Google Translate

luni, 29 septembrie 2014

Trai neneaca... pe banii contribuabililor! În 10 ani... de Băsescu... Luxul Ceaușeștilor pălește în fața regimului Băsescu! VIDEO


Matematica nu e de partea preşedintelui.
În 10 ani Băsescu a beneficiat de 80 de mil Euro.   Preşedintele României este întreţinut de stat. Traian Băsescu a beneficiat în cei 10 ani de mandat de peste 80 de milioane de euro, bani care au venit din bugetul ţării.

Doar pentru administraţia prezidenţială s-au pus deoparte, în ultimii 10 ani, 71 de milioane de euro. La aceşti bani se adaugă şi cheltuielie de întreţinere şi modernizare a vilelor de protocol ale preşedintelui. Statul a cheltuit aproape 5 milioane de euro pentru ca Băsescu să trăiască în lux.

În tot acest timp, oamenii de afaceri au plătit la stat contribuţii de sute de milioane de euro. De exemplu, grupul Grivco, fondat de Dan Voiculescu a plătit, în ultimii zece ani, taxe şi impozite de peste 300 milioane de euro.

Preşedintele Traian a avut la dispoziţie milioane de euro, în fiecare an petrecut la Cotroceni. În primul an de mandat, administraţia prezidenţială s-a bucurat de un buget de 7,4 milioane de euro, adică de patru ori mai mult decât bugetul unei comune cu 4 mii de locuitori.

Iar bugetul administraţiei prezidenţiale a crescut de la un an la altul. A fost de 8,2 milioane de euro în 2006 şi de 9,5 milioane de euro în 2007. Deja, în 2008, banii puşi la dispoziţia preşedintelui însumau 9,6 milioane de euro. Până la finalul primului mandat, preşedintele Băsescu cheltuise deja 43 de milioane de euro.

În al doilea mandat, preşedintele a cheltuit aproape 30 de milioane, în 5 ani. Astfel că în toţi cei 10 ani de mandat, bugetul administraţiei prezidenţiale a fost de 71 milioane de euro. La aceşti bani se adaugă costurile, suportate din banii statului, pentru reparaţia, întreţinerea şi modernizarea vilelor de protocol şi caselor de vacanţă la care preşedintele are acces. De exemplu, la actuala reşedinţă a familiei Băsescu, vila Lac 3, amenajările făcute în ultimii 10 ani au costat statul român 2 milioane de euro. Doar în 2005, s-au cheltuit un milion de euro pentru mobilier şi sisteme de supravechere video.

În dormitorul prezidenţial, de 200 de metri pătraţi, a fost montat mobilier din lemn exotic adus din Brazilia şi Indonezia. De altfel, toată Vila Lac 3 este spectaculoasă.

Pe lângă conacul de o mie de metri pătraţi, pe proprietate mai este şi un teren de tenis de 680 de metri pătraţi, un patinoar de 300 de metri pătraţi şi un ponton de 128 de metri pătraţi. Cu toate acestea, lui Traian Băsescu îi plăcea să-şi petrească timpul în vila Dante, care a fost reamenajată, la comanda sa. Între 2008 şi 2012, la casa Dante s-au făcut reparaţii capitale şi lucrări de modernizare în valoare totală de 1 milion de euro. Cei mai mulţi bani au fost daţi în 2011, an de criză, când statul a plătit 500 de mii de euro pentru ca vila să fie consolidată şi modernizată. Un an mai târziu s-au mai plătit încă 150 de mii de euro pentru mobila de lux

La vilele de protocol se mai adaugă şi casele de vacanţă de la Neptun şi Olăneşti a căror întreţinere costă alte milioane de euro. Toate aceste cheltuieli au fost făcute în timp ce oamenii de afaceri plăteau contribuţii de sute de milioane.

Este şi cazul lui Dan Voiculescu care prin grupul Grivco, unul dintre principalii contribuabili la bugetul de stat, a plătit în ultimii zece ani, taxe şi impozite în valoare de 326 milioane de euro. Numai în primul semestru al acestui an, companiile din Grupul Grivco au plătit contribuţii sociale, TVA, impozit pe salarii, impozit pe profit şi alte impozite în valoare de 12,15 milioane de euro. Spre comparaţie, anul trecut, impozitele şi taxele plătite de Grivco s-au ridicat la 25,6 de milioane de euro

Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=OEfD8BPc0fo

Vezi cum arata vila de lux a lui Basescu renovata din banii statului.
25 IULIE 2012Casa de protocol a lui Traian Basescu a fost aratata cu tot luxul ei. In ea s-au investit bani grei cel putin un milion de euro. Este vila in care spune premierul Victor Ponta Basescu isi dorea sa stea dupa terminarea mandatului de presedinte. Una...

Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=R0MwqaKxtWIEpopeea imobiliara a lui Traian Basescu din 1980 pana in prezent  
Publicat pe 28 sept. 2014
Oana Stancu a prezentat, în "Ediţia Specială" de duminică seară, de la Antena 3, epopeea imobiliară a lui Traian Băsescu, care surprinde "slăbiciunea" preşedintelui pentru locuinţe de la stat.

1980: Apartament cu patru camere în Constanţa, repartiţie generoasă de la stat având în vedere numărul de membri în familie. A fost cumpărat de Traian Băsescu în 1992

1991: Vilă cu etaj în bd. Aviatorilor nr.57 , primită ca locuinţă de protocol de Traian Băsescu în baza susţinerii sale că va locui cu soţia şi fiicele, dar şi cu tatăl său pentru a spori numărul de camere. Vila era revendicată de pictoriţa Sabina Negulescu. Demnitarul comunist care o locuise până atunci s-a mutat imediat ce a aflat de revendicare, Băsescu Traian nu s-a mutat nici după ce casa a fost retrocedată prin sentinţă definitivă

1997: Traian Băsescu primeşte de la RAAPPS, în calitate de ministru al Transporturilor, un etaj din imobilul din Mareşal Prezen nr.4, lângă Arcul de Triumf. În 2000, ales primar general, refuză să predea imobilul sub pretext că nu are bani să-şi contruiască o casă.

August 2002: pe când locuia încă în Mareşal Prezan, primarul Băsescu îşi repartizează singur casa din Ştefan Mihăileanu nr.2 (334 mp), deşi nu se încadra în criteriile prevăzute de lege pentru o casă de la primărie. Imediat face şi cerere să cumpere locuinţa.

Octombrie 2002: Băsescu achiziţionează vila cu etaj din Bucureşti Ploieşti 137B şi o donează două săptămâni mai târziu fiicei sale Ioana

Februarie 2003: Primarul cumpără casa din Mihăileanu de la primăria pe care o conduce pe 19.000 de dolari, dar continuă să locuiască în vila din nordul Capitalei donată fiicei

Februarie 2005: Băsescu anunţă că dă înapoi casa din Mihăileanu, ceea ce nu se mai petrece niciodată

Iulie 2005: ales preşedintele României, se mută în reşedinţa oficială din Primăverii, Vila Lac 3, pentru care se fac investiţii în anii următori de 2.000.000 euro!

Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=bggrODZVMZI
-------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Mai mult, cititi aici:
==========================

Basescu si Ceausescu, doi paranoici. Betia puterii, i-a rupt definitiv de popor. Scandalul vilelor de protocol. 29 iulie. Veniti la referendum, singura solutie!   ///  joi, 26 iulie 2012
----------------------------
--------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

duminică, 28 septembrie 2014

Elena Udrea si PMP da emotii PDL, face valuri in ACL. Emil Boc, Primarul Cluj-Napoca, va fi exclus din PDL / ACL? La orizont un urias scandal, ori umilire fara margini... pentru Vasile Blaga!


Boc despre o eventuală excludere din PDL:
Bucuroși le-om duce toate, nu mă întrebați, e treaba lor.

Primarul Cluj-Napoca, Emil Boc a declarat sâmbătă, la Sinaia, referindu-se la o eventuală excludere din PDL, că 'e treaba lor', acesta reafirmându-și susținerea pentru candidatura Elenei Udrea la prezidențiale și arătând că, din acest motiv, nu a fost prezent la evenimentul de lansare a candidatului ACL.
'Sunt consecvent cu ceea ce am declarat și anume: o susțin pe Elena Udrea în această campanie și dacă o susțin pe ea, nu pot fi în altă parte (...) Consider că dintre toți candidații pe care îi avem astăzi, cel care a demonstrat că poate face din locuri de muncă și investiții adevărata politică a statului român, de care depinde de fapt viitorul României, este Elena Udrea',

a spus Boc.

Întrebat dacă se așteaptă să fie exclus din PDL, acesta a replicat 'e treaba lor'. 'Vorba poetului: bucuroși le-om duce toate, de-o fi una, de-o fi alta. Nu mă întrebați, e treaba lor', a afirmat primarul clujean.

De asemenea, acesta a arătat că nu va apela la ordonanța privind migrația aleșilor pentru că nu vrea să fie folosit drept 'argument' de către PSD pentru a justifica o ordonanță 'nedemocratică'. 'Nu voi lăsa PSD-ul să mă folosească drept argument pentru o ordonanță care nu are nimic de-a face cu spiritul democratic', a mai declarat Emil Boc.

Fostul premier Emil Boc a participat, sâmbătă seară, alături de candidatul PMP la prezidențiale, Elena Udrea, la a XX-a ediție a Festivalului Sinaia Forever.

AGERPRES / (A — autor: Anamaria Toma, editor: Marius Frățilă)
http://www.agerpres.ro/politica/2014/09/27/boc-despre-o-eventuala-excludere-din-pdl-bucurosi-le-om-duce-toate-nu-ma-intrebati-e-treaba-lor-21-54-28
----------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sâmbătă, 27 septembrie 2014

Ponta... conduce detasat! Iohannis... în pierdere de viteză. Victor Ponta și-a majorat avantajul față de contracandidați în intenția de vot pentru turul I al alegerilorSociopol – Ponta mărește ecartul față de Iohannis.

Ultimul sondaj despre intenția de vot în alegerile prezidențiale relevă schimbările produse în rândul electoratului în perioada de precampanie. Iohannis se află în pierdere de viteză, înregistrând acum un scor mai mic ca suma procentelor obținute de PNL și PDL în alegerile europarlamentare, în timp ce scorul candidatului PSD a mai crescut ușor față de începutul lunii.
 
Victor Ponta și-a majorat avantajul față de contracandidați în intenția de vot pentru turul I al alegerilor, potrivit sondajului efectuat de Sociopol în perioada 20-23 septembrie 2014. Premierul își menține scorul de peste 40 de procente, reușind chiar să crească de la 41.1%, cu cât era cotat în sondajul INSCOP de la începutul lunii, la 42% în cea mai recentă cercetare.

În schimb, precampania nu i-a fost deloc favorabilă candidatului ACL, Klaus Werner Iohannis, care continuă să scadă în sondaje. Iohannis beneficia de o intenție de vot de 31.2% în iulie, potrivit INSCOP, în condițiile în care cercetarea respectivă îl includea și pe Mihai-Răzvan Ungureanu (9.6%), care i s-a alăturat lui Iohannis între timp.

Datele Sociopol îl poziționează acum pe primarul Sibiului la 26%, cu mai mult de 5 procente sub scorul din iulie și, chiar mai interesant, sub rezultatele cumulate din alegerile europarlamentare ale partidelor pe care le reprezintă! PNL a obținut, în alegerile din mai, 15% din sufragii, iar PDL 12.23%, nemailuând în considerare cei 2.6% obținuți de Forța Civică, formațiunea care a fuzionat între timp cu PDL.

Citește și: Sondaj Gândul: Victor Ponta, pe primul loc în opţiunea românilor la prezidenţiale


Sondajul Sociopol relevă, în mod îngrijorător pentru ACL, faptul că Iohannis nu reușește să mobilizeze nici tot electoratul partidelor care îl sprijină, iar acțiunile sale de campanie nu îi sporesc capitalul electoral, ci, dimpotrivă, îl micșorează.  O posibilă explicație pentru evoluția candidatului ACL este faptul că Iohannis a fost în mare parte necunoscut publicului larg până în momentul în care l-a mazilit pe Crin Antonescu și i-a luat locul în poziția de președinte PNL și candidat la prezidențiale.

Abia din momentul când Iohannis a început să organizeze conferințe de presă, să apară la emisiuni televizate și să aibă întâlniri cu alegătorii în teritoriu, oamenii au început să își formeze o imagine despre profilul de președinte pe care acesta îl propune. Și, potrivit sondajelor, cu cât alegătorii îl cunosc mai bine pe Iohannis, cu atât scade în intenția de vot.

Odată cu poziționările lui Iohannis pe temele de interes în această în campanie, au intrat în atenția opiniei publice și aspectele ‘mai puțin plăcute’ ale activității sale politice: afacerile îndoielnice de la aeroportul Sibiu, dosarele de incompatibilitate cu Agenția Națională de Integritate sau cele șase case pe care nici până în ziua de azi primarul nu a reușit să le justifice în mod satisfăcător.

În plus, Iohannis și-a dat singur cu stângul în dreptul, autocaracterizându-se drept “politruc” sau încurcându-l pe Dimitrie Bolintineanu cu Spiru Haret. Trecutul său și gafele pe care le face îl trag în jos pe Iohannis și va fi destul de dificil, dacă nu imposibil, pentru candidatul ACL să întoarcă trend-ul pe ultima sută de metri și să mai reducă din ecartul față de Victor Ponta.

Citește și: Sondaj CSCI: VICTOR PONTA ar câştiga detaşat alegerile prezidenţiale

 
- See more at: http://www.obiectiv.info/sociopol-ponta-mare-te-ecartul-fa-a-de-iohannis_55410.html#sthash.vcNvMIeq.dpuf
---------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

miercuri, 24 septembrie 2014

Premierul Victor Ponta și-a început marți vizita oficiala în Statele Unite ale Americii. Prim-ministrul român, va avea o intervenție în cadrul dezbaterilor din plenul Adunării Generale a ONUTrimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcarea, transmite: Premierul Victor Ponta și-a început marți vizita în Statele Unite ale Americii

Șeful Executivului român a ajuns la New York, unde urmează să participe la cea de-a 69 sesiune a Adunării Generale a ONU.

Ponta a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyp Erdogan, și urmează să se întâlnească și cu viceprim-ministrul Consiliului de Stat al Republicii Populare Chineze Zhang Gaoli.


Începând de la ora locală 19, Victor Ponta, împreună cu soția sa, europarlamentarul PSD Daciana Sârbu, va lua parte la recepția oferită de președintele american, Barack Obama, și de Prima Doamnă a SUA, în onoarea șefilor delegațiilor participante la Adunarea Generală a Națiunilor Unite.

Deschiderea dezbaterilor generale ale Adunării Generale a ONU are loc miercuri și debutează cu un dejun oferit de Ban Ki-Moon, secretar general al ONU.

Seara, este programată o recepție oferită de președintele Consiliului European, președintele Comisiei Europene și de Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Politică Externă.

Joi, la New York, premierul Victor Ponta vizitează sediul Consulatului General al României, unde se întâlnește cu reprezentanți ai comunității românești.


Ulterior, prim-ministrul român va avea o intervenție în cadrul dezbaterilor din plenul Adunării Generale a ONU.

Vineri, premierul va avea o întâlnire, la Houston, cu reprezentanții companiei Halliburton, cu președintele companiei Exxon Mobile, va lua parte la evenimentul 'România, poarta către un sector energetic sigur și diversificat' (găzduit de World Affaire Council din Houston) și va efectua o vizită la Centrul tehnologic al Exxon Mobile.

La întrevederile de la Houston, premierul va fi însoțit de ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, și de ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu.

AGERPRES/(editor: Alic Mîrza)

Sursa:
------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

duminică, 21 septembrie 2014

Robert Turcescu, declara ca a fost ofiter sub acoperire! Adevar? Cacialma? Sau... primul pas, spre Marea Delatiune... a "Ofiterului Acoperit", clamat de Basescu?


VIDEO. Spovedania lui Robert Turcescu: Nu mai pot să trăiesc așa.

Jurnalistul Robert Turcescu a confirmat, duminică seară, în cadrul emisiunii ”Actualitatea Românescă”, de pe B1 TV, că documentele postate în cursul zilei pe blogul personal sunt reale și au fost publicate chiar de el. De asemenea, realizatorul a precizat că este gata să dea socoteală în fața judecătorilor şi că nu va mai realiza emisiunea televizată.


 ”Nu sunt niște așa-zise documente. Eu le-am pus astăzi pe blogul personal. E o mărturisire publică. În ceea ce privește documentele, sunt dispus, oricând voi fi chemat de judecători, să spun adevărul despre ceea ce știu eu despre aceste lucruri. Nu sunt postate de altcineva. Sunt lucruri pe care mi le asum: eu le-am urcat pe blog, eu am scris lucrurile acelea. Sunt documente reale”,
a declarat Robert Turcescu.


”Anunț un singur lucru care e foarte important pentru mine: nu am trăit o eliberare mai mare, o sărbătoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase în sufletul meu decât astăzi după ce m-am eliberat de povara asta. Mi-am dat seama că e necinstiti față de Dumnezeu, de mine, de familia mea, de voi toți, e necinstiit, nu pot să vă mai mint, trebuie să spun, să mărturisesc, indiferent ce m-ar consta asta. Din momentul în care m-am decis să public aceste documente. Mi le asum. Astăzi sunt împăcat, am o stare de fericire, de bucurie. Am scris acolo că cer iertare. Le cer iertare tuturor celor care această povară a mea îi încurcă. Le spun să mă judece drept, dar dacă le-am greșit, le cer iertare”,
a continuat jurnalistul.

Robert Turcescu a anunțat, totodată, că nu va mai realiza emisiunea ”Sub semnul întrebării”.

”De mâine (n.r. luni) nu voi mai face această emisiune. Știu că, în contextul actual, până ce un judecător va spune dacă am greșit sau nu, nu am tăria să mă mai înfățișez public. Le doresc tuturor să trăiască un astfel de moment de eliberare, să trăiască sentimentul acesta, al faptului că făcând așa, asta este calea cea dreaptă. Am trecut prin clipe chinuitoare, în momtul acela mă dădeam de ceasul morții pentru că nu mai puteam să vin să discutăm de ofițerul acoperit. Eram în fața voastră un nimeni, un ins care mințea. De asta am decis să mă eliberez. Fiecare are o cale în a face lucrurile. Sfârşitul nu e aici”, a mai spus Turcescu.

Jurnalistul a părăsit platoul emisiunii realizate de Sorina Matei pe B1 TV după aproximativ 20 de minute, explicând că va da socoteală pentru faptele sale doar în faţa unui judecător.


Sursa:
http://www.stiripesurse.ro/video-spovedania-lui-robert-turcescu-nu-mai-pot-sa-traiesc-asa/

--------------------------------------------------------
NOTA:
Cititi si aici:
-------------------------
1. Rares Bogdan: Sunt socat de deconspirarea lui Turcescu

Jurnalistul Rares Bogdan a declarat duminica la Realitatea TV ca este socat de declaratiile lui Robert Turcescu privind faptul ca a fost ofiter sub acoperire.

“Sunt socat. Vreau sa vorbesc cu el sa vad ce l-a determinat sa faca aceasta marturisire. L-am vazut. Era transfigurat”,
a spus Rares Bogdan.

Sursa:
http://www.stiripesurse.ro/rares-bogdan-sunt-socat-de-deconspirarea-lui-turcescu/
----------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------
2. Robert Turcescu, despre marturisirea ca a fost ofiter acoperit: Confirm ca sunt documente reale, sunt ale mele/ Nu mai puteam vorbi despre ofiterul acoperit candidat la presedintie simtindu-ma asa

 Robert Turcescu a explicat in direct, in platou la B1 TV, postarea de pe blog referitoare la marturisirea sa ca a fost ofiter acoperit. El a confirmat ca este scrisa de el, ca documentele sunt reale si ca acum se simte eliberat si fericit dupa aceasta marturisire. Jurnalistul a mai spus ca "de maine" nu va mai face emisiune. El a vorbit despre "judecata dreapta" si despre faptul ca nu stie daca este vinovat sau nu, insa a insistat pe ideea de "judecatori". Turcescu a refuzat sa raspunda de unde a primit documentele.

UPDATE 21.53: Site-ul turcescu.ro pare picat, iar postarea stearsa.


Declaratiile lui Turcescu de duminica seara, la emisiunea Actualitatea Romaneasca:
 • Este vorba despre o marturisire publica, la care inca reflectez.
 • Sunt dispus oricand voi fi chemat in fata judecatorului sa dispun de aceste documente si sa spun ce stiu despre aceste documete.
 • Nu sunt puse de altcineva. nu am vrut sa raspund la telefon astazi pt ca ar fi insemnat sa fac numai asta.
 • Sunt documente reale, le am in casa mea. Eu nu vreau sa fac o discutie acum daca documentele sunt reale sau nu, daca au existat in ce context, cum s-au facut pentru ca nu suntem la o judecata publica.
 • Nu am trait o eliberare mai mare, o sarbatoare mai mare, nu am auzit lucruri mai frumoase in sufletul meu decat astazi dupa ce m-am eliberat de povara asta.
 • Am cautat adanc in mine.
 • Intr-un fel sau altul mi-am dat seama ca e necinstit, ca nu pot sa va mai mint, ca trebuie sa marturisesc. Eu nu mai pot sa traiesc asa. Astazi va spun, din moment in care m-am decis sa public aceste documente, da eu le-am pus acolo mi le acum si sunt ale mele.
 • Astazi mai mult ca oricand sunt impacat.
 • Nu de la voi astept judecata, sigur ca se poate dezbate, dar v-as ruga ca fiecare in sufletul vostru judecand sa o faceti drept iar eu ma supun judecatorilor adevarati, cei care vor avea harul sa judece cu dreapta masura ceea ce se intampla.
 • Nu vreau sa raspund astazi la intrebari.
 • Am scris acolo ca imi cer iertare. Tuturor celor pe care aceasta povara a mea ii incurca.
 • Eu de maine nu voi mai face aceasta emisiune. nu stiu daca se numeste retragere din presa, stiu ca, in contextul actual, pana cand un judecator va spune daca am gresit sau ba, nu mai am taria de a ma afisa public. 
 • Nu mai puteam veni in fata voastra vorbind despre ofiterul acoperit care candideaza la presedintie si eu sa ma simt asa in interiorul meu.
 • Nu stiu de ce am stat atat, pentru ca acum a venit momentul, asa a vrut cel de sus. lucrurile astea tin de ceva mult mai inalt
 • Sfarsitul nu este aici. Sunt convins ca in continuare fiecare in patratica lui avem lucruri de spus, de aratat lumii. Dar sa o facem doar legat de ceea ce avem noi de facut.
 • Eu sunt ziarist. un ziarist are menirea sa prezinta lucrurile asa cum sunt, vreau sa incerc sa nu mai calc pe alaturi.
 • Ai incalcat vreo lege? Nu stiu. Judecatorii stabilesc. Trebuie sa se ajunga la un proces pentru ca eu vreau sa am judecator drept.
 • Ma supun judecatorilor.
 • Repet. Voi spune absolut tot in fata unui judecator. Nici mie nu imi pot da un verdict.
 • Eu le-am primit in mana aceste documente. Nu am sa povestesc aici.
Sursa:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-18153493-live-text-robert-turcescu-despre-postarea-blog-confirm-sunt-documente-reale-sunt-ale-mele-nu-mai-pot-trai-aceasta-povara-maine-nu-mai-fac-emisiune.htm
------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------

3. Robert Turcescu: Am fost ofiţer acoperit

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------

sâmbătă, 20 septembrie 2014

Teodor Meleșcanu, va intra în cursa prezidențială? Rezerviștii domnului Dogaru, implicati in strangerea de semnaturi? De ce atata secretomanie? Cui serveste?


Fostul premier Emil Boc a declarat că nu a ales să candideze la alegerile prezidențiale din 2014 întrucât le-a promis clujenilor să nu îi va părăsi a doua oară și pentru că nu se consideră candidatul optim pentru aceste alegeri.

„Nu candidez pentru că le-am promis clujenilor că a doua oară nu mai plec, iar ei mi-au făcut marea onoare de a-mi oferi votul lor a doua oară într-o atmosferă foarte grea. Și apoi, nici nu cred că eu eram un candidat optim pentru alegerile din 2014. Sunt un om realist și știu când merită să îți asumi o candidatură, când ești credibil. Nu sunt acel candidat care să îl ceară timpul prezent”, a spus Emil Boc la B1TV.

El a precizat că erau două soluții favorabile pentru alegerile din noiembrie 2014.

„Să se unifice dreapta din timp și să aibă un candidat, era foarte bine și ideal, sau fiecare aleargă pe culoarul propriu, iar alegerile vor simplifica procesul electoral și candidații iar în turul doi vor fi doar doi candidați”, a mai spus acesta.


Emil Boc a adăugat că cel mai probabil Teodor Meleșcanu va intra în cursa prezidențială.

„Am văzut declarațiile lui Teodor Meleșcanu. Pare un om care are deja semnăturile și doar își pregătește momentul anunțării, probabil luni. Eu cred că va intra în cursă, amplificând și mai mult gălăgia de pe dreapta.

Din zvonuri știu că l-au ajutat să strângă semnăturile rezerviștii domnului Dogaru”,
a completat Boc.

Iohannis nu are carisma necesară să convingă cetățeanul nehotărât sau pe cel care a votat cu altcineva, să-l voteze în turul doi. Elena Udrea are șansa de a inspira spiritul PDL, în schimb”, a completat acesta.

- See more at: http://www.obiectiv.info/emil-boc-iohannis-nu-are-carisma-necesara-sa-convinga-ceta-eanul-nehotarat_54750.html#sthash.VAh2AtdW.dpuf
-------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

joi, 18 septembrie 2014

Complexul militaro-industrial... in plina ofensiva! Se cauta cu orice pret... noi piete de desfacere! Riscul extinderii conflictelor de razboi, cresc gradual, de la o zi la alta! Cine pierde? Cine castiga? Pe teritoriul "cui"... va ploua cu bombe?


SUA intenţionează să acorde Republicii Moldova, Ucrainei şi Georgiei statutul special de aliaţi non-NATO.

Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului american analizează un proiect de lege care prevede sancţiuni extinse contra Rusiei şi aliaţilor acesteia, precum şi acordarea statutului special de aliaţi non-NATO Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei.

Comisia pentru Relaţii Externe a Senatului SUA examinează joi "Legea pentru susţinerea libertăţii Ucrainei 2014", care prevede sancţiuni împotriva Rusiei şi aliaţilor acesteia din Comunitatea Statelor Independente şi chiar împotriva Siriei, potrivit Radio Free Europe/Radio Liberty şi agenţiei RIA Novosti.

 Proiectul de lege autorizează acordarea a 350 de milioane de dolari (271 milioane euro) Administraţiei prooccidentale de la Kiev, precum şi furnizarea de echipamente militare şi muniţie armatei ucrainene.

 În plus, conform RIA Novosti, Statele Unite ar urma să confere Ucrainei, Republicii Moldova şi Georgiei statutul de "aliat major non-NATO", situaţie care ar facilita transferul de armament american acestor ţări. RIA Novosti susţine că acest statut ar permite chiar transferul de muniţii cu uraniu sărăcit.

 Proiectul legislativ a fost elaborat de senatorii Robert Menendez (democrat) şi Bob Corker (republican), iar votul programat joi coincide cu vizita în Statele Unite a preşedintelui Ucrainei, Petro Poroşenko.

 Proiectul îi cere preşedintelui Barack Obama să impună sancţiuni împotriva companiilor ruse din domeniul industriei militare şi chiar împotriva Gazprom, dacă grupul energetic rus ar limita livrările de gaze spre Ucraina, R.Moldova, Georgia sau ţări membre NATO.

Sursa:
http://adevarul.ro/international/statele-unite/sua-intentioneaza-acorde-republicii-moldova-ucrainei-georgiei-statutul-special-aliati-non-nato-1_541ae9a00d133766a83c179f/index.html
----------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
NOTA:
====================
De la Razboiul din Vietnam,
SUA au declansat numeroase alte conflicte militare, razboaie in toata regula!
Au nenorocit pe secole... popoare, teritorii de-a lungul si latul... pamantului!
Nu cunosc insa, indiferent de ce-au declarat americanii "Ab initio"/ca "intentii/motivatii" ... sa fi existat macar un cat de cat... castig/rezultat POZITIV, pentru cei care au FOST MACELARITI.
In urma conflictelor, doar zeci de mii/sute de mii de morti, daramaturi in loc de orase/case, saracie lucie si boli cu nemiluita! Amercani, ne-am saturat de BINELE facut... cu forta bombelor!
Puneti punct! Lasati popoarele, sa-si decida soarta!
Valabil, pentru orice alti agresori!
Admin

Cumulul pensiei cu salariul, adoptat in Parlament. O Lege mai mult decat necesara! Rand pe rand, ABERATIILE si RAUTATILE guvernului de trista amintire Boc, sunt inlaturate.

 
Camera Deputatilor a adoptat, miercuri, ordonanta de guvern care permite din nou cumularea pensiilor si a salariilor.
Ea a fost adoptata cu 290 de voturi "pentru", 6 voturi "impotriva" si 41 abtineri, informeaza Digi 24.

Camera Deputatilor este for decizional, astfel ca urmeaza sa fie trimisa pentru promulgare la presedintele Traian Basescu.

Guvernul a anuntat ca nu sprijina aceasta initiativa in momentul in care legea a trecut de Senat. Totusi, miercuri, premierul Victor Ponta a sustinut ca aceasta lege este una necesara, pentru ca "indreapta un lucru gresit".

Propunerea legislativa a fost initiata de mai multi senatori PSD, PC si de la grupurile minoritatilor, printre care se numara Valeriu Zgonea, Gabriel Vlase, Florin Iordache, Ilie Sarbu, Ana Birchall si Bogdan Ciuca.

Ea prevede abrogarea prevederilor din legea 329/2009 potrivit carora se interzice cumulul pensiei cu salariul in cazul angajatilor din sistemul public pentru care nivelul pensiei nete aflata in plata depasesete castigul slarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului.

Cumulul pensiei cu salariul a fost interzis in 2009, cand Guvernul condus de Emil Boc a decis ca pensionarii nu mai aveau voie sa se angajeze in sistemul bugetar sau, in cazul in care o faceau, erau nevoiti sa opteze intre pensie si salariu. Actualul primar din Cluj-Napoca a justificat-o atunci invocand presiunea crizei economice.


 Masura nu ii afecta si pe angajatii din sistemul privat.


Sursa:
http://www.ziare.com/afaceri/salariati/cumulul-pensiei-cu-salariul-adoptat-in-parlament-mingea-e-la-basescu-1322427
----------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

miercuri, 17 septembrie 2014

Arctica. Noul aerodrom rusesc din Arctica. Se consolideaza poziţiile... si în Arctica


Noul aerodrom din Arctica, pregătit să primească avioane de luptă.

Aerodromul rusesc de pe arhipelagul arctic Novaia Zemlia este pregătit să primească aviaţie de luptă, a declarat pentru ziarişti Oleg Kocetkov, reprezentant al Districtului Militar de Vest.


Aerodromul este pregătit pentru aterizarea avioanelor de luptă, deservirea tehnică, alimentarea cu combustibil, azot şi oxigen şi instruirea piloţilor. Echipaje de pe avioane de vânătoare MiG-31BM deja au testat aterizarea pe noul aerodrom.


Rusia intenţionează să-şi consolideze poziţiile în Arctica pe toate fronturile: atât în direcţia politico-militară, cât şi în cea economico-financiară.

Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/news/2014_09_17/Noul-aerodrom-din-Arctica-pregatit-sa-primeasca-avioane-de-lupta-6373/
-------------------------------------------


Vladimir Putin: Rusia își va consolida poziția în Arctica

Federația Rusă trebuie să acorde mai multă atenție măsurilor de consolidare a poziției în Arctica, pentru că aceasta regiune „reprezintă concentrația de interese ale țării în multe domenii”.

Declarația a fost făcută de președintele Vladimir Putin în timpul Forumului Național de Tineret Seliger 2014.

Potrivit șefului statului, toate acțiunile vor avea loc în conformitate cu dreptul internațional și prin realizarea de compromisuri cu partenerii, însă Rusia își ca apăra și propriile interese.

Vladimir Putin a menționat că regiunea, pe lângă rezervele de materii prime, joacă un rol important în ceea ce privește asigurarea securtății.

Mai mult: http://romanian.ruvr.ru/news/2014_08_29/Vladimir-Putin-Rusia-isi-va-consolida-pozitia-in-Arctica-2858/
-----------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Vârsta de PENSIONARE se REDUCE. Vezi pentru cine şi în ce condiţii. Ce au distrus unii, repara acum... altii!


Veste bună pentru mii de angajaţi care lucrează în condiţii speciale sau grupa I de muncă. Aceştia se pot pensiona mai devreme, potrivit unui proiect de lege, care va fi dezbătut în plenul Senatului.

Potrivit România TV,
proiectul prevede că oamenii care muncesc în condiţii speciale cel puţin doi ani vor beneficia de o reducere a vârstei de pensionare de un an.

Potrivit proiectului de lege, pentru 2 ani munciţi în grupele speciale, pensionarea se va face cu un an mai devreme, la 4 ani munciţi în condiţii speciale, vârsta de pensionare scade cu 2 ani, iar la 6 ani munciţi, reducerea vârstei de pensionare este de 3 ani.

Legea în vigoare prevede că, la 6 ani munciţi în conditii speciale, angajatii se pot pensiona cu 3 ani mai devreme.

Proiectul de lege a primit, marţi, raport favorabil în Comisia de muncă din Senat.

CITEŞTE ŞI  PENSIONAREA femeilor la 65 de ani, AVIZATĂ de deputaţi. Care sunt etapele privind vârsta de retragere


"Pe ordinea de zi a Comisiei s-a aflat în dezbatere Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea art.55 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice. Această propunerea legislativă, adoptată în unanimitate de senatorii din Comisia pentru muncă familie şi protecţie socială a Senatului, modifică art. 55 şi art. 158 din Legea nr.263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul recunoaşterii grupei I de muncă pentru toţi pensionarii care au cel puţin 2 ani lucraţi în această grupă, ca fiind activitate desfăşurată în condiţii speciale, nu doar pentru cei care au efectuat un stagiu minim de 6 ani în grupa I de muncă, aşa cum prevede legislaţia actuală. De asemenea, perioadele mai mici de doi ani lucrate în locurile de muncă menţionate, vor fi recunoscute ca fiind perioade lucrate în condiţii deosebite de muncă", se arată într-un comunicat al Comisiei.

Liviu Pop, preşedentintele Comisia de muncă a Senatului, a declarat, la România TV, că proiectul de lege reprezintă o "repapare", explicând că, în prezent, doar cei care au lucrat efectiv peste 6 ani beneficiază de reducerea de vârstă la pensionare.

"Această initiaţitivă nu face altceva decât sa aducă la normal, sa repare ceea ce legea a distrus acum multi ani. Toţi care au până la 6 ani de zile lucraţi beneficiază de o reducere a vârstei de pensionare",
a spus Pop.

Raportul de admitere a propunerii legislative va intra în dezbaterea Plenului Senatului săptămâna viitoare.

CITIŢI AICI PROIECTUL DE LEGE


Sursa RTV.NET: http://www.romaniatv.net/proiect-avizat-la-senat-varsta-de-pensionare-se-reduce-vezi-pentru-cine-si-in-ce-conditii_168065.html#ixzz3DWNILzmn
----------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

marți, 16 septembrie 2014

THE WASHINGTON POST scrie despre Victor Ponta. Campania lui Ponta are impact pozitiv în presa americană


Victor Ponta, în postura de candidat oficial pentru Președinția României, a stabilit linia de acțiune pentru Cotroceni. Important pentru liderul PSD este economia, pentru că, dincolo de orice bătălie politică, rezultatele asupra vieții românilor sunt cele ce contează. Ținta lui Victor Ponta este o schimbare până la capăt, pentru că doar așa România se va dezvolta.
 
The Washington Post  a scris în termeni laudativi despre modul în care premierul Victor Ponta și-a lansat campania pentru Președinția României. Liderul PSD, care este prim-ministru din mai 2012, va fi un candidat de prim – rang la alegerile prezidențiale din noiembrie, în temeiul motivației șefului Guvernului de a crea o țară mai bună decât cea pe care o lasă predecesorul său, Traian Băsescu, conform The Washington Post.

Victor Ponta are încrederea că îl va succede pe Traian Băsescu, care se va retrage după un deceniu în care a băgat România cu un picior în groapă. Însă strategia pe care Ponta o vrea pentru România este foarte diferită de cea a lui Băsescu. Prioritar pentru liderul Guvernului este de a crește economia și de a crea noi locuri de muncă, în opoziție cu poziția luată de Băsescu în calitate de lider al României, ce a fost un deschizător de pârghii favorabile clanurilor interlope din țară.

 

Citeşte şi: Băsescu şi locurile de muncă pentru tineri – Europa îl contrazice pe preşedinte


Și meritul lui Victor Ponta pentru toate realizările obținute în calitate de Prim-ministru al României a fost salutat de partenerii americani. De la trei ani de la momentul adoptării, la Washington D.C., a „Declarației Comune privind Parteneriatul Strategic pentru Secolul XXI între România și Statele Unite ale Americii”, relația bilaterală România –SUA a cunoscut progrese semnificative, care au dus la un nivel de cooperare fără precedent între cele două părți.

Mai mult, în decursul ultimului an, evoluții notabile au fost înregistrate pe dimensiunea economică și în planul politico – miliatar între țara nostră și partenerii americani, ca urmare a angajamentului comun pentru extinderea Parteneriatului Strategic.

 

Citeşte şi:  Cum minte Băsescu când face campanie electorală


Astfel, Victor Ponta, în postura de candidat oficial pentru Președinția României, a stabilit linia de acțiune pentru Cotroceni. Important pentru liderul PSD este economia, pentru că, dincolo de orice bătălie politică, rezultatele asupra vieții românilor sunt cele ce contează. Ținta lui Victor Ponta este o schimbare până la capăt, pentru că doar așa România se va dezvolta și nu va mai rămâne blocată prin măsurile de austeritate luate de unii politicieni în cei 10 ani de conducere.
Deși Guvernul Ponta a reușit să redreseze economia, în 2013 -  România a înregistrat cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană, veniturile românilor sunt încă prea mici, iar diferențele de dezvoltate sunt încă prea mari. Drept pentru care, țintele viziunii economice ale lui Victor Ponta sunt următoarele.

România poate deveni „Economia de top a Europei de Est”, dacă nivelul economic va crește în mod continuu, iar austeritatea va fi exclusă, „Centrul industrial est – european”, dacă ritmul creșterii industriale este menținut la  9-10%, așa cum este și în prezent,  „Grânarul” Europei, dacă agricultura va fi susțintă exact cum a fost în ultimii doi ani, „Hub tehnologic în Europa Centrală și de Est”, folosind ca beneficiu competitiv industria IT, dar și celelalte zone industriale majore( auto, comunicații, industria alimentară), „Lider regional în energie” - țara noastră poate atinge independența energetică în 5 ani și deveni exportator net, respectiv România poate intra în „Zona Euro în următorii 5 ani”, ce poate simplifica mult traiul românilor care s-au integrat în economia europeană.

Citeşte şi: VICTOR PONTA CANDIDAT. Ponta – discurs despre viitor


Totodată, obiectivul viitorului mandat la Palatul Cotroceni al lui Victor Ponta este „ A doua unire a românilor”. La aproape 100 de ani de când românii reușeau să șteargă frontierele statale dintre ei și să se regăsească într-o singură țară, Victor Ponta urmărește să realizeze „cea de-a doua Unire”, în care românii să nu mai fie dezbinați, împărțiți în grupuri care nu numai că nu colaborează unele cu altele, dar de cele mai multe ori ajung să se urască și să se confrunte.

Prezidențiabilul Victor Ponta intenționează ștergerea frontierelor din România, dintre stânga și dreapta, dintre cei care au nevoie de ajutorul statului și cei care se descurcă singuri, dintre cei performanți și cei mai puțin performanți, pentru că doar uniți putem merge înainte!. „Pe 16 noiembrie, Băsescu e șomer! Noi avem de lucru. Haideți să facem o Unire a tuturor românilor. Haideți să facem Schimbarea până la capăt.”, a declarat Victor Ponta, la începutul campaniei pentru Palatul Cotroceni.
 
- See more at: http://www.obiectiv.info/campania-lui-ponta-are-impact-pozitiv-in-presa-americana_54283.html#sthash.BaQkoP2N.dpuf
------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

duminică, 14 septembrie 2014

Uniunea Europeană - moment crucial. INDEPENDENȚĂ SCOȚIA - REFERENDUM 18 SEPTEMBRIE: Liderii europeni se tem de precedentul pe care l-ar putea reprezenta SCOȚIA


Liderii europeni se tem că eventuala declarare a independenţei Scoţiei ar spori riscul de contagiune în alte state ale Uniunii Europene.

Temerile apar în condiţiile în care pe 18 septembrie va fi organizat un referendum în rândul electoratului scoţian, pe tema apartenenței la Regatul Unit.

În urmă cu câteva zile, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene a refuzat să comenteze sondajele de opinie legate de apartenenţa Scoţiei la Regatul Unit, precizând că este vorba despre o "afacere internă". 
 
Scoției i-ar fi aproape imposibil să adere la UE

Totuşi, preşedintele CE, Jose Manuel Barroso, declara în luna februarie că ar fi "extrem de dificil, dacă nu imposibil" pentru o Scoţie independentă să adere la Uniunea Europeană.

"Ar fi foarte dificil de obţinut acordul tuturor celorlalte ţări membre UE, pentru a accepta o nouă ţară care ar proveni dintr-un stat membru", spunea atunci Barroso.

El a dat ca exemplu Spania, care se confruntă cu revendicări secesioniste şi refuză să recunoască independenţa Kosovo. "Este într-un fel o situaţie similară, întrucât este vorba despre o ţară nouă", adăuga şeful executivului comunitar de la acea vreme.

"Un nou stat independent ar deveni, din momentul declarării independenţei sale, un stat exterior pentru Uniunea Europeană", a declarat în 2013 și preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, intervievat în legătură cu situaţia Cataloniei.

 

Vezi și:  Scoția independentă: Unioniștii câștigă teren cu o săptămână înaintea votului

 
În această săptămână, ministrul de externe german, Frank-Walter Steinmeier, a afirmat că ar prefera "să îşi imagineze că Marea Britanie rămâne unită", transmite jurnalul.ro.

Un sondaj de opinie realizat de institutul Survation şi dat publicităţii sâmbătă, cu cinci zile înaintea referendumului, arăta că 54% dintre scoţieni ar vota pentru rămânerea Scoţiei în interiorul Regatului Unit, în timp ce 46% s-ar pronunţa pentru independenţă.
 
Sursa: http://www.dcnews.ro/independen-a-sco-ia-referendum-18-septembrie-liderii-europeni-se-tem-de-precedentul-pe-care-l-ar-putea-reprezenta-sco-ia_453517.html#sthash.SEtuXxly.dpuf
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite