Google Translate

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

"Debarcarea lui Victor Ponta ca urmare a unei anchete penale! N-am scris aceste rînduri de dragul lui Victor Ponta. Destinul lui Victor Ponta mă lasă rece. Am scris aceste rînduri ca să nu mă creadă Regizorii prost." Said, Ion Cristoiu


După eșuarea Planului A s-a trecut la Planul B:
Suspendarea lui Victor Ponta ca urmare a unei anchete penale!

Cel căruia i se spune, cu iluzia presei noastre că funcționează în America, președintele ales Klaus Iohannis a postat sîmbătă dimineața pe Facebook un mesaj dedicat votului din străinătate la al doilea tur.

Remarcînd că echipa de campanie a lui Klaus Iohannis pariază mai departe pe comunicarea prin rețelele de socializare, nu numai pentru că Klaus Iohannis e președintele Republicii Facebook, dar și și pentru că în materie de comunicare prin viu grai, politicianul PNL stă rău, nu pot să nu tresar la adevăratul obiectiv al intervenției:

 Debarcarea lui Victor Ponta din funcția de premier!

Să mă explic.
La o primă vedere, intervenția lui Klaus Iohannis pare a fi stimulată de acuzațiile cuplului Mircea Geoană – Marian Vanghelie. Excluși din PSD, aceștia s-au năpustit pe televiziuni și au declarat, ca la ordin, că Victor Ponta e acela care a blocat dinadins votul românilor din străinătate.
Mulți au crezut că e vorba de o răzbunarea isterică a celor doi, pentru că Victor Ponta i-a dat afară din partid.

 Într-un text anterior, dezvăluiam că Mircea Geoană fusese executat nu pentru declarațiile sale de după scrutin, altfel inodore, ci pentru Planul loviturii de Palat prin care el, Mircea Geoană, urma să fie desemnat premier al unui Guvern de Uniune Națională, alcătuit din PSD-PNL-PDL, singura formulă prin care Gașca lui Vasile Blaga putea reveni la Guvernare fără a risca acuzația de folosire a traseismului trădător.

 Ulterior, ipoteza mea a fost confirmată atît de Victor Ponta, cît și de declarațiile lui Marian Vanghelie și Mircea Geoană.

Planul A a căzut.

 S-a trecut la Planul B.
Mircea Geoană și Marian Vanghelie au ieșit cu declarații ce se vor dezvăluiri din interior despre implicarea lui Victor Ponta în blocarea votului din străinătate.
Declarațiile au un dublu rol:
  1. Să reaprindă Scandalul votului din străinătate, trecut în plan secund.
  2. Să creeze premisele unei anchete penale împotriva lui Victor Ponta.
De reamintit că Monica Macovei, după modelul Mona Muscă din 2004 împotriva lui Adrian Năstase, a depus, în 5 noiembrie 2014, o plîngere penală împotriva lui Victor Ponta. Pe 18 noiembrie 2014, Parchetul General a deschis o anchetă in rem.

A intrat în joc, potrivit Planului B, Klaus Iohannis. După un Pe de o parte de complezență, textul intră în subiect:
„Pe de altă parte, sunt revoltat că cei care i-au împiedicat pe români să-şi exercite un drept fundamental sunt încă în funcții. (…)

De asemenea, astept cu maxim interes ca Parchetul Curtii Supreme sa-si respecte obligatiile constitutionale de a apara drepturile si libertatile cetatenilor si, in consecinta, astept cat mai curand rezultatul investigatiei privind impiedicarea exercitarii drepturilor electorale de catre romanii din Diaspora”.

Dacă aceste rînduri ar fi fost semnate de Traian Băsescu, presa ar fi luat foc:
Presiune asupra Justiției din partea Președintelui!

Cum însă ofițerii acoperiți din presă n-au fost dezactivați după al doilea tur de scrutin, Comandantul ordonîndu-le să rămînă pe poziții pînă la îndeplinirea Obiectivului – demiterea lui Victor Ponta și accederea la Guvernare a PDL-PNL – textul lui Klaus Iohannis a fost primit cu urale.

 Mai mult, potrivit Ordinului, televiziunile și site-urile finanțate de SRI prin firme paravan, au trecut de urgență la reaprinderea Scandalului Votul din Străinătate.

Ce legătură e între dezvăluirile cuplului Mircea Geoană – Marian Vanghelie, reaprinderea Scandalului mediatic și intervenția lui Klaus Iohannis?
Una foarte simplă.

Potrivit articolului 109 din Constituție, în cazul unui membru al Guvernului
„dacă s-a cerut urmărirea penală, Preşedintele României poate dispune suspendarea acestora din funcţie”.

Așadar, dacă împotriva lui Victor Ponta se începe urmărirea penală, el poate fi suspendat din funcție.
E singura formulă prin care poate fi înlocuit Guvernul Ponta cu Guvernul de Uniune Națională, condus de Mircea Geoană sau, de ce nu?, de George Maior. Că doar nu degeaba și-a pus la lucru SRI în aceste zile toți ofițerii acoperiți din presă, din politică și toate firmele paravan.

Și dacă Tiberiu Nițu, considerat om al lui Victor Ponta nu se execută?
Foarte simplu și de data asta.

 Au fost depuse – și nu întîmplător – plîngeri și la DNA.
Se îndoiește cineva că Divizia Penală a SRI nu se va executa imediat?
Desigur, toți cei vinovați de dezastrul votului din străinătate trebuie să plătească, inclusiv penal.
Din nenorocire, Regizorii care vor să-i dea lui Klaus Iohannis și un Guvern, nu numai o Președinție, nu de asta au trecut la aplicarea Planului B.

NB: N-am scris aceste rînduri de dragul lui Victor Ponta. Destinul lui Victor Ponta mă lasă rece. Am scris aceste rînduri ca să nu mă creadă Regizorii prost.


Sursa:
http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-duminica-30-noiembrie-2014-dupa-esuarea-planului-a-s-a-trecut-la-planul-b-suspendarea-lui-victor-ponta-ca-urmare-a-unei-anchete-penale/
---------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

vineri, 28 noiembrie 2014

Decredibilizarea UDMR... pana la capat! Interesul poartă fesul! Poate... le da PDL/ACL/PNL... tot ce isi doresc!


Culise, ieșirea UDMR de la guvernare.
Răsturnare spectaculoasă în Consiliul Permanent.

Un participant la ședința care a decis ieșirea maghiarilor de la guvernare a împărtășit DCNews culisele Consiliului UDMR. Președintele UDMR Kelemen Hunor a anunțat joi că în Consiliul Permanent al Uniunii s-a decis ieșirea de la guvernare. Urmează ca decizia să fie propusă și validată în ședința Consiliului Reprezentanţilor Unionali, din 13 decembrie.

 
Decizia este una surprinzătoare, în condițiile în care conducerea Uniunii discutase toate variantele și era favorabilă rămânerii în echipa guvernamentală. Liderii UDMR ar fi argumentat că rămân la Palatul Victoria dacă primesc termene clare pentru realizarea unor deziderate punctuale: linia maghiară de la UMF Tg Mureș, steagurile secuiești, alte priorități ale UDMR.

Schimbarea taberelor decredibilizează UDMR
 
”S-a intrat cu ideea de a menține participarea la guvernare, ne-a declarat unul dintre delegații prezenți la Cluj. Era logic, întrucât conducerea UDMR a hotărât în 2012 să meargă alături de Victor Ponta, nu se discutase anterior cu electoratul, deci n-ar fi fost necesară o schimbare de atitudine. S-ar fi argumentat că este necesară prezența în guvern pentru a solicitările maghiarimii”.
 
Discuțiile au fost extrem de aprinse. Cei care au dorit rămânerea la guvernare au arătat că doar prin astfel de colaborări pot fi rezolvate promisiunile făcute electoratului UDMR. Nici participarea la guvernarea dezastruoasă a PDL nu a afectat rezultatul în alegeri și nu a îndepărtat maghiarii de UDMR. Mai mult, dacă ar fi abandonat Victor Ponta, s-ar da semnalul de lipsă de fair play.
Nimeni nu se poate baza pe UDMR, dacă schimbă mereu taberele, ceea ce va afecta pe termen lung relevanța formațiunii, au avertizat susținătorii variantei guvernamentale.
Voturile pe care ia ”concurența” UDMR sunt nesemnificative, au mai spus aceștia, de maximimum 10%, deci nu există un pericol electoral, dacă se păstrează cooperarea cu PSD.
 
”Secuimea”, în favoarea ieșirii de la guvernare
 
De cealaltă parte, cei care au insistat pe replierea de parte învingătorului la prezidențiale au avertizat că un număr tot mai mare de maghiari nu participă la alegeri. Absenteismul ar fi pus pe seama incapacității UDMR a de a mobiliza electoratul. Acest fenomen ar putea duce la schimbări explozive, de tipul celei petrecute în alegerile prezidențiale.
 
Să respectăm voința alegătorilor, au spus partizanii ieșirii de la guvernare. Ei au argumentat și cu nevoia de aliniere la familia politică europeană, PPE. Cei care au dorit ieșirea de la guvernare sunt în principal reprezentanții secuimii. Liderii din Covasna și Harghita au susținut ieșirea de la guvernare, liderii din județele ”mixte” au fost mai degrabă pentru rămânerea la Putere.
 
Nu este clar ce a înclinat balanța. Chiar sub rezerva anonimatului, sursa DCNews a refuzat să dezvăluie ce i-a convins pe udemeriști să schimbe tabăra. ”Indiferent de opiniile noastre, respectăm decizia majorității, UDMR este caracterizat de disciplină, așa că nu vor fi comentarii în afara partidului”, a concluzionat sursa DCNews.
 
- See more at: http://www.dcnews.ro/culise-ie-irea-udmr-de-la-guvernare-rasturnare-surpriza-in-consiliul-permanent_460778.html#sthash.NzadzJwC.dpuf
--------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

joi, 27 noiembrie 2014

Bănci.TOPUL COMISIOANELOR: Ce taxe iau băncile pentru administrarea unui cont curent, interogarea soldului şi retragerea de numerar


Cele mai mari costuri lunare de administrare a unui cont curent sunt percepute în România de către UniCredit Ţiriac Bank, de 7,5 lei, urmată de OTP Bank, cu 5 lei, în timp ce Banca Transilvania şi Marfin Bank nu taxează clienţii pentru acest serviciu, potrivit unui raport al Consiliului Concurenţei.

În topul celor mai mari comisioane se regăsesc de asemenea BCR, cu 4,5 lei/lună, şi BRD, cu 0,8 euro (circa 3,55 lei), iar Volksbank, Banca Românească, ProCredit Bank şi Credit Europe Bank se situează pe palierul de mijloc, cu o taxă lunară de 3 lei, reiese din raportul "Evoluţia concurenţei în sectoare cheie - 2014", realizat de Consiliul Concurenţei.

Cele mai mici comisioane, de 2 lei/lună, sunt percepute de ING Bank şi Libra Internet Bank, urmate de Raiffeisen Bank, CEC Bank, Bancpost, Alpha Bank, Piraeus Bank şi Banca Comercială Carpatica, cu 2,5 lei/lună, potrivit datelor băncilor preluate de CC în raport.

În ceea ce priveşte taxarea clienţilor pentru interogarea soldului la bancomatele proprii, Libra Bank şi Carpatica au cele mai mari comisioane, de 1 leu pe operaţiune, în timp ce Volksbank, Piraeus, Credit Europe şi Marfin au acest serviciu gratuit, pentru ultimele trei bănci fiind valabil şi în cazul altor bancomate.


Alpha, Banca Românească işi ProCredit taxează clienţii proprii cu 0,5 lei/interogare, iar cele mai multe instituţii de credit au comisionul situat la 0,3 lei. BCR şi BRD au cel mai mic comision în acest caz, de 0,2 lei, respectiv 0,5 euro (circa 0,2 lei).

Pe de altă parte, BRD are cel mai mare comision pentru interogarea soldului la alte bancomate, de 1 euro (circa 4,4 lei), urmată de BCR şi ING Bank cu 2,5 lei fiecare şi Carpatica, cu 1,8 lei/operaţiune. OTP taxează cel mai puţin verificarea soldului la alte bancomate, cu 0,3 lei.

"Pentru retragerea de numerar în lei de la ATM-urile proprii, doar bănci precum Banca Transilvania, ING Bank sau Marfin Bank nu percep comision. Cele mai multe bănci percep un comision de 0,2%, maximul de 0,25% fiind utilizat doar de BCR şi Bancpost", se spune în documentul Concurenţei, pe baza datelor băncilor valabile la 1 octombrie.

În segmentul inferior al comisioanelor se plasează şi CEC Bank, cu 0,1% din suma retrasă de la bancomatele proprii.

În ceea ce priveşte retragerea de numerar de la un ATM din afara reţelei proprii, comisioanele încasate de bănci de la clienţii persoane fizice variază mai mult faţă de situaţia precedentă.

 Astfel, primele două bănci din sistemul bancar, respectiv BCR şi BRD, au cele mai ridicate taxe pentru aceste operaţiuni, de 1% plus 6 lei pentru o tranzacţie în cazul BCR şi de 1% plus 4 lei în cazul BRD. Cele mai multe bănci se încadrează într-un tarif de 0,5% plus 2,5 lei, dar sunt şi niveluri ceva mai ridicate, de 0,5% plus 3,5 lei la CEC Bank, 0,75% plus 2,5 lei la Libra Bank, 1% în cazul Raiffeisen (dar minim 2,5 euro) şi 1% plus 2,5 lei la UniCredit şi Marfin.

Consiliul Concurenţei notează în raport că, în Romania, comisioanele bancare sunt la un nivel foarte ridicat în raport cu celelalte state membre UE. La nivelul anului 2009, spre exemplu, România se situa pe poziţia a patra în topul statelor cu cele mai mari costuri aferente unui cont curent, potrivit unui studiu al Comisiei Europene.
Sursa:
http://www.mediafax.ro/economic/topul-comisioanelor-ce-taxe-iau-bancile-pentru-administrarea-unui-cont-curent-interogarea-soldului-si-retragerea-de-numerar-13654295
--------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

miercuri, 26 noiembrie 2014

ETICHETE FĂRĂ TERMEN DE VALABILITATE. Europa vrea să scoată termenul de valabilitate de pe etichetele produselor alimentare. Dacă nu luam atitudine, ăștia ne omoară cu zile! Celebrul nutritionist Gheorghe Mencinicopschi s-a opus, iar azi... este la inchisoare... pentru "fapte"... de drept comun!



FĂRĂ TERMEN DE VALABILITATE pe etichetele alimentelor.
Ce riscă consumatorii.
 

Expresia "a se consuma, de preferinta, înainte de data de" ar putea să fie eliminată de pe ambalajul mai multor alimente. Uniunea Europeană vrea să ia această decizie deoarece mulţi oameni aruncă mâncarea, din precauţie, înainte de data menţionată, deşi produsele sunt încă valabile. Nutriţioniştii critică însă iniţiativa şi avertizează că, în timp, consumatorii pot dezvolta anumite boli.
 
 Potrivit publicaţiei franceze Le Monde, miniştrii agriculturii din statele Uniunii Europene au discutat despre metodele de a mai limita din risipa de alimente la nivel comunitar. În acest sens, şi-au propus chiar să limiteze folosirea sintagmei "a se consuma, de preferinţă, înainte de..", informează economica.net.
 
Menţiunea referitoare la termenul optim pentru consum poate dispărea de pe etichetele anumitor produse alimentare, cum ar fi zahărul sau oţetul. "Menţiunea "a se consuma de preferinţă înainte de.." nu are legătură cu sănătatea, ci mai degrabă cu calitatea produslui. Consumatorii sunt în măsură să judece de capul lor", a declarat ministrul olandez al Agriculturii, Sharon Dijksma, cel care, alături de omologul său suedez, este iniţiator al proiectului.

"Produsele care ar putea fi vândute fără termenul de valabilitate, cu riscul ca valoarea nutritivă să scadă în timp, sunt tocmai cele care nu se aruncă. Nu se aruncă orezul sau făina, mălaiul, ci mâncarurile procesate. Nu înţeleg această măsură care încalcă regulamentul 178/2002 al Uniunii Europene privind siguranţa alimentelor. O astfel de reglementare a UE ne expune la riscuri foarte mari privind toxiinfecţiile alimentare, carenţele alimentare, la îmbolnăvire",
a declarat la România TV nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi.

 
Potrivit unui studiu al Comisiei Europene, 50% dintre consumatori nu ştiu cum să se raporteze la datele referitoare la termenul până la care pot fi consumate produsele. Asta este cauza pentru care se aruncă la coş 20% din mâncarea care poate fi consumată fără probleme.

Publicat: Vineri, 23 Mai 2014



--------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

VIDEO:
ETICHETE FĂRĂ TERMEN DE VALABILITATE

Mai multe controverse s-au iscat, in ultima vreme, dupa ce reprezentantii Uniunii Europene au venit cu propunerea de a elimina de pe etichetele produselor, termenul de valabilitate ! Motivatia ar fi aceea ca, unele persoane risipesc mancarea, aruncand-o la gunoi din precautie, ca sa nu se imbolnaveasca, chiar daca ar mai fi cateva zile pana ce produsul expira !
Sursa: http://www.tele2drobeta.ro/stiri/13394-etichete-fr-termen-de-valabilitate



================================


Detalii, Click here:
ETICHETE FĂRĂ TERMEN DE VALABILITATE
===============================================
===========================================================
=======================================================================

marți, 25 noiembrie 2014

Crinuta Dumitrean! Romani, treziti-va! Iata cine sunt cei care ne conduc, impart dreptatea! Dar... nimeni nu raspunde politic, nimeni nu vorbeste despre recuperarea prejudiciilor, extinderea cercetarilor!

 
Cine este Crinuta Dumitrean:
Miss Bistrita care l-a imbogatit pe "Stelu", la Restituirea Proprietatilor.
Parcursul si proptelele ei
 
Crinuta Nicoleta Dumitrean, adusa, cu madat, luni, la Directia Nationala Anticorptie, in dosarul despagubirilor acordate omului de afaceri Stelian Gheorghe, a condus Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor in perioada octombrie 2009-octombrie 2011, post in care a fost promovata de PDL Bistrita-Nasaud, condus de Ioan Oltean.
 

Potrivit presei locale, Crinuta Dumitrean a castigat un concurs de frumusete, Miss Bistrita, inainte de a face cariera in administratia publica la varf.

Nascuta in 1974, incepand cu anul 1998, Dumitrean a lucrat 5 ani in mediul privat in Romania si in America, dar si la Distrigaz Bistrita, dupa care a intrat in Ministerul Integrarii Europene, in functia de consilier negociator, in anul 2003, in timpul guvernarii Nastase. In 2006, in guvernarea Tariceanu, a devenit director la Agentia de Plati si Interventie in Agricultura (APIA), cu atributii anti-frauda, iar in anul 2009, in guvernarea Boc, a ajuns vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, la Institutul National de Administratie, de la Ministerul Administratiei si Internelor.

In octombrie 2009, premierul Emil Boc a numit-o pe Dumitrean presedinta a Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP), cu rang de secretar de stat. Potrivit presei locale bistritene, Crinuta Dumitrean s-a bucurat atunci de sprijinul lui Ioan Oltean, pe atunci vicepresedinte al PDL si presedinte al PDL Bistrita-Nasaud.

In octombrie 2011, Boc a eliberat-o pe Crinuta Dumitrean din functia de la ANRP, la cererea ei. Demisia ei de la conducerea ANRP a venit dupa ce, la sfarsitul lunii august 2011, vicepresedintele ANRP de atunci, Remus Virgil Baciu, a fost arestat preventiv pentru trafic de influenta. In aprilie 2014, Baciu avea sa primesca 5 ani de puscarie cu executare, pentru trafic de influenta. In august 2011, el a luat mita 270.000 de euro de la 3 petente pe care le-a favorizat in a obtine mai rapid depagubiri pentru un teren de 7.100 mp din Bucuresti.

In perioada in care conducea ANRP, Crinuta Dumitrean a facut parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor (CCSD) din cadrul Autoritatii, care a stabilit despagubirile pentru omul de afaceri Stelian Gheorghe, zis "Stelu". Potrivit Directiei Nationale Anticoruptie, "Stelu" si inca 2 oameni de afaceri (Valentin Visoiu, Adrian Andrici) au primit de la stat despagubiri umflate cu 62 de milioane de euro prin decizia comisie din care facea parte Dumitrean. Alaturi de ea, in comisie mai erau  Alina Bica, cea care avea sa ajunga in 2013 sefa DIICOT, actual deputat Catalin Teodoroescu (PDL), precum si Remus Baciu, cel care avea sa fie apoi condamnat la 5 ani de inchisoare in alt dosar.

Intr-un raport al Curtii de Conturi din 2013, Crinuta Dumitrean a sustinut, referitor la sedinta CCSD din 13 martie 2011 in care i-au fost aprobate despagubirile lui "Stelu", ca "expertul evaluator contractant isi asuma intreaga raspundere conform contractului de prestari servicii incheiat".

In octombrie 2011, Dumitrean si-a reluat functia de director in APIA, in subordinea Ministerului Agriculturii, post pe care si-l pastrase si cat a fost vicepresedinta la INA si presedinta la ANRP. In paralel, ea desfasura si activitati de mediator, ca persoana fizia autorizata. Acest cumul de functii si activitati i-a atras Crinutei Dumitrean o decizie de incompatibilitate din partea Agentiei Nationale de Integritate, in 2012.

Ea a fost si membra a Comisiei de Supraveghere la Fondul Proprietatea, pe vremea cand conducea ANRP. La Fondul Proprietatea Stelu si altii ca el au primit actiuni la valoarea despagubirilor de la stat, acordate de ANRP.

In plus, ANI a gasit-o pe fosta sefa de la Restituirea proprietatilor cu 150.000 de euro avere in plus fata de cat putea sa agoniseasca din veniturile declarate. Agentia a sesizat atunci Comisia de cercetare a averilor de pe langa Curtea de Apel Bucuresti.

Dupa proces, Dumitrean a fost declarata in stare de incompatibilitate, prin decizia definitiva si irevocabila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in iunie 2014 .

La APIA, Crinuta Dumitrean a mai lucrat cel putin pana in ianuarie 2013, in guvernarea Ponta, pana atunci figurand cu declaratii de avere si interese pe site-ul institutiei. In prezent, ea este mediator, lucrand in ultimii doi ani la Bruxelles si la Bucuresti, potrivit CV-ului ei de pe LinkedIn.

Si la capitolul studii, Crina Nicoleta Dumitrean are un CV bogat. Ea a terminat Facultatea de Management la ASE Bucuresti, in 1997, iar in 2004 si-a luat licenta si in Drept, la Universitatea Ecologica, privata. In anul 2009, Dumitrean si-a luat si doctoratul, in Doctrine Economice, la Universitatea Babes Bolyai din Cluj-Napoca. Ea mai are doua masterate si cateva diplome de studii post-universitare, printre care unul la Colegiul National de Aparare.

Referitor la averea sa, Crina Dumitrean a intrat in ANRP avand deja o avere maricica, la varsta de 35 de ani: teren intravilan de 1000 mp in Voluntari, judetul Ilfov, cumparat in 2009, precum si 66.000 mp de teren agricol in Afumati, Dascalu si Tunari, din acelasi judet.

Ea mai avea o garsoniera (32 mp) din un apartament (85 mp) in Bucuresti, cumparate in 2001, respectiv 2006. Cand a preluat presedintia ANRP, Crinuta Dumitrean avea su un audi A4 (fabricatie 2001) si un BMW (fabricatie 2006), dar si datorii de 15.000 de euro.

Dupa cei doi ani in fruntea Restituirii proprietatilor, Crinuta Dumitrean si-a amintit ca mai avea ceva pamant, pe care nu l-a trecut si in declaratia de avere din octombrie 2009. Astfel, in noua sa declaratie, din noiemnrie 2011, figureaza 1.675 mp de intravilan in Voluntari, cumparat in perioada 2006-2009. Coroborand cu declaratia cealalta, rezulta inca 675 mp de teren intravilan cumparat in perioada 2006-2008. De asemenea, in declaratia de avere din octombrie 2009 ea declarase ca are in Dascalu 34.600 mp de teren agricol cumparati in anul 2006, pentru ca in februarie 2010 pamantul de la Dascalu sa masoare 42.000 mp, cumparati in perioada 2006-2009.

In declaratia din februarie 2010, Crinutei Dumitrean nu-i mai apare masina Audi A4, dar nici nu figuraza la capitolul bunurilor instrainate. La fel si in 2011, dupa ce a plecat de la ANRP.

Citeste si:

duminică, 23 noiembrie 2014

Președintele Traian Băsescu, B1 TV: Dacă știe cineva că am făcut intervenții în favoarea unui om de afaceri să sune și să spună!


Traian Băsescu: Nu a existat în zece ani nicio intervenție în favoarea cuiva pentru că numai așa am reușit să-mi fac treaba (VIDEO)

Președintele Traian Băsescu a declarat duminică seara, în cadrul unei intervenții telefonice la emisiunea Actualitatea Românească de pe B1 TV, că în timpul celor zece ani de mandat de șef al statului nu a existat niciodată vreo intervenție a sa în favoarea vreunei persoane.

Precizările președintelui României au fost făcute în contextul în care, directorul adjunct al Institutului pentru Politici Publice, Adrian Moraru, a declarat în timpul emisiunii că după încheierea mandatului de la Palatul Cotroceni, Traian Băsescu va trebui să răspundă pentru fapte de trafic de influență.
”Renunțați la optimism. Ați afirmat mai înainte că sigur și Băsescu o să dea cu subsemnatul pentru trafic de influență. Nu veți găsi în zece ani o astfel de intervenție. Aveți libertatea să spuneți ce vreți. Nu a existat în zece ani nicio intervenție în favoarea cuiva pentru că numai așa am reusit să-mi fac treaba. Mă refer la afirmația care m-a privit din intervenția lui Adrian Moraru. Știu că sunt destui care vor să distrugă cât se poate din ce am făcut în mandat. Președintele României din ultimii zece ani nu a practicat acest tip de intervenții, când am făcut intervenții în Guvern le-am făcut instituțional. Uitați povestea asta. Am intervenit ca să îl liniștesc pe domnul Moraru. Văd bucuria unora să mă lezeze în ultimele zile de mandat. Dacă știe cineva că am făcut intervenții în favoarea unui om de afaceri să sune și să spună pe postul dumneavoastră.”,
a spus șeful statului.

Pe de altă parte, Traian Băsescu a refuzat să comenteze cazul Alinei Bica, arestată preventiv pentru 30 de zile în dosarul în care este cercetată pentru abuz în serviciu și care vineri și-a dat demisia de la șefia DIICOT.
”Nu discut acest dosar pentru că nu mă privește. Nu am libertatea să discut o acțiune a DNA.”,
a spus Băsescu.



Sursa:
http://www.b1.ro/stiri/eveniment/traian-basescu-nu-a-existat-in-zece-ani-nicio-interven-ie-in-favoarea-cuiva-pentru-ca-numai-a-a-am-reu-it-sa-mi-fac-treaba-video-96592.html
----------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Destructurarea mafiei, caracatitei mafiotilor, pana la capat! DNA si SRI, felicitari!

 
 
Stelian Gheorghe, personajul-cheie al dosarului în care a fost arestată Alina Bica, se află sub control judiciar. A fost un apropiat al foştilor soţi Elena Udrea şi Dorin Cocoş.
 
 
Este cunoscut pentru afacerile imobiliare de pe urma cărora a adunat o avere de zeci de milioane de euro. Succesul său se bazează pe o reţetă simplă - cumpărarea unor drepturi de proprietate litigioase, la preţuri de nimic, şi vânzarea lor la preţuri de zeci de ori mai mari.
 
Potrivit procurorilor, cu ajutorul Alinei Bica, Stelian Gheorghe a convins Comisia de Retrocedare să supra-evalueze despăgubirea pe care statul urma să i-o plătească pentru 13 hectare din Parcul Plumbuita.
 
Omul de afaceri a primit 90 de milioane de euro, cu 60 de milioane peste preţul real.  
„În 2010, Gheorghe Stelian a cumpărat de la Dino Sinigalia drepturi litigioase pentru suprafaţa de teren în zona lacului Plumbuita, sector 2, Bucureşti. După aceea, Dorin Cocoş a garantat că totul va fi bine. După ce s-a nominalizat un evaluator, Gheorghe Stelian i-a dat un plic cu bani - 100.000 lei. La momentul la care evaluatorul a finalizat raportul, valoarea totală a terenului a ajuns la aproximativ 377.000.000 lei și Dorin Cocoş a cerut 10.000.000 euro aproximativ pentru a interveni pe lângă factori de decizie din ANRP în vederea soluţionării dosarului. Cocoş Dorin a primit, în mai multe tranşe, suma de aproximativ 10.000.000 euro”, potrivit dosarului transmis de DNA în instanţă.
 
Alina Bica nu e singura inculpată în dosarul retrocedării încheiate cu păgubirea statului român, așa cum acuză procurorii. Complici i-ar fi fost înalţi oficiali, dar şi oameni de afaceri cunoscuţi. Dorin Cocoş, de exemplu, ar fi primit 10 milioane de euro pentru sprijinul acordat omului de afaceri Gheorghe Stelian pentru a obţine despăgubirile ANRP. În dosar apare şi numele Elenei Udrea.
 
Alături de Alina Bica, din comisia care a aprobat despăgubirea incriminată au făcut parte încă opt persoane, printre care şi parlamentarii Cătălin Florin Teodorescu şi Marko Attila. Toţi au fost de acord ca statul să achite suma cerută de omul de afaceri Gheorghe Stelian. Chiar dacă, susţin procurorii, ar fi constatat că raportul de evaluare era măsluit. Valoarea terenului din Zona Plumbuita ar fi fost umflată cu echivalentul a peste 62 de milioane de euro. Banii primiţi de la stat au fost împărţiţi de Stelian Gheorghe cu alţi trei oameni de afaceri.
 
Pentru că ar fi închis ochii la ilegalităţi, Alina Bica ar fi primit un teren la Snagov, spun procurorii.
Cel care a avut cel mai mult de câştigat din această afacere pare să fie Stelian Gheorghe - un milionar fără notorietate, apropiat de Elena Udrea şi de Dorin Cocoş. În ultimii ani a făcut afaceri foarte profitabile cu terenuri în zone scumpe ale capitalei. Reţeta simplă: cumpăra titluri de proprietate pe un preţ de nimic, câştiga terenurile în instanţă şi vindea apoi aceleaşi terenuri la preţuri de cel puţin zece ori mai mari.Nimeni nu ştie însă cum a făcut primii bani.
 



În urmă cu o lună, presa tabloidă publica fotografii de la o presupusă întâlnire de taină a apropiaţilor omului de afaceri Dorin Cocoş. Stelian Gheorghe ar fi discutat atunci arestarea acestuia, în dosarul Microsoft, cu milionarul Remus Truică, fostul tenismanDinu Pescariu, fostul secretar general al Guvernului Eugen Bejinariu şi un alt milionar,Dorin Mateiu. Iar pe lângă relaţia de amiciţie cu Elena Udrea şi Dorin Cocoş, Stelian Gheorghe avea cu aceştia şi o lucrativă relaţie de afaceri. Stelian Gheorghe a fost vânzătorul terenului din Floreasca pentru care Elena Udrea a luat creditul de 3,3 milioane de euro. S-a plâns însă presei că afacerea i-a produs insomnii.
 


Să vă spun de ce nu dorm. Pentru că eu trebuie să achit acest credit până la sfârşitul acestui an (n.r. - 2010). Creditul a fost făcut pentru a cumpăra un imobil. (Rep.: Un imobil sau un teren?) Un teren. La vremea aceea, când am făcut creditul, piaţa imobiliară era în expansiune”, a spus Elena Udrea, potrivit hotnews.ro. 
Surse: 10 milioane de euro ar fi ajuns la Dorin Cocoș, în dosarul Alinei Bica
În 2010, Elena Udrea a fost salvată de Alexandru Faur. Partener de afaceri cu Gheorghe Stelian. El a cumpărat mai departe terenul şi a preluat şi creditul de la Elena Udrea.
 
Un alt personaj care apare alături de Elena Udrea, de Gheorghe Stelian, dar şi de Alina Bica, este Anamaria Topoliceanu. I-a fost avocat lui Stelian Gheorghe şi subalternă Elenei Udrea la Ministerul Dezvoltării.
 
Prietenă bună şi cu Alina Bica, ea este cea de a treia femeie care apare în fotografiile de la Paris, ce le au în prim-plan pe şefa DIICOT şi pe fosta candidată la prezidenţiale.
 
Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte Digi24.ro şi pe FACEBOOK şi TWITTER!

vineri, 21 noiembrie 2014

Cutremur in Justitie! DNA si SRI, de neoprit! Șefa DIICOT, Alina Bica, reținută!


Procurorii DNA au dispus, joi seară, reținerea șefului DIICOT, Alina Bica, fost secretar de stat în Ministerul Justiției și membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, acuzată de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de Combatere a Corupției au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 20.11.2014, a inculpatei Alina Bica, membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP, la data faptelor, în sarcina căreia s-a reținut infracțiunea de abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit",
se arată într-un comunicat al DNA transmis joi AGERPRES.
În acest dosar au fost reținuți Lăcrimioara Alexandru și Dragoș Bogdan, membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, la data faptelor, pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.
"Prin îndeplinirea în mod necorespunzător a atribuțiilor de serviciu de către membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, a fost produs statului român un prejudiciu în valoare de peste 263,3 milioane lei, echivalentul a peste 62,5 milioane euro, reprezentând supraevaluarea, concomitent cu obținerea unor foloase necuvenite pentru beneficiarii drepturilor litigioase'',
informează DNA.

Sursa citată precizează că, la 15 octombrie, DNA s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea unor infracțiuni de corupție, în legătura cu reconstituirea unui drept de proprietate asupra unui teren agricol, în suprafața de 13,0535 ha, situat în București, zona Plumbuita, sector 2.
"Concret, la 15 martie 2011, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, din care făceau parte suspecta Alina Bica și inculpații Lăcrimioara Alexandru și Dragoș Bogdan, a aprobat raportul de evaluare, întocmit de un expert evaluator, corespunzător dosarului nr. 22714/FFCC, cu încălcarea prevederilor art. 16 alin. 7 din Legea nr. 247/2005, privind reforma în domeniile proprietății și justiției, precum și unele măsuri adiacente. Astfel, membrii Comisiei, luând la cunoștință de concluziile raportului de evaluare a terenului, nu au constatat că expertul evaluator a supraevaluat terenul respectiv, de la 113.954.741 lei (valoare reală) la 377.282.300 lei (valoarea unui teren asemănător situat într-o zonă centrală a Capitalei)",
se spune în comunicat.
DNA arată că aceștia au fost conștienți însă că terenul era supraevaluat, aspect ce reiese și din faptul că, anterior, în ședința din 24 februarie 2011, când dosarul respectiv mai fusese analizat, s-a dispus amânarea luării unei decizii pentru următoarea ședință, fiind solicitată participarea evaluatorului și întocmirea unui scurt istoric al dosarului.
"După emiterea deciziei de despăgubire, la 15.03.2011, oamenii de afaceri, beneficiari ai drepturilor litigioase asupra terenului din anul 2010, au obținut titluri de conversie în acțiuni la Fondul Proprietatea, listat la bursa din 25.01.2010, în cuantum de 377.282.300 lei, echivalentul a 89.426.189 euro (755/metru pătrat)",
mai menționează DNA.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cochinescu, editor: Georgiana Tănăsescu)
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------

joi, 20 noiembrie 2014

Ion Cristoiu. Cele 25 de întrebări plus una, stîrnite de marea enigmă postdecembristă: Klaus Iohannis – președinte!


Cele 25 de întrebări stîrnite de marea enigmă postdecembristă: Klaus Iohannis – președinte!

După ce-am trimis pe e-mail comentariul pentru Evenimentul zilei dedicat Revoluției din noiembrie 2014, la Bibliotecă fiind, m-am cufundat din nou în palpitantul meu obiect de studiu din ultimul timp:

 Istoria Operațiunilor clandestine puse desfășurate de CIA în toată lume din 1948 pînă azi. Cu fiecare zi de lectură cu creionul în mînă mă conving tot mai mult de un adevăr pe care l-am mai scris în eseurile mele:

 Lumea modernă se definește prin prăpastia dintre ceea ce se vede la televizor și ceea ce este în realitate. Vedem, de exemplu, o Primăvara arabă ca să aflăm peste cîțiva ani, din documentele desecretizate de CIA, că a fost o Operațiune reușită a CIA cu un nume de cod.

Cufundat din nou în lectura documentelor desecretizate ale CIA, m-am trezit bătîndu-mă cu palma peste frunte:

 Cum dracu de m-am prostit atît de tare încît să nu mă întreb asupra unor ciudățenii din acest an, 2014, în care un necunoscut de la Sibiu în ianuarie 2014 sfîrșește prin a deveni Președintele României  prin incredibila răsturnare a scorului din primul tur?!

În 23 februarie 1990, la nici două luni de la evenimentele din decembrie 1989, în atmosfera de tămîiere a Maselor care se revoltaseră împotriva Dictatorului, iscăleam în săptămînalul Expres eseul 22 decembrie 1989 - O după amiază cu prea multe întrebări, prin care puneam la îndoială tezele oficiale despre caracterul spontan al întîmplărilor care au dus la fuga lui Ceaușescu. Și iată-mă acum scriind patetic despre Revoluția din noiembrie 2014, fără să-mi pun întrebări, mai mult decît îndreptățite acum, cînd vedem pe Klaus Iohannis devenit președinte în ciuda tuturor previziunilor, multe dintre ele puse tot de mine pe acest blog cu mult înaintea  victoriei incredibile a lui Klaus Iohannis:
  1. De ce l-a adus Crin Antonescu pe Klaus Iohannis în februarie 2013 de la Sibiu direct în funcția de prim locțiitor al său la conducerea PNL?
  2. De ce s-a cramponat Crin Antonescu de dubla funcție a lui Klaus Iohannis – cea de ministru de Interne și cea de vicepremier cu finanțele – dacă pînă la urmă Klaus Iohannis i-a luat toate funcțiile?
  3. De ce s-a încăpățînat Victor Ponta să-i refuze lui Klaus Iohannis dubla funcție, deși știa că asta va duce la ruperea USL?
  4. De ce s-a încăpățînat Crin Antonescu să parieze pe procentajul de 20% la europarlamentare, oferind băieților pistolul cu care să tragă în el?
  5. De ce a anunțat Crin Antonescu că nu mai candidează la Președinție, după ce rupsese USL ca să poată candida?
  6. De ce n-a sărit prietenul lui, Klaus Iohannis, să-l roage să revină asupra deciziei?
  7. De ce a lansat Traian Băsescu teza Victor Ponta ofițer acoperit pentru ca pînă la urmă să nu mai spună nimic în această chestiune?
  8. De ce n-a mai suflat o vorbă Traian Băsescu despre ancheta cerută serviciilor secrete privind filarea de la Paris?
  9. De ce a fost atît de activ DNA înaintea primului tur, căpușînd campania electorală, pentru ca între cele două tururi să aibă o singură acțiune mai acătării?
  10. Cine l-a dezinformat pe Victor Ponta în legătură cu prezența la vot în străinătate în primul tur?
  11. Cine a exagerat scandalurile de la votul din primul tur pentru a crea afluența uriașă din al doilea tur?
  12. Ce ambasadori au avut misiunea să blocheze votul în primul tur?
  13. Cine l-a convins pe Victor Ponta să nu mărească numărul de secții de votare din străinătate, gest fatal, asemănător convocării de către Nicolae Ceaușescu a mitingului din 21 decembrie 1989?
  14. Se încălca Legea dacă se mărea numărul secțiilor de votare din străinătate înaintea celui de-al doilea tur prin Ordonanță de urgență? Dacă da, era pregătită CCR să anuleze victoria lui  Victor Ponta?
  15. Cum se explică comportamentul ambiguu al BEC? Prin judecătorii de la Înalta Curte, instanța cea mai puternic penetrată cu ofițeri acoperiți?
  16. A fost sincer Traian Băsescu cînd își exprima neîncrederea în Klaus Iohannis sau juca o comedie regizată împreună cu Klaus Iohannis?
  17. Cum de-au fost organizate atît de bine pe rețele de socializare mitingurile de protest din săptămîna dinainte  celui de-al doilea tur?
  18. Cum de s-au înșelat toate sondajele de opinie în legătură cu prezența la vot, chiar și cele interne ale PSD?
  19. Știa SRI tendința de venire la vot masivă? Dacă da, i-au spus  lui Traian Băsescu?
  20. Vineri, cînd a ieșit să îndemne băsiștii să iasă la vot, știa Traian Băsescu de posibila răsturnare de scor?
  21. Cum se explică prestația ciudată a lui Crin Antonescu din ultimele zile, inclusiv din dimineața votului?
  22. Cîți  dintre jurnaliștii care au întreținut pe televiziuni scandalul votului din străinătate sunt ofițeri acoperiți?
  23. De ce nici un adversar de-al lui Victor Ponta, inclusiv Klaus Iohannis, nu mai suflă o vorbă despre dezastrul din străinătate? Operațiunea a țintit înfrîngerea lui Victor Ponta și, prin urmare, nu mai trebuie căutate responsabilitățile?
  24. De ce  jurnaliștii care frecventează Ambasada americană de la București, pentru a primi sugestii sau chiar indicații, se declară mulțumiți de împărțirea Puterii între Klaus Iohannis și Victor Ponta? Așa a fost înțelegerea impusă de americani pentru a nu se repeta scenariul din Ungaria?
  25. De ce a amînat DNA ancheta în afacerea EADS, în care e vîrît pînă-n gît Vasile Blaga?
Acestea sunt, după mine,  cele  25 de întrebări stîrnite de unul dintre cele mai enigmatice momente postdecembriste:
Pierderea celui de-al doilea tur de scrutin de către Victor Ponta, la o diferență de 9% după ce-l cîștigase pe primul la o diferență de 10%.
Numai cînd voi avea răspunsuri raționale la aceste întrebări, voi accepta c-a fost totul spontan.

http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-luni-dupa-amiaza/

------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Cea de a 26 întrebare: De ce n-a luat în seamă Victor Ponta avertismentul ambasadorilor?

Marți după amiază postam pe cristoiublog.ro: Cele 25 de întrebări stîrnite de marea enigmă postdecembristă: Klaus Iohannis – președinte!

Inițiativa mea nu pune la îndoială înfrîngerea zdrobitoare a lui Victor Ponta la al doilea tur și nici Victoria lui Klaus Iohannis. Ea, ca și în cazul întrebărilor pe care mi le-am pus public imediat după decembrie 1989, izvorăște din nevoia profesională a jurnalistului de a nu crede în ceea ce vede toată lumea, deoarece, o știu și cei din anul întîi de la Facultatea SRI, nu tot  ceea ce în audiovizual e și în real.

Traian Băsescu a susținut miercuri seara, în conferința sa de presă:

De la momentul închiderii votului am solicitat informaţii de la toţi ambasadorii, ambasadorul de la Paris, Londra, Roma şi Madrid. Am primit în copie toate solicitările pe care aceştia le-au făcut premergător începerii campaniei electorale, în timpul campaniei electorale şi între turul unu şi doi. Toţi ambasadorii, fie că vorbim de ambasadorul de la Paris, de ambasadorul de la Londra, de doamna ambasador de la Roma, sau de ambasadorul de la Madrid, au solicitat prin MAE mărirea numărului de secţii de votare, aducând şi necesarul de argumente.

Așadar, înaintea primului tur, la Ministerul de Externe era clar că va fi nevoie de suplimentarea secțiilor de votare din străinătate.

 Celor 25 de întrebări de marți după-amiază le adaug una, astfel că întrebările devin 26 la număr:
Cine a decis ca numărul de secții de votare din străinătate să nu se mărească la primul tur, deși ambasadorii avertizau că altfel vor fi probleme?

 Atenție! La primul tur, cînd Ministerul nu numai că putea s-o facă, dar era și obligat s-o facă. Titus Corlățean? Dacă da, l-a informat pe Victor Ponta? Și dacă l-a informat, de ce n-a zis Victor Ponta să se suplimenteze? De teama românilor din străinătate? Păi aceștia nu puteau înclina balanța la primul tur.

Dvs cum ați răspunde?

http://www.cristoiublog.ro/gindul-de-miercuri-seara-cea-de-a-26-intrebare-de-ce-n-a-luat-in-seama-victor-ponta-avertismentul-ambasadorilor/

miercuri, 19 noiembrie 2014

Crin Antonescu, revine in atentia publica! Dar... iata ce spune: Nu sunt interesat de revenirea la conducerea PNL


Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a afirmat, marți seară, că nu este interesat, sub nicio formă, de revenirea la conducerea PNL, menţionând că asta nu înseamnă că îi este indiferentă soarta partidului sau a dreptei în general, relatează Mediafax.
"Nu sunt interesat, sub nicio formă, de revenirea la conducerea PNL. Am spus-o când m-am retras din această poziţie, reamintesc că am făcut-o în urma chibzuinţe cât se poate de mature şi responsabile, nu a fost o decizie pripită şi este o decizie pe care în continuare nu am niciun motiv să o schimb. Nu înseamnă că îmi este indiferentă soarta partidului în care mă aflu sau soarta dreptei româneşti în general",
a declarat, pentru "Gândul", Crin Antonescu.

Potrivit fostului lider liberal, de mai multă vreme, de câţiva ani buni, şi analiştii, oamenii politici şi jurnaliştii de politică din România ştiu că exista un anumit raport de forţe pe o anumită cotă de prezenţă la vot, indiferent de tipul de alegeri.

"Mai mare în unele cazuri, gen prezidenţiale, mai mică în altele, dar undeva în aceeaşi zonă de mărime. Toată lumea ştia că dacă în mod spectaculos această barieră a prezenţei la vot ar fi vreodată depăşită, toate aceste raporturi de forţă se pot răsturna. Numai că o asemenea ipoteză era un fel de apocalipsă, era exista o posibilitate să vină, dar nu era o posibilitate iminentă şi de aceea nimeni nu a crezut că că va veni chiar acum. Dar s-a întâmplat", afirmă Antonescu.

El a precizat că toate aceste lucruri şi modul aproape ireal în care oameni cu o singură zi liberă în străinătate şi-au petrecut-o la vot chiar cu minime speranţe de a putea să voteze şi prezenţa în general uluitor de mare sunt elementele unui cutremur sau ale unei apocalipse electorale.

Antonescu a spus că în ultimele două săptămâni a văzut un Victor Ponta aşa cum avertiza de la începutul campaniei, făcând greşeli cu atât mai mari cu cât după primul tur a fost convins că va câştiga, un Klaus Iohannis a cărui campanie electorală nu a fost în niciun fel elemental determinant al victoriei.

"Candidaţii şi-au văzut de treaba lor, făceau ce ştiau în treaba lor, problema este că a intervenit al treilea personaj care a fost acest electorat care a prins viaţă atunci când nimeni nu se mai aştepta. Cred că sensul acestui vot nu este doar acela al unui vot masiv anti-Ponta sau anti-PSD, ar fi fost bine să fie doar asta, dar a fost semnalul major că oamenii nu mai vor să fie conduşi de politicienii cu care s-au obişnuit de 25 de ani încoace", a spus Antonescu.

El a menţionează că este foarte bucuros de prezenţa extraordinară la vot.

Sursa:
http://www.b1.ro/stiri/politica/crin-antonescu-nu-sunt-interesat-de-revenirea-la-conducerea-pnl-96243.html
------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

marți, 18 noiembrie 2014

Premonitie? Stiinta? Scenarii bine puse la punct? Capcane abil intinse? „Victor Ponta nu va fi președinte!” dixit in 8 mai 2014, Președintele în exercițiu Traian Băsescu


Traian Băsescu postează pe Facebook o declarație din mai:
„Victor Ponta nu va fi președinte”

Președintele în exercițiu Traian Băsescu a postat astăzi pe pagina sa de Facebook un filmuleț din mai 2014, în care spunea că premierul Victor Ponta nu va fi ales președinte. Declarația a fost făcută la un post de televiziune, cu mult timp înainte ca Victor Ponta să-și anunțe candidatura la președinție.

''Ponta NU va fi presedinte'' Traian Basescu 8 mai 2014
===============================


Prezidențiabilul ACL Klaus Iohannis a câștigat alegerile prezidențiale, cu 54,5% potrivit datelor Biroului Electoral Central.

Sursa:
https://www.facebook.com/PresedinteleTraianBasescu
--------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

luni, 17 noiembrie 2014

Klaus Werner Iohannis, Presedinte! Felicitari! Te uita cum ninge decembre, Nu râde... citeste inainte.


Alea iacta est !
Felicitari, popor roman!
Felicitari, Klaus Werner Iohannis !
Dumnezeu sa te ajute, electorat roman!
---------------------------------------------...
Admin Romania Megalitica - http://romaniamegalitica.blogspot.ro/ -

------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Te uita cum ninge decembre...
Spre geamuri, iubito, priveste --
Mai spune s-aduca jaratec
Si focul s-aud cum trosneste.

Si mâna fotoliul spre soba,
La horn să ascult vijelia,
Sau zilele mele -- totuna --
As vrea să le-nvat simfonia.

Mai spune s-aduca si ceaiul,
Si vino si tu mai aproape; --
Citeste-mi ceva de la poluri,
Si ninga... zapada ne-ngroape.

Ce cald e aicea la tine.
Si toate din casa mi-s sfinte; --
Te uita cum ninge decembre...
Nu râde... citeste inainte.

E ziua si ce intuneric...
Mai spune s-aduca si lampa --
Te uita, zapada-i cât gardul,
Si-a prins promoroaca si clampa.

Eu nu mă mai duc azi acasa...
Potop e-napoi si nainte,
Te uita cum ninge decembre,
Nu râde... citeste inainte.


Decembre de George Bacovia
---------------------------------------
--------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

vineri, 14 noiembrie 2014

Prezenţa la vot în turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014. Autoritati, atentie! Pe surse reiese ca PDL-ACL-PNL, dincolo de punerea la cale a mai multor DIVERSIUNI, si-a MOBILIZAT masiv efectivele sa iese la vot. Traseismul electoral in floare, inclusiv prin capitalele lumii


Prezenţa la vot la alegerile prezidenţiale 2014. Turul doi în Constanţa. Ies sau nu constănţenii la vot?

Biroul Electoral Central (BEC) va monitoriza dacă alegătorii se vor înghesui sau nu să voteze în turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014. Primele estimări privind prezenţa la urne vor fi date la ora 11.30, apoi, din trei în trei ore, pe tot parcursul zilei de duminică. În primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014, s-au prezentat la urne puţin peste jumătate din românii cu drept de vot.

Vor ieşi românii în număr mare duminică pentru a participa la turul doi al alegerilor prezidenţiale 2014? Experienţele electorale anterioare arată că mai degrabă nu. În urmă cu cinci ani, în turul secund al alegerilor prezidenţiale, s-au prezentat la urne 56, 99% din români, cei mai mulţi în mediul rural.

 În primul tur al alegerilor prezidenţiale 2014 au ieşit la vot 52, 31% din numărul total de alegătiori înscrişi în listele electorale, raportul urban-rural fiind aproximativ egal. Duminică, în turul doi, autorităţile estimează o prezenţă la vot în jur de 60%. Numărul total al românilor cu drept de vot este de 18.321.512.
 
BEC va publica pe tot parcursul zilei de duminică procentul românilor care s-au prezentat la urne. Prima estimare va fi publicată la ora 11.30 (pentru ora de referinţă 10.00), apoi din trei în trei ore, până seara, la ora 22.30 (pentru ora de refeinţă 21.00), când vom şti exact câţi români au votat până la închiderea urnelor.

 În urmă cu cinci ani, judeţele cu cea mai mare prezenţă la vot au fost Ilfov, Teleorman şi Mehedinţi, toate conduse atunci de baroni PSD, iar la polul opus s-au situat Harghita, Covasna şi Satu Mare, judeţe cu populaţie predominant maghiară, mai puţin interesată de turul doi al alegerilor prezidenţiale.
 
La primul tur, la ora 14.00, judeţul Constanţa a urcat în fruntea clasamentului naţional privind prezenţa la vot. Constanţa avea un procent de 24,3%, întrecând Teleormanul care avea 24,1%.

Până la închiderea urnelor, la Constanţa au votat 327.555 alegători. În total, în România au ieşit la vot 8.939.922 electori. Judeţul Constanţa are 630.361 alegători.

Sursa:
http://adevarul.ro/locale/constanta/prezenta-vot-alegerile-prezidentiale-2014-turul-doi-constanta-1_5465f6600d133766a8db8914/index.html
-------------------------------------------------------------------

Hip, hip, huraa...
Joahannes/Basescu... tot una sustinem!


-------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SINDICATUL CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE (SCMD) ia DECIZII... dure!


DECIZIE
            
In baza atributiilor statutare si in conformitate cu ROF, art. 20, lit. c,
Biroul Operativ Central decide:

1.      Suspenda activitatea Biroului Operativ al Filialei Sector 6 Bucuresti pana la prima sedinta a Comitetului Director, cand se va lua in discutie activitatea desfasurata din anul 2011 si pana in prezent a acestui Birou Operativ.
2.      Activitatea Biroului Operativ al Filialei Sector 6 Bucuresti se suspenda, in conformitate cu Art. 20, lit. c din ROF, din urmatoarele motive:
a.       Contestarea si refuzul constant de aplicare a majoritatii masurilor, deciziilor si hotararilor luate de catre organele de conducere centrale ale SCMD, inclusiv pe cele ale CNR;
b.      Limbajul suburban, trivial, neconform standardelor de adresare intre cadrele militare si in societatea civilizata, folosit de catre presedintele acestei filiale, Col. (r) Tudor Marian, la adresa presedintelui SCMD, a unor membri ai CD, a presedintilor de Filiale, precum si la adresa altor membri de sindicat;
c.       Publicarea  de articole si afirmatii calomnioase si defaimatoare privind conducerea si actiunile SCMD, actiuni care au adus si aduc mari prejudicii imaginii de ansamblu a SCMD si datorita carora o mare parte a rezervistilor au parasit nu numai Filiala dar si SCMD.
d.      Incalcarea sistematica a prevederilor articolelor 9 (d), 10 (a) si 13 (a,c,d)/Statut si art. 83 alin. a,c,d,e,g din ROF.
3.      Pana la analizarea activitatii acestei filiale in sedinta CD si luarea unei decizii, se vor aplica, cu data prezentei,  urmatoarele masuri:
a.       Blocarea accesului BO al Filialei Sector 6 la site-ul de Internet al SCMD. Toate articolele defaimatoare publicate pe pagina de Internet repartizata acestei filiale vor fi folosite ca probe in analizarea activitatii acestei Filiale;
b.      Blocarea telefoanelor de serviciu repartizate membrilor BO al Filialei;
c.       Blocarea subcontului bancar al Filialei.
Data: 13.11.2014
Publicat de 
 

joi, 13 noiembrie 2014

Iohannis versus Antonescu. "Nu ar fi fost rău, dar nu a făcut-o!" - Iohannis, despre un sprijin din partea lui Antonescu


Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat, miercuri, despre un sprijin în campanie din partea lui Crin Antonescu, că „nu ar fi fost rău”, dar că, din motive pe care nu le cunoaşte, acesta nu a făcut-o şi a precizat că a avut cu el un schimb de mesaje, neutru, în urmă cu câteva zile.

Întrebat, într-un interviu la Reporter Virtual, dacă l-ar fi ajutat ca fostul preşedinte PNL Crin Antonescu să îl sprijine în turul II, Klaus Iohannis a spus:
„Nu ar fi fost rău, dar, din motive pe care nu le cunosc, nu a făcut-o”.
El a menţionat că a avut un schimb de mesaje cu Antonescu acum câteva zile, unul „neutru”.

Despre afirmaţia lui Victor Ponta, din confruntarea televizată de marţi seară, că nu ar fi candidat niciodată împotriva lui Antonescu, Iohannis a spus: „Poveşti, bineînţeles că ar fi candidat. De asta s-a rupt USL, ei nu au avut niciodată în gând să îl sprijine pe Antonescu şi să îl facă preşedinte. Astea sunt poveşti”.

De asemenea, întrebat despre afirmaţia premierului Victor Ponta din finalul dezbaterii de marţi seară referitoare la faptul că ar fi ”o poleială de Ion Raţiu şi Crin Antonescu” şi că în interiorul său ar fi ”un Traian Băsescu”, Iohannis a spus că nu crede că trebuie să răspundă la afirmaţii jignitoare.
„Aşa ştie să facă campanie, cu replici de cartier. Nu mă simt obligat să răspund la aşa ceva. Iar treaba cu Traian Băsescu ... păi, nu vă supăraţi, pe mine m-a refuzat Traian Băsescu, pe el l-a pus premier. Ce concluzie putem să tragem de aici?”, a comentat Iohannis ultimul mesaj al lui Victor Ponta din confruntarea de marţi seară.

Iohannis a mai fost întrebat dacă nu este deranjat de faptul că Traian Băsescu nu a exprimat public un eventual sprijin pentru candidatura sa în turul II.

”Nu mă deranjează şi mi-ar fi plăcut ca preşedintele Băsescu să aibă această atitudine pe toată perioada campaniei, ar fi fost atitudinea cea mai corectă pentru un preşedinte încă în funcţie şi care nu candidează. A avut altă abordare, treaba domniei sale”, a răspuns Iohannis.

Sursa:
http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-despre-un-sprijin-din-partea-lui-antonescu-nu-ar-fi-fost-rau-dar-nu-a-facut-o-13540728
------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

marți, 11 noiembrie 2014

Victor Ponta și Klaus Iohannis. Confruntare electorală televizată. LIVE TEXT


Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, și candidatul ACL, Klaus Iohannis, au o confruntare electorală televizată marți seară la Realitatea TV. Agenția Națională de Presă AGERPRES transmite LIVE TEXT de la această dezbatere dintre cei doi candidați calificați în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.
26b2c40d-cd99-4fdc-afeb-3fa73b850c11
unteți doar o poleială a domnilor Rațiu și Antonescu
 
Candidatul PSD-PC-UNPR, Victor Ponta, a afirmat, la finalul dezbaterii televizate cu contracandidatul său, Klaus Iohannis (ACL), că acesta este doar o poleială a lui Ion Rațiu și Crin Antonescu, iar pe interior este Traian Băsescu.

"Nu, pentru că sunteți doar o poleială a domnilor Rațiu și Antonescu, în interior sunteți Traian Băsescu", i-a răspuns Ponta lui Iohannis, care l-a întrebat dacă poate conta pe votul său în contextul în care a declarat că în tinerețe l-a votat pe liberalul Ion Rațiu, iar în 2009 pe candidatul PNL Crin Antonescu.

UPDATE 21 / Victor Ponta:
Am candidat pentru a duce la bun sfârșit proiectul USL

Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a declarat că a candidat la alegerile prezidențiale pentru a duce la bun sfârșit proiectul USL.

UPDATE 20 / Klaus Iohannis:
Proiectul de la Roșia Montană nu poate să continue

Proiectul de la Roșia Montană nu poate să continue, este o privatizare eșuată, nu e un proiect care garantează că sunt protejate comunitățile, mediul și trebuie abandonat și reluată discuția, a declarat candidatul ACL, Klaus Iohannis.

UPDATE 19 / Victor Ponta:
România trebuie să exercite un rol important pentru prietenii din regiune

România trebuie să exercite un rol important pentru prietenii din regiune, în special pentru Republica Moldova, Ucraina și Georgia, dar și pentru Serbia și celelalte țări din Balcanii de vest, a declarat candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta. "Trebuie să fie prieteni și parteneri ai noștri, pentru că România este un exemplu pentru aceste țări — adică integrare în UE, integrare în NATO", a explicat Ponta.

UPDATE 18 / Klaus Iohannis:
Mă îngrijorează semnalul tras de FMI

Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, s-a declarat îngrijorat cu privire la semnalul tras de FMI referitor la evoluția economiei din țara noastră. "Mă îngrijorează, nu este primul semnal tras de afară. (...) Sunt foarte îngrijorat de anul 2015", a spus Iohannis.

UPDATE 17 / Victor Ponta:
Cu mine președinte, Tăriceanu-premier, vom fi cea mai performantă economie în regiune

Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a declarat că dacă el va fi președinte, iar Călin Popescu Tăriceanu va fi premier și USL-ul refăcut va fi la guvernare, România va fi cea mai performantă economie din regiune, adăugând că în prezent țara noastră înregistrează o inflație de 1,5%, cea mai mică din ultimii 25 ani.

UPDATE 16 / Klaus Iohannis:
Garantez că nu se vor tăia pensiile cât sunt eu președinte

Indexarea pensiilor, care acum este vândută ca o majorare a pensiilor, este obligatorie prin lege, a declarat marți seara candidatul ACL, Klaus Iohannis, care a dat asigurări că nu va tăia pensiile dacă va ajunge la Cotroceni.

''De ce ați mințit pensionarii că le tai pensiile, domnule Ponta? Vreau să fiu președintele României, să avem o economie funcțională, când vom avea guvernul PNL. Să avem o economie funcțională scoasă din recesiunea băgată de Guvernul Ponta. Indexarea pensiilor este obligatorie prin lege, nu vi se face un favor, dragi pensionari, Guvernul este obligat. Vom avea o economie care funcționează cu guvern PNL, iar pensiile vor crește. Garantez că nu se vor tăia pensiile cât sunt eu președinte. (...) V-au trimis prin poștă, dragi pensionari, că eu voi tăia pensiile. A fost o campanie mizerabilă. Ați crezut că poștașul vă aduce o înștiințare, a fost o minciunică", a spus Iohannis, la Realitatea Tv.


UPDATE 15 / Victor Ponta:
Trebuie să găsim soluții pentru zonele monoindustriale
unde oamenii și-au pierdut locul de muncă

Candidatul Alianței PSD-UNPR-PC la alegerile prezidențiale, Victor Ponta, a declarat, marți seara, făcând referire la proiectul Roșia Montană, că există obligația de a găsi soluții pentru toate zonele monoindustriale din România unde oamenii și-au pierdut locul de muncă.

"Poziția mea față de Roșia Montană și de toate proiectele care respectă standardele europene și creează locuri de muncă a fost aceea de a se lua o decizie politică în Parlament. Parlamentul României a decis foarte clar că nu se va face acel proiect și deci nu se va face, dar trebuie și avem obligația să găsim soluții pentru toate zonele monoindustriale din România unde oamenii și-au pierdut locul de muncă", a afirmat premierul, într-o emisiune la Realitatea TV.

UPDATE 14 / Klaus Iohannis:
Voi colabora instituțional corect cu oricine va fi prim-ministru

Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, a susținut că va colabora instituțional corect cu oricine va fi premier.

"Voi colabora instituțional corect cu oricine va fi prim-ministru", a spus Iohannis. El l-a întrebat apoi pe candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, de ce i-a mințit pe pensionari cu privire la faptul că intenționează să le taie pensiile.

Indexarea pensiilor, care acum este vândută ca o majorare a pensiilor, este obligatorie prin lege, a declarat candidatul ACL, Klaus Iohannis. "Dacă vom avea guvern PNL, pensiile vor crește. Garantez că nu se vor tăia pensiile cât sunt eu președinte. V-au trimis prin poștă, dragi pensionari, că eu voi tăia pensiile. A fost o campanie mizerabilă. Ați crezut că poștașul vă aduce o înștiințare, a fost o minciunică", a spus Iohannis.

Ponta a răspuns întrebându-l de unde va lua cei 10 miliarde de euro necesari pentru a-și acoperi promisiunile electorale privind alocarea de la buget a 6% din PIB pentru educație și 6% din PIB pentru educație și dacă nu cumva va fi nevoie să fie folosiți banii destinați pensionarilor.

UPDATE 13 / Victor Ponta:
Anul acesta ne înscriem sub 2% deficit

Candidatul PSD-UNPR-PC, premierul Victor Ponta, a afirmat că bugetul consolidat a încasat anul acesta 176,4 miliarde de lei și a cheltuit 175,88, cu ceea ce va cheltui până la sfârșitul lui 2014, astfel că ne înscriem sub 2% la deficitul bugetar, iar în 2015 și 2016 nu trebuie să creștem nicio taxă dacă nu se adoptă alte măsuri. El a subliniat că în 2015 deficitul bugetar ar trebui să fie la 1,4%, conform previziunilor Guvernului, ceea ce înseamnă respectarea obligațiilor asumate de țara noastră față de Uniunea Europeană. 

UPDATE 12 / Klaus Iohannis:
Parlamentarii ACL sunt dispuși să voteze la vedere ridicarea imunității

Parlamentarii Alianței Creștin-Liberale sunt dispuși să voteze la vedere pentru ridicarea imunității aleșilor din Legislativ, a declarat candidatul ACL, Klaus Iohannis.
"Parlamentarii ACL vor vota pentru aceste modificări legislative, vor vota cu dragă inimă și pe schimbările pe Constituție care sunt agreate în Comisie, iar în ce privește încuviințarea toți parlamentarii ACL sunt dispuși să voteze la vedere și susțin aceste proceduri. (...) Noi suntem de acord să se ridice imunitatea celor care sunt vizați sau să se încuviințeze arestarea sau urmărirea penală", a spus Iohannis. 

UPDATE 11 / Victor Ponta:
Efortul de a combate corupția e necesar pentru România

Există corupție în toate partidele politice iar efortul de a combate corupția e necesar pentru România, a declarat candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta.

"Doi ani și jumătate, ca prim-ministru, bugetele alocate și legislația ne-au făcut să avem rezultate (anticorupție — n.r.)", a adăugat el, susținând că spre deosebire de Klaus Iohannis care doar vorbește cu privire la acest subiect, pe el reprezintă faptele, amintind că în mandatul său de ministru interimar la Justiție a fost numită Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al DNA, iar Guvernul său a susținut numirea judecătoarei Liviei Stanciu la președinția Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Victor Ponta a afirmat și că fenomenul corupției trebuie combătut indiferent de partidul în care se manifestă, arătând că e prezent în toate formațiunile politice și este un lucru bun pentru România faptul că procurorii DNA își fac treaba în acest sens. El a adăugat că Iohannis ar trebui să îi ceară, după emisiunea televizată, senatorului Tudor Chiuariu să plece din PNL și senatorului Akos Mora să își dea demisia din Parlament, dar și șefului său de campanie, liderul PDL, Vasile Blaga, fost șef de campanie al lui Traian Băsescu, să meargă la DNA și să dea informații cu privire la contractul EADS.

UPDATE 10 / Klaus Iohannis:
În istoria PSD avem un prim-ministru condamnat

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat că în istoria PSD există un premier condamnat, arătând că nu este cazul ca premierul Victor Ponta să-i numere pe cei membrii PNL cu probleme penale.
"Președintele Consiliului Județean Constanța, președintele Consiliului Județean Mehedinți și încă câțiva alții sunt unii dintre respectabilii PSD-iști care au probleme cu legea, sunt cercetați și condamnați pentru unele fapte de corupție. Dacă mergem în istoria PSD avem și un prim-ministru condamnat. Nu cred că este este cazul ca domnul Ponta să-i numere pe cei din PNL cu probleme", a spus Iohannis.

El a afirmat că în ce privește evenimentele politice din vara anului 2012, CCR a analizat această situație și a constatat că procedurile au fost legale. "Să lăsăm analiștii să dezbată această chestiune", a adăugat candidatul ACL.

UPDATE 9 / Victor Ponta:
Peste o sută de reprezentanți ai ACL au lipsit din birourile secțiilor de vot în străinătate

Un număr de 132 de reprezentanți ai ACL au lipsit din birourile secțiilor de vot din străinătate la primul tur, motiv pentru care acum Ministerul Afacerilor Externe a fost nevoit să suplimenteze personalul care supraveghează alegerile în străinătate, folosind bani publici, a declarat candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta.

UPDATE 8 / Klaus Iohannis:
Trebuie schimbată Constituția

Trebuie schimbată Constituția, care este una care nu satisface nevoile anului 2014, a declarat candidatul ACL, Klaus Iohannis. "Aici lucrurile sunt clare. E nevoie de o îmbunătățire a legislației".

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a declarat că în calitate de președinte va garanta independența justiției și statul de drept.

"În ce privește ANI, DNA, unele lucruri au mers bine, altele prost. Lucrurile care au mers bine: independența justiției și consolidarea statului de drept. DNA a dus noi cazuri de corupție la lumina zilei și bine au făcut. În ce privește ANI, sunt de părere că trebuie îmbunătățit mersul lucrurilor, avem legislații care nu sunt compatibile, sunt legi care se contrazic", a spus Iohannis.

"Voi cere să renunțăm la o imunitate totală a imunității președintelui", a adăugat Iohannis. "În Parlament este nevoie de o schimbare a regulilor. Parlamentarii nu pot fi anchetați pentru că PSD s-a hotărât să fie împotriva anchetării unor parlamentari", a mai spus candidatul ACL.
Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a afirmat că PSD s-a opus votului prin corespondență și votului electronic în Comisia de revizuire a Constituției.

"În comisia care se ocupă de revizuirea Constituției s-a discutat de chestiunea votului prin corespondență și votul electronic și PSD a fost ferm împotrivă", a spus Iohannis, adăugând că a citit stenogramele în acest sens.
El l-a rugat pe Ponta să nu-l mai întrerupă. "Ați venit și vă simțiți ca în ședința de Guvern? Cu cine vă credeți, cu biroul dumneavoastră? V-aș ruga un minim respect dacă îl mai aveți", a spus Iohannis. 

UPDATE 7 / Victor Ponta:
Susțin votul prin corespondență și votul electronic

Candidatul PSD-UNPR-PC, Victor Ponta, a declarat că este un susținător al organizării votului prin corespondență și a votului electronic până în 2016, precizând că o astfel de lege ar trebui aprobată cu șase luni înainte de data alegerilor, conform prevederilor constituționale cu privire la modificarea legislației electorale.

UPDATE 6 / Klaus Iohannis:
Nu am fost niciodată la Chișinău sau la Cernăuți

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a afirmat că nu a fost niciodată la Chișinău sau la Cernăuți, dar că după ce va deveni șef al statului va merge în cele două orașe.

"Încă nu se află pe teritoriul României, cândva au fost pe teritoriul României Mari. Chișinău se află în Republica Moldova, iar Cernăuți în Ucraina, dar când voi fi președinte voi face vizite și în Chișinău și în Cernăuți", a spus Iohannis.

UPDATE 5 / Victor Ponta:
Românii din afară au condiții stimulative să se întoarcă

Condițiile pe care Guvernul le oferă românilor din diaspora — Prima casă, Prima mașină, condiții pentru începerea unei afaceri — cei care se întorc o pot face în condiții stimulative, a declarat candidatul PSD-UNPR-PC, premierul Victor Ponta.

"Fapte așteaptă oamenii din diaspora. E greu din opoziție să faci secții de votare, am trimis voluntari cu formulare, nu era treaba noastră, era a dumneavoastră", a răspuns candidatul ACL, Klaus Iohannis. "Domnule Ponta, sunt într-un fel impresionat că ați reușit pe lângă toate lucrurile pe care trebuia să le faceți în calitate de prim-ministru, ați găsit suficient timp pentru plimbări în Europa. Pe banii cui v-ați dus acolo, la plimbare în Europa, în Italia?", a întrebat Iohannis.

Ponta a răspuns că pentru vizita în Italia nu au fost folosiți bani publici, ci ai PSD. Candidatul PSD-UNPR-PC a arătat că a vizitat recent atât Republica Moldova, comunitățile românești din Cernăuți, Italia și Spania, întrebându-l pe Iohannis dacă s-a preocupat în campanie să meargă să vorbească cu reprezentanții acestor comunități.

UPDATE 4 / Iohannis către Ponta:
Miile de români din diaspora care nu au votat vă contrazic

Candidatul ACL, Klaus Iohannis, a afirmat că oamenii care și-au sacrificat ziua liberă pentru a vota, nu au fost lăsați să își exprime acest drept.

"Dumneavoastră răspundeați de organizarea acestor alegeri. Faptele vă contrazic. Miile de români care nu au votat vă contrazic", i s-a adresat Iohannis contracandidatului său, premierul Victor Ponta.

UPDATE 3 / Victor Ponta:
Orice schimbare legislativă între cele două tururi, motiv de anulare a alegerilor

Conform Comisiei de la Veneția și Curții Consituționale, orice schimbare legislativă între cele două tururi este considerată motiv absolut de anulare a alegerilor, a declarat premierul Victor Ponta, candidatul PSD-UNPR-PC.

UPDATE 2 / Klaus Iohannis:
Alegerile în diaspora au fost organizate "execrabil"

Alegerile desfășurate în secțiile de votare diaspora au fost organizate "execrabil", a declarat candidatul ACL, Klaus Iohannis la dezbaterea cu contracandidatul său din partea PSD-UNPR-PC, Victor Ponta.

"Ați suprimat dreptul la vot al cetățenilor din diaspora. Am teancuri de e-mailuri de la cetățeni din diaspora care nu au putut să voteze. Aceste lucruri trebuia să le prevedeți, cum s-a întâmplat și în alți ani. Mii de oameni au rămas afară seara, au fost bruscați de polițiile altor state. Dumneavoastră trebuia să demisionați, nu domnul Corlățean, care a fost trimis acasă așa, ca să detensionați lucrurile", a afirmat Iohannis.

UPDATE 1 / Victor Ponta:
Românii din afara țării vor putea să voteze duminică

Românii din diaspora vor putea vota duminică, în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, a dat asigurări candidatul PSD-UNPR-PC la Președinție, Victor Ponta, adăugând că prin măsurile prin care MAE și BEC le-au luat, la care se adaugă alocări suplimentare de fonduri, toți românii din afara țării care vor dori să voteze, vor avea această posibilitate.

AGERPRES

http://www.agerpres.ro/politica/2014/11/11/alerta-live-text-confruntare-electorala-televizata-intre-victor-ponta-si-klaus-iohannis-19-55-59
----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri