Google Translate

sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Apocalipsa mafiei românești, in plina desfasurare! Bica, Videanu, Alin și Dorin Cocoș, arestați preventiv pentru 30 de zile



Fosta șefă a DIICOT Alina Bica, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu, omul de afaceri Dorin Cocoș și fiul acestuia, Alin Cocoș, precum și Ionuț Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, a decis sâmbătă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Decizia instanței nu este definitivă.

Arestarea celor cinci a fost cerută de DNA, într-un dosar disjuns din cel în care Alina Bica a fost trimisă în judecată în legătură cu retrocedarea ilegală a unui teren din Capitală.

Ședința de judecată a început vineri seara și s-a încheiat sâmbătă, în jurul orei 3 dimineața.
Cum ordonanțele de reținere expiraseră, Adriean Videanu, Alin Cocoș și Ionuț Mihăilescu au părăsit sediul instanței, în vreme ce Alina Bica și Dorin Cocoș au fost transportați în arestul Poliției, ei având mandate de arestare în alte dosare.

La ieșire, Videanu a negat acuzațiile și a spus că a fost șocat de faptul că în 10 minute a trecut de la calitatea de suspect la cea de inculpat.

Avocata Alinei Bica a declarat că fosta șefă a DIICOT a spus în sala de judecată faptul că se teme pentru viața ei, deoarece anterior a primit amenințări cu moartea în legătură cu dosarul RAFO, în care inculpat este Ovidiu Tender.

Amenințările ar fi venit din partea a doi deputați, în timp ce Bica se afla la un hotel din Constanța.

De asemenea, Bica le-a spus judecătorilor că generalul Coldea de la SRI i-ar fi zis că Ovidiu Tender trebuie lăsat în pace, deoarece acesta din urmă este o problemă de siguranță națională.

Anchetatorii susțin că, în perioada ianuarie 2011-2012, Dorin Cocoș a promis, pretins și primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, suma totală de 16 milioane euro, în tranșe, în schimbul influenței exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Alina Bica și Sergiu Diacomatu, pentru asigurarea soluționării a două dosare de despăgubire, dintre care unul cu nr.22714/ FFCC (prin care, valoarea unui teren în suprafață peste 13 hectare a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei).

Pentru urgentarea soluționării dosarului de despăgubire, Dorin Cocoș a dat foloase Alinei Bica, sub forma unei cote dintr-un teren situat în localitatea Snagov, în suprafață de 4.425 metri pătrați.
Pe de altă parte, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, iar Ionuț Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica, este acuzat de complicitate la luare de mită.

Potrivit DNA, la 24 septembrie 2013, în dosarul Romgaz instrumentat de DIICOT, procurorul de caz a dispus luarea măsurilor asiguratorii prin instituirea unui sechestru și asupra a 80 de acțiuni, deținute la o firmă de Adriean Videanu.

Ulterior, 25 februarie 2014, printr-o ordonanță, Alina Bica, în calitate de șef DIICOT, a dispus cu încălcarea prevederilor legale de competență admiterea solicitării inculpatului Videanu și a ridicat sechestrul asigurator.

Prin această acțiune, Alina Bica i-a facilitat lui Videanu reintroducerea în circuitul economic a celor 80 de acțiuni, creând posibilitatea înstrăinării lor către persoane interpuse și sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a și întâmplat.

AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Georgiana Tănăsescu)
http://www.agerpres.ro/justitie/2015/01/31/update-bica-videanu-alin-si-dorin-cocos-arestati-preventiv-pentru-30-de-zile-10-19-42
------------------------------------------------


Detalii, cititi aici:
bica, videanu, alin și dorin cocoș, arestați preventive
-------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9 comentarii:

  1. 1 februarie - Ziua Intendenţei Militare

    La 1 februarie 1861 s-a emis Înaltul Ordin de Zi nr. 29, care a consfinţit înfiinţarea intendenţei armatei. Prin acesta s-a format corpul ofiţerilor de intendenţă militară, condus de intendentul general al armatei, subordonat Ministerului de Război.
    ============================
    La Multi Ani, alora de-au servit patrea la kiloti-izmene ! Baeti giugiuc intendantii astia, pe care-i huiduiam cand ne bagau in meniu tocana cu niste carne de ceva, de n-o puteai molfai nici intr-o septamana, insa ii laudam, cand ne bagau fasui cu parjioale, ceorba de perisioare si prejitura, de-ti lingeai si sfanta pula !

    Ierea o vorba de-a lu'nush cui, ca intendenta nu castiga batalii pe canpu de lupta, da fara intendenta ai belit pula, cu repeziciunea miscarii de du-te -vino a portinchizatorului cu pizdonu de gaze, cand o ai setata pe FA !

    Ioi, ce bun am fost la conoasterea armamentulu individual din dotare !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: ear Vedeanul sicu Bica sa-mi mozoale putzulika, ear alin sicu dorin sa me-o ea la ceoc putzin !
      Zeii fie cu noi !
      Doamne ajiuta, Allah akhbar !
      Sa zornaie catusele !

      Ștergere
    2. Pese: kear si domnu Viurel sa me-o ea la ceoc nitzel !

      Ștergere
  2. @PMTule,vad ca esti muist sadea,nu-ti mai place vaginal ,numai bucal si anal,uite d-aia ti-ai luat caine ,sa-ti satisfaci"pohtele" animalice tu si cainele-omul si gloaba.Daca tot te atrag perversitatile si nu-ti ajunge javra de ce nu "vorghiesti cu toasu si pretinul tau",nea Bazil Puscarie ,sa-ti aranjeze o internare de vreo doi ani,in celula cu"Base-dragostea ta "si sa fa muificati si sodomizati pana ramaneti inodati.Io zic sa-ti vezi de glumele tale de adolescent care face o laba trista privindu-ti javra cum sta colac si-si suge pula si sa te limitezi a face glume nesarate cu cine ti le gusta,sfatul meu,in rest sa fii sanatos si sa-ti lingi la pula animalu'.

    RăspundețiȘtergere
  3. PMTeule,fromosule,dashteptule,smecheras da Dambovita,pripas de dambovita ca tu ai venit doar cu sumanul si opincile-n spate,alaturi de o papornita jerpelita cu doua fire de praz si un bruj de mamaliga si aia mucegaita.te facu tara "lifiter'ca altfel mureai de foame.Apoi ai nimerit la cavalerie si vazand sefii cat de mult "iubesti [si mai ales cu cat patos de zoofil in calduri,te-au pus sa le faci manejul[mai bine zis merchezul] la armasari,de atunci ai ramas cu apucaturi de muist.Acuma vad ca ai derapaje,ai imbatranit ,mai gloaba,si ai inceput sa te dai la oameni,nu e bine dom comisar ,nu e bine.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mars Bubico ,ca te mananca dulaii,te-a intzarcat muma-ta si ai trecut la tac-to? Om[caricatura de om] si javra ,contopiti in aceiasi JIGODIE !

    RăspundețiȘtergere
  5. Adriean Videanu a fost eliberat din arrest.
    Actiunile sotiei, au avut "succesuri"! Felicitari!
    ----------------------
    Înalta Curte de Casație și Justiție a decis eliberarea din arest preventiv a fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, cercetat penal de DNA alături de fosta șefă a DIICOT Alina Bica.

    Instanța a admis o contestație a lui Adriean Videanu față de măsura arestării preventive luată pe 31 ianuarie, în cazul acestuia fiind dispusă măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

    În schimb, Alia Bica, Dorin și Alin Cocoș rămân în arest.

    Potrivit deciziei instanței, pe perioada controlului judiciar, Videanu trebuie să respecte mai multe obligații, printre care: să se prezinte la Secția 12 Poliție București ori de câte ori este chemat; să nu depășească teritoriul României, decât cu încuviințarea prealabilă a organului judiciar; să nu se apropie de coinculpații Alina Bica, Alin Cocoș, Dorin Cocoș și Florentin Mihăilescu, martorul Mihai Cristian Atănăsoaei și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect pe nicio cale.

    "În baza art. 204 alin. 12 Cod de procedură penală dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Videanu Adriean de sub puterea mandatului nr. 10/U emis la data de 31 ianuarie 2015 de judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Înaltei Curți de Casație și Justiție — Secția Penală în dosar nr. 409/1/2015, dacă nu este arestat în altă cauză", se arată în decizia instanței.


    DNA susține că, în perioada ianuarie 2011-2012, Dorin Cocoș a promis, pretins și primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase, suma totală de 16 milioane euro, în tranșe, în schimbul influenței exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP, Alina Bica și Sergiu Diacomatu, pentru asigurarea soluționării a două dosare de despăgubire, dintre care unul cu nr.22714/ FFCC (prin care valoarea unui teren în suprafață peste 13 hectare a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei).

    Pentru urgentarea soluționării dosarului de despăgubire, Dorin Cocoș a dat foloase Alinei Bica, sub forma unei cote dintr-un teren situat în localitatea Snagov, în suprafață de 4.425 metri pătrați.

    Pe de altă parte, fostul ministru al Economiei Adriean Videanu este acuzat de complicitate la abuz în serviciu, iar Ionuț Mihăilescu, fost consilier al Alinei Bica, este acuzat de complicitate la luare de mită.

    Potrivit DNA, la 24 septembrie 2013, în dosarul Romgaz instrumentat de DIICOT, procurorul de caz a dispus luarea măsurilor asigurătorii prin instituirea unui sechestru și asupra a 80 de acțiuni, deținute la o firmă de Adriean Videanu.

    Ulterior, 25 februarie 2014, printr-o ordonanță, Alina Bica, în calitate de șef DIICOT, a dispus cu încălcarea prevederilor legale de competență admiterea solicitării inculpatului Videanu și a ridicat sechestrul asigurător.

    Prin această acțiune, Alina Bica i-a facilitat lui Videanu reintroducerea în circuitul economic a celor 80 de acțiuni, creând posibilitatea înstrăinării lor către persoane interpuse și sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a și întâmplat.

    AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin)

    RăspundețiȘtergere
  6. Soția lui Adriean Videanu, audiată la DNA
    • vineri, 6 Feb 2015, 11:19 • Justiţie •
    -----------------------
    Miorița Videanu, soția fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, s-a prezentat vineri dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție.

    Audierea vine după ce numele Mioriței Videanu apare în dosarul în care Adriean Videanu este cercetat penal de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu.

    Astfel, la data de 22 noiembrie 2013, la aproape două luni de când Adriean Videanu a transferat copiilor săi cele 80 de acțiuni pe care le deținea la SC Titan Mar SA, Miorița Videanu a depus o plângere, în calitate de reprezentant al SC Titan Mar SA, în care solicita ridicarea sechestrului asigurator pe cele 80 de acțiuni.


    Adriean Videanu a fost eliberat joi noapte din arestul Poliției Capitalei, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis revocarea măsurii arestului preventiv, el urmând să fie cercetat sub control judiciar.

    Potrivit DNA, la 24 septembrie 2013, în dosarul Romgaz instrumentat de DIICOT, procurorul de caz a dispus luarea măsurilor asigurătorii prin instituirea unui sechestru și asupra a 80 de acțiuni deținute la Titan Mar de Adriean Videanu.

    Ulterior, 25 februarie 2014, printr-o ordonanță, Alina Bica, în calitate de șef DIICOT, a dispus cu încălcarea prevederilor legale de competență admiterea solicitării inculpatului Videanu și a ridicat sechestrul asigurător.

    Prin această acțiune, Alina Bica i-a facilitat lui Videanu reintroducerea în circuitul economic a celor 80 de acțiuni, creând posibilitatea înstrăinării lor către persoane interpuse și sustragerea de la acoperirea prejudiciului, lucru care s-a și întâmplat.

    AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Florin Marin)

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri