Google Translate

joi, 23 iulie 2015

Pensiile militare de stat. Iohannis a promulgat 'Legea privind pensiile militare de stat'


Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi,
decretul de promulgare a "Legii privind pensiile militare de stat",
anunță Adminstrația Prezidențială.

Actul normative a fost adoptat pe 30 iunie de Camera Deputaților și prevede că baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în șase luni consecutive, din ultimii cinci ani de activitate.

Potrivit legii, baza de calcul folosită pentru stabilirea pensiei militare de stat este media tuturor veniturilor brute realizate în 6 luni consecutive, din ultimii 5 ani de activitate, actualizate la data deschiderii drepturilor de pensie, la alegerea persoanelor prevăzute la art.3 lit.a)—c). La media obținută se adaugă un spor de până la 15% în condițiile stabilite prin ordin comun al conducătorilor instituțiilor din domeniul apărării naționale, ordinii publice și securității naționale.

Actul normativ prevede totodată că au dreptul la pensie de serviciu pentru limită de vârstă militarii, polițiștii și funcționarii publici cu statut special, în activitate, care au împlinit vârsta standard de pensionare pentru limită de vârstă, au o vechime efectivă de cel puțin 25 de ani, din care cel puțin 15 ani reprezintă vechimea în serviciu.

Președintele Iohannis a mai promulgat Legea privind aprobarea Ordonanței Guvernului nr. 6/2014 pentru modificarea și completarea Art. 10 din Legea nr. 152/1998 privind înființarea Agenției Naționale pentru Locuințe și Legea pentru modificarea și completarea Legii nr. 248/2013 privind organizarea și funcționarea Consiliului Economic și Social.

AGERPRES/(AS — autor: Florin Marin, editor: Claudia Stănescu)

Sursa: http://www.agerpres.ro/politica/2015/07/23/iohannis-a-promulgat-legea-privind-pensiile-militare-de-stat-17-11-17
---------------------------------
----------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

15 comentarii:

  1. Jawol, main kamaradn !
    Aintz-tzvai politzai, drai-fir grenadir !

    Umbla vorba prin targ (doar umbla) ca unii e extrem de curiosi ca sa vada, cu okii proprii, cum or putut creste unele penzii bde 3,4,5 ori ! Cica acusica sea, la marea recalculare, or sa vada !
    Si Curtea de Conturi cica e corioasa !
    Da eo cred ca e numa zvonuri !
    Doamne feri !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: iar ce vedeti in poza postata de Zburcubista, nu e cu semnarea decretului de promulgare, pen ca in spatele lu Fritz e drapelele shfortelor terestre, fostei aviatii militare, marinei militare si drapelul astora din invatamantul militar, care scot cate un doctor in stiinte militare pe zi ! Ca caricaturitul ala, Matty, care avea rubrica in Romania Libera, "Una pe zi" !

      Ștergere
    2. Pese: urmeaza elabo Normelor, despre care v-am mai spus ca vor oferi surprize de tot felul !
      Zgura ma-tii de pitic idiot si cu ala de te-o pus prim ministru marioneta !

      Ștergere
  2. Ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, salută promulgarea de către președintele Klaus Iohannis a Legii privind pensiile militare de stat, subliniind că toate măsurile luate de Executiv legate de sistemul militar demonstrează angajamentul permanent și respectul pentru militari.

    ''După un proces complex de elaborare, la care au participat specialiștii din cadrul MApN, MAI, SRI, SIE, SPP, STS și ai ministerului Justiției, precum și reprezentanți ai asociațiilor cadrelor militare în rezervă și în retragere și ai sindicatelor din domeniul apărării, ordinii publice și securității naționale, Guvernul PSD-UNPR-ALDE repară, astfel, nedreptățile la care au fost expuși, în mod nejustificat, pensionarii militari. În ultimii doi ani, Guvernul a adoptat și alte decizii legate de sistemul militar, cum ar fi ridicarea vârstei de pensionare pentru militarii profesioniști și eliminarea discriminării din lege care se referea la interzicerea cumulării pensiei cu alte venituri de la stat. Toate aceste măsuri demonstrează angajamentul permanent și respectul Guvernului pentru militari'', a declarat pentru AGERPRES ministrul Dușa.

    Totodată, el a susținut că noua lege va asigura un cadru legislativ unitar și echitabil pentru pensionarii sistemului de apărare, ordine publică și securitate națională aflați deja în plată și care nu vor pierde drepturile deja câștigate.

    ''De asemenea, legea creează pentru cadrele militare și funcționarii publici cu statut special din sistem așteptări corecte cu privire la faptul că drepturile de care vor beneficia după trecerea în rezerva vor reflecta, în mod corect, privațiunile și riscurile asumate de-a lungul carierei'', a mai spus ministrul Apărării Naționale.

    Președintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul de promulgare a Legii privind pensiile militare de stat, anunță Adminstrația Prezidențială.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ponta despre noile pensiile militare: O măsură reparatorie

      Ștergere
    2. Zgura ma-ti de pitic idiot, cu contributivitatea ta si cu hahalera de te-o pus prim ministru !
      Huoooooo !
      Uraaaaaaa ! Traiasca ai nostri !

      Ștergere
  3. Uai, da ce canicola dreaca, aciulea in sectoru care este ! Mai ceva cala Trompeta Mehedinti- dinti, dinti....
    Trebo sa ma pregatesc de botez, ca am primit invitatie de la Oana si Marean ! Oare pe unde dreaca mi-am pus pantofii cu borticele ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Asta ce-a promulgat-o Santa Klaus ne e lege e o porcărie, o adunătură de articole fără cap şi fără coadă, o struţocămilă. Să-i vedem pe "marii specialişti" de la ministere, ce norme de aplicare ştiinţifico-fantastice vor face...

    RăspundețiȘtergere
  5. „Vom contribui la elaborarea normelor de aplicare a legii si, doar pentru membrii de sindicat, la corecta lor aplicare.”
    HONOR ET PATRIA! VAE VICTIS!
    PRESEDINTELE SCMD,
    Col. (r.) dr. Mircea DOGARU

    Pas alergator, mars ! la sindicat, daca vreti CORECTA APLICARE a normelor, adica a legii. Lasati gargara lui PMT.

    RăspundețiȘtergere
  6. Fostul ministru de Interne, Gabriel Berca,
    arestat pentru 30 de zile.
    -----------------------
    Magistraţii Curţii de Apel (CA) Bacău au admis, vineri, cererea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru de interne, Gabriel Berca.

    Avocatul lui Berca, Alexandru Pruteanu, a declarat că va depune recurs la decizia CA Bacău, care se va judeca săptămâna viitoare la ÎCCJ.

    La ora 12,55 expirase ordonanţa de reţinere a lui Berca.

    Direcţia Naţională Anticorupţie a informat, joi, că procurorii l-au reţinut pe Gabriel Berca, senator la data faptei, pentru trafic de influenţă, urmând să fie prezentat Curţii de Apel Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

    Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, în perioada aprilie 2010 - ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediul inculpatului Mihai Banu, a pretins şi primit, atât pentru sine cât şi pentru formaţiunea din care făcea parte, de la un om de afaceri, în mai multe tranşe, suma totală de 185.000 euro pentru ca în calitate de senator şi preşedinte al organizaţiei judeţene Bacău a unui partid politic să îşi folosească influenţa personală pe lângă membri ai Guvernului, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza judeţului Bacău.

    "Această sumă de bani era necesară pentru achitarea unor lucrări de construcţie, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri în beneficiul unităţii administrativ-teritoriale", susţin procurorii.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aloo, dom'ministru Kazanciuc, hai bre mai repide cu puscariile halea noi.
      Matali nu vezi? S-a dat drumu la arestari si la pdl-aci!
      Ualeiii, si aistia e multi, bre! Tri puscarii, nu ajunge!
      Fa si matali, fro 5-6!

      Ștergere
    2. Ha, ha, ha...
      DNA: Berca s-a certat cu un coleg din PDL care n-a adus la partid toti banii din mita
      ---------------------
      Fostul ministru de Interne si senator PDL Gabriel Berca i-a reprosat in 2012 lui Mihai Banu, la acea vreme deputat PDL, ca nu a depus la partid toti banii luati de la un om de afaceri din Bacau in schimbul interventiei pentru alocarea unor sume de bani pentru investitiile dintr-o comuna, potrivit referatului prin care procurorii DNA cer arestarea preventiva a fostului ministru.

      "In primavara anului 2012 a existat o discutie intre Banu Mihai si Berca Gabriel, in biroul acestuia din urma (...). Subiectul acestei discutii l-au constituit sumele de bani luate de Banu Mihai de la omul de afaceri.

      Berca Gabriel i-a reprosat lui Banu Mihai ca nu a adus la partid toti banii luati de la omul de afaceri, context in care Banu Mihai a incercat sa justifice atat banii luati de la omul de afaceri, cat si modul de cheltuire a acestora, in sensul ca ar fi dus o suma de bani, ca donatie, la sediul central al partidului si ar fi platit o firma de consultanta din Bucuresti. Discutiile dintre cei doi inculpati se purtau pe un ton foarte ridicat", se mentioneaza in referat.

      Fostul ministru Gabriel Berca, retinut de DNA.

      Mihai Banu a recunoscut, pe parcursul anchetei, ca in perioada 2010-2012 a fost de mai multe ori la omul de afaceri respectiv, de la care a luat diverse sume de bani, in lei sau euro, care ar totaliza, in opinia sa, echivalentul a 80.000 de euro.

      "Banu Mihai a aratat ca toti acesti bani au fost predati lui Berca Gabriel la sediul partidului, in calitatea sa de presedinte al organizatiei, si ca acesta a stabilit destinatia sumelor de bani, astfel: o parte din acestia (aproximativ 50% din suma primita de la omul de afaceri) erau destinati cheltuielilor partidului, iar diferenta ramanea in posesia si la dispozitia lui Berca Gabriel, ca presedinte de partid, cu titlul de cheltuieli de protocol", se arata in document. ...

      http://www.ziare.com/gabriel-berca/ministru-de-interne/dna-berca-s-a-certat-cu-un-coleg-din-pdl-care-n-a-adus-la-partid-toti-banii-din-mita-1374665?

      Ștergere
  7. Președintele CJ Arad, prins în flagrant luând MITĂ.
    Pentru ce avea nevoie de bani Nicolae Ioțcu. Ce are politicianul în curtea din spatele casei.
    ---------------------
    UPDATE: Anchetatorii au făcut percheziții și la locuința politicianului, iar DGA se află acum la biroul acestuia din cadrul administrației județene din Arad, relatează pressalert.ro

    Conform surselor judiciare, Ioțcu a fost prins astăzi cu o mită de 10.000 de euro asupra sa, după ce în urmă cu trei zile a primit alți 35.000 de lei, în schimbul promisiunii unor proiecte de investiții. Flagrantul a fost realizat chiar în fața vilei sale, cu numărul 13 de pe strada Tinereții din comuna Vladimirescu, de lângă Arad.

    Nu mai puțin de trei avocați, printre care și celebrul Gheorghiță Mateuț, au sosit la vila lui Ioțcu pentru a-l reprezenta. Anchetatorii au început percheziția în vila și dependințele acesteia. În curtea din spatele vilei, președintele CJ Arad și-a amenajat o minicascadă și și-a instalat un jacuzzi pe gazon.

    Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, liberalul Nicolae Ioțcu, a fost reținut, astăzi, în urmă cu puțin timp de DNA Timișoara în urma unui flagrant de luare de mită. Conform primelor informații acesta a fost prins când primea o sumă importantă de bani într-o operațiune realizată cu sprijinul SRI Arad și DGA. Șpaga este legată de proiectele de investiții derulate de CJ Arad la spitalul județean. Ioţcu susţinea nu de mult „aceste achiziţii fac parte din ambiţiosul proiect din sistemul sanitar prin care dorim să aducem Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă la standarde moderne. Arădenii merită să aibă un sistem de sănătate competitiv. Prioritatea noastră e viaţa şi sănătatea, iar prin aceste investiţii creştem calitatea actului administrativ. Avem nevoie cu toţii de un spital cu nivel înalt de dotare, care să asigure furnizarea serviciilor medicale cu grad mare de complexitate, atât în interesul pacienţilor, cât şi al corpului medical”.

    Nicolae Ioţcu ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Arad din anul 2008. El şi-a început cariera politică în 1996, ca membru al Partidului Democrat, iar în numai un an a devenit vicepreşedinte al organizaţiei de tineret, pentru ca în 1999 să ajungă la şefia tinerilor democraţi. În 2001, Nicolae Ioţcu devine vicepreşedinte în partid, iar începând din 2005 deţine funcţia de secretar general al PD Arad. A fost senator în perioada 2004-2008. Din 2008 este președinte al Consiliului Județean Arad, reușind să obțină un al doilea mandat. După alegeri, Ioţcu a intrat în competiție cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă şi a vrut să preia organizaţia judeţeană a partidului. Nu a reuşit deoarece Falcă a câştigat alegerile, însă echipa lui Ioţcu l-a acuzat de furtul lor. Nicolae Ioțcu este un apropiat al primului ministru nominalizat al PNL, Cătălin Predoiu, în mediile politice discutându-se că președintele CJ Arad ar fi fost principalul favorit pentru ocuparea postului de ministru al Dezvoltării. Averea acestuia a crescut considerabil după ce a ajuns în funcția de președinte al consiliului județean, presa semnalând numeroase tranzacții dubioase ale familiei sale. Declarația de avere a lui Nicolae Ioțcu nu este postată pe site-ul instituției. Ioțcu este economist, absolvent al Universităţii Dimitrie Cantemir din Timişoara şi al Universităţii Naţionale de Apărare Carol I – Colegiul Naţional de Apărare. Vom reveni cu amănunte. UPDATE Anchetatorii fac percheziții și la locuința politicianului, iar DGA se află acum la biroul acestuia din cadrul administrației județene din Arad.

    http://jurnalul.ro/stiri/observator/presedintele-consiliului-judetean-arad-prins-in-flagrant-de-procurorii-dna-liberalul-nicolae-iotcu-a-luat-mita-693023.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se pare ca toti Banditii, fac 'Colegiul Naţional de Apărare'.
      Ce sa fie, ce sa fie? De ce sa fie?
      Cei mana pe aistia in lupta?
      Nu cumva... nu cumva...

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri