Google Translate

luni, 20 iulie 2015

Justitia in Romania nu este oarba, este tembela! Cum s-a ajuns ca în România violatorii să devină victime. UPDATE. Violatorii, condamnati!

În România anului 2015, „femeia e de vină” pentru viol, în timp ce violatorii sunt transformaţi de apropiaţii lor în „victime”, în „bieţi” tineri care au greşit şi care acum merită clemenţă.

Criminologul Dan Antonescu şi psiholoaga Aurora Liiceanu au discutat la Adevărul LIVE despre conduita celor 7 violatori din Vaslui, atitudinea acestei comunităţi în faţa unui caz halucinant de viol, dar şi despre cum ar putea tânăra să-şi refacă viaţa.     



Dan Antonescu: ”Comunitatea poartă partea ei de vină, pentru că oamenii au trecut de partea violatorilor. Vorbim de lipsă de educaţie. Violatorii sunt din echipa de fotbal a satului. Din păcate, sportul nu le-a format şi caracterul. Sunt simpatizaţi de colectivitate. Pe de altă parte, vorbim de uşurinţa cu care este tratată violenţa sexuală asupra femeilor”.

Dan Antonescu: ”Autorii nu trebuiau lăsaţi în libertate. Instanţa i-a trimis în arest la domiciliu şi, apoi, au fost puşi sub control judiciar. Procurorii n-au contestat decizia instanţei. Am convingerea că la finalul procesului judecătorii vor repara greşeala făcută”.

Mihai Copăceanu, psiholog: ”Vaslui a fost mulţi ani pe locul întâi la infracţiuni sexuale. Avem cazuri chiar de femei însărcinate sau bătrâne violate. Sutn comunităţi sărace, fără locuri de muncă. Studiile arată că ineficienţa poliţiei şi a justiţiei încurajează aceste fapte. Sancţiunile mici pentru violatori este o altă componentă care dă convingerea onora că bărbatul este superior femeii. Sunt foarte multe cazuri de viol care nu au fost raportate. Victimelor le-a fost ruşine să reclame”.

Simona Voicu, corespondent ”Adevărul”: ”Este prematur să spunem dacă s-a schimbat ceva în comunitate. Reacţia publică i-a determinat pe trei dintre susţinătorii violatorilor să-şi blocheze conturile de Facebook unde au denigrat victima”.

Dan Antonescu: ”Pedepsele exemplare sunt descurajante pentru violatori. Pe de altă parte, eliberarea condiţionată să nu se mai acorde atât de uşor. A fost un caz în Argeş, la Topoloveni, un viol comis sub constrângerea cuţitului. Autorul a fost prins şi condamnat. A primit 7 ani de închisoare, dar a fost liberat condiţionat, după 5 ani, pentru bună purtare. Care a fost rezultatul acestei decizii nefaste? Ce a înţeles el din clemenţa comisiei de eliberare condiţionată? La două luni după ce a fost eliberat, autorul a mai comis un viol. De data aceasta a omorât victima, pentru a nu putea să depună mărturie împotriva lui. A tranşat victima şi a aruncat în Argeş segmentele de cadavru”.

Mihai Copăceanu: ”Studiile despre violatori arată că în foarte multe cazuri victimele îi cunosc pe autori. În mintea bărbatului, un răspuns afirmativ al victimei de a urca în maşină echivalează cu dorinţa victimei de a întreţine relaţii sexuale. Timp de cinci ore, şapte bărbaţi au abuzat de o fată şi niciunul dintre ei nu a spus celorlalţi să se oprească. În zona Moldovei sunt foarte multe agresiuni sexuale nereclamate”.

Aurora Liiceanu, psiholog: ”Comunitatea este de vină pentru că nu există coeziune în ceea ce priveşte normele şi valorile care trebuie respective. Este de condamnat reacţia de susţinere a violatorilor. Dacă părinţii lor sunt înstăriţi nu înseamnă că violatorii trebuie să fie susţinuţi de comunitate. pe lângă educaţie, este nevoie de o reacţie a autorităţilor locale. Ar trebui ca şcoala sau primăria să găsească o soluţie să reducă primitivismul şi barbaria. Nici Biserica nu s-a implicat în acest caz”.

Cazul tinerei violate în Vaslui a avut ecouri în întreaga ţară, în mass-media românească fiind publicate reacţii diverse în jurul acestei situaţii revoltătoare: de la susţinere şi încurajare a elevei la ură şi violenţă faţă de cei şapte băieţi care au comis fapta şi care, acum, sunt cercetaţi în libertate.

Dan Antonescu, specialist criminolog, Aurora Liiceanu, psiholog, şi Mihai Copăceanu, psiholog şi blogger adevarul.ro, discută la Adevărul Live, de la ora 13.00, împreună cu jurnalista Iulia Roşu despre cum s-a ajuns într-o astfel de situaţie. Cine sunt vinovaţii? Cum poate fi ajutată tânăra din Vaslui pentru a-şi reface viaţa? Cum putem evita stigmatul şi cum ar fi trebuit să funcţioneze justiţia în astfel de cazuri?

„Adevărul“ demarează de luni campania „Dreptate pentru fata violată din Vaslui“. Timp de două săptămâni, vom dezbate unul dintre cele mai scandaloase cazuri de violenţă din ultimii ani care a cutremurat România: povestea elevei din Vaslui care a fost violată de şapte tineri. În prezent, violatorii sunt liberi.

„M-a trântit în genunchi şi m-a obligat să-i facă sex oral. Apoi, cu forţa, am întreţinut relaţii sexuale normale şi anale, până mi-am pierdut cunoştinţa“. Aşa sună o parte din mărturia elevei de 18 ani din judeţul Vaslui care anul trecut în noiembrie a fost violată de şapte tineri, pe un câmp. Cei şapte sunt judecaţi în stare de libertate.

Scopul campaniei „Dreptate pentru fata violată din Vaslui“ este de a fi alături de victima pusă la zid, condamnată chiar de oamenii din comuna violatorilor, dar şi pentru a arăta hibele unui sistem de justiţie care, în judeţul cu cele mai multe infracţiuni sexuale, lasă în libertate şapte indivizi care au batjocorit o tânără.

Un alt scop al campaniei este acela de a explica oamenilor care cred că violul este „o greşeală a tinereţii“ sau „sex surpriză“ că vorbim de fapt despre ceva care distruge vieţi.

Vă invităm să-i transmiteţi un mesaj de susţinere tinerei din Vaslui, folosind hashtag-ul ‪#‎violulecrima‬. Noi ne vom asigura că mesajele voastre vor ajunge la ea, iar o parte din ele vor fi publicate pe adevarul.ro şi în ediţia tipărită a ziarului. Dacă apropiaţii şi rudele violatorilor duc acum o campanie de denigrare a victimei, noi trebuie să-i arătăm că oamenii normali din această ţară sunt alături de ea şi nu tolerează asemenea fapte revoltătoare.

INTRAŢI ÎN DEZBATERE LA ADEVARUL LIVE, UNDE PUTEŢI TRANSMITE ŞI MESAJELE DE SUSŢINERE PENTRU TÂNĂRA DIN VASLUI 

Sursa: http://adevarul.ro/news/eveniment/violulecrima-s-a-ajuns-romania-violatorii-devina-victime--8_55acc24ff5eaafab2cbbd340/index.html
---------------------------------------------------


Dan Antonescu, specialist criminolog: Infracţiune mai gravă decât violul este doar omorul
======================

Cazul celor şapte violatori de la Vaslui a îngrozit, dar a şi scandalizat o Românie întreagă. În timp ce autorii se bucură de libertate, victima lor are parte de oprobriul public. Specialistul criminolog Dan Antonescu, fost şef al Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, a vorbit pentru „Adevărul” despre implicaţiile acestui caz revoltător.

Potrivit lui Dan Antonescu, violul poate fi considerat o crimă. Victima poartă toată viaţa stigmatul violului, iar traumele suferite  sunt atât de puternice încât cu greu pot fi depăşite. Fapta celor şapte tineri, arată specialistul, are nenumărate circumstanţe agravante, iar autorii n-ar fi trebuit lăsaţi în libertate.

”Adevărul”: Aşadar, şapte tineri violează până la leşin o fată, iar după câteva luni sunt puşi în libertate.  Se putea prelungi arestul la domiciliu pentru autori?
Dan Antonescu: Printr-o logică simplă, dacă au fost plasaţi în arest la domiciliu, înseamnă că procurorii deţin probe care îi incriminează. Infracţiunea de viol este atât de gravă încât nu înţeleg de ce judecătorii i-au plasat în arest la domiciliu şi nu au dispus cercetarea acestora în stare de arest preventiv. Dacă ar fi fost în arest preventiv, nu ar mai fi fost în postura aceasta în care, ulterior, judecătorii să fie obligaţi să-i elibereze, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale.

”Adevărul”: Situaţia arestului la domiciliu s-a reglementat ulterior.
Dan Antonescu: Da, dar potrivit legii nu se poate lua aceeaşi măsură de două ori împotriva aceleiaşi persoane. Repet, dacă au existat probe împotriva lor, suspecţii nu trebuiau scoşi din arestul preventiv. Infracţiune mai gravă decât violul este doar omorul, vorbim ca mod de afectare a fiinţei umane.

”Adevărul”: Dar nu se pedepsesc la fel...
Dan Antonescu: Am spus-o de nenumărate ori, infracţiunea de viol nu este comisă de un violator, ci de un criminal. Pentru că a viola înseamnă a ucide acea persoană pe interior. Traumele sunt atât de puternice încât cu greu pot fi depăşite, şi nu de toate victimele. Acestea nu vor putea scăpa niciodată de stigmatul violului.

”Adevărul”: Autorul îşi ispăşeşte pedeapsa, dar victima rămâne cu traumele toată viaţa.
Dan Antonescu: În concepţia unora dintre membrii comunităţii, este vorba de o faptă banală. S-au distrat şi ei. Dar fără să se gândească la faptul că au distrus acea tânără, i-au ruinat vitorul. În acea comunitate, fata asta va fi stigmatizată. Pe lângă faptul că victima va da ochii tot timpul cu cei care au violat-o, dar şi cu membrii familiilor acestora. Este o comunitate restrânsă, unde toţi se cunosc între ei.

”Adevărul”: Aţi spus că violul poate fi considerat o crimă. Ar trebui pedepsit la fel?
Dan Antonescu: Am stat de vorbă cu femei care au fost victime ale violului. De fiecare dată, traumele sunt aceleaşi. Este inuman să aduci pe cineva într-o astfel de stare. Numai sclavia poată să umilească mai mult un om. Violatorii ar trebui să beneficieze de acelaşi tratament ca şi criminalii. Şi în ceea ce priveşte mărimea pedepsei, dar şi în ceea ce priveşte reabilitarea ulterioară.

”Adevărul”: S-a vorbit foarte mult despre castrarea chimică a violatorilor. Ar putea fi o soluţie pentru aceste persoane?
Dan Antonescu:
Castrarea chimică ar fi o soluţie, dar nu cea mai bună, pentru că puţini ştiu ce presupune această operaţiune. Este vorba de un tratament pe întreaga perioadă de detenţie sau de o perioadă după detenţie, prevăzută strict de instanţa care dă sentinţa. Dar după ce autorul iese din penitenciar, nu mai urmăreşte nimeni dacă acesta ia tratamentul în continuare, astfel că efectele medicamentelor se duc.

”Adevărul”: O pedeapsă mai aspră i-ar ţine pe violatori departe de societate mai multă vreme...
Dan Antonescu: Da, aşa este. Mai ales că, de multe ori, violatorii ajung să recidiveze. A fost un caz în Argeş, la Topoloveni, un viol comis sub constrângerea cuţitului. Autorul a fost prins şi condamnat. A primit 7 ani de închisoare, dar a fost liberat condiţionat, după 5 ani, pentru bună purtare. Care a fost rezultatul acestei decizii nefaste? Ce a înţeles el din clemenţa comisiei de eliberare condiţionată? La două luni după ce a fost eliberat, autorul a mai comis un viol. De data aceasta a omorât victima, pentru a nu putea să depună mărturie împotriva lui. A tranşat victima şi a aruncat în Argeş segmentele de cadavru.

”Adevărul”: Cum s-a ajuns ca tocmai victima să fie blamată?
Dan Antonescu: Imaginaţi-vă că în acea comunitate, care a fost, iniţial, şocată de ceea ce au putut să facă autorii, prima reacţie a fost de reprobare a acestei fapte. Apoi, familiile le-au luat apărarea, iar sentimentele negative s-au transferat încet, încet, asupra victimei. Schimbarea de atitudine este explicabilă. Uneori, simpatia se îndreaptă spre cei consideraţi la ananghie. În primă fază, victima a fost în această postură. A fost victima unui viol monstruos comis de şapte tineri, după care care autorii sunt prinşi şi ajung în arest. Ce vede lumea în sat? Vede şapte familii plângând după copiii lor, ca şi cum aceştia ar fi fost nevinovaţi. Aşa se face că violatorii au ajuns să fie victimizaţi.

”Adevărul”: Revenind la autorii violului, atitudinea lor, după ce au fost eliberaţi, a fost una sfidătoare. Cum se explică acest fapt?
Dan Antonescu: Nu numai că nu au învăţat nimic, dar soluţia dată de instanţă, în primă fază, de arest la domiciliu, după care punere sub control judiciar, i-a încurajat practic. Ei se consideră în momentul actual mai presus de orice vină. Să sperăm că sentinţa care va fi dată în acest caz să-i aducă pe autori cu picioarele pe pământ şi pentru o perioadă foarte mare în celulă.

”Adevărul”: Unul dintre violatori ar fi afirmat că nu a fost viol, ci sex-surpriză.
Dan Antonescu:
Este expresia cinismului dus la extrem. Nimic altceva. Surpriză putem spune că a fost, dar astfel de surprize nu doreşti nimănui. Însăşi formularea folosită de acest individ îţi arată adevărata sa dimensiune morală. Victima a fost atrasă în capcană, ademenită să urce în maşina consăteanului ei, care s-a oferit, chipurile, să o ducă acasă. Victima îl cunoştea pe agresor şi de aceea a avut încredere şi a acceptat să urce în maşină. Acel individ în care a avut încredere şi-a mai chemat şi alţi prieteni să violeze victima.

”Adevărul”: Vorbim de circumstanţe agravante.
Dan Antonescu: Exact. În plus, cred că la momentul faptei unul dintre agresori era minor. Asta este o altă circumstanţă agravantă pentru ceilalţi violatori majori. Magistraţii ar trebui să ia în considerare la stabilirea pedepselor inclusiv atitudinea cinică şi sfidătoare a suspecţilor după eliberarea din arest.

”Adevărul”: Judecătorii i-au eliberat pe suspecţi, ceea ce a amplificat trauma fetei violate. În fiecare zi, ea se poate întâlni în sat cu cei care au batjocorit-o. Se poate îndrepta această situaţie?
Dan Antonescu: Din păcate, nu se mai poate face nimic. Singura modalitate prin care fata aceea poate să primească un semnal din partea societăţii este pedepsirea exemplară a autorilor. Până la condamnare, nu mai pot fi luate măsuri preventive împotriva suspecţilor.

Pe aceeaşi temă:

Mărturia tulburătoare a elevei violate de şapte bestii, în Vaslui: „M-au trântit în genunchi, m-au obligat să fac sex oral şi anal până mi-am pierdut cunoştinţa”
Acasă la cele şapte brute care au violat până la leşin o elevă: „Aşa-i trebuie! Am plâns când i-au arestat, fata e de vină!”. Poveste terifiantă din satul depravaţilor


Sursa: http://adevarul.ro/news/eveniment/dan-antonescu-specialist-criminolog-infractiune-mai-gravadecat-violul-doar-omorul-1_55abdef3f5eaafab2cb6020e/index.html
---------------------------------------------------------------------------------------------


 Violatorii din Vaslui se întorc după gratii! Ce pedepse au decis judecătorii pentru cei 7 agresori ai elevei - Reteaua de stiri
 
Judecătoria Vaslui a anunţat sentinţa în cazul celor 7 tineri acuzaţi că au violat cu bestialitate o elevă, în luna noiembrie a anului trecut. În afară de pedepsele cu închisoarea pentru agresori, instanţa a decis de asemenea ca toţi să se întoarcă după gratii pentru fapta lor, chiar dacă decizia nu e definitivă.

Cea mai grea sentinţă a primit-o cel care a pus la cale totul, Silviu Burada. Acesta a fost condamnat la condamnat la 7 ani de închisoare pentru viol şi 4 ani de închisoare pentru lipsire de libertate. În urma contopirii pedepselor, judecătorii au stabilit că acesta trebuie să stea după gratii 8 ani şi 4 luni.
 
Alţi trei violatori ar urma să stea după gratii 7 ani de închisoare. Aceştia sunt Paul Andrei Burlacu, Silviu Avădanei şi Petrică Boldoceanu, cei care nu doar că nu şi-au recunoscut fapta, dar nici nu au dat dovadă de vreun semn de remuşcare şi au cerut instanţei să fie achitaţi. Solicitarea lor a fost însă ignorată de judecători.

Cei trei care au recunoscut la ultimul termen că au batjocorit-o pe elevă au beneficiat de clemenţă din partea magistraţilor, ei primind cea mai mică pedeapsă: 5 ani şi 8 luni de închisoare.


Victima celor şapte, care a susţinut prima probă a Bacalaureatului în ziua în care Judecătoria Vaslui a anunţat sentinţele va primi 50.000 de lei daune morale.

O parte dintre apărătorii violatorilor, prezenţi în sala de judecată, au anunţat deja că vor contesta condamnările.

Reţeaua de ştiri a transmis LIVE TEXT anunţarea pedepselor pentru cei 7 agresori:
UPDATE Admite în parte acţiunea civilă a victimei şi dispune ca aceasta să primească 50.000 de lei daune morale
UPDATE Surleac Ioan, condamnat la 5 ani pentru viol şi 2 ani pentru lipsire de libertate. Acesta ar urma să execute 5 ani şi 8 luni. Şi acesta va fi arestat, în urma deciziei instanţei.
UPDATE Rotaru Alin Dumitru va fi arestat preventiv de îndată, a decis instanţa.
UPDATE Rotaru Alin Dumitru, 5 ani închisoare pentru viol şi 2 ani pentru lipsire de libertate. Acesta va executa 5 ani şi 8 luni de închisoare.
UPDATE: Ionuţ Bogdan Boicu, condamnat la 5 ani închisoare, plus un spor de 8 luni. Şi acesta va fi arestat preventiv pentru 30 de zile.
UPDATE Petrică Bolboceanu a fost condamnat şi el la 6 ani de închisoare pentru viol şi 3 pentru lipsire de libertate. Acesta va executa 7 ani. Judecătorul a decis de asemenea arestarea de îndată a acestuia
UPDATE Silviu Avădanei va fi şi el arestat.
UPDATE Silviu Avădanei, condamnat la 6 ani pentru viol şi 3 ani pentru lipsire de libertate. Inculpatul va executa 7 ani, în urma contopirii.
UPDATE Instanţa dispune ca şi Burlacu Paul Andrei să fie arestat pentru 30 de zile!
UPDATE Burlacu Paul Andrei, condamnat la 6 ani pentru viol şi 3 ani pentru lipsire de libertate. Acesta va sta în închisoare 7 ani, în urma contopirii pedepselor.
UPDATE: Silviu Burada va fi arestat, a dispus instanţa!
UPDATE: Instanţa contopeşte pedepsele şi dispune ca Silviu Burada să stea în închisoare 8 ani şi 4 luni.
UPDATE Silviu Burada, condamnat la 7 ani de închisoare pentru viol şi 4 ani de închisoare pentru lipsire de libertate.
UPDATE 14:02 Instanţa a respins cererea unora dintre inculpaţi de schimbare a încadrării penale.
UPDATE 14:00 Grefiera a intrat în sala de judecată. Sentinţa are 24 de pagini, anunţă Antena 3.
UPDATE 13:58 Judecătorul este aşteptat să intre din clipă în clipă în sala în care se află zeci de reprezentanţi ai presei.
UPDATE 13:50 Doar câţiva avocaţi ai celor şapte au venit la instanţă pentru a afla sentinţa. Niciunul dintre agresori nu s-a prezentat la Judecătorie.
UPDATE 13:47 Decizia luată de Judecătoria Vaslui nu este una definitivă, dar este executorie. Drept urmare, instanţa poate decide ca suspecții să ajungă din nou după gratii.

Procurorii au cerut pentru cei 7 agresori pedepse orientate spre maximum, în vreme ce avocata victimei le-a solicitat magistraţilor să aplice cea mai dură măsură permisă de lege.
 
Potrivit noului cod penal, cei 7 riscau închisoarea de la 5 la 12 ani pentru viol, la care s-ar putea adăuga un spor, având în vedere că sunt acuzaţi şi de lipsire de libertate. Pentru această a doua infracţiune, codul penal prevede 1 până la 7 ani de închisoare.

Violul care a revoltat opinia publică a avut loc în noiembrie anul trecut, în timp ce eleva de 18 ani se întorcea de la cursuri, de la un liceu din municipiul Vaslui. Ea a fost acostată într-o staţie de autobuz din oraş de Silviu Burada, 21 de ani, cu care se cunoştea şi care s-a oferit să o conducă acasă.

Tânărul şi un prieten al acestuia au dus-o pe un câmp la Văleni, unde i-au chemat şi pe alţii să participe la viol. Timp de trei ore, fata a fost supusă la tot felul de perversiuni, fiind abuzată până la leşin de Ionuţ Bogdan Boicu, Alin Dumitru Rotaru, Ioan Surleac, Silviu Burada, Silviu Avădanei, Paul Burlacu și Petrică Bolboceanu.

Adolescenta a declarat anchetatorilor că a fost stropită cu alcool ca să-şi revină, pentru ca, ulterior, agresorii să o batjocorească din nou. Ulterior, violatorii au dus-o cu un autoturism până în apropierea locuinţei, fata abia reuşind să se mai ţină pe picioare până acasă.

Cei şapte au stat în arest până în aprilie 2015. Patru dintre ei au fost eliberați pe 9 aprilie de Tribunalul Vaslui, prin înlocuirea măsurii arestului preventiv, cu arestul la domiciliu. Cu o săptămână înainte de această decizie, Judecătoria Vaslui a decis același lucru pentru ceilalți trei dintre tineri, care și-au recunoscut și faptele.  Motivele pentru care cei șapte agresori au fost lăsați în libertate sunt halucinante. Judecătorii au decis că ei nu mai prezintă pericol public, deși fapta pe care au comis-o a fost de o violență greu de descris.
Instanţa apreciază că în momentul de faţă nu mai subzistă temeiurile care au stat la baza luării măsurii arestării preventive faţă de inculpaţii Boicu Ionuţ Bogdan, Rotaru Alin Dumitru și Surleac Ioan, pentru acești inculpaţi fiind terminată cercetarea judecătorească. La acest moment procesual, instanţa apreciază că măsura privativă de libertate nu se mai impune, considerând că perioada scursă de la momentul arestării inculpaţilor Boicu Ionuţ Bogdan, Rotaru Alin Dumitru și Surleac Ioan a fost în măsură să conducă la o diluare a pericolului social concret pe care lăsarea în libertate a acestor inculpaţi ar reprezenta-o pentru ordinea publică. Instanţa nu poate exclude de la analiza pericolului social al lăsării în libertate a inculpaţilor împrejurarea că inculpaţii au recunoscut săvârșirea faptelor. –arată motivarea lăsării în libertate a trei dintre agresori care au și recunoscut acuzaţiile
Agresorii au vârste între 18 și 27 de ani, iar după ce au fost eliberați au pozat în victime. Familiile și apropiații lor au dus campanii online de denigrare a fetei de 18 ani. Pe o pagină de socializare s-au strâns mesaje de susținere, unele dintre ele, uluitoare. De pildă, un tânăr scria că “nu se cheamă VIOL, este doar SEX SURPRIZĂ”. Judecătorii, în schimb, cei care i-au eliberat au considerat că s-au schimbat în cele câteva săptămâni de detenție.

Sursa:  http://www.reteauadestiri.ro/sentinta-in-cazul-violatorilor-din-vaslui-ce-pedepse-au-decis-judecatorii-pentru-cei-7-agresori-ai-elevei/
--------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15 comentarii:

  1. ►► • • • NEWS:
    Klaus Iohannis a promulgat Codul de procedura fiscala si legea amnistiei fiscal.
    ------------------------------------
    Presedintele Klaus Iohannis a promulgat Codul de procedura fiscala si Legea privind anularea unor obligatii fiscale, informeaza Cotroceniul.

    Legea privind anularea unor obligatii fiscale a fost aprobata pe 24 iunie in plenul Camerei Deputatilor, for decizional, cu 302 voturi pentru si 2 impotriva.

    ►► • • • Presedintele Klaus Iohannis nu a promulgat Codul Fiscal si a cerut vineri Parlamentului sa-l reexamineze, avertizand ca masurile incluse in aceasta lege "ar genera implicatii majore la nivelul constructiei bugetare pentru anii urmatori din perspectiva obiectivului de mentinere a consolidarii fiscale".

    Decretele semnate luni de presedintele Klaus Iohannis:
    -------------------------------------------------------------------------

    - Decret pentru promulgarea Legii privind Codul de procedura fiscala;
    - Decret pentru promulgarea Legii privind anularea unor obligatii fiscale;
    - Decret privind promulgarea Legii pentru aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 39/2011 pentru modificarea si completarea Legii parteneriatului public-privat nr. 178/2010;
    - Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 86/2011 pentru modificarea si completarea Legii parteneriatului public-privat nr. 178/2010;
    - Decret pentru promulgarea Legii privind alegerea Senatului si a Camerei Deputatilor, precum si pentru organizarea si functionarea Autoritatii Electorale Permanente;
    - Decret privind eliberarea din functia de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Tulcea a domnului Victor Grigoras ca urmare a condamnarii definitive pentru savarsirea unei infractiuni;
    - Decret privind eliberarea din functia de procuror in cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Vanju Mare a doamnei Silvia Mariana Pietraru - pensionare."

    Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20309333-klaus-iohannis-promulgat-codul-procedura-fiscala-legea-amnistiei.htm

    RăspundețiȘtergere
  2. Castrarea chimică a violatorilor şi a pedofililor, la decizia deputaţilor.
    Unul dintre ei a fost CONDAMNAT pentru VIOL. L-am întrebat cum va vota.

    http://www.gandul.info/politica/castrarea-chimica-a-violatorilor-si-a-pedofililor-la-decizia-deputatilor-unul-dintre-ei-a-fost-condamnat-pentru-viol-l-am-intrebat-cum-va-vota-13711433

    si: http://www.senat.ro/Legis/PDF/2014/14L368FG.pdf

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Total gresit ! Asta ne mai trebo prin colonie, handralai juganiti ! Adica eunuci ! Adica niste scalpati turbati fara coaie care, de ciuda ca nu mai pot da la buci, or sa se apuce de loat gatlejuri ! Ca tot nu mai au ce sa pearda !
      Nu bre, solutia e cal.7,62mm ! Eftin, sigur si rapid !
      Castrarea asta chimica ar hi, totusi, buna de aplicat pe la unii de imput holurile Shparlamentului, ori pe la Victorea, ori prin Coatroceni...

      Ștergere
  3. Ha, ha, ha...
    VASILICĂ... iar a comis-o...!
    ---------------------------
    JUDECĂTORUL VASILICĂ DANILEȚ S-A TREZIT SĂ FACĂ PE DEȘTEPTUL: “As vrea sa fie clar pentru toata lumea: indiferent de subiectul abordat, petitile online nu vor determina producerea vreunei consecinte in sensul dorit de petitionari. Ele sunt doar subiecte propuse spre dezbatere si atat”

    Vasilica Danilet le transmite celor peste 60.000 de romani revoltati de lasarea in libertate a celor 7 tineri acuzati ca au violat o fata ca o petitie nu are valoare juridica: “As vrea sa fie clar pentru toata lumea: indiferent de subiectul abordat, petitile online nu vor determina producerea vreunei consecinte in sensul dorit de petitionari. Ele sunt doar subiecte propuse spre dezbatere si atat”.

    Judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto) se baga in seama in cazul celor 7 tineri din Vaslui, acuzati ca au violat o eleva, arestati cateva luni si apoi eliberati. Cazul a provocat revolta in intreaga tara, dupa ce au iesit la iveala detalii cutremuratoare din dosar, cum ar fi faptul ca fata a fost violata mai multe ore, iar cand lesina era stropita cu alcool pentru a se trezi. Revolta a devenit si mai puternica in momentul in care televiziunile au prezentat imagini cu violatorii avand o atitudine aroganta si sfidatoare, unul dintre ei declarand chiar ca este mandru de ceea ce a facut.

    In acest context, zeci de mii de oameni au semnat o petitie prin care isi exprima nemultumirea fata de decizia judecatorilor de a-i lasa liberi pe presupusii violatori. Pana la momentul redactarii acestui articol, petitia fusese semnata de peste 68.000 de persoane, iar numarul semnaturilor crestea extrem de rapid. Titlul petitieie este “Cerem arestarea celor 7 baieti violatori din Vaslui!!‘”, iar acest lucru l-a determinat pe celebrul Vasilica Danilet, judecator in CSM, sa se bage in seama si in acest caz.

    Vasilica: “Consider chiar periculos ca oamenii sa creada ca pot vreodata influenta prin astfel de demersuri modul de derulare a unei cauze”

    Sursa: http://gandeste.org/general/judecatorul-vasilica-danilet-s-a-trezit-sa-faca-pe-desteptul-as-vrea-sa-fie-clar-pentru-toata-lumea-indiferent-de-subiectul-abordat-petitile-online-nu-vor-determina-producerea-vreunei-con/56201

    RăspundețiȘtergere
  4. Futaciosii aia de Vaslui iereau asea de muci, de nici nu mai stiau care si cui i-o trage !
    Acolo sea a fost un futai la gramada, adica, mai cu vocabular de la oras, un sex in grup !
    A dreaca localitate, frate ? Si-o trag toti ca la Verdun ! Babe, cocalari, elevi, telectuali, rude, otoritati, etc !
    Pai ce dreaca sa faca si ei, sireacii: locuri de munca pula, saracie crunta, luminita de la capatul tunelului ciuciu, analfabetismul in floare, alcoolismul la loc de frunte....asa ca le-a mai ramas dicstractia cu futatul, la liber !
    Iavol, Rumunia lucrului bine facut se keama ! In frunte cu onorabilele otoritati judecatoresti independente !
    Ura, traiasca rejele !

    RăspundețiȘtergere
  5. AID susține că CSM a sesizat Inspecția Judiciară în dosarul tinerilor care au violat o elevă
    luni, 20 Iul 2015, 19:42 • JUSTIŢIE •
    ============
    Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) susține că, în urma unei sesizări pe care a depus-o în luna iunie, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării de verificări în cazul eliberării din arest a celor șapte tineri acuzați că au violat o elevă din Vaslui.

    "Ca urmare a sesizării de către Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) în data de 23 iunie 2015, atât a Consiliului Superior al Magistraturii, cât și a Parchetului General în cazul celor șapte tineri din Văleni, județul Vaslui, care au violat ore în șir o elevă, până ce fata și-a pierdut cunoștința, să se aplece asupra procedurilor și a ultimei decizii pronunțate și să verifice legalitatea acestora, în data de 20 iulie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii, prin Biroul de Informare Publică și Relații cu Mass Media, ne-a transmis o informare, potrivit căreia, în data de 23 iunie 2015, domnul judecător Marius Badea Tudose, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării de verificări potrivit competențelor", declară AID într-un comunicat remis luni AGERPRES.

    Potrivit asociației, lucrarea se află în lucru pe rolul Inspecției Judiciare, urmând ca după finalizarea verificărilor rezultatul acestora să fie analizat de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

    De asemenea, Parchetul General a informat AID că a dat curs sesizării, s-au efectuat verificări interne la nivelul instituției și, în cel mai scurt timp (cel mult câteva zile), concluziile anchetei vor fi prezentate public.

    Pe 10 noiembrie 2014, o fată a fost violată de șapte tineri pe un câmp din apropierea localității Văleni, până când victima și-a pierdut cunoștința.

    Inițial, cei șapte tineri au fost arestați preventiv, după care magistrații Judecătoriei Vaslui au dispus ca ei să stea în arest la domiciliu, iar în luna iunie 2015 au fost eliberați sub control judiciar.

    Printre motivele invocate de judecători a fost faptul autorii ar fi "băieți buni" și că nu au mai avut probleme cu legea, până la comiterea acestei fapte.

    AGERPRES/(AS — autor: Eusebi Manolache, editor: Claudia Stănescu)

    RăspundețiȘtergere
  6. Muei draghe, m-ar interesa de ce se numeste asociatia oaia ,,de implementare"? Nu putea a se numi Asociatia pentru Bagarea Democrației?!

    RăspundețiȘtergere
  7. Ceva NOOOA mai este, dar partea ZOO ii dusa. Da-i dusa rau! Ii pleciata sa-si rererevizuiasca penzia.

    RăspundețiȘtergere
  8. "Interesul... poarta fesul!"[n.n.]
    Alina Gorghiu a pledat pentru drepturile violatorilor!
    ------------------
    În ceea ce priveşte medierea conflictelor de natură penală (deci inclusiv violul) Gorghiu a susţinut în legislatura trecută (2008-2012) ideea că şi victimele abuzurilor să fie trecute prin aceeaşi şedinţă de informare care le arată posibilitatea de a cădea la o înţelegere cu agresorii lor (deci inclusiv violatorii).

    Ce a spus Gorghiu când a fost întrebată despre aberaţia legislativă pe care a propus-o în legislatura trecută. Este şocant!

    "Vine la o şedinţă gratuită (victima violului, a violenţei domestice, n.r.), aşa cum au propus Parchetele mi se pare cât se poate de firesc... nu este nici o noutate. Faptul că o şedinţă de informare este obligatorie nu mi se pare cu nimic deranjant, mai ales că este gratuită" spunea Gorghiu la începutul anului 2013.

    Pe scurt, cum stă problema: În 2011 Alina Gorghiu depune o lege la Biroul Permanent al Senatului care reglementează profesia de mediator într-un mod care ar face orice victimă a unui viol din România să TREMURE DE FRICĂ! Vezi aici legea la punctul 11, litera f).

    Doamna avocat Gorghiu a făcut lobby, din postura de deputat PNL, pentru ca mediatorii să primească o bucată mult mai mare din „piaţa" de victime ale agresiunilor (inclusiv cele cu violenţă şi inclusiv cele sexuale) obligând fetele violate să se prezinte la o şedinţă de informare, în faţa mediatorului, împreună cu agresorul, sub sancţiunea suportării integrale a cheltuielilor judiciare, INDIFERENT DE SOLUŢIA CARE SE DĂ PE FOND.

    Propunerea a fost eliminată ulterior prin lege, dar nu complet. În legislaţia din vigoare această opţiune există numai dacă victima îşi dă consimţământul.

    Cu alte cuvinte, dacă legea intra în vigoare aşa cum a fost propusă iniţial de Alina Gorghiu atunci victima violului din judeţul Vaslui ar fi fost OBLIGATĂ să se prezinte la o şedinţă de mediere, împreună cu cei 7 agresori ai săi! În caz contrar, indiferent de efectele psihologice pe care o astfel de întâlnire le-ar fi avut asupra sa, aceasta ar fi trebuit să plătească contravaloarea cheltuielilor judiciare suportate de stat, indiferent dacă agresorii săi ar fi fost sau nu găsiţi vinovaţi.

    Sursa: http://www.obiectiv.info/alina-gorhiu-a-pledat-pentru-drepturile-violatorilor_78510.html

    'Alina Gorghiu mediator' - https://www.google.ro/?gws_rd=cr,ssl&ei=n1ivVajbJoK4sQHBzqKADw#q=Alina+Gorghiu+mediator

    RăspundețiȘtergere
  9. Autoritati/magistrati, treziti-va!
    Tembelismul Justitiei si multora din mass-media, pun in PERICOL ordinea si siguranta publica!
    În satul Văleni din Vaslui violatorii SUNT inca in LIBERTATE, iar localnicii la un pas de revolta.
    Disolutia AUTORITATILOR STATULUI, impinge la EVENIMENTE grave!
    Se impune URGENT, luarea de masuri LEGALE!
    'Maine', poate fi prea tarziu!
    Autoritati/magistrati, treziti-va!

    RăspundețiȘtergere
  10. Magistraţii care i-au pus în libertate pe violatorii din Vaslui,
    cercetaţi disciplinar.
    --------------------------
    O parte dintre magistraţii care au dispus punerea în libertate a celor şapte tineri din Vaslui, judecaţi pentru că au violat o tânără în vârstă de 18 ani, sunt cercetaţi disciplinar pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.

    „Urmare a verificărilor prealabile efectuate de Inspecţia Judiciară începând cu data de 23 iunie 2015, la data de 24 iulie 2015, inspectorii din cadrul Direcţie de inspecţie pentru judecători şi a Direcţiei de inspecţie pentru procurori, în temeiul art. 45 alin. 6 lit. b din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, au început cercetarea disciplinară faţă de unii dintre magistraţii implicaţi în dispunerea măsurilor preventive în cauza aflată pe rolul Judecătoriei Vaslui ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal”, potrivit unui comunicat emis de Inspecţia Judiciară.

    Concret, cercetarea disciplinară a fost începută pentru abaterile disciplinare privind „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă” şi pentru „nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente”.

    Pe 23 iunie, în urma unei sesizări făcute de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID), Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a sesizat Inspecţia Judiciară să facă verificări privind eliberarea din arest a celor şapte tineri.

    Tot pe 23 iunie, AID a sesizat Parchetului General în cazul deciziei de eliberare din arest a tinerilor din Văleni care ar fi violat-o pe elevă până când aceasta şi-a pierdut cunoştinţa. Parchetul instanţei supreme a făcut verificări interne, concluziile urmând să fie prezentate în perioada următoare, conform AID.

    Georgina Moldovan (Judecătoria Vaslui) şi Viorel Munteanu (Tribunalul Vaslui) sunt cei doi magistraţi care au decis plasarea în arest la domiciliu a celor şapte tineri din Vaslui acuzaţi că au violat o elevă în noiembrie 2014. Prima dintre cei doi magistraţi, Georgina Moldovan, este cea care a decis pe 2 aprilie eliberarea din arest preventiv a celor trei indivizi care şi-au recunoscut faptele. O săptămână mai târziu, Viorel Munteanu a dispus eliberarea din arestul Poliţiei şi plasarea în arest la domiciliu şi a celorlalţi patru inculpaţi care nu şi-au recunoscut faptele.

    Trei dintre agresori au recunoscut că au violat-o pe tânăra din Vaslui. ... ... ...

    http://adevarul.ro/news/eveniment/magistratii-i-au-pus-libertate-violatorii-vaslui-cercetati-disciplinar-1_55b219ecf5eaafab2ce4da71/index.html

    RăspundețiȘtergere
  11. Ne meritam soarta!
    ------------------------
    Un deputat de Vaslui, condamnat în tinereţe pentru VIOL.

    Situaţie incredibilă în localitatea violatorilor din Vaslui. Oamenii care duc acum o campanie agresivă şi de denigrare la adresa fetei abuzate, şi-au pus încrederea la alegerile parlamentare într-un violator, potrivit România TV. L-au votat ca deputat pe Dan Bordeianu, care, în tinereţe, a fost condamant pentru viol.

    În aprilie 1985, pe vremea când încă nu împlinise 18 ani, Dan Bordeianu şi doi prieteni au luat cu forţa o tânără de pe stradă şi au chinuit-o ore în şir. Fata se întorcea de la serviciul, când a fost acostată şi dusă în apartamentul unuia dintre agresori. Acolo, femeia a fost violată toată noaptea şi a reuşit să scape abia dimineaţă, când a promis că le pregăteşte micul dejun. Deşi era îmbrăcată sumar, tânăra a sărit pe geamul de la bucătărie şi a mers direct la Poliţie.

    Dan Bordeianu şi cei doi amici şi-au recunoscut faptele, au fost reţinuţ şi arestaţi. Au ajuns la o şcoală de corecţie din Târgu Ocna pentru o perioadă de cinci ani.

    Coincidenţa face că, acum, Dan Bordeianu este deputat de Vaslui într-un colegiu care include şi localitatea de unde provin cei şapte indivizi care au violat o tânără de 18 ani.

    RTV.NET: http://www.romaniatv.net/un-deputat-de-vaslui-condamnat-in-tinerete-pentru-viol_234722.html#ixzz3goZxY9CV

    RăspundețiȘtergere
  12. Poliţiştii care au violat o fată de 15 ani, arestaţi.
    Oprea:"Nu mai pot face parte din Poliţie"
    ----------------------------------
    Doi poliţişti din Călăraşi sunt acuzaţi că au violat o fată de 15 ani. Adolescenta fugise dintr-un centru de plasament şi a fost găsită pe stradă de cei doi agenţi.

    Magistraţii Judecătoriei Călăraşi au emis, vineri seară, mandate de arestare preventivă pe numele poliţiştilor Adrian Nicuşor Şerban şi Daniel Florentin Dumitriu, poliţişti de la Ordine Publică, acuzaţi că ar fi violat o fată fugită din Centrul de Plasament "Sfântu Ştefan", din comuna Perişoru, pe care au găsit-o într-un parc din Călăraşi.

    ACTUALIZARE 21.20 Cei doi poliţişti din Călăraşi acuzaţi că au violat o adolescentă de 15 ani fugită dintr-un centru de plasament au fost arestaţi, vineri seară, pentru 30 de zile, anunţă Mediafax. Mandatul emis de Judecătoria Călăraşi nu este definitiv - decizia poate fi contestată.

    http://stiri.tvr.ro/politistii-care-au-violat-o-fata-de-15-ani--arestati--oprea-nu-mai-pot-face-parte-din-politie_63752.html

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri