Google Translate

marți, 30 decembrie 2014

O veste foarte bună pentru toți românii! Premierul Victor Ponta,după promulgarea Legii bugetului


Premierul Victor Ponta spune că promulgarea de către președintele Klaus Iohannis a Legii bugetului pe anul 2015 este ''o veste foarte bună pentru toți românii''.
 
''O veste foarte bună pentru toți românii! Dacă cineva a înțeles cu adevărat de ce a contestat PNL Bugetul la CCR, (pentru un amendament care chiar era al lor de altfel), îl rog să-mi explice și mie! Poate înțeleg și colegii din PNL-PDL că oamenii așteaptă să ne schimbam TOȚI (nu doar unii) în bine, să lăsăm scandalul și confruntările inutile!'',
scrie Ponta pe pagina sa de Facebook.

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2015 și decretul privind promulgarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2015, în urma deciziei Curții Constituționale a României de a respinge sesizarea de neconstituționalitate, a informat Administrația Prezidențială.

Proiectul Legii bugetului de stat pe anul 2015 a fost aprobat pe 21 decembrie de plenul reunit al Camerei Deputaților și Senatului. Parlamentarii au votat bugetul de stat cu 339 voturi "pentru" și 141"împotrivă".

Tot atunci, deputatul Eugen Nicolăescu a informat că grupurile parlamentare ale PNL și PDL vor contesta la Curtea Constituțională bugetul de stat pe anul 2015, pe motiv că este neconstituțional. "Avem două argumente: principiul legalității și principiul respectării angajamentelor internaționale", a explicat Nicolăescu, în plenul Parlamentului.

El a adăugat că opoziția a votat împotriva bugetului propus pentru 2015, pentru că acesta "în loc să lupte împotriva corupției, stimulează corupția".

În replică, premierul Victor Ponta a făcut un apel la responsabilitate, arătând că eventuala contestare la Curtea Constituțională a bugetului de stat pe 2015 va determina amânarea creșterii pensiilor, acordarea subvențiilor sau reducerea TVA în turism.

AGERPRES/(AS — autor: Cristina Tatu)
http://www.agerpres.ro/politica/2014/12/29/ponta-dupa-promulgarea-legii-bugetului-o-veste-foarte-buna-pentru-toti-romanii-22-01-56
-------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
eec06d6b-de19-40c3-90d0-32868d88f1ec

24 de comentarii:

  1. Mneatza ! S-o serviti umpic la mue, casa nu va tae greatza !
    Ear la 8 fix, sa ma loati de pics !

    RăspundețiȘtergere
  2. Buey, ce fain e fara jambatul ala de besheskoid ! Nu tu scandale, nu tu ranjeli si hahaieli, nu tu gaozari si tiganca imputita, nu tu v-am ciuruit, parca si securitatea statului-falanga a 5 a "Okiu si Tinpanu" parke s-a mai relacsat...
    Traiasca Rejele, traiasca Kingu, caruia cred ca-i place a dreacu zioa de 30 Decembre !
    Eote ce-i dedic eo tradatorului de neam, veneticului care l-a tradat pe Maresal si l-a dat pe mana bolsevicilor, ca sa-l puste ca pe un caine turbat:

    Zdrobite cătușe în urmă rămân
    În frunte-i mereu muncitorul,
    Prin lupte și jertfe o treaptă urcăm,
    Stăpân pe destin e poporul
    Trăiască, trăiască Republica noastră,
    În marș de năvalnic șuvoi;
    Muncitori și țărani și ostași
    Zidim România Republicii noi.
    În lături cu putredul vechi stăvilar
    E ceasul de sfântă’ncordare
    Unirea și pacea și munca-i stegar’
    Republicii noi populare.
    =============================
    Iti place, zborsitule, nu ?

    RăspundețiȘtergere
  3. Auzi domle ce stire tare si la adminu nost ! S-a promulgat bujetul !
    Fantastic, mirobolant, de-a dreptul bestial ! De parca n-ar hi ceva normal sa avem un bujet !
    Am ajuns sa ne minunam ca Romanistanul are bujet promulgat, ca si cum ar hi ajuns primul romulan pe luna, langa steagul lui Arm Strong !
    Ma doare la basketi de stirea asta !
    Eo cred ca ar treboi sa ne futa grijea, pe bune, ce ne facem daca nea Ras Putin ne inchide de tot conducta de gaz ! Ca, dejea, dupa ultima reducere, cu fro 30 la 100, a cam inceput sa scada preziunea in tzava, la conzumator !
    Bineinteles, toate sunt urmarile politicii intelepte ale marelui Hahait National, jambatul de serviciu, care timp de 10 ani, impreuna cu haita lui de pedelici, si-a batut joc de noi !

    N-asa ? Auzi, ce veste minunata: avem bujet !
    Avem o pula ! Va spu eo ce avem: o tara devastata, cu un sistem de sanatate la pamant si cu invatamantul in colaps ! O tara plina de baroni si alti borfasi de partid, o armata pe chituci, care slugareste la dat zapada, din cauza incompetentei autoritatilor locale de a-si face treaba, an de an si iarna de iarna !
    Sa ma apuc sa le insir ? Nu cred ca mai e cazul, ca tot am scris jde mii p-aciulea, despre sobect !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buey belitule,
      Ai dat-o-n bara,berbecule!
      Pentru ai ca tine,trebuie tradusa "stirea"!
      Buey,Legea Bugetului promulgata ACUM, inseamna 5% la penzie, belitule,incepand cu 01.01.2015! Ai priceputara? Sau trebe desen la tine?>?

      Ștergere
    2. Da, da ! Noroc ca mi-ai explicat, ca de altfel prost muream ! Nici ca am aozit, pana azi, la orea noo 42, despre indexarea aia de 5 % !
      Din pacate, pe ruman, nu poti sa-l convingi ca totul e vraiste si ca nica nu merge cum trebo !
      Lui sa-i fie bine, sa-i mai dea un ceva la 100, ca sa aibe ce crepa in matz ! Cam aici se limiteaza analiza apevistilor, pe bugete de venituri si cheltuieli !

      Ștergere
    3. Pese: si-a mea, desigur, insa eo vorgheam despre altceva...

      Ștergere
  4. Uai, si ce frig ! De nici potaile la cur nu se mai ling !
    Hop, si hop, egzagt la 11 fics, cineva sa ma ea de pics !

    RăspundețiȘtergere
  5. Ca de obicei, in Romanistan: militarii tilicari dau la lopata, localnicii kefuiesc in crasme, iar autoritatile imput birourile si dau comunicate de presa !
    Ca de obicei, nu ca ar fi, musai, o regula !
    Insa, daca stau bine sa ma gandesc, trebo sa-si justifice si tilicarii, prin si cu ceva, soldele !
    Spor la treaba: unii cu lopata in ger, altii cu tuica in crasme, iar altii la cafele, prin ministere, companii si alte autoritati nationale, de belit pula la urs !

    RăspundețiȘtergere
  6. Schimbare majora in fruntea Armatei: Klaus Iohannis a numit un nou sef al Statului Major. Cine este Nicolae Ciuca, "generalul desertului", fost combatant in Irak si Afganistan in fruntea celebrului batalion "Scorpionii Rosii"
    de Red. Stiri HotNews.ro

    Klaus Iohannis a schimbat conducerea Armatei Romane: presedintele l-a numit luni in functia de sef al Statului Major pe generalul-locotenent - cu trei stele Nicolae-Ionel Ciuca, incepand cu data de 1 ianuarie 2015. Ciuca a fost pana la acest moment loctiitorul actualului sef al Statului Major, generalul de aviatie Stefan Danila. Danila fusese numit de Traian Basescu in fruntea Armatei in 2011.

    Ciuca (47 de ani) a fost sef al Statului Major al Fortelor Terestre, iar intre anii 2001 si 2004 a fost comandantul Batalionului 26 Infanterie (cunoscut si drept Scorpionii Rosii), cu care a participat la Misiunea Enduring Freedom I, Afganistan (2002-2003), si Antica Babilonia, Irak (2004).

    Ciuca face parte din categoria ofiterilor care si-au castigat gradele in teatrele de operatiuni, el fiind singurul general roman care a condus personal o misiune de lupta (14-15 mai 2004, lupta pentru podul peste Eufrat in Irak).

    Batalia de la Nassiria (Irak, mai 2004), in care trupele romanesti au fost conduse de Nicolae Ciuca, este prima batalie la care soldatii romani au fost combatanti activi dupa al doilea razboi mondial.

    Ce spunea generalul Nicolae Ciuca intr-un interviu din 2014 despre operatiunile Armatei Romane in Afganistan:

    Dacă ar fi să expun o lecţie pe care Afganistanul a reuşit să ne-o reamintească, ar fi aceea că, deşi ne aflăm în era informaţională şi a cunoaşterii, a evoluţiei tehnologice ultrarapide, în mod paradoxal, resursa umană – militarii din forţele terestre – au fost cei care au făcut posibile toate reuşitele şi succesele obţinute alături de partenerii noştri. Prin pregătirea profesională de excepţie, capacitatea de adaptare deosebită, agilitatea şi creativitatea extraordinară manifestate, militarii români au depăşit cu bine dificultăţile emergente, specifice unui teatru de operaţii atât de complex şi imprevizibil cum este cel din Afganistan. (sursa)
    Generalul Nicolae Ciuca este singurul ofiter care a comandat de doua ori parada militara de 1 Decembrie pe sub Arcul de Triumf, potrivit Radio Romania.


    Presedintele Iohannis a semnat decretul privind numirea generalului Ciuca luni, 29 decembrie. Aceasta este prima schimbare majora facuta de Klaus Iohannis in domeniul apararii si securitatii nationale de la preluarea mandatului de presedinte. Reamintim ca seful Statului Major al Armatei este membru al CSAT.


    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. CV-ul noului sef al Statului Major General (sursa: MApN):

      Nicolae Ionel Ciuca este nascut in 1967, in \Plenita (Dolj)

      Educatie si formare:

      2012 - Curs postuniversitar de perfectionare in domeniul securitatii si apararii nationale "Securitate si buna guvernare" - Colegiul National de Aparare;
      2006 - Colegiul de razboi, trupe de uscat, master in Studii Strategice, SUA;
      2005 - Cursul de limba engleza - terminologie NATO, York Sr. John University;
      2004 - Cursul de relatii civil-militari in Europa de Est si Asia Centrala, Hulburt, Florida, SUA;
      2003 - Doctor in stiinte militare cu lucrarea "Dimensiunea angajarii Armatei Romaniei in operatii intrunite multinationale ", UNAP, Bucuresti;
      2001 - Cursul JOINT si operatii multinationale, Centrul PfP, Bucuresti;
      2000 - Cursul de limba engleza, Academia Fortelor Terestre, Sibiu;
      2000 - Cursul PSO (operatii in sprijinul pacii), Centrul PfP, Bucuresti;
      1997 - Cursul de instructori pentru mentinerea pacii, Centrul PfP Ankara, Turcia;
      1997 - Cursul de stat major tip brigada, Centrul PfP, Bucuresti;
      1993-1995 - Cursurile Academiei de Inalte Studii Militare, Facultatea Interarme, Specialitatea Arme Intrunite, Bucuresti;
      1990 - Cursul perfectionare comandanti companii cercetare, Fagaras;
      1988 - Scoala Militara de Ofiteri Activi "Nicolae Balcescu", Sibiu;
      1985 - Liceul Militar "Tudor Vladimirescu", Craiova.



      Experienta profesionala:

      ¬ are gradul de general-locotenent incepand cu 1 decembrie 2014;
      ¬ de la 15 octombrie 2014 - loctiitor al sefului Statului Major General;
      ¬ ianuarie 2014 - octombrie 2014 sef al Statului Major al Fortelor Terestre;
      ¬ ianuarie 2011 - ianuarie 2014 - comandant Divizia 2 Infanterie, Buzau;
      ¬ 2010 - comandant de brigada al exercitiului "Eurasian Star" (NRDC - Turcia);
      ¬ februarie 2009 - ianuarie 2011 - comandant al Brigazii 282 Infanterie Mecanizata, Focsani;
      ¬ martie 2007 - februarie 2009 - loctiitor al comandantului Brigazii 282 Infanterie Mecanizata, Focsani;
      ¬ octombrie 2006 - martie 2007, imputernicit sef de stat major, Brigada 2 Infanterie, Craiova;
      ¬ octombrie 2004 - octombrie 2006 - sef operatii, Brigada 2 Infanterie, Craiova;
      ¬ ianuarie 2004 - iulie 2004 - comandant al batalionului infanterie participant la misiunea din Irak;
      ¬ 2003 - conducator/director al exercitiului OCE/EXDIR, in cadrul misiunii ISAF;
      ¬ iunie 2002 - ianuarie 2003 - comandant al batalionului romanesc participant la misiunea Enduring Freedom, Afganistan;
      ¬ 2001 - comandant al Batalionului 26 Infanterie - rezerva strategica SACEUR, participa la exercitiul multinational "Dynamic Response", Bosnia si Hertegovina;
      ¬ februarie 2001 - octombrie 2004 ¬ comandant al Batalionului 26 Infanterie, Craiova;
      ¬ 2000 ¬ sef de stat major al Batalionului 26 Infanterie ¬ rezerva strategica SACEUR;
      ¬ 2000 ¬ comandant al Componentei Terestre la Exercitiul multinational ¬Blue Danube 2000¬;
      ¬ noiembrie1998 - februarie 2001 ¬ sef de stat major al Batalionului 26 Infanterie, Craiova;
      ¬ mai 1997 - noiembrie1998 ¬ ofiter de stat major in Biroul operatii si pregatire pentru lupta, Brigada 2 Mecanizata, Craiova;
      ¬ mai 1996 - mai 1997 - ofiter de stat major in cadrul misiunii UNAVEM III, Angola;
      ¬ iulie1995 - mai1996 ¬ ofiter de stat major in Biroul operatii si pregatire pentru lupta, Brigada 2 Mecanizata, Craiova;
      ¬ septembrie 1992 - octombrie 1993 ¬ ofiter de stat major in Biroul operatii, Batalionul 121 Cercetare, Craiova;
      ¬ martie 1989 - septembrie 1992 ¬ comandant de pluton cercetare si instructie la Batalionul 121 Cercetare, Craiova;
      ¬ august 1988 - martie 1989 - comandant de pluton lansare la Regimentul 26 Mecanizat, Craiova.

      Ștergere
    2. Felicitari generalului-locotenent - cu trei stele Nicolae-Ionel Ciuca!
      Sarbatori fericite militarilor activi si in rezerva!
      Sarbatori fericite tuturor!

      Ștergere
    3. Da, da ! Felicitari jeneralului cu 6 stele, nu cu 3 !
      Baeat de baeat jeneralul asta, care o sa ne conduca in lupte, spre victorea finala, in marele rezboi de aparare a tarii inpotriva bolsevicilor rasputinisti, de la est !
      Uraaaaa !
      Traiasca rejele de Zigmaringhen Hohentolern von Borusia Meohengladbah, care iubeste mult zioa de 30 Decembre !

      Ștergere
    4. Pese: si, in cinstea rejelui si a casei regale de Hopentzolern, sa punem un remembar:
      ===================
      MPT30 decembrie 2013, 18:08
      Ioi !
      LA MULTI ANI tutulor !
      LA MULTI ANI Republica, de ziua ta !
      ========================================
      „Făurirea Republicii, la 30 Decembrie 1947, a devenit posibilă în condiţiile acţiunilor de masă pentru răsturnarea claselor exploatatoare şi cucerirea puterii de către clasa muncitorilor, ţărănilor şi intelectualităţii progresiste. Republica reprezintă o încununare a luptei duse de-a lungul secolelor de poporul român, de forţele sale înaintate, pentru eliberare naţională şi socială, pentru neatîrnare, progres social şi o viaţă mai bună”
      (Nicolae Ceauşescu, secretar general al Partidului Comunist Român, preşedintele Republicii Socialiste România).
      ========================
      Uraaaa, uraaaa, uraaaaaa !
      Se scandeaza indelung: Ceausescu si poporul, pe flancul drept, iar pe stanga se completeaza cu Iliescu-Mineriada !

      Iar totul se pliaza pe Imnul Republicei, cantat acapella de un cor barbatos, format din ce a mai ramas din promotia 1968 a Scoalei Militare de Ofiteri de Pifanterie::

      Doi, trei...si :
      ===========================

      Republică, măreaţă vatră,
      Călită-n foc de bătălii,
      Înfloritor pămînt al păcii,
      Republică, slăvită fii.

      Refren: Republică biruitoare,
      În veci de veci să înfloreşti,
      Puternică şi apărată
      De braţe tari muncitoreşti!

      Sub steagurile aurorei
      Purtate-n slavă de partid,
      Înaintăm toţi fiii muncii,
      Un singur grai, un singur zid.

      Refren,

      Pămînt al păcii şi-al dreptăţii,
      Neatîrnat, pămînt iubit,
      Eşti viaţa noastră, eşti lumina,
      Republică pămînt slăvit.

      Refren.
      ======================
      Ioi !

      Ștergere
  7. Tare prazaru'! Singurul instelat al armatii care s-a batut cu dusimanul, pept la pept, pentru cauze nobile, aciulea in Irak, la granita de SE a patriei noastre, greu amenintata de ticalosii de talibani nemernici si antidemocratici !
    Luptator adevarat, nu cacat cu fulgi, alde Marin Torpila, care toata veata a dat la rame prin biroaie !

    RăspundețiȘtergere
  8. Buey, da ci ninje ! Si-a trecut de ora 2spe si nimenea n-o venit sa me-o linje !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mueiii! Vin io sa-ti fac un hop, hop, hop si sa ti-o dau la cioc!

      Ștergere
  9. Buey, fosei cu babornita la patenoar, aciulea la AFI Cotroceni si facui cateva elemente de mare rafinament, la perechi ! Cateva triplu salhof, legate cu dublu axel, o pirueta sincronizata perfect si fro 2 aruncari, d-alea peste umar, de-i intrara hoscaitei strampii in cur ! Ce mai, o nebunie !
    Incercai si un cvadruplu tuluc, la individual, da'ma oprira administratorii patinoarului, ca sa nu le zgarii gheatza cu sarma cu care aveam legate patinele de ciobote !
    Moaaamaaaa, o nebunie...

    RăspundețiȘtergere
  10. DOSAR FIREA-BĂSESCU. Avocatul Lucian Bolcaș, dezvăluiri despre audierea lui Băsescu - See more at: http://www.dcnews.ro/dosar-firea-basescu-avocatul-lucian-bolca-dezvaluiri-din-ancheta-lui-basescu_463570.html#sthash.WHIckYbQ.dpuf
    =====================
    Nu ma pasioneaza audierile astea, gen "ba pe-a ma-tii, ba pe-a ma-tii ", de 2 bani !
    Sa inceapa alea adevarate, cu Flota, cu Nana, cu subminarea economiei si punerea armatii pe chituci, cu mafia armamentelor lu fra-su, etc !
    Sa zornaie lanturile, sa clopotzeasca catusele !

    RăspundețiȘtergere
  11. Áho, aho,apevisti frati
    Nici azi nu me-o frecati ?
    Iata, anul se'noieste,
    Cine, oleaca, me-o beleste ?

    Manati buey
    Pularay !

    RăspundețiȘtergere
  12. 2015

    Holidays and Observances:

    1 ian Anul nou
    2 ian Anul nou
    24 ian Ziua Unirii
    24 feb Dragobete
    1 mar Mărțișor
    8 mar Ziua Internațională a Femeii
    12 apr Paştele
    13 apr Paştele
    1 mai Ziua Muncii

    3 mai Ziua Mamei
    10 mai Ziua Tatălui
    21 mai Ziua Eroilor
    31 mai Rusalii
    1 iun Doua zi de Rusalii
    1 iun Ziua Copilului
    26 iun Ziua Tricolorului
    29 iul Ziua Imnului naţional
    15 aug Adormirea Maicii Domnului

    31 oct Halloween
    30 noi Ziua Sfîntului Andrei
    1 dec Ziua naţională
    8 dec Ziua Constituţiei
    24 dec Ajunul Crăciunului
    25 dec Crăciunul
    26 dec a doua zi de Crăciun
    31 dec Ajunul Anului Nou

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: si, biansiur:
      1 ianoare Zioa lu'Vasile Sfantu
      2 ianoare iar Zioa lu' Adminu

      Manati bueiiii...

      Ștergere
    2. Pese: si, biansiur:
      In fiecare mercuri, Zioa cand Domnu Cur de Leu o ea la Ceoc, de 52 de ori/2015

      Ștergere
  13. La multi ani, stimati pacienti si dragi animale!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri