Google Translate

luni, 13 iulie 2015

Premierul Victor Ponta a fost pus sub inculpare! Mi se confirma predictia... pasim temeinic... intr-o noua etapa! Ce e rău şi ce e bine... Tu te-ntreabă şi socoate...


DNA: Victor Ponta, inculpat în dosarul Şova.
Sechestru pe o parte din averea premierului.

     Premierul Victor Ponta a fost pus sub inculpare, luni, în dosarul în care este urmărit penal, alături de Dan Şova, iar procurorii urmează să identifice bunurile acestuia, pentru ca o parte să fie puse sub sechestru, potrivit unui comunicat DNA. Potrivit DNA, premierul nu a dat nicio declaraţie, folosindu-se de dreptul la tăcere.


Ponta s-a prezentat, luni dimineaţă, la DNA, în cârje, unde a stat aproximativ 30 de minute. La ieşire, premierul a declarat că va reveni pentru a da declaraţii în luna august, după ce va fi gata expertiza financiar-contabilă dispusă în dosarul în care este urmărit penal, el refuzând să spună dacă va demisiona de la Guvern.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au pus în mişcare acţiunea penală pe numele premierului Victor Ponta şi i-au schimbat calitatea din suspect în inculpat în dosarul "Turceni-Rovinari".Anchetatorii au stabilit luarea măsurii sechestrului asigurător pe o parte din averea lui Ponta.

Anchetatorii urmează să identifice bunurile mobile şi imobile ale lui Ponta, respectiv conturi bancare, alte obiecte de valoare sau apartamente, pentru a putea pune sechestru pe o parte a acestora, până la concurenţa sumei constatate ca prejudiciu în dosarul în care este anchetat.

Premierul Victor Ponta a fost luni la DNA, fiind citat în dosarul "Turceni-Rovinari", în care este urmărit penal pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi săvârşit în perioada în care era avocat.

Ponta a declarat la ieşirea de la DNA, unde a stat aproximativ 30 de minute, că nu a dat declaraţii în dosarul în care este cercetat şi că pentru audieri va reveni în luna august. Premierul a precizat că până atunci ar trebui să fie finalizată expertiza financiar-contabilă care a fost dispusă în dosarul său, fără să precizeze care sunt obiectivele acestei expertize.

Întrebat dacă demisionează din funcţia de premier, Victor Ponta a spus: "Nu vreţi să facem politică în altă parte, nu la DNA? Ne vedem la partide, la Parlament".

ACTUALIZARE 11.10 Premierul Victor Ponta a ajuns la DNA în jurul orei 10.55 şi şi-a făcut loc cu greu, în cârje, printre ziarişti, pentru a intra în sediul instituţiei. "Îmi daţi voie să trec, fără să mă dărâmaţi? N-am mai întâlnit să vreau să ajung la DNA, şi d-voastră să nu mă lăsaţi. Asta-i prima dată în viaţa mea când mi se întâmplă aşa ceva", a spus premierul.

Procurorul care se ocupă de caz îl acuză pe Victor Ponta de fals în înscrisuri, complicitate la evaziune şi spălare de bani.Ponta ar fi primit de la Dan Şova, amândoi avocaţi în perioada 2007-2008, foloase necuvenite de aproape 60.000 de euro.

O parte din bani erau justificaţi ca onorariu, însă anchetatorii susţin că avocatul Ponta nu a prestat în realitate servicii juridice.Restul de bani ar fi reprezentat contravaloarea leasingului achitat de cabinetul lui Şova pentru un autoturism folosit de Victor Ponta.

DNA l-a acuzat pe premier şi de conflict de interese, fiindcă l-ar fi numit ministru pe Şova în schimbul banilor.Parlamentarii au respins cererea de începere a urmăririi penale pentru această acuzaţie, iar premierul a plecat să se opereze în Turcia.

- See more at: http://stiri.tvr.ro/dna-victor-ponta-inculpat-in-dosarul-sova-sechestru-pe-o-parte-din-averea-premierului_62791.html#sthash.AamLRp4e.dpuf
---------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

14 comentarii:

  1. Salve Magister! Dacă e vinovat, să plătească! Mă întreb, oare de ce celelalte dosare ale fraţilor Băsescu şi nu numai, nu sunt rezolvate mai operativ? Citeam azi dimineaţă că, un procuror de ăsta şmecher, obişnuit, de la DNA, îl costă pe românachele fraier o leafă de peste 4.000 de euroi. Halal ţară, halal conducători! Şi chiorul beţiv de fuse şef peste gloata de mămăligari "rumîni" se mai lăuda ieri cînd îl îngropa pe socru-su, fost subofiţer de miliţie, că-i pare rău că nu l-a avansat general de jandarmi...Ce otrepe, ce ţară de căcat! Pînă şi IL Caragiale a fugit de aici. Vai de mama noastră!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Te salut, Dorele! Bine ai razbit si tu!
      Pai zicea don Basescu... ca tata socru a fost... veteran de razboi!?!

      Ștergere
  2. Cu o singura obiectiune, ma declar intrutotul de acord cu antevorbitorul meu, in ceea ce priveste caracterizarea, aproape fidela a datinilor si obiceiurilor acestei minunate patrii !
    As fi folosi sintagma "o tara de cacati", in locul celei utilizate de onorabilul comentator, in textul de mai sus !

    Ioi, doamne feri, da cat de bine me-a esit !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai să trăieşti, uăi PMT! Băă rapăn bătrîn, pe unde mama dreq umblaşi? Bagă mare că tre" să recuperăm la puncte, tu-i-aş în "creeraşii mamii lor" de "ciumpanzei", ăi cu bloage ofilite! Bagă mare colega, bagă mare!

      Ștergere
  3. Băi băieţ, băă noi trecurăm de meleon şi nu de dădurăm seama? Băă ce ruşine, ce ruşine! Băă şi n-a luat nimeni cupa de chiele...

    RăspundețiȘtergere
  4. Buenas noces senioras !
    Cues mi pullas mai facerandos ?

    Buey, mai avem PM, ori de jea a inceput sa scrie carti, in sala de lectura, unde a cujetat si marele nostru Nascase, ala de-si numara ritmic outzele ?
    Se aude prin targ ca viitorul PM desemnat va hi jeneralul izmanar, ala de fuse seful mafiei personale nush cui demnitar si mentorul Ltzeaferului Huilei, pe probleme de securitate a minelor si galeriilor de supteran !
    Ioi ! Doamne feri !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: iar faptul ca am scris si intr-o spaniola pur gramatical-literara, n-are nicio legatura cu nimica si cu nimenea...
      Doar asea, me-a venit...

      Ștergere
  5. Buey, bine ca Izmanarul a avut sange proaspat in instalatie si a grabit apusul soarelui, cu lejea asta a penziilor, cat a fost Pinochio Inculpatul ocupat cu otomanii, pe la Stambul ! Ca, maine-poimaine pica si guvernul asta de penali si iar o loam de la cap cu Comisia Dobritescu, comisia Luminita, si alte comisii care sa elaboreze un proiect temeinic de leje !
    Acusica sea sa ne rugam sa ramana astia la guvernare si sa nu ne trezim cu frun guvern boc 8 (boc=cacat in linba turca), care sa se apuce iar de taiat tot, ca sa-si faca pedelicii, din nou, telegondole, parcuri pe izlazul comunal unde pasc vacili si terene de fotbal in panta !

    Doamne feri, ce vis urat !
    Remembar ? Nu exista zi sa nu taie pedelicii ceva: salarii, penzii, sporuri, indemnizatii, drepturi, spitale, state de organizare (mai putin structurile centrale, care treboiau musai sa existe, ca sa le taie pe cele de supt linie), medicamente, tichete de vacanta, bonuri, etc, concomitent cu blocarea a tot ce mai exista si mai misca !
    Totul inspre binele videnilor, curvoazetelor de plescoi si acolitilor acestora, care se ocupau, vezi doamne, cu achizitia a sute de hectare de arabile !
    Si de multe altele !

    Ura ! Traiasca si sa infloreasca guvernul nostru pesedisto-uneperist, in frunte cu primul jeneral al tarii !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: de fapt e suficient doar "guvernul", fara expresia "nostru" !
      Oricum, ura ! Hip, hip !

      Ștergere
  6. Tanczos Barna (UDMR): Nu putem transforma România în grădina zoologică a Europei; trebuie regândit sistemul de protejare a ursului
    =======================
    Adica, bozgoroiul revansard si revizionist, isi doreste, mai pe indirectelea, sa se dea verde la masacrarea ursilor, ca sa poata ei fura, mai abitir, si ce-a mai ramas din padurile Harcovului !
    Adevarul e ca, de cand s-au inmultit jivinele astea, ca furnicile, nu prea iti mai da mana s-o frigi prin padure, dupe fragi si mure, ca te poti trezi hacuit mintenas de fro ursoaica !
    Ai di pula me, mie-mi spuneti ?
    Pai de aia-s suparati bozgoroii, ca nu mai pot hacui padurile in liniste, ca risca in orice moment sa vada uite laba-uite ursul !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. pese: mai nou, rahatii astia cu ochi, care au in teste numai raptul teritorial si autonomia pe criterii de hoarda, nu mai vor sa fure Ardealul, ci li s-a facut de puscat la ursi, ca sa poata fura padurile in cea mai deplina liniste si siguranta !
      R-ati ai dreacu de rapandule !

      Ștergere
  7. Gata, fug la coibar !
    NB la ZOO + NOO !

    Cam postiu pe sectia de nebuni...vara, concedii...

    RăspundețiȘtergere
  8. P-asta de la 22:31 chiar c-ai zis-o pe bune.I s-o fi terminat lu' cherestoi attila lemnu'?

    RăspundețiȘtergere
  9. @PMT
    acu' aparura si "alelante" Ai la fel de multa dreptate!!(n-a ca mi-a "iesit" rima)

    RăspundețiȘtergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri