Google Translate

joi, 11 iunie 2015

PNL(pdl)... nu vede,nu aude,nu pricepe! Ei 'e' foarte ocupati! Aloo...,Alinutza/Vasilica al lu'Blaga&CoGasca, Qu'est-ce que vous faites? Cu ce dracu va ocupati voi?


Banca Mondială a revizuit în creștere la 3% estimările privind avansul economiei românești în acest an.

Banca Mondială a revizuit în creștere la 3% estimările privind avansul economiei românești în acest an, de la 2,9% cât estima în ianuarie, potrivit raportului bianual 'Global Economic Prospects' publicat miercuri de instituția financiară internațională.

În schimb, Banca Mondială a lăsat nemodificate prognozele pentru 2016, când România ar urma să înregistreze o creștere economică de 3,2%, și chiar a revizuit în scădere cu 0,4% estimările pentru 2017, de la 3,9% la 3,5%.

La nivel regional, Banca Mondială estimează că regiunea Europa emergentă și Asia Centrală (în care este inclusă și România) va suferi o încetinire a ritmului de creștere economică, de la 2,4% în 2014 până la 1,8% în 2015. 'Scăderea prețului petrolului și tensiunile geopolitice sunt doar parțial compensate de revenirea moderată din zona euro. Revenirea a fost una inegală în întreaga regiune, afectată de moștenirile crizei financiare globale, în special de bilanțurile băncilor (Bulgaria, Serbia și într-o mai mică măsură România', se arată în raportul Băncii Mondiale.
În ceea ce privește riscurile la adresa regiunii, Banca Mondială consideră că acestea constau într-o nouă scădere a prețului petrolului, escaladarea tensiunilor geopolitice și o înăsprire bruscă a condițiilor financiare globale. La acestea se adaugă o revenire sub așteptări a economiei globale și o soluționare nefavorabilă a problemelor dintre Grecia și creditorii săi.

În România, bugetul pentru anul 2015 este fundamentat pe o creștere economică de 2,5%, iar produsul intern brut este estimat la 709,681 milioane de lei. Produsul intern brut a crescut, în primul trimestru al acestui an, cu 4,3% față de primul trimestru al anului trecut și cu 1,6% față de trimestrul IV 2014, contribuții semnificative la avansul economiei având comerțul cu ridicata (1%) și industria și comunicațiile (0,9% fiecare), reiese din datele publicate recent de Institutul Național de Statistică.

La începutul lunii mai, Comisia Europeană (CE) și-a îmbunătățit ușor estimările privind creșterea economică a României în 2015 până la 2,8%, față de avansul de 2,7% pe care îl preconiza în luna februarie. AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu)

Sursa: http://www.agerpres.ro/economie/2015/06/11/banca-mondiala-a-revizuit-in-crestere-la-3-estimarile-privind-avansul-economiei-romanesti-in-acest-an-09-22-50
-------------------------------------------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3 comentarii:

  1. DECIZIE super-inteligenta!
    Decizia care da fiori... 'aranjorilor'/sforari din PNL(pdl)! Ha, ha, ha...
    ---------------------------
    PSD şi UNPR au anunţat că se vor abţine la votul moţiunii de cenzură.
    ----------------------------------
    Social-democraţii îşi fac strategia pentru mâine, când se dezbate moţiunea de cenzură depusă de Opoziţie: la scurt timp după ce UNPR a anunţat că se va abţine de la vot, social-democraţii au spus că vor fi prezenţi în plen, dar nu vor vota. Deocamdată, calculele arată că liberalilor le lipsesc câteva zeci de voturi ca să dărâme guvernul.

    - See more at: http://stiri.tvr.ro/psd-si-unpr-au-anuntat-ca-se-vor-abtine-la-votul-motiunii-de-cenzura_61579.html#sthash.1agEudUj.dpuf

    RăspundețiȘtergere
  2. Acu e acu!
    Cine a infipt 'zambila in branza' ?
    CIN' SĂ FIE, CIN' SĂ FIE ?/?
    Ghinion, Blaga!?! / ... ei sa fie? ei sa fie? ...

    RăspundețiȘtergere
  3. Parlamentul a respins moțiunea de cenzură.
    vineri, 12 Iun 2015.
    ------------------
    Plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a respins vineri moțiunea de cenzură inițiată de PNL, intitulată "Victor Ponta - demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozincă!", cu 194 de voturi "pentru" și 13 "împotrivă". Au fost prezenți 417 parlamentari din 554. Și-au exprimat votul 214 parlamentari iar 7 voturi au fost anulate. Pentru a trece, moțiunea trebuia să întrunească 278 de voturi favorabile.

    http://www.agerpres.ro/politica/2015/06/12/alerta-parlament-sedinta-in-care-se-dezbate-motiunea-de-cenzura-a-inceput-10-24-47

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri