Google Translate

sâmbătă, 13 iunie 2015

Felicitari, Ponta! Pentru a sustine tara ta, poporul tau, sportivii nostri, NU ai nevoie de 'aprobarea' niciunei "Inalte Porti" / 'cancelarii'! Excelent, Victor Ponta!


Ponta a mers în Azerbaidjan, pentru ceremonia deschiderii Jocurilor Europene. Premierul a stat în spatele lui Vladimir Putin, în tribuna oficială. REACŢIA Cancelariei Prezidenţiale - FOTO

Premierul Victor Ponta a ajuns, vineri după-amiază, în Azerbaidjan, pentru a asista la ceremonia organizată la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, relatează site-ul de ştiri Azertag.az.

La coborârea din avion pe Aeroportul internaţional "Heidar Aliev" din apropiere de Baku, Ponta a fost întâmpinat de oficiali din cadrul Ministerului azer de Externe şi de reprezentanţi ai Comitetului de organizare a Jocurilor Europene 2015, scrie Azertag.az.


Într-o fotografie transmisă de presă din tribuna oficială, Ponta este arătat în spatele preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, la deschiderea Jocurilor Olimpice.


Ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku s-a desfăşurat vineri seară în capitala Azerbaidjanului.

Echipa olimpică a României va avea în componenţă 147 de sportivi, 83 de băieţi şi 64 de fete, la Jocurile Europene de le Baku, programate în perioada 12-28 iunie, aceştia urmând să participe la 22 de sporturi şi discipline sportive.

      
Şeful Cancelariei Prezidenţiale: Ponta nu ne-a informat că merge la Baku, prezenţa este o greşeală

Şeful Cancelariei Prezidenţiale, Dan Mihalache, afirmă că el a decis să nu mai meargă la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku după ce a constatat că toţi liderii din UE sunt reprezentaţi la un nivel foarte redus şi arată că prezenţa premierului Victor Ponta la ceremonie este o greşeală.

"Mi-ar fi făcut plăcere să fiu în numele preşedintelui României, dar sunt anumite lucruri pe care trebuie să le luăm în considerare când dăm curs unor asemenea invitaţii. Atunci când am văzut că toţi cei din Uniunea Europeană merg la un nivel de reprezentare foarte redus, am decis şi eu să nu mai merg. Noi nu am fost informaţi (că premierul Ponta va fi prezent la Baku-n.r.), prezenţa premierului României, dacă mă întrebaţi pe mine, mi se pare o greşeală de politică externă", a spus Mihalache la Realitatea TV, întrebat cum comentează faptul că Ponta s-a dus la Baku deşi liderii europeni au anunţat că vor boicota deschiderea Jocurilor Europene şi nu vor fi prezenţi, din cauza problemelor din Azerbaidjan legate de respectarea drepturilor omului.

El a precizat totuşi că a fost primită informaţia că Ponta va pleca în Azerbaidjan, dar nu de la acesta, ci "din alte surse".

În urmă cu o lună, preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta au avut un schimb de replici, după ce prim-ministrul a efectuat un turneu în ţări din Golf fără să anunţe Preşedinţia, Iohannis spunând atunci că "este o metodă inedită de a face politică externă, fiecare de capul lui", iar Ponta răspunzându-i că el este bine primit de toată lumea şi i se mai întâmplă să meargă "de capul" său.

      
Ulterior, Ponta a avut o discuţie cu Iohannis, la finalul căreia a precizat că a fost "o lipsă de comunicare", că textul Constituţiei stabileşte atribuţii de politică externă şi pentru premier, dar că vor fi evitate în viitor probleme similare.

Aproximativ 6.000 de sportivi din 50 de ţări participă la Jocurile Europene organizate în Azerbaidjan în perioada 12-28 iunie, aceştia urmând să participe la 22 de sporturi şi discipline sportive. Echipa olimpică a României va avea în componenţă 147 de sportivi, 83 de băieţi şi 64 de fete.

Liderii statelor occidentale au evitat să participe la ceremonia organizată la deschiderea Jocurilor Europene de la Baku, premierul Victor Ponta fiind printre puţinii politicieni europeni prezenţi în Azerbaidjan, ţară condusă de preşedintele Ilham Aliev, vizat de critici internaţionale pentru eliminarea adversarilor politici, încălcarea libertăţii presei şi alte abuzuri asupra drepturilor fundamentale.

"Primele Jocuri Europene încep vineri, dar evenimentul este eclipsat de regimul represiv din ţara-gazdă, Azerbaidjan, o fostă republică sovietică celebră pentru vastele zăcăminte petroliere, pentru toleranţa zero faţă de disidenţi şi marcată de corupţie la nivelul instituţiilor guvernamentale", a comentat ziarul american USA Today.

"Azerbaidjanul vrea să organizeze acest eveniment într-un spaţiu fără critici", a notat, la rândul său, Levan Asastiani, analist la organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International, precizând că numeroşi jurnalişti occidentali nu au primit permisiunea de a asista la Jocurile Europene. "Deja au fost eliminaţi toţi criticii de pe plan intern, iar acum sunt opriţi şi reprezentanţii grupurilor internaţionale", adaugă Asastiani.

Administraţia de la Baku nu a anunţat lista liderilor politici prezenţi la ceremonia de începere a Jocurilor Europene, dar cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi omologi occidentali au evitat participarea la eveniment. În schimb, preşedintele Ilham Aliyev, criticat pentru stilul autoritarist, are invitaţi precum omologul său rus, Vladimir Putin, cel turc, Recep Tayyip Erdogan, şi liderul Belarusului, Aleksander Lukaşenko, toţi criticaţi pentru încălcări ale drepturilor omului, remarcă USA Today într-un articol de opinie intitulat "Regimul represiv din Azerbaidjan găzduieşte primele Jocuri Europene".

"Azerbaidjanul, gazda Jocurilor Europene, o ţară bogată în resurse, săracă la capitolul drepturile omului", titrează site-ul postului Deutsche Wellle. "În ultimul an, Azerbaidjanul a adunat sistematic şi a arestat cei mai critici jurnalişti, a închis organizaţiile civice şi grupurile media pentru a se asigura că nu vor exista voci critice în momentul venirii atleţilor şi spectatorilor. Potrivit activiştilor pentru drepturile omului, aproximativ 80 de deţinuţi politici sunt în penitenciarele azere, unii arestaţi fără a fi vizaţi de procese", comentează Deutsche Welle.

Cu ocazia organizării evenimentului sportiv, Amnesty International a îndemnat ţările europene să exercite presiuni asupra regimului de la Baku pentru a-l face să respecte principiile democratice fundamentale. Printre cei care au răspuns apelului, evitând să participe la ceremonia de începere a Jocurilor Europene, se numără Angela Merkel, preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi premierul britanic, David Cameron.

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »
 
----------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 comentarii:

  1. Bakou, 12 juin, AZERTAC.
    -----------------
    Le Premier ministre roumain Viktor Ponta assistera aujourd’hui à la cérémonie d’ouverture des premiers Jeux Européens.

    Viktor Ponta est venu à cette fin en Azerbaïdjan vendredi 12 juin.

    A sa descente d’avion à l’aéroport international Heydar Aliyev, le Premier ministre roumain a été accueilli par les représentants du Ministère des Affaires étrangères de la République d’Azerbaïdjan et du Comité des opérations des Jeux Européens de Bakou 2015.

    http://azertag.az/fr/xeber/france-863355

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca in 'Life Traffic Feed'... vedeti deseori... Mountain View, California...
    NU va speriati! Acolo... este 'cazat'/sunt 'cazate'... blogurile/site-urile mele!
    Si de acolo... se face... 'una'/MONITORIZARE/non-stop... instant!
    Asta e... NIMENI/niciodata... nu e singur...!
    Va salut,pretini! :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Dupa Ponta,
    si Casa Regala a Romaniei e prezenta la Baku, alaturi de Vladimir Putin.
    ---------------------
    In ciuda boicotului majoritatii liderilor europeni, nu numai prim-ministrul Victor Ponta a mers din partea Romaniei la Jocurile Europene din capitala azera Baku, ci si principele Nicolae.

    Potrivit unui comunicat al Secretariatului Regal al Palatului Elisabeta, nepotul regelui Mihai efectueaza, in zilele de 11-13 iunie, o vizita oficiala in Azerbaidjan, cu ocazia Jocurilor Europene de la Baku.

    Astfel, principele Nicolae a fost alaturi de sportivii romani la ceremonia de deschidere a Jocurilor Europene de la Baku, precum si la primele doua zile de intreceri sportive, se mai arata in comunicat.

    Totodata, dupa incheierea competitiilor sportive de la Baku, principesa mostenitoare Margareta si principele Radu vor invita, la Palatul Elisabeta, delegatia Romaniei participanta la Jocurile Europene, mai transmite Casa Regala.

    In comunicat se mai precizeaza si faptul ca delegatia Romaniei are in componenta 147 de sportivi, care participa la 22 de sporturi si discipline sportive.

    Deplasarea principelul Nicolae in Baku este a sasea vizita externa a familiei regale a Romaniei, in anul 2015, mai anunta Casa Regala.

    http://www.ziare.com/regele-mihai/casa-regala/dupa-ponta-si-casa-regala-a-romaniei-e-prezenta-la-baku-alaturi-de-vladimir-putin-1368121?

    RăspundețiȘtergere
  4. România a obținut 12 medalii la Jocurile Europene de la Baku.
    Un articol de: B1.ro | 28 Iun 2015.
    -------------------------------
    România a obținut trei medalii de aur, cinci de argint și patru de bronz la prima ediție a Jocurilor Europene, care s-a desfășurat la Baku, în Azerbaidjan, informează Agerpres.

    Ana-Maria Brânză la spadă, Andreea Chițu la judo (categoria 52 de kilograme) , și echipa feminină la spadă au obținut medaliile de aur. Cele de argint au fost câștigate de gimnasta Andreea Iridon la bârnă, Roxana Borha și Elena Meroniac în proba de kaiac dublu — 500 m, de fete la proba de grup la gimnastică aerobică, de Tiberiu Dolniceanu la sabie și de echipa masculină de sabie.

    Gimnasta Andreea Iridon la paralele, gimnastul Marius Berbecar la paralele, Daniela Hondiu la sambo (categoria 60 de kilograme) și Simona Gherman la spadă au câștigat medaliile de bronz.

    Delegația României va reveni în țară luni, la ora 11:30, cu o cursă specială care va ateriza pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă" din Otopeni. Formată din 147 de sportivi, 83 de băieți și 64 de fete, aceasta a participat la 22 de discipline sportive.

    Ceremonia de închidere este programată astăzi la ora 19:00.
    -----------------------------------------------
    Felicitari, sportivilor romani!

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri