Google Translate

joi, 30 aprilie 2015

Georgian-Gabriel Surdu - director general RA-APPS, retinut de DNA. Regia protocolului de stat RA-APPS, vaca de muls a smecherilor din politica dâmbovițeană


Dosar de politician: Cine este șmecherul Georgian Surdu de la RA-APPS și cum de nu s-au atins de el patru guverne (VIDEO). Un articol de: B1.ro | 29 Apr 2015.

Astăzi vorbim despre povestea unui mare șmecher de București. El se numește Georgian Surdu și este șeful importantei regii a protocolului de stat, adică al fostei gospodării de partid PCR.
Regia RAPPS se află în subordinea Guvernului și administrează proprietăți (terenuri și clădiri) ce valorează sute de milioane de euro.

Surdu este în funcție din 2007 și a schimbat patru guverne fără ca cineva să se atingă de el. Este singurul mare funcționar public din România pe care l-au ținut în brațe premierii Tăriceanu, Boc, Ungureanu și Ponta.
Află mai multe despre Georgian Surdu din materialul video de mai jos.
Dosar de politician: Cine este smecherul Georgian Surdu de la RA-APPS
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Șeful RA-APPS, Gabriel Surdu, a fost reținut de procurorii DNA (VIDEO)
 
Șeful RA-APPS, Gabriel Surdu, a fost reținut, miercuri, de DNA și urmează să fie dus, joi, în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, informează B1 TV.

Acesta a fost audiat de procurorii de la DNA după ce întreaga zi au fost făcute percheziții la sediul RA-APPS.

Gabriel Surdu, este acuzat de fapte de corupție în perioada 2013-2014 și de cumpărare de influență.

Potrivit procurorilor, Surdu i-ar fi cerut președintelui Consiliului Județean Buzău, Gabriel Bîgiu, în vara anului 2013, să-i faciliteze obținerea unor contracte de lucrări în comuna Ghergheasa, județul Buzău.

Atunci Gabriel Bîgiu s-ar fi ales cu 8% din valoarea contractului.
 
 


Este vorba de unn contract de reabilitarea rețelei de apă și de modernizare a stației de epurare din comuna Ghergheasa.

Gabriel Surdu este în funcția de director general al RA-APPS din 2007.

DNA a efectuat, miercuri, percheziții în patru locații, respectiv la sediul RA-APPS în capitală, dar și în județul Prahova. (Detalii AICI)
--------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
Dosar de politician:
Cum s-a îmbogățit cel mai longeviv funcționar guvernamental și ce relație are cu Alina Gorghiu (VIDEO). Un articol de: B1 TV | 16 Feb 2015
 
Aflăm cum s-a îmbogățit cu milioane de dolari cel mai longeviv funcționar guvernamental: Georgian Surdu, șeful regiei protocolului de stat RAPPS, deține secretul prin care, cu doar 2000 de euro pe lună poți ajunge milionar și proprietar de vile și hectare de teren scump.

Georgian Surdu, șeful RAAPPS reușește să rămână în funcție de 8 ani, în ciuda schimbării a patru prim-miniștri. Surdu nu este doar un funcționar public, ci cel care conduce cea mai bogată companie a statului subordonată direct Guvernului.

Georgian Surdu este apropiat al PNL, chiar dacă premierul Ponta îl ține în funcție din motive necunoscute. Surdu va conduce RAPPS și când Ponta nu va mai fi, așa cum o face încă de pe vremea guvernării lui Tăriceanu.

Soția șefului RAPPS este deputat PNL și a devenit recent șefa PNL Ialomița. Raluca Surdu este prietenă bună cu Alina Gorghiu, noua șefă a vechiului PNL.


------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

5 comentarii:

 1. 29 aprilie 2015. Nr. 800/VIII/3.

  DNA-COMUNICAT
  ------------------------
  Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore, începând de la data de 29.04.2015, a inculpatului SURDU GEORGIAN GABRIEL, director al Regiei Autonome - Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, cu privire la săvârșirea infracțiunii de cumpărare de influență.

  În cauză, procurorii anticorupție desfășoară acte de urmărire penală și față de suspectul BÎGIU MARIAN CRISTINEL, președintele Consiliului Județean Buzău, la data faptei, cu privire la săvârșirea infracțiunii de trafic de influență.

  În ordonanțele procurorilor se arată că, în cauză, există date și indicii din care rezultă suspiciunea rezonabilă care conturează următoarea stare de fapt:
  În vara anului 2013, în contextul unei întâlniri pe care au avut-o într-un restaurant din București, inculpatul Surdu Georgian Gabriel i-a solicitat interlocutorului său, în calitate de președinte al Consiliului Județean Buzău, să-i faciliteze obținerea unor contracte de lucrări publice în județul Buzău, pentru o firmă pe care primul a administra prin intermediar.
  Suspectul Bîgiu Marian Cristinel a fost de acord cu cererea inculpatului Surdu Gabriel Georgian și i-a promis acestuia din urmă că-l va sprijini să obțină un contract de lucrări pentru firma respectivă, într-o comună de pe raza județului Buzău.
  La rândul său, inculpatul Surdu Gabriel Georgian i-a promis președintelui Consiliului Județean Buzău că-i va remite, 8% din valoarea contractului, în schimbul intervenției sale pe lângă primarul localității respective, în vederea câștigării licitației.
  De asemenea, cei doi au convenit ca o primă tranșă, de 75.000 euro, să fie dată la câteva zile de la momentul discuției, lucru care s-a și întâmplat, banii fiind remiși suspectului Bîgiu Marian Cristinel printr-un intermediar.
  La data de 01 noiembrie 2013, în baza celor stabilite de suspectul Bîgiu Marian Cristinel, între primăria comunei respective și o societate comercială a fost încheiat un contract de prestări servicii, având ca obiect prestarea de către aceasta din urmă a unor servicii de consultanță constând în:

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri

  1. - îndrumarea metodologică privind aplicarea de către primărie a procedurii de atribuire a contractelor de achiziție publică/acordurilor cadru,
   - informarea primăriei respective asupra prevederilor legale și schimbărilor survenite la nivel legislativ în domeniul achizițiilor publice,
   - verificarea documentațiilor aferente procedurilor de atribuire, inițiate de către primărie precum și a documentelor care au fost întocmite pe parcursul respectivelor proceduri și care au fost puse la dispoziția prestatorului de către instituția publică, din punct de vedere al conformității acestora cu prevederile legale,
   - asistență în vederea întocmirii de către primărie a punctelor de vedere în legătură cu contestațiile depuse în fața instituțiilor abilitate prin care se atacau acte ale instituției.
   De asemenea, la data de 21 mai 2014, tot în baza celor stabilite de suspectul Bîgiu Marian Cristinel, între primăria comunei respective și firma controlată de inculpatul Surdu Georgian Gabriel a fost încheiat un contract de lucrări având ca obiect „Modernizare drumuri de interes local și rețea publică de canalizare și stație de epurare”, în valoare de 48.678.773,89 lei (10.977.780,91 euro).
   Precizăm că procentul de 8% din valoarea contractului, promis suspectului Bîgiu Marian Cristinel de inculpatul Surdu Gabriel Georgian se ridica la suma de cca. 878.222,47 euro, din care acesta din urmă achitase o primă tranșă de 75.000 euro.

   În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații.

   Inculpatului Surdu Georgian Gabriel și suspectului Bîgiu Marian Cristinel li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 respectiv art. 307 Cod de procedură penală, urmând ca inculpatul Surdu Georgian Gabriel să fie prezentat, la data de 30 aprilie 2015, Tribunalului București, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

   Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

   DNA-BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

   Ștergere
 2. Șeful RA-APPS, Gabriel Surdu, cercetat sub control judiciar cu interdicția de a părăsi țara.
  Un articol de: B1.ro | 01 Mai 2015.
  ----------------------
  Șeful RA-APPS, Gabriel Surdu, a fost pus sub control judiciar pe o perioada de 60 de zile, joi seara, de către Tribunalul București. Printre obligațiile pe care acesta le are se numără aceea de a nu parasi tara. Decizia nu este definitivă și poate fi contestată, informează Agerpres.

  Gabriel Surdu, director al Regiei Autonome - Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, a fost reținut miercuri de procurorii DNA pentru cumpărare de influență.

  În acest caz, este urmărit penal și Cristinel Bigiu, președinte al Consiliului Județean Buzău la data faptei, pentru trafic de influență.

  "În vara anului 2013, în contextul unei întâlniri pe care au avut-o într-un restaurant din București, Gabriel Surdu Georgian i-a solicitat interlocutorului său, în calitate de președinte al CJ Buzău, să-i faciliteze obținerea unor contracte de lucrări publice în județul Buzău, pentru o firmă pe care primul o administra prin intermediar. Cristinel Bigiu a fost de acord cu cererea lui Surdu și i-a promis că-l va sprijini să obțină un contract de lucrări pentru firma respectivă, într-o comună de pe raza județului Buzău. La rândul său, Gabriel Surdu i-a promis președintelui CJ Buzău că-i va remite 8% din valoarea contractului în schimbul intervenției sale pe lângă primarul localității respective, în vederea câștigării licitației", potrivit DNA.

  Prima tranșă de bani, adică 75.000 de euro a fost dată la câteva zile de la data discuției. Banii i-au fost remiși lui Bigiu printr-un intermediar.

  În 21 mai 2014, tot in baza celor stabilite de Bigiu, între primăria comunei respective și firma controlată de Surdu a fost încheiat un contract de lucrări având ca obiect ''Modernizare drumuri de interes local și rețea publică de canalizare și stație de epurare'', în valoare de aproximativ 11 milioane euro.

  "Procentul de 8% din valoarea contractului, promis suspectului Bigiu de Gabriel Surdu, se ridica la suma de cca. 878.222,47 euro, din care acesta din urmă achitase o primă tranșă de 75.000 euro", conform procurorilor.

  http://www.b1.ro/stiri/eveniment/seful-ra-apps-gabriel-surdu-cercetat-sub-control-judiciar-cu-interdictia-de-a-parasi-tara-109907.html

  RăspundețiȘtergere
 3. Şeful RA-APPS, Gabriel Surdu, bruia interceptările efectuate de SRI şi DNA cu dispozitive sophisticate.
  ---------------------
  Directorul RA-APPS, Gabriel Surdu, ştia că e interceptat şi bruia aparatele SRI şi DNA. Această informaţie apare în referatul de arestare preventivă în care procurorii scriu că Gabriel Surdu reprezintă un pericol pentru alterarea anchetei.

  În referatul procurorilor se arată că în biroul directorului RA-APPS, s-au găsit două dispozitive generatoare de bruiaj, pentru a-și proteja discuțiile ambientale și cele telefonice de eventuale monitorizări ale DNA și SRI.

  De asemenea, potrivit unor surse judiciare, au fost descoperite nouă telefoane mobile în biroul său de la RA-APPS, iar în mașina sa, alte trei telefoane mobile și un dispozitiv special, cu inscripția "GSM BOX PROTECTION AGAINST SPY-PHONES".

  "Din datele existente, rezultă că acest dispozitiv a fost conceput pentru a detecta și indica activarea ilegală a unui telefon mobil. Mai mult, față de această funcție principală, acest dispozitiv creează interferențe în zona înconjurătoare a microfonului telefonului, generând "un zgomot alb", care suprimă microfonul în telefon, făcându-l inutil", se arată în referatul DNA.

  Cu alte cuvinte, acest dispozitiv împiedica interceptarea telefonică, una dintre cele mai folosite mijloace de probare a vinovăţiei folosite de DNA.

  Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/seful-ra-apps-gabriel-surdu-bruia-interceptarile-efectuate-de-sri-si-dna_217884.html#ixzz3YulXjTXj

  RăspundețiȘtergere
 4. Şeful RA-APPS, în arest pentru 30 de zile.
  Curtea de Apel București a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a șefului Regiei Autonome - Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, Gabriel Surdu, după ce a admis contestația procurorilor DNA, transmite Agerpres.
  Decizia este definitivă. 12 Mai 2015

  - See more at: http://stiri.tvr.ro/seful-ra-apps--in-arest-pentru-30-de-zile_60276.html#sthash.9BIY2vQN.dpuf

  RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

Alegeri locale 5 iunie 2016. Veniti la vot! Click here:

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Facebook, Click here:

Lista mea de bloguri

COUNTERsite