Google Translate

duminică, 7 iunie 2015

3 ani de la inceputul sfarsitului regimului Basescu-MRU-Predoiu... sI CE DACA! Unii din PNL(pdl) / PMP lui Băsescu / PSRO-ul lui Geoană... vor PUTEREA... cu de la ei putere! VOTUL poporului roman, nu conteaza! Romani, treziti-va!


În urmă cu 3 ani, pe 27 aprilie 2012, a avut loc un moment unic în istoria post-decembristă a României – ​guvernul ​un​ui​ regim abuziv și corupt a fost înlocuit, grație mecanismului democratic al moțiunii de cenzură, de ​o coalitie a partidelor din opoziţie.
 
A fost prima (şi singura) dată când o astfel de schimbare s-a produs în România democratică – moţiuni de cenzură au mai fost votate (cazul Boc), dar schimbări de guvern au fost doar o singură dată – acum 3 ani!​
 
De aceea, îi invit pe toți parlamentarii care au votat moțiunea pe 27 aprilie 2012 să participe luni, la Palatul Parlamentului, la evenimentul 3 ani de la începutul sfârșitului regimului Băsescu-MRU-Predoiu”. Evenimentul are loc de la ora 18:00, la sala I.I.C. Brătianu.
 
Împreună, vom reaminti ce a însemnat schimbarea cursului României din punct de vedere economic și social!​
 
​De altfel, având în spate un val legitim de susținere populară, USL a dat o imensă lovitură regimului Băsescu-MRU-Predoiu, lovitură care va rămâne în cărțile de istorie.
 
Pentru mine, Uniunea Social Liberală a fost și va rămâne cel mai important și puternic proiect politic al României. ​Indiferent de ce a urmat​, acesta a îndeplinit probabil cel mai important obiectiv al ultimilor ani: a făcut dreptate pentru milioanele de români asupriți de un regim extrem de dăunător!
De aceea, vreau să marcăm împreună acel moment istoric.
 
Datorită zilei de 27 aprilie 2012, românii au acum 3 ani de creștere economică, după 3 ani de scădere. Datorită acelui moment, peste un milion de români au salariul minim de 1.050 de Lei începând din această vară, și nu de 700. Datorită celor 235 de parlamentari care au votat moțiunea de cenzură, avem spitale redeschise, TVA de 9% la alimente și nu de 24%, șomaj la un minim istoric și nu disponibilizări pe bandă rulantă, rată de absorbție a fondurilor europene de cca 55% și nu de 7% și multe altele.

 -------------------------------------------------------------
 

--------------------------------------------------------------

Victor Ponta  Prim-ministru, Președinte PSD
 
---------------------------------------------------------------------------------------------

Ponta: Sunt un om politic, un luptător.
Acuzarea mea de vineri are ca scop schimbarea guvernului

Premierul Victor Ponta a declarat că va merge să vorbească cu procurorii ori de câte ori este chemat, dar că va contesta ordonanţa emisă de procurorul de caz. El a prezentat documente în privinţa fiecărei acuzaţii. "Sunt un om politic, un luptător şi cred că am datoria să lupt pentru ceea ce cred că e drept şi corect (...) Nu mă consider o victimă - Mariana Rarinca este o victimă", a susţinut Ponta. El a subliniat că România nu este în criză politică. Partidele coaliției de guvernare s-au reunit duminică dimineaţă într-o ședință fulger la Palatul Parlamentului. Şedinţa a durat aproximativ o oră. 07 Iunie 2015, 10:40 | - See more at: http://stiri.tvr.ro/ponta--sunt-un-om-politic--un-luptator--acuzarea-mea-de-vineri-are-ca-scop-schimbarea-guvernului_61384_video.html#view

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 comentarii:

  1. Partidul lui Traian Băsescu dă semnalul tulburărilor de stradă ilegale!
    ----------------------
    Partidul Mișcarea Populară, patronat de fostul președinte al României, Traian Băsescu, a organizat duminică în București, în Piața Victoriei, un miting ilegal din două puncte de vedere:

    1.Nu a fost autorizat.
    2.Participanții au provocat tulburări de stradă.

    De regulă, partidele politice pun la cale astfel de proteste zise și spontane fără a se implica fățiș, ba chiar uneori chiar delimitîndu-se de ele, susținînd că-i vorba de simpli cetățeni revoltați.

    Partidul lui Traian Băsescu ne propune o premieră postdecembristă:

    Un partid politic, unul care zice că vrea să guverneze țara, organizează un miting ilegal, cu tulburări de stradă. [...]

    Sursa: Găndul de Breaking news, duminică, 7 iunie 2015

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ce pretenții să ai de la derbedeii lui Băsescu?

      Ștergere
  2. Nu-l apăr pe Victor Ponta! Apăr un principiu:
    Guvernul nu poate fi debarcat prin folosirea instituțiilor de forță ale statului!
    Autor: Ion Cristoiu | duminică, 07 iunie 2015 |
    -----------------------
    Poate că unii cititori, dintre cei care nu mă cunosc, se întreabă, nițel nedumeriți, de ce denunț drept lovitură de forță convocarea lui Victor Ponta la DNA, urmată de cererea de demisie venită din partea lui Klaus Iohannis și, mai ales, campania propagandistică dusă de PNL pe tema celei mai mari crize politice din decembrie 1989, declanșată de refuzul lui Victor Ponta de a demisiona și a lăsa locul Găștii lui Vasile Blaga, înfometată după trei ani de la îndepărtarea din preajma cazanului cu jumări al Guvernării.

    Nu vreau ca Victor Ponta să plece de la Guvernare?

    Da, vreau, dar nu prin folosirea unei instituții represive precum DNA, ci prin schimbarea majorității parlamentare, schimbare produsă în chip democratic prin căderea la o Moțiune de cenzură sau prin alegeri libere.

    În 2016, vor avea loc alegeri locale, județene, parlamentare.
    Dacă PNL și Klaus Iohannis se bucură de sprijinul popular invocat, de ce nu se pregătesc de pe acum să cîștige localele, județenele și parlamentarele cu cel puțin 55 la sută, dobîndind acea majoritate capabilă să aplice în viață Programul lui Klaus Iohannis, și pun la cale lovituri de forță prin intermediul DNA, instituție de forță aflată în mîinile lor și la dispoziția lor?

    [...]
    Sursa: http://www.evz.ro/nu-l-apar-pe-victor-ponta-apar-un-principiu-guvernul-nu-poate-fi-debarcat-prin-folosirea-institutiilor-de-forta-ale-statului.html

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri