" si "Daca votesti-poti sa me-o belesti"!
    Am aozit ca mai prin toata colonia se desfaseoara agitatii de astea stradale, in special prin Erdely, un de slaninarii jumaristi fac exact viceversa: cand e de iesit la vot, stau in casa, pe dupa perdele si trag concluzii la cat de fraieresteni e aia 7,5 milioane, de s-or miscat cururile la urne, iar cand e de stat in casa, la un pahar si-un pinguine hop-hop-hop, de sf Maical si Gabutzu, slaninarii jumaristi, cu capatanile pline de palinca, is in strada, urland ca scapetii sa iasa lumea la vot ! Ca cica i-au trimis evreii factura la gaze lu Falus von Iolabis si li se sufoca candidatul, bre !
    Dea dreaca daca-i mai intelegi !

    Buey, n-are ce iesi din fonfanitul asta ! Uitati-va la sondarea de mai sus !
    Comunistii invinge, traiasca bolsevicii !
    Ura, ura, uraaaaa !

    RăspundețiȘtergere
  18. Buey, ce paranghelii aciulea, in bloc ! E o familie plina de Mihai si Mihaiele si alte Gabriele !
    Baga oamenii meserie la max, pana la blana !
    Indata incep a zbora pe geam cutiile de bere ! Moaaamaaaa, iese fumul de la tigari pe geam, de zici ca a loat foc linoleumul din sofragerie !
    Hop si hop...

    RăspundețiȘtergere
  19. Buey nea Bozile, sa-ti traiasca nepotul si La Multi Ani, de ziua lui !
    De fapt sa-ti traiasca, sanatoasa, toata familia !

    RăspundețiȘtergere
  20. '76?Salutari de la Galusca Petru.Eu am fost '75 la A,Popa Floarea .

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri