Google Translate

luni, 2 martie 2015

Alternativa la penitenciare... închisorile private? ANP si MJ... sustin ideea! Personal, tinand cont de legile si mentalitatile romanilor, ma indoiesc! Nu suntem pregatiti... ! Alternativa viabila? Autofinantarea... prin munca detinutilor! UPDATE. Wow! Unii/unele... NU suporta puscaria! Iar altii... le plang de mila!


România se află pe locul 21 în topul deţinuţilor la suta de mii de locuitori, fiind surclasată de Bulgaria, care se află pe locul 17
 
Cele 33 de penitenciare ale noastre sunt deja supraaglomerate, cu 11.000 de deţinuţi peste capacitate
 
Înfiinţarea unor penitenciare private ar aduce mari beneficii statului român, reducând numărul proceselor câştigate la CEDO şi povara bugetară pe care o suportă statul în fiecare an
 
Tăvălugul pornit de procurorii anticorupţie şi de cei specializaţi în combaterea evaziunii fiscale şi a spălării banilor va îngroşa rândurile deţinuţilor români şi-aşa „cazaţi” în închisori supraaglomerate, statul fiind nevoit să aloce importante sume pentru amenajarea unor spaţii care să limiteze numărul proceselor iniţiate României din cauza relelor tratamente.
 
Statisticile oficiale sunt oricum extrem de îngrijorătoare, având în vedere că, potrivit International Centre for Prison Studies (ICPS), ne aflăm pe locul 21 în topul statelor membre ale UE, cu o rată de 151 de deţinuţi la 100.000 locuitori, în timp ce Finlanda, spre exemplu, se află pe primul loc în clasament, cu numai 55 de deţinuţi la 100.000 locuitori, Bulgaria este pe locul 17 cu 138 deţinuţi, Ungaria pe 23 cu 181 deţinuţi, iar pe ultimul loc se situează Lituania cu 315 deţinuţi.
Potrivit ICPS, la data de 27 ianuarie 2015, în România erau 30.067 deţinuţi la o populaţie de 19,86 milioane, numărul deţinuţilor fiind extrem de apropiat de cel raportat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) la sfârşitul anului trecut, respectiv 30.156 persoane, din care 26.893 condamnaţi definitiv şi 2.514 arestaţi preventiv.
 
Problematic este însă faptul că fiecare dintre aceste zeci de mii de deţinuţi atrag cheltuieli importante din partea statului, pe lângă investiţiile deja demarate pentru dezvoltarea sistemului penitenciar, alocân­du-se şi sumele necesare întreţinerii fiecărui deţinut.
Soluţia, avansată încă de acum şase ani de oficiali din Justiţie, respectiv înfiinţarea unor penitenciare private (extrem de folosită în multe state din întreaga lume, inclusiv din Europa) ar aduce mari beneficii statului român, reducând numărul proceselor câştigate la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) din cauza spaţiilor improprii şi a condiţiilor de cazare, dar şi povara bugetară pe care o suportă statul în fiecare an...
 
Potrivit statisticii realizate de Curierul Naţional în baza datelor publicate de ICPS pentru fiecare stat în parte, România se află pe locul 21 cu 151 de deţinuţi la 100.000 locuitori, raportat la o populaţie de 19,86 milioane de cetăţeni.
 
Pe primul loc se află Finlanda, cu 55 de deţinuţi la 100.000 locuitori, raportat la o populaţie de 5,45 milioane la începutul lui 2014, urmată fiind de Suedia, cu o rată de 57 de deţinuţi la suta de mii de locuitori, raportat la 57 o populaţie de 9,64 milioane de locuitori anul trecut, şi de Danemarca cu o rată de 67 deţinuţi la suta de mii de locuitori, raportat la o populaţie de 5,63 milioane locuitori.
Pe locul 10 se află Austria, cu o rată de 99 deţinuţi la suta de mii de locuitori,, iar Bulgaria pe locul 17, cu o rată de 138 deţinuţi la suta de mii de locuitori,  iar pe locul 20 Anglia, cu o rată de 148 deţinuţi la suta de mii de locuitori.
 
Locurile 22 – 28 sunt ocupate de Republica Cehă, cu o rată de 178 deţinuţi la suta de mii de locuitori, Ungaria cu o rată de 181 deţinuţi la suta de mii de locuitori, Slovacia cu 185, Polonia cu 201, Estonia cu 234, Letonia cu 264 şi Lituania cu o rată de 315 deţinuţi la suta de mii de locuitori.

Avem penitenciare 
supraaglomerate

Săptămâna trecută, Ministerul Justiţiei recunoştea, în nota de fundamentare a unui proiect privind sulimentarea bugetului său cu 2 mil. lei pentru îmbunătăţirea condiţiilor deţi­nu­ţilor şi a achiziţiei unor studii de prefezabilitate aferente construirii a două noi locuri de detenţie, că deficitul de locuri în penitenciare calculat la 4 mp era de 11.170 de locuri.

 


Anul trecut, efectivul total din penitenciare era de 30.156 persoane, din care 26.893 condamnaţi definitiv şi 2.514 arestaţi preventiv.
 
În România există 33 de penitenciare, două centre de detenţie, şase penitenciare spital, un centru de reeducare şi un centru educativ, bugetul alocat anul trecut ANP fiind de 1,034 miliarde lei, din care pentru fiecare dintre deţinuţi s-au plătit următoarele sume: 3,76 lei/zi norma de bază (exclusiv valoarea TVA), care corespunde normei de hrană a deţinuţilor şi include cheltuielile curente de funcţionare - încălzire, apă, carburanţi, hrană, medicamente, obiecte de inventar, reparaţii curente, materiale de întreţinere etc - în valoare de 204,3 mil. lei; 535 lei/lună/deţinut cost mediu întreţinere; 94 lei/lună/deţinut contribuţie lunară CASS.

Predoiu spunea în 2009 că ne trebuie penitenciare private.

În urmă cu cinci ani, în decembrie 2009, Cătălin Predoiu, pe-atunci ministru al Justiţiei, relua în cadrul audierilor din comisiile specializate din Parlament, ideea prezentată în 2008 de secretarul de stat Gheorghe Mocuţa, aceea de a privatiza administrarea clădirilor în care funcţionează penitenciarele, precum şi serviciile care se derulează în acestea.
 
"În 2008 şi în 2009 am demarat o reformă treptată a sistemului penitenciar, introducând măsuri noi, precum specializarea penitenciarelor. O strategie de reformă a sistemului a fost elaborarea la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor şi însuşită de minister. (...) Cred că trebuie să studiem soluţia operării unor penitenciare în sistem privat şi intenţionez să lansez un studiu al unor astfel de sisteme care operează în terţe state, care să se finalizeze cu un document de politică publică", preciza atunci Predoiu.
 
La nivel mondial există deja închisori private, cele mai vechi fiind în SUA (încă din 1984), Marea Britanie (din 1992), Australia (din 1997), Canada (2001), Israel (2004) şi Olanda.

Administratorii "private prison" din Marea Britanie au profituri uriaşe

În Regatul Unit sunt, astăzi, 14 închisori private. Toate închisorile private din Marea Britanie sunt inspectate în mod regulat, în acelaşi mod ca şi închisorile din sectorul public, fiecare având câte un "operator" conectat la Ministerul Justiţiei, guvernatorii din închisorile private fiind numiţi de administraţia publică.
 
În urmă cu câţiva ani, publicaţia "Last Hours" nota că profiturile obţinute de firme G4S, care administrează HMP Altcourse în Fazakerley, Liverpool, prima închisoare construită în cadrul iniţiativei de finanţare privată demarată în anul 1997, au fost enorme, costurile de construcţie a penitenciarului fiind recuperate în mai puţin de doi ani. "Ei au rămas astfel cu 23 de ani de profit pur numai din construcţie, plus extraprofiturile obţinute din rularea celor 247 milioane de lire sterline pentru cei 600 de deţi­nuţi", notează publicaţia Last Hours pe site-ul său.

Un deţinut poate câştiga minimum 4 lire pe 
săptămână 

O altă variantă practicată este aceea a autogestionării. Deţinuţii pot câştiga salarii începând de la 4 lire sterline pe săptămână pentru îndeplinirea unor munci sau pentru formarea profesională. Cu toate acestea, există mai puţin de 27.000 de locuri de muncă disponibile în întreaga închisoare statală. 60% dintre acestea privesc sarcini administrative de curăţenie, producţia de alimente şi de servire etc., restul fiind în atelierele închisorii. 4.700 dintre deţinuţii lucrători au contracte de servicii, reparare sau de ambalare a produselor pentru companii private, salariul mediu fiind de aproximativ 8 lire sterline pentru 32 de ore lucrate într-o săptămână. Acest tip de contract aduce anual 6,1 milioane de lire sterline profit în cuferele Guvernului numai pentru închisorile din Anglia şi Ţara Galilor, ceea ce nu este foarte mult în comparaţie cu bugetul de 2 miliarde de lire sterline alocat întregului sistem de închisori.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------

 
Bă fraţilor, ia vedeţi voi aici în ce condiţii stă la bulău madam Riţi - Piţi:

http://www.cotidianul.ro/cum-arata-celula-lui-ridzi-foto-257631/

Unii oameni săracii au muncit o viaţă şi nu trăiesc aşa.
De aia, aşa cum vă mai spuneam, la bulău trebuie să fii servit doar cu apă, paie şi bătaie.
--------------------------------------------
Imagini făcute publice

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) a dat publicității miercuri imagini din camera infirmeriei Penitenciarului Gherla, unde a fost închisă Monica Iacob Ridzi, de pe 17 februarie până pe 2 martie, în urma acuzațiilor aduse de fostul ministru.

ANP spune că Monica Iacob Ridzi a urmat tratamentul medicilor prescris înainte de a intra în închisoare, a primit două pături de la penitenciar şi i-a fost aprobată cererea de a primi o pilotă de la familie. "Din data de 17 februarie 2015 şi până la momentul transferului, persoana în cauză a fost cazată în infirmeria penitenciarului, împreună cu o altă deţinută şi a urmat tratamentul medical prescris de specialiştii consultaţi înainte de intrarea în custodia sistemului penitenciar. Deţinuta a primit două pături din dotarea penitenciarului şi i-a fost aprobată cererea de a primi o pilotă de la familie", afirmă instituția într-un comunicat de presă.

 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

40 de comentarii:

  1. Se intampla in Romania:
    9 miliarde de lei pentru o ghereta de paznic.
    --------------------
    Ghereta pentru paza parcului industrial din Galati a costat pe hartie 200.000 de euro.

    Descoperirea a fost facuta in momentul in care investitia trebuia sa treaca printr-un proiect de hotarare din administrarea Consiliului Local in cea a societatii Industrial Parc, informeaza Digi24.

    "Am zis ca e o greseala. Nu poate sa fie 9 miliarde o cabina din asta. Este vorba de 12 metri patrati", a declarat Victor Malinovici, consilier local.

    Din 2006 si pana in prezent, 5 milioane de euro au fost investiti de la bugetul local in parcul industrial care nu are nicio activitate, in conditiile in care lucrarile trebuiau finalizate in 2008.

    "La momentul de fata societatea SC Parc Industrial nu are niciun angajat pentru ca, neavand venituri, nu are posibilitatea sa faca nicio cheltuiala", a justificat Costica Voicu, directorul Parcului Industrial.

    Primarul Marius Stan a declarat ca va cere deschiderea unei anchete.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ba sa fie al dreak'...12 m patrati o cabina de paza??Adica ceva de genu 3X4metri? cat o garsoniera(hai sa zicem camera de camin)?
    Hai da-o'npula mea ca e prea de tot....... ca de pret nu mai zic nimic,e jaleeeee!
    DC

    RăspundețiȘtergere
  3. Incepand de luni, neutilizarea casei de marcat atrage sigilarea firmei si lipirea pe usile de acces a anuntului: "Activitate suspendata pentru neemiterea bonurilor fiscale" . HotNews.ro .
    -------------------------------------------
    Finantele au publicat in Monitorul Oficial OMFP nr. 218/2015 care aproba procedura de sigilare a unitatii operatorului economic pe perioada de suspendare a activitatii dispusa pentru neutilizarea casei de marcat fiscale de catre operatorul economic. Organele de control vor afisa la loc vizibil, de regula in interiorul unitatii pe geamurile tuturor usilor de acces destinate intrarii clientilor sau pe geamul ferestrelor, un anunt tiparit cu litere de tipar de minimum 10 cm si cu urmatorul continut: ACTIVITATE SUSPENDATA PENTRU NEEMITEREA BONURILOR FISCALE.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca de obicei, se foloseste salvatorul ,,sau''. Parcanu se putea stabili ,, Organele de control vor afisa la loc vizibil, in interiorul unitatii pe geamurile tuturor usilor de acces destinate intrarii clientilor si pe geamul ferestrelor, un anunt tiparit cu litere de tipar de minimum 10 cm si cu urmatorul continut: ACTIVITATE SUSPENDATA PENTRU NEEMITEREA BONURILOR FISCALE.

      Ștergere
  4. STATUL ROMAN TREBUIE SA INVESTEASACA IN BULAURI, TRIBUNALE SI
    LAGARE DE REEDUCARE !
    IN CAZURI DE MINISTRII SI FUNCTII INALTE
    TRIBUNALE MILITARE SI PROCESE TELEVIZATE.

    STATUL MAFIOT TREBUIE DISTRUS !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Taci băă zugravule! Limbric bolşevic ce eşti...

      Ștergere
    2. ...zgura ma--tiiiii......Anonim fara WC....

      Ștergere
  5. CRED CU CONVINGERE CA SEFUL UNUI SERVICI DE INFORMATII
    TREBUIE SA FIE ROMAN !

    UDREA A PRIMIT DELA BASESCU LISTA COMPLETA A AGENTILOR STRAINI
    DIN ROMANIA !
    Helvig printre ei.

    Cand stii prea multe ( cazul Udrea ) sau esti lichidat sau eliberat !

    PS
    Cititi cu atentie blogul personal.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Jigodie, iar ai venit sa tulburi apele? Marș acasă!

      Ștergere
  6. @RH ,pe cine crezi ca doare-n pula de parerea unui nebun,mediocru si tradator?Dac ar fi sa ne luam dupa toti filfizonii unde am ajunge?
    As face as drege ,nu este bine asa,ba sa...gata limbutilor.Ati ales acuma lasati pe cei alesi sa-si faca treaba ,futu-va-n gat de neborociti ,vedeti-va de ale voastre necazuri.

    RăspundețiȘtergere
  7. Don Bazileus, apropos de puşcării...Nu crezi că aia de-i desenată sus colea, arată mai mult a cartier rezidenţial? Oare nişte "apartamente" din lut, paie, nuiele şi nişte stuf deasupra n-ar fi suficiente? Nu văd în "desen" GAZ-ul unde Cezar Muci pe Faţă va fi şef mulgînd bărbecii, aşa cum bine spunea cîndva T2. De asemenea, unde-i "scena" pe care viitorul client RH bidinel va da reprezentaţii din Shakespere şi Pacepa? Pentru reprezentaţiile pe care le va susţine, ăstuia, artistului neînţeles, zugrav emerit ce vopsea pe vremuri pereţii de la IATC, spectatorii musai trebuie să-i răsplătească efortul plătindu-i "în natură". Şi ca să nu uit: toată această tabără de vacanţă să fie împrej muită cu 3 rînduri de garduri, care să delimiteze 2 sectoare. Primul cu numele de "Crocodiles Land", iar al 2-lea "Dobermans & Rottweilers Land".
    PS. Pe unde-o mai fi umblînd oare PMT? Nu cumva "a tăiat-o" împreună cu cei de la "Vocea Rusiei"?

    RăspundețiȘtergere
  8. PMTul s-a dus in pula cu satelitu'.Este prin stepa Olteniei sapa cu unghiile dupa prazul ingropat sub brazde ca sa aiba cu ce trece postul Pastelui,ca fasolea a fost mancata de gargarite.Acuma urla la luna ca muta la pula ,impreuna cu javra lui patrupeda.macar ala isi suje pula pe sub mese dar PMTul rabda de foame de dimineata pana seara pana i-o veni si lui ideea...

    RăspundețiȘtergere
  9. ...zgura ma--tiiiii......Anonim fara WC....
    The PMT..is death...!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cezarica muei baiete sa ne-o suji pe indelete, iar acum la ora doo, tu sa ne mangai pe oo!

      Ștergere
  10. UDREA TACE DEOCAMDATA...BASESCU

    TREMURA !

    SEFUL FBI
    LA BUCURESTI !



    IOANA BASESCU AGENT KGB
    RACOLATA DE SERVICIUL SECRET CUBANEZ



    Regimul Ceausescu i-a avut in solda pe arabii Abu Nidal, Abu Abbas si Abu Amar. Regimul Iliescu a cultivat relatii stranse cu arabii Mike Nassar, Kamel Kader, Zaher Iskandarani si Omar Hayssam. Parte dintre contrabandisti lucreaza pentru actualii teroristi.
    Ca sa nu ramana mai prejos de predecesorii Traian Basescu si-a tras propriii lui traficanti de tigari de origine araba, pe libanezul Wael El Ghadban si pe elvetianul de origine palestiniana Karim Allan Bandack .Contrabanda de tigari este pivotul central al sprijinului clicii Basescu pentru Ben Laden si terorismul international. Lucrurile au mers atat de departe ancat guvernul american declara acum 3 saptamani ca Bucurestiul este centrul financiar Al
    Queda prin sumele uriase de bani provenind din contrabanda de tigari.
    Filiera Cubano - araba
    Serviciul Secret Cubanez este unul din cele mai active de pe blog. In ultima vizita a lui Castro in Siria , Libia si Iran sa extins colaborarea cu serviciile respective.
    De aici legatura speciala cu membrii arabi ai servicilor romanesti.Aici sa pus pe piciore penetrarea la cel mai inalt nivel al unei tari care apartine NATO prin racolarea de catre serviciului cubanez DGI, a Ioanei Basescu fica Presedintelui Romaniei. DGI are un departament special pentru exportul celebrelor havane cubaneze. Sursele americane arata ca Ioana Basescu intretine legaturi comerciale cu Wael El Ghadban si Karim Allan Bandack. Ioana este reprezentantul societatii "Casa del Habanos", de la Hotelul "Athénée Palace Hilton" Firma este doar o cortina de acoperire pentru agentii lui Castro in Europa.
    |n luna mai 2014, El Ghadban a calatorit cu pasaport romanesc in Cuba, unde a participat la o licitatie de havane. |n exact acelasi interval, Ioana Basescu a facut o vacanta de afaceri in Cuba, in compania lui Bandack. Festivalul International de Trabucuri este o uriasa manifestatare internationala au participat cateva sute de producători din peste 40 de ţări. Renumitul festival conţine recepţii, vizite la plantaţiile de tutun şi diferite concursuri care sunt intrebuintate de DGI de racolare de spioni. Filajul american a urmarit-o pe Ioana Basescu pas cu pas. Este pentru prima dată cand liderul de la Havana nu a putut fi prezent, din cauza stării de sănătate.
    Intalnirea secreta dintre Fidel Catro cu agenti arabi la care a participat si Ioana Basescu a fost exrem de scurta . Discutile au continuat in prezenta generalului Armando Ocoa. CIA mentioneaza ca Fidel Castro este unul din cei mai bogati oameni de pe glob averea sa fiind in jurul de 550 milioane $ dar se pare cu banii plasati in Elvetia se ajunge la 999 milioane. O mare parte a fost obtinuta prin contrabanda de trabucuri si tigarii in jurul lumii. In concluzie Ioana Basescu si in special tatal ei , a intrat in colimatorul serviciilor occidentale, fara posibilitate de... scapare.
    Robert Horvath for Nippon Press
    http://devanewyork.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  11. Salutare tuturor si bine v-am regasit! Mai fratilor, nu stiu cum sa scap de boul asta cu tzitze, bizonul de RH, de pe blogul meu. Asta e nebun rau saracu, dar nu numai ca e nebun, e si bulangiu, obsedat sexual. Toata ziulica imi trimite pe mail avansuri de alea indecente. Cica ai place mult sa fie fetita. Eu ce sa fac, ce ma sfatuiti? Va multumesc anticipat.
    PS. L-as satisface eu putin pe dobitoc, dar "jucaria" mea nu mai functioneaza decit la foc semiautomat; o ridic cu mina si cade singura.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Băi Muci pe Faţă, nu cumva RH bidinel are SIDA? Din cîte s-a aflat, cică nu-l fooţi tu pe el, ci el pe tine.

      Ștergere
  12. DESCHIDETI BLOGUL
    http://cezar-armya.blogspot.com/
    O LOVITURA DE MAESTRU !
    AVE CEZAR !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Maistru zugrav. Nebunule, gata, ai belit-o la urs! CIA şi FSB-ul au intrat pe fir. Şi-au dat mîna ca să te bage la balamuc, acolo unde ţi-e locul. Cică eşti mai periculor decit o ploşnita şi-un gîndac de Colorado la un loc. Fii foarte atent şi nu te apleca nici măcar să-ţi legi şireturile la pantofi. Cum te apleci, cum te iau ăştia pe la spate.

      Ștergere
  13. Saltare! Is cam suparat, ca RH ieri m-a lasat.
    Stau in cur precum Azor si imi sug sula de zor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cezar ...fals !! Anonimi fara WC..in deruta , CEZAR - Imparatul cu Ducipal o sa va futa !!

      Ștergere
  14. Ti-o sugi pe dracu'!.Ti-o suge erhashu da' te simti asa de bine ca nici nu-ti mai dai seama.
    DC

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Betivul natiunii..de dorul ciocanitoarei Hudrea ..nici nu a ocservat !!!

      Ștergere
  15. DC, din pacate, RH-ul nu mi-o suje, mi-o sufla. Tolomacul mi-a bagat cam mult aer pe instalatie, iar acum trebuie s-o aerisesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cezar ...fals !! Anonimii fara WC..in deruta ,/ CEZAR - Imparatul - cu Ducipal o sa va futa !!

      Ștergere
    2. Dar de ce te chinui atat? pune-l pe erhasu s-o suga.El a stricat,el sa repare plus ca ar trebui sa ti-o mai suga suplimentar inca vreo 2-3 ani.Spor la treaba
      DC
      Cred ca o sa aiba erhasu o gurita mai rotunda si decat gaura de la trombon:):)
      apropo:
      erhasu vorbea cu o blonda si asta ii zice:
      -auzi erhasule? cica daca iei multa muie ti se face gura rotunda.
      la care tembelul raspunde scurt
      -zoouu tu?

      Ștergere
  16. Dragii mei amici de pe MH, recunosc ca am gresit si sunt vinovat fata de voi. V-am injurat pe alte bloguri fie sub "numele" de Cezar, fie sub anonimat. Am fost un las si un prostovan (de sergent Bula cum spunea si mos alecu) şi de aceea merit pedeapsa voastra a tuturor. Scuipati-ma, injurati-ma ca o merit pe deplin.

    RăspundețiȘtergere
  17. Ete muei ce posteaza unu pe bloaga maimutei de Czar:

    "Anonim4 martie 2015, 18:49
    Bă homalăilor, Cezar + RH, v-am spus să mai deschideţi fereastra că miroase a căcat aciulea. Spălaţi-vă cu săpun pe la buci cănd v-o trageţi, poate de aia pute aşa de urît."
    ------------------------------------------------
    Ce rusinos mai Cezare, ce rusinos... Chiar asa, nu va spalati la ajutaje cind v-o plantati unul altuia? Dar macar pe dinti va spalati? Cred ca RH se spala cu bidineaua si foloseste pasta Cristal, aia de-i face fata ca de cal.

    RăspundețiȘtergere
  18. Bă fraţilor, ia vedeţi voi aici în ce condiţii stă la bulău madam Riţi - Piţi:

    http://www.cotidianul.ro/cum-arata-celula-lui-ridzi-foto-257631/

    Unii oameni săracii au muncit o viaţă şi nu trăiesc aşa.
    De aia, aşa cum vă mai spuneam, la bulău trebuie să fii servit doar cu apă, paie şi bătaie.

    RăspundețiȘtergere
  19. Aduceti-va aminte cum am trait ca elevi -viitori ofiteri ai Armatei- cate 25 in dormitor ..fara apa calda in camera ...sau cum traiau militarii in Armata ....

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, şi noi le plătim odată hoţiile care le fac împotriva noastră, iar a doua oară "pensiunea" la închisoare, în condiţii pe care nici măcar ămărîţii ăia de-au lucrat pe vremuri la CAP nu le au. Închisoarea trebuie să fie un motiv de frică, nu de relaxare. Condiţii cît mai dure + drepturi cît mai puţine! De ce a fost abrogată tacit Legea 18, aia de pe vremea lui Ceuşescu privind veniturile ilicite? Păi ca să poată fura tîlharii de după 89 încoace. Acum, în această pseudodemocaţie de căcat românească, furi 10 milioane de euro, eşti condamnat - dacă eşti prins la 5 ani, faci recurs la recurs la recurs, în final fiind condamnat cu suspendare şi rămîi cu banii. Iar noi proştii plătim hoţii şi un justiţie coruptă şi aservită intereselor mafiote.

      Ștergere
    2. uite asa gandim cu toti.....mama lor de hoti!!
      DC
      Pe aia cu justitia las-o mai moale.Nu crezi?(chiar daca zici "un justitie":):)

      Ștergere
    3. DC, muei arolacule si tu gandesti la fel? Muei Birtolomache, Alina Bica lucra cumva la REBU? Poate nu ti-ar strica si tie o "vacanta" la Codlea, dar nu la gainarie; o vacanta asa de vreo 6-7 luni acolo pe Strada Garii.

      Ștergere
  20. Cezar ...fals !! Anonimii fara WC..in deruta ,/ CEZAR - Imparatul - cu Ducipal o sa va futa !!

    RăspundețiȘtergere
  21. CEZAR
    UN MILITAR DE ELITA....ESTE DENUNTAT.
    MOTIVUL
    CITESTE CARTI !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate suge-ne-ai matzul cu tor nesatzul, cisteste multe carti de septic.

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri