Google Translate

luni, 19 ianuarie 2015

AVERTISMENT IMPORTANT. Viaţa pe Pământ este ameninţată. Ce poate distruge TERRA


"Începem să atingem și să trecem dincolo de limitele biofizice care îngăduie existența civilizației umane, așa cum o cunoaștem", susține cercetătorul Stephen Carpenter.

Profesorul Stephen Carpenter, directorul Centrului de Limnologie (hidrobiologia apelor dulci) al universității statului Wisconsin din orașul Madison, a criticat utilizarea exagerată a îngrășamintelor artificiale precum cele fosfatice și azotoase pentru faptul că acestea depășesc limitele planetare care permit existența vieții pe Pamânt, informează thewestsidestory.net.

Pământul reprezenta un mediu de viață mult mai bun în epoca holocenului (ultima perioadă a erei cuaternare) pentru că atunci civilizația a îmbunătățit viața omului și a dus la o dezvoltare mai rafinată în domeniile social, politic și religios.

"Tot ceea ce este important pentru civilizație" — spune Carpenter — "s-a petrecut înainte de 1914". Dezvoltarea agriculturii, înălțarea și declinul Imperiului Roman, revoluția industrială au fost unele dintre cele mai bune fenomene care s-au întâmplat în lumea noastră, dar numai pâna acum circa o suta de ani, când activitățile omului au început să distrugă planeta, consideră sursa citată de thewestsidestory.net.

Profesorul Carpenter și echipa sa de cercetatori au examinat problema încălzirii globale datorate emisiilor de carbon și impactul acesteia, modul în care aceasta afectează creșterea nivelului mărilor și pierderea diversității, printre altele. Ei au descoperit că "noi, oamenii, am determinat schimbarea amplă a ciclurilor naturale ale azotului și fosforului mult mai mult decât oricare alt fenomen", creșterea fiind de ordinul a 200 până la 300 la sută.

Spre deosebire de aceasta, creșterea carbonului a fost de numai 10-20 la sută, însă a stârnit o adevărată zarvă în privința climei, a mai spus sursa citată.

Cercetătorii au declarat că folosirea fosforului și azotului artificial pentru sporirea producției agricole în SUA nu este necesară pentru că pământul conține deja o bogăție de substanțe nutritive care favorizează recoltele-record. Folosirea excesivă a acestor elemente pe terenuri unde ele sunt deja abundente are un impact asupra planetei Pamânt, determinând incapacitatea ei de a susține viața dincolo de limitele planetare.

Întrucât fosforul și azotul nu au o distribuție egală în sol, concentrația este mai bogată în Statele Unite decât în Africa. De aici și problemele pe care le au africanii în producerea hranei fără sprijinul îngrășamintelor artificiale. "Sunt unele părți ale lumii care sunt suprapoluate cu azot și fosfor, precum și alte părți unde oamenii nu dispun de cantitățile necesare pentru a produce hrana de care au nevoie", spune savantul.

Sfatul său este ca proprietarii fermelor de tip industrial să reducă folosirea nesabuită de îngrășaminte fosfatice sau azotoase pentru că astfel ei dezechilibrează ecosistemul. "S-ar putea ca civilizația umană să trăiască și în alte condiții decât cele din holocen, dar acest lucru n-a fost încercat pâna acum. Noi știm că civilizația poate supraviețui în condiții de holocen și tocmai de aceea pare rezonabil să încercam să menținem aceste condiții", a mai spus Carpenter, citat de thewestsidestory.net.

Sursa: http://www.evz.ro/avertizment-important-viata-pe-pamant-este-amenintata-ce-poate-distruge-terra.html
---------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27 de comentarii:

  1. Pai, dupe parerea mea, Terra poate hi distrusa doar printr-o simpla si nevinovata ragaiala, cu iz profund de vodca "Adio Mama", trasa involuntar, la ceas de dimineata, de Domnul Don Cur de Leu Muci Mereu in Gara Birtolomeu.
    De ragaie ala o data, instant se topeste calota glaciara, de la nord de Codlea ! Si-adio veata pe pomant !
    Allah akhbar !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: ca sa nu mai zic ca acusica un an, iar se sfarsea veata pe pomant, din nush care cauza de explozie solara, iar acusica 2 ani din cauza unei comeate, iar acu fro 3, din cauza ca asea spunea calendarul maiasilor, gasit de unul printr-o buda parasita din gara Dolhasca !
      Numai prostii de adormit kopkiii !
      Zeii fie cu noi !

      Ștergere
    2. Pese: si, oricum, pot sa stau linistit ca, asemenea grozavie, n-o sa se intample cat e Michi Maus guvernator !
      Are el grije, Ottilo Korody Harpady, de la mediu, ca sa nu easa fosforul prea mult la suprafata !
      Salam aleikum, zeii fie cu noi !

      Ștergere
  2. Cum pula mea sa mai comenteze lumea pe bloage, dake astia de la politia Goagal te obliga sa le demonstrezi ca nu esti robot, fiind pus in situatia de a descifra niste cuvinte talambe, imbarligate si indescifrabile, de ti se incruciseaza ochii-n cap ca sa deslusesti strambaturile alea !
    E si de inteles de ce tolomacul ala De Cur de Leu Muci Mereu in Birtul Gara din Birtolomeu, abea poate posta cate un comentariu pe luna ! Pana demonstreaza el ca nu e robot, se duce dreaq actualitatea comentariului !
    Ca sa nu mai zic ca, unii, abea de stie bine sa citeste literele de tipar, d-apoi sa mai si bungheasca la pictogramele alea scofalcite !

    RăspundețiȘtergere
  3. SI HOP, HOP, HOP, BASHINOSHILOR SA ME-O LUATI LA CEOK, MAI INTAI PMT CARE-O EA PE LOCK!
    CURDELEU, BAIATUL MEU, FII ATENT ACILEA:

    "Mor oamenii pe capete din cauza alcoolului metilic. Cinci morţi suspecte au fost înregistrate în judeţul Buzău, în 2012"
    http://adevarul.ro/locale/buzau/mor-oamenii-capete-cauza-alcoolului-metilic-cinci-morti-suspecte-fost-inregistrate-judetul-buzau-2012-1_54bd089a448e03c0fdbf2fe2/index.html

    RăspundețiȘtergere
  4. Baaaa fraiere! io am baut cu ciumetii aia patru de-o mierlira de la mitilic acu fo saptamana nu in 2012 expiratule.Sa le fie tarana usoara ca io baui si portiile lor dupa ce i-a luat smurdu si parca ierea apa de ploaie:):) acu sunt in gara ca mai vine un vagon de mitilic.......poate ma aleg si io cu un pet de doi litri ca-l am de la berea "noroc" Da l-am clatit bine,bine de tot sa nu hie f-un pericol
    DC
    pese; daaaa oare are fo legatura mitilicul asta toxic cu miticu de bucale si asta si mai toxic?
    Yesss shooor!!!! ca mai imputiti nu sa eczista

    RăspundețiȘtergere
  5. Mneatza !
    Umpic la mushtiuk, ca sa va treaca greatza ?

    RăspundețiȘtergere
  6. Sunt extrem de fericit citind pe blogul lui Olescvu dela OTAN, cum a ajiuns Ministerul Dezbinarii Nationale sa fie EXECUTAT SILIT, de cateva grupuri de cadre militare, apartinand ministerului respectiv !
    Adica, cum ar veni, eo ti-am zis ca sunteti niste papagali, cu Maciu-Piciu in frunte, plus ceilalti idioti, purtati in lupta spre marea victorie a desfiintarii sistemului de penzii de chiar primul Izmanar al tarii, insa voi nu ati vrut sa credeti !
    Apoi v-a spus si justitia ca sunteti niste papagali, da voi ati facut tot ce v-au "consiliat" capetele alea luminoase de juristi, facuti la fara frecventa, intre doua servicii de zi pe unitate si o parasire de garnizoana !
    Asea ca v-a EXECUTAT SILIT, adica cu shfortza ! V-a bagat creionul in cur, tovarase ministru aptsolvent de Stefan Gheorghiu, de v-a facut onor executorul judecatoresc sa va bagati mintile in cap !
    Ce rusine !
    Nu conteaza cate cazuri de astea v-au pocnit peste bot, ci faptul ca ati luat-o !
    Alooo, domnul Tiberila Fratiu, ala de urlai la teveuri impotriva penzionarilor, ca din gura de sarpe, ca sa te auda ala re-reevaluatul, iesi in kizda ma-tii si acusica, pe sticla, de urla, ca sa auda ea justitia ce inseamna erga omnes ! Ca atata aveai in dibla aia de pitic utecist: erga omneeeees !
    Alooo, Obositorul Militar, aia de ati dedicat pagini si numere intregi alora de-i ridicau osanale Izmanarului mafiot, pe la voi se aude ceva ? Fro rubrica, acolea, un articol despre executarile silite, cu pozele alaturate ale marelui jeneral izmanar de justitie + compania, de-au pus umarul vartos la bascalizarea sistemului de pensii, sub care sa scrieti "Ei se fac vinovati", ori "Nu faceti ca ei" ?
    Domnu Zdrongaru de la Sindicatul Cadrelor Militare Demoralizate, fro parere, ceva ?
    Bravo, buey ! Mai ales pentru aia de la Valcea, care vor sa faca dreptate "Pana la capat" adevarata, nu ca cacanarii astia de ne-or mintit ca, in cateva zile de la preloarea puterii tot ce are miros de boc (boc=cacat in limba turca), la groapa de gunoi Glina o sa ajiunga !
    Pe ei, tu-le muma-n cur de incrancenati, de zici ca-s pusi in functiile ale numai ca sa-i infunde pe militari, si nu sa le reprezinte interesele si nevoile, in raporturile astea de cacat cu statul asta, de-o face pe-a groful p-aciulea !
    La muie, bueiiii, sa va invatati minte !
    Pute ceva a demisii p-acolea ? Ca, de treceri in rezerva, nu mai poate fi vorba, atata timp cat ordonanta pula, ajutoare ciuciu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: cat despre idiotii din capitala (printre care, desigur, ma numar si eo), calauziti de mintile luminate ale unor dogari, cu gandul numai pe la spritzane lungi de vara, prin crasmele din Gara Obor, numai de bine !
      Procese nepregatite, avocati superficiali si cvasiabsenti din salile de judecata, actiunile lasate la voia intamplarii, etc !
      Hop, hop, hop, am loat-o drept in ceoc !
      Si-acusica sea imi vine sa borasc cand imi aduc aminte cum ierau judecate dosarele, p-aciulea pe Dambovita la vale, de niste cucuvele cocasate, care vorbeau pe nas si se aratau extrem de deranjate daca, pe timpul sedintei, frun apevist de asta mai disperat, vroia si el la bara, ca sa-si planga de mila !

      Ștergere
    2. Pese: buey, si chiar de nu ma ajuta cu nika executarile astea silite si raman tot futat si cu banii loati, macar ma simt satisfacut ca, pana la urma, tot si-au furat-o astia de se credeau un fel de zei !
      Asa ca cat o hi izmanarul mafiot la butoane, pula si cureaua lata anularea Legii 241, aia cu criogenarea ! N-ai sa vezi ! Cum adica, niste parliti de astia de-ai lui Dogaru sa ma faca pe mine ?
      N-asa ?
      Uraaa, traiasca rejele !
      Alah akhbar, zeii fie cu noi !

      Ștergere
    3. SI HOP, HOP, HOP, GÎLCĂ TI-A DAT-O-N CEOK!

      Ștergere
  7. Am rezolvat-o cu mitilicu de care va zisei ieri dar voi niciodata n-o sa rezolvati cu mitilicii din bucale.Ce credeti ca pemeteu e singurul? ohooo sunt jdemii de mitilici tip pemete la bucale
    DC
    PS tonmai venii de la banca si mi s-a aprobat si mie un credit de 10.000 CHF.Muine intra banii in cont......ce peleu meu,ca ma apara BNR,TVR,OTV,si biensiur socetatea civileasca......asea ca o sa le mai dau rate la muie
    triasca governu' in frunce cu ponta si marele bombalau johanis!!!.Pai ce piula mea .Io fac credite in chf si voi puletilor care cititi acest blog imi platiti ratele.Vorba lu' base...hă,hă,hă!!!
    DC

    RăspundețiȘtergere
  8. vorba reclamei idioate:
    Dar stai asa.......mi-a mai ramas un kil de mitilic......baaaa ce bine ca n-am baut tot aseara...hac

    RăspundețiȘtergere
  9. Alcoolintzar si- o ciorba cu marar! Muei, voi v- ati cacat creierii? Pan muine dimi sa fiti prezenti la paturile voast, pentru teste si reluare de tratamenturi. Animalele sunt rugate sa nu tropaie pe scari si sa nu raga la ghise uri!

    RăspundețiȘtergere
  10. Alcoolinbar! Buey mooliilor, ce-ti zice de-o tzuica-n colt? Mai povestim din vremurile cand aveam armata, mai ascultam ce zic tinerii care si-or luat-o inapoi...

    RăspundețiȘtergere
  11. Mneatza ! Umpic la mestecatoare sa me-o loati, casa va treaca greatza !
    Dea dreaq, ear e mercuri !

    RăspundețiȘtergere
  12. Auzi ce zice la radeo:
    =======================
    Avem nevoie de un guvern suficient de puternic și cu o viziune economică pe termen lung, care să schimbe lucrurile. Ne trebuie un guvern care să vină cu un nou mod de abordare și care să aibă curajul de a păstra un set de reguli economice atâta timp cât este necesar", a anunțat Klaus Iohannis.
    =======================================
    mai mult pe : http://www.sanii pupi in cur pi tati

    Ca sa zic asea, noi de jea avem un guvern suficient de poternic si cu o viziune pe termen foarte lung, ca cum ar hi viziunea cu autostradele, de exemplu ! Adica au mai puscat niste studii de fezabilitate, ca sa mai umple buzunarele unora, insa, cand sa treaca la munca, pula viziune ! S-a disipat !
    Ba, mai mult, asea smekereste, cum ii sta bine unui guvern de sorginte plagiatoro-mafiotica, hai sa scoatem noi in dezbatere publica si ce nashpa e pentru popor ca sa facem lindicul ala de otostrada intre Comarnic si Brasov !
    Cam asta e viziunea guvernului ! Plus pomenile alea date pe la BOR si pochime, ca sa-si improspateze parcul auto, ci gipane tze clase !
    Nu mai vorbesc de privatizarea Oltchim si Cefere, de relansarea economiei, de cele 1 milion de noi locuri de munca, de resuscitarea sistemului de sanatate si modernizarea, reala si efectiva, a armatei, cu inca un Spartan, aruncat de italieni la fiare vechi, inca de la sfarsitul mileniului trecut !
    Dreptate pana la capat !
    Zeii fie cu noi !
    Allah akhbar !
    Indata vin alejerile si iar ies imputitii la cersit !

    RăspundețiȘtergere
  13. Inca un derbedeu la Jijilava !
    ========================
    Fostul secretar de stat în Ministerul Justiţiei, Ovidiu Puţura, a fost reţinut miercuri dimineața. Acesta este acuzat de procurorii DNA că ar fi primit mită foloase de 30.000 de euro pentru intervenţii într-un dosar şi că i-a cerut unei judecătoare să dea o decizie favorabilă într-o cauză în care soţia sa era reclamant.
    ==================================
    - See more at: http://www.-s-o belesti-s-o ceocuiesti-si apoi s-o -molfaiesti
    =======================
    Kestea e ca asta a fost bunghit si inghesuit de Denea !
    Ma gandesc cati alde asta colcaie prin colonia asta iobagizata de mai marii baroni locali, zonali si nationali !

    RăspundețiȘtergere
  14. Sa hiti cuminti ! Stiti voi, potaea, caca-pisiu...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. O sa fim cuminti, dac-o iai la dinti!

      Ștergere
    2. O sa fie ...doua javre ,la plimbare prin Cismigiu...

      Ștergere
  15. "Pericol de moarte pentru "marele" PNL
    Declaraţia fostului ministru Gabriel Sandu făcută în faţa procurorilor DNA poate fi începutul unui cutremur de moarte pentru politica românească de azi, în datele ei ticăloase de acum. Deja faimosul din dosarul Microsoft Gabriel Sandu (fost deputat PDL în perioada 2004-2008 şi ministru al Comunicaţiilor şi Informatizării Societăţii între 2008 şi 2010) dă o lovitură istorică. Este primul fost deputat şi demnitar care vorbeşte despre banii negri luaţi drept mită din contracte cu bani publici şi daţi mai departe la partide. Iar aceşti bani (Gabriel Sandu este cercetat pentru că ar fi primit o mită de 4,8 milioane de euro) au mers la Adriean Videanu, la Radu Berceanu şi la Roberta Anastase. Şoc după şoc! Bani pentru partid, nu pentru afacerile sau buzunarele lui Radu Berceanu, nu pentru miile de metri de alei pavate încălzite de Adriean Videanu în curtea mausoleului de la la Snagov, nu petru casa familiei Anastase. Banii ar fi fost pentru partid. Adică pentru campaniile electorale ale PDL. Nenorocire mai mare nici că se poate. Ea poate genera o adevărată catastrofă..."
    .......
    Cititi mai mult pe: http://www.cotidianul.ro/pericol-de-moarte-pentru-marele-pnl-255261/

    RăspundețiȘtergere
  16. Miroase a rahat de motan!

    RăspundețiȘtergere
  17. Buey, am si oitat ca o fo zioa poetului nepereche !
    Ear Nea Vasile Barbalunga Parpekept, in loc sa ne bage teme de actoalitate, o tot fute cu Iluminatti si sfarsitul vietei pe pomant !
    Si, asea cum ii sta bine unui om de coltura, ca mine, musai o treboit sa-mi alin sufletul si cugetul cu cele mai fromoase si gingase poezii ale ciuleafarului nepereche !
    Dintre care, spre armonie sufleteasca, in memoriam, va postez si voo cateva, ca in fiecare an la ceas aniversar !
    ================================
    ["Ia te dă..."]
    (1880 – 1882)

    Ia te dă cu curu-ncoace
    Ca să caut ce îmi place
    Pleacă-mi-te-n jos aici
    Rochia ta s-o ridic,
    Rochie, cămaşă, poală,
    Ca la cur să-mi rămâi goală.
    Ah, drăguţă, ce curată,
    Nici un păr pe pielea toată;
    Ca şi caşul alb sunt ***
    Să-i simţi mari *** te-aduni *.
    Dar icon vedem mai jos
    Ce zvâcneşte-aşa frumos
    Şi se zbate-n degete
    Şi nu vrea să pregete.
    Ah, l-am prins de căpuşor,
    E vârtos şi stă-n picior,
    Sunt şi buze ca să-l ţină
    Cum îmi ard ele în mâini,
    Ard, zvâcnesc, voi să le rupă,
    Ori drăguţă să le-*astup.
    Dă-mi guriţa să m-adap
    Şi să-ţi pun poalelel-n cap;
    Ia te-ntoarce, te crăcană
    Şi te-nfige ici, puicană.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: ce rau imi pare ca am invatat numa idiotenii pentru bac, ca Ion, ala de-o futea pe Ana a Glanetasului cu pula indoita, ori Baltagul, cu idioata aia de Vitoria, plecata sa-i caute starvul betivanului de barbat-su !
      Buey, sa dea dreaq de nu invatam pe dinafara, urjent, toata opera asta a poetulu nateonal !
      Eote, frumusete si gingasie ! Cum sa nu te unga direct la corazon:

      =======================
      ["Cum mă trece..."]
      (1871 – 1872)

      Cum mă trece cald şi frig
      Când mă ţii de bumburig.
      Tu dă-ncoace mascarara
      Să mi-o joace bumbarara.
      Cum mă trece-nfiorează
      Când mă ţii de bumbarază,
      De tăşulca care-ţi suge
      Tot vânatul care fuge
      Şi din pulă şi din coi
      Când dai curul înapoi.



      ["Alei puică"...]
      (1871 – 1872)

      Alei* puică mişcă-ţi gura
      Să se vadă muşcătura.
      Cum puicuţă* nu te-nduri
      Să mă klaşi să-ţi văd de curi.
      De curi albi ca şi omătul,
      De lindicul sperietul.
      Să-l punem la rânduială
      Cu niţică zgândăreală.
      Vin * colea * şi-oi şti să lupt
      Crăpătura * să ţi-o-nfrupt
      Că destul am stat pe post
      Sub pecete cât a fost.
      Sub pecetea cea de fată
      Când pişai * ca o săgeată.
      De când dragă te purcişi *
      Urlă valea când te pişi.
      Merge drumul din lindic
      Până chiar pe sub buric
      Şi buricul frică n-are
      Că el merge tot călare.
      Da lindicu-i mânios
      Că el merge tot pe jos
      Pe spetezea * pizdii late
      Pe bucile afumate.
      Mult mă mir şi mă badur *
      Cum stă pida lângă cur,
      Şi nu moare
      De putoare.

      Ștergere
  18. Va spusei eo ca, p-aciulea, prin Tara lu' Dorele, numai borfasii si derbedeii colcaie ?
    Alt penal dus in lanturi la mititica ! Cristian David, fost cica ministru la Militie !
    Ala de s-a nascut subt numele de Troaca, insa i-a fost rusine sa-si poarte numele !
    N-asa ? Cum ar hi fost sa-l intrebi p-un militean unde alearga ca disperatu, ear el sa-ti raspunda ca fuge la ministrul Troaca, ca sa-i duca niste foloase necuvenite !
    Isi mai aduce cineva aminte de muiangiul asta ?

    Ear e bine la Ministerul de Militie ! Arestari pe capete ! Pe la Recas, pe la Timis !
    Las'ca-i bine, azi in Timisioaraaaaa, muine-n toata taraaaaa !
    Ear oparitii astia mai vor si penzii MILITARE de stat ! Are dreptate pOlescu de la Arges ! Pacat insa ca nu-l baga nimenea in seama !
    Traiasca rejele !
    Zeii hie cu noi !

    RăspundețiȘtergere
  19. Uai, sa hiti cuminti cat lipsesc, plecat fiind cu babornita pana la mosie !
    S-apropie zioa de nastere a tovarasului Nicolae Ceausescu, cel mai iubit fiu al poporului, erou intre eroii neamului, steaua luminoasa calauzitoare a clasei muncitoare si figura proeminenta in politica internationala, fapt pentru care o sa serbatorim cum se cuvine, cu poezii si cantece patriotice, in mijlocul swatenilor !
    Uraaaa, traiasca !
    Jos, tu-i in gura !
    Viv la patri si democrasi !

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri