Google Translate

sâmbătă, 3 ianuarie 2015

2014 un an al extremelor meteorologice, iar inceputul lui 2015 continua cu temperaturi sub - 20 de grade, dupa weekend


Saptamana viitoare ne asteapta inca un episod cu minime sub - 20 de grade. Anul pe care l-am incheiat a fost unul al extremelor, cu recorduri de frig sau de caldura, vijeli si 3 coduri rosii pentru fenomene meteo, o premiera pentru tara noastra.



De la bun inceput am pornit cu stangul. In ianuarie 2014, meteorologii au emis primul cod rosu de viscol din istoria Romaniei. Dar la sfarsitul primelor 3 luni ale anului trecut, am avut o surpriza: in medie, ianuarie, februarie si martie au fost cele mai calduroase din ultima jumatate de secol. Si-am mai trecut prin ceva notabil: diferente uriase de temperatura intre o zi si alta: 27 de grade in doar 7 zile.

Lunile de primavara si de vara n-au facut nici ele in limita normala. Romania a fost maturata de ploi, in conditiile in care toate tarile din Balcani au inregistrat inundatii istorice.

Puhoaiele au facut prapad si la noi, mai ales in sud si in sud vest. A plouat atat de mult incat cantitatile de precipitatii s-au apropiat de recordurile absolute din 1961. In lunile calduroase, ne-au speriat ploile torentiale cu gheata si vijeliile care semanau cu tornadele.

In categoria fenomenelor ciudate pentru tara noastra se incadreaza si prima ninsoare din toamna lui 2014, care a cazut pe 25 octombrie.

Episodul de viscol de saptamana trecuta a fost cel mai timpuriu din ultimii 8 ani. Iar gerul a depasit orice record din 61 incoace.
LA BUCURESTI
Desi valorile termice vor creste usor fata de intervalul precedent, vremea se va mentine deosebit de rece pentru aceasta data. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in prima parte a zilei si spre sfarsitul noptii. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de -4 grade, iar cea minima va fi de -8 grade, mai scazuta in zona preoraseneasca. Dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata si chiciura.

LA MUNTE
Desi valorile termice vor creste fata de intervalul precedent, vremea se va mentine rece pentru aceasta data, local geroasa, mai ales dimineata. Ziua cerul va fi temporar noros si doar izolat va fulgui. Noaptea, nebulozitatea se va accentua, iar precipitatiile, predominant sub forma de ninsoare, vor cuprinde treptat toate masivele montane. Vor fi conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in special pe creste, unde va spulbera zapada.

SAMBATA

Valorile termice vor continua sa creasca usor, astfel ca vremea va deveni in general normala din punct de vedere termic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre -2 si 5 grade, iar cele minime se vor incadra intre -11 si -1 grad. Cerul va fi mai mult noros si se vor semnala precipitatii slabe, indeosebi in prima parte a intervalului, in regiunile vestice, nordice si centrale si pe arii mai restranse in sud-est. Acestea vor fi predominant sub forma de ninsoare in Maramures, Transilvania si zonele munte si mixte in restul teritoriului, favorizand local aparitia poleiului. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari la munte si in sudul Olteniei. Izolat in zonele joase se va semnala ceata.

LA MUNTE
Cerul va fi mai mult noros si temporar vor cadea precipitatii slabe, predominant sub forma de ninsoare. Izolat vor fi conditii de polei. Vantul va avea intensificari, mai ales la altitudini mari si va spulbera zapada. Temperatura aerului va continua sa creasca in majoritatea masivelor.

Saptamana viitoare va debuta cu temperaturi mai ridicate insa de Boboteaza, vom avea din nou parte de ger. Temperaturile vor scadea in Capitala pana la -10 grade la mijlocul saptamanii viitoare.

Sursa:
http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/in-weekend-scapam-de-ger-insa-dam-de-ninsori-si-polei-ce-se-intampla-cu-vremea-de-saptamana-viitoare.html
------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 comentarii:

  1. Elitistul pulii s-a suparat pe Romania ...

    - in ultima parte a anului 2014 a luat fiinta o grupare militara romaneasca discreta si elitista, cu sediul in Elvetia (Lugano) si cu mai multe puncte de lucru in Romania. Gruparea are drept caracteristic faptul ca NU mai da 2 bani pe conceptul de republica, regrupandu-se doctrinar in jurul Casei Regale a Romaniei. Atentie! Gruparea cuprinde NU doar militari romani in rezerva cum am fi tentati sa credem, ci si militari activi - satui pana peste cap de tratamentul acordat militarilor romani de republica in ultimii 5 ani! Informatia este certa 100%! La urmei urmei nu mai trebuie sa fie secret faptul ca in ultimii ani, mai multi militari in rezerva si activi au depus din proprie initiativa, juramant militar fata de Regele Romaniei, ceea ce inseamna ca s-au lepadat de Republica! Sunt militari romani, nu tradeaza Romania ca popor, sunt simpli oameni care au tot dreptul sa isi aleaga calea care sa ii scape de umilintele la care au fost supusi de statul roman via Republica in ultimii 5 ani! Sau in ultimii 70 de ani!



    Anonim3 ianuarie 2015, 08:13

    În 1914 exista urmatoarea formula a juramantului militar: "In numele lui Dumnezeu Atotputernicul, juram credinta Regelui nostru Carol I, supunere legilor tarii si indatoririlor militare, in toate imprejurarile, in timp de pace ca si in timp de razboi. Asa sa ne ajute Dumnezeu."


    Peste cativa ani, in 1929, continutul juramantului militar era: ,,In numele lui Dumnezeu Atotputernicul, eu soldatul..., jur credinta Regelui Mihai I si Regentii, supunere legilor si indatoririlor militare, in toate ocaziunile in timp de pace, ca si in razboiu. Asa sa imi ajute Dumnezeu".

    Inseamna ca , cei care ati jurat credinta ex-regelui , v-ati lepadat complet de tara si de poporul roman . Ati jurat credinta unui individ !
    Iar asta dovedeste ca va doare in cot de Romania si poporul roman ! Voi va declarati fidelitatea fata de un individ oarecare ! La fel de bine , ca dovada a desteptaciunii voastre , puteati jura credinta si lui Nuti spaima putii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe lumea asta îs mulţi tîmpîţi!!! Nici unii dintre noi, actuali şi foşti APV-işti nu fac excepţie. Monarhia, cea "modernă"- chipurile, începe în ţara asta cu un prinţişor străin de mîna a 7-a, care a intrat în Principatele Unite pe ascuns, cu o bocceluţă şi se sfîrşeşte în "47, cînd actualul reje, bîlbîitul, pleacă de pe plaiurile mioritice cu un tren încărcat cu aur, tablouri celebre şi alte valori materiale. Ce-au rămas în urma acestei "dinastii"? Scandaluri de corupţie şi hoţii, ţărani împuşcaţi la 1907, o ţară eminamente agrară şi analfabetă şi, nu în utimul rînd, peste 150.000 de militari români morţi în gulagurile Sovietelor ca urmare a marii trădări de la 23 August "44 la care actualul "reje", Bîl-Bîlul şi- adus cea mai importantă contribuţie din "cariera" lui de conducător. Nu trebuie uitată nici "Declaraţia de la Budapesta" pe care bîlbuitul a semnat-o în "89 şi în care se cerea ca Transilvania să devină regat, independent de România. Şi multe, multe alte "realizări" ale "casei" domnitoare pe care nu am timp să le mai enumăr.
      Ca să juri credinţă unui idiot pasionat numai de "maşinuţe", decorat de Stalin pentru trădarea sa cu cel mai înalt ordin sovietic, Pobeda, înseamnă să fii mai idiot decît el. Uitaţi-vă numai în cîte scandaluri e băgată această aşa-zisă Casă Regală: Lupte de cocoşi ilegale prin America, prinţi şi prinţişori declaraţi şi nedeclaraţi ce-şi revendică drepturi imaginare...
      Lăsaţi-l pe Roi Mişu să stea liniştit acolo la el la Săvîrşin, deşi i-ar sta mai bine într-o dioramă la Antipa.

      Ștergere
    2. La IML, in borcan cu Terente.

      p.s. Iolario...PMT o ia cu brio!

      Ștergere
    3. Korekt, dar numai ca lacusta de Mishu va pina la 120 ani, iar prostovanii adepti ai monarhiei de kko vor fi nemuritori! Vorba lui Curdeleu: "mama proshtilor si idiotzilor e mereu gravida"!

      Ștergere
    4. In loc de: "lacusta de Mishu va pina la 120 ani ", se va citi "lacusta de Mishu va trai pina la 120 ani".
      PS. Uai ce ninje!!!! Vino Cezar/Petrica de mi-o linje! Si-nc-o data hop, hop, hop, PMT s-o ea la ciok, ca azi n-aparu deloc!!!

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri