Google Translate

marți, 28 iulie 2015

Klaus Iohannis de Romania versus Jose Mujica, preşedintele Uruguayului, cel mai sărac preşedinte din lume


Iohannis a cheltuit banii de deplasări externe,
dar a primit alții de la Guvern.

Potrivit proiectului de ordonanță de urgență cu privire la rectificarea bugetului, Administrația Prezidențială va primi peste 10 milioane de lei pentru „Autorități publice și acțiuni externe”
Inițial, Administrația Prezidențială a avut un buget de deplasări externe de 4,9 milioane lei, adică peste 1,1 milioane euro, cu circa 10% mai mult decât în 2014, în mandatul lui Traian Băsescu.

Creștere de 35%

Potrivit proiectului de ordonanță de urgență inițiat de guvernul Ponta, proiect publicat pe site-ul Ministerului de Finanțe, Palatul Cotroceni primește în plus aproape 11 milioane de lei. Din acești bani, suma de 10.328.000 lei ajunge la cheltuieli cu „Autorități publice și acțiuni externe”.

Bugetul Administrației Prezidențiale, care era inițial de 28.234.000 lei, crește astfel cu aproximativ 35%. Această sumă ar trebui cheltuită în doar cinci luni. În 2014, președintele Băsescu a primit de la bugetul elaborat de guvernul Ponta și aprobat de Parlamentul dominat de USL doar 25,5 milioane lei.

Carmen Iohannis și Mihalache, la Salzburg

Președintele Klaus Iohannis a avut o vastă activitate externă, în primele luni de mandat. El a vizitat Germania, Franța, Spania, Italia (de două ori), Serbia, Croația și Polonia. În plus, președintele Klaus Iohannis a participat la reuniunile Consiliului European la Bruxelles. În marea majoritate a acestor vizite, șeful statului a fost împreună cu soția sa, Carmen Iohannis. Ultima deplasare externă a fost la Salzburg, unde a fost invitat de către președintele Austriei, Heinz Fischer.
„Festivalul, care se desfășoară în locul nașterii lui Wolfgang Amadeus Mozart, reunește iubitori de muzică, operă și teatru din toate colțurile lumii și reprezintă o tradiție, fiind organizat încă din anul 1920”,
a scris Klaus Iohannis pe pagina sa de Facebook.

Șeful statului a fost însoțit și de această dată de Carmen Iohannis, și de consilierul prezidențial Dan Mihalache.

Casă, salariu și avion

„Fondul de protocol și reprezentare” al președintelui României a crescut, de la 720.000 lei, în 2014, la 1.120 lei, în mandatul noului președinte.

În plus, bugetul prevede un așa numit „Fond al președintelui”, de 170.000 de lei.
La capitolul „Mașini, echipamente și mijloace de transport”, cheltuielile au sărit de la 27.000 de lei, în 2014, la 800.000 în 2015.
În plus, RA-APPS cheltuie circa 900.000 de euro pentru renovarea vilei președintelui României.
Tot în acest an, președintele Klaus Iohannis a beneficiat de o majorare cu 350% a indemnizației, iar guvernul a luat în calcul achiziționarea unei aeronave pentru șeful statului.
În iunie 2015, presa a relatat că Mercedes Benz urma să livreze șefului statului o mașină de 120.000 de euro, S-Klasse. Mașina a fost achiziționată de SPP.

Sursa: http://www.evz.ro/iohannis-a-cheltuit-banii-de-deplasari-externe-si-a-primit-altii-de-la-guvern.html

Cel mai sărac preşedinte din lume - Îşi donează 97 la sută din salariu/[12.000 dolari pe luna n.n.]  şi locuieşte într-o casă modestă: "Nu am nevoie de multe pentru a trăi" - VIDEO

"Nu sunt un preşedinte sărac. Săraci sunt oamenii care au nevoie de multe - Seneca a spus acest lucru. Eu sunt un preşedinte auster", a spus Jose Mujica într-un interviu luat de jurnalista Christiane Amanpour de la CNN.

Fost membru în guerrilla marxistă, preşedintele Uruguayului îşi donează 97% din salariu, conduce un Volkswagen Beetle din 1987, vinde flori împreună cu soţia sa în propria casă, o locuinţă modestă din Montevideo pe care nu a schimbat-o pentru palatul prezidenţial.

"Nu am nevoie de multe. Trăiesc exact cum trăiam şi când nu eram preşedinte - în acelaşi cartier, în aceeaşi casă, în acelaşi fel. Şi sunt un republican".

Jose Mujica trăieşte asemenea majorităţii pentru că majoritatea poporului a fost cea care l-a votat, îşi motivează el stilul de viaţă, adăugând că din punct de vedere moral nu are dreptul de a trăi ca o minoritate în ţara sa.
"Multe persoane vor bani în cantităţi mari. Nu ar trebui să intre în politică. E felul meu de a vedea lucrurile. Nu improvizez. Nu fac marketing. Aceasta este filosofia mea",
a mai spus preşedintele Uruguayului. [... ... ...]


Sursa:
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Click here:
============================================
cel mai sarac presedinte
=============================

Jose Mujica - presedintele care traieste ca un om simplu
---------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------

4 comentarii:

  1. Uai, mneatza ! Sa va treaca greatza !

    Tare-tare Hose Mui hica asta !
    La noi, aciulea in Romanistan, si dake ajungi presedinte de administratie de bloc cu 3 etaje si-o scara, te pui pe furatelea !
    D-apoi de stat / colonie !

    RăspundețiȘtergere
  2. Ponta donează echipei de baschet a Clubului Steaua
    diferența dintre noul și vechiul salariu de demnitar.

    Premierul Victor Ponta a anunțat miercuri, într-o postare pe Facebook, că, începând cu 1 august, va dona echipei de baschet a Clubului Steaua diferența de salariu primită prin "faimoasa ordonanță", până la adoptarea noii legi a salarizării pentru toți angajații din sectorul public.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ponta, despre majorarea veniturilor înalților demnitari:
      S-au pus banii decât să se spună că ne răzbunăm pe Iohannis.

      Premierul Victor Ponta a declarat, marți, la postul B1Tv, că bugetarea ordonanței privind creșterea indemnizațiilor înalților demnitari de la 1 august, în cadrul rectificării de buget aprobată în Guvern, a fost decisă și pentru a nu se lăsa impresia că se dorește o răzbunare politică pe președintele Klaus Iohannis.

      Ștergere
  3. Ponta donează că are de unde. Poate dau şi io frun cîrlan la MApN, ca să mă facă ăştia brigadier, să fiu coleg de sală cu Gubiţă Huoprea. Că de "dormitor"...domn" Gabi are deja închiriate locurile.

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri