Google Translate

sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Ziua Unirii - 24 ianuarie. La mulți ani România ! La mulți ani români !


UPDATE. VIDEO. Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis şi al premierului Victor Ponta de Ziua Unirii Principatelor Române.

UPDATE, ora 11.02 Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis şi al premierului Victor Ponta de Ziua Unirii Principatelor Române. Şeful statului a afirmat, într-un mesaj video postat pe pagina sa de Facebook, că această zi reprezintă un moment simbolic din istoria ţării, care ne readuce aminte cât de importante sunt solidaritatea și unitatea unui popor. De asemenea, premierul Victor Ponta a ţinut să transmită că „dezbinarea" a fost întotdeauna marele duşman al românilor şi că doar uniţi românii sunt puternici şi pot asigura copiilor un viitor mai bun, VIDEO mai jos.

„În 1859, la Iaşi, o generaţie de oameni politici, vizionari, realiza un pas important către unirea tututor provinciilor româneşti. Istoria ţării se îndrepta către modernitate şi către valorile europene. 156 de ani mai târziu, România este ţară a UE cu drepturi depline. Iar românii călătoresc şi muncesc pretutindeni. Cu încredere în prezent, să fim oriunde ne-am afla o naţiune a unirii şi un popor al unităţii în numele singurului proiect care ne dă identitate şi se numeşte România”, a transmis preşedintele Klaus Iohannis, de Ziua Unirii Principatelor Române, VIDEO mai jos.
Premierul Victor Ponta a transmis, de Ziua Unirii Principatelor Române, că „dezbinarea" a fost întotdeauna marele duşman al românilor şi că doar uniţi românii sunt puternici şi pot asigura copiilor un viitor mai bun, VIDEO mai jos.

De asemenea, Victor Ponta a afirmat că România reuşeşte să depăşească disputele politice şi să pună bazele unui dialog pe proiecte extrem de importante, după un an 2014 foarte încărcat şi tensionat, în care s-a trecut prin două campanii electorale care au avut, din păcate, un efect de polarizare şi divizare, VIDEO mai jos.

"Marcăm astăzi a 156-a aniversare a unirii Moldovei cu Ţara Românească sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza - un moment istoric care ne arată că eforturile depuse pentru împlinirea proiectelor comune ale poporului român şi viziunea unificatoare au întotdeauna forţa de a schimba în bine destinul ţării noastre. Mă bucur că, anul acesta, sărbătoarea naţională îşi găseşte un corespondent în atmosfera politică generală, dar şi în dorinţa de solidaritate manifestată de români. Îmi doresc ca în 2015 să fim mai uniţi în jurul unor proiecte comune, facem mai puţină politică şi mai multă administraţie, să fim mai puţin preocupaţi de ambiţii şi bătălii interne şi mai interesaţi de soarta românilor de pretutindeni, de îmbunătăţirea nivelului de trai şi de locul României în lume", a precizat premierul Victor Ponta, VIDEO mai jos.

Prim-ministrul a mai spus că România reuşeşte în prezent să depăşească conflictele politice şi să pună bazele unui dialog pe o serie de proiecte extrem de importante, VIDEO mai jos.
"După un an 2014 extrem de încărcat şi tensionat, în care am trecut împreună prin două campanii electorale care au avut, din păcate, un efect de polarizare şi divizare, cred că reuşim în prezent să depăşim conflictele politice şi să punem bazele unui dialog pe o serie de proiecte extrem de importante pentru România. Iar aceasta cred că este învăţătura cheie a Zilei Unirii Principatelor - să fim uniţi în Europa!”, a precizat premierul Victor Ponta, VIDEO mai jos. "Fericiţi cei care iubesc şi luptă pentru unire, răi sunt cei care şi azi se bucură să dezbine şi să promoveze cearta şi războiul între români şi români. Am încredere că uniţi vom fi puternici!", a completat Victor Ponta, VIDEO mai jos.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Victor Ponta, mai mulţi miniştri şi parlamentari participă, sâmbătă dimineaţă, la manifestările prilejuite de Ziua Unirii Principatelor de la Iaşi, la care asistă câteva mii de persoane, VIDEO mai jos.

Şeful statului Klaus Iohannis a ajuns în Piaţa Unirii din Iaşi în jurul orei 10.00, fiind întâmpinat cu onoruri militare. Şeful statului a salutat ulterior garda de onoare, după care a urcat pe scena amplasată în Piaţa Unirii, VIDEO mai jos.

La manifestări participă şi premierul Victor Ponta, vicepremierul Liviu Dragnea şi mai mulţi miniştrii, între care Liviu Pop, Eugen Teodorovici, Mihai Câmpeanu, VIDEO mai jos.
Victor Ponta şi delegaţia PSD au venit pe jos în Piaţa Unirii pe pietonalul Ştefan cel Mare, de la sediul PSD, iar la un moment dat un ieşean le-a strigat "Hoţilor, la puşcărie!", VIDEO mai jos.



Sursa: http://www.puterea.ro/politica/video-mesajul-presedintelui-klaus-iohannis-de-ziua-unirii-principatelor-romane-aceasta-zi-ne-readuce-aminte-cat-de-importante-sunt-solidaritatea-si-unitatea-poporului-107684.html
---------------------------------
----------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ziua Unirii - 24 ianuarie.
La mulți ani România ! La mulți ani români !
Admin Romania Megalitica
-----------------------------------
------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri