Google Translate

joi, 5 martie 2015

Puscariile versus spitale si camine studentesti. Aberatia zilei: Detinutii cu jacuzzi, bolnavii si studentii in igrasie, printre gandaci. Cativa politicieni, o parte a presei... in razboi cu A.N.P.! UPDATE. New York Times: Mania anticoruptiei din Romania - Replica dura a unui renumit roman din Statele Unite


Pana sa se trezeasca ei insisi in ipostaza de a ajunge la inchisoare, parlamentarii nostri n-au avut nicio mila de detinuti. Abia acum isi fac griji, cand sunt pe cale sa isi schimbe pantofii de lac cu tenesi chinezesti (daca n-au facut-o deja).


Este mai mult decat evident de ce duc anumite televiziuni campanii inversunate pentru salvarea sufletelor ravasite ale unor infractori de rang inalt: nu li se rupe inima de cei pe care i-au calcat in picioare ani de zile inainte de a fi cu adevarat condamnati, ci vor sa terfeleasca imaginea judecatorilor in ochii opiniei publice, sa ii arate ca pe niste monstri fara suflet, care refuza sa lacrimeze cand e apasata Telecomanda aflata intr-un anumit studio de televiziune.

De cateva saptamani ni se tot arata ca spatiile din arest sau din puscarii sunt deja arhipline (deci mai usor cu arestarile pe scarile DNA, da?), iar ministrul Justitiei ne spune ca vrea bani, multi bani, ca sa igienizam, sa dereticam, sa amenajam, sa modernizam.

Ministrul Justitiei: Inchisoarea nu e hotel. Este de foarte multe ori la limita demnitatii umane (Video)

Asta ne da liber la speculat ca grangurii care au spoliat fara mila poporul asta sarac traitor intr-o tara bogata s-au prins ca n-au scapare si isi pregatesc celulele. Ca dupa cum se anunta maine-poimaine ne pomenim cu vreun bashtan din politica, vreo mama, vreo amanta sau vreo sora in spatele gratiilor si n-am vrea sa ii miroasa urat.

Cristi Borcea a dat startul: si-a facut o adevarata vila in puscarie. Miron Mitrea si-a luat buletin de Constanta ca sa ajunga la Poarta Alba, unde predecesorii sai de lux au brazdat deja asfaltul.

S-a vorbit in spatiul public despre veceul turcesc din Arestul Politiei Capitalei (brrrr), s-a vorbit de la tribuna Parlamentului Romaniei despre un sutien scos la perchezitii (oh, la la!), totul pentru a ne inmuia inimile si noua, cetatenilor, si procurorilor.

Doamnelor si domnilor guvernanti, despre conditiile din penitenciare v-au vorbit de ani buni cei de la APADOR-CH, iar Romania a fost taxata si buna de plata in repetate randuri din cauza felului inuman in care sunt tratati deseori cei incarcerate.

Abia acum au ajuns acele vorbe la urechile dvs? Pentru ca puteti ajunge ca ei?

Solutia nu e sa va amenajati conditii de lux in inchisori, ci sa furati mai deloc si sa munciti mai mult in folosul comunitatii, nu al vostru sau al partidelor voastre.

Administratia Penitenciarelor a dat presei, miercuri, imagini din camera in care a stat Monica Iacob Ridzi dupa condamnare, iar Facebookul s-a umplut de comentarii care semnaleaza ca in Romania sunt si alte genuri de "puscarii" unde camerele arata deseori mult, mult mai rau decat cele de la Penitenciarul Gherla.

Cum arata celula in care a stat inchisa Monica Iacob Ridzi (Foto)

Este vorba despre spitale, unde gandacii se plimba noaptea pe fetele micutilor bolnavi adormiti. Este vorba despre caminele studentesti, unde sobolanii alearga in voie, iar igrasia infloreste pe la colturi. Iar acesti oameni platesc ca sa stea acolo, nu sunt tinuti pe bani publici.


 
Foto:Antena1 / Spitalul Judetean Constanta
 

Anul trecut studentii bucuresteni au organizat proteste, plangandu-se ca sunt nevoiti sa stea in camere mizerabile, fara caldura sau apa calda.

Un fotoreportaj publicat de Adevarul imediat dupa inceperea anului universitar, sub titlul "Viata de student in 2014 printre gunoaie si gandaci", arata cati bani dau cu adevarat autoritatile centrale si locale pe studenti. Acele camine sunt adevarate bombe epidemiologice, dar guvernantilor nu le pasa.

 
Foto: Adevarul/ Camin studentesc Grozavest - 2014
 

Sa te pregatesti sa investesti in puscarii, nu in scoli sau spitale, asta e in mod normal o aberatie, dar reprezinta normalitatea intr-o tara condusa de partide care ne demonstreaza ca functioneaza dupa regulile crimei organizate.

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

 
Sursa: http://www.ziare.com/social/spital/aberatia-zilei-detinutii-cu-jacuzzi-bolnavii-si-studentii-in-igrasie-printre-gandaci-1351379?
------------------------------------------------------------

 
UPDATE. New York Times: Mania anticoruptiei din Romania - Replica dura a unui renumit roman din Statele Unite

Stefan Minovici, om de afaceri in Statele Unite si unul dintre descendentii celebrei familii Minovici, fondatorii medicinei moderne din Romania, este de parere ca, in sfarsit, sistemul judiciar din tara noastra este independent.
Un articol publicat de cotidianul New York Times la rubrica de contributii "opinii-editoriale", semnat de Patrick Basham, critica lupta anticoruptie din Romania, descriind-o ca pe o persecutie a unui "stat al procurorilor" asupra unor politicieni si oameni de afaceri.

Intr-un drept la replica trimis New York Times, dupa publicarea articolului Mania anticoruptiei din Romania, Stefan Minovici, presedinte al Diviziei Internationale a Camerei de Comert Romano-Americane (RACC), lauda progresele pe care le-a facut justitia noastra si precizeaza ca nu stie nici macar un individ care sa fi fost judecat si condamnat fara a fi vinovat.

New York Times: Mania anticoruptiei din Romania

Iata dreptul la replica trimis de Stefan Minovici, remis si redactiei Ziare.com:

Mania anticoruptiei din Romania? Nu potrivit propriilor cetateni

"Editorialul din 4 martie, 'Mania anticoruptiei din Romania', semnat de Patrick Basham este, in opinia mea, un articol partinitor, nechibzuit si dezinformator. Autorul nu citeaza pe nimeni, nu are un background solid in ceea ce priveste sistemul din Romania si oglindeste doar punctul de vedere al fostelor elite corupte, indivizi anchetati sau care se afla deja in spatele gratiilor.

Acesti oameni, care au jefuit tara cu sute de miliarde de dolari intr-un sfert de secol, au fost adusi in cele din urma in fata Justitiei. New York Times, precum si institutii de presa de renume din intreaga lume, scriau pana de curand articole ample in care prezentau rapoarte care criticau coruptia si nepotismul din Romania.

Si pe buna dreptate - trusturi de presa puternice in Romania au batjocorit statul de drept, gulerele albe au fraternizat cu politicieni corupti, baroni si acolitii lor.

Ca romano-american care a lucrat in tara peste 20 de ani in domenii precum aparare, securitate nationala, mediu si sanatate, consider ca un astfel de articol partinitor (Mania anticoruptiei din Romania) reprezinta o provocare. De altfel, eu nu stiu nici macar un singur individ judecat si condamnat definitiv, care sa nu fi fost vinovat de infractiunile care i se imputa. Nu gresesc, nu exista un astfel de lucru precum mania anticoruptiei in Romania, iar aceasta natiune nici nu cultiva si implementeaza un sistem injust.

De la Ambasada SUA din Bucuresti, la zeci de oameni de afaceri americani in Romania, la miile de entitati internationale si milioanele de cetateni onesti, muncitori, tara a reusit in sfarsit sa preia controlul sistemului judiciar.

Si da, ce era de neconceput s-a intamplat - baietii rai care pareau intangibili au ajuns in cele din urma in inchisoare. Europa este uimita de rata condamnarilor din aceasta tara bizantina/balcanica, asa cum este de multe ori descrisa pe nedrept. Americanii sunt intr-adevar impresionati si cu siguranta intreaga lume a observat ca au apus vremurile in care se faceau afaceri corupte. Romania este in curs de a face o ascensiune remarcabila in analizele Transparency International, barometrul global al coruptiei.
Romania se claseaza pe locul 69 in topul celor mai corupte tari din lume si cred ca datorita unei reforme consistente are sanse sa obtina un loc mult mai bun in viitoarele rapoarte. Asta inseamna mai multe investitii, mai putine infractiuni si respectarea statului de drept.

Succesorul familiei Minovici, despre visul american si coruptia din Romania

Istoricii au confirmat faptul ca Vlad Tepes, domnitorul Tarii Romanesti, a reusit sa scape tara de hoti, escroci si jefuitori, tinandu-i totodata la distanta pe otomani. Vlad Tepes a fost facut celebru de romancierul Bram Stoker in 1897, in carte Dracula, in care l-a portretizat drept un conte insetat de sange, care si-a ucis fara mila victimele. In realitate, Vlad Tepes a reusit sa curete tara de multe rele intr-un mod brutal, dar eficient. Dusmanii si contemporanii sai se gandeau de doua ori inainte sa incalce legea sau sa invadeze tara.

Intr-adevar, si in Romania de astazi oamenii se gandesc de doua ori, dar nimeni nu este tras in teapa sau ucis. Sunt ingroziti doar cei care au incalcat legea, care urmeaza sa se confrunte cu rechizitorii solide, sa fie retinuti si in cele din urma sa ajunga in inchisoare.

Aceste masuri sunt bune pentru tara si majoritatea celor 20 de milioane de cetateti aproba aceste masuri".

Stefan Minovici este unul dintre descendentii celebrei familii Minovici, fondatorii medicinei moderne din Romania, care a ajuns la New York cu mai bine de 30 de ani in urma. Este, de asemenea, si consilier politic special pentru Europa Centrala si de Rasarit, afiliat cu lideri ai Congresului si Senatului SUA.
Sursa: http://www.ziare.com/stiri/coruptie/new-york-times-mania-anticoruptiei-din-romania-replica-dura-a-unui-renumit-roman-din-statele-unite-1351473?
--------------------------------------------------------------------
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

24 de comentarii:

  1. SOLUTIE.
    NU NUMAI CATUSE.....CI SI BANII LUATI !
    Ex
    Hassan arestare avea un miliard dolari.
    Acum ceva mai putin.
    Cateva milioane in buzunarul unui general cu 4 stele care conduce Romania !
    ps
    Ave Cezar !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Şi regulaţi în coor aşa cum te regulezi tu cu Cezar Muci pe Faţă...

      Ștergere
    2. ..zgura ma---tiiiiii....!!!

      Ștergere
    3. @ rh - Mars, potaie! Nu mai scapam de tine, raie semidocta, cineastu lu peste congelat. Mucles!

      Ștergere
  2. Mamaa.... vino mama sa ne vezi!
    "Salariu de bancher de top scos la iveală:
    37.000 de euro net pe lună la BCR. Precizare BCR"
    -------------------------
    Sergiu Manea, 42 de ani, vicepreşedintele executiv al BCR, cea mai mare bancă locală, a avut anul trecut venituri nete de 1,97 milioane de lei din mandatul de la BCR, ceea ce înseamnă o medie lunară de 164.000 de lei (echivalentul a 37.000 de euro). Venitul anual încasat de Manea la BCR apare în declaraţia sa de avere pe care a publicat-o, conform legii, ca urmare a faptului că a fost timp de câteva luni membru în consiliul de administraţie al companiei de stat Romgaz. Documentul a fost completat pe data de 18 februarie 2015.

    Manea a ocupat funcţia de administrator la Romgaz de la finalul lunii iulie până în decembrie anul trecut, când a renunţat la această poziţie.

    Sergiu Manea ocupă din 2012 funcţia de vicepreşedinte executiv trezorerie, pieţe de capital& Group Large Corporates şi este Membru al Comitetului Executiv în cadrul BCR. Anterior, el a lucrat timp de şapte ani în Viena, unde a lucrat pentru bănci precum Bank Austria Creditanstalt sau UniCredit. În perioada 2010- 2012, Manea a fost partener la o firmă austriacă de asset management şi consultanţă financiară (Ithuba Capital).

    http://www.zf.ro/zf-news/salariu-de-bancher-de-top-scos-la-iveala-37-000-de-euro-net-pe-luna-la-bcr-precizare-bcr-13930814

    RăspundețiȘtergere

  3. CINEASTUL SI IMPARATUL REGULEAZA TOT !
    INCLUSUVI PE ANONIMII FARA NUME, PULA SAU DEMNITATE !

    AVE CEZAR ! AVE ROBERT !

    RăspundețiȘtergere
  4. @Mai obsedatule sexual,mai impotentule,ai inceput sa visezi numai pizde impaiate?Dupa ce ai futut-o pe ma-ta ,pe sora-ta si pe bunica-ta si te-ai mai dat si la cadavre ,de aiai ai fost blestemat :sa-ti moara pula-n vecii vecilor,acuma incepi sa traiesti din amintiri.Singura placere sexuala care ti-a mai ramas este sa fii luat pe la spate si sa mai sugi si tu cate o pula razleatza.De aia te dai pe langa Cezarica,i-o mai sugi si lui,din cand in cand ,dar io sugi degeaba ca-i "iertata " de mult si mai speri sa te dea o data pe luna la magarul turmei sa te vindece de hemoroizi..

    RăspundețiȘtergere
  5. ..zgura ma---tiiiiii....tigrisor ! Crezi ca toti sunt ca si tine ..!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Cezarica ,cezarica,cu cati miei iesi pe centura Timisoarei ,acuma de Paste?vezi sa nu cumva sa aduni si cateii de prin mahalalele tziganesti ,ca te stiu in stare.Cum stai cu suptul la berbeci ,te mai lasa sau sunt si ei in repaos,mai incearca si la magar,in loc de colastra ...

    RăspundețiȘtergere
  7. Si nu te mai rusina atata ,ca stimk ca-ti place ,nu tu esti inlocuitorul de PLAY BOY al tzacanitului ala de-si zice cineastu ,pe cand el mazgaleste peretii closetelor din New York cu grafitti si se crede artist,apoi copie niste vedete de ptin reviste si le fotoshopeaza alaturi de el.

    RăspundețiȘtergere
  8. HOP, HOP, HOP, RH + CEZAR MUCI PE FATA SA O EA LA CEOK!
    ==========================
    ASA BAIETI, IN FATZA RAULUI SI A NEBUNIEI AMERLOCE, TREBUIE SA STRINGEM RINDURILE SI SA FIM UNITI INDIFERNET DE CONVINGERILE POLITICE, PENTRU A ZDROBI ACESTI 2 GINDACI DE BUCTARIE - SUGE-MI-AR MADULARUL MIE, PE CARE NICI DDT-UL NICI MOSPILANUL-SCARPINA-MI-AR BURLANUL, NU AU EFECT!

    RăspundețiȘtergere
  9. Jiaga- jiagaaa! Sa inceapa vikendul, sa vina spanacul!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. ,,...directorul executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mehedinți, și-a găsit în această dimineață mașina personală pe butuci.
    Când a ieșit din casă, nu i-a venit să creadă ochilor: hoții i-au furat toate cele patru roți de la Mercedes-ul E-Class ...Autoturismul de lux era parcat în fața locuinței directorului,...''
    Muei, dati omulu roatili-napoi, ca din salari ii tre un an intreg sa le- nlocuiasca!

    RăspundețiȘtergere
  11. Muei, nebunului din America i-au furat creierul, lui muci-pe-bot i-au furat capul cu totul...nici dracu nu le-a adus inapoi furaciunile..au ramas in curu gol...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Creier, cap? Hi, hi, hi! Vorbesti de lucruri sfinte...

      Ștergere

  12. Postari scrise cu prezervativul pus pe cap in loc de prgan sexual
    ( PULA )
    Invidie si disperare totala.
    Deva in mijlocul celor mai sculative modele este un
    fapt imposibil de negat.
    DEVARTES.BLOG
    http://devartesblog.blogspot.com/


    La fel ca si diploma de cineast acordata de statul roman.

    I.A.T.C BUCURESTI...film

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Analfabetule, tu ai diplomă de zugrav + fierar betonist. Fierar betonist pentru că eşti un trist şi rudă cu Anton care-ţi toarnă-n coor beton.

      Ștergere
  13. RH daca te duce bibiloiul raspunde civilizat,nu vezi ca habar nu ai sa legi doua cuvinte?Si asta nu din cauza gramaticii ca nu are nimeni pretentii la ortografie ,dar tu nu ai logica mai spaima femeilor gravide.esti un FLEAC asta esti si precis nu stii ce-i ala un fleac [este spatiul dintre pizda si cur ] mai oxiur drogat.

    RăspundețiȘtergere
  14. @RH vad ca insisti sa scrii si tu pe undeva ,daca tot doresti sa intri in acest club al acestor distinsi domni,care isi inmoaie pana si-si indreapta atentia asupra a ce posteaza nea Bazil,trebuie sa fii smerit si sa le ceri scuze cu piosenie si mult respect.faci si cinste cu un gratar de mici si un butoi de bere si poate "inchidem ochii" altfel te porcaim de dai in buba neagra si tu si cezar vanzatorul de TABuri si pazitorul caprelor raioase din zona de vest.

    RăspundețiȘtergere
  15. Ja, ja. Tre sa-si ceara scuze si pe buci sa ne puna ,,ventuze''.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri