Spun de ani de zile că modul de finanţare a partidelor şi a campaniilor electorale generează corupţie şi că trebuie schimbată legea. Faptul de a aresta doi, trei politicieni şi oameni de afaceri care nimeresc într-o cauză mai simplu de dovedit de procurori nu rezolvă nici pe departe problema.

Soluţia nu este isterizarea unor jurnalişti şi analişti pe la televizoare, cei mai mulţi dintre aceştia fiind plătiţi fix din aceiaşi bani, nu critica ipocrită făcută de-a dreptul greţos de politicieni care procedează fix la fel, doar că ei încă nu au fost întrebaţi de procurori. Soluţia reală este recunoaşterea realităţii şi schimbarea regulilor, cu consensul tuturor, al partidelor, al presei care este parte a sistemului, dar şi al alegatorilor care primesc cu bucurie orice pungă în campanie. Aceştia trebuie să ştie că punga nu este plătită de politicieni din salariul lor, nici nu ar avea cum, ci, de cele mai multe ori, este din bani negri, făcuţi cu încălcarea legii”,

a scris Elena Udrea pe Facebook.

Sursa obiectiv.info

http://portaluldestiri.net/udrea-punga-nu-este-platita-de-politicieni-din-salariul-lor/
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------


Elena Udrea, dusă cu mandat la DNA, unde a stat mai mult de 4 ore:
Nu puteam să declar ceva ce aparţinea fostului soţ dacă el nu mi-a spus - FOTO.

Preşedintele PMP, deputatul Elena Udrea, a fost adusă de anchetatori, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). Udrea, a declarat, la ieşirea de la DNA, unde a stat mai mult de patru ore, că nu putea să menţioneze, în declaraţia de avere, ceva ce aparţinea fostului soţ, respectiv lui Dorin Cocoş, dacă acesta nu îi spunea.

"Să fie întrebat domnul Cocoş", a adăugat ea, după ce a fost întrebată în legătură cu acuzaţiile de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, care ar fi motivele chemării sale la DNA.
Udrea le-a mai spus jurnaliştilor, la ieşirea din sediul central al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), că nu le-a dat nicio declaraţie anchetatorilor, ea dorind ca înainte de asta să consulte dosarul.
Preşedintele PMP nu a dorit să dea alte informaţii privind dosarul, pe motiv că acesta este în lucru.

Pe de altă parte, întrebată dacă a văzut-o în sediul DNA pe fosta şefă a DIICOT Alina Bica, Elena Udrea a răspuns că nu.

UPDATE 12:45 - Kovesi: Elena Udrea a fost citată pentru a fi audiată într-un dosar mai vechi

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a declarat, joi, că Elena Udrea a fost citată pentru a fi audiată într-un dosar care este înregistrat de mai mult timp la DNA.
"Este adevărat că a fost citată (Elena Udrea - n.r.), pentru a fi audiată într-un dosar care este înregistrat de mai mult timp în Direcţia Naţională Anticorupţie. Nu este un dosar nou", a spus Kovesi.

Procurorul şef al DNA a adăugat că în acest moment nu pot fi date detalii cu privire la "calitatea procesuală" a Elenei Udrea.

Declaraţia a fost făcută de Codruţa Kovesi la ieşirea din sediul Inspectoratului General al Poliţiei Române, unde a avut loc prezentarea bilanţului pentru anul 2014.

UPDATE 12:20 - Fosta şefă a DIICOT Alina Bica, audiată la DNA

Fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost adusă, joi, la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), pentru a fi audiată, au declarat pentru MEDIAFAX surse judiciare.

http://www.mediafax.ro/social/elena-udrea-dusa-cu-mandat-la-dna-unde-a-stat-mai-mult-de-4-ore-nu-puteam-sa-declar-ceva-ce-apartinea-fostului-sot-daca-el-nu-mi-a-spus-foto-13792380
-------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


UPDATE. Elena Udrea, cercetată sub control judiciar (oficial).
 -----------------------------------------------------------------------------------------

 Procurorii DNA au dispus ca deputatul Elena Udrea să fie cercetată sub control judiciar, în dosarul în care este acuzată de săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani (în forma dobândirii/utilizării de bunuri cunoscând că provin din infracțiuni) și fals în declarații de avere.
"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 29.01.2015 până la data de 29.03.2015 față de Udrea Elena Gabriela, pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani (în forma dobândirii/ utilizării de bunuri cunoscând că provin din infracțiuni) și fals în declarații de avere",
se arată într-un comunicat al DNA.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Elena Udrea trebuie să se prezinte la Direcția Națională Anticorupție și la Secția 2 Poliție București ori de câte ori este chemată; să informeze de îndată DNA și Secția 2 Poliție București cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la Secția 2 Poliție București, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu părăsească municipiul București, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent; să nu se apropie de ceilalți inculpați, alți participanți la comiterea infracțiunii, martorii din dosar și să nu comunice cu aceștia direct sau indirect, pe nicio cale.

Elenei Udrea i se atrage atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

AGERPRES/(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Cristina Tatu)

http://www.agerpres.ro/justitie/2015/01/29/alerta-elena-udrea-cercetata-sub-control-judiciar-surse--17-22-42
--------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------