Google Translate

sâmbătă, 25 iulie 2015

Incredibil. Gradele militare, SCOASE la VÂNZARE! Proiect de lege, vuieste net-ul! Daca este asa, UMILIREA armatei este dusa la extrem, cred eu! IMPORTANT Update. Oprea si Dusa, iau atitudine!


Gradele militare, SCOASE la VÂNZARE.
Banii, folosiți pentru dotarea Armatei Române.

Situaţia grea în care se găseşte Armata Română a determinat parlamentul să emită un proiect de lege prin care, practic, se vor scoate la vânzare gradele de subofiţeri şi ofiţeri. Banii obţinuţi astfel vor fi folosiţi pentru cumpărarea de armament pentru soldaţii români.

Deputaţii din aproape toate partidele parlamentare au semnat un proiect legislativ care prevede crearea unui mecanism de donaţii benevole private care să colecteze fonduri pentru dotarea Armatei Române cu tehnică de luptă şi muniţia aferentă.

"România se găseşte într-o conjunctură naţională şi internaţională nefavorabilă, fiind constrânsă de instituţii financiare internaţionale creditoare, precum şi de nevoile administrative interne la limitări majore în ceea ce priveşte alocările bugetare în vederea înnoirii, dotării, antrenării forţelor armate româneşti", se arată în expunerea de motive a proiectului legislativ, potrivit m.ziarulring.ro.
Autorii proiectului de act normativ mai precizează că, potrivit unor surse militare, 85% din echipamentele armatei sunt depăşite, mare parte din ele fiind produse înainte de 1990.

Beneficii pentru românii care vor dona pentru Armata Română
  • cei care vor da mai puţin sau egal cu 100 de euro la o singură donaţie sau cumulat anual- deductibilitate pentru sumele donate, o reducere cu 1% din toate impozitele datorate statului pe anul respectiv, publicare benevolă într-o listă naţională a donatorilor acestui proiect, diplomă pentru donaţie 
  • sume între 100 şi 1.000 de euro- reducere de 2% a impozitului, invitare de participare ca oaspete la toate manifestările şi sărbătorile publice ale MApN, distincţie publică militară
  • între 1.000 şi 5.000 de euro, cu condiţia donării anuale în acelaşi cuantum pe o durată de cel puţin cinci ani- reducere de 4% la impozite, grad de subofiţer în rezervă
  • între 5.000 şi 10.000 de euro, pe timp de şapte ani- reducerea cu 8% a impozitelor, grad de ofiţer inferior în rezervă
  • între 10.000 şi 50.000 de euro, donate timp de nouă ani- grad de ofiţer superior în rezervă
  • pentru cel puţin sau mai mult de 50.000 de euro, timp de 12 ani- grad de general în rezervă

Citeste mai mult:

 RTV.NET: http://www.romaniatv.net/gradele-militare-scoase-la-vanzare-banii-folosi-i-pentru-dotarea-armatei-romane_225970.html#ixzz3gu0byxrN

PROIECT DISPERAT: Gradele militare, SCOASE la VÂNZARE! Banii, folosiți pentru DOTAREA ARMATEI

Gradele militare, SCOASE la VÂNZARE!
================================

IMPORTANT : Update
===================


Sursa: http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?cam=2&idp=14978

http://www.cdep.ro/proiecte/2015/400/40/3/pl562.pdf

http://www.cdep.ro/proiecte/2015/400/40/3/ax562.pdf
==========================

 

Proiectul care l-a infuriat pe Gabriel Oprea: Cat te costa ca sa devii general

Luni, 27 Iulie 2015, ora 21:21

Mai multi parlamentari au initiat un proiect potrivit caruia cetatenii romani pot sa faca donatii la MApN pentru dotari, iar in schimb pot sa primeasca compensatii, inclusiv grade militare, chiar si cel de general, vicepremierul Gabriel Oprea si ministrul Mircea Dusa nefiind de acord cu propunerea.
Propunerea legislativa pentru "crearea si desfasurarea unui mecanism de donatii benevole private, care sa colecteze fonduri utilizabile exclusive in dotarea logistica a MApN", semnata de 32 de deputati si senatori, se afla in consultare publica la Camera Deputatilor.

Conform proiectului, fondurile vizate se vor obtine prin donatii publice directe, fiind varsate de catre persoanele fizice intr-un cont al Trezoreriei sau in alte conturi dedicate, alocate publicului de catre societati de microfinantare - crowdfunding.

"Fondurile atrase si colectate in aceste conturi dedicate vor fi utilizate exclusiv in activitatea de dotare logistica a MApN cu tehnica de lupta si munitia aferenta noi, moderne, performante", propun initiatorii.

In anexele la proiectul de lege sunt stabilite si o serie de "beneficii pentru donatorii privati".

Astfel, pentru o suma mai mica sau egala cu 100 de euro, la o singura donatie sau cumulat anual, sunt prevazute: deductibilitate pentru sumele donate, reducere de 1% din toate impozitele datorate statului pe anul respectiv, promovare (publicare) benevola a fiecarui donator intr-o lista nationala a donatorilor pe acest proiect, oferirea unei diplome ce are inscrisa suma donata.

Pentru o suma intre 100 si 1.000 de euro, la o singura donatie sau cumulat anual, initiatorii propun: deductibilitate pentru sumele donate, reducere de 2% din toate impozitele datorate statului pe anul respectiv, promovare (publicare) benevola a fiecarui donator intr-o lista nationala a donatorilor pe acest proiect, invitare de participare ca oaspete la toate manifestarile si sarbatorile publice ale MApN, oferirea unei diplome ce are inscrisa suma donata si a unei distinctii publice militare.

In cazul celor care doneaza intre 1000 si 5.000 de euro, dar cu obligatia donarii anuale, in acelasi cuantum, timp de cinci ani, este prevazuta, in plus, oferirea gradului MApN de subofiter in rezerva. Celelalte beneficii mentionate anterior sunt valabile si in acest caz, cu diferenta ca reducerea din impozite propusa este de 4%.

Pentru donatiile intre 5.000 si 10.000 de euro, timp de sapte ani, este propus ca la sfarsitul intervalului sa fie oferit gradul MApN de ofiter inferior in rezerva.

Daca donatiile sunt intre 10.000 si 50.000 de euro, timp de noua ani, se propune oferirea gradului de ofiter superior in rezerva.

Daca donatiile sunt de cel putin sau mai mult de 50.000 de euro, anual, pe o durata de cel putin 12 ani, se propune oferirea gradului MApN de general in rezerva.

Pentru ultimele trei categorii de donatori, mai sunt propuse si: deductibilitate pentru sumele donate, reducere de 8% din toate impozitele datorate statului pe anul respectiv, promovare (publicare) benevola a fiecarui donator intr-o lista nationala a donatorilor pe acest proiect, invitare de participare ca oaspete la toate manifestarile si sarbatorile publice ale MApN, oferirea unei diplome ce are inscrisa suma donata, a unei distinctii publice militare si a unei medalii publice de stat.

Vicepremierul Gabriel Oprea si ministrul Apararii Mircea Dusa au declarat, luni, ca nu sunt de acord cu proiectul prin care cetatenii care fac donatii pentru armata sa primeasca, in schimb, grade militare.
Intrebat in legatura cu propunerea de act normativ, Oprea a spus ca nu este de acord ca cei care fac donatii sa primeasca grade militare, dar este un lucru bun ca oricine sa poata ajuta Armata.
"Nu am vazut acest proiect, dar este foarte clar stabilit in legislatie, gradele sunt acordate de ministrii Apararii sau de seful Statului Major General in anumite conditii de vechime, de varsta, de studii. Oricine poate ajuta Armata romana sub diferite forme, si este un lucru bun, nu se acoda in schimb gradele militare decat in anumite forme clar stabilite de lege si de regulamentele militare",
a spus Oprea.

"Nu sunt de acord, ca cetatean al Romaniei, sa se faca donatii si sa se primeasca grade militare", a adaugat Oprea, adaugand ca cei care pot ajuta foarte mult Armata romana sunt primarii.

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a spus, la randul sau, ca nu i se pare corect sa se ofere grade in armata contra donatii si ca statul roman trebuie sa asigure finantarea.
"Nu mi se pare corect. Eu cred ca statul roman trebuie sa asigure finantarea Ministerului Apararii si ca un asemenea proiect de lege cu donatii pentru armata, sigur, e bun, orice initiativa... Inca nu am analizat-o, cand va veni la minister pentru analiza ne vom exprima punctul de vedere. Armata Romaniei este cea mai apreciata institutie a statului roman de catre populatie si consider ca statul trebuie sa faca eforturile necesare pentru finantarea ei",
a spus Dusa.

Sursa: http://www.ziare.com/stiri/armata/proiectul-care-l-a-infuriat-pe-gabriel-oprea-cat-te-costa-ca-sa-devii-general-1375136?
======================================
==============================================

17 comentarii:

  1. In numele unui IPOTETIC razboi, (care daca tembelii de politicieni nu vor face GAFE IREPARABILE, nu va exista NICIODATA, in Romania), se fac CHELTUIEL ENORME. Bani aruncati pe apa sambetei! In loc sa traim decent, aruncam banii altora, complexului militaro-industrial... strain, imbogatitilor pe timp de pace, in numele razboiului! Romani, treziti-va!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cine să se trezească, rumânii? Vai de mama noastră! Ţară de rahat, oameni de căcat!

    RăspundețiȘtergere
  3. Uai, ce canicola dreaca, aciulea in sectoru' care este ! Cre ca si la Trompeta Severin e canicola...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, imi fierb creierii... de nervi!
      Tu nu vezi??? Nimic... nu ai a zice???

      Ștergere
  4. Buey, mie mi se pare corect si foarte moral sa se vanda gradele militare !
    Atata kashtocareala am facut de tilicarii astia, de se dau mari otanisti-muisti, ca m-am saturat !
    Am scris sute de comenturi ca, din pacate, am ajuns sa avem o armata de cacat, o pseudo armata, cu niste fomisti zmangaliti pe muiane cu crema de ghete, a la Rembo 4 si cu ochelari de soare, pentru impresie artistica, insa, in realitate, cu niste rupti in cur de sarantoci, ajunsi un fel de ciuca batailor de joc !
    Exact ce ziceam, tot p-aciulea, prin 2012, ca pilotii nostri or sa ajunga sa piloteze avioane de alea de la clubul Minitehnicus, s-a adeverit !
    Tara lui Vuia, Vlaicu si Coanda a ramas fara resurse tehnice, iar aviatorii or ajuns sa se instruiasca pe niste harburi, la mama dreacu in Portugalia !
    Si multe altele, toate din vina, exclusiva, a acestor cacati care au facut politica p-aciulea, la nivel de stat !
    Asea ca nu ma mira deloc ca s-a ajuns pana acolo incat, unui idiot, i-a venit ideea de a vinde gradele, fie ele si de rezervist, contra donatii !
    Oricum, e mult mai bine decat sa le dai moca, cu furcoiul, pe criterii uneperistice, cum a facut izmanarul !
    Ca la nunta frate: din partea nasului mare, 10 mii da ieuro si-o capra, asa ca arde-l cu-n grad da colonel, manca-ti-as !
    =========================
    In 10 ani de zile armata a fost destructurata, desfiintata, bagata in agonie, batjocorita, mishtocarita, casata si aruncata la fier vechi, cum nu s-a mai intamplat niciodata in istoria moderna a ostirii !
    Am ramas cu niste maimutoi care freaca potecile prin deserturile lumii, ceva similar cu paznicii de la Divizia Bigies si cu saltimbacii aia de arunca cu puscoacele prin aer, de 1 decembrie, ca sa impresioneze asistenta !

    Asa ca, sa le vanda buey, chiar si onlain, cu plata la livrare, prin serviciul de curierat rapid !
    Eu prepun sa vanda, tot asea onorific, si niscaiva functii din statele de rezboi ! Vorba aia, ce pula mea faci cu gradili, daca n-ai si fonctie !

    Intr-o tara normala la cap, cretinii care au debitat asea ceva, iereau de mult ascunsi la incubator !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: mi-am propus sa nu mai comentez asemenea subiecte, insa bag sama ca nu ma pot abtine !
      Poate ne trezim, sa moara ma-sa, cu frun Adrian Copkilu Minune, mare jeneral cu doo stele, salutand blocul de defilare, din trebuna oficiala !
      Moooaaaamaaaaa ! Ca criterii nu trebo. Bagi banu, iei gradu'!
      Mai bine ar gandi astia din Em o suta un fel de donatii ca la Catedrala Neamurilor, ceva similar cu Dati un leu pentru Ateneu, ca si asa se calca pe chicioare prin Mestemeul ala gigant !

      Ștergere
  5. Mneatza !
    Ce canicola dreaca !
    Hai ca azi am trebori importante, ca cum ar hi o donatie de fro 101 euro, la armata meapeneului, aciulea sea la Em o 100, la domnu ministru !
    Am aozit ca responsabil cu strangerea chetelor e domnu contratorpilor Tiberila Fratiu, de la Jî 1, insa eo ii donez direct la cabinet !
    Mooaaaama, cand ma gandesc ca ma invita la toate keolhanurile de peste an...
    Macar poate astia s-or tine de cuvant, ca mai conosc eo pe 1 care tot ne-o invitat pe la Trompeta Severin, ani la rand, la botoiu cu vin si la protzeapu cu berbeci...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: eo nu vreau sa ma publice intr-o lista nationala, ci sa fie cu strigare, ca la nunta, in fata formatiei Mestemeului, adunata in careu ! Si, musai, sa ma dea pe Ozu.

      Ștergere
  6. Buei PMT, dă buei 50.000 de iuroi ca să te vedem ghenerar la Almanache în sector!

    RăspundețiȘtergere
  7. Bueyyy, ce calicola dreaca, de mi s-or infundat si jiglerele de la pleoasca !
    Da cand ma gandesc ce boereala o sa hie de la intai a-ntaia 016...recalcolari bashtane, indexari de indexari, restituiri, actoalizari....
    Ioi, doamne feri, ce veata !
    Eo de jea am si bagat raport la CPS, cu alea 6 luni, ca sa ma recalcoleze printre primii !
    Traiasca guvernul Miki Maus !
    Ura. Dreptate pana la capat !
    Jos regele, huo.

    Buey, ce presiune am pe fortonase...tre sa stau numa la aer conditionat

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu e batjocura si cred ca e o situatie la disperare la fel ca la diktatul de la Viena cand armata yugoslava regalista se concentra pe Dunare. Sper sa vina un razboi si sper sa vina si o mobilizare ca sa vad cum toti filozofii si geniile de dreapta or sa o ia la fuga pe aeroporturi la fel ca dupa diktat din teritoriile pierdute. Doar asa mai poate renaste Romania , doar cu un razboi prin care sa-i trimita pe geniile care au condus tara asta in ultimii 25 de ani in frunte cu Crin, Tapu, isarescu si toata liota liberal-legionara care acum se sfasie intre ei in linia intai.
    E o ironie si nu luati in seama ce am tastat aici ca daca ar veni un razboi nu stiu cati ar fi la o mobilizare si s-ar face tara asta de ras cu toata trupa de copiii de parlamentari din ultimii 25 de ani si sfintisori de dreapta care s-ar inghesui pe aeroporturi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prietene, in MILENIUL III... fereasca-ne Dumnezeu de razboi!
      Nimeni nu pierde, nimeni nu castiga! Cu toate dotarile lor... de Rambo!
      Toti pierd, totul se distruge! Daca este... razboi! Asa ca...
      Prefer sa traiesc ACUM decent, sa vad investitii serioase,
      decat sa platesc altora... pentru ILUZII desarte!

      Ștergere
    2. Buei, esti nebun ? Cand vine mobilizarea aia, ca am chef de o galceava, de fro arogantza ceva !
      Doamne feri, numa sa nu mi se gripeze pleoasca !

      Ștergere
  9. Parlamentari de tot rahatul!
    Iata cu ce pierd timpul, si cum ne toaca banii/nervii, netotii astia!
    De retinut si pus pe 'Lista rusinii nationale'!
    Sa vina sa ne mai ceara votul!

    RăspundețiȘtergere
  10. Muei dau in leasing! Grad coilonel pe bune. Vechimea separat. Pentru sciatica si deplasare de rinichi asigur cefertecat . Nu deranati inutil, ofer si cer seriozitate.

    RăspundețiȘtergere

  11. Sunteți interesat să vă vindeți rinichiul pentru a vă depăși toate problemele financiare, Bine ați venit la Centrul Medical Pyramid. Oferim asistență internațională gratuită pacienților fără obligația de a găsi tratament la nivel mondial la nivel mondial. Ne specializăm în tratamentul medical de primă clasă, cum ar fi chirurgia cardiacă, tratamentul cancerului, chirurgia coloanei vertebrale, chirurgia gastrectomiei, mânecile și alte intervenții chirurgicale majore. Centrul Medical Pyramid oferă beneficii de o valoare și calitate de neegalat, deoarece are spitale și chirurgi de clasă mondială care au fost instruiți în toate specialitățile din întreaga lume. Indiferent dacă vă gândiți la o operație de înlocuire a unui disc pe discul cervical, chirurgia cu tumori pe creier, chirurgia de înlocuire a valvei inimii sau tratamentul cancerului de prostată, vă oferim suport și servicii pentru a vă furniza serviciile de care aveți nevoie. Vă putem ajuta să găsiți cel mai bun spital pentru inimă, spitalul FIV sau cel mai bun spital pentru tratamentul cancerului. Contactați-ne prin: pyramidmedicalcenter@gmail.com
    Mult noroc

    După ce vă decideți, vă vom ajuta să faceți întâlniri, iar centrul nostru medical va finanța toate conturile necesare, cu excepția înregistrării donatorului care va fi comandat de dvs. Multă baftă.

    pyramidmedicalcenter@gmail.com
    WhatsApp + 2349054872932
    CENTRUL MEDICAL PYRAMID

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri