Google Translate

duminică, 5 aprilie 2015

BRICS. Statele din BRICS însumează 26 la sută din suprafaţa terestră şi 42 la sută din populaţia globului.







Rusia a preluat preşedinţia BRICS.

Ca preşedinte în exerciţiu al BRICS, Rusia se va consacra înfiinţării noii Bănci pentru dezvoltare, decisă la nivel înalt de statele din acest grup anunţa agenţia Sputnik.
La 1 aprilie 2015, Rusia a preluat preşedinţia BRIC (Brazilia, Rusia, India, China, Republica Sud-Africană), pe o perioadă de un an.
Rusia intenţionează să asigure “transformarea acestei asocieri într-un  mecanism de cooperare strategică în problemele cheie ale politicii şi economiei mondiale”, se arată într-un comunicat al MAE de la Moscova. În acest sens, se va preocupa de dezvoltarea fondului de stabilizare a rezervelor monetare şi a noii Bănci a BRICS. Nouă instituţie va finanţa proiecte în ţările emergente şi ţările fondatoare. Banca proiectată, care va avea un capital de 100 miliarde dolari, urmează să funcţioneze de la sfârşitul lui 2015.
Multe alte state ale lumii manifestă interes şi vor să adere la Banca de dezvoltare a BRICS, prima care a fost creată fără participare occidentală, a declarat ambasadorul itinerant rus Vădim Lukov.

La începutul lui iulie 2015, Rusia va găzdui tradiţionalul summit anual al BRICS la Ufa (în Başkiria)
Statele din BRICS însumează 26 la sută din suprafaţa terestră şi 42 la sută din populaţia globului. În 2013, ţările BRICS au reprezentat 16,1 la sută din schimburile economice internaţionale, 10,8 la sută din cheltuielile militare şi 40,2 la sută din producţia de energie mondială.

 
--------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Un comentariu:

  1. Putin a ratificat acordul privind crearea unui fond comun de rezervă de 100 de miliarde de dolari pentru ţările BRICS.
    ----------------------
    Preşedintele rus Vladimir Putin a ratificat sâmbătă acordul cu privire la crearea unui fond comun de rezervă pentru statele emergente din cadrul BRICS – Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud.

    Textul a fost deja semnat în iulie de către cele cinci ţări. Fondul urmează să fie dotat cu 100 de miliarde de dolari (89,2 milioane de euro), relatează site-ul 20min.ch.

    „Acordul cu privire la crearea unui fond comun de rezervă de schimb pentru ţările membre BRICS este ratificat”, a anunţat Kremlinul într-un document citat de agenţia RIA Novosti. Acordul a fost parafat de către cele cinci ţări la Fortaleza, în Brazilia, în 2014.

    Rusia intenţionează să participe cu suma de 18 miliarde de dolari (peste 16 miliarde de euro), la fel ca India şi Brazilia, dar cu mult mai puţin decât cele 41 de miliarde de dolari (36,6 miliarde de euro) promise de către China. Fondul urmează să fie completat de către Africa de Sud cu cinci miliarde de dolari (4,4 miliarde de euro).Potrivit declaraţiei finale semnate de către ţările membre BRICS la Fortaleza, acest fond le va permite să evite „presiuni pe termen scurt asupra lichidităţilor” şi „să promoveze o mai mare cooperare” între ele.

    Fondul este perceput de către Moscova ca soluţie alternativă la instituţiile financiare internaţionale dominate de către Statele Unite. Relaţiile între cele două mari puteri sunt puternic tensionate de la începutul crizei din Ucraina.

    http://news.russiatoday.ro/putin-a-ratificat-acordul-privind-crearea-unui-fond-comun-de-rezerva-de-100-de-miliarde-de-dolari-pentru-tarile-brics/

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri