Google Translate

joi, 18 decembrie 2014

IMPORTANT. Mâine, alegeri la vârf in PNL. Si-au anunțat candidatura Ludovic Orban și Alina Gorghiu. UPDATE. Alina Gorghiu a fost aleasa presedinte al PNL. Felicitari, Alina Gorghiu!


Confruntare Orban-Gorghiu în direct:
întrebare tăioasă a veteranului liberal pentru favorita lui Iohannis.

Vicepreședintele PNL Alina Gorghiu a intervenit telefonic, miercuri seară, la o emisiune televizată în care era invitat Ludovic Orban, contracandidatul său la șefia PNL. Orban a ținut să-i adreseze o întrebare purtătorului de cuvânt al PNL, iar ulterior a făcut o subliniere cu titlu de avertisment.
 
Ludovic Orban: Am o întrebare simplă, stimată colegă: ați fi candidat la funcția de președinte al PNL dacă nu v-ar fi sprijinit Klaus Iohannis?
 
Alina Gorghiu: Întrebarea este una extrem de simplă. N-am să folosesc niciodată o susținere public, dar dacă ați spus-o, da, Klaus Iohannis susține această candidatură. De altfel, sunt invidioasă că președintele Crin Antonescu o susține pe a dvs (...) Nu cred că o candidatură ține de susținerea cuiva sau nu, dar aș fi iprocrită să nu spun că sunt încântată că președintele Klaus Iohannis, care a avut o poziție destul de tranșantă astăzi în interiorul partidului, optează pentru candidatura mea. Cum, de altfel, sunt recunoscătoare tuturor colegilor care au făcut astăzi pasul în a susține public candidatura mea (...) Nu cred că ne permitem luxul de rateuri în viitorul apropiat. Am toată încrederea că lucrurile vor sta așa cum trebuie indiferent care va fi câștigătorul dintre mine și Ludovic Orban.
 
La finalul interviului său de la emisiunea "Jocuri de Putere", Orban a afirmat:
"Aș mai spune un lucru. Eu accept cu mare bucurie să fiu înlocuit de cineva din generația tânără cu o singură condiție: să fie mai bun ca mine". 

 
Biroul Politic Național va vota mâine președintele interimar al PNL, ca urmare a retragerii lui Klaus Iohannis de la șefia partidului. Într-o ședință informală a liberalilor, desfășurată miercuri seara, și-au anunțat candidatura Ludovic Orban și Alina Gorghiu.
 
- See more at: http://www.dcnews.ro/confruntare-orban-gorghiu-in-direct-intrebare-taioasa-a-veteranului-liberal-pentru-contracandidatul-sau_462610.html#sthash.DY6fpdlV.dpuf
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Felicitari, Alina Gorghiu!
===================

Alina Gorghiu a fost aleasa presedinte al PNL.
Orban:”M-am simtit nedreptatit ca Iohannis
a sustinut-o pe ea si nu pe mine"

Alina Gorghiu a fost aleasa, joi, in functia de presedinte al vechiului PNL, copresedinte al PNL alaturi de Vasile Blaga,, surclasandu-l pe Ludovic Orban, au declarat pentru Mediafax surse din partid.



Alina Gorghiu a obtinut 47 de voturi, in timp ce Ludovic Orban a beneficiat de votul a 27 dintre colegi, au mentionat sursele citate.
Simt nevoia sa le multumesc tuturor colegilor mei care astazi au inteles un lucru pe care populatia l-a inteles de foarte multa vreme, si anume ca PNL este un partid mare, este un partid care a fost obligat de votul din 16 noiembrie sa mearga intr-o directie in care electoratul din Romania o cere. Am avut astazi o eleganta competitie și dati-mi voie sa-l felicit pe Ludovic, colegul si prietenul meu Ludovic Orban, pentru felul in care a inteles sa ne raportam astazi la aceasta functie interimara in cadrul PNL”,
a declarat Gorghiu.

Noul președinte al PNL a susținut ca, indiferent cum ar fi fost rezultatul votului din BPN, a promis ca alaturi de Ludovic Orban va sta la aceeași masa. ”Vom fi doi oameni care au discernamant politic in continuare, vom lucra in aceeasi echipa, iar mesajul pe care l-am dat colegilor mei care au avut astazi vointa, increderea de a-mi da votul a fost unul de unitate a PNL, unitate care in ultima vreme a avut sincope”, a mai afirmat Gorghiu.

Ea a menționat este nevoie de o reforma in interiorul PNL, dar si o reforma a institutiilor fundamentale ale statului si cresterea credibilitații parlamentare. ”O sa ne deschidem ca partid, o sa acceptam orice resursa de valoare si chiar daca s-a discutat despre cat de greu va fi din punct de vedere organizatoric, din punct de vedere al resurselor umane, din punct de vedere sentimental chiar, in anumite zone, sa reorganizam PNL. Nu am uitat nicio secunda ca adversarul nostru politic este PSD si ca vom avea o strategie foarte curand sa abordam inclusiv aceasta parte politica a guvernarii extrem de serios”, a declarat noul președinte PNL.

Gorghiu a tinut sa menționeze ca PNL va fi ”un partener de incredere al presedintelui Romaniei” si va continua proiectele pe care le-a asumat in frunte cu Klaus Iohannis in campania electorala.

Ludovic Orban s-a simtit nedreptatit

Liberalul Ludovic Orban a declarat, joi, intr-o conferinta de presa sustinuta impreuna cu Alina Gorghiu, ca s-a simtit nedreptatit pentru faptul ca presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, a sustinut-o pe aceasta la sefia partidului, in detrimentul sau, Gorghiu precizand: „in gand”.
M-am simtit, in mod evident, ca asa este uman, nedreptatit pentru faptul ca presedintele ales al Romaniei, Klaus Iohannis, nu m-a sustinut pe mine - si nici nu i-am cerut lucrul acesta - ci a sustinut-o pe Alina Gorghiu”, a spus Orban. In acel moment, Gorghiu a intervenit si a precizat ca Iohannis a sustinut-o ”in gand”.

Ea s-a referit astfel, probabil, la faptul ca Iohannis a demisionat din PNL si din toate functiile din partid inainte de votul pentru sucesiune. Orban nu a avut obiectii la interventia Alinei Gorghiu si a continuat cu discursul sau.

Desi (Klaus Iohannis, n.r.) a avut o alta optiune, vreau sa spun limpede si clar: sunt in prima linie a bataliei pentru punerera in practica a proiectului Klaus Iohannis. Voi veghea din pozitia de prim-vicepresedinte al PNL, alaturi de presedintele PNL, Alina Gorghiu, ca marele PNL sa fie un partener solid, un partener credincios, un partener corect pentru Klaus Iohannis in indeplinirea obiectivelor fundamentale pentru Romania din programul prezidential”, a adaugat Orban.

Klaus Iohannis a felicitat-o pe Alina Gorghiu

Presedintele ales, Klaus Iohannis, a declarat ca o felicita public pe Alina Gorghiu pentru castigarea presedintiei PNL, mentionand ca felul in care BPN a actionat si a votat ii confirma dorinta PNL de a se reforma, de a se moderniza.

"Astazi, in fata colegelor si colegilor, mi-am anuntat demisia din PNL si din toate functiile detinute in partid pentru a fi in situatia potrivita pentru preluarea mandatului de presedinte al Romaniei, lucru care se va intampla duminica. In cadrul acestui Birou Politic a fost ales noul presedinte al PNL, al vechiului PNL, copresedintele noului PNL, in persoana doamnei Alina Gorghiu si tin cu aceasta ocazie sa o felicit public pentru castigarea acestei presedintii", a spus Iohannis. El a apreciat ca felul in care Biroul Politic a votat ii confirma dorinta PNL de a se reforma.

"Felul in care Biroul Politic a actionat, felul in care a votat imi confirma dorinta PNL de a se reforma, de a se moderniza, de a fi partidul care arata cum trebuie sa se faca politica in Romania pentru a fi mai aproape de oameni, pentru a veni in intampinarea asteptarilor oamenilor care ne voteaza si care ne pun in aceste pozitii publice", a adaugat el.

Victor Ponta a felicitat-o pe Alina Gorghiu
"Felicitari Alinei Gorghiu pentru alegerea sa in
 functia de presedinte al PNL! Un lider politic femeie si din generatia tanara este un semn bun. Desi suntem adversari politici, sper sa putem colabora pentru binele general asa cum am colaborat si in cadrul USL!", a scris Ponta, pe Facebook.

Vasile Blaga saluta alegerea Alinei Gorghiu

Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, joi, ca saluta alegerea Alinei Gorghiu in fruntea PNL si este convins ca impreuna cu aceasta va reusi sa atinga "obiectivul major privind unificarea dreptei intr-o singura forta politica".
"Salut alegerea doamnei Alina Gorghiu. Sunt convins ca vom reusi sa atingem obiectivul major privind fuziunea deplina dintre PDL si PNL si unificarea dreptei intr-o singura forta politica", a precizat Blaga.

Orban si Gorghiu si-au prezentat candidaturile in BPN; Quintus o sustine pe Gorghiu

Ludovic Orban si Alina Gorghiu si-au prezentat candidaturile la sefia PNL in cadrul sedintei BPN al partidului, cei doi militand pentru continuarea fuziunii cu PDL si unitatea partidului, iar Mircea Ionescu Quintus si-a exprimat sustinerea pentru Gorghiu, conform unor surse liberale.

Surse din PNL au declarat, pentru Mediafax, ca atat Ludovic Orban, cat si Alina Gorghiu si-au prezentat candidaturile in cadrul sedintei Biroului Politic National pentru functia de presedinte al vechiului PNL, in locul lui Klaus Iohannis. Cei doi au precizat ca militeaza pentru unitatea partidului si continuarea procesului de fuziune cu PDL, dar si pentru un parteneriat cu presedintele ales Klaus Iohannis.

”Nu s-au diferentiat prin ceva semnificativ in discursurile sustinute, ceva prin care sa fie in contradictie, in ceea ce priveste viitorul PNL”, au mentionat sursele citate.  De asemenea, presedintele de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, si-a anuntat sprijinul pentru candidatura Alinei Gorghiu, ca si fostul premier Petre Roman.

Iohannis a anuntat in BPN depunerea mandatului de presedinte PNL si demisia din partid

Presedintele ales, Klaus Iohannis, a anuntat, joi, in debutul sedintei Biroului Politic National al PNL, depunerea mandatului de presedinte al partidului si demisia din PNL, urmand ca liderii formatiunii sa aleaga noul presedinte PNL intre Ludovic Orban si Alina Gorghiu, conform unor surse liberale. Iohannis si-a anuntat depunerea mandatului, in debutul reuniunii PNL, din calitatea de presedinte al partidului si ulterior din calitatea de membru al partidului.  Klaus Iohannis urmeaza sa depuna duminica juramantul de investitura in functia de presedinte al Romanei, intr-o sedinta solemna a Parlamentului.
Presedintele ales, Klaus Iohannis, a evitat joi sa faca declaratii inainte de sedinta Biroului Politic in care se va stabili succesorul sau, deoarece atunci cand a ajuns la sala de sedinta Ludovic Orban era cel care facea declaratii de presa jurnalistilor.  ”Sa-l lasam pe Ludovic sa-si faca numarul”, a spus Iohannis inainte de sedinta Biroului Politic, in timp ce intra in sala de sedinta.

Antonescu: Imi mentin votul pentru Orban, dar competitia este normala si naturala in PNL

Fostul presedinte al PNL Crin Antonescu a declarat, joi, inaintea sedintei Biroului Politic in care se va stabili succesorul lui Klaus Iohannis la sefia partidului, ca isi mentine votul in favoarea lui Ludovic Orban, dar ca in PNL competitia este ”normala si naturala”.Antonescu a fost intrebat cum vede inscrierea candidaturii Alinei Gorghiu pentru functia de presedinte al PNL, cu sustinerea lui Klaus Iohannis.

”Este o decizie sau este o miscare ce face parte din arsenalul legitim al deciziilor care se iau intr-un partid. Oricine dintre vicepresedinti, conform Statutului, avea dreptul sa candideze, deci mi se pare ceva normal”, a spus Antonescu.  Fostul presedinte al PNL a fost intrebat daca un om tanar va putea conduce cu succes partidul. ”Tineretea, intotdeauna, chiar si in politica, este un atu. Evident ca tineretea nu e suficienta niciodata, dar nu cred ca se poate face un enunt general de felul «un om tanar cu necesitate poate conduce bine un partid» si nici enuntul «un om tanar nu poate conduce un partid». Sunt oameni tineri si, in general, daca observati, media de varsta a liderilor in politica europeana a scazut. (...) Pentru mine tineretea sau varsta nu e un criteriu. Domnul Quintus are momente de mare tinerete, de exemplu, si cunosc tineri care au fost in permanenta batrani, ca spirit”, a mentionat Antonescu.

El a fost intrebat daca isi mentine sustinerea pentru candidatura lui Ludovic Orban la sefia PNL.”Da, dar asta nu are nimic din dramatismul pe care unii dintre dumneavoastra l-au infatisat, cel putin pentru mine nu e o batalie intre tabere, nu e altceva, pur si simplu e un vot, atata tot, pe care il dau si il dau cui i-am spus. Ceea ce nu inseamna ca fac din asta un capat de tara sau ca este, repet, vreo batalie organizata pentru mai multe tabere”, a raspuns fostul lider PNL.

De asemenea, Antonescu a fost intrebat daca ar fi sustinut-o pe Alina Gorghiu daca si-ar fi anuntat candidatura inaintea lui Orban. ”As fi incurajat-o in candidatura, pentru ca eu intotdeauna am considerat ca toate vaicarelile astea de genul «cum am face sa avem un singur candidat, cum am face sa dam toate voturile unui singur candidat, ca sa nu spuna lumea ca partidul e impartit» sunt niste trasnai. Competitia este absolut naturala in orice partid democratic, cu atat mai mult in PNL”, a mai comentat Antonescu.

El a mentionat ca nu gaseste vreun motiv pentru care sa creada ca in cazul alegerii Alinei Gorghiu in functia de presedinte al PNL nu se va continua procesul de fuziune cu PDL. ”In legatura cu niciunul dintre cei doi candidati nu am din capul locului temerea ca nu ar fi capabili sa faca un anumit lucru. Este o zona de asteptare, iar preocuparea mea pentru identitate este intr-adevar una majora, care depaseste cu mult confruntarea, competitia normala dintre doua sau mai multe persoane”, a mai afirmat Antonescu.

Gorghiu: Indrazneala mea vine sa concretizeze mesajul pe care credem ca l-am inteles in 16 noiembrie

Prim-vicepresedintele PNL Alina Gorghiu a declarat, joi, inaintea sedintei BPN in care se stabileste succesorul lui Klaus Iohannis la sefia partidului, ca indraneala sa de a-si depune candidatura pentru functia de presedinte PNL vine in continuarea mesajului din 16 noiembrie de la prezidentiale.”Am venit astazi sa-mi prezint candidatura si sa castig un vot. Despre ce se va intampla dupa, discutam si eu si Ludovic Orban in aceeasi masura, vom fi amandoi la declaratii. Nu pot sa va spun de acum cine castiga, pentru ca sunt absolut convinsa ca va fi o competitie deschisa, corecta, ii urez succes lui Ludovic, imi doresc foarte tare ca rezultatul acestei zile sa fie un interimat care sa duca la consens in PNL”, a declarat Gorghiu.

Ea a mentionat ca nu a venit sa-l ”provoace” pe Ludovic Orban.  ”Nu am venit sa contracandidez un amic, un coleg, ci am venit sa transmit un mesaj colegilor din care sa intelegem cu totii ca PNL are astazi prin plecarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni, prin castigarea alegerilor, are ocazia la unitate reala. Unitate de care nu s-a bucurat foarte mult in ultima vreme si are ocazia sa stabileasca odata pentru totdeauna, definitiv daca mai era nevoie, ca este reala dreapta in Romania”, a mai spus prim-vicepresedintele PNL.

Gorghiu a sustinut ca proiectul fuziunii cu PDL este unul pe care isi doreste sa-l duca mai departe. Ea a mentionat ca este membru al PNL din 2002, moment in care a contribuit la redactarea primului regulament al Curtii de Onoare si Arbitraj al partidului. Gorghiu a mentionat ca a avut ulterior un mandat de consilier local la primaria Sectorului 5 din partea PNL, apoi a obtinut doua mandate succesive de parlamentar, a devenit vicepresedinte al Camerei Deputatilor si purtator de cuvant al PNL in campania pentru prezidentiale.

”Au fost experiente politice care pe mine m-au marcat, m-au conturat politic si banuiesc ca cea mai buna recomandare nu este prezentarea sumara pe care o fac eu astazi, ci va fi sustinerea colegilor mei”, a mai afirmat Gorghiu. Prim-vicepresedintele PNL a admis faptul ca se gandea de mai multa vreme la ideea unei candidaturi la sefia PNL, insa a decis miercuri sa-si depuna candidatura si nu a cunoscut pozitia lui Iohannis pana la sedinta informala de ieri seara.

”Au fost foarte multi colegi, ca si mine...am fost surprinsi de votul din 16 noiembrie, de puterea votului din 16 noiembrie si de mesajul pe care votul l-a transmis: in esenta nevoia de aer proaspat in politica, nevoia de figuri noi in sensul foarte corect al ideii de oameni noi si de fete proaspete in politica. L-am receptat, sa nu credeti, chiar daca inertia e mult mai mare in partidele politice fata de societatea civila din Romania, am recepetat mesajul corect cei din PNL. Si indrazneala mea de astazi vine sa concretizeze acest mesaj pe care noi credem ca l-am inteles”, a mai declarat Gorghiu.

Orban: Nu ma retrag din competitie, ci imi afirm cu mai mare tarie candidatura la sefia PNL

Ludovic Orban a declarat, joi, ca nu se retrage din competitie ca urmare a anuntului facut de Klaus Iohannis, care o sustine pe Alina Gorghiu, ci isi afirma cu si mai multa taria candidatura la sefia PNL, intrucat considera ca aceasta candidatura e legitima si sustinuta de baza partidului.

„In mod evident, azi nu numai ca nu ma retrag, ci, dimpotriva, imi afirm cu si mai mare tarie candidatura, pentru ca eu consider ca este o candidatura legitima, care e sustinuta de baza PNL si ca e o candidatura care urmareste obiective precise: punerea in practica a programului prezidential si daramarea cat mai rapid a Guvenului Ponta”, a spus prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban, intrebat daca se retrage din competitie ca urmare a anuntului lui Iohannis de a o sustine pe Alina Gorghiu.

Orban a spus ca are incredere in colegii sai de partid si in faptul ca Biroul Politic National va tine cont de vointa exprimata de baza partidului in procesul de consultare care a fost organizat in peste 30 de filiale judetene si care i-au acordat sustinerera politica.

„Cred ca e important ca presedintele PNL sa fie presedintele care e sustinut de baza partidului. Eu nu i-am cerut domnului Iohannis sa ma sprijine, dimpotriva, i-am spus si daca ar avea de gand sa ma sprijine, nu trebuie sa-si manifeste aceasta optiune. Faptul ca domnul Iohannis a spus ca o prefera pe doamna Alina Gorghiu, e dreptul domniei sale”, a spus Orban.

Cine va conduce partidul dupa plecarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni
Sustinuta chiar de presedintele ales, in competitie a intrat - neasteptat - Alina Gorghiu, in prezent vicepresedinte al formatiunii. Ea a fost, in campania electorala, purtatorul de cuvant al lui Klaus Iohannis.

Sefii PNL s-au reunit miercuri seara la sediul partidului in cadrul unei sedinte informale, ca sa pregateasca intalnirea de astazi - programata la Palatul Parlamentului, la ora 11:00 - cand va fi desemnat in mod oficial noul presedinte al liberalilor. Pana acum, se stia ca in cursa sunt Teodor Atanasiu si Ludovic Orban.

Presedintele ales va renunta la functia suprema in PNL si va trebui gasit un inlocuitor. Numai ca Iohannis a venit cu o propunere surpriza, este vorba de Alina Gorghiu, deputat PNL la al doilea mandat, cea care a fost purtatorul de cuvant al campaniei electorale prezidentiale ale lui Klaus Iohannis. Odata cu intrarea in cursa pentru sefia PNL a Alinei Gorghiu, din aceasta cursa s-a retras Teodor Atanasiu, bineinteles sustinatorii sai urmand sa ii dea votul Alinei Gorghiu.

Desi se pare ca o parte dintre liderii partidului i-au cerut si lui Ludovic Orban sa se retraga in favoarea Alinei Gorghiu, acesta e hotarat sa ramana in cursa.

Sursa:
http://stirileprotv.ro/stiri/politic/pnl-isi-alege-astazi-presedintele-interimar-cine-va-conduce-partidul-dupa-plecarea-lui-klaus-iohannis-la-cotroceni.html
-------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Alina Gorghiu, aleasă președinte PNL (fișă biografică)
 
Alina Gorghiu a fost aleasă la 18 decembrie 2014 președinte al vechiului PNL, ea urmând să fie și copreședinte al noului PNL. Decizia a fost luată în Biroul Politic Național al vechiului PNL cu 48 de voturi, după ce Klaus Iohannis și-a depus mandatul de lider al formațiunii și și-a anunțat demisia din partid ca urmare a alegerii sale în funcția de președinte al României. Gorghiu va fi președinte interimar până la congresul din 2017. Pentru funcția de președinte al vechiului PNL a candidat și prim-vicepreședintele Ludovic Orban, care a obținut 27 de voturi.

Deputatul Alina Gorghiu s-a născut la 16 septembrie 1978. Absolventă a Facultății de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine ''Dimitrie Cantemir'' (1997-2001); licență în științe juridice, specializarea Științe Juridice și Administrative la Facultatea de Drept din cadrul Universității București.

Între 2002 și 2003 a urmat studii postuniversitare în domeniul ''Științe Penale — Criminologie'', în cadrul Universității București, Facultatea de Drept. În 2008 obține o nouă licență din partea Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative, Universitatea Pitești.

În 2007 a obținut un master în ''Comunicare și Relații Publice'', Facultatea de Comunicare și Relații Publice ''David Ogilvy''. În același an, a urmat un curs de inițiere în profesia de mediator, organizat de Consiliul Baroului București și Centrul de Mediere și Arbitraj București.

În iunie 2011 a urmat programul ''Public Leaders in Southeast Europe'' la Harvard University.

Din 2012 este doctor în drept, specializarea drept penal, în cadrul Universității Al. I. Cuza din Iași.

Și-a început activitatea profesională ca avocat stagiar, colaborator (2002-2004), apoi consilier local în cadrul Consiliul Local al Sectorului 5 București (2004-2008), asociat în cadrul ''Gorghiu, Pop și Asociații — Societate Civilă de Avocați'' (2005-2012), consilier al președintelui AVAS (2007-2008), mediator autorizat și arbitru în cadrul Curții de Arbitraj Comercial Internațional (2008—prezent), practician în insolvență (2009 — prezent), suspendat la 9 decembrie 2010.

Lector la Facultatea de Științe Sociale și Politice din cadrul Universității ''Titu Maiorescu'' (2010-2011), lector universitar la Facultatea de Științe Juridice și Administrative din cadrul Universității Creștine ''Dimitrie Cantemir'', Catedra de Administrație Publică (2010 — suspendat la 30 ianuarie 2014).

Din 2013 este avocat titular al Cabinetului Individual de Avocat ''Gorghiu Alina-Ștefania''.

La alegerile parlamentare din 2008 a fost aleasă deputat în circumscripția electorală nr. 42 București, colegiul uninominal nr. 22, din partea PNL.

Până în mai 2010 a fost vicepreședinte al Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupției și pentru petiții, iar din mai 2010 până în decembrie 2012 a fost secretar al Comisiei Juridice, de disciplină și imunități. În perioada septembrie 2012 — decembrie 2012 a fost vicepreședinte al Biroului Permanent al Camerei Deputaților.

În urma alegerilor din 9 decembrie 2012 a obținut un nou mandat de deputat în Colegiul uninominal nr. 22 din București, pe listele USL (PNL). Până în aprilie 2013 a fost membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Mediteranei, iar din martie 2013, este membru al Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei. A fost vicelider al Grupului parlamentar al Partidului Național Liberal (februarie 2014-septembrie 2014). Din mai 2012 este secretarul Comisiei juridice, de disciplină și imunități, subcomisia pentru monitorizarea executării hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului.

La Congresul Extraordinar din 28-29 iunie 2014, a fost aleasă vicepreședintele al PNL, iar la 7 iulie 2014 a fost desemnată purtător de cuvânt al partidului de către Biroul Politic Național. De asemenea, a fost purtătorul de cuvânt al campaniei electorale prezidențiale a lui Klaus Iohannis.

La 17 decembrie 2014, în cadrul unei reuniuni a Partidului Național Liberal, care a avut loc la București, Alina Gorghiu a fost propusă să candideze pentru conducerea partidului, potrivit unei declarații a prim-vicepreședintelui formațiunii, Teodor Atanasiu.

Este autor coordonator al volumului ''Medierea — Oxigen pentru Afaceri'' (2011); autor unic al volumului ''Infracțiuni Contra Drepturilor Electorale'' (2012); coautor al volumului ''Medierea Conflictelor'' (2013) și autor coordonator al Volumului ''Medierea — Oxigen pentru O Societate Modernă'' (2013).

Vorbește limbile engleză și franceză.

AGERPRES/(Documentare-Horia Plugaru, Andreea Onogea, editor: Marina Bădulescu)

http://www.agerpres.ro/flux-documentare/2014/12/18/alina-gorghiu-aleasa-presedinte-pnl-fisa-biografica--13-42-12
---------------------------
---------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------
f5a30150-4bb9-4b76-82c8-dd4e41409bcc

23 de comentarii:

  1. Muey, adevărul e că "partidele" astea de s-au tot foit în ultimii 25 de ani au fost de căcat. Unele s-au numit "socialiste"-excomuniste, unele "ţărăniste"-fripturiste, altele "lelăbare/leberale"-cur-rupte tare, altele "naţionaliste"-vezi PRM + UDMR-tot un kkt e ş.a. mai mult sau mai puţin cu doctrine de partid bine puse la punct, cu platforme economice clare şi...Dacă stăm şi analizăm situaţia actuală a lăbăralilor, pe cine să pună prezidente? Pe Domnu Atanasiu-Bijboacă, fonfăitul şi banditul ăla, pe Horban, ăla de se ruga de Băşinescu cînd a avut accidentul auto de la Cotroceni, sau o coorvuliţă şmecheră precum Elena Udrea, pe numele ei Alina G, care le-a stricat multor fraieri căsniciile? Tare japiţa, tare de tot! S-a ales praful şi de PNL-ul ăsta; şi asta din cauza lui kăkărău. Deşi nu-mi place să recunosc. mîţu căcăcios a avut dreptate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buei, hai noroc ! Si sa ma kiaptanati la floc !
    Cat fusei in trafic auzii la radeo c-a esit una Halina Burghiu presedinte de penele !
    Ce vremuri bre, ce vremuri !
    Dake si-acu frun secol bazaiau muierile la fel, prin viata politica, cine pule me mai tragea cu tunul dupe rasculatii de la 907 ? Ca parke liberalii facura kisalita fro 11 mii de palmasi, nu ?
    Ce kashto ! Abea astept o fuziune Nutzii Spaima Putzii de Plescoi- Halina Bubulina ! Si asta, tot un fel de spaima putzii !
    Ioi !

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce blestem!
    Gorghiu a ajuns prima femeie sefa a PNL, partid care, de drept, este istorie, fiind radiat din Registrul partidelor politice din România.
    Oficial, d-na Gorghiu este copresedinte al PNL-ului nou, diluat in PDL, alaturi de basistul Blaga, si in al carui organ (nu orban) de conducere, potrivit statutului, de luni poate sa vina si Basescu, ca fost presedinte al PD. .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ioi !
      La mneatale, pe bleog, tot asea e restrictii, ca pe vremea lu Pulano Zece Intercraci unde ai dreptul doar sa taci ? Adica intri numa cu analizele sangvinice la zi si fisa fiscala de la administratia financiara, in termenul de valabilitate de 3jde zile ?
      Uai, ce nostim...

      Ștergere
    2. Pese: si, parca mai conteaza un blestem in plus...

      Ștergere
  4. Uai , zapacitilor ! Sinteti toti niste rai !
    Are face-buci motanul caca . El centreaza , el suteaza , el apara ! Nici pretenarii lui , si nici copii lui nu scriu nimica acolo . Numai el singur !
    Duceti-va , zapacitilor , si umpleti-i face-bucile ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da click pe uzer Plano 10 si vei constata ca n-am mai scris cam demultisor pe blog. Tu esti DC, BC sau M.A:

      Ștergere
    2. Certific,
      plano10... este plano10 !!!
      Te salut, Plano 10 ! Fi binevenit!

      Ștergere
    3. Certific si eo,
      Plano 10...sa ne-o frece, dimineata pe la 10 !

      Ștergere
  5. PNL risca radierea din rindul partidelor: Gorghiu, aleasa ilegal
    -----------------------------------------------------
    Pe principiul ”așa fac toți”, PNL a reușit azi o nouă performanță politică, desigur, cu ghilimele de rigoare, alegînd-și un președinte în mod ilegal. Un demers care ar putea să îl coste scump, dacă ne gîndim că justiția deja i-a acordat, lunile trecute, un cartonaș galben pentru încălcarea legislației în vigoare.

    Știrea zilei e că deputata Alina Gorghiu e noul președinte al PNL, pe stil vechi, și co-președinte al PNL/PDL, partidul născut în vară.
    O alegere care s-a făcut, însă, după o procedură neortodoxă, unică în politica post-decembristă: prin votul membrilor Biroului Politic Național, care este abia al patrulea for al partidului, după Congres, Consiliul Național și Delegația Permanență.
    Or, liderii de partid sunt aleși, se știe, prin votul congresului, întîiul for, ori prin alegeri interne, cazul PSD (procedeu încă nefolosit vreodată).

    Cum a fost posibilă această ciudățenie?
    -----------------------------------------------------
    Simplu: folosindu-se statutul PNL modificat în luna iunie, într-un congres fulger, și în care s-a introdus următoarea prevedere: “în cazul vacantării funcţiei de preşedinte al PNL, responsabilităţile acestei funcţii se asigură de către un vicepreşedinte ales de Congres, desemnat prin vot de către BPN”.

    Numai că există o mică problemă: respectivul statut a fost, cum bine se știe azi, respins ulterior de Justiție, în urma contestației unui membru PNL. O premieră absolută la noi, dar una binevenită, după ani și ani în care legea partidelor a fost călcată în picioare fără scrupule.

    Cum a fost posibil ca Alina Gorghiu să fie aleasă, azi, președinte pe baza unui statut ilegal?
    ------------------------------------------------
    Un răspuns l-a oferit, pentru Inpolitics, deputatul Mihai Voicu: ”E adevărat că statutul votat de noi în iunie nu a fost aprobat de justiție, dar asta își produce efectele numai în raport cu terți. La intern, el poate fi folosit fără probleme”. (??!!)

    O explicație, să spunem, halucinantă, care nu are acoperire în nicio prevedere legală.
    Unul dintre cei mai experimentați juriști parlamentari, deputatul PSD Eugen Nicolicea, declară, la rîndul său, pentru Inpolitics, că nu se poate vorbi de efecte diferite ale unui statut: ”Legea și regulamentele sunt aceleași pentru toți, nu am auzi pînă acum de relații între terți ori secunzi în materie de statute de partid. Un statut respins de Justiție e bun respins și nu mai poate fi aplicat pînă cînd e refăcut și votat din nou de congres”.

    Legea partidelor nr.14/2003 stipulează clar, la art.25, în cazul modificării statutului: ”Orice modificare se comunica Tribunalului Bucuresti, in termen de 30 de zile de la data adoptarii, cu indeplinirea prevederilor art. 18 alin. (2) si (3). Tribunalul Bucuresti o examineaza potrivit procedurii prevazute la art. 20 si 21”.

    Mai grav, art.26 al legii spune la fel de clar: ”In cazul in care modificarile nu sunt comunicate conform art. 25 alin. (2) sau daca instanta a respins cererea de incuviintare a modificarii statutului, iar partidul politic in cauza actioneaza in baza statutului modificat, Ministerul Public va solicita Tribunalului Bucuresti incetarea activitatii partidului politic si radierea acestuia din Registrul partidelor politice”.

    Instanța a respins, deja, acum cîteva luni, statutul modificat de PNL în iunie, iar astăzi s-a acționat, totuși, în virtutea prevederilor acestuia.

    Concluzia?

    PNL se joacă cu focul, riscînd o sesizare a justiției, în sensul legii partidelor, care să ducă pînă la radierea partidului. În septembrie, justiția a arătat, pentru prima oară în ultimele decenii, că partidele nu sunt chiar stat în stat și că trebuie, și ele, să respecte legile în vigoare. Un cartonaș galben care se poate transforma, de aici încolo, într-unul roșu. (Bogdan Tiberiu Iacob)

    http://inpolitics.ro/pnl-risca-radierea-din-rindul-partidelor-gorghiu-aleasa-ilegal_18428998.html

    RăspundețiȘtergere
  6. Se apropie ora 2. Care ma-nbelesti la oo?

    RăspundețiȘtergere
  7. Ha, ha, ha...
    ===========
    "Klaus Iohannis și-a tras și el o Elena Udrea". Cine spune asta şi de ce.
    --------------------------------------------------------------
    Ion Cristoiu comentează în stilu-i propriu alegerea Alinei Gorghiu în fruntea PNL în detrimentul lui Ludovic Orban. Cristoiu e de părere că Iohannis l-a ”răsplătit” pe Orban, omul care l-a făcut președinte al PNL lucrându-l pe Crin Antonescu.

    ”Bătîndu-l la scor pe Ludovic Orban, Alina Gorghiu a fost aleasă președinte al PNL pe stil vechi, copreședinte al PNL pe stil nou.

    Dacă aș fi un colindător al Palatelor, un fel de Ștefan Hrușcă scriind la gazete, în loc să hăulească contracost în chip automat în buza Crăciunului, m-aș grăbi să salut momentul ca semnul reformei în clasa noastră politică și al promovării femeilor pe post de doamne, așa cum pe vremuri erau promovate pe post de Tovarășe.

    Cum sunt însă un cîrtitor de serviciu și, prin asta, un masochist gata de orice ca să fie înjurat de cititori, voi băga de seamă următoarele în legătură cu întîmplarea de la PNL:

    Ludovic Orban l-a făcut pe Klaus Iohannis președinte al PNL. Pentru asta l-a lucrat din greu pe Crin Antonescu. Acum drept răsplată, Klaus Iohannis l-a lucrat din greu în favoarea pupilei sale Alina Gorghiu. Ca și în cazul debarcării lui Crin Antonescu, l-a executat nemilos pe cel care l-a făcut om, fără a lua o clipă în calcul că și protestanții au un Dumnezeu deasupra lor, care-i vede cînd calcă strîmb.

    Un PNL condus de Ludovic Orban ar fi fost un partid de sine stătător față de Klaus Iohannis. Un PNL condus de Alina Gorgiu e un partid la cheremul lui Klaus Iohannis. Se pricepe repede de ce Președintele ales a uitat angajamentul din campanie față de Poporul facebookist ( de a fi președinte arbitru) și s-a implicat politrucește în bătălia pentru putere dintr-un partid. Gestul lui Klaus Iohannis nu diferă prin nimic de gestul prin care Traian Băsescu a vrut s-o pună pe Elena Udrea șefă la PDL. Numai că, spre deosebire de Traian Băsescu, care s-a prostit la bătrînețea mandatului de președinte, Klaus Iohannis a făcut asta în debutul mandatului.

    De cum a fost aleasă, Alina Gorghiu a și declarat că PNL va fi un partid al Președintelui. Cam așa ceva spune și Elena Udrea despre PMP.

    Ferice de Klaus Iohannis! Prea mare osteneală în campanie n-a depus. Alegerile i le-au cîștigat Serviciile. Are la dispoziție pentru el și consoarta Vila Lac 3, un fel de Versailles al României tranzacționiste. Mult mai important și-a tras și o Elena Udrea.

    Ce, numai Traian Băsescu să aibă una!”, scrie Cristoiu pe blogul personal.

    http://ph-online.ro/politica/item/49204-klaus-iohannis-si-a-tras-si-el-o-elena-udrea-cine-spune-asta-si-de-ce

    RăspundețiȘtergere
  8. Ear o vinit jiaga-jiaga !
    Ioi, ear tre sa fac o tanenbaum ! Si ear ma fute hoskaita, o jiuma de zi, cu zporturi extreme, de agatat gloabe prin copac !

    RăspundețiȘtergere
  9. Muei dragi pacenti si dragi animale, pregati-va-ti de Jiaga-jiaga de farsit de an! Lumea buna dejia are valizele facute. Encloosiv buhaiul de la cotro.

    RăspundețiȘtergere
  10. Elena Udrea admite, la finalul mandatului lui Traian Băsescu, că a fost implicată şi ea în episodul vizitei nocturne a lui Mircea Geoană la Sorin Ovidiu Vîntu, vizită în urma căreia au apărut fotografii care au dus la pierderea alegerilor de către Geoană. Elena Udrea a povestit, într-un interviu pentru Adevărul, cum a fost ea implicată în episodul vizitei lui Mircea Geoană la Sorin Ovidiu Vîntu, în campania electorală din 2009.Citeşte şi: Ion Cristoiu: Klaus Iohannis și-a tras și el o Elena Udrea! "Adormisem, era unu noaptea, când m-a trezit fostul meu şoţ, că mă caută Viorel Sima (ziaristul care a făcut fotografiile - n.r.), este şi meritul lui, că are ceva să-ţi spună ceva. „L-am fotografiat pe Geoană la Vântu acasă. Mă urmăresc ăştia şi nu ştiu ce să fac“. Aşa era. Nu a fost nimic în spate. Atâta minte a avut domnul Geoană. Cinci ani era singur la televizor, se dezobişnuise preşedintele de confruntări. Am luat în calcul şi că va pierde alegerile, dar nu m-am mişcat o clipă din sediu. S-a întors toată lumea, nu mai era loc la poza de după alegeri", a declarat Elena Udrea.În seara premergătoare ultimei zile de campanie electorală pentru alegerile prezidenţiale din 2009, Mircea Geoană a fost surprins în timp ce intra în vila lui Sorin Ovidiu Vîntu de pe strada Paris. Fotografiile au circulat toată ziua în presă. La confruntarea finală televizată, din ultima zi de campanie, Traian Băsescu l-a atacat dur pe Geoană pe marginea acelei vizite, sugerând că va fi un preşedinte de paie, condus de oligarhi şi moguli. "Dar la Vîntu v-a plăcut, v-a plăcut aseară la Vîntu?" este replica cu care se spune că a câştigat Traian Băsescu al doilea mandat de preşedinte, deşi era dat ca pierzător al alegerilor.

    - See more at: http://www.obiectiv.info/elena-udrea-despre-episodul-vizitei-lui-geoana-la-vintu-in-2009_62771.html#sthash.hw0wFS9R.dpuf

    RăspundețiȘtergere
  11. Se intampla in Romanistan !
    ==========================
    http://www.dantanasa.ro/exclusiv-drapel-al-ungariei-de-mari-dimensiuni-plimbat-azi-pe-strazile-din-sfantu-gheorghe-fotodocument/
    ===========================

    Buey, eo nu mai comentez, ca ma saturai dreaca de injiurat ! Mai ales ca se apropie si zioa de nastere a lu Sefu si vreau sa hiu mai bun, mai iubitor...

    RăspundețiȘtergere
  12. Or inceput traditiile de craciun, aciulea in sectoru' lu'Evanghele, care este ! Inca este !
    Adica, toti tziganoii borati din arealul Felentari-Reahova-Zabrautzi s-or pus niste zdrente albe pe ei, rupte din niste cearsafuri jegoase mozolite cu cacat si or pornit la colindat, in haite, pe sub balcoane, croncanind ceva ce numai ei inteleg !
    Astea-s traditiile aciulea, la mitici !
    Da nu ma agit, ca vine zioa lu Sefu Mare si vreau sa hiu mai pur, mai dragastos...

    RăspundețiȘtergere
  13. Ce-mi place mie kestea cu "Demonstreaza ca nu esti robot" ! Acusica sea trebo sa porti si un mic dealog cu astia, sa confirmi ce-ai bagat colea, la caseta, dupe care apari pe ecrean !
    Muine-poimuine ne pune sa si recitam cate ceva, sa rezolvam fro integrala, s-o punem de-un ceardas...
    Da nu ma nervez, ca vine zioa de nastere alu Sefu Rastignitu si vreau sa hiu mai bun, mai curat...
    Cre ca pe Cur de Leu Muci Mereu il cam incurca demonstratiile astea bagate de platforma blogar...

    RăspundețiȘtergere
  14. Co-preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a vorbit vineri despre asemănările și deosebirile dintre ea şi preşedintele ales Klaus Iohannis, pe de o parte, și Elena Udrea şi preşedintele în exerciţiu Traian Băsescu, de cealaltă parte. Alina Gorghiu a declarat că timpul va demonstra ce "înseamnă decenţă în politică", precizând că nu există nicio asemănare în ceea ce îi priveşte pe ea şi preşedintele ales Klaus Iohannis, în raport cu Elena Udrea şi preşedintele în exerciţiu Traian Băsescu. "Eu nu vreau să răspund la genul acesta de întrebări, pentru că timpul o să demonstreze că nu există niciun fel de asemănare. Timpul o să vă demonstreze ce înseamnă decenţă în politică, bun simţ. Klaus Iohannis a apucat să vă demonstreze. Dacă la mine 12 ani de politică nu au fost suficienţi, prin apariţii publice, luări de cuvânt să vă dumineresc, promit că în următorii 12 ani am să o fac", a transmis Alina Ghorghiu, întrebată dacă există asemănări sau deosebiri între ea şi Klaus Iohannis, comparativ cu Elena Udrea şi Traian Băsescu. La rândul său, celălalt co-preşedinte PNL, Vasile Blaga, a spus că între Elena Udrea şi Alina Gorghiu sunt deosebiri foarte mari. "Deosebirile sunt foarte mari între Alina şi doamna Udrea. Doamna Gorghiu a urcat pas cu pas în ierarhia PNL. E o femeie dedicată muncii în echipă, extrem de dedicată, şi care iată nu a dorit să-şi facă un partid ca să fie preşedinte. A fost aleasă preşedintele unui partid istoric", a afirmat și Vasile Blaga.

    - See more at: http://www.dcnews.ro/alina-gorghiu-despre-compara-ia-cu-elena-udrea-timpul-o-sa-va-demonstreze_462824.html#sthash.LsY613OZ.dpuf

    RăspundețiȘtergere
  15. Gutn Morgăn, Kamaradn !
    Vas mahtăn zi ? Ales gutăn ?
    Atuncea, dake totu-i gut, intr-un ritmic hop si hop, sa me-o loati un pic la ceoc !
    Iavol !
    AMR= 1 !
    HAI LIBERAREEEEE !

    RăspundețiȘtergere
  16. A fost aleasă preşedintele unui partid istoric", a afirmat și Vasile Blaga. Buei Bleaga, cand iti vad mutra numai de Bratieni imi amintesc. Cand o mai vad si pe Vass imi vine dor de Visan...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Istoric, istoric ! Ala de tragea cu tunul dupa morometi, in 907 !

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri