Google Translate

duminică, 7 decembrie 2014

Dacă va fi urmărit penal de DNA pentru votul din Diaspora, Victor Ponta își va da demisia din funcția de premier


Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă seară, că își va da demisia din fruntea Guvernului dacă DNA va începe urmărirea penală în cazul său, în dosarul privind modul în care s-a votat în Diaspora la alegerile prezidențiale. "Nu vreau să se spună că România are un premier urmărit penal", a explicat Victor Ponta, în emisiunea "100 de minute", de la Antena 3.
 
"Vine acum DNA, preia de la Parchetul General, comasează cumva două dosare referitoare la votul din Diaspora, sugerând care e legea pe care se bazează când cere dosarul, arată că ar putea să meargă la responsabili politici, bănuindu-i de un beneficiu patrimonial sau nepatrimonial. Vă simțiți vizat, vă vedeți chemați de la DNA pe această temă?", l-a întrebat Alessandra Stoicescu pe Victor Ponta.
 
"Trei lucruri foarte importante și clare pe care vreau să le spun. În primul rând, am organizat prost, dintr-o eroare - noi ne-am gândit că având aceleași secții de vot ca în 2009, o să fie ca în 2009. A fost greșeala noastră, a mea, a Ministerului de Externe. Deci lucrurile au mers prost în ceea ce privește organizarea și, sigur, m-a costat enorm acest lucru. Dar soluția pentru viitor este una singură: să facem un sistem care să funcționeze - vot electronic, vot prin corespondență. Parlamentul va decide, dar dacă avem o problemă trebuie să o rezolvăm instituțional și în mod serios. 
 
Doi, pot să vă garantez dvs - dacă mă va întreba cineva de la Parchet voi spune același lucru. Da, greșeli s-au făcut, nu trebuiau să fie 297 de secții, ca în 2009, trebuiau să fie - nu știu - 397 sau 497. Dar intenție din partea cuiva nu a existat în niciun fel. Dacă exista vreo intenție făceam 50 de secții. Deci răspunderea politică există. De aceea a demisionat ministrul de Externe, de aceea eu am pierdut atât de multe voturi. Răspundere legală nu există, pentru că legea penală se aplică pentru faptele penale. Greșelile politice - și a fost o uriașă greșeală politică - se plătesc.

 

Citește și: Ponta, reacție după ce DNA a preluat dosarul privind votul DIASPORA

 
Și al treilea lucru - cu siguranță, dacă DNA-ul va cere începerea urmăririi penale față de mine, de Corlățean, cu siguranță că, de asemenea voi demisiona, că doar nu o să spunem acum că stă primul-ministru cercetat penal. Însă mi-aș dori să cred că o să ieșim - inclusiv ideea de normalitate, pe care a promovat-o și dl Iohannis și eu, presupune faptul că nu mai rămânem în logica din 2004, aceea că cine pierde alegerile se duce în închisoare", a răspuns primul-ministru.
 
"Dar dacă doamna Laura Codruța Kovesi, din fruntea DNA, cere începerea urmăririi penale împotriva dvs ...", a continuat moderatoarea, moment în care Victor Ponta a intervenit: "Cu siguranță voi demisiona! Pentru că, vă dați seama, aici e vorba de autoritatea de a-mi impune niște proiecte importante. Vreau să facem în 2015 Constituție, Educație, Sănătate ... . Nu pot să le fac ducându-mă zi de zi să dau cu subsemnatul la DNA. Dacă procurorii vor considerea că există elemente de vinovăție în ce mă privește, evident că acolo decizia politică este foarte simplă și foarte directă".
 
- See more at: http://www.dcnews.ro/victor-ponta-i-i-va-da-demisia-din-func-ia-de-premier-daca-va-fi-urmarit-penal-de-dna-pentru-votul-din-diaspora_461568.html#sthash.jrWUQoRx.dpuf
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------

9 comentarii:

  1. Buna zioa !
    Dom'le, la brutarie cu tontii ! Absolut cu tontii, sa nu le mai vad muianele prin spatiul public, decat in zpatele zabrelelor !
    La brutarie sicu Anastase, care a furat in direct, la teve, voturile, sicu Nuti zpaima Putii care a devalizat banul public cu conztructia de parcuri de odihna si recreere prin lanurile de cucuruz, sicu clanul Basoii, sicu Ungueanu care si-a achizitionat unguente din fondul de rezerva al guvernului, sicu mafiotul reevaluat Izmana, care si-a batut joc de gradele militare si alte cele, sicu toti pedelicii care s-au ascuns acusica in dosul liberalilor !
    Traiasca si infloreasca Pesedeul, fost Fesene, care a creat un stat social de putori, care nu vrea sa munceste ! ( Nota Redactei: vezi cazul jud Botosima unde cetatenii dintr-o comuna prefera sa bata babaroazele in crasma si sa traiasca cu 400 de lei ajutor zoceal, dat de bolsevicul Iliescu, decat sa se angajeze la o fabrica de confectii din zona ! )
    Ura !
    Sau, ura si la brutarie, in grupuri de cate 3 !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: si ma doare la basketi de votul din diaspora si de votantii de aiurea ! Sistemul de vot nu l-a creat Ponta, ci dainuie din vremuri de demult, de aproape un deceniu, de cand a inceput basificarea romanistanului cu pedelici idioti !
      Si, al doilea la mana, ori la laba, cum va zuna mai bine acustic, tot Kiorila sici idiotii lui de pedelici i-au fugarit pe romulani in intreaga lume !
      Si, al treilea la laba, hop, hop, hop, sa me-o loati la ceoc, acusica in ajun de Zioa Blogulu de Mehedinti, un f-o trag la toti in dinti si in masele, sa-mi pupati oole mele !

      Ștergere
    2. Boșorogule, te-ai sclerozat complet!

      Ștergere
    3. Fix pe la oara două,
      Baba sa te ia de oauă,
      Potaia să te colinde,
      Noi să ți-o tragem în dinte!

      Ștergere
  2. Muie Steaua, muie Steaua..hop,hop, PMT...ciok-ciok!

    Muei, unde sunteti? La reanimare cu tontii dupa cheful de Sf.Nicolae?

    RăspundețiȘtergere
  3. Ete că PMT are dreptate!
    Ia luaţi voi de-aciulea:
    "...
    Sorin Ovidiu Vîntu a transmis, printr-un clip postat pe contul său de Facebook, un mesaj dur la adresa celor care au votat la alegerile prezidențiale din 16 noiembrie și a celor care fac parte din „generația Facebook”.

    Acesta îi califică pe cei din „generația Facebook” ca fiind una de „proști” și dă tinerilor două variante pentru schimbarea situației: să plece din țară sau să schime sistemul politic.

    „Sunteți niște proști, fraieri în toată puterea cuvântului. Șmecherii suntem noi. Noi suntem un aspirator de resurse, tot ceea ce produceți voi, luăm noi. Noi suntem combinatorii, ăia de deasupra. Indiferent cine vine la putere, avem relații și colo, și colo, oricum facem bani. Voi ce faceți? Generația n-am! Nu aveți absolut nimic! Nu aveți casă, nu aveți mașină. Bă, nici curve nu aveți! Trebuie să plecați din țară! Astfel rămân mai puțini muncitoti care să producă bani pe care noi să-i luăm. Vreți să ne schimbați pe noi? Aveți o singură șansă. Schimbați sistemul politic. Altfel, veți continua să fiți slugile noastre în continuare”, a declarat Vîntu.

    - See more at: http://www.obiectiv.info/atac-dur-al-lui-sorin-ovidiu-vintu-la-adresa-celor-din-genera-ia-facebook_61874.html#sthash.l75108di.dpuf"

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eteee, na..ti-ai gasit pe cine sa citezi! O epava umana, un cadavru in putrefactie care depinde de mila celorlalti! Ce putere au banii lui cand el moare incet,se dizolva treptat, isi vede moartea cu ochii cum se spune. Ce blestem mai mare poate lovi un individ?! Si cine-l plange, are cine? Al dreacu ZuckerMan asta cu Faceebook-ul lui cu tot, cum le-a intors planurile tuturor hotilor!

      Ștergere
  4. O serie de motive de cacat, pe care le-am bagat in zda ma-sii cu tot cu baba, imi vor limita timpul de maine, planificat pentru MHonlain !
    Asea ca nu vrau sa pierd momentul de a fi printre primii care ureaza blogului LA MULTI ANI, cu ocazea prilejului inplinirii a 5 ANI DE VIATA !
    LA MULTI ANI si celui care il administreaza, comisar sef de penitenciare Vasile Burcu !
    Timp de aproape 3 ani, datorita acestui blog, am avut ocazia sa-mi petrec o parte din timp altfel ! Pupincurism, ori nu, asta e realitatea. Am comentat, am injurat, am ras, m-am urticat si m-am maimutarit pe saturatelea, cum a vrut muskii mei. Cu o singura exceptie, am ramas fidel acestui blog. N-are sens sa ma explic.
    LA MULTI ANI si voo, buey puletilor, de pretutindeni, care participati la viata acestui blog.
    ================================
    Remembar:

    marți, 8 decembrie 2009
    Blestemul din Decembre!

    Te uita cum ninge decembre...
    Spre geamuri, iubito, priveste --

    Te uita cum ninge decembre...
    Nu râde... citeste inainte.

    E ziua si ce intuneric...

    Eu nu mă mai duc azi acasa...
    Potop e-napoi si nainte,
    Te uita cum ninge decembre,
    Nu râde... citeste inainte.

    Decembre,Bacovia
    _______________________
    Dumnezeu să te ajute să faci bine,
    popor român!
    Publicat de Admin, Romania Megalitica la 01:06 3 comentarii

    RăspundețiȘtergere
  5. SI HOP, HOP, HOP...
    PS. PMT, AI CUMVA MUINE ARANJATA FRO FASULE CU CIOLAN DE NU ESTI PREZENT LA TRATAMENT?

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri