Google Translate

marți, 17 februarie 2015

Un S.O.S., pe adresa Primului Ministru Ponta! Fisuri în Barajul de la Hidrocentrala "Porţile de Fier I". Siguranta cetatenilor, a Sistemului Energetic Național, in grav pericol! UPDATE.



FOTO. Fisuri în Barajul de la Porţile de Fier I - imagini cutremurătoare din hidrocentrală. Infiltraţiile de apă pot produce un incendiu extrem de grav.

Sindicatul de la Porţile de Fier I atrage atenţia asupra pericolului de incendiu care ar putea izbucni în orice moment la hidroagregatele de la barajul Porţile de Fier I din cauza nerealizării unor instalaţii necesare. Şi mai grav este faptul că barajul s-ar putea deconecta de la sistemul energetic naţional de la infiltraţiile de apă de ploaie.

Liderul Sindicatului Porţile de Fier I, Cristinel Popescu, spune că în momentul de faţă instalaţia PSI de la ecluză, centrală şi galeriile de cabluri dintre Turnul de Comandă, blocul de comandă, baraj, centrală şi ecluză nu funcţionează, fiind dezafectată.
„Au fost făcute proiecte dar lucrarea nu s-a început din lipsă de fonduri (economia la investiţii). Nerealizarea acestor instalaţii pune în pericol de incendiu întreaga construcţie, în special hidroagregatele”,
spune Cristinel Popescu.

Sindicalistul atrage atenţia şi asupra barajului deversor al Centralei Hidroelectrice Porţile de Fier I. Instalaţia de acţionare şi automatizare (hidraulică şi electrică) de aici, având în vedere că este pusă în funcţiune din anii 70, prezintă o serie de probleme grave de funcţionare din cauza vechimii (îmbătrânirii instalaţiei în întregime).
„Din lipsa fondurilor de investiţii reaparaţia capitală şi modernizarea barajului nu a fost realizată cu toate că este imperios necesară, nerealizarea acesteia putând avea consecinţe foartegrave pentru populaţia din aval de hidrocentrală, pentru mediul înconjurător şi pentru buna funcţionare a hidrocentralei însăşi”,

precizează Cristinel Popescu.


Potrivit acestuia, în galeriile barajului deversor există fisuri care au acţionat în timp şi sunt infiltraţii foarte mari, au apărut fisuri şi rupturi la stavilele barajului deversor şi există pericolul de a nu putea închide/deschide stavilele barajului deversor.

Mai mult decât atât, conform declaraţiilor liderului de sindicat, există infiltraţii de apă de ploaie în secţiile de 0,4 KV şi 6 KV, potenţial pericol de incendiu cu urmăriri chiar de deconectare a CHE Porţile de Fier I din sistemul energetic naţional.

Apoi, centurile de împământare ale instalaţiilor şi a centralei nu sunt verificate de cel puţin 3 ani, existând pericol de electrocutare şi deces al salariaţilor.

Imagini din interiorul barajului de la Porţile de Fier I 

---------------------------------------------------------------
_______________________________________________________________________



UPDATE. FISURILE NU PUN ÎN PERICOL BARAJUL PF I

Barajul Hidrocentralei Porţile de Fier I nu pune sub nicio formă, în pericol, siguranţa în funcţionare a grupurilor energetice şi nici siguranţa populaţiei, a comunicat Hidroelectrica. Precizarea a fost făcută după ce reprezentanţii Sindicatului Porţile de Fier au anunţat că barajul are fisuri care periclitează unitatea. În plus, Hidroelectrica anunţă că în ultimii 15 ani, compania a investit 400 de milioane de euro pentru lucrări de retehnologizare şi mentenanţă, echipamente şi construcţii hidrotehnice la Porţile de Fier.

Sursa: http://nou.televiziuneaseverin.ro/fisurile-nu-pun-in-pericol-barajul-pf-i/
------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

27 de comentarii:

  1. Buna dimigreatza !
    Intrucat ma simtesc cam prost, eo va dau numai covintele potrivite, ca sa le asezati cum vreti voi in fraza : fics, pics, in biuze sa mi-l loati si sa mi-l razbuzati !
    Hai, ca v-am dat mai mult decat treboia ! Inportant e sa va tae greatza.
    Ura. Traiasca SCMD.

    RăspundețiȘtergere
  2. Grav pe dracu ! Pana nu incepe sa tasneasca apa ca la arteziana din P. Unirii, inke mai merge !
    Sa keme echipele astea de meseriasi, absolventi la Universitatea Mondeala Biosferica-Spritzu Haret, intr-o joi seara, care plombeaza boartele din carosabil cu bitum batucit si sa vezi cum astupa fisurile !
    Zbang, doua lopeti de asfalt, zbang, oleaga de batuceala cu cizmele si gata !
    Merge centralaaaaa!

    N-avem noi timp de asea ceva. Toata lumea e focusata pe Nutzi Spaima Putzii ! Asta e adevarata problema a Romanistanului, nu gaurile din barajiul de la Poartele de Fer !

    Zeii fie cu noi !
    Huooo, rejele tradator si las, care s-a tirat din tara cand s-or dat rusii la el !

    RăspundețiȘtergere
  3. „Din lipsa fondurilor de investiţii reaparaţia capitală şi modernizarea barajului nu a fost realizată cu toate că este imperios necesară..."
    ========================
    In schimb au fost fonduri babane pentru salarii, pentru gipane 4x4TDI, pentru fel de fel de prime si sporuri de belit pula la urs si pentru finantarea a jde si sute de posturi de directori generali si adjuncti, de sefi de sectii supraveghere invartit turbine si alte posturi pentru amantele si neamurile politrucilor ! Indiferent de culoare si duhoare politica, toti au procedat la fel: nepasare, indolenta, scarba si prostie, aristic imbinate cu talharia, devalizarea, mica si marea ciupeala, spagaraia si mita !

    Mai exista o solutie de salvare a economiei si, implicit, si a hidrocentralelor: militarizarea urjenta a ministerelor, incepand de la cap si pana la fonctia de sef conpartiment Pesei supraveghere turbine !

    Huooooo, traiasca si infloreasca Pecere, care a scos tara din saracie, incultura si imbacseala !
    Comunistii n-au supt pula niciunui Femeist, asa cum sug astia de fro 20 de ani !
    Ura, traiasca zioa de 23 Aogust, Zioa Nationala a Republicei Socialiste Romania, stat independent si suveran in care, bozgoroii revansarzi, aveau ceocurile asea de mici, incat vorgheau romaneste si prin somn !

    RăspundețiȘtergere
  4. Grecia: mue UE, mue programe de asistenta financiara si, probabil, mue zona euro !
    Ura. Traiasca socialismul multilateral dezvoltat, care, la burgheji, la mue le-a dat !
    In timp ce unii se desteapta si s-au lamurit ce-i cu Europa asta unita, altii, alde Michi Maus, inca mai suje epiderme falusiene pe la Uasinton DiSi !

    RăspundețiȘtergere
  5. Firma mamei și surorii premierului, vizată de perchezițiile DNA

    Perchezițiile efectuate marți de DNA vizează firma Exfin SRL, care aparține mamei și surorii premierului Victor Ponta, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

    Aceleași surse susțin că în cauză este implicat și cumnatul premierului, Iulian Herțanu, care, cel mai probabil, va fi dus la audieri la DNA — Serviciul Teritorial Ploiești.
    =============================

    Zeii fie cu noi !
    Domn Nascase, ai lasat curat acolea, cand ai predat camera, la sfarsit de sezon ? Ca vad ca mai vor si altii sa traieste tumultuos, adrenalinic !

    RăspundețiȘtergere
  6. @avianyc,dwe ce te lasi "calcat in picioare' de acel dobitoc pe nume Ionel,pilot civil banuiesc,dar ce au pilotii civili si dactilografele de la magistratura in plus?Au doua perechi de coaie,de rinichi am auzit dar de coaie stiu ca exista un singur specimen[PMT} care are nu doua ci o duzina de coaie,plus un snop de puli ca vad ca este darnic cu toata lumea.

    RăspundețiȘtergere
  7. Vicepresedintele Dumei de Stat din Rusia: Kievul ar trebui "ars cu napalm"

    Kievul ar trebui "ars cu napalm" pentru salvarea rusilor din Donbas (estul Ucrainei), a declarat Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat din Rusia (LDPR, ultranationalist).
    ==========================

    Domnu Jiry, poate va mai ramane niscaiva si pentru noi, sa dam p-aciulea, prin Harcov, ca sa ne salvam si noi romulanii nostri !
    Ca noi nu mai avem napalm, ca l-am consumat pe tot pe la orele de Chimie Militara, ori Enbisi, cum ii zice amu, prin poligoanele patriei, ear derbedeii astia de-au pus armata pe kituci n-au mai refacut stocurili !
    Ca or avut nevoe de bani pentru terene de fotbal prin lanurile de cucuruz si parcuri satesti, la capatul islazului, unde paste vacili !

    RăspundețiȘtergere
  8. Cumnatul premierului, Iulian Herțanu, ar fi cercetat pentru că împreună cu alte persoane ar fi constituit un grup infracțional, care a acționat în vederea câștigării frauduloase a contractului de extindere rețele de canalizare în orașul Comarnic, au declarat, marți, pentru AGERPRES, surse judiciare.
    ======================
    Buey acestia, de va dati mari autoritati de belit pula la urs, dake il bagati pe om la recoare, sa nu oitati sa-i dati drumul, cam de 3-5 ori pe saptamana, sa-si conduca afacirili ! Ca fratele keorului, ala care, in loc sa hie la incubator, arestat fiind, el face arogantze cu ziaristii, din limuzina aia de-ti pica kilotii, tragandu-i in poza !
    Deci, sa nu oitati, buey !
    Pe tzatza Leusteanca, pe care ati condamnat-o ani grei de carcera, pentru ca si-a insusit o seacose de ceapa, ramasa si-asa pe camp d-ampulea, s-o tineti la macsima securitate ! Ba, eo zic, chiar s-o transferati la Alca Traz, ear pe derbedeii astia alde Bashestii, de-au facut ravagii prin economia nationala, cu flote intregi de vampoare, cu armament, cu terenuri agtricole de sute de ha si cu retrocedari falsificate de zeci de milioane de euro, cu shpagi loate cu sacii menajeri de 240 l, de pe la clanurile tiganesti, sa-i tineti cat mai la adapost si cat mai in pufulet finutz de gasca nordica !
    R-ati ai dreaca cu dreptatea voastra !
    Zisei eo ca de jambatii astia de basoi nu scapam ? Iar a ajuns media sa difuzeze toate cacaturile kiompului national, pe toate posturile ! Si, cand credeam ca s-a sfarsit, hopa si frac-su, coborand la shto geamul limuzinei, ca sa se dea in galci cu ziaristii !

    Buey, la ocna, la spart sarea, tu-va-n gura de amortiti, nu la plimbari cu limuzina, pe timp de arest !
    Auzi frate, n-are cine sa-i mai diriguiasca afacerile si-i kiere fomelia de foame !

    Huoooooo !
    Capitane, orice-ar hi, noi mereu te vom slavi ! Traiasca Legiunea !

    RăspundețiȘtergere
  9. Din anumite motive, sunt nevoit sa intrerup utilizarea calculatorului si, evident, a comentariilor pe acest blog.
    Va doresc, tuturor, sanatate si punga plina !
    Auguri !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unde-ai plecat rapănule? Măcar zi-ne de te mai întorci, ori trebuie să-ţi aprindem lumînarea?

      Ștergere
    2. Nu ti-ai platit factura la RDS sau Telekom?

      Ștergere
    3. Io crez că firul de corent ce duce de la Porţile de Fer la PMT a cedat din cauza consumului mare al vibratorului babei.

      Ștergere
  10. Io crez ca ierea mascatii la usa pemeteului si atat a mai apucat sa scrie.Pai la lista aia de cur rupti meletari doar el lipsea
    O sa ma uit la stiri sa-i vad muianu, cacand coboara din duba
    Va spui io: L-o saltat si p'asta
    Uraaaa!!... traiasca pemeteuuuu!!!!!
    DC

    RăspundețiȘtergere
  11. lasa mai nene pemeteule ca si altii bloghereaza din celula.Daca ei pot, poti si tu. Daaaa, bistari ai??
    DC

    RăspundețiȘtergere
  12. 16.000 de lei! ... asta da,salariu! Ţinut secret ani la rând, în special din cauza clauzelor contractuale, salariul Adrianei Bahmuţeanu riscă să ajungă subiect de dezbatere publică. Prigoană ni l-a dezvăluit!
    ------------------------------
    În circul mediatic privind plata şi neplata pensiei alimentare, lui Silviu Prigoană i-a scăpat un detaliu care, în ceea ce o priveşte pe Adriana, ar fi trebuit să rămână confidenţial.

    Încercând să ne explice cum el, cu pensia lui, reuşeşte să-şi achite datoriile faţă de cei doi fii ai lui, acesta ne-a dezvăluit veniturile soţiei lui.

    “Câştigă 16.000 de lei!”, susţine el, referindu-se, evident, la salariul soţiei lui. Adriana Bahmuţeanu are o emisiune zilnică, în direct, la Antena Stars.

    Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/prigoana-adriana-bahmuteanu-salariu-antena-524999.html#ixzz3S5PkjBCX

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai dă-i în mă-sa de gunoieri împuţiţi! Ţigani, cu circ ţigănesc.

      Ștergere
  13. S.O.S. domnule prim-ministru!!!!! TIC_TAC:::TIC_TAC....!!!! Se aude zornait de catuse in ..famiglia!!! O fi acesta motivul pentru care PMT paraseste nava???

    RăspundețiȘtergere
  14. Îi doare-n coor pe politicienii ăştia de rahat, de hidrocentrala de la Porţile de Fier. Bine că au distrus sistemul energetic naţional, şi-au înfiinţat firme căpuşă care să intermedieze între producător şi consumator furîndu-l la greu pe cetăţeanul amărît. Spînzurătoarea ar fi prea puţin pentru aceşti hoţi.

    RăspundețiȘtergere
  15. io prepun spanzuratoarea de coaie.......la femei inche nu m-am gandit da' va vine voua o idee
    DC
    PS Io crez ca am ghecit-o p'aia cu pemeteu.Vorba lui: "doamne feri"!

    I-auzi ce nashpa suna!Nashpaaaaa!!!

    PMT17 februarie 2015, 12:00
    Din anumite motive, sunt nevoit sa intrerup utilizarea calculatorului si, evident, a comentariilor pe acest blog.
    Va doresc, tuturor, sanatate si punga plina !
    Auguri !

    RăspundețiȘtergere
  16. Ca doar n-o fi plecat la piata si nici cu potaia
    Deja ma ingrijorez la corason,ca-i baiat de treaba mosu' asta si are talent literar cu caru'
    Hai sa zicem ca nu i-a ajuns penzia de 4700 lei pt plata netului de 5 euro....deh cremele doamnei costa si ele ceva spre 6000 lei/luna

    DC

    PS io n-am zis ca e zbarcita,el a zis:)

    RăspundețiȘtergere
  17. Mobilizare ca pe vremea lui Ceauşescu la barajul Porţile de Fier I:
    se face curăţenie generală fiindcă vin jurnalişti de la Bucureşti.
    ---------------------------
    La această oră, angajaţii de la hidrocentrala Porţile de Fier I fac curăţenie pe baraj, dar şi în centrală fiindcă marţi se aşteaptă vizita unor jurnalişti de la o televiziune centrală, care au primit aprobare de la Hidroelectrica să viziteze acest obiectiv economic.

    Exact ca pe vremea dictatorului Nicolae Ceauşescu, când autorităţile se pregăteau cu mult timp înainte de o vizită anunţată, aşa se întâmplă acum la hidrocentrala Porţile de Fier I.

    Pentru a termina în timp util, au fost mobilizaţi la faţa locului toţi angajaţii, inclusiv cei din turele libere. În plus, au fost chemate ajutoare şi din rândul salariaţilor de la Hidroserv, unitatea care asigură serviciile de mentenanţă la hidrocentrala Porţile de Fier I.

    Liderul de sindicat de la Porţile de Fier I, Cristinel Popescu, a făcut publice zilele acesta o serie de fotografii din interiorul barajului de la Porţile de Fier I, care arată dezastrul de aici produs din cauza neefecutării la timp a lucrărilor de mentenanţă.

    „Dacă jurnaliştii nu vor fi însoţiţi pe parcursul vizitei şi de un reprezentant al Sindicatului Porţile de Fier, care să-i conducă prin centrală, cu siguranţă nu vor vedea acele locuri cu probleme, aşa cum se observă şi în fotografiile pe care le-am făcut publice. Atrag însă atenţia că am filmări din interiorul barajului, pe care le voi face publice”, spune Cristinel Popescu, liderul de sindicat de la Porţile de Fier.

    http://adevarul.ro/locale/turnu-severin/mobilizare-vremea-ceausescu-barajul-portile-fier-i-curatenie-generala-fiindca-vin-jurnalisti-bucuresti-1_54e70e3d448e03c0fdce72ac/index.html

    RăspundețiȘtergere
  18. Cât de degradat este barajul Porţile de Fier II.
    Fotografii în premieră: instalaţii distruse, improvizaţii, pierderi foarte mari de apă.
    ----------------------------
    Fotografii făcute în incinta barajului de la Porţile de Fier II arată dezastrul produs din cauza neefectuării la timp a lucrărilor de mentenanţă. Există o serie de instalaţii care funcţionează cu tot felul de improvizaţii. De asemenea, în camera de acţionare a stavilelor barajului există infiltraţii foarte mari de apă.

    După ce a făcut publice zilele trecute mai multe fotografii de la barajul Porţile de Fier I, semnalând faptul că în orice moment hidrocentrala s-ar putea deconecta de la sistemul energetic naţional din cauza infiltraţiilor de apă de ploaie, liderul Sindicatului „Porţile de Fier”, Cristinel Popescu, atrage atenţia acum şi asupra problemelor la fel de grave existente şi la Porţile de Fier II.

    Mai multe fotografii realizate de Cristinel Popescu arată modul sunt „întreţinute” instalaţiile în această hidrocentrală de pe Dunăre.

    „În prezent, în baraj există o serie de instalaţii care funcţionează cu tot felul de improvizaţii. De asemenea, în camera de acţionare a stavilelor barajului există infiltraţii foarte mari de apă. Acelaşi lucru este şi în camera compresoare aer comprimat al barajului, ce asigură funcţionarea instalaţiilor de barbatore a aluviunilor şi sedimentelor ce se depun pe pragurile stavilelor. Există pierderi foarte mari la stavilele baraj deversor Gogoşu”, spune liderul de sindicat Cristinel Popescu.

    Potrivit sindicalistului, probleme sunt şi la instalaţia de răcire generator. La bare rotor şi stator prezintă defecte, adică fisuri şi pori în instalaţia distilat la generator, ceea ce duce la opriri ale hidragregatelor. Piesele de răcire a apei tehnice aflate în fluxul de apă prezintă, de asemenea, fisuri fiind necesară oprirea hidroagregatelor. În plus, toate generatoarele de la Porţile de Fier II prezintă sau au prezentat pierderi de apă.

    http://adevarul.ro/locale/turnu-severin/cat-degradat-barajul-portile-fier-ii-fotografii-premiera-instalatii-distruse-improvizatii-pierderi-foarte-mari-apa-1_54eb0a2a448e03c0fde63664/index.html#gallery_currentImage

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri