Google Translate

vineri, 5 decembrie 2014

Tradatorii utili. „Mi-ati dat primaria, dati-mi consiliul”. Iohannis, cunostea pretul pe care urma sa il plateasca!.



Dupa ce si-au „luat tara inapoi”, vor sa-si ia si banii inapoi. Sponsorii campaniei lui Klaus Iohannis asteapta preluarea guvernarii cu un motiv temeinic, recuperarea investitiei.
 
Gloria mondiala si facebook-ista a victoriei lui Iohannis nu e suficienta pentru umplerea buzunarelor golite in campanie. Cheia accesului la resurse se afla la guvern. Umbra lui Klaus Iohannis in campanie, Vasile Blaga, a ridicat cortina asupra strategiei prin care PNL vrea sa ajunga la palatul Victoria. Motiunea de cenzura si, de doua ori, vot de neincredere pentru premierul desemnat.
 
Sa recapitulam! Domnii Blaga si Iohannis, au anuntat inca de acum doua saptamani ca nu vor primi niciodata traseisti.„Cel mai corect ar fi să ajungem la putere prin alegeri anticipate. (…) „, spune Vasile Blaga. Fostul ministru de interne, supranumit „buldogul” se exprima concis si nu-si inghite cuvintele: „moţiune de cenzură şi să picăm două guverne în Parlament”. Cu alte cuvinte, Vasile Blaga si Klaus Iohannis refuza traseistii, dar accepta tradatorii sub acoperire. Sub acoperirea anonimatului, desigur, asigurata de votul secret. Apostoli ai anti-traseismului, acesti tenori ai fidelitatii fata de partid, recurg la o celebra partitura basesciana: urasc tradatorii, dar iubesc voturile lor.
 
Pentru ca lucrul bine facut se executa cu repetitie, opera trebuie interpretata de trei ori, pentru a provoca alegeri anticipate, cu voturile celor de care, domnul Blaga spune ca nu are nevoie. Fara ei, visul unui guvern al PNL e irealizabil.
 
Cei carora le rasuna in timpane vocea lui Traian Basescu, aud refrenul „mi-ati dat primaria, dati-mi consiliul”. Se repeta si planul din 2005, cand dupa victoria la prezidentiale, Traian Basescu, a incercat sa schimbe majoritatea parlamentara prin alegeri anticipate. A fost dezamagit de premierul Tariceanu, care refuzat sa-si dea demisia, stricand apele pentru dizolvare a Parlamentului.
 
Poza a echilibrului si normalitatii, Klaus Iohannis stie ca cei care l-au sustinut in campanie asteapta revenirea la butoane, mai mult decat pe Mos Craciun. Presedintele ales nu cedeaza feciorelnic de dragul amorului irezistibil. Ne amintim expresia „idioti utili”, folosita pentru comunistii occidentali care sustineau regimul sovietic.
 
Jean-Paule Sartre se opunea devoalarii adevarului despre URSS, pentru a nu-i dezamagi pe muncitorii francezi! In Romania de azi, pedelistii huliti odinioara s-au ascuns dupa panourile albastre ale candidatului, ca sa nu sperie electoratul. Anticomunismul, strigatul de lupta impotriva legii amnistiei si toate temele onorabile de campanie care au mobilizat electoratul au fost bricolate in aceleasi laboratoare in care Roberta Anastase a invatat sa numere voturile la legea pensiilor. Purtat pe brate de oameni politici cazuti de atatea ori in dizgratia alegatorilor, Iohannis cunostea pretul pe care urma sa il plateasca.
 
Sursa:
------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 comentarii:

  1. Mneata ! Greata !
    Buey, oare ce sa-i iau babornitei de Mosi Nicolaie ? Ca dispun de un buget conzolidat extins, de peste 12 lei ! Cre ca stiu: o Eojenia si o ciucalata Rom, la promotie !
    Anul trecut m-o mancat in cur sa-i eau Corega, ear desteapta a crezut ca-i pasta de dinti ! O jiuma de zi m-am chinuit cu surubelnita ca sa-i declestez placa, de ierea sa se sufoce !

    RăspundețiȘtergere
  2. Uai, da ce se intampla aciulea ?
    Iar nu se mai poate discuta in timp real ? Adica scriu acusica, da apar pe sticla dupe ce se trezeste adminu, peste fro doo ore, dupe ce isi aeriseste cotetul de basini ?
    Ioi !
    Pai nu asea am semnat contreactul in septembrie !
    Zper sa fie o eroare de sistem si, pana la ora 10, sa fie remediata !

    RăspundețiȘtergere
  3. EDgsact cum banuiam, am scris la 7 si jiuma, da mi-a dat Bun de tipar la 10 ! Ceea ce e ff nashipa !
    Mai fac o incercare si, dake sitoatia perzista, convoc de urjenta Ceseateul local !
    Uai, da ci pula me s-o'ntamplat ear ? Banuiesc eo ceva...

    RăspundețiȘtergere
  4. Sfântul Nicolae, arhiepiscopul din Mira, cinstit de toată creştinătatea, apare ca o figură proeminentă, care excelează în generozitate, mai ales faţă de cei nevoiaşi, el fiind totodată Moşul care umple ghetuţele cu daruri, dar câteodată poate pune şi o nuieluşă.
    =================================================
    LA MULTI ANI
    Nicolae
    Nicolaie
    Nicole
    Nico
    Nicoleta
    Nic
    Niki
    Nicu
    Niculita
    Nicoara
    Niculai
    Niculae
    Nae
    Nicusor
    Neculce
    Nicos
    Nicolina !

    RăspundețiȘtergere
  5. Eo me-am pregatit cioboatili de la promotie ! Le-am uns cu oleaca de slanina, ca sa prinda coloare, am scos sanurile si le-am proptit de cantu usei !
    Buei, sa-mi treag secsu pe supt coae, poate-mi aduce frun par, ceva !
    Da nu cred, ca am fo cuminte tot anul...

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri