Google Translate

marți, 4 noiembrie 2014

Victor Ponta: Călin Popescu Tăriceanu, cea mai bună variantă de premier. Sustin si votez!


Prima opţiune pentru funcţia de premier este Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat Victor Ponta. În cazul în care Ponta va ajunge preşedinte şi în funcţie de evoluţia lucrurilor, există şi variantele Florin Georgescu şi George Maior, cu care actualul premier spune că a discutat deja despre preluarea funcţiei.

Victor Ponta a anunţat că cea mai bună variantă pentru funcţia de prim-ministru, în cazul în care va câştiga alegerile prezidenţiale, este Călin Popescu Tăriceanu. Premierul a precizat că Tăriceanu va putea garanta faptul că principiile care au stat la baza USL vor fi continuate şi în 2015 şi 2016.



"Am propus şi consider ca fiind cea mai bună soluţie de prim-ministru pe preşedintele Partidului Liberal, domnul Călin Popescu Tăriceanu, care este fondator, alături de colegii săi, ai Uniunii Social Liberale (USL) şi care garantează faptul că principiile care au stat la baza USL, schimbarea regimului Băsescu, echilibrul social, dezvoltarea economică, vor fi continuate şi în 2015 şi 2016", a spus Ponta.
   
Premierul Ponta a mai spus că, dacă va fi ales pe 16 noiembrie în funcţia de preşedinte al României, va rămâne prim-ministru până în 22 decembrie, când se încheie mandatul actualului şef al statului.

Victor Ponta a menţionat că nu exclude însă posibilitatea de a avea un premier tehnocrat, precum Florin Georgescu. Primul ministru a adăugat că ia în considerare şi varianta ca George Maior să ocupe funcţia de premier, amintind însă că "principala alegere" este Călin Popescu Tăriceanu.

"În egală măsură, am discutat cu colegii mei, dacă pe parcursul următoarelor zile sau săptămâni vom considera că trebuie să dăm un semnal foarte clar de păstrare a disciplinei fiscal-bugetare, atunci nu exclud posibilitatea de a avea un prim-ministru tehnocrat în persoana primului-viceguvernator, a domnului Florin Georgescu", a spus Ponta.

Ponta a vorbit şi despre a treia variantă de premier, în persoana lui George Maior. "Dacă pentru România apar pericole de securitate strategică, şi pentru a da foarte clar garanţii privind continuarea dezvoltării democratice, a obligaţiilor noastre internaţionale, de asemenea, putem lua în considerare şi cred că ar fi o persoană competentă în acest sens  - domnul George Maior, în măsura în care domnia sa, aşa cum a anunţat public, îşi va depune demisia din funcţia de director al SRI după alegeri", a spus premierul.

El a precizat, însă, că principala opţiune politică, care urmează să fie analizată de către membrii coaliţiei, este cea referitoare la Tăriceanu.
"Până în 16 noiembrie nu discutăm nimic despre cine, ce minister, cine va fi. Toţi membrii coaliţiei, cu excepţia grupului minorităţilor, care nu a solicitat acest lucru, vor avea reprezentare în Guvern".

Citiţi şi:

Călin Popescu Tăriceanu: Vreau să câştigăm alegerile, să mă concentrez pe ceea ce cred că este important

Sursa:
http://www.antena3.ro/politica/romania-la-vot/victor-ponta-calin-popescu-tariceanu-cea-mai-buna-varianta-de-premier-272494.html
-----------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

18 comentarii:

  1. Decizie surprinzatoare a Curtii Constitutionale
    in cazul primarilor incompatibili, printre care si Iohannis.
    -----------------------------------------
    Curtea Constitutionala a amanat, marti, pentru a doua oara decizia privind constitutionalitatea articolului de lege in baza caruia mai multi alesi locali, printre care si Klaus Iohannis, primarul Sibiului, au fost declarati incompatibili.

    Magistratii Curtii au amanat luarea unei decizii pana la data de 9 decembrie si au cerut ca intre timp sa li se puna la dispozitie anumite informatii de catre Curtea de Apel Constanta, unde a ajuns in prima instanta contestatia facuta de primarul din Tuzla, cel care a deschis acest caz.

    Subiectul a mai fost analizat si in data de 7 octombrie, dar judecatorii CCR au decis amanarea luarii unei decizii pana la data de 4 noiembrie, fara insa a solicita documentele despre care au vorbit astazi.

    Articolul pe care primarul din Tuzla, Constantin Micu, il reclama ca fiind neconstitutional prevede ca un primar, viceprimar, presedinte de Consiliu Judetean sau vicepresedinte de CJ intra in incompatibilitate daca devine reprezentant in adunarile generale ale societatilor de interes local.

    Mai exact este vorba despre articolul 87 alineatul 1, litera f) din Legea 161/2003 care arata ca: "Functia de primar si viceprimar, primar general si viceprimar al municipiului Bucuresti, presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu (...) functia de reprezentant al unitatii administrativ-teritoriale in adunarile generale ale societatilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului in adunarea generala a unei societati comerciale de interes national".

    In iulie 2013, Constantin Micu si alti 21 de alesi locali din judetul Constanta au fost declarati incompatibili de Agentia Nationala de Integritate.

    Ce efect va avea decizia CCR asupra lui Iohannis

    Si Klaus Iohannis, primarul Sibiului, a fost acuzat de ANI, in aprilie 2013, ca s-a aflat in incompatibilitate deoarece incepand din august 2010 a fost si reprezentantul orasului in Adunarea Generala a Actionarilor SC Apa Canal SA Sibiu, iar din aprilie 2009 la SC Piete SA.

    Consecintele pe scena politica in cazul unei decizii de incompatibilitate pentru Iohannis -Interviu

    Iohannis a castigat procesul intentat ANI la Curtea de Apel Alba Iulia, care a dispus anularea deciziei. ANI a contestat la Inalta Curte de Casatie si Justitie, care va decide in data de 18 noiembrie daca cererea este admisibila sau nu.

    Iohannis nu scapa de procesul de incompatibilitate. ICCJ a admis cererea de recurs

    Iohannis vs. ANI: Procesul de incompatibilitate se judeca la doua zile dupa prezidentiale

    Avocatul Elenina Nicut a explicat pentru Ziare.com care sunt efectele deciziei CCR in acest caz.

    "Verdictul CCR are efect asupra dosarului lui Iohannis doar daca va fi unul de neconstitutionalitate. Daca CCR confirma constitutionalitatea, situatia ramane aceeasi. Decizia CCR nu se aplica retroactiv, dar principiul e ca o dispozitie legala declarata neconstitutionala nu poate produce niciun efect si, atata vreme cat pe rolul unei instante se afla inregistrata o cauza care se intemeiaza pe respectiva dispozitie, instanta va tine cont de noua situatie de drept.

    Este inteleapta decizia de suspendare a proceselor pe rol pana la solutionarea exceptiei de neconstitutionalitate pentru ca, in caz de decizie de neconstitutionalitate, partile interesate au deschisa si o cale extraordinara de atac, revizuirea", a declarat aceasta.

    Klaus Iohannis a intrat in turul doi al alegerilor prezidentiale impreuna cu Victor Ponta, candidatul PSD, urmand ca pe data de 16 noiembrie romanii sa decida prin vot daca il aleg sau nu presedinte al Romaniei.

    http://www.ziare.com/ccr/decizii/decizie-surprinzatoare-a-curtii-constitutionale-in-cazul-primarilor-incompatibili-printre-care-si-iohannis-1331341?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. lasa bre ca i-a trimis tonta corpul de control al prem menestru ca sa-l futa!! putea si tonta asta sa mai astepte un pic,de asa, de obraz subtire.al dreac chinezoi olteanu' tonta,il fute pe johanis chiar asea la curu' gol??
      DC

      Ștergere
  2. gata io l-am reevaluat pe lulabis(ala de zicea ca el nu face troace politice:)
    de cand cu sprijinu' lu' teoches si solt silaghi ,io l-am reevaluat pe tolomacul iohanis...la gunoi cu el!!! PUNCT!!

    Na,na ia si va -ngroziti!! degeaba l-a scos de pe blog ca tot au ramas urme rau mirositoare
    prost sasu' molau si prost
    http://www.b1.ro/stiri/politica/klaus-iohannis-le-a-mul-umit-extremi-tilor-maghiari-laszlo-tokes-i-szilagyi-zsolt-pentru-sus-inerea-in-turul-doi-foto-95158.html

    DC

    RăspundețiȘtergere
  3. iauzi brauuuu!!!
    "veselul" funar cere anularea alegerilor din 2 noe. in baza unui decret din......tineti-va bine......1973(e drept ca decretul nu este abrogat,dar chiar asta-i de-a'mpulea)

    DC

    RăspundețiȘtergere
  4. Baaa ce prost e nicusor constantinescu.....asa sunteti toti karadenizii astia???
    DC

    RăspundețiȘtergere
  5. Felicitari Sefului SRI George Maior !
    --------------------
    Seful SRI George Maior a anuntat, miercuri, ca atata timp cat detine functia de director al acestei institutii nu confirma "interesul pentru un anume rol profesional viitor", referindu-se la propunerea de a prelua functia de premier, dupa alegeri.

    "La momentul investirii noului presedinte al Romaniei imi voi prezenta, spre evaluare, mandatul de director al SRI. Este o datorie de onoare si un obiectiv profesional legitim, dupa 8 ani in fruntea Serviciului Roman de Informatii. Pana la acel moment si atata timp cat voi ocupa aceasta functie, nu manifest si nu confirm interesul pentru un anume rol profesional viitor", a transmis George Maior, arata un comunicat postat pe site-un SRI.

    Activitatea SRI are ca principal obiectiv neutralitatea si echidistanta politica. In acest sens, subliniem hotararea conducerii SRI de a evita implicarea in eventuale dispute cu substrat electoral, mai explica sursa citata.

    Maior reia astfel afirmatiile facute luna trecuta, atunci cand a anuntat ca isi va depune mandatul imediat dupa alegerile prezidentiale, argumentand ca viitorul presedinte al Romaniei trebuie sa decida daca il mentine sau nu in fruntea SRI.

    Candidatul PSD la prezidentiale, Victor Ponta, a anuntat marti trei variante pentru postul de prim ministru, printre nominalizati fiind si directorul SRI George Maior.

    http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/reactia-sefului-sri-dupa-ce-ponta-l-a-nominalizat-ca-posibil-premier-1331501?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Felicitari, felicitari !
      Sa vezi can te-or aresta pen fro 29 de zile, neo-cripto-bolsevicii, pen propaganda dusmanoasa la adresa partidului stat si o sa-ti stearga blogul din toate evidentele !
      Felicita-i tu mult, cat mai ai timp si nu te-or bunghi securistii lu Gica Maiur ca ai origini nesanatoase !
      Hai, hai ! Parca te si vad colaborationistul securitatii statului, dand cu ciocul la timpanul organulu'!

      Ștergere
  6. Ches că vufe ? Muy, muy bien ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: de cate ori deskid blogul, evit sa ma uit direct in sticla ! Dau oleaca din rotita, sa dau pagina in sus si sa scap de pozele astea interminabile ale lu Michi Maus ! Ca borasc si supurez, de la shfortzare !
      Mai nou, vad ca-l baga la inaintare si pe Inima Zburdalnica Razgandeanu !
      De jea m-am invatat cum sa nu le mai vad muianele. S-asea n-o sa mai scapam de ele, ani buni. Se vede rosiu puternic spre rasarit ! Sa va oitati dimineata, ce roseata e pe cer..,.

      Ștergere
  7. Uai, tre sa pun curechi mult la morat, ca tre sa fac o cura lunga de moare de varza, pen nush ce detoxifiere ! Am loat fro 10 to de varza si-am dus-o la mosie, ca sa ajunga pen tot satu, cand s-or apuca aia de shparlit curechi, din botoaili mele !
    Uai, oare sa pun si boabe de porumb ? Nu se aciduleaza, de dau in flatulenta necontrolata ?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey, cede curechi am ! Curat de fro 2 ore si inche n-am gatat !
      Curechi frumos, loat la pret redus de la gheazeul lu Petrica-Cezarica Muci pe Fata, ala de si-a ratacit tancul prin dosul pietei si-a ajuns, din comandant grup blindate de asalt, sef lot gogonici la gheazeul diviziei !

      Ștergere
  8. Buey, dati navala ca a aperut Obositorul Militarilor !
    Un numar de ecsceptie ! La fila 3 gasiti cuvantarea domnului ministru Dobritoiu, cu ocazea Zilei Artileriei !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Băăă pulache, vrai cumva să iai un ceokan de fok la biuze? Ia vez tu...
      La Mulţ Ani Artileriştilor!!!!
      PS. A plecaaaaat lovituraaaa!!!!!!!!!! Cezar Muci pe Faţă + Ţingariu 2 închideţi guuraaaaaaaa!!!

      Ștergere
  9. Ia luati de colea;
    "Şoarecii au mâncat peste 6% din producţia naţională de grâu. Pagubele sunt estimate la 40 de milioane euro
    Şoarecii au distrus peste 6% din producţia de grâu de anul acesta, adică aproximativ 400 de mii de tone. În bani, această pagubă se traduce prin 40 de milioane de euro, cam cât bugetul primit de ţara noastră de la Uniunea Europeană pentru perioada 2014-2020.

    Preşedintele Federaţiei Producătorilor Agricoli spune că numărul de rozătoare a explodat pur şi simplu anul acesta, după ce autorităţile au interzis deratizarea, pe motiv că substanţele folosite nu erau omologate de Uniunea Europeană. Fermieri au privit aşadar neputincioşi cum culturile le sunt distruse pe câmp.

    Ţara noastră a raportat, oricum, în acest an o producţie de grâu de 7,37 milioane de tone, aceasta fiind cea mai mare recoltă din ultimii nouă ani.
    ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
    http://www.antena3.ro/romania/soarecii-au-mancat-peste-6-din-productia-nationala-de-grau-pagubele-sunt-estimate-la-40-de-milioane-272628.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da ce, ei nu trebe sa traieste ?
      Mai nasol e cu sobolanii astia bipezi, politrucii astia imbacsiti, care "mananca" numai intr-o zi cat toti soarecii intr-un an ! Astia de-si spun alesii neamului, ori ailalti, din clanul InaltPrea Cufuritului !
      Ia dati voi cu niscai deratizanti, mai intai, prin haitele astea, de rod de 25 de ani la hambarul public, ca pe mosia lu ma-sa-n gura mamii lor de borfasi !
      La Zdupy cu ei !
      Traiasca Kingu !

      Ștergere
  10. Ear acusi, la ora NOO
    Sa-mi omblati, cu tonti, la OO !
    Si sa-mi faceti si o laba,
    Casa hie treaba treaba !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri