Google Translate

marți, 21 aprilie 2015

Pensiile speciale,sub semnul intrebarii! Presedintele Klaus Iohannis: "ar trebui sa ne gandim daca pensiile speciale ca si forma trebuie sa existe, pentru ce ar mai trebui sa existe sau daca se ramane la sistemul general"


Presedintele Klaus Iohannis: Ar trebui sa ne gandim daca pensiile speciale ca si forma trebuie sa existe!

Presedintele Klaus Iohannis a declarat, luni, dupa consultarile cu partidele parlamentare, despre initiativa privind pensiile special ale parlamentarilor, ca
"ar trebui sa ne gandim daca pensiile speciale ca si forma trebuie sa existe".


 "Daca pensiile se impun sau nu e o discutie care ar fi trebuit sa porneasca de la situatia mai generala, daca este bine sa existe pensii speciale sau daca nu este bine. Din pacate, constat ca iarasi se ajunge la a discuta anumite chestiuni importante foarte personalizat. Ar fi excelent daca cu aceasta ocazie in Parlament chestiunile ar fi transate un pic la modul mai general", a spus presedintele Klaus Iohannis.

El a mentionat ca
"ar trebui sa ne gandim daca pensiile speciale ca si forma trebuie sa existe, pentru ce ar mai trebui sa existe sau daca se ramane la sistemul general".


"Astept cu mare interes aceasta chestiune sa fie clarificata de cei care sunt alesi pentru a o clarifica. Politica la modul general in acest domeniu ar fi bine sa fie definita de Guvern", a mai declarat Iohannis.

Intrebat daca va promulga o lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor, in cazul in care aceasta ar fi adoptata, seful statului a raspuns ca asteapta sa vada ce se intampla in Parlament.

"Dupa stiinta mea, nici nu s-au lamurit parlamentarii, daca initiaza sau nu, cine ramane pe lista si cine se retrage", a spus el.

Sursa: http://stirileprotv.ro/stiri/politic/presedintele-klaus-iohannis-ar-trebui-sa-ne-gandim-daca-pensiile-speciale-ca-si-forma-trebuie-sa-existe.html
------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Un comentariu:

  1. Pensiile speciale sunt o invenție postdecembristă, ca și ajutoarele sociale introduse in sistemul public de pensii. Criza din 2008 a demonstrat că acestea se pot pierde la nevoie iar acum se demonstrează că ce s-a pierdut poate fi recuperat. Partea proastă este că depopularea și îmbătrînirea rapidă a populației rămase în țară va face ca la un moment dat bugetul asigurărilor sociale, deja suplimentat binișor de la bugetul de stat, dar și acesta din urmă , să nu mai poată susține sistemul de pensii. Dar principiul românesc ” după noi potopul” nu lasă loc pregătirii unei soluții pentru viitor.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri