Google Translate

vineri, 30 ianuarie 2015

Președintele PDL București, Adriean Videanu a fost reținut. Adriean Videanu, a fost scos încătușat din sediul DNA. Se strange latul!


Președintele PDL București, Adriean Videanu a fost reținut, joi seară, pentru 24 de ore de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în dosarul fostei șefe a DIICOT Alina Bica.

Fostul ministru al Economiei s-a prezentat la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 16.00 şi a fost audiat mai bine de trei ore.

Update ora 19.40.
Adriean Videanu a fost scos încătușat din sediul DNA și nu a vrut să facă declarații.

Update ora 19.35.
Potrivit unor surse judiciare, Adriean Videanu este acuzat de săvârşirea infracţiunii de: complicitate la abuz în serviciu, constând în aceea că Bica Alina în calitate de procuror şef al DIICOT, la data de 25.02.2014 a ridicat în mod abuziv sechestrul aplicat asupra unui număr de 80 acţiuni  care valorau 277.000 lei, deţinute de Videanu Adriean  la SC Titan Mar SA. Singura în masura sa analizeze sechestru era un judecător.

Adriean Videanu era cercetat în dosarul DIICOT - Structura Centrală, alături de alte persoane pentru crearea unui prejudiciu de 11.000.000 USD şi punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor natural.

•      Potrivit surselor, exercitarea abuzivă a atribuţiilor de serviciu de Bica l-ar fi ajutat efectiv pe Videanu să-şi pună la adăpost acţiunile sechestrate şi să obţină foloase necuvenite prin înstrăinarea lor.

•      Astfel, ar fi rămas fără obiect măsura asiguratorie dispusă de procurorul de caz şi care reprezenta garanţia recuperării prejudiciului cauzat în dosarul în care era cercetat.

•      Exercitarea abuzivă a atribuţiilor de serviciu de către procurorul şef  Bica Alina Mihaela a  ajutat efectiv persoana cercetată în dosarul DIICOT, respectiv pe numitul Videanu Adrian să –şi pună la adăpost  acţiunile sechestrate şi obţină foloase necuvenite prin înstrăinarea lor( fiind acţiuni la purtător, ridicarea sechestrului prin actul abuziv al inculpatei Bica Alina Mihaela l - a ajutat să le înstrăineze si deci sa si foloseasca cei 277.000 lei )

Astfel, a rămas fără obiect măsura asiguratorie dispusă de procurorul de caz, care reprezenta garanţia recuperării prejudiciului cauzat,

Reținerea.
Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, pentru 24 de ore de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în dosarul fostei șefe a DIICOT Alina Bica/ Președintele PDL București, Adriean Videanu a fost reținut, joi seară. Fostul ministru al Economiei este acuzat de complicitate la abuz în serviciu.
”Domnul Videanu este acuzat de posibilă faptă de complicitate pentru abuz în serviciu. Vom demonstra în fața judecătorilor că nu a fost implicat în această faptă adusă la cunoștință de DNA”,
a declarat avocatul președintelui PDL București, Cristian Ene.

Videanu a intrat la DNA chiar în momentul în care Elena Udrea a ieşit din sediul instituţiei. Tot la DNA a venit şi Alin Cocoş, fiul lui Dorin Cocoş.

În referatul prin care Alina Bica a fost trimisă în judecată pe 15 decembrie 2014 se afirmă că procurorii DNA efectuează cercetări într-un dosar disjuns, în care se arată că o parte din banii primiţi de omul de afaceri Stelian Gheorghe au fost direcţionaţi prin intermediari către Dorin Cocoş şi Elena Udrea.

Potrivit ordonanţei de disjungere, înainte ca membrii Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor să aprobe, în data de 15 martie 2011, suma de 377.282.300 lei drept despăgubire către Stelian Gheorghe pentru un teren din Capitală, acesta a cesionat în favoarea lui Valentin Vişoiu o cotă de 11,40%, lui Andrici Adrian o cotă de 6,80% şi lui Gheorghe Gabriel o cotă de 6,80% din drepturile cuvenite.

Scopul era ca aceştia să intermedieze, prin Dorin Cocoş, Alin Cocoş şi Elena Udrea, legătura cu membrii comisiei de la ANRP, respectiv Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Alina Bica şi Dragoş Bogdan.
"Ulterior emiterii deciziei de despăgubire, Gheorghe Stelian a obţinut titlul de conversie nr. 1372/24.05.2011, în cuantum de 282.961.725 lei, reprezentând un număr total de 488.623.252 acţiuni, Valentin Vişoiu a obţinut titlul de conversie nr. 1379/24.05.2011, în cuantum de 43.010.182 lei, reprezentând un număr total de 74.270.734 acţiuni, Andrici Adrian a obţinut titlul de conversie nr. 1052/20.05.2011, în cuantum de 25.655.196 lei, reprezentând un număr total de 44.187.386 acţiuni, şi Gheorghe Gabriel a obţinut titlul de conversie nr. 1051/20.05.2011, în cuantum de 25.655.196 lei, reprezentând un număr total de 44.187.386 acţiuni. Aceste acţiuni au fost tranzacţionate, iar sumele obţinute au fost retrase din conturile deţinute la diverse unităţi bancare, iar o parte din bani au fost direcţionaţi către membrii familiei Cocoş (Cocoş Dorin, Cocoş Alin şi Udrea Elena Gabriela)",
se arată în ordonanţa DNA.

Sursa: http://www.evz.ro/fostul-ministru-al-economiei-adriean-videanu-audiat-la-dna.html
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

22 de comentarii:

  1. VIDEO EXCLUSIV | Imagini-bomba din ultima noapte de libertate a lui Adriean Videanu! Fostul primar a avut o intalnire de taina cu un personaj politic extrem de influent din PNL, cu 24 de ore inainte sa fie retinut la DNA!

    WOWbiz.ro va prezinta un material incendiar despre ultima noapte de libertate al lui Adriean Videanu dar mai ales despre compania selecta pe care si-a ales-o.

    http://www.wowbiz.ro/imagini-bomba-din-ultima-noapte-de-libertate-a-lui-adriean-videanu-fostul-primar-a-avut-o-intalnire-de-taina-cu-un-personaj-politic-extrem-de-influent_137694.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna dimigreatza !
    Pen ca eo n-am ce va oferi in aceasta dimineatza matinala, loati ceva de supt de la DC, casa va taie greatza !
    Doamne ajiuta, zeii fie cu noi, Allah akhbar !
    Sa zornaie lanturile, sa duduie dubele, sa scartaie usile la Jijilava !
    Asteptam si nume mai rasunatoare, cu un impact mult mai puternic asupra perceptiei emotionale umane, ca cum ar hi beshescu kioru, pitecantro-bocul (boc=cacat in limba turca), goprea izmanarul, furacioasa roborta curului, etc !
    Pe ei, tu-le muma-n cur de banditi, de-au devalizat tara !
    Huoooo, parnaiasilor !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sinaxar 30 Ianuarie

    În această lună, în ziua a treizecea, pomenirea Sfinţilor noştri părinţi şi mari dascăli ai lumii şi ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Cuvântătorul de Dumnezeu şi Ioan Gură de Aur.

    Pese: cruce rose.
    ================================
    Nenea Vasile dom Burcu, sa ne treiesti La Multi Ani si sa nu imbatranesti la minte, ca denu ti-o trag la dinte !

    Si la multi ani tutulor celor de se intituleaza Vasea, Vasilica, Vastruc, Vasilidis !
    Kear si lu domnu Vasile Bleaga, care tare-i speriat de zornaitul lanturilor, clinketul catuselor !

    LA MULTI ANI tutulor !
    Uraaaa, uraaaa, uraaaaaaa......
    Sus paharu'!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: La Multi Ani si tutulor celor intitulati Grigoar si Giony Mue de Aor !
      Hip, hip.....

      Ștergere
  4. Woww....
    Alin Cocos, retinut de procurorii DNA !!!
    --------------
    Alin Cocos, fiul omului de afaceri Dorin Cocos, a fost retinut, vineri, de procurorii anticoruptie, intr-un dosar al Alinei Bica disjuns din cel privind despagubirea pentru un teren supraevaluat.

    In acest dosar, procurorii i-au mai retinut, joi si vineri, pe Adriean Videanu si pe un fost consilier al Alinei Bica, Florentin Mihailescu.

    Adriean Videanu, retinut - a fost scos cu catuse din sediul DNA (Video)

    Procurorii vor cere vineri la instanta suprema arestarea preventiva a celor trei, dar si a Alinei Bica, aflata deja in arest in dosarul privind despagubirea ilegala a unui teren.

    Potrivit unui comunicat al DNA, Alin Cocos este cercetat pentru dare de mita si trafic de influenta, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz in serviciu, iar Florentin Mihailescu, pentru complicitate la luare de mita.

    In cauza, a fost dispusa punerea in miscare a actiunii penale si fata de Alina Bica, pentru luare de mita (doua infractiuni), abuz in serviciu daca functionarul a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (doua infractiuni) si favorizarea faptuitorului.

    Potrivit anchetatorilor, la data de 15 martie 2011, Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, din care a facut parte printre altii si Alina Bica, a aprobat raportul de evaluare prin care valoarea unui teren in suprafata de 130.535 mp (peste 13 hectare) a fost stabilita la suma de 377.282.300 de lei.

    Beneficiarul drepturilor litigioase, motivat si de valoarea uriasa a sumei pe care urma sa o primeasca, a acceptat solicitarea inculpatului Cocos Alin de a cesiona 25% din drepturile de despagubire la trei persoane, indicate de acesta, in schimbul sustinerii cauzei sale la Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor.

    In acest demers, s-a implicat si Florentin Mihailescu, un apropiat al lui Alin Cocos, care a intermediat relatia cu Bica, pentru rezolvarea favorabila a dosarului de despagubire respectiv, spun procurorii.

    Alina Bica, audiata la DNA intr-un nou dosar - care e legatura cu Elena Udrea (Video)

    In schimbul influentei realizate, Alina Bica a primit o cota parte, egala cu a lui Mihailescu, dintr-un teren situat in localitatea Snagov, judetul Ilfov, in suprafata de 4.425 metri patrati, ce apartinea unei rude a lui Alin Cocos.

    In 15 decembrie 2014, Alina Bica a fost trimisa in judecata pentru ca, in calitate de reprezentant al Ministerului Justitiei la Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, impreuna cu ceilalti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despagubirilor, ar fi aprobat omului de afaceri Gheorghe Stelian, in 2011, despagubiri pentru un teren de 13 hectare supraevaluat cu peste 62 de milioane de euro.

    In rechizitoriu procurorilor, este redata declaratia unui fost consilier ANRP, care sustine ca l-a "vazut pe Alin Cocos in cadrul institutiei in biroul lui Diacomatu Sergiu Ionut (membru in comisie - n.red.), unde statea cu picioarele pe masa", precum si faptul ca a aflat ca Alin Cocos este beneficiar al unor dosare de despagubire.

    Fiul si prima sotie a lui Dorin Cocos, audiati la DNA intr-un dosar al Alinei Bica

    Alin Cocos a fost chemat si marti la DNA pentru a fi audiat de in acest dosar. Tot marti a venit la audieri mama lui Alin Cocos, Olguta Chiriac.

    http://www.ziare.com/udrea/dorin-cocos/alin-cocos-retinut-de-procurorii-dna-1345606?

    RăspundețiȘtergere
  5. Doamne ajiuta !
    Zeii fie cu noi !
    Allah akhbar !

    Preluare SCMD
    ===============================
    joi, 29 ianuarie 2015

    Comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie


    MINISTERUL PUBLIC
    PARCHETUL
    DE PE LÂNGĂ
    ÎNALTA CURTE DE CASAȚIE ȘI JUSTIȚIE

    IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
     29 ianuarie 2015
    Nr. 164/VIII/3

    COMUNICAT

    În completarea comunicatului nr. 162/VIII/3 din 29 ianuarie 2014, privind suspiciunea săvârșirii unor fapte de corupție în legătură cu încheierea unor contracte de licențiere IT, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

    Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 29.01.2015 până la data de 29.03.2015 față de UDREA ELENA GABRIELA, pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani (în forma dobândirii/utilizării de bunuri cunoscând că provin din infracțiuni) și fals în declarații de avere.

    Inculpatei i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

    Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpata UDREA ELENA GABRIELA trebuie să respecte următoarele obligații:
    a) să se prezinte la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție și la Secția 2 Poliție București ori de câte ori este chemată;
    b) să informeze de îndată Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție, Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție și Secția 2 Poliție București cu privire la schimbarea locuinței;
    c) să se prezinte la Secția 2 Poliție București, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat.
    d) să nu părăsească mun. București, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent;
    e) să nu se apropie de ceilalți inculpați, alți participanți la comiterea infracțiunii, martorii din dosar și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale.
    Inculpatei UDREA ELENA GABRIELA i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

    În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

    Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

    BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE
    ==========================================

    Astea-s curvele de-au guvernat Romanistanul si ne-au zeflemit, in direct, pe toate posturile de teve !
    Asta-i gasca de haidamaci a pitecanbocului ala tolomac de Cluj ( boc=cacat in limba turca), de-a schilodit Romania, cu tot cu puleti !

    Problema e ca, o parte din gasca de mafioti s-a tirat cand barca a inceput sa ia apa, iar acuma se sparge in figuri, in continuare, de-a guvernarea !
    Las ca vine ea scadenta, pentru toti, zabalosilor !

    Huoooooo, jos rejele !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: ear acusica sea, la fics, evri badi toata lumea, sa ma mozoale la pics !

      Ștergere
    2. Pese: incluziv sarbatoritii, ca sa nu le cada dintii !

      Ștergere
  6. Avulvitei MăKac, varu lui Avulvitei Viurel A. MăKis30 ianuarie 2015 la 13:25

    Mo, has mo car, care l-ai bunghit pe var-miu Viurel, ala de arunca cu DTT din haieroplean, ca i-am gasit coviltirul de la vulvoi, manca-v-as !

    RăspundețiȘtergere
  7. PMT,imi pare rau ca am mancat din aceiasi paine si am suportat cu stoicisma patru ani intre acele ziduri reci,departe de lume si de libertate,sa-ti cam fie rusine,esti un nedemn fiu al LMului de la C-lung !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era LM lung, ori LM scurt?

      Ștergere
    2. Nu ,curiosule,era marasesti cu filtru 2,70 lei snopu'.

      Ștergere
  8. Muei, da marmelada n-ati himpartit-o? Atunci sa-ti fie tie rusine, baragladina!

    RăspundețiȘtergere
  9. @17.04,esti cumva ingrijitorul de capre ot Cimisoara?Oierul cu grad de ofiter superior.lingaul oafelor ,a "creaturilor...visatoare," a fetelor batrane ,balcaze si lalaie ,din Iasi?

    RăspundețiȘtergere
  10. @Cezar pula de tzap si Mos kariciu Machu Pichu,serviti cate o aspirina sau,daca nu serviti pula catelului lui PMT si tineti-va bine,considerand ca noua lege a pensiilor va prevede "Solda Bruta",cu 6 luni din 5 ani si la rec vor intra toate categoriile de personal voi avea 7,17 puncte de pensie,cu 74%+20x2%+..+ asa ca-l voi depasi pe Basescu ,de daca n-am stat in birou sa scarpin pisicile sau la supt pula la berbeci cum a facut-o cel de a pierdut un TAB,serjentul Bula cap de pula !

    RăspundețiȘtergere
  11. Vulvurele, tu bine nu te mai poti face!

    RăspundețiȘtergere
  12. To be or not to be,dar tu ,sigur ,tot prost vei ramane !Ca din cocosa nu faci gaina ,nici din ma-ta gospodina !

    RăspundețiȘtergere
  13. faina arma si pemeteu era tzopaitoru' sef la tunu' hofitzer

    https://www.youtube.com/watch?v=OVdkBhOQCqg

    DC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Uai, sa-mi treag secsul pe supt mine !
      Da di ce oare nu s-or misca normal ? Ar fi si mai rapizi in arderea etapelor pregatitoare si nici n-ar mai hi asea observabili din vazduh, cand trece domnu aviator Viurel cu puma socacat, ca sa vaneze niscaiva dusimani de clasa !
      Ioi, ce talambi !
      Buey, eo cre ca e doar un demonstrativ artistic de impreseonare, asea cum face tilicarii nostri de la R30G, cand rasuceste puscoacele alea si le arunca in inaltul ceriului, ca sa ramana boc (boc=cacat in linba turca) cu muia cascata, la marea defilare nateonala de 1 decembrie, zioa dezbinarii romulanilor de pretutindeni !
      Eo asea cred, ca, dake ar cadea fro volhoava prin zona, n-ar mai topai ei ca strutii-n calduri !

      Hop, si hop...cam pe la si jiumate, toata colectivitatea virtuala, interna si internationala, de pe acest blog, sa me-o ea umpic la ceoc ! Exact in ritmul neinfricatilor tunari: hop, hop, hop....tzop !

      Ștergere
    2. Ia cu zeama amaruie / Cat ti-o da javra la muie ! / Baga "prostu-n"oboroc /Si v-o sujeti reciproc.

      Ștergere
  14. Buna dimigreatza !
    Intrucat eo sunt un om amarat si necajit si nu am ce sa va ofer in aceasta dimineata, ve rog sa serviti cate ceva dinte creacii lui DC, ca sa va mai aline din greatza !
    Zeii fie cu voi, si in aceasta zi mirifica, de zvarjit de ianoare !

    Republicaaa, mareataaa vatra....
    Traiasca abdicatu' tradator !
    =================================

    LEGEA nr.363 din 30 decembrie 1947
    pentru constituirea Statului Roman in Republica Populara Romana
    ART. 1
    Adunarea Deputatilor ia act de abdicarea Regelui Mihai I pentru ei si urmasii sai.

    ART. 2
    Constitutia din 1866 cu modificarile din 29 Martie 1923 si acelea din 1 Septemvrie 1944 si urmatoarele, se abroga.

    ART. 3
    Romania este Republica Populara.
    Denumirea Statului Roman este: “Republica Populara Romana” (R.P.R.).

    ART. 4
    Puterea legislativa va fi exercitata de catre Adunarea Deputatilor pana la disolvarea ei si pana la alcatuirea unei adunari legislative constituante care se va face la data ce se va fixa de Adunarea Deputatilor.

    ART. 5
    Adunarea constituanta va hotari forma nouei Constitutii a Republicei Populare Romane.

    ART. 6
    Pana la intrarea in vigoare a nouei constitutii puterea executiva va fi esercitata de un prezidiu compus din cinci membri alesi, cu majoritate, de Adunarea Deputatilor dintre personalitatile vietii publice, stiintifice si culturale ale Republicei Populare Romane.

    ART. 7
    Membrii Prezidiumului Republicei Populare Romane vor depune in fata Adunarii Deputatilor un juramant de credinta poporului dupa urmatoarea forma:
    “Jur a apara drepturile si libertatile democratice ale Poporului Roman si independenta si suveranitatea Republicei Populare Romane, precum si legile sale”

    ART. 8
    In termen de trei zile dela aparitia prezentei legi, functionarii publici vor depune juramantul de credinta.

    Formula juramantului pentru functionarii publici:
    “Jur de a fi credincios poporului si de a apara Republica Populara Romana impotriva dusmanilor dinafara si dinauntru”.
    “Jur a respecta legile Republicei Populare Romane si de a pastra secretul in serviciu”.

    Pentru armata, graniceri si jandarmi, forma juramantului este:
    “Jur de a fi credincios poporului si de a a apara Republica Populara Romana impotriva dusmanilor dinafara si dinauntru”.
    “Jur de a respecta legile Republicei Populare Romane si de a pastra secretul in serviciu”.
    “Jur supunere legilor si regulamentelor in toate ocaziile”.

    ART. 9
    Promulgarea prezentei legi se face de catre presedintele Consiliului de Ministri.

    Aceasta lege s’a votat de Adunarea Deputatilor in sedinta dela 30 Decemvrie, anul 1947 si s’a aprobat in unanimitate de doua sute noua zeci si cinci voturi.

    Presedinte,
    Mihail SadoveanuSecretar,
    Stelian Morariu
    (L.S.A.D.)
    Promulgam aceasta lege si ordonam ca ea sa fie investita cu sigiliul Statului si publicata in Monitorul Oficial.

    Data in Bucuresti, la 30 Decemvrie 1947.

    Presedintele Consiliului de Ministri
    Dr. Petru Groza
    Ministrul justitiei
    Lucretiu Patrascanu

    RăspundețiȘtergere
  15. Neaţa, luaţi o clanţă mică să vi se ducă greaţa!
    Buei, cum, ăştia alde Videanu, Cucoşel - nu ălă de beli sula la urs pe la transmisiuni în armată, ci ăst-lalt cu marmora şi restu" trupei de infractori, n-au fost puşcaţi înche?
    PS. PMT, tataie, la 2 să mă mîngîi pe oo! Şi hop, hop, hop...

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri