Google Translate

luni, 6 iulie 2015

Nicolae Vacaroiu si Curtea de Conturi: Privatizarile – un dezastru, Totul e impus de-afara, Romania este distrusa, Se fura 6 miliarde euro pe an, Bancile o duc bine peste tot in lume. Interesant, dar nu priveste pe nimeni! Poporul roman, nu este popor grec! Poporul roman, doarme anesteziat!


Cel puțin două episoade interesante și benefice pentru trezirea la realitate a românilor ”adormiți” au avut loc legat de Curtea de Conturi a României în ultima perioadă. Curtea de Conturi este o instituție care veghează teoretic la buna cheltuire a banului public, instituție care știe unde și cum se scurg banii publici în România.

Până să ajungă președinte la Curtea de Conturi Nicolae Văcăroiu (un personaj controversat și dubios care a fost mai tot timpul ”la putere” / în diferite poziții în Statul Român) eu unul n-am auzit nimic benefic venind de acolo. Insa după schimbarea conducerii, instituția pare că a început să miște ceva.

Habar n-am în ce măsură este responsabil Văcăroiu pentru această schimbare, însă cele două episoade sunt interesante și oferă concluzii pentru ”adormiți”. Detalii în continuare:

Episodul 1 – Văcăroiu face declarații interesante la ASE in apr 2013 (sursa Agerpres):

(inițial am dat peste citate pe contul FB Acum ori niciodată)
“Nu vrem să recunoaștem că, din păcate, privatizările au fost în proporție de 80% un eșec. După cum nu vrem să recunoaștem că, iată, vindem acțiuni la companii strategice, în perioadă de criză, în contextul în care capital autohton nu există. Nu vrem să recunoaștem că aveam prea puțin soluții de dezvoltare cu care să ne lăudăm astăzi. Totul e impus de-afară. Fond Monetar, cu restricții bugetare, de natură salarială”, a declarat Văcăroiu, prezent la aniversarea a 100 de ani de la înființarea Academiei de Studii Economice.

El a apreciat că de-a lungul acestor ani o preocupare a fost legată de desființarea controlului.
“Din păcate, trebuie să recunoaștem că am distrus mult, mult mai mult decât era necesar. Astăzi ar fi trebuit să vorbim despre o Românie cu un PIB de cel puțin de trei ori mai mare decât cel de astăzi. Pur și simplu, au dispărut industrii care au fost competitive dintotdeauna, cu exporturi de peste 80-90% în zona vestică. Cu prea mare ușurință, începând din 90 încoace am acceptat prea multe sfaturi de afară, spre binele nostru și binele a dus la situația de astăzi a României“, a afirmat președintele Curții de Conturi.

(Vezi și CINE A ADUS RĂUL ÎN ROMÂNIA după ’89 – detalii Silviu Brucan și Petre Roman – EVREI)

“Mă bucur însă că aveți un sector unde se trăiește bine. Sectorul bancar: salarii serioase. Nu numai la noi, în toată Europa, în toată lumea, iar dacă aici se clatină ceva, toate guvernele, imediat, recapitalizare, le dăm. Păi, săracii, să rămână președinții ăștia fără bonusuri anuale și trimestriale?”, a spus Văcăroiu.

Episodul 2 – Curtea de Conturi spune oficial în feb 2014 că se fură 6 miliarde de euro pe an

Curtea de Conturi realizează sub nenea Văcăroiu (repet, nu știu dacă are el personal vreun merit pt asta) un raport OFICIAL (lansat public în feb 2014), prin care arată că 6 miliarde de euro s-au ”pierdut” din bugetul național în 2012 din cauza proastei administrări a banilor publici. Bineînțeles că în realitate ”se pierd” MULT MAI MULȚI BANI! De exemplu, ei au calculat / estimat / analizat diferențe de preț în achizițiile publice de doar 3-4 ori mai mari față de prețul pieței, când în realitate, în foarte multe contractări de firme prietene se dau și de peste 100 de ori mai mulți bani decât prețul pieței (chiar și de 1000 de ori mai mulți bani). Personal știu pe cineva care mi-a povestit că la renovarea Muzeului de Istorie din București s-au ”risipit” o grămadă de bani, de exemplu, o aplică de perete ce costă 10 lei pe piață, a fost cumpărată cu 1000 de lei (și e vorba de zeci/sute de bucăți) – deci de 100 de ori mai mult decât prețul pieței. Așa ajung banii munciți de noi (banii publici) la ”firme prietene” patronate de mafie. Și sunt o grămadă de astfel de exemple pe internet – vezi de exemplu capace de WC de 500 euro bucata luate de Udrea, sau hârtie igienică de 30.000 de euro pt deputați. Pe scurt, ce spune raportul OFICIAL al Curții de Conturi: SE FURĂ LA GREU DIN BANII PUBLICI!

ATENȚIE – CONCLUZII! :

AVEM UN RAPORT OFICIAL AL UNEI INSTITUȚII OFICIALE CARE NE SPUNE CĂ 6 MLD EURO SUNT FURAȚI DIN BUGETUL PUBLIC ANUAL (să ținem cont că suma e în realitate MULT mai mare!)
și
AVEM O DECLARAȚIE A UNUI ÎNALT OFICIAL ÎN STATUL ROMÂN – PREȘEDINTELE CURȚII DE CONTURI!

În urma acestor două episoade, orice român ”adormit”, distrus mental, incapabil să gândească singur și care are nevoie de autorități să îi spună cum stă treaba, ar trebui acum să se prindă de câteva lucruri banale și evidente, pe care chiar ”Autoritatea cu diplomă pe perete” /”Sistemul” / Curtea de Conturi și președintele ei le CONCLUZIONEAZĂ OFICIAL:

A. PRIVATIZĂRILE făcute în România au fost făcute ÎN DEFAVOAREA României, au fost dictate DIN AFARA ROMÂNIEI și au dus la DISTRUGEREA ROMÂNIEI!
B. NU ROMÂNIA DECIDE, CI ALTE PUTERI DECID CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA!
C. ÎN ROMÂNIA SE FURĂ OFICIAL 6 MILIARDE DE EURO ANUAL DIN BANI PUBLICI. Din moment ce STRĂINII (puteri străine) GESTIONEAZĂ/DICTEAZĂ CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN ROMÂNIA, ÎNSEAMNĂ CĂ STRĂINII DISTRUG ȘI EXPLOATEAZĂ (FURĂ) ROMÂNIA!
D. BĂNCILE O DUC BINE PESTE TOT PE PLANETĂ, CHIAR DACĂ STATELE și POPOARELE O DUC PROST. E doar o coincidență?  (De ținut cont că băncile sunt tot ale STRĂINILOR!)
De citit și articolele astea, care au legătură:

Bancherii conduc lumea. Documentar VIDEO guvernul din umbra, istorie adevarul despre razboaie, planuri oculte, sclavia moderna prin indatorare
Privatizare pentru colonizare – reteta aplicata de mafia internationala pentru a cuceri Bosnia, Romania si alte popoare
Recapitulare experimentul FMI in Romania si ţeapa datoriilor suverane – poporul roman indatorat si Romania – colonie a puterilor straine
Destainuirile unui bancher român – implicarea bancilor in politica, distrugerea economiei romanesti, falimentarea firmelor autohtone, implicatii pe piata imobiliara, credite de consum si executarea silita a datornicilor etc
CINE A ADUS RĂUL ÎN ROMÂNIA după ’89 – detalii Silviu Brucan și Petre Roman – EVREI
 
Sursa: https://ceicunoi.wordpress.com/2014/10/15/nicolae-vacaroiu-si-curtea-de-conturi-privatizarile-un-dezastru-totul-e-impus-de-afara/
----------------------------------------------------------------

 

-------------------------------------------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

4 comentarii:

  1. În 25 de ani România a pierdut peste 1500 de miliarde de dolari, reprezentând active ale statului (fabrici,uzine, combinate siderurgice, etc.) Cine anchetează această megafraudă?
    ---------------------------------
    DNA-ul ne plimbă prin faţa ochilor nişte posibili infractori care, au furat nişte multe milioane de euro. Toate bune şi frumoase, numai că nu am auzit de nişte sechestre asiguratorii puse pe averile acestor posibili infractori. Stăm cu ochii căscaţi în televizoare, aşteptând să auzim ce s-a mai întâmplat cu Udrea Elena, mai este în arest la domiciliu, ori a plecat la băi cu unu T.Băsescu? Din când în când, mai apare în prim plan Alina Bica, totuşi, în ultimul timp toţi sunt eclipsaţi de Victor Ponta. Acesta, plecat la turci să se opereze, a lăsat guvernul pe mâna unui interimar. De aici au plecat sute de speculaţii, unele mai hazardate decât altele. Multă sănătate domn Ponta, te aştept să revii, mulţi spun că ai fugit, eu nu cred asta, drept dovadă sunt gata să spun :”bine ai revenit!”

    Despre altceva vreau să scriu, despre miile de miliarde de dolari (după unele surse peste 1600 de miliarde de dolari), care au fost pierduţi de statul român în 25 de ani. Este vorba de activele statului formate din fabrici, uzine, combinate siderurgice etc. Suma aceasta este mai mare decât pierderile suferite de România în cele două războaie mondiale, la care mai putem adăuga şi tezaurul trimis cadou ruşilor, de către factori politici iresponsabili.

    Şi despre aceste lucruri aş dori să se facă anchete. De fapt astea sunt cele mai importante fapte ce trebuie cu celeritate anchetate. Infracţiunile comise de Udrea, Sandu, Bica, Cocoş etc. sunt efectele distrugerii economiei româneşti. Cauza adevărată a instaurării corupţiei la nivel înalt se află în felul în care a fost gestionat furtul activelor din economia românească. Descoperind modul în care au fost devalizate uzinele, combinatele, fabricile etc., vom vedea şi ascensiunea spre vârful conducerii statului, a corupţiei şi apoi a stabilirii ei ca politică de stat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Rezolvarea acestui deziderat ar însemna începerea asanării vieţii politice din România. Plecarea de la baza corupţiei spre vârful ei cu ancheta va putea conduce la găsirea unor soluţii de eradicare a corupţiei. Ciupirea dintre posibilii infractori, pe sărite, nu va rezolva problema corupţiei în România. Nu există soluţii miraculoase, ci numai o muncă temeinică a organelor de anchetă penală.

      Va fi greu să se procedeze aşa cum menţionez eu aici, asta ar presupune ca anchetele să producă un seism puternic pe scara socială şi politică şi nu cred că se va dori acest lucru. Poate este nevoie să se facă ancheta începând cu primii ani de după revoluţie, dacă vrem să avem o societate vindecată de boala corupţiei.

      Asta presupune un volum mare de muncă, o dorinţă puternică de aflarea adevărului, de a afla cum s-a distrus tot ce a fost construit pe vremea comuniştilor şi mai ales, ce s-a făcut cu banii proveniţi din lichidarea industriei româneşti.

      Trebuie să oprim circul de la televiziuni şi să se pornească într-o cruciadă adevărată împotriva hoţiei şi corupţiei din Ţară, cu precădere, a corupţiei din faza embrională, pentru a se putea merge pe urmele ei, până în aceste zile când corupţia a ajuns politică de stat. Nu va fi uşoară munca de investigare a începerii fenomenului de corupţie şi a urmării dezvoltării lui, va fi o muncă periculoasă, va fi o anchetă care va avea printre protagonişti prim miniştri, miniştri, şefi de stat, agenţi ai serviciilor secrete, înalţi funcţionari ai statului, poliţişti, procurori, judecători, politicieni.

      Aceştia nu se vor lăsa uşor înfrânţi, doborâţi de tăvălugul legii, vor lupta cu arme necinstite, vor pune în acţiune maşina infernală a coruperii, greu va fi oamenilor legii să reziste unor asemenea atacuri. Vor fi unii care vor ceda, dar îmi place să cred că în final, legea va învinge.

      Ștergere
    2. O societate coruptă este o societate bolnavă, nu putem clădi ceva durabil, dacă nu avem instituţii curate, necompromise. Procurorii, poliţiştii, judecătorii au în faţă o mare provocare, aceea de a aşeza România pe altă fundaţie, pe o temelie în care corupţia şi hoţia, la nivel guvernamental şi instituţional, au fost eradicate.

      Organele de anchetă nu trebuie să fie instrumente în mâna factorilor politici, trebuie să vegheze la respectarea legilor şi legalităţii în stat. Implicarea politicului în actul de justiţie şi nesancţionat de acesta, duce la pervertirea societăţii. Justiţia, în ansamblul ei, trebuie să fie egală cu legea, nu trebuie să fie nici deasupra ei, dar nici mai jos de ea. Ochiul vigilent al organelor de cercetare penală trebuie să sancţioneze orice derapaj de la respectarea legii.

      Anchetele la ordin politic trebuie să înceteze. Toţi cei ce vor fi arestaţi şi condamnaţi să fie în baza unor anchete minuţioase şi bine documentate, de aşa fel încât să nu mai existe dubii asupra sentinţei.

      Cazuri, precum Rarinca, Ţundrea şi mulţi alţii, să nu mai existe. Greşelile sunt inerente, dar ele să fie cu adevărat erori şi nu intenţii, vezi cazul Rarinca, iar procentul acestor erori, să fie infim, în raport cu numărul de dosare soluţionate. Sper să apuc acele zile când Procuratura, Poliţia şi Instanţele de judecată vor fi cu adevărat în slujba legii.
      Autor: Ionel Carstea
      Sursa: Ionel Carstea Blog

      Ștergere
  2. Are dreptate Săniuţă! Dacă pe mămăligarul/ţopîrlanul îl doare la bască...

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri