Google Translate

miercuri, 22 iulie 2015

PSD, la rascruce de drumuri! „Dă-i Doamne românului, mintea de pe urmă“!


Liderii filialelor PSD din tara vin miercuri in Bucuresti.
Liviu Dragnea vs. Rovana Plumb, pentru sefia temporara.
Un congres al partidului, posibil in toamna.

Cei 87 de membri ai Comitetului Executiv National al PSD sunt asteptati miercuri, de la ora 15.00, la Palatul Parlamentului, pentru o sedinta in care se va decide conducerea interimara a partidului si cel mai probabil se va discuta si organizarea unui congres. Liviu Dragnea, coordonatorul politic al partidului, si-a anuntat in urma cu putin timp decizia de a candida la sefia PSD pana la urmatorul congres.

Dupa demisia lui Victor Ponta din 12 iulie, conducerea PSD a fost preluata de Rovana Plumb, presedinta Consiliului National. Ministrul Muncii anuntase chiar dupa Biroul Permanent de saptamana trecuta, cand a fost aleasa in unanimitate presedinte interimar pana la CEx, ca va candida pentru functia de presedinte interimar, functie care insa nu apare in statutul partidului.

Ce pozitie au Victor Ponta si Rovana Plumb


"Este vorba doar de o pozitie de presedinte interimar. Desigur ca sunt foarte multi colegi care fac parte din Comitetul Executiv National care au toate calitatile si sunt indreptatiti sa poata sa ocupe aceasta functie. Sunt un om al echipei si i-am rugat pe colegii mei, dat fiind faptul ca mi-am angajat aceasta responsabilitate, sa ma sustina sa putem sa mergem mai departe", a declarat Rovana Plumb, afirmand ca poate face echipa cu oricine.

"Merg ca si pana acum pe ideea sa continuam aceasta guvernare, cea mai buna din ultimii zece ani, in cadrul unei coalitii stabile si solide. Avem nevoie de stabilitate politica. Aceasta este propunerea mea si mesajul meu la Comitetul Executiv. Doar Comitetul Executiv poate stabili data Congresului. Cel mai corect cred ca ar fi ca acest Congres sa aiba loc la termen, dupa alegerile locale si alegerile parlamentare. PSD se pregateste si are toate actiunile politice puse la punct astfel incat sa putem castiga alegerile locale si cele parlamentare", a spus ministrul Muncii.

La randul sau, premierul, cel care i-a delegat atributiile Rovanei Plumb, a declarat ca persoana pe care social-democratii o vor considera "cea mai buna pentru a conduce partidul pana la Congres" se va bucura de intreg sprijinul sau.

Lider cu condamnare.
Cum justifica Dragnea: "Suntem intr-o situatie speciala"

Daca Liviu Dragnea este ales miercuri, PSD va avea in fruntea sa un presedinte condamnat la un an de inchisoare cu suspendare (decizia nu este definitiva, apelul se va judeca pe 28 septembrie). Acesta invoca insa "situatia speciala" in care se afla partidul, pe care o asemeamana cu starea din timpul razboiului.

"Noi acum suntem intr-o situatie speciala si pentru o perioada strict limitata pana la Congres putem adopta decizii speciale si putem lua decizii care in mod normal nu ar fi luate."

"In termeni militari... Noi practic trebuie sa luam o hotarare foarte rapida. Atunci cand ai o batalie aduci la conducere oameni in care ai incredere ca pot castiga acea batalie. Dupa castigarea razboiului poti aduce alti oameni. Noua conducere legitima va fi insa la congtres, cand va fi el - poate in noiembrie, poate in februarie."

Mai multi lideri de organizatii judetene doresc organizarea unui congres cat mai repede, in aceasta toamna, pentru ca pana in 2016, an electoral, sa exista un presedinte de drept.

Astfel, cele trei variante vechiulate pentru un congres sunt: toamna acestui an, februarie 2016 si imediat dupa alegerile parlamentare din 2016.

Trei filiale si-au exprimat sustinerea pentru Dragnea: Olt, Giurgiu si Neamt. De altfel, presedintele PSD Olt Paul Stanescu a declarat ca a discutat "cu foarte multi colegi din tara si cu totii credem ca solutia pentru PSD astazi, pe o perioada limitata, pana la Congres, este Liviu Dragnea".

De altfel, marti Liviu Dragnea a anuntat ca sunt lideri in tara pe care ii va coopta in echipa de conducere a partidului.

De precizat ca, in perioada in care Victor Ponta s-a aflat in Turcia pentru operatia la picior, Liviu Dragnea a facut un turneu prin tara alaturi de secretarul general al PSD Andrei Dolineaschi. A bifat printre altele judetele Satu Mare, Maramures, Iasi, Botosani, Mures, Sibiu, Arges, Valcea.
Pana la aceasta ora, pentru Rovana Plumb cel care si-a exprimat sustinerea este deputatul Cosmin Necula, vicepresedinte al organizatiei judetene PSD Bacau.

"Doamna Rovana Plumb a fost aleasa in acest an sa conduca Consiliul National. Are, deci, legitimitate sa conduca PSD in continuare. Statul PSD asigura premisele unei bune guvernari si creeaza, de asemenea, certitudinea ca vom castiga alegerile de anul viitor. Cu acest mandat vor fi prezenti membrii PSD Bacau la lucrarile Consiliului National de miercuri', a afirmat Cosmin Necula. El a adresat si un apel "colegilor care clameaza convocarea unui Congres in acest an sa renunte la interpretari ori atitudini iresponsabile in actualul moment politic' si sa actioneze 'pentru unitate in partid". In opinia sa, acest lucru este pentru sustinerea unei guvernari de buna calitate si, in acelasi timp, implicarea eficienta in conturarea obiectivelor din anul viitor ale partidului.


Statutul PSD, fara functia de presedinte interimar
Disputa pe functia de "presedinte interimar" a aparut dupa ce Liviu Dragnea a contestat preluarea de catre Rovana Plumb a acestei pozitii. Coordonatorul politic al partidului a afirmat ca aceasta functie este nestatutara si ca dupa demisia lui Victor Ponta locul de presedinte a ramas gol, iar acesta trebuie ocupat in urma unei sedinte CEx, pana la organizarea unui congres in care sa se aleaga un presedinte. Pentru a incerca rezolvarea acestei chestiuni, Biroul Permanent al PSD a decis, miercurea trecuta, sa o aleaga, in unanimitate, pe Plumb ca presedinte interimar pana la sedinta CEx de maine. 

Pe de alta parte, functia de presedinte interimar nu exista in statutul partidului. Se mentioneaza insa ca presedintele Consililui National al PSD, in prezent Rovana Plumb, "primeste, prin delegare, atributii din partea Presedintelui PSD" (Art 151, alin (d)).

Nu este foarte clar deci ce urmeaza sa se intample, procedural, in cadrul CEx. "Comitetul Executiv National al PSD este organul de conducere si de decizie al partidului care coordoneaza activitatea acestuia intre sedintele Consiliului National" se arata in statutul PSD.

Cine face parte din CEx
Comitetul Executiv National se constituie din: membrii Biroului Permanent National, Presedintii organizatiilor PSD judetene, de sector, a municipiului Bucuresti, Diaspora, PSD Republica Moldova si PSD Online, membrii Birourilor Permanente ale celor doua camere ale Parlamentulu Romaniei precum si Presedintii comisiilor permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului Romaniei si Ministri care sunt membri ai PSD, daca nu ocupa o alta functie."
Sedinta CExN este statutara in prezenta a doua treimi din numarul membrilor acestuia iar hotararile se adopta cu votul majoritatii membrilor prezenti.

Valeriu Zgonea si criza din PSD
Cel care a accentuat situatia tensionata din partid a fost presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. A doua zi dupa sedinta Biroului Permanent, au aparut declaratiile acestuia pentru Associated Press, interviu in care a criticat dur conducerea partidului social-democrat.

"Suntem intr-o situatie de criza, cu un lider inculpat si un adjunct condamnat", a spus Zgonea, referindu-se la Victor Ponta si Liviu Dragnea.

Presedintele Camerei a declarat ca PSD are nevoie de "reforme profunde" si ca trebuie sa organizeze cat mai repede un congres pentru a alege un nou presedinte.

Sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20312127-liderii-filialelor-psd-din-tara-vin-miercuri-bucuresti-liviu-dragnea-rovana-plumb-pentru-sefia-temporara-congres-partidului-posibil-toamna.htm
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

9 comentarii:

  1. Ura !
    Traiasca Pesede, in frunte cu tovarasul Ion Iliescu !

    Se scandeaza prelung:
    -Iliescu si poporul !
    -Ponta nu uita, azi noi vrem victoria !
    -Izmanaru-i cel mai tare, nici in pula nu il doare !

    RăspundețiȘtergere
  2. Uai, da ce canicola dreaca, aciulea in sectoru' care este !
    Ura, traiasca rejele !

    RăspundețiȘtergere
  3. Uai, or fo alejerile libere si democratice, la Pesede ? O esit ai nostri ?
    Am vorghit la celulear cu Izmanutza despre sansele lu' Liviu si me-o spus ca-i doar mana moarta, cala poker, sa nu zica carcoteii ca ear e in Pesede ca pe vremea lu'Ceasca, cand ierea un singur si unic candidat !
    Cica Nea Ion a venit cu strategia, ca sa para, totusi, un partid serios, care respecta kestea aia cu drepturile statutare, de a alege si de a fi ales !
    Texte !

    Oricum ar hi, traiasca si sa infloreasca cel mai bashtan partid din Romanistan, care face dreptate pana la capat, in frunte cu Rovana, Miki Maus, Izmana, Ion Ratiu si Visinescu !
    Ura, traeasca democratia !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ura, am infrant !
    =====================
    Liviu Dragnea a câștigat fără prea mari emoții interimatul președinției PSD. Președintele interimar al celui mai mare partid din România, Liviu Dragnea, va face echipă până la congresul partidului cu Valeriu Zgonea, Robert Negoiță, Ecaterina Andronescu și Marian Oprișan.

    Traiasca si in floreasca ! Inca un penal sef de partid !

    RăspundețiȘtergere
  5. Zarurile au fost aruncate!
    LIVIU DRAGNEA este noul preşedinte al PSD.
    ------------------------
    Liviu Dragnea îi ia locul lui Victor Ponta la şefia PSD. Dragnea a fost ales, miercuri, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, în funcţia de preşedinte interimar al partidului, învingând-o la vot pe Rovana Plumb, susţinută de Victor Ponta.

    Liviu Dragnea a primit 65 de voturi pentru a prleua şefia interimară a partidului.

    Comitetul Executiv Naţional s-a întrunit, miercuri, pentru a alege preşedintele interimar al PSD. Liviu Dragnea a fost ales şef al partidului, devansând-o la vot pe Rovana Plumb.

    Cei mai mulţi membri ai CEx, inclusiv preşedintele de onoare Ion Iliescu, şi-au declarat, în timpul şedinţei, susţinerea pentru Liviu Dragnea.

    Victor Ponta le-a spus în schimb colegilor că el o susţine pe Rovana Plumb.

    Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/liviu-dragnea-este-noul-presedinte-al-psd_234443.html#ixzz3gdSkrmth

    RăspundețiȘtergere
  6. ~ Pohta cea-au pohtit !!! ~ Punct ochit, punct lovit! :
    Raluca Turcan atacă noua conducere a PSD:
    Au numit în frunte un condamnat penal.
    =============
    Vicepreşedintele PNL, deputatul Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că răspunsul PSD la aşteptările oamenilor de reformare a clasei politice a venit prin alegerea în fruntea sa a unui condamnat penal, ea exprimându-şi convingerea că în toamnă se va schimba majoritatea parlamentară şi PNL va da un nou guvern.

    "Răspunsul PSD la așteptările oamenilor de reformă a clasei politice: un condamnat cu suspendare. PSD nu se dezice. După lideri cu probleme de corupție, PSD nu se poate desprinde de politica tip clientelă și-și numește în frunte un condamnat penal. Cu un asemenea partid de guvernare, în toamnă se va schimba majoritatea parlamentară și PNL va da un nou guvern. Orice aliat de bună credință al PSD, orice parlamentar onest al PSD, trebuie să înțeleagă că parcursul european și drumul spre bunăstare al României nu se pot obține cu un partid condus de un condamnat pentru furt de voturi", a afirmat Raluca Turcan, într-o declaraţie transmisă Agerpres.

    RăspundețiȘtergere
  7. Liviu Dragnea se apucă de treabă din noua posturi de preşedinte interimar al PSD. Acesta a anunţat şi oamenii pe care se bazează, precum şi noua abordare în materie de comunicare.

    Dragnea vrea un nou „sistem de comunicare publică” în PSD. „Relaţia dintre centru şi teritoriu să fie mult mai eficientă. Forţa acestui partid stă în membrii lui, care stau în contact direct cu oamenii. PSD este un partid deschis, în PSD nu trebuie să existe pereţi. PSD e un partid de stânga şi toţi oamenii care vor să muncească, cărora le pasă de semeni trebuie să îşi găsească locul ca membri sau simpatizanţi”, a declarat preşedintele interimar al PSD.

    Dragnea a anunţat că se bazează în primul rând pe Rovana Plumb, ca preşedinte al Consiliului Naţional, Marian Oprişan, ca preşedinte al Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene, Robert Negoiţă, ca preşedinte al Asociaţiei Municipiilor, Valeriu Zgonea, Ion Iliescu, Adrian Năstase, dar şi pe tineri.

    „Avem doi colegi care conduc asociaţii ale autoritărilor locale, pe care vreau să-i implic în discuţiile cu primarii. Valeriu Zgonea, preşedintele Camerei Deputaţilor, este un om cu relaţii externe foarte bune, relaţii cu ambasadele, vreau să dinamizăm această relaţie. Eu vreau să fiu liantul dintre generaţii. Nu cred că este bine ca expertieţa politică a unor oameni care au condus partidul sau partidele care au fuzionat cu PSD – Ion Iliescu, Adrian Năstase, Alexandru Athanasiu – să nu fie folosită. Nu e vorba de a participa la decizii, ci de a folosi ce pot asigura ca sfat, ca idei”, a declarat Dragnea.

    Liderul PSD a mai precizat că doreşte şi promovarea tinerilor, după ce generaţia de tineri a lui Victor Ponta a urcat în „echipa mare”. „La TSD a rămas Mihai Sturzu, am încredere în el, dar trebuie reîmprospătată echipa”, a mai declarat Liviu Dragnea.

    RăspundețiȘtergere
  8. Comunicat de presă
    (23 iulie 2015)

    Ref.: Decrete semnate de Președintele României, domnul Klaus Iohannis
    Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 23 iulie a.c., următoarele decrete:

    • Decret pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 6/2014 pentru modificarea şi completarea Art. 10 din Legea nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe;
    • Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii nr. 248/2013 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Economic şi Social;

    • Decret pentru promulgarea Legii privind pensiile militare de stat.
    Departamentul de Comunicare Publică

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pese: tocma ce-am vorghit cu doamna Lupul si me-a reconfirmat ca in aogust me-o baga toata ! Plus ca-mi returneaza si banii furati de Roborta Ana Stase si boc (boc=cacat in limba turca).

      Ștergere

Liber... la comentarii! Responsabilitatea continutului, revine fiecaruia.
Comentariile injurioase, obscene, atacurile suburbane la persoana, nu vor fi publicate! Nu doresc sa creez 'probleme'... unora sau altora! Admin!

Dialog între doi gemeni nenăscuţi

MOTTO-ul... unui grup de tineri... si frumosi!

Search mehedinti blog online:

Lista mea de bloguri